Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla en Elon Musk uit de bocht?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. geobeo 18 juni 2018 17:00
    Wat een ironisch stuk is dit weer. Het begint met wat gelul over de inhoudsloze roddel journalistiek waar Musk kritiek op heeft.

    En dan volgt er een inhoudsloos roddelstuk gebaseerd op wat Twitter anekdotes en internet linkjes. Van het soort die we al 10 jaar elke dag overal lezen. Een opsomming van "feitjes" (roddels) waar de koers en productie van Tesla volledig niets mee te maken hebben...

    Zoals:
    -- Hij valt "journalisten" aan. Ja, dus? Wat heeft dat te maken met de productie of de koers? Blijkbaar is het ook nog eens terecht. Daar is dit stuk een bewijs van.
    -- Hij valt shorters aan. Nee. Hij waarschuwt shorters. Humor heet dat. En dan een vergelijking met Enron? Echt? Een daadwerkelijk innovatief jong bedrijf dat minstens 10 jaar voor loopt op de rest vergelijken met een vastgeroest corrupt ouderwets en reeds verdacht kartel uit de energie sector. Wat hebben die in godsnaam met elkaar te maken, behalve dat het allebei bedrijven zijn in de breedste zin van het woord?
    -- Een analist wegwuiven met inderdaad een zoveelste saaie vraag die we al 1000x gelezen hebben in de afgelopen 10 jaar. Nou dan zal de koers wel instorten binnenkort. Mijn god. Top journalistiek hoor!
    -- ER ZIT GEEN ACCU IN DE AUTO DUS DE PRODUCTIELIJN MOET WEL NEP ZIJN! Uhm? Wat?
    -- Sommige Tesla's hebben een ongeluk of gaan in brand. Goh? Echt? Andere auto's doen dat nooit?
    -- Tesla krijgt na 10 jaar te bestaan eindelijke (de volledig door Elon Musk gehoopte en verwachte) concurrentie van de ouderwetse bedrijven in Duitsland. Duitsland autoland nota bene. Nou dan zal Tesla wereldwijd wel instorten!
    -- enz enz...

    Geen woord over de huidig geschatte productie en het target, geen woord over hoe veilig Tesla's zijn ten opzichte van andere typen auto's, geen woord over het feit dat Tesla autopilots (ondanks de ongelukken) nog steeds VEEL veiliger zijn dan een menselijke conducteur zonder autopilot, en zo verder. Jammer.

    Maar het geeft Elon Musk in elk geval wel gelijk voor wat betreft zijn kritiek op journalisten met 0 inhoud...
  2. Marco1337 18 juni 2018 17:46
    @geobeo dat is misschien ook wel logisch omdat namelijk de gehele koers van Tesla is gebaseerd op beloftes van meneer Musk die hij tot op heden nooit heeft waar gemaakt.

    De Q2 cijfers laten de bom wel ontploffen. Short tesla is gewoon gratis geld, geen wonder dat Tesla het grootst geshorte bedrijf ter wereld is.
  3. Sustainable 18 juni 2018 18:23
    Erg onverstandig om een short (of long) positie in Tesla in te nemen. Hoewel de waardering van het bedrijf veel gebakken lucht bevat en de CEO genoeg tekenen van incompetent leiderschap laat zien, kan door speculatie de koers van het aandeel alle kanten op schieten.

    Alleen een strategische afweging (bijvoorbeeld short gaan middels puts om het risico van een algemene marktcorrectie/recessie af te dekken van een long portfolio) kan interessant zijn, maar gezien de hoge premie zijn wrs derivaten posities op andere aandelen hiervoor veel interessanter.

    Dus lekker links laten liggen.
  4. Ir en Largo 18 juni 2018 21:07
    Elon Musk is wel DE visionair en een ondernemer met ballen die de uitdaging niet uit de weg gaat. Tesla is niet zijn enige bedrijf met nieuwe efficiënt hoge technologie.
    Deze man moeten we koesteren en niet afbranden en natuurlijk valt hij de shorters aan want shorters zijn de negatievelingen van de maatschappij en daar heeft E Musk een hekel aan.
    Shorters brengen gigantische remmingen aan in nieuwe innovatieve ontwikkelingen helaas alleen maar voor eigen belang. Maar ja dit mag natuurlijk niet gezegd worden want het is "normale marktwerking".
    Het short product moet verboden worden en dan krijgen we echte normale marktwerking.
  5. [verwijderd] 18 juni 2018 22:45
    De ietwat vreemde uitspattingen van Elon Musk moeten toch onderhand te denken geven. Hij heeft zichzelf vreselijk overschat. Prachtig rijden in zo´n veredelde kermis-botsauto, maar zonder al die subsidies was het nooit iets geweest... Telkens overspelen grappen en grollen, presentaties én dan nu zelfs het bekritiseren van journalisten de realiteit.De magie van Musk's Tesla loopt op het tandvlees en de "massaproduktie" komt maar niet goed op gang. Misschien maakt hij zichzelf wel uit de voeten maken richting Mars als de toko ploft... Jaguar heeft z'n eerste goede concurrent al op de markt, Mercedes, VW, BMW en PSA volgen 2019. Wellicht moet hij de boel maar aan één van de "FANG's" verkopen en zich dan concentreren op raketten en tunnelbouw.Eens zien hoeveel "geobeo's" er over zijn binnenkort...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juni 2018 09:40
    Musk: Medewerker Tesla saboteerde

    Autobedrijf Tesla is het slachtoffer geworden van 'uitgebreide en schadelijke sabotage' door een medewerker. Dat stelt topman Elon Musk in een e-mail aan personeel van het verlieslijdende bedrijf. De medewerker, die niet bij naam wordt genoemd, zou codes hebben veranderd binnen het productieproces. Daarnaast zou hij gevoelige bedrijfsgegevens aan derden hebben gestuurd, zo staat in de e-mail die door persbureau Reuters is ingezien. 'De volledige omvang van zijn acties is nog niet duidelijk, maar wat hij tot nu toe heeft toegegeven is vrij slecht', schreef Musk, die afgelopen weekend erachter zou zijn gekomen. Volgens de topman handelde hij uit onvrede over een niet ontvangen promotie. Het bedrijf is een onderzoek begonnen.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links