Ahold « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - diverse items

1.269 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 27 maart 2018 20:27:

Jumbo en Coop verdelen EMTÉ-supermarkten

Gepubliceerd op 27 mrt 2018 om 18:44 | Views: 698

Sligro 17:35
44,70 +0,40 (+0,90%)

VEGHEL (AFN) - Supermarktconcerns Jumbo en Coop hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de onlangs overgenomen filialen van EMTÉ. Van de 130 winkels zullen er 79 overgaan in de Jumbo-formule. De overige 51 worden toegevoegd aan het winkelbestand van Coop.

De bedrijven verwachten de transitie en verbouwing van de filialen in de loop van volgend jaar af te ronden. Jumbo en Coop maakten begin maart bekend de supermarkten, distributiecentra een vleesverwerkingsfabriek en het hoofdkantoor van EMTÉ voor in totaal 410 miljoen euro over te nemen van groothandelsbedrijf Sligro. Daarbij verhuisden werknemers van EMTÉ mee naar de nieuwe eigenaren.

Toezichthouder ACM moet nog wel akkoord geven voor de verkoop van EMTÉ. Dat zal naar verwachting later dit jaar gebeuren. Jumbo telt momenteel circa 585 winkels, Coop heeft landelijk 263 supermarkten.
Er is stevig voor betaald...410 mio voor 130 shops.
voda
0
Schiphol moet wintervluchten doorschuiven

Gepubliceerd op 5 apr 2018 om 16:13 | Views: 404

Air France-KLM 16:57
8,78 +0,25 (+2,93%)

AMSTERDAM (ANP) - Komende zomer vertrekken toch meer vluchten vanaf Schiphol naar onder meer vakantiebestemmingen. Dat is de uitkomst van een kort geding tussen de luchthaven en reisorganisaties TUI, Corendon en easyJet. Die vonden dat Schiphol de circa 2000 vluchten die 'overbleven' van afgelopen winterperiode, naar de zomer moest overhevelen. De rechter gaf hen gelijk.

Eerder overleg tussen luchthaven en maatschappijen leidde tot niets, waarna Schiphol op eigen houtje besloot geen zogeheten slots over te hevelen. De luchthaven zei dat de extra drukte in de toch al drukke zomermaanden mogelijk voor operationele problemen zou zorgen.

De rechter vond de onderbouwing te mager en eist intrekking van het voorstel. De extra vluchten worden nu zo snel als mogelijk toegewezen.

Zeer complex

Schiphol respecteert de uitspraak van de rechter en zal de capaciteit beschikbaar stellen. ,,We zullen alles op alles zetten om de vluchten zo goed mogelijk te accommoderen in de drukke vakantieperiode", aldus de luchthaven in een verklaring.

De drie luchtvaartmaatschappijen zijn blij dat ze de rechter aan hun zijde weten. Volgens easyJet was de uitspraak als verwacht. ,,We zijn blij dat we gelijk hebben gekregen", aldus een zegsman.

Topman Steven van der Heijden van Corendon erkent dat de slotproblematiek op Schiphol zeer complex is. ,,Maar slots zijn een schaars goed. Daarom is het zaak dat ze wel allemaal beschikbaar worden voor alle partijen", zo zei hij. Hij verwacht dat Corendon een ,,fair share" krijgt van de extra vluchten. Dat zorgt er volgens hem ook voor dat de rekensommen voor komende zomer kloppen en vluchten niet hoeven te worden verplaatst.
voda
0
'Supers treuzelen steeds langer met betalen'

Gepubliceerd op 10 apr 2018 om 06:48 | Views: 1.748

Ahold Delhaize 16:31
19,64 +0,03 (+0,14%)

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse supermarkten betalen hun leveranciers twee tot vier keer zo traag als zeven jaar geleden. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) op basis van onderzoek van openbare jaarverslagen.

Zo spelen de supermarkten honderden miljoenen euro's vrij. Volgens leveranciers betalen de ketens met dat geld overnames en de introductie van nieuwe formules. Leveranciers moeten twintig tot dertig dagen langer op hun geld wachten dan zeven jaar geleden. De betaaltermijnen variëren van ongeveer dertig tot ruim over de zestig dagen.

Volgens de wet moeten bedrijven sinds 2013 binnen dertig dagen betalen. Maar sinds afgelopen zomer mogen grote ondernemingen na uiterlijk zestig dagen betalen.
voda
0
Tesco boekt fors hogere winst
Omzet afgelopen boekjaar met krap drie procent gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Tesco heeft het afgelopen boekjaar een fors hogere winst geboekt, na de fusie met groothandelaar Booker. Dit bleek woensdag voorbeurs tijdens de publicatie van de voorlopige jaarcijfers van de Britse supermarktketen.

CEO Dave Lewis sprak van een jaar van sterke vooruitgang, waarbij de supermarktketen voor het negende opeenvolgende kwartaal groei wist te realiseren.

"We hebben de winstgevendheid verder verbeterd, waarbij de operationele marge van de groep in de tweede helft van het gebroken boekjaar 3,0 procent bedroeg", zei Lewis. "We genereren aanzienlijke cashniveau's en de nettoschuld daalde de afgelopen drie jaar met bijna 6 miljard pond", voegde hij toe. "Dit alles leidde ertoe dat wij op schema liggen om onze ambities op de middellange termijn te realiseren en waarde te creëren voor alle aandeelhouders", meent Lewis.

Tesco boekte in zijn gebroken boekjaar een operationele winst van 1,8 miljard Britse pond, in vergelijking tot 1,0 miljard in het voorgaande jaar. Onder de streep resteerde een winst voor belasting van 1,3 miljard pond, tegenover 145 miljoen pond een jaar terug.

De omzet van Tesco steeg het afgelopen jaar 2,8 procent van 55,9 miljard pond naar 57,5 miljard pond.

Outlook

Het concern herhaalde op schema te liggen om de in oktober afgegeven doelstellingen te realiseren, waaronder een verlaging van de kosten met 1,5 miljard pond, het genereren van contanten ter waarde van 9 miljard pond uit de retail-activiteiten en een verbetering van de operationele marge naar 3,5 tot 4,0 procent per boekjaar 2019/2020.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Omzet Carrefour lager
Markten in Europa vallen tegen.

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour heeft minder omzet behaald in het eerste kwartaal van 2018, vanwege tegenvallende markten. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Franse supermarktuitbater.

De omzet daalde met 2,4 procent tot 20,8 miljard euro, tegen constante wisselkoersen.

De identieke omzet steeg 0,4 procent. Volgens Carrefour werden de inkomsten gedrukt door "aanhoudend sterke concurrentiedruk" in de belangrijkste afzetmarkten.

In de Franse thuismarkt steeg de omzet met 0,9 procent tot 9,5 miljard euro.

Carrefour heeft in januari een omvangrijke herstructurering aangekondigd, wat banen zal kosten en mogelijk zal leiden tot het sluiten van supermarkten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Supermarkten verkopen meer snoep en verse producten

Nederlandse consumenten gaven vorig jaar in de supermarkt meer geld uit aan verse producten. Ook besteedden zij meer geld aan snoepgoed. Vooral luxere chocoladeproducten waren in trek. Dat melden vakblad ESM en onderzoeksbureau IRI in een donderdag verschenen rapport.

Supermarkten boekten in de eerste tien maanden van 2017 een omzetgroei van 5,3% in de categorie 'chilled and fresh'. Dat kwam vooral doordat de zuivelprijzen zijn gestegen, wat doorwerkt in hogere prijzen van melk, zachte kaas en yoghurt.
De omzet van snoepgoed steeg met 4,9%. Nu de economie volop bloeit, kopen Nederlandse consumenten volgens IRI meer producten uit de hogere prijsklassen. Dat geldt met name voor chocolade, waar zij 7,1% meer aan uitgaven. De supermarktbezoekers spendeerden ook 10% meer aan kauwgum.

Nederlanders gaven 3,4% meer uit aan dranken. De categorie water groeide daarbij meer dan de frisdranken.

Minder persoonlijke verzorging
Aan producten voor persoonlijke verzorging gaf de Nederlandse consument 3,0% minder uit. Veel van die producten zijn het afgelopen jaar in prijs gedaald. Bovendien kopen mensen hun shampoo en scheermesjes vaker op andere plekken dan in de supermarkt. Te denken valt aan discounters als Kruidvat en Action, maar ook aan webshops zoals Bol.com. Toch boekten de supermarkten nog €2 mrd omzet in deze categorie.

De grootste daling zat in de categorie baby (-8,2%). IRI schrijft die daling vooral toe aan de afnemende geboortecijfers, maar het ligt voor de hand dat consumenten ook voor producten als luiers en babymelkpoeder vaker buiten de supermarkt winkelen. Supermarktbezoekers gaven wel meer uit aan babykoekjes (+12,9%) en fruithapjes (7,5%).

fd.nl/ondernemen/1249817/supermarkten...
voda
0
Beursblik: tegenwind Food Retail geen issue voor Sligro
KBC Securities ziet Sligro op koers liggen.

(ABM FN-Dow Jones) De cijfers van Sligro Food Group hebben laten zien dat Foodservice grofweg conform verwachting presteerde. Dit stelde analist Alan Vandenberghe donderdag.

De tegenwind bij Food Retail "is niet langer relevant", meent de analist.

Bij Food Retail, met de Emté supermarkten, daalde de omzet met 3,1 procent van 203 miljoen naar 197 miljoen euro. De identieke consumentenomzet in vergelijkbare winkels nam af met 1,7 procent.

Begin maart meldde Sligo de verkoop van Emté aan een consortium van Jumbo en Coop.

Vandenberghe denkt dat Sligro nog altijd op koers ligt om de jaarramingen van de analist te halen.

KBC Securities herhaalde het koopadvies op Sligro met een koersdoel van 51,00 euro. Het aandeel daalde donderdag 0,8 procent naar 42,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Pinksteren is big business voor supers

Gepubliceerd op 18 mei 2018 om 16:39 | Views: 221

Ahold Delhaize 16:59
19,45 +0,00 (+0,02%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - Het lange pinksterweekend legt supermarkten bepaald geen windeieren. Met het mooie weer in het vooruitzicht worden er deze week veel extra boodschappen gedaan. Het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, rekent op een recordomzet van 880 miljoen euro.

Alleen in de week voorafgaand aan Kerstmis wordt doorgaans een hogere omzet behaald. Ter vergelijking: in de aanloop naar Pasen ging onlangs voor 813 miljoen euro aan producten langs de kassa. Een jaar geleden was Pinksteren overigens nog goed voor een weekomzet van 799 miljoen euro.

Mensen nemen, speciaal in het lange pinksterweekend, de tijd om eten te bereiden en lekkere en gezonde hapjes te presenteren bij de koffie en de borrel. Supermarkten spelen daarop in met allerlei panklare groenten en barbecue-spullen. Ook makkelijk te bereiden vlees en vers bereide hapjes vliegen de winkels uit, aldus een woordvoerster van het CBL.
voda
0
Franse boodschappen van Carrefour via Google

Gepubliceerd op 11 jun 2018 om 21:12 | Views: 169

Ahold Delhaize 17:35
19,92 +0,00 (+0,01%)

Alphabet Inc 08 jun
1.132,71 -1,71 (-0,15%)

Alphabet Inc 08 jun
1.120,87 -2,99 (-0,27%)

Carrefour 17:37
15,03 +0,07 (+0,43%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Franse shoppers kunnen vanaf begin volgend jaar hun boodschappen doen via de online kanalen van Google. Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft daarvoor een deal gesloten met het technologiebedrijf. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Volgens Carrefour is het voor het eerst ooit dat Google betrokken is bij bestellingen van verse producten. De deal past binnen de plannen van Carrefour om een toonaangevend bedrijf te worden in onlineboodschappen. Vooralsnog moet het bedrijf het in Frankrijk hebben van de voor veel Nederlandse vakantiegangers bekende megasupermarkten in buitengebieden.

Door de deal kunnen klanten straks producten bestellen via de spraakgestuurde assistent Google Assistant, die later dit jaar ook in het Nederlands beschikbaar komt. Ook worden boodschappen van Carrefour gekoppeld aan het winkelkanaal Google Shopping. Eerder dit jaar maakte concurrent Casino al bekend online de handen ineen te slaan met de Amerikaanse webwinkelreus Amazon voor bestellingen in de regio Parijs.
voda
0
Carrefour en Google gaan samenwerking aan

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour en Google gaan een samenwerking aan om te werken aan nieuwe distributiemodellen en shopervaringen in Frankrijk. Dit maakten beide partijen bekend, zonder financiële details te noemen.

Vanaf begin 2019 moet het voor Franse consumenten mogelijk worden om boodschappen te doen via verschillende nieuwe kanalen, bijvoorbeeld via het spraakgestuurde Google Home en Google Shopping.

Volgens Carrefour is het voor het eerst dat Google betrokken is bij bestellingen van verse producten. De deal past binnen de plannen van Carrefour om een toonaangevend bedrijf te worden in onlineboodschappen.

Vorig jaar nam internetgigant Amazon de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market over.

Het aandeel Carrefour koerste dinsdag in Parijs 2,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Duurzaamheid draagt bij aan omzetgroei supers

Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 06:59 | Views: 655

Ahold Delhaize 16:36
20,70 +0,28 (+1,37%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - De omzet van de supermarktbranche zal dit jaar uitkomen op 39 miljard euro. Dat denkt het CBL, de brancheorganisatie voor supermarkten en foodservicebedrijven. Volgens de organisatie draagt duurzaam geproduceerd voedsel in toenemende mate bij een de omzetgroei.

Vorig jaar bedroegen de opbrengsten van de sector nog 37,5 miljard euro. Het CBL kondigde donderdag aan dat er vanaf 2030 minder verpakkingen in de supermarkt zijn. En de verpakkingen die worden gebruikt zijn van gerecycled materiaal. In het najaar zal het CBL dit opnemen in zijn 'klimaatplan'. Ook zijn afspraken gemaakt door de branche over het tegengaan van zwerfafval.
voda
0
Groen licht voor overname EMTÉ-winkels

Gepubliceerd op 26 jun 2018 om 11:28 | Views: 1.081

Sligro 16:44
44,45 +0,40 (+0,91%)

AMSTERDAM (AFN) - De overname van de EMTÉ-winkels door supermarktketens Jumbo en Coop heeft de goedkeuring van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om 130 filialen, waarvan er 79 worden overgenomen door Jumbo en 51 door Coop.

Voorwaarde is wel dat Jumbo in Eindhoven, Reusel en Veghel een winkel verkoopt zodat er voor consumenten genoeg te kiezen valt. Hier zou als gevolg van de deal te weinig concurrentie overblijven, meent de toezichthouder na eigen onderzoek. De ACM moet kopers voor deze winkels nog wel goedkeuren.

De EMTÉ-winkels waren in handen van groothandelsbedrijf Sligro die ze voor 410 miljoen euro van de hand deed. Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaren, zo werd eerder gemeld.

Naast de goedkeuring van de ACM hebben ook de betrokken ondernemingsraden een positief advies uitgebracht over de op handen zijnde deal. De partijen verwachten de transactie op ,,korte termijn" af te ronden.
voda
0
Verkoop supermarkten EMTÉ afgerond

Gepubliceerd op 2 jul 2018 om 15:38 | Views: 358

Sligro 16:51
44,75 -0,15 (-0,33%)

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van de EMTÉ-winkels van Sligro aan supermarktketens Jumbo en Coop is afgerond, zo meldt Sligro. Het gaat om 130 filialen, waarvan er 79 worden overgenomen door Jumbo en 51 door Coop.

De EMTÉ-winkels waren in handen van groothandelsbedrijf Sligro die ze voor 410 miljoen euro van de hand deed. Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaren.
voda
0
Hogere omzet voor supermarktketen Plus

Gepubliceerd op 2 jul 2018 om 12:51 | Views: 570

Ahold Delhaize 16:56
20,28 -0,23 (-1,10%)

UTRECHT (AFN) - Supermarktconcern Plus heeft in de eerste helft van dit jaar een consumentenomzet behaald van ruim 1,2 miljard euro, een stijging van 4,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het marktaandeel ging naar 6,4 procent, van ruim 6,3 procent een jaar eerder.

Volgens Plus was de groei sterker dan de gehele markt. Het bedrijf stelt dat de Briljant 2.0 formule, waar eind 2016 de eerste winkel van opende, bewezen succesvol is. Na vijf winkels eind 2017 zijn er in de eerste helft van dit jaar nog zes winkels bijgekomen. Voor de tweede helft van dit jaar staan meer verbouwingen op het programma.

Verder maakten de online activiteiten volgens het bedrijf in de eerste helft van 2018 een sterke ontwikkeling door. Dit resulteerde in een stijging van het online omzetaandeel, dat dit jaar circa 2,5 procent bedraagt, aldus Plus.
voda
0
Tesco en Carrefour gaan samen inkopen

Gepubliceerd op 2 jul 2018 om 08:35 | Views: 696

Ahold Delhaize 17:05
20,31 -0,20 (-0,98%)

Carrefour 17:05
13,74 -0,14 (-0,97%)

Tesco 17:05
256,60 -0,10 (-0,04%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse supermarktketen Tesco en zijn Franse branchegenoot Carrefour bundelen de krachten. Om kosten te besparen gaan de bedrijven gezamenlijk inkopen.

Tesco en Carrefour zijn niet de eerste supermarktketens die de handen ineenslaan. Europese grootgrutters ervaren steeds meer druk van de Amerikaanse internetgigant Amazon, die zijn pijlen ook richt op de supermarktsector.

De bedrijven spraken in een verklaring over een samenwerking voor de lange termijn. Carrefour en Tesco verwachten de aangekondigde samenwerking binnen twee maanden definitief rond te krijgen.
voda
0
'Lager koersdoel door hoge kosten Sligro'

Gepubliceerd op 6 aug 2018 om 09:40 | Views: 1.193

Sligro 15:01
35,25 -0,65 (-1,81%)

AMSTERDAM (AFN) - Sligro heeft het afgelopen halfjaar diep in de buidel moeten tasten en presenteerde lager dan verwachte resultaten, schrijft KBC in een analistenrapport. De Belgische bank verlaagt daarom zijn koersdoel naar 42 euro, tegenover 51 euro in eerdere rapporten. Het buy-advies blijft wel gehandhaafd.

Het groothandelsbedrijf maakte hoge kosten voor een geplande uitbreiding in België, vernieuwing van zijn IT-systeem en de integratie van overgenomen Heineken-onderdelen. Het operationeel resultaat voor de eerste zes maanden van 2018 volgens KBC dan ook lager dan verwacht.

Sligro keert een uitzonderlijk dividend van 7,60 euro per aandeel uit wegens de verkoop van EMTÉ-supermarkten. Ook die stap is van invloed op het koersdoel van KBC.

Beurs

KBC ziet 2018 als een jaar van transitie voor Sligro en verwacht de resultaten daarna verbeteren. Zo zullen de recente overnames uiteindelijk kostenvoordelen opleveren, terwijl de onderneming blijft groeien.

Sligro noteerde maandagochtend op de beurs in Amsterdam omstreeks 09.30 uur 0,6 procent lager 35,70 euro per aandeel.
voda
0
Jumbo tekent eerste contracten in België

Gepubliceerd op 22 aug 2018 om 09:04 | Views: 1.407

Ahold Delhaize 14:26
21,15 +0,04 (+0,17%)

VEGHEL (AFN) - Supermarktketen Jumbo zet vaart achter zijn plannen om ook op de Belgische markt actief te worden. Volgens de grootgrutter zijn de eerste contracten met betrekking tot supermarktlocaties bij de zuiderburen ondertekend. Ook wordt de organisatie die verantwoordelijk wordt voor Jumbo België verder opgetuigd en wordt de Belgische markt verder in kaart gebracht.

Volgens financieel topman Ton van Veen van Jumbo zullen de eerste winkels in België in de loop van 2019 hun deuren openen. ,,En dan eerder in de tweede jaarhelft, dan in de eerste jaarhelft." Hij spreekt verder van een zorgvuldig proces en benadrukt dat de Belgische markt duidelijk anders is dan de Nederlandse, gelet op onder meer cultuur en eetgewoontes.

Jumbo sloot de eerste zes maanden van het jaar af met een omzet van 3,9 miljard euro, 4 procent meer dan in de meetperiode een jaar eerder. Jumbo is daarmee goed voor een marktaandeel van 19,5 procent. Door de opening van nieuwe winkels, waaronder de eerste 25 van de naar Jumbo om te bouwen supermarkten van EMTÉ, verwacht Jumbo dit jaar zijn voetafdruk verder te vergroten.

EMTÉ

Begin juli vond de overdracht van de EMTÉ-winkels plaats. Voor Jumbo betekent dit dat het winkelbestand in totaal met 79 zaken wordt uitgebreid. De overige EMTÉ-filialen krijgen volgend jaar een Jumbo-look. Volgens Van Veen is niet gezegd dat Jumbo, na afronding van deze deal, nu automatisch kijkt naar meer overnames. ,,Wij hebben niet als doel de grootste te willen worden. We willen wel blijven groeien en kijken naar mogelijkheden."

De ,,relatief bescheiden" overname van voedings- en receptenplatform Smulweb, dat maandelijks 3 miljoen unieke bezoekers trekt, moet bijdragen aan de ambitie. Die overname moet nog deze maand worden afgerond.

Kredietfaciliteiten

Volgens Van Veen kan de overname van EMTÉ-winkels en Smulweb worden betaald uit bestaande kredietfaciliteiten. Hij erkent dat iedere overname gepaard gaat met risico's. Zelf spreekt de financieel topman liever over verantwoord ondernemerschap.

Bij restaurantketen La Place was sprake van een omzetgroei met 30 procent tot 78,5 miljoen euro. Het aantal restaurants groeide in de periode tot 98, waarvan veertien buiten de landsgrenzen. La Place opende de afgelopen maanden onder meer nieuwe restaurants in Frankrijk en Zwitserland.

Jumbo telt momenteel ruim 580 supermarkten en vier zogeheten Foodmarkten. Onlangs lanceerde het bedrijf Jumbo City. In dit winkelconcept combineert het concern elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkten en La Place.
voda
0
Jumbo voert tweede keurmerk voor melk in

Gepubliceerd op 13 sep 2018 om 14:50 | Views: 752

Ahold Delhaize 16:43
20,42 -0,62 (-2,95%)

VEGHEL (AFN) - Supermarktketen Jumbo voert een tweede keurmerk in voor zijn melkproducten. Het door verschillende product- en lobbygroepen gesteunde Planet Proof-keurmerk wordt gebruikt náást het Beter Leven-keurmerk dat door de dierenbescherming wordt gesteund.

Jumbo sprak eerder de ambitie uit om in 2022 uitsluitend nog duurzame melkproducten te verkopen. Volgens het bedrijf uit Veghel stellen beide keurmerken andere eisen. Waarom nu niet wordt gekozen voor het Beter Leven-keurmerk kon een woordvoerder niet direct toelichten.

Planet Proof is de opvolger van Milieukeur, dat in 1992 werd opgericht op initiatief de overheid. Zowel Beter Leven als Planet Proof betekenen overigens nog niet dat een product biologisch is. Wel liggen de criteria hoger dan enkel de wettelijke eisen voor producten, dierenwelzijn en het klimaat.
1.269 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,140
Verschil +0,180 (+0,67%)
Hoog 27,170
Laag 26,820
Volume 2.405.151
Volume gemiddeld 2.048.385
Volume gisteren 2.791.825

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront