Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldspeler Adyen kiest voor Damrak

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 10 juni 2018 12:40
    Adyen heeft het spel van de beursintroductie perfect gespeeld. Gewoon in Nederland en niet in de VS. In Nederland kan het gepresenteerd worden als een soort "wonder fonds" waar je gewoon aandelen van moet hebben. Ook dat Mabel gedoe is slim gevonden door de marketeers.

    In de VS zou het bedrijf vergeleken worden met bedrijven die hetzelfde doen en een paar maatjes groter zijn en dan zou de beursintroductie er heel anders hebben uitgezien. Als Adyen een "super" bedrijf zou zijn geweest hadden ze toch echt gekozen voor een beursgang in de VS, daar valt het echte geld te halen.

    Ik zou het nog niets eens opmerkelijk vinden indien het vullen van de boeken voor de beursgang door de begeleidende banken en adviseurs ook op een slimme manier is gedaan. Het binnenslepen van Ebay als klant door 5% van de aandelen weg te geven geeft ook heel wat aan. Als je klanten moet kopen om een beursintroductie te verkopen geeft dat een bepaalde smaak in mijn mond.

    Het aandeel zal na de beursintroductie wel snel omhoog gaan. De markt is gek gemaakt door beursanalisten en de begeleidende banken doen ook vrolijk mee aan het spel in de eerste weken na de beursintroductie.

    De concurrentie van Adyen is groot en zal alleen maar toenemen, alles staat en valt met de hoeveelheid klanten en de marges en de klanten moet je ook vasthouden. Zekerheid mbt de groei heb je niet, de enige zekerheid die er wel is dat er flink veel concurrenten zijn en dat de waarde van de "mogelijke" groei wel in de prijs van het aandeel zit. Je betaal mogelijk voor gebakken lucht.

    Op de één of andere manier heb ik door de gehele gang van zaken rondom dit bedrijf een minder positief gevoel. Het World Online gevoel zoals dat wordt genoemd. De toekomst zal het uitwijzen. Het is te hopen voor beleggers in dit aandeel dat de Alipays en de Wepay's van deze wereld nog even wegblijven uit Europa want anders kan het heel snel over zijn met Adyen.
  2. Worff 10 juni 2018 13:30
    Ik kan vrij weinig info vinden over dit bedrijf, ik heb helaas geen prospectus. volgens mij is het maar goed dat piet particulier niet mee mag doen met de introductie. Het lijk me wel heel duur voor 1 aandeel 220-240 euro te betalen. De koers wordt stabiel gehouden door alleen institutionele beleggers te laten mee doen, die gaan voor de lange termijn en verkopen niet zo snel dus ik verwacht wel een stijgende koers vanaf woensdag, er zullen weinig aandelen op de markt komen met als gevolg schaarste en dus hogere koersen. slim bedacht.
  3. [verwijderd] 10 juni 2018 21:44
    Merkwaardig hoe Mable zich hier heeft weten tussen te wringen.

    Ze heeft geen relevante skills/ervaring. Bracht vermoedelijk ook niet veel $$$ mee. En als ze $$$ had, hoe zou zij dan er tussen zijn gekomen?

    Zal wel een afkoopsom zijn voor de connecties die ze had via haar onverantwoord skieende man.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links