PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL mei 2018, ontslagen !

3.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Hansbeleg
0
quote:

Martijn van M schreef op 30 mei 2018 11:36:

[...]

Wordt nu echt tijd dat de Nederlandse overheid eindelijk eens achter PostNL gaat staan, want Rutte heeft PostNL eigenlijk al bijna 10 jaar op rij in de wielen gereden waarbij de doelstelling (marktwerking) helemaal is mislukt.

(Mislukt omdat dit volledige over de ruggen van de postbezorgers is gegaan - waardoor buitenlandse partijen in de gelegenheid werden gesteld om - o.a. via samenwerking met Sandd - de krenten uit de pap te vissen)

E-commerce is het paradepaardje van PostNL, maar nu gaan de Belgen en Duitsers dus juist op dat vlak samenspannen.

Zal ook bijzonder pijnlijk zijn voor Verhagen, maar vooral pijnlijk voor de beeldvorming rondom PostNL.

Opnieuw lijkt het nu al weer een volkomen kansloze dag te zijn geworden, want PostNL reageert eigenlijk al jaren steeds vaker met een aaneenschakeling van allergische reacties op dit soort nieuws.

Wat resteert is enkel hopen dat de schade beperkt blijft in aanloop naar eind volgende maand, wanneer de uitkomst van de postdialoog bekend zal worden.

PS. PostNL inmiddels weer bij het Top 5 rijtjes grootste dalers.
Ik hoop dat je nu eindelijk ook eens inziet hoe ongelofelijk stom het was om niet met bpost op zijn minst te gaan onderhandelen. PostNL ziet de kansen (1 grote Benelux firma tegen de rest) niet ook al liggen ze onder hun neus.

Ze willen lekker stronteigenwijs hun eigen gang maar blijven gaan, maar hebben tot nu toe nog niets bereikt. Integendeel ze kachelen alleen maar achteruit en alles is de schuld van een ander. Ze zijn veel te lang in de luie stoel blijven hangen van de grootste te zijn met weinig concurrentie, slapers zijn het.

Je voelt je als aandeelhouder echt gewoon een sitting duck.
Ook de postdialoog zal wel weer tegenvallen. Zet de tent toch gvd te koop.
Go Go Go !
0
quote:

ruud71 schreef op 30 mei 2018 11:49:

Oei! Diegy erin is meestal een slecht teken.
Schreef het hier boven om 10.45 uur en voorafgaand aan het nieuws al ... contra-indicator.
[verwijderd]
0
Waarom zou je die tent willen kopen. Doodlaten bloeden door harde concurrentie is veel goedkoper
[verwijderd]
0
PostNL is praten,maanden aan een stuk,de aandeelhouders maken ondertussen een langzame crash mee.Sinds januari gaan we steeds lager en lager.
prinszicht
0
Verdoeme! Leuker kunnen we het niet maken. Pijnlijker wel! Het moest lager en de aap is uit de mouw. Laten we lekker de tijd nemen voor de briefjes terwijl onze “aartsvijand” een slimme deal weet op te tuigen. Kamp en Rutte noemden Bpost een stap terug. De idioten die ons wilden overnemen voor een schappelijke prijs.

De opzet in dit spel is gewoon PostNL op de knieën dmv de ACM, Kampie die de deur achter zich dicht smijt en maar wachten en wachten met het vriendelijke verzoek of we Sandd mogen overnemen. De geesten worden gerijpt voor hetgeen wat niet te voorkomen valt.
Utreg1960
0

De bedrijven zullen de aanlevering, sortering, levering en retournering van pakketten samen organiseren, laten DHL Parcel en het Belgische postbedrijf woensdag weten. DHL Parcel is onderdeel van Deutsche Post DHL Group.

In de nieuwe situatie zouden Nederlandse consumenten bijvoorbeeld 's avonds bij een Belgische webwinkel een bestelling kunnen plaatsen en die de volgende dag in ontvangst kunnen nemen. Ook zou het retourneren van producten van Belgische webwinkels makkelijker moeten worden.

De bedrijven hebben samen meer dan 4.400 Nederlandse en Belgische servicepunten. Het gaat om ruim 1.900 in Nederland en 2.500 in België. Ook pakketkluizen zijn daarin meegeteld.

Volgens CEO Wouter van Benten van DHL Parcel Benelux komt door de samenwerking "een enorm potentieel aan Belgische webshoppers beschikbaar voor Nederlandse webwinkels".

www.nu.nl/ondernemen/5290235/dhl-parc...
Go Go Go !
0
quote:

prinszicht schreef op 30 mei 2018 11:59:

... De geesten worden gerijpt voor hetgeen wat niet te voorkomen valt.
Een overname van PostNL bedoel je
[verwijderd]
0
Volgens CEO Wouter van Benten van DHL Parcel Benelux komt door de samenwerking "een enorm potentieel aan Belgische webshoppers beschikbaar voor Nederlandse webwinkels".

Wat een ENORME BLUNDER van Post...... dit gaat kosten, ze raken bijna alles kwijt...amateurs.
gpjf
0
quote:

Cerburus schreef op 30 mei 2018 11:17:

Bpost 5%, Bpost en DHL gaan dus 'partneren'. Zag ik niet zo snel aankomen wel echt slim, Bpost liep achter op dienstenportfolie van PostNL. is nu 1 klap weg. GVD dit bedoel ik nu.. er is een verschil tussen ondernemen en besturen. Acht wij gaan lekker in de stomerij business draagt gelijk bij aan de UCOI.

Ik heb de mogelijkheid van DHL of UPS al eens genoemd als partner voor Post.nl , dus nu wordt de druk op Post.nl nog groter
ruud71
0
quote:

dasD schreef op 30 mei 2018 11:54:

Maak de grafsteen maar afvast klaar voor postNL
Op alle forums waar je post is het weer huilie huilie.
Volgens mij kan je beter een andere hobby zoeken.
prinszicht
0
We houden over Royal Mail die graag een EU paspoort wil. En een paar Amerikanen die de gok wel aandurven. HV moet de tent niet te koop zetten. Dat staat ie namelijk al. De korting heeft ze verpakt in de ucoi. De euro staat gunstig. De overheid heeft zich terug getrokken bij monde van de ACM. Dus wie het eerst komt, die het eerst maalt. Elk bod wordt overwogen en je hebt de grootste kans van slagen door een redelijke premie te bieden. En dan gaan alle grote jongens over stag. Klusje geklaard!
gpjf
0
WE gaan het afwachten maar dat er wat moet gebeuren, staat vast. Het kan natuurlijk ook zijn dat Bpost achter de schermen al heeft gemerkt dat Post.nl ergens mee bezig is en nu deze slag slaat. Zo kan Post.nl niet verder en gaan ze de markt verliezen. Voor mijn gevoel wordt het een overname .
[verwijderd]
0
quote:

dasD schreef op 30 mei 2018 11:51:

Vraagje. Waarom zou je postNL over willen nemen. Dat kost premie.
Veel gemakkelijker ze kapot te concurreren en dan voor een symbolisch bedrag wat delen over te nemen.
Ik zou geen cent meer betalen voor een bedrijf met incompetente leiders
PostNL kan 50-60M gaan besparen bij een overname van Sandd, want het is juist Sandd dat PostNL kapot concurreert, zonder dat Sandd zelf op haar eigen activiteiten echt winst maakt overigens.

Dus de reden waarom beide partijen een overname willen realiseren is dat daarmee voor beide partijen een flinke financiële last van de schouders valt (de investeerders van Sandd hebben eigenlijk al bijna 10 jaar geen rendement gezien, in de begin jaren is de toko van Sandd eigenlijk al eens omgevallen en was er een nieuwe investering nodig om de boel overeind te houden).
Go Go Go !
1
@Martijn,

Ik zie het verband tussen de door je aangehaalde post en je reactie er op niet, maar wat Hansbeleg hierboven ook al stelde;

"Ik hoop dat je nu eindelijk ook eens inziet hoe ongelofelijk stom het was om niet met bpost op zijn minst te gaan onderhandelen. PostNL ziet de kansen (1 grote Benelux firma tegen de rest) niet ook al liggen ze onder hun neus."

Ben je dat nu in gaan zien ?

gpjf
0
Zelfs dan is het de vraag of Post.nl de concurrentie hier aan kan als met Sand overneemt
gpjf
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 30 mei 2018 12:18:

@Martijn,

Ik zie het verband tussen de door je aangehaalde post en je reactie er op niet, maar wat Hansbeleg hierboven ook al stelde;

"Ik hoop dat je nu eindelijk ook eens inziet hoe ongelofelijk stom het was om niet met bpost op zijn minst te gaan onderhandelen. PostNL ziet de kansen (1 grote Benelux firma tegen de rest) niet ook al liggen ze onder hun neus."

Ben je dat nu in gaan zien ?


een enorme blunder maar waarschijnlijk ook beïnvloedt door de politiek maar het maak de druk op actie extra groot.
3.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:34
Koers 1,263
Verschil -0,055 (-4,17%)
Hoog 1,298
Laag 1,261
Volume 693.188
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront