Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.201 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Chicago Fed ziet groei economische activiteit aanhouden
Nationale index stijgt fractioneel in april.

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in april iets gestegen. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index steeg van 0,32 in maart naar 0,34 in april.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve waarde duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
General Electric stoot treinenbouw af
Start joint venture met Wabtec.

(ABM FN-Dow Jones) General Electric hevelt zijn onderdeel dat treinlocomotieven maakt voor een groot deel over naar de Amerikaanse fabrikant van spoorwegapparatuur Wabtec. Dat bevestigde Wabtec maandag.

Reuters kwam zondag al met het nieuws, op basis van anonieme bronnen.

GE zou een betaling vooraf in contanten krijgen van 2,9 miljard dollar. Aandeelhouders van GE krijgen 50,1 procent in het fusiebedrijf. Wabtec-aandeelhouders krijgen de resterende stukken. Dit zou het GE-onderdeel waarderen op ongeveer 11,1 miljard dollar.

Het fusiebedrijf zal een omzet draaien van circa 8 miljard dollar en zal worden geleid door Wabtec-CEO Raymond Betler. De transactie moet begin volgend jaar afgerond zijn. Er worden synergievoordelen voorzien ter waarde van 250 miljoen dollar per jaar.

Eerder dit jaar zei CEO John Flannery van GE dat zijn bedrijf agressief zou zoeken naar mogelijke spinoffs en andere manieren om de waarden van GE's divisies stroom, luchtvaart en medisch te maximaliseren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groene opening op Wall Street in de maak
GE wind in de rug na deal met Wabtec.

(ABM FN) Wall Street lijkt maandag goed uit de startblokken te zullen komen, doordat beleggers wat gerustgesteld zijn door het nieuws over een Amerikaans-Chinees akkoord dat het handelstekort van de Verenigde Staten met de tweede economie van de wereld zou kunnen verminderen.

Futures indiceren een winst tot een procent.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei in het weekend dat de regering-Trump de invoering van importheffingen op Chinese goederen zou uitstellen "en de handelsoorlog in de pauzestand zetten", terwijl de details worden uitgewerkt van een akkoord, na twee dagen van onderhandelingen tussen de twee regeringen.

Enkele uren later kwam er nog wel een conflicterende verklaring van de vertegenwoordiger van de Amerikaanse handelsbeleid Robert Lighthizer, die zei dat Washington nog zou kunnen grijpen naar heffingen.

Na de twee dagen onderhandelen ging China akkoord met het opkopen van meer Amerikaanse goederen om het handelstekort tussen de twee landen te helpen vernauwen. Het land stemde niet in met de 200 miljard dollar waar de VS specfifiek op aansturen.

"Dit is geenszins het einde van de kwestie, gezien het enorme gat dat blijft bestaan tussen de twee kampen, zoals blijkt uit het gebrek aan einige detail in de verklaring. Toch was dit de bemoedigende start van de gesprekken die de markt zocht", stelde Jasper Lawler van London Capital Group over de Amerikaans-Chinese gesprekken.

Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen stond maandag 0,5 procent hoger op 3,07 procent, nadat vrijdag al een intradag-top van 3,126 procent was neergezet.

Economisch nieuws bleef maandag beperkt tot een index voor de nationale economische activiteit van de Chicago Federal Reserve. Om half drie bleek deze index iets gestegen ten opzichte van een maand eerder naar 0,34. Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve waarde duidt op groei beneden de trend.

Daarnaast zullen verschillende Fed-bestuurders in het openbaar spreken, met name Raphael Bostic van de Atlanta Fed, Patrick Harker van de Philadelphia Fed en Neel Kashkari van de Minneapolis Fed.

Olie stond hoger. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 71,41 dollar, terwijl een juli-future Brent juist 0,3 procent lager noteerde op 78,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1772. Bij aanvang van de handelsdag in Europa stond de munt nog op 1,1726 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1770 op de borden.

Bedrijfsnieuws

General Electric stond bijna drie procent hoger in de handel voorbeurs. De tak treinenbouw wordt deels verkocht aan Wabtec. In het nieuwe fusiebedrijf krijgen de huidige aandeelhouders van GE een belang van 50,1 procent. De af te stoten tak wordt gewaardeerd op ruim 11 miljard dollar.

Het aandeel MB Financial steeg 15 procent. Fifth Third Bancorp wil de bank uit Chicago kopen voor 54,20 dollar per aandeel. "Samengaan met Fifth Third stelt ons in staat om onze complementaire vermogens aan te wenden in het voordeel van de klanten en de gemeenschappen die wij bedienen", stelde Mitch Feiger, CEO van MB Financial.

Tesla won 1,7 procent nadat topman Elon Musk zaterdag via Twitter een nieuwe variant van het Model 3, met twee motoren, aankondigde. De auto moet 78.000 dollar kosten.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag licht lager. De S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.712,97 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 24.715,09 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 7.354,34 punten

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groene opening Wall Street in vizier
Zorgen handelsoorlog naar de achtergrond.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt zich dinsdag op de maken voor een hogere opening, nadat de Dow Jones index maandag de 25.000 punten doorbrak.

De zorgen over een handelsoorlog zijn weer deels van tafel, nadat China beloofde meer Amerikaanse waar te zullen importeren om zo het handelsoverschot met de VS terug te brengen.

President Donald Trump verwelkomde de belofte van China, die overigens concrete getallen ontbeerde, door te twitteren dat dit erg goed nieuws is voor Amerikaanse boeren.

"Een van de beste dingen die onze boeren in vele jaren is overkomen!", aldus een enthousiaste Trump.

Dinsdagochtend kwam een headline voorbij dat China de importtarieven voor Amerikaanse auto's verlaagt van 25 naar 15 procent.

"We moeten zien wat er echt gaat gebeuren maar de headlines zorgen voor positieve impact op de aandelenmarkten", constateerde marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Net als maandag is de beursagenda vrijwel leeg. Richtinggevend macro-economisch nieuws ontbreekt. Voorbeurs zijn er cijfers van Toll Brothers en nabeurs die van HP Enterprises.

De euro/dollar noteerde op 1,1813. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1788 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1772 op de borden.

Olie werd dinsdag duurder. Een vat Amerikaanse WTI steeg 0,3 procent in prijs naar 72,48 dollar en een vat Brent werd 0,5 procent duurder op 79,58 dollar.

Bedrijfsnieuws

Adobe heeft Magento, een e-commerce-platform dat door webwinkels wordt gebruikt, gekocht voor 1,68 miljard dollar. Tegelijk met de overname kondigde Adobe ook een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 8 miljard dollar. In de elektronische handel voorbeurs koerste Adobe 0,7 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent hoger op 2.733,01 punten, terwijl de Dow Jones index zelfs 1,2 procent bijschreef op 25.013,29 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,5 procent op 7.394,04 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winstval Toll Brothers door hogere reorgansiatiekosten
Ook marges onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Toll Brothers heeft in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar de winst met circa tien procent zien dalen, vanwege margedruk en hogere herstructureringskosten. Dit meldde de Amerikaanse bouwer van villa's dinsdag voorbeurs over het afgelopen kwartaal.

Toll Brothers rapporteerde een kwartaalwinst van 111,8 miljoen dollar, ofwel 0,72 dollar per aandeel. In dezelfde periode een jaar eerder verdiende het bedrijf nog 124,6 miljoen dollar, ofwel 0,73 dollar per aandeel.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal wel van 1,4 miljard tot 1,6 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet gingen uit van een omzet van 1,58 miljard dollar. De herstructureringskosten liepen op tot 13,8 miljoen dollar, hetgeen 4,3 miljoen dollar meer was dan een jaar terug. De omzet steeg volgens Toll Brothers in alle regio's waarin het actief is.

De brutomarge kwam afgelopen kwartaal uit op 18,8 procent tegenover 21 procent een jaar eerder. Toll verwacht evenwel dat de marge zich in de loop van het jaar zal herstellen.

De orderportefeuille liep op tot 6,36 miljard dollar, het hoogste niveau ooit in het tweede kwartaal en 27 procent meer dan vorig jaar op hetzelfde moment.

Outlook

Voor heel 2018 rekent Toll Brothers op de oplevering van 8.000 tot 8.500 villa's tegen een gemiddelde prijs van 830.000 tot 860.000 dollar. De aangepaste brutomarge moet uitkomen tussen de 23,75 en 24,25 procent.

Het aandeel Toll Brothers daalde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs met 4,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Elliott neemt belang in ThyssenKrupp - media
Koers Duitse conglomeraat flink in de lift.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse activistische belegger Elliott zou een belang willen nemen in het Duitse industriële conglomeraat ThyssenKrupp. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van een bron.

Als gevolg spoot het aandeel dinsdag 6,6 procent omhoog.

Elliott staat bekend om zijn grote betrokkenheid bij de bedrijfsvoering van onderneming waar het een belang in heeft.

Het Zuid-Koreaanse Hyundai Mobis blies recent onder druk van de Amerikanen nog een reorganisatie af.

ThyssenKrupp noch Elliott wilde tegenover Reuters reageren op het gerucht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street maakt zich op voor hogere opening
Zorgen handelsoorlog naar de achtergrond.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt zich dinsdag op de maken voor een hogere opening, nadat de Dow Jones index maandag de 25.000 punten doorbrak. Futures indiceren een openingswinst tot 0,2 procent.

De zorgen over een handelsoorlog zijn weer deels van tafel, nadat China beloofde meer Amerikaanse waar te zullen importeren om zo het handelsoverschot met de VS terug te brengen.

President Donald Trump verwelkomde de belofte van China, die overigens concrete getallen ontbeerde, door te twitteren dat dit erg goed nieuws is voor Amerikaanse boeren.

"Een van de beste dingen die onze boeren in vele jaren is overkomen!", aldus een enthousiaste Trump.

Dinsdagochtend kwam een headline voorbij dat China de importtarieven voor Amerikaanse auto's verlaagt van 25 naar 15 procent.

"We moeten zien wat er echt gaat gebeuren maar de headlines zorgen voor een positieve impact op de aandelenmarkten", constateerde marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Op de achtergrond blijven evenwel andere geopolitieke spanningen aanwezig, waaronder de onzekerheid omtrent de historische ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. De Amerikaanse vice-president Mike Pence liet in een interview weten dat Trump "niet met zich laat sollen" door Noord-Korea als het gaat om denuclearisering.

Ook staan de stijgende olieprijzen nog steeds op de radar van beleggers, vanwege het effect dat deze kunnen hebben op de inflatie en aandelenkoersen. Analisten verwachten dat de olieprijzen verder zullen stijgen als de markt blijft denken dat de Verenigde Staten met sancties zullen komen die Venezuela en Iran zullen treffen. Het Witte Huis kwam maandag met nieuwe eisen voor Iran en wil dat het land stopt met het verrijken van uranium en met het verlenen van steun aan militaire groepen in het Midden-Oosten. Iran verwierp de eisen direct.

Net als maandag is de beursagenda vrijwel leeg. Richtinggevend macro-economisch nieuws ontbreekt. Voorbeurs waren er wel cijfers van Toll Brothers en nabeurs volgen die van HP Enterprises.

De euro/dollar noteerde op 1,1793. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1788 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1772 op de borden.

Olie werd dinsdag duurder. Een vat Amerikaanse WTI steeg 0,5 procent in prijs naar 72,57 dollar en een vat Brent werd 0,7 procent duurder op 79,75 dollar.

Bedrijfsnieuws

Adobe heeft Magento, een e-commerce-platform dat door webwinkels wordt gebruikt, gekocht voor 1,68 miljard dollar. Tegelijk met de overname kondigde Adobe ook een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 8 miljard dollar. In de elektronische handel voorbeurs koerste Adobe 1,2 procent hoger.

Toll Brothers zag in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar de winst met circa tien procent dalen, vanwege margedruk en hogere herstructureringskosten. De omzet steeg wel en ook de orderportefeuille liep op tot 6,36 miljard dollar, het hoogste niveau ooit in het tweede kwartaal en 27 procent meer dan vorig jaar op hetzelfde moment. Beleggers reageerden niet enthousiast op de cijfers en zetten het aandeel voorbeurs 4,9 procent lager.

Kohls schoot 5,5 procent omhoog, nadat de retailer voorbeurs met beter dan verwachte winstcijfers kwam. Ook werd de outlook verhoogd.

Tesla schreef 0,8 procent aan beurswaarde bij, nadat topman Elon Musk beloofde dat een remprobleem met de Model 3 in de komende dagen zal worden opgelost met een software-update. De Model 3 kreeg van het Amerikaanse Consumer Reports geen aanbeveling naar aanleiding van matige prestaties tijdens meerdere remproeven.

Het aandeel Sony kan mogelijk in beweging komen, nadat de Japanse multinational bekendmaakte het belang van Mubadala Investment in EMI Music Publishing over te nemen voor een bedrag van circa 2,3 miljard dollar. Uitgever EMI beheert de rechten van meer dan twee miljoen liedjes. Op de beurs van Tokio sloot Sony twee procent lager. Het in New York genoteerde aandeel liet voorbeurs nog geen beweging zien.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent hoger op 2.733,01 punten, terwijl de Dow Jones index zelfs 1,2 procent bijschreef op 25.013,29 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,5 procent op 7.394,04 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Topman J.C. Penney stapt op
Marvin Ellison vertrekt naar Lowe's.

(ABM FN-Dow Jones) Marvin Ellison stapt op als topman bij J.C. Penney en kiest voor een topfunctie bij de Amerikaanse doe-het-zelf winkelketen Lowe's. Dit maakte de Amerikaanse warenhuis- en internetretailer dinsdagmiddag bekend.

Ellison zal per 1 juni terugtreden als CEO van J.C. Penney en vier andere topbestuurders zullen zijn taken overnemen totdat er een nieuwe topman is gevonden.

De resultaten van J.C. Penney staan al een tijd onder druk. De Amerikaanse warenhuisketen gaf eerder deze maand nog een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar af.

Beleggers reageerden teleurgesteld op het vertrek van de topman bij J.C. Penney en het aandeel verloor dinsdag voorbeurs maar liefst 8,8 procent aan beurswaarde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Adobe koopt Magento
Overnameprijs van 1,7 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Adobe heeft Magento gekocht voor 1,68 miljard dollar. Dit maakte Adobe maandagavond bekend.

Magento is een e-commerce-platform dat door webwinkels wordt gebruikt. Klanten zijn onder meer Canon, Helly Hansen en Paul Smith. Bedrijven als Coca-Cola, Warner Music en Nestlé zijn al klanten van zowel Magento als Adobe.

Adobe zal Magento toevoegen aan zijn eigen Experience Cloud. Vermoedelijk wordt de transactie in het derde kwartaal van het lopende boekjaar 2018 van Adobe afgerond, mits toezichthouders geen problemen opwerpen. Tot dat moment zullen beide ondernemingen onafhankelijk van elkaar opereren.

Tegelijk met de overname kondigde Adobe ook een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 8 miljard dollar. De aandelen zullen in de komende jaren worden ingekocht, nadat een eerder aangekondigd inkoopprogramma ter waarde van 2,5 miljard nog dit boekjaar wordt afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vrouw krijgt leiding over beurs New York

Gepubliceerd op 22 mei 2018 om 09:27 | Views: 648

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De New York Stock Exchange (NYSE) heeft Stacey Cunningham benoemd tot nieuwe voorzitter. Daarmee krijgt voor het eerst in het 226-jarige bestaan van de aandelenbeurs een vrouw alleen de leiding over het bedrijf. In 2002 ging Catherine Kinney als vrouw Cunningham wel voor, maar ze bekleedde die functie destijds samen met een ander.

De 43-jarige Cunningham begon in de jaren negentig als handelaar op de handelsvloer van de NYSE. Voor haar promotie tot voorzitter was ze operationeel bestuurder bij de beurs. Cunningham is de opvolgster van Tom Farley, die volgens The Wall Street Journal aan de slag gaat bij een in fintech gespecialiseerde investeerder.
voda
0
Fed-notulen wijzen op steun voor renteverhoging in juni
Wall Street beperkt verlies na publicatie.

(ABM FN-Dow Jones) Tijdens hun recente beleidsvergadering begin mei hebben beleidsmakers van de Federal Reserve bevestigd dat zij de rente in juni verder wil verhogen en niet bezorgd zijn dat de inflatie nog achterblijft.

"De meeste deelnemers waren van oordeel dat als de binnenkomende informatie in brede lijnen hun economische verwachtingen bevestigt, het waarschijnlijk spoedig gepast zal zijn voor de commissie om een volgende stap te zetten in het wegnemen van accomoderend beleid", stelden de notulen van de laatste vergadering.

Futureshandelaren zien een kans van meer dan 90 procent op een renteverhoging in juni.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zagen de verliezen woensdag teruglopen na de publicatie van de Fed-notulen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street lager na schrappen ontmoeting Kim

Gepubliceerd op 24 mei 2018 om 19:31 | Views: 389

NY-DJ-Industrial Avg 23 mei
24.886,81 +52,40 (+0,21%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handel licht in de min. Beleggers verwerken het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door president Donald Trump, wat de geopolitieke spanningen deed oplaaien. Ook de handelsspanningen namen weer toe na toespelingen van Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 24.814 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2728 punten. Technologiebeurs Nasdaq was vlak op 7426 punten.

Trump liet weten het topoverleg op dit moment niet opportuun te vinden gezien de vijandige uitlatingen van Kim. Hij zegt te hopen dat de ontmoeting op een ander moment wel kan doorgaan. Het afblazen van de top zorgde direct voor het oplopen van de beperkte openingsverliezen op de beurs. Ook zakte de dollar verder in waarde. De euro was 1,1738 dollar waard, tegen 1,1727 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.

Importheffingen

De regering-Trump liet verder weten te onderzoeken of importheffingen van 25 procent voor auto's mogelijk zijn met een beroep op de nationale veiligheid. Het dreigement lijkt vooral gericht tegen autoproducerende landen als Duitsland, Japan en Zuid-Korea. De Amerikaanse automakers Ford en General Motors (GM) wonnen tot 1,7 procent.

Enkele bedrijven kwamen nog met resultaten naar buiten. Elektronicaketen Best Buy presenteerde beter dan verwachte verkoopcijfers van zijn bestaande winkels, maar zakte dik 7 procent op tegenvallende vooruitzichten.

Hartapparatuur

Medtronic zag zijn winst met meer dan een kwart stijgen, voornamelijk geholpen door de toegenomen vraag naar de hartapparatuur. Het medisch-technologische bedrijf won 2,3 procent. Hormel Foods zakte 1,9 procent na presentatie van kwartaalcijfers.

Verder drukten een daling van de olieprijzen op de energiesector. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 71,17 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 79,24 dollar per vat. Oliegiganten Chevron en ExxonMobil zakten tot 2 procent.
voda
0
Study shows robust economic impact of American steel industry - AISI

A just-released study shows that the American iron and steel industry supports nearly two million jobs and contributes more than $520 billion to the economy, when considering the direct, indirect (supplier) and related impacts. The study, conducted by the prominent research firm of John Dunham & Associates (JDA) and commissioned by the American Iron and Steel Institute (AISI), also shows that the iron and steel industry generated an estimated $56 billion in federal, state and local taxes and those industry-supported workers earned more than $130 billion in wages and benefits.

Thomas J Gibson, president and CEO of AISI, said “The American iron and steel industry is a dynamic part of the U.S. economy. This comprehensive analysis provides detailed geographic breakdowns, including at the congressional district level, and is the most accurate snapshot of the full breadth of the economic impact of today’s American iron and steel industry. The results illustrate why strong, pro-manufacturing policies are needed to ensure the sustainability of an industry with such an impactful employment base and robust economic footprint.”

Gibson said that the new study more accurately represents the breadth of the American iron and steel industry by including facilities active in iron ore mining, coke production, ferrous scrap processing, steel mill services, ferrous metal foundry production, steel processing and distribution, and other steel product manufacturing, in addition to iron and steel mills, as was the case in previous studies released more than five years ago. He added that AISI is launching an interactive tool on its website to share detailed data.

Highlights and breakdown of additional steel industry economic contributions include:

387,000 direct iron and steel industry jobs (iron and steelmaking, steel mill and other steel products, processing, ferrous metals foundries, distribution, materials and mill services)
716,000 supplier jobs
878,000 induced (re-spending) jobs
$207 billion in economic output directly from iron and steel production
$173 billion in economic output from suppliers to the iron and steel industry
$56 billion generated in federal, state and local taxes

JDA conducted this research using econometric models first developed by the US Forest Service, and now maintained by the IMPLAN Group. Data is drawn from Infogroup, a leading provider of business and consumer data, as well as from industry sources and government publications.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Wall Street overwegend in het rood
Ontmoeting Trump en Kim afgeblazen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag op weg naar een overwegend lager slot. Een half uur voor de slotbel daalde de S&P 500 0,1 procent, verloor de Dow Jones index 0,2 procent, terwijl de Nasdaq 0,1 procent in het groen noteerde.

Het sentiment verslechterde nadat de Amerikaanse president Donald Trump bekendmaakte een brief te hebben gestuurd aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un waarin hij de geplande ontmoeting tussen beiden afblies. Volgens Trump heeft Noord-Korea zich in recente uitlatingen te agressief opgesteld.

Ooit hoopt Trump Kim Jong-un nog eens te ontmoeten, maar voor nu loopt de wereld "een grote kans" mis. Trump waarschuwde Kim ook voor zijn nucleaire ambities. "Jij praat over je nucleaire capaciteiten, maar die van ons zijn zo enorm en krachtig dat ik bid dat ze nooit zullen hoeven te worden gebruikt."

De koersdalingen in reactie op het nieuws bleven echter beperkt. "De verkoopgolf na het annuleren van de Noord-Korea bijeenkomst was gematigd, grotendeels omdat het geen impact heeft op de tweede kwartaal resultaten of economische groei", zei marktstrateeg Karyn Cavanaugh van Voya Financial.

"Geopolitieke risico's zijn nooit leuk en markten hebben de neiging om het slechte nieuws meteen in te prijzen en het goede nieuws slechts geleidelijk", stelde Cavanaugh.

Verder werd donderdag bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de week eindigend op 19 mei is gestegen met 11.000. Tevens bleek dat bestaande woningverkopen daalden in april.

De euro/dollar noteerde op 1,1725 ten opzichte van 1,1702 rond het slot op Wall Street op woensdag.

De olieprijs is donderdag verder gedaald, voor de derde dag op rij. Een juli future voor een vat ruwe olie sloot 1,13 dollar of 1,6 procent lager op 70,71 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bedrijfsnieuws

Best Buy heeft in het eerste kwartaal van het huidige gebroken boekjaar meer omzet en winst behaald. Hoewel de winst zich beter ontwikkelde dan analisten voorzien, viel de omzet tegen. De koers van Best Buy daalde 6,7 procent.

Hormel Foods verloor 1,5 procent. Het voedingsbedrijf maakte kwartaalresultaten bekend die licht tegenvielen.

De resultaten van Medtronic overtroffen daarentegen de verwachtingen van analisten. Als gevolg steeg de koers met 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse futures in het groen
Geopolitieke zorgen afgenomen.

(ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse indexfutures noteren vrijdag aan het begin van de middag hoger. De future voor de S&P 500 steeg 0,2 procent.

Daarmee lijkt er meer kalmte te zijn dan de afgelopen dagen met betrekking tot geopolitieke zorgen omtrent Noord-Korea. Een dag eerder gingen de Amerikaanse beurzen nog omlaag, toen bekend werd dat de Amerikaanse president Donald Trump een geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un afblies.

In reactie heeft Kim laten weten bereid te zijn om Trump alsnog te ontmoeten, waarmee de situatie voorlopig niet verder is geëscaleerd.

De aandacht is daarmee weer teruggekeerd naar de Amerikaanse economie. Federal Reserve voorzitter Jerome Powell houdt een toespraak.

De euro/dollar noteerde op 1,1724. Donderdag bij het slot op Wall Street was dit nog 1,1723. Olieprijzen daalden verder.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker maakte resultaten bekend over het afgelopen kwartaal. De vergelijkbare omzet daalde 2,8 procent, maar dit was minder dan de verwachte daling van 3,9 procent. De winst per aandeel steeg van 1,36 naar 1,45 dollar. Hier was gerekend op 1,25 dollar. In de elektronische handel voorbeurs steeg de koers van Foot Locker ruim 6 procent.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is donderdag lager gesloten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2.727,76 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent tot 24.811,76 punten, terwijl de Nasdaq vrijwel onveranderd sloot op 7.424,43 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Qualcomm verlengt bod op NXP
Aanbiedingsperiode loopt tot en met 8 juni.

(ABM FN-Dow Jones) Qualcomm heeft zijn bod op NXP Semiconductors verlengd. Dit maakte de Amerikaanse chipfabrikant vrijdag bekend.

De biedingsperiode loopt nu af op 8 juni 2018. Qualcomm bracht eind 2016 een bod uit op het van origine Nederlandse NXP. Het bod van Qualcomm waardeert NXP op circa 44 miljard dollar.

Toezichthouders in Europa hebben reeds ingestemd met de overname, maar de Chinese autoriteiten moeten dit nog doen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Orders Amerikaanse duurzame goederen dalen
Afname van 1,7 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in april gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

De orders voor goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto's zakten vorige maand met 1,7 procent tot 248,5 miljard dollar.

In maart was nog sprake van een stijging met 2,7 procent.

Exclusief transport was in april sprake van een stijging met 0,9 procent, terwijl de orders zonder defensie mee te rekenen, met 1,9 procent zakten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting lagere opening
Geopolitieke zorgen afgenomen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich vrijdag op voor een vermoedelijk lagere opening. De futures voor de S&P 500 daalden circa een half uur voor de openingsbel met 0,2 procent.

De futures bewogen op en neer en wezen eerder op vrijdag nog op een hogere opening. Handelsvolumes kunnen lager dan gebruikelijk zijn, voorafgaand aan een lang weekend. Komende maandag is Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.

Er lijkt wat meer kalmte te zijn dan de afgelopen dagen met betrekking tot geopolitieke zorgen omtrent Noord-Korea. Een dag eerder gingen de Amerikaanse beurzen nog omlaag, toen bekend werd dat de Amerikaanse president Donald Trump een geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un afblies.

In reactie heeft Kim laten weten bereid te zijn om Trump alsnog te ontmoeten, waarmee de situatie voorlopig niet verder is geëscaleerd.

De aandacht is daarmee weer teruggekeerd naar de Amerikaanse economie. Federal Reserve voorzitter Jerome Powell houdt vandaag een toespraak, waar naar wordt uitgekeken.

Orders voor duurzame goederen bleken in april te zijn gedaald, met 1,7 procent. In de voorgaande maand was nog sprake van een stijging met 2,7 procent.

Later volgen ook nog cijfers over het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,1670. Donderdag bij het slot op Wall Street was dit nog 1,1723. Olieprijzen daalden verder.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker maakte resultaten bekend over het afgelopen kwartaal. De vergelijkbare omzet daalde 2,8 procent, maar dit was minder dan de verwachte daling van 3,9 procent. De winst per aandeel steeg van 1,36 naar 1,45 dollar. Hier was gerekend op 1,25 dollar. In de elektronische handel voorbeurs steeg de koers van Foot Locker ruim 15 procent.

Qualcomm heeft zijn bod op NXP Semiconductors verlengd. De biedingsperiode loopt nu af op 8 juni 2018. Qualcomm bracht eind 2016 een bod uit op het van origine Nederlandse NXP. Het bod van Qualcomm waardeert NXP op circa 44 miljard dollar. Het aandeel Qualcomm noteerde vlak. NXP verloor 0,1 procent.

PayPal steeg 1,0 procent, nadat Stifel zijn advies verhoogde van Houden naar Kopen.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is donderdag lager gesloten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2.727,76 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent tot 24.811,76 punten, terwijl de Nasdaq vrijwel onveranderd sloot op 7.424,43 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street opent iets lager

Gepubliceerd op 25 mei 2018 om 15:45 | Views: 1

NY-DJ-Industrial Avg 24 mei
24.811,76 -75,05 (-0,30%)

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen geopend. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond Noord-Korea volgen na het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag. Verder zijn er wat macro-economische cijfers. Beleggers maken zich verder op voor een lang weekeinde. Maandag blijft Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 24.760 punten. De brede S&P 500 leverde ook 0,2 procent in tot 2721 punten. Technologiebeurs Nasdaq bleef vrijwel vlak op 7424 punten.

Oliefondsen zoals ExxonMobil en Chevron gingen 2,3 procent en 2,6 procent omlaag door de dalende olieprijzen. Oliekartel OPEC praat met Rusland over een eventuele productieverhoging in de tweede helft van dit jaar. Naar verluidt gaat het om een productieverhoging met 1 miljoen vaten per dag.

Sportschoenenverkoper Foot Locker kwam met beter dan verwachte cijfers en steeg 13,3 procent. Sportartikelenketen Hibbett's Sports kwam juist met tegenvallende resultaten en duikelde bijna 12 procent.
voda
0
Minder winst voor Foot Locker

Gepubliceerd op 25 mei 2018 om 13:31 | Views: 279

NEW YORK (AFN) - Foot Locker is het boekjaar begonnen met minder winst op een licht hogere omzet. De Amerikaanse verkoper van sportschoenen was evengoed blij verrast met beter dan verwachte resultaten, ook omdat een extra voorziening voor een pensioengeschil 12 miljoen dollar afsnoepte van de winst. Verder investeerde het bedrijf in zijn digitale activiteiten.

In de eerste maanden van het boekjaar, dat voor Foot Locker begint in februari, werd een winst van 165 miljoen dollar behaald. Dit was een jaar eerder nog 180 miljoen dollar. De omzet steeg met 1,2 procent tot ruim 2 miljard dollar. Exclusief wisselkoerseffecten was sprake van een 1,5 procent lagere omzet. Winkels die langer dan een jaar open zijn zagen de omzet gemiddeld met 2,8 procent dalen.

Volgens het bedrijf blijft de vraag naar premium producten verbeteren. Het bedrijf rekent voor het hele boekjaar op een hogere vergelijkbare omzet. Foot Locker heeft momenteel bijna 3300 winkels verdeeld over 24 landen. In het eerste kwartaal sloten 37 winkels de deuren. Daartegenover werden elf nieuwe winkels geopend.
25.201 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,42  -5,94  -0,69%  11:16
 Germany40^ 17.670,60 -0,94%
 BEL 20 3.800,68 -0,68%
 Europe50^ 4.892,68 -0,89%
 US30^ 37.602,15 -1,08%
 Nasd100^ 17.275,57 -1,56%
 US500^ 4.988,46 -1,20%
 Japan225^ 37.325,98 -1,78%
 Gold spot 2.384,27 +0,21%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,53 +0,55%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +4,00%
EBUSCO HOLDING +1,81%
Pharming +1,38%
Heineken +1,09%
NX FILTRATION +1,00%

Dalers

AMG Critical ... -3,10%
Aegon -2,94%
Alfen N.V. -2,92%
B&S Group SA -2,67%
TomTom -2,59%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront