Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever stijgt de olieprijs?

2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
voda
0
Hoogste kwartaalwinst Petrobras in 4 jaar

Gepubliceerd op 8 mei 2018 om 14:05 | Views: 680

Petroleo Brasileiro S.A.- Petr 16:13
13,94 -0,06 (-0,39%)

SBM Offshore 16:12
14,10 -0,14 (-0,98%)

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - Het Braziliaanse olie- en gasconcern Petrobras heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de hoogste kwartaalwinst behaald in vier jaar, mede dankzij de hogere olieprijzen en kostenbesparingen. De nettowinst bedroeg bijna 7 miljard real, omgerekend 1,7 miljard euro.

De omzet steeg tot omgerekend 18 miljard euro. In de afgelopen jaren heeft Petrobras geregeld grote verliezen geleden mede onder druk van de diepe economische crisis in Brazilië. Ook was het staatsbedrijf verwikkeld in een groot corruptieschandaal. Om de hoge schuldenlast terug te dringen werden voor miljarden aan bezittingen afgestoten.
voda
0
Olie onderuit op bericht dat Iran-deal niet direct eindigt
Trump zet eerste stap met sancties volgens CNN.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdagmiddag sterk gedaald, nadat de Amerikaanse nieuwszender CNN meldde dat de Amerikaanse president Donald Trump het nucleaire verdrag met Iran niet in één keer opzegt, maar "als eerste stap" sancties zal instellen tegen het land.

De sancties zouden pas over maanden kunnen ingaan, volgens CNN.

De olie-futures, die sterk waren opgelopen in anticipatie op een opzegging van het nucleaire akkoord door de Verenigde Staten, kelderden dinsdag met meer dan 3 procent.

Een juni-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange steeg maandagavond nog voor het eerste sinds november 2014 boven de 70 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse olievoorraden omlaag
Capaciteitsbenutting ook omlaag

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

In de week eindigend op 4 mei daalden de olievoorraden met circa 2,2 miljoen vaten tot 433,8 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 2,2 miljoen tot 235,8 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie met 3,8 miljoen vaten daalden tot 115,0 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 91,1 naar 90,4 procent.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Saudi's kunnen olieproductie Iran opvangen'

Gepubliceerd op 9 mei 2018 om 16:28 | Views: 377

New York WTI spot 08 mei
69,06 -1,67 (-2,36%)

Royal Dutch Shell A 16:36
30,18 +1,03 (+3,53%)

DUBAI (AFN) - Saudi-Arabië kan meer olie produceren en daarmee de gevolgen van sancties tegen Iran opvangen. Het land gaat dat echter niet alleen doen, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen bij oliekartel OPEC.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde dinsdag aan dat zijn land de nucleaire deal met Iran opzegt en weer economische sancties tegen het land instelt. Dat zou betekenen dat de olieproductie van Iran uit de mondiale economie wegvalt. Saudi-Arabië wil eerst de gevolgen daarvan afwachten en wil niet onafhankelijk van zijn partners maatregelen nemen.

De OPEC en enkele grote olieproducenten die geen deel uitmaken van het kartel, zoals Rusland, hebben afspraken gemaakt om de olieproductie te beperken en zo de prijs te verhogen. Die afspraken lopen aan het einde van het jaar af.
voda
0
Olieprijs naar 71 dollar
Hoogste slotprijs sinds november 2014.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag fors hoger gesloten in New York, nadat de Amerikaanse president Donald Trump het nucleaire pact met Iran verbrak en daarmee de risico's voor de olie-aanvoer uit het Midden-Oosten vergrootte.

Een juni-future voor een vat ruwe olie sloot 3,0 procent hoger op 71,14 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Ook een sterker dan verwachte daling van de Amerikaanse handelsvoorraden ruwe olie in de afgelopen week droeg bij aan de prijsstijging.

Het was de hoogste settlement van de West Texas Intermediate-future voor levering in de eerstvolgende maand sinds november 2014, volgens gegevens van FactSet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs licht hoger gesloten
Prijs vat ruwe olie herstelt van eerdere verliezen.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag licht hoger gesloten, waarbij het Amerikaanse besluit om uit het nucleaire akkoord met Iran te stappen nog steeds nagalmt op markten wereldwijd.

De markt leek donderdag niet eenduidig over het mogelijke effect van hernieuwde Amerikaanse sancties op de Iraanse olie-export. Waar de prijs voor een vat ruwe olie dinsdag en donderdag direct na Trump's besluit om uit het akkoord te stappen fors steeg, stond de olieprijs donderdag gedurende het grootste deel van de handelsdruk onder druk, vanwege het besef dat Europa zijn eigen koers vaart en mogelijk gewoon olie uit Iran zal blijven kopen.

In het verleden leidden sancties tegen Iran ertoe dat circa 1 miljoen vaten per dag aan de markt werden onttrokken. Analist Giovanni Staunovo van UBS Wealth Management voorspelt dat de sancties in de komende zes maanden mogelijk circa 200.000 tot 500.000 vaten per dag aan de markt zullen onttrekken.

"Hoewel de verstoring die we verwachten in de aanvoer slechts een klein deel van de mondiale productie van 98 miljoen vaten per dag betreft, zou het aanbod op de oliemarkt deze zomer door mogelijke sancties verder verkrappen", zei Staunovo.

Iran is de op twee na grootste olieproducent van de OPEC met een productie van circa 3,8 miljoen vaten per dag. De verwachtte verloren export uit Iran zal de verkrapping van de wereldwijde aanvoer verergeren, omdat de inspanningen van de OPEC sinds begin 2017 om de productie te beperken de mondiale voorraden reeds hebben doen slinken.

Saoedi Arabië, de lidstaat met de grootste reserveproductie capaciteit, heeft al toegezegd de markt te zullen stabiliseren door de impact van potentiële leveringsproblemen, veroorzaakt door de nieuwe sancties, op te vangen.

De spanningen in het Midden Oosten liepen donderdag verder op, na het nieuws dat Iran in de nacht van woensdag op donderdag de door Israël geannexeerde Golanhoogte met raketten bestookte, waarna Israël Iraanse doelen in Syrië aanviel.

Tegen het einde van de handelsdag herstelde de olieprijs van eerdere verliezen, waarna een junifuture voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange 0,3 procent, ofwel 0,22 dollar, hoger sloot op 71,36 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs lager gesloten
Wel winst op weekbasis.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, maar op weekbasis was er wel voor de tweede week op rij sprake van winst.

De olieprijzen kwamen daarmee af van de hoogste standen in 3,5 jaar. Evenwel dikten de prijzen op weekbasis aan, nu beleggers zich afvragen wat de impact zal zijn van het Amerikaanse besluit om uit het nucleaire akkoord met Iran te stappen.

Een junifuture voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot vrijdag 0,9 procent, ofwel 0,66 dollar, lager op 70,70 dollar.

Een julifuture op een vat Brent-olie koerste rond de 77 dollar. De recente stijging van de futures deden de hoop aanwakkeren dat de prijs voor een vat Brent-olie weer richting de 100 dollar kan gaan, een niveau dat sinds de prijsval eind 2014 niet meer werd gezien.

Bank of America Merrill Lynch houdt rekening met een koers van 90 dollar in het tweede kwartaal van 2019 en "mogelijk" 100 dollar later volgend jaar. "Al zijn we ook bezorgd dat deze ontwikkelingen binnen een kortere periode zullen plaatsvinden", aldus analisten van de bank in een rapport.

Door uit het nucleaire akkoord met Iran te stappen hopen de Verenigde Staten binnenkort nieuwe sancties op te kunnen leggen aan het land. In het verleden leidden dergelijke sancties ertoe dat circa 1 miljoen vaten per dag aan de markt werden onttrokken. Analist Giovanni Staunovo van UBS Wealth Management voorspelt dat de sancties in de komende zes maanden mogelijk circa 200.000 tot 500.000 vaten per dag aan de markt zullen onttrekken.

"Hoewel de verstoring die we verwachten in de aanvoer slechts een klein deel van de mondiale productie van 98 miljoen vaten per dag betreft, zou het aanbod op de oliemarkt deze zomer door mogelijke sancties verder verkrappen", zei Staunovo.

Volgens MUFG Bank zullen er minder vaten per dag aan de markt worden onttrokken, omdat de Europese Unie en andere internationale speler besloten de deal met Iran in stand te houden. MUFG Bank verwacht dat er binnen zes maanden na invoering van de nieuwe sancties circa 350.000 vaten per dag uit de markt zullen verdwijnen.

Uit het wekelijkse rapport van oliedienstverlener Baker Hughes bleek vrijdag dat het aantal actieve boortorens in Amerika vorige week met tien torens steeg tot 844. Er werd volgens marktanalist David Madden van CMC Markets gerekend op een daling naar 800. Het aantal torens stijgt al vijf weken achter elkaar. De olieprijzen reageerden evenwel nauwelijks na publicatie van het rapport.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs hoger door krappere voorraden en goede vraag
Ook geopolitieke zorgen ondersteunden olieprijs.

(ABM FN-Dow Jones) Geopolitieke zorgen, aanscherping van de voorraden en een robuuste vraag boden afgelopen weken steun aan de olieprijs. Dit meldde de OPEC maandag in zijn maandelijkse rapport.

De OPEC reference basket, ofwel de gewogen gemiddelde prijs van verschillende typen ruwe olie geproduceerd door leden van de OPEC, steeg in april op maandbasis 7,3 procent tot een gemiddelde prijs van 68,43 dollar, waarbij de Brent-prijs bijna 9 procent steeg en West Texas Intermediate 6 procent duurder werd.

Het oliekartel handhaafde zijn groeiverwachtingen voor 2018. De OPEC voorziet een mondiale economische groei in 2018 van 3,8 procent, gelijk aan de groei in 2017. De groeiverwachting voor de eurozone werd neerwaarts bijgesteld tot 2,2 procent, na een groei van 2,5 procent in 2017.

De verwachtingen voor de mondiale vraag naar olie werd licht opwaarts bijgesteld. De wereldwijde vraag zal in 2018 naar verwachting toenemen met circa 1,65 miljoen vaten olie-equivalent tot gemiddeld 98,85 miljoen vaten per dag, wat een stijging vertegenwoordigt van 25.000 vaten ten opzichte van de prognoses van vorige maand.

Daarnaast stelde het oliekartel de productieprognoses voor de Verenigde Staten, Argentinië, Colombia en China over het eerste kwartaal opwaarts bij. De stijging werd echter deels teniet gedaan door een voorziene daling van de productie in Canada, Mexico, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Dit leidde in totaal tot een opwaartse bijstelling van de productie van niet-OPEC-leden in het eerste kwartaal van 2018 met 100.000 vaten. Dientengevolge wordt nu een groei van de productie van niet-OPEC-landen voorzien van 1,72 miljoen vaten per dag tot een totaal van 59,62 miljoen vaten.

Tot slot meldde de OPEC dat de geschatte vraag naar ruwe olie geproduceerd door het kartel in 2018 32,7 miljoen vaten per dag zal bedragen, wat 300.000 vaten minder is dan een jaar eerder, maar wel 0,1 miljoen vaten meer dan in april nog werd voorzien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Geraamde groei olievraag licht verlaagd - IEA
Hogere olieprijs zet volgens agentschap druk op vraag.

(ABM FN-Dow Jones) De geraamde groei in de vraag naar olie wereldwijd komt naar verwachting licht lager uit, vooral als gevolg van de hogere olieprijzen. Dit bleek woensdag uit het maandrapport van het Internationaal Energie Agentschap.

Het IEA voorziet inmiddels een vraag van 1,4 miljoen vaten olie per dag. Eerder ging het agentschap nog uit van een vraag van 1,5 miljoen vaten olie per dag. Nadat recente data de sterke groei van het eerste kwartaal van dit jaar en de start van het tweede kwartaal bevestigden, wordt door het IEA nu een vertraging in de vraag voor de tweede jaarhelft voorzien.

Het IEA ziet voor 2018 de dagelijkse vraag naar olie mondiaal gemiddeld uitkomen op 99,2 miljoen vaten per dag. In april bleef de vraag per dag ten opzichte van maart stabiel op ongeveer 98 miljoen vaten staan.

De productie van de OPEC kwam die maand 130.000 vaten per dag lager uit op 31,65 miljoen vaten per dag. Dat werd veroorzaakt door een verdere daling van de productie in Venezuela en in Afrika.

Op voorraadniveau binnen de landengroep van de OESO werd in maart van dit jaar het laagste punt sinds maart 2015 bereikt met 2.819 miljoen vaten. Dat was die maand een afname met 26,8 miljoen vaten. Op jaarbasis bedroeg de daling 214 miljoen vaten. Daarmee bevindt het niveau zich onder het vijfjarig gemiddelde.

Na opzegging door Washington van de nucleaire overeenkomst met Iran is er ook meer zorg over de export van olie door deze belangrijke producent uit het Midden-Oosten.

Aan de raffinagekant tekent zich mondiaal een stijging af, waarbij voor de periode juli tot en met augustus een record wordt verwacht van 83 miljoen vaten per dag. Dit is echter niet voldoende om aan de vraag te voldoen, waarschuwde IEA.

Woensdag noteerde een vat Amerikaanse olie 0,1 procent lager op 71,22 dollar. Een vat Brent kostte 78,03 dollar, een verlies van 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse olievoorraden omlaag
Capaciteitsbenutting raffinaderijen omhoog.

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

In de week eindigend op 11 mei daalden de olievoorraden met circa 1,4 miljoen vaten tot 432,4 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 3,8 miljoen tot 232,0 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie met 0,1 miljoen vaten daalden tot 114,1,0 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 90,4 naar 91,1 procent.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
US oil output to grow again this year - OPEC

PTI reported that booming oil output in the US -- which has threatened to derail other producers' efforts to drive up crude prices -- looks set to expand strongly again this year, OPEC said. But rising inflation and possible trade restrictions could throw a spanner in the works for US producers in the longer term, the Organization of Petroleum Exporting Countries said in a report.

The US is not a member of OPEC which accounts for more than 40 per cent of the global oil market.

But booming output of US shale producers -- eager to cash in on a rally in oil prices since late last year -- has proven a headache for combined efforts by both OPEC members and non-members to cut back production to combat a global oil glut.

While those efforts have indeed succeeded in pushing up prices in recent months, rising crude prices have at the same time made it more attractive for shale producers -- whose overheads are lower than the oil majors -- to ramp up output.

OPEC has repeatedly warned that booming US shale production could jeopardise the delicate balance that the overall market has managed to reach. In its latest monthly oil market report, OPEC upgraded its forecast for non-OPEC output and said that the US would account for the largest share of the projected increase.

Following a contraction in 2016, "non-OPEC oil supply has seen a recovery in 2017 and 2018. This has been on the back of improving oil market conditions and rising oil prices," the report said.

Nevertheless, it was "evident that uncertainties remain as to the forecast pace of growth of non-OPEC supply for the remainder of the year," the cartel cautioned. The performance of non-OPEC supply in 2018 would depend on many factors, it said.

OPEC said that "The continued strong development of the world economy could lead to rising inflation, and, along with potential trade restrictions, would impact oil production costs." In addition, fast-growing production in the US was "increasingly faced with costly logistical constraints in terms of outtake capacity from land-locked production sites."

US producers' capital spending plans could also be hit by pressure from shareholders demanding capital discipline and a return on their investments, it said.

OPEC said that geopolitical developments "will also continue to impact global oil supply developments in the months ahead."

Source : PTI
voda
0
Olie weer duurder
Hoogte niveau in 3,5 jaar tijd.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag wederom hoger gesloten, voor de derde keer deze week.

Net als dinsdag had de oliemarkt te maken met een oplopende dollar. Aangezien olie in dollars wordt afgerekend, betekent een duurdere dollar ook duurdere olie.

Een juni-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot toch 0,3 procent, ofwel 0,18 dollar, hoger op 71,49 dollar. Daarmee eindigde de olieprijs op het hoogste niveau in circa 3,5 jaar tijd.

Aandacht was er vanmiddag voor de wekelijkse olievoorraden in Amerika. De voorraad ruwe olie daalde met 1,4 miljoen vaten tot 432,4 miljoen stuks. Een week eerder daalden de voorraden ook al.

De benzinevoorraden liepen terug met 3,8 miljoen vaten en de voorraad stookolie bleef vrijwel onveranderd. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 90,4 naar 91,1 procent.

Verder bestudeerde de markt het laatste olierapport van het Internationaal Energie Agentschap.

Volgens het agentschap zal de vraag naar olie wat minder sterk stijgen dan aanvankelijk voorzien. Dit is het gevolg van de opgelopen olieprijs. In plaats van een groei van de vraag met 1,5 miljoen vaten per dag, mikken de analisten van IEA nu op 1,4 miljoen vaten.

Ook bleek uit het rapport dat de productie van oliekartel OPEC in april met 130.000 vaten per dag daalde. Oorzaken waren Venezuela en Afrika.

Aan de raffinagekant tekent zich mondiaal een stijging af, waarbij voor de periode juli tot en met augustus een record wordt verwacht van 83 miljoen vaten per dag. Dit is echter niet voldoende om aan de vraag te voldoen, waarschuwde IEA.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: lagere export olie vanuit Iran belangrijkste risico olieprijzen
ABN AMRO voorziet echter voor korte termijn geen olietekort.

(ABM FN-Dow Jones)

De vrees dat er een tekort aan olie ontstaat nu de Verenigde Staten hebben aangekondigd uit het nucleaire akkoord met Iran te stappen, zorgt voor een opstuwend effect op de olieprijzen. Dit schrijft ABN AMRO donderdag in zijn Energiemonitor.

Senior Energie-econoom Hans van Cleef brengt naast deze aankondiging naar voren dat de Amerikaanse president Donald Trump ook nieuwe maatregelen tegen Iran heeft afgekondigd, die tevens betrekking hebben op de landen die handel blijven drijven met het land. De Europese leiders hebben verklaard met de overheid van Iran naar een oplossing te willen zoeken.

De econoom ziet als belangrijkste risico voor die beweging een lagere export van olie vanuit Iran naar Europa. Teheran exporteert ongeveer 2,2 miljoen vaten olie per dag bij een productie van 3,8 miljoen vaten per dag. Europa importeert vanuit Iran elke dag circa 600.000 vaten.

Van Cleef verwacht dat de sancties een negatief effect hebben, ook als de Europese partners samen met Rusland en China in staat blijken met Teheran een nieuw akkoord te sluiten. Het is volgens de econoom aannemelijk dat een deel van de huidige export van Iran naar Europa zal verschuiven naar Azië en dan met name China.

ABN AMRO voorziet dat Europa vervolgens meer olie gaat importeren uit Saudi-Arabië en Irak. Oliekartel OPEC heeft nog voldoende reservecapaciteit, omdat de organisatie het productieverlagingsakkoord uit 2016 handhaaft. Volgens ABN AMRO kan een deel van die reserve ter compensatie worden aangewend.

De OPEC houdt op 22 juni weer een vergadering waar met meer dan gemiddelde belangstelling naar uit wordt gekeken. Centrale vraag daarbij is volgens Van Cleef hoe het kartel nu met de lagere productie omgaat.

ABN AMRO verwacht niet dat de productie van de OPEC wordt verhoogd, omdat de organisatie de huidige opwaartse prijsontwikkeling van olie als speculatief beschouwt en niet als het gevolg van olietekorten.

De bank verwacht op korte termijn ook geen olietekorten, terwijl er op lange termijn al druk op het aanbod stond door "geringe" investeringen in de sector. Daarmee lijkt volgens Van Cleef het opwaarts potentieel voor de olieprijzen vanaf de huidige niveaus beperkt.

Een juni-future voor een vat WTI noteerde donderdag rond het middaguur 0,8 procent hoger op 72,05 dollar, een juli-future voor een vat Brent liep 0,6 procent op en noteerde 79,78 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Prijs van Brentolie door 80 dollar per vat

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 12:43 | Views: 815

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van een vat Brentolie steeg donderdag op de Londense termijnmarkt even tot meer dan 80 dollar, het hoogste niveau sinds november 2014. De olieprijzen zitten flink in de lift, mede door het opzeggen van de Iraanse nucleaire deal door de Amerikaanse president Donald Trump en de nieuwe economische sancties tegen het land.

De olieprijs wordt ook gestuwd door de lagere voorraden van ruwe olie in de Verenigde Staten en de sterkere vraag door de aantrekkende wereldeconomie. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,8 procent tot 72,09 dollar.

Iran is een belangrijk lid van oliekartel OPEC. Door de nieuwe sancties kan mogelijk een deel van de Iraanse olieproductie wegvallen van de markt. Bovendien heeft het land een strategische ligging langs de Perzische Golf waar veel olietankers varen. Ook spelen de productiebeperking door de OPEC en Rusland en de diepe crisis in olieproducent Venezuela een rol bij de stijgende prijzen.
voda
0
Olieprijs ongewijzigd gesloten
Markt ziet eerdere winsten vervliegen.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag ongewijzigd gesloten, nadat eerdere winsten vervlogen.

Eerder op de dag noteerde de olieprijs hoger. De stijging volgde na berichten dat Europese bedrijven zich terugtrekken uit Iran. Europa heeft gezegd dat ze zich houden aan de internationale nucleaire overeenkomst van 2015 met Iran, waarmee de sancties tegen het land werden versoepeld in ruil voor inperking van Teheran's nucleaire programma.

Washington stapte vorige week uit het nucleaire akkoord, waardoor de olieprijs sterk is gestegen, omdat de markt denkt dat de olieaanvoer uit Iran zal worden afgeremd, terwijl de ruwe olievoorraden dalen.

Als Europese bedrijven zich terugtrekken uit Iran, zal het land vraagtekens plaatsen bij de Europese belofte vast te houden aan het akkoord", zei analist Amrita Sen van Energy Aspects. "Een minimum van 400.000 vaten per dag van de Iraanse export is in gevaar", voegde Sen toe.

De Verenigde Staten hebben gezegd dat het mogelijk is dat Washington secundaire sancties zal opleggen aan Europese bedrijven die actief blijven in Iran.

De Franse energiereus Total zei woensdag zich terug te trekken uit een grootschalig gasproject in Iran, als Washington het concern geen vrijstelling geeft voor het project van 1 miljard dollar.

Ieder vat uit Iran dat verloren gaat zal de reeds krappe markt verder onder druk zetten, meldden analisten.

"Ik denk dat er op dit moment meer voordelen zijn dan nadelen. De nieuwe bandbreedte waar de olieprijs binnen beweegt varieert van 72,00 tot 85 dollar", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Echter, hogere prijzen kunnen op de vraag drukken, wat op zijn beurt de markt zou kunnen drukken", waarschuwde hij.

Een juni-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot donderdag ongewijzigd op 71,49 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs lager gesloten
Prijs vat olie stijgt op weekbasis circa 0,8 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, nadat de olieprijs donderdag tussentijds tot 72,25 dollar steeg, het hoogste niveau in drie en een half jaar.

Op weekbasis steeg de prijs voor een vat ruwe olie echter circa 0,8 procent.

Uit de meest recente data van oliedienstverlener Baker Hughes bleek dat het aantal operationele olie-boorinstallaties in de Verenigde Staten afgelopen week ongewijzigd bleef op 844 installaties ten opzichte van de voorgaande week. Het aantal installaties waarmee naar gas wordt geboord steeg met één installatie tot 200 boorinstallaties.

Daarnaast maakt de markt zich op voor de presidentsverkiezingen in Venezuela aanstaande zondag. Olie-investeerders hebben twee opties: ze kunnen de peilingen geloven, die uitdager Henri Falcon een gezonde voorsprong van 10 punten geven op de zittende president Maduro. Of ze kunnen vrijwel alle analisten geloven, waaronder Eurasia Group, die zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat de verkiezingen zullen leiden tot een regimeverandering omdat de regering de resultaten zal verscheuren.

Als de analisten gelijk hebben en Maduro opnieuw een nieuwe termijn van zes jaar "wint", zou dat een stimulerend effect kunnen hebben op de olieprijs, omdat de toch al lage olieproductie van Venezuela verder zou kunnen dalen en Amerika het land extra sancties zou kunnen opleggen. Maar een schijnbaar onmogelijke Falcon overwinning, die de olieproductie wil doen herleven, kan tot druk leiden.

Daarnaast is de markt in afwachting van hernieuwde Amerikaanse sancties tegen Iran, nadat Washington vorige week uit het Iraanse nucleaire akkoord stapte. Hoewel de Europese Unie heeft besloten zich aan het akkoord te houden, zijn Europese energiebedrijven in de regio al begonnen met zich terug te trekken uit Iran. Woensdag kondigde het Franse Total aan zich uit het land terug te trekken. Het besluit van de Franse energiereus is een concreet teken dat Amerikaanse sancties de Iraanse olie-industrie zouden kunnen hinderen en het wereldwijde aanbod verder onder druk zal zetten.

Iran exporteert momenteel circa 2,4 miljoen vaten ruwe olie per dag. Analisten schatten dat circa 400.000 tot een miljoen vaten gevaar lopen als de sancties opnieuw worden geïmplementeerd.

Een juni-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot vrijdag 0,3 procent, ofwel 0,21 dollar, lager op 71,28 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs weer lager
Stijgende Amerikaanse voorraden drukken sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gedaald. Een juli future voor een vat ruwe olie sloot 1,13 dollar of 1,6 procent lager op 70,71 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De opbouw van olievoorraden in Amerika drukte de prijzen verder naar beneden. Het is de derde opeenvolgende dag dat olie goedkoper wordt. Woensdag bleek dat in de week eindigend op 18 mei de Amerikaanse voorraden zijn gestegen, terwijl een afname was voorzien.

De hogere voorraden waren volgens marktvolger Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors "een enorme verrassing".

Zahir zei dat berichten over een mogelijke productieverhoging door oliekartel Opec bijdroegen aan de dalingen. Opec zou volgens de berichten een eventuele verhoging van de olieproductie bespreken tijdens een bijeenkomst in juni, omdat de productie in Iran en Venezuela is afgenomen.

Het oliekartel houdt volgende maand ook een bijeenkomst met grote niet-Opec producenten, zoals Rusland, om te praten over het productiebeperkende akkoord, dat afloopt in december.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
OPEC en Rusland overwegen productieverhoging
Olieprijzen verder omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Olieprijzen daalden vrijdag, nadat OPEC en Rusland volgens mediaberichten zouden overwegen om de olieproductie op te voeren met maximaal 1 miljoen vaten per dag.

Het oliekartel en Rusland zouden meer olie willen oppompen om de tekorten die zijn ontstaan in Iran en Venezuela op te vangen.

Dit zorgde ervoor dat olieprijzen verder daalden, net als in de voorgaande dagen. De juli future voor West Texas Intermediate olie daalde 2,0 procent. De Brent future zakte 2,4 procent.

Het zou de eerste keer zijn sinds 2016 dat OPEC en niet-OPEC landen besluiten om de productie op te voeren. Volgens persbureau Bloomberg zouden de grote olieproducerende landen overwegen om tussen de 300.000 en 800.000 vaten olie extra per dag te produceren, terwijl persbureau Reuters sprak van 1 miljoen vaten.

OPEC en niet-OPEC landen zoals Rusland houden zich sinds januari 2017 aan afspraken om de productie te beperken. Dit heeft als doel om het wereldwijde overaanbod terug te dringen, waardoor de prijzen tot recordniveaus waren gedaald. De wereldwijde voorraden liggen momenteel dichter in de buurt van OPEC's doelstellingen, waardoor de olieprijzen in de afgelopen weken zijn gestegen.

Het besluit om de productie te verhogen zou genomen kunnen worden tijdens een OPEC vergadering in Wenen op 22 en 23 juni.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs fiks lager gesloten
OPEC en Moskou drukken prijs.

(ABM FN-Dow Jones) Een vat olie is vrijdag flink goedkoper geworden, waardoor de recente top in 3,5 jaar tijd verder uit zicht raakt.

Een juli-future voor een vat ruwe olie sloot 2,83 dollar of vier procent lager op 67,88 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Oliekartel OPEC en Rusland overwegen om hun productie met 1 miljoen vaten per dag op te voeren, ondanks het productieverlagingsakkoord dat er ligt.

Met deze extra productie moet de lagere productie in Venezuela worden opgevangen. De oliesector in het Zuid-Amerikaanse land ligt flink op zijn gat. Daarnaast zal Iran vermoedelijk minder olie kunnen exporteren door nieuwe Amerikaanse sancties.

Het zou de eerste keer zijn sinds 2016 dat het kartel en enkele niet aangesloten landen besluiten om de productie op te voeren. Volgens persbureau Bloomberg zouden de grote olieproducerende landen overwegen om tussen de 300.000 en 800.000 vaten olie extra per dag te produceren, terwijl persbureau Reuters sprak van 1 miljoen vaten.

Het productieverlagingsakkoord was er juist om de balans tussen vraag en aanbod te herstellen en zo de prijzen omhoog te krijgen, hetgeen duidelijk is geslaagd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,12  +0,77  +0,09%  14:16
 Germany40^ 17.751,30 -0,11%
 BEL 20 3.815,89 +0,56%
 Europe50^ 4.925,50 +0,23%
 US30^ 37.824,57 +0,26%
 Nasd100^ 17.532,93 +0,16%
 US500^ 5.029,76 +0,20%
 Japan225^ 38.061,71 +0,84%
 Gold spot 2.384,13 +0,98%
 EUR/USD 1,0675 +0,04%
 WTI 81,61 -0,73%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +8,42%
Alfen N.V. +5,02%
JUST EAT TAKE... +4,35%
Air France-KLM +4,32%
Vastned +1,83%

Dalers

Pharming -8,17%
PostNL -5,92%
ASMI -3,14%
Avantium -1,94%
Accsys -1,49%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront