Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Megacrash op komst

4.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
'Mammoet uit reuzenradproject gezet'

Een joint venture van het Nederlandse hijsbedrijf Mammoet is van de bouw van een reuzenrad in New York gehaald, zo meldt de lokale nieuwssite DNAinfo op basis van rechtbankdocumenten. Het gaat om de bouw van de publiekstrekker New York Wheel, een reuzenrad van 190,5 meter hoog aan de noordoostkant van Staten Island. Met het project is een bedrag gemoeid van $ 590 mln.

De ontwikkelaar van het project heeft dat besloten na een conflict met Mammoet-Starneth, een joint venture van zwaartransportbedrijf Mammoet en het Nederlandse ingenieursbedrijf Starneth. Mammoet-Starnet was in 2014 aangenomen om de bouw van het megaproject te leiden, waaronder het ontwerp, de inkoop en de installatie van de constructie.
Vertragingen

'Doordat Mammoet-Starnet niet meerdere deadlines wist te halen, is de projectontwikkelaar tot de conclusie gekomen dat het de beste oplossing voor het project is om naar andere oplossingen te zoeken', verklaart een woordvoerder van New York Wheel. De bouw zou door het ontslag van Mammoet-Starnet verdere vertraging oplopen. Het reuzenrad zou aanvankelijk in april 2018 open gaan.

Het conflict zou zijn begonnen toen Mammoet-Starneth had gedreigd om het project te verlaten omdat het weigerde om $ 20 mln te betaalden aan de projectontwikkelaar vanwege 'schade door vertraging', zo blijkt uit de rechtbankdocumenten. De ontwikkelaar houdt Mammoet-Starneth verantwoordelijk voor de ontstane vertraging en eist schadeloosstelling voor onder meer de gemiste inkomsten. De advocaten van Mammoet-Starneth betwisten dat de joint venture verantwoordelijk is voor de oorzaak van de vertragingen.
Grootste wereldwijd

Het rad, dat de grootste wereldwijd moet worden, dient een belangrijke publiekstrekker in New York te worden. De verwachting is dat het rad dertigduizend bezoekers per dag gaat trekken en ongeveer vier miljoen op jaarbasis. Een rondje in het reuzenrad zou 38 minuten duren en kan een bezetting aan van maximaal 1440 mensen gelijktijdig.

Mammoet was eerder betrokken bij de bouw van het reuzenrad in Londen, de London Eye, dat 135 meter hoog is. Volgens de website van Mammoet heeft het bedrijf bij de London Eye de bouwtijd met 50% verkort door een modulair bouwplan toe te passen.

fd.nl/ondernemen/1210385/mammoet-uit-...
Kaiser
3
Miljardairs maken zich zorgen

2 uur geleden

De Amerikaanse investeerder en filantroop Ray Dalio, volgens sommigen ook de meest succesvolle hefboomfondsmanager in de geschiedenis, maant zijn collega-investeerders aan tot voorzichtigheid. De financiële markten lijken nu ook te luisteren...

Waarom is dit belangrijk?

Dalio is de derde belangrijke investeerder die de overstap maakt naar minder risicovolle investeringen. Pimco en T. Rowe Price gingen hem voor. De onrust onder belangrijke investeerders voorspelt weinig goeds voor de economie en de markten. www.msn.com/nl-be/financien/nieuws/mi...
DeZwarteRidder
0
'Financiële systeem sterk door crisisregels'
1 uur geleden

JACKSON HOLE (AFN) - Toekomstige aanpassingen van het financiële systeem in de Verenigde Staten zouden ,,bescheiden'' moeten blijven. Dat heeft Federal Reserve-voorzitter Janet Yellen gezegd in haar speech op de bankiersbijeenkomst in het Amerikaanse Jackson Hole.

Yellen wees erop dat de hervormingen, die zijn doorgevoerd sinds het begin van de financiële crisis in 2007, het stelsel hebben versterkt zonder daarbij de economische groei onnodig te belemmeren.

Het gaat volgens kenners om een van haar sterkste verdedigingen van de Amerikaanse crisismaatregelen tot nu. Door president Donald Trump is een deel van al die regelgeving voor de financiële sector recent weer ter discussie komen te staan.

ECB

Op de financiële markten werd al de hele week uitgekeken naar de speech van Yellen. Maar uiteindelijk zei de Fed-preses weinig schokkends. Beleggers waren vooral geïnteresseerd in aanwijzingen over toekomstige rentestappen en het afbouwen van de omvangrijke balans van de centrale bank. Concrete uitspraken daarover bleven echter uit.

Op de aandelenbeurzen waren geen grote koersbewegingen te zien. Wel ging de dollar wat in waarde omlaag na de woorden van Yellen. Een euro was even na de speech 1,1869 dollar waard, tegen 1,1807 dollar kort daarvoor.

Later op de dag houdt Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), eveneens een toespraak in Jackson Hole. Ook van zijn speech verwachten analisten weinig vuurwerk. Als er wél opvallende uitspraken worden gedaan dan kan dat de markten wel makkelijk in beweging zetten. Dit komt doordat er in deze periode van het jaar relatief weinig wordt gehandeld op de beurzen.
Kaiser
0
The Stock Market’s Tone Is Changing, Some Indicators Pointing To A Year-End Selloff. Robert Shiller on investor sentiment & the market: ‘People don’t expect the moon anymore’ from CNBC.

www.cnbc.com/video/2017/11/13/robert-...
Kaiser
0

SPD wil nieuwe Duitse verkiezingen


De sociaaldemocratische SPD blijft bij haar weigering om een nieuwe coalitie met de CDU van bondskanselier Angela Merkel te vormen.
www.tijd.be/politiek-economie/europa-...
DeZwarteRidder
0
Goldman: tot 2020 stijgen beurzen
Updated 33 min geleden
52 min geleden in NIEUWS

Beurskoersen zullen ondanks records nog flink doorstijgen. Zakenbank Goldman Sachs voorziet ondanks opgelopen waarderingen een stevige stijging van aandelen op de beurs. De bull markt zal tot 2020 aanhouden.

Dat schrijft de zakenbank in de ’2018 US Equity Outlook: Rational Exuberance’. De S&P500 zal met 14% in waarde toenemen.

Uit zijn vooruitblik voor komende jaren blijkt dat de dollar moet verzwakken tegen de euro en Japanse yen. In Europa zal de inflatie volgens het nieuwste scenario meer aantrekken dan de zakenbank tot nu toe heeft berekend.

De groei van de economie in de wereld zoals Goldman Sachs die met rekenmodellen inschat is ook gunstig voor beleggingen in grondstoffen, waarbij vooral Brazilië, Chili en Peru zouden profiteren.

Weinig belastingvoordeel

Als de belastingverlaging doorgaat in de Verenigde Staten, profiteren consumenten en bedrijven slechts tot 2019, meent de bank. De winstmarges stijgen het snelst bij technologiebedrijven, menen de bankiers. De winstmarges zullen in 2018 naar 10,5% gaan.

De bank bouwt als voorbehoud in dat de waarde van aandelen op de beurs al stevig is gestegen. De opkomende markten zijn daarbij nog altijd aantrekkelijk. Verhuld zit er een advies in zijn vooruitblik om te gokken op een daling van de waarde van tienjarige Amerikaanse staatsobligaties.
deflationist
0
www.bloomberg.com/news/articles/2017-...

Gierende inflatie en weinig groei, lagere bonds, lagere aandelenwaarderingen, instortende huizenprijzen en hoge rentes.

De klap gaat groot worden mocht dit waar zijn.
sniff
0
Klap zal heus komen, maar dat voorspellen is onmogelijk.

Gek verhaal van die Woodford in die link verder. Wat heeft Bitcoin met aandelen te maken? Hij maakte naam door tech en financials te vermijden. OK, maar heeft ie dan wel de run up ingecashed? Want tech stock kan ik ook wel negeren en achteraf zeggen "zie je wel" terwijl ik er niets aan verdient heb. En om dan een klap te voorspellen en je geld in real estate en banken te zetten... alsof die niet omlaag knallen dan?
Kaiser
0
The risks from a big stock or bond market drop ‘are high and rising,’ government watchdog says www.marketwatch.com/story/the-risks-f...

There’s overwhelming evidence that the U.S. stock market is heading for disaster www.marketwatch.com/story/theres-over...
Kaiser
0
Dow Jones CRASH: Which companies are suffering the Industrial Average Index plunge? THE Dow Jones Industrial Average was sent into a tailspin on Monday after the giant US index crashed by 2,200 points over two days. But which Dow 30 companies are suffe… expressbusinessnewsblog.blogspot.com/...
Kaiser
0

Beurs van Tokio tuimelt naar beneden bij opening na verliezen Wall Street

IB 06 februari 2018 03u15

De beurs van Tokio is vandaag bij opening meer dan 4 procent gezakt. De beurs gaat daarmee Wall Street achterna, waar sterindex Dow Jones bijna 1.600 punten verloor op één dag, een ongeziene daling.
AP De beurs van Tokio is vandaag bij opening meer dan 4 procent gezakt. De beurs gaat daarmee Wall Street achterna, waar sterindex Dow Jones bijna 1.600 punten verloor op één dag, een ongeziene daling.
Economie De beurs van Tokio is vandaag bij opening meer dan 4 procent gezakt. De beurs gaat daarmee Wall Street achterna, waar sterindex Dow Jones bijna 1.600 punten verloor op één dag, een ongeziene daling, om 4,6 procent lager te eindigen.

In de eerste minuten van de handel daalde de Nikkei-index van 225 sterwaarden tot 4,41 procent (-999,83 punten), om uit te komen op 21.682,25 punten. De bredere Topix-index, van alle aandelen van de eerste tabelhelft, verloor 4,28 procent (-78,01 punten) om te eindigen op 1.745,73 punten.
Lees ook
Engste dag op Wall Street in jaren: koersen in vrije val
Zenuwachtig

De twee indexen hadden al meer dan 2 procent verloren gisteren. Beleggers zijn zenuwachtig vanwege de verhoging van de rente in de VS. “De markt stelt de bezorgdheid vast over de inflatie en een mogelijke verslechtering van de Amerikaanse economie, terwijl de rentevoeten te snel zijn gestegen”, zei Toshihiko Matsuno, van SMBC Nikko Securities, aan financieel agentschap Bloomberg.

Ook de andere Aziatische beurzen kleurden rood dinsdagochtend. De Hang Seng-index van Hong Kong zakte 3,24 procent in de eerste 40 minuten van de handel. China’s CSI 300-index ging 1,47 procent achteruit. En in Australië zakte de S&P/ASX200 165,1 punten, of 2,74 procent, in het eerste uur handel.
Kaiser
0
Kaiser
0
‘Er komt een nieuwe crisis, en ze zal lang duren'

Groeilanden in nood, een tekort aan werkkrachten en andere Europese landen die het voorbeeld van de brexit volgen. Volgens Anton Pil van JPMorgan is een nieuwe crisis op de markten onvermijdelijk. Lees meer www.tijd.be/politiek-economie/interna...
DeZwarteRidder
0
quote:

HerrKaiser schreef op 18 juni 2018 12:53:

‘Er komt een nieuwe crisis, en ze zal lang duren'

Groeilanden in nood, een tekort aan werkkrachten en andere Europese landen die het voorbeeld van de brexit volgen. Volgens Anton Pil van JPMorgan is een nieuwe crisis op de markten onvermijdelijk. Lees meer www.tijd.be/politiek-economie/interna...
Bijlage:
Ed Verbeek
1
quote:

HerrKaiser schreef op 18 juni 2018 12:53:

‘Er komt een nieuwe crisis, en ze zal lang duren'

Volgens Anton Pil van JPMorgan is een nieuwe crisis op de markten onvermijdelijk. Lees meer www.tijd.be/politiek-economie/interna...
Interessant artikel, HK,
ook omdat het bepaald geen aap is die dat zegt:

"Als hoofd van de afdeling Global Alternatives [van JPMorgan] leidt hij een team van 850 vermogensbankiers. Zij beleggen het geld van vooral regeringen, staatsfondsen, universiteiten en pensioenfondsen niet alleen in vastgoed, maar ook in infrastructuur, hefboomfondsen, private equity. Totale waarde van het vermogen dat hij onder zijn hoede heeft: 130 miljard dollar."
"... in de Verenigde Staten zitten we inderdaad dicht bij het einde van de cyclus. En de terugval in de rest van de wereld zou wel eens vlugger kunnen komen dan we denken"
New dawn
0
Een eventuele traditionele crash komt er waarschijnlijk niet, Dus ineens een daling van 40 a`50% of meer op 1 dag. In 2000 en 2007 waren er zg sluipcrashes. Het ging niet ineens. Dat zou het werk zijn van een Amerikaans crash interventie team. Die zouden grote partijen opkopen.

Bij een crash gaat alles de markt op. Limieten afgeven wordt moeilijk. Het gevolg door de paniek zijn bestens orders van alle aandelen. Dit gebeurde in 1929.

Ik heb de 1987 crash niet voorzien, die in 2000 en 2007 wel.

4.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.712,00 -0,70%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.905,59 -0,63%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.395,33 +0,67%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,28 +0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront