Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoezo Shell -3%?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 23 mei 2018 15:41
    Zo gaat dat nu eenmaal. Gewoon doorgaan met geld verdienen is niet spannend. Roepen dat alles NU helemaal anders moet wel. De tragiek van deze wereld.

    En onder "systematically casuse severe environmental damage" versta ik toch eerder leerlooierijen die direct en ongezuiverd op de rivier lozen en dat soort smeerpijperij. Dat is er ook nog meer dan genoeg in de wereld. Niet iedere industrie kan schoon en netjes en steriel. Mijnbouw blijft altijd vies, maar we hebben nu eenmaal ijzer nodig. Auto's repareren gaat niet zonder zwarte handen te krijgen. Staal gaat nu eenmaal met kolen en vuur en veel zweet. En olie hebben we voorlopig ook nog wel gewoon nodig.
  2. forum rang 6 Ronald Engels 23 mei 2018 22:31
    theo1,

    Goed commentaar, toch echter in alle oprechtheid en met kennis van zaken als ex-raffinaderij productie manager gedurende ruim 48 jaar en in verschillend chemie en raffinaderij functies wereldwijd.

    Olie raffinaderijen en hun personeel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Singapore en sommige andere landen produceren 100 % schoon en zijn totaal geen vervuilers vooral maatschappijen zoals SHELL en EXXON zijn perfecte fantastische companies met fantastische engineering departementen, daar kunnen alle overheden van de wereld een puntje aan zuigen en zeer veel van leren hoe niet te vervuilen als Overheid, ook in Nederland deugt onze overheid zeer vaak niet en in Belgie, Frankrijk, China, India, Rusland, Indonesie, Brazilie en Midden-Oosten wonen de allergrootste vervuilers van de wereld.
    Men heeft daar bomen met ijzererts- en cement- en kunstmest- stof kleuren, met continue dagelijkse vervuiling stof wolken, enzv.

    Op dit moment hebben we overigens dagelijks veel stevige vulkaan uitbarstingen, Hawai, Indonesie, Japan, enzv. en dus bij openstaande ramen zeer veel koolstof-as met zwaveldeeltjes bij ons hier in Nederland op de vensterbanken.

    De vraag is wie in ons politiek bestel gebruikt er nog zijn gezond boeren verstand, of is men dit totaal verloren in Nederland-EU.

    M.v.groet, boos op onze ziekelijke onbetrouwbare overheid en zijn zeer irritante slecht geinformeerde bedrog plegende milieu Elite,enzv.
  3. h31jkoop 23 mei 2018 22:32
    Ik ben er trots op en blij mee dat ik toevallig voorafgaande aan de vergadering de gelegenheid kreeg om voor het NOS Journaal en Nieuwsuur heel kort en netjes mijn mening te mogen geven hierover; namens die 95% aandeelhouders die inderdaad zweeg tijdens die vier uur durende aanvalsacties van die overige slechts 5%. Zo gaat dat tegenwoordig in onze maatschappij. Noemen we dat de terreur van de mini-minderheid die altijd maar meent het recht te hebben om de meerderheid met veel gedram haar of zijn mening te kunnen opleggen? Gelukkig keert de wal nog altijd het schip.
  4. forum rang 6 Ronald Engels 23 mei 2018 22:55
    h31jkoop,

    Correct de terreur van de minderheid, die alle vrijheid van meningsuiting op schandalige vaak criminele wijze afstraft en ons afdwingt om allen in dit land allen tot de zelfde geloven te dwingen zich te bekeren, maakt niet uit of dit over zwarte piet gaat, of genders, of het global warming bedrog, over afkeer van het bedrijfsleven SHELL/EXXON, enzv., enzv.

    Nederland is geen vrij land meer met originele eigen vrijheid van menings-uiting.
    Je wordt in dit land publiekelijk vernietigt als je een andere mening hebt als de alles bepalende elite en onze media.
    Onze Media zijn ook totaal gemanipuleerd en totaal afhankelijk van dhr. Rutte en zijn broeders in onbetrouwbaarheid en moeten hun mond houden en zich aanpassen aan de Overheid of geen werk meer en buitengesloten worden in de leugenachtige "HEL" van Den Haag.

    Vrijheid van Menings-uiting en Democratie, wie gelooft daar nog in? Onze Nederlandse - EU maatschappij is een grootte open dictatuur geworden, waar je mening nooit telt en geen verschil ooit zal maken.
    De EU is nu vergelijkbaar meer en meer met de zogenaamd democratische communistische dictatuur van China en Rusland en dat komt de EU-leiders zeer zeer goed uit.
  5. forum rang 7 ffff 24 mei 2018 14:48
    quote:

    Greedit schreef op 24 mei 2018 12:46:

    Global warming is geen bedrog
    Wellicht dan eens iets doen aan het vlieggedrag van de moderne mens. Ik denk echt dat dat meer uithaalt dan iedere keer zo op die oliemaatschappijen te zitten vitten.

    Zo gauw je komt bij " Eigen verantwoordelijkheid" wordt er naar de andere kant, naar een ander gekeken.

    Mooie postings Theo en Ronald!
  6. Emile_T 24 mei 2018 15:29
    quote:

    Greedit schreef op 24 mei 2018 12:46:

    Global warming is geen bedrog
    Je zou eens moeten bekijken waar die grote olie maatschappijen allemaal voor gezorgd hebben in de afgelopen 150 jaar en wat er nu aan geld wordt geïnvesteerd om steeds schoner te produceren, als je een opmerking als hierboven neerzet heb je deze bedrijfstak nog helemaal niet begrepen. Zoals veel van dit soort tetteraars.
  7. Ruud, Frankrijk 24 mei 2018 15:51
    @Ronald Engels,
    Het is even een zit, maar zeer verhelderend:
    www.youtube.com/watch?v=-BGbHG63x8w

    @Greedit,
    Mee eens, Global Warming komt eraan (is er al een beetje).
    Is dat erg? Nee.
    Is dat lastig? Best wel.
    Kunnen wij er iets aan doen? Mooi niet :-)
    Wordt GW juist gepresenteerd? Absoluut niet.
    www.volkskrant.nl/wetenschap/het-gaat...
    en
    in dit rapport van IPCC komt methaan uit permafrost niet eens voor.
    www.ipcc.ch/report/ar5/wg2/
    En op dit akkoord is het Parijs verdrag gebaseerd.
    Wij kunnen er niet veel aan doen, "Apeldoorn aan Zee" zullen we in de volgende eeuw zien (ik niet meer) en misschien nog deze eeuw.
    Maar goed, het verdienmodel van die agitatoren werkt nog steeds, gun ze dat plezier. Straks zijn ze de hardste schreeuwers die vinden dat regeringen niet adequaat gereageerd hebben, omdat alle(?) productiemiddelen onder water staan.
    Veel plezier.
  8. forum rang 6 Ronald Engels 26 mei 2018 00:49
    Bdj,

    Cycli van ruwweg 110.000 jaar, waarvan 90 à 97.000 jaar als ijstijd met zeeniveaus ruwweg 120 à 140 meter lager als nu en ruwweg 13.000 à 20.000 jaar in maximale opwarming met zeeniveaus ruwweg max 2 meter hoger als vandaag (8.000 jaar geleden) en temperaturen ongeveer 2 à 3 graden celcius hoger/warmer als nu in 2018.

    Wij zijn reeds nu in 2018 sinds ongeveer 8.000 jaar begonnen met de in eerste instantie zeer langzame afkoeling van onze planeet aarde, gevolgd de komend jaren door eeuwen met zeer snelle afkoeling met -5 tot -10 graden celcius definitieve afkoeling en met wederom zeeniveaus maximale daling met 120 à 140 meter, dit gedurende de volgende hard-core ijstijd, die mogelijkerwijze de komende 30 jaar licht kan beginnen, (mini ijstijd).

    Dit alles conform de Milankovitch Cycles, meer of minder zonneaktiviteit, meer of minder kosmische straling uit ons sterrenstelsel en dus automatisch meer of minder wereldwijde wolkenformaties (ongeveer max 3 à 5 % meer of minder), waardoor de zonne energie richting planeet aarde afzwakt naar minder als 1358 watt/m2 (ijstijd) van 1365 watt/m2 (global warming 8.000 jaar geleden).
    Nu in begin 2018 zitten we op ruwweg 1362 watt/m2 conform astro-fysici.

    Dit is wat ik na zeer uitgebreide studie en meer begrijp van wat er gaande is met Global Warming - Cooling van onze planeet aarde.

    Meer of minder CO2 in de atmosphere en alle meer of minder energie-warmte geproduceerd door ons mensen op onze planeet aarde hebben hier op slechts een effect op van min - of plus + 0.05 graden celcius op de Global Warming - Cooling van onze planeet conform serieuze berekeningen, van serieuze eerlijke wetenschappers.

    De zon, kosmische straling uit ons Melkweg Sterrenstelsel en de Milankovitch Cycles van onze planeten en onze ster de zon zijn dus de alles overheersende factoren die bepalen of onze planeet aarde in Global Warming en of Global Cooling modus is.

    Al de rest is onzin en volgens mij serieus bedrog van bepaalde minderheids elites, die de IPCC, NOAA en NASA vanwege money funding voor hun studie projecten, enzv, financieel onder hun controle hebben en dus geraken we slechts moeizaam af van al dit CO2 Broeikasgas geleuter.

    Wat ons de burgers van deze planeet duizenden miljarden aan verspilde belastinggeld investeringen/subsidies gaat kosten in o.a. dwaze windmolens, enzv. en dit zonder ook maar enige verandering van ons klimaat-, warmer en/of kouder-, extreme stormen-, vulkaanuitbarstingen-, -enzv.

    Onze zon bepaalt met zeer grootte zekerheid ons klimaat op onze aarde en niet Al Gore met al zijn Milieu Defensie Broeders, zeker weten.

    En onze Overheid en KNMI blijven bewust afzijdig in deze discussie, helaas failliet beleid van beleid van onze Overheid.

    Dus luitjes haal je schaatsen maar uit het vet, je zult ze zo hard nodig hebben als ten tijde van de bezetting van de Spanjaarden rond 1600-1650, maar dit maal om te vluchten voor Milieudefensie Gelovigen onder leiding van opperbroeder Al Gore, die fanatiek hun milieubelasting zullen willen incasseren.

    M.v.groet.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links