KPN « Terug naar discussie overzicht

Invloed Slim convertables KPN in 2020?

52 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Mailbox
0
quote:

patient schreef op 18 mei 2018 06:48:

Uit de publicaties van de Afm over wisseling van de belangen in Kpn blijkt dat de schoonzoon van Slim (blackrock) de aandelen verkoopt aan shorters en zelf ook het belang gebruikt om de koers laag te houden. 23 mei keert Telefonica Deutschland 773 miljoen aan aandeelhouders uit. KPN ontvangt daar een deel van maar heeft het afgelopen jaar ook al veel aandelen Ted verkocht en dus gecashed. Zou me niet verbazen wanneer op korte termijn weer een cadeautje aan aandeelhouders Kpn wordt uitgekeerd of slimmer nog de aandeeltjes die de shorters verkopen worden ingekocht
Dat laatste moeten ze dus juist niet doen. Gaan ze weer een hoop geld uitgeven waar we niets van terug zien in de koers. Als KPN uitgekocht is gaan die lui gewoon weer verder als ze dat willen. Bovendien kan KPN dat geld veel beter gebruiken. Het inkopen van aandelen voor bv 100 miljoen is een druppel op een gloeiende plaat. Ze zijn niet gaan bezuinigen om het geld daaraan uit te geven. Eigen aandeleninkoop zorgt zelden voor een upgrade van de koers, terwijl er wel minder aandelen in de markt zijn. Maar het is onzichtbaar. Het verhaal met de shorters gaat zichzelf reguleren, op een gegeven moment moet er toch worden teruggekocht en dan zal de koers vanzelf weer gaan stijgen. Als de koers door een bepaalde reden omhoog zou spuiten komen die shorters vanzelf in de shit te zitten. Daarom zullen ze voorzichtig zijn en een bepaalde grens aanhouden om niet al teveel risico te lopen om te duur terug te moeten kopen.
patient
0
om de reden die je aangeeft moeten ze de shorters juist nu zonder het de markt te melden onder druk zetten door mininimaal een miljard euro in te zetten om 10 % van het totaal aantal uitstaande aandelen in te kopen. De shorters die met ca 12 miljoen aandelen handel de koers van E3,11 terug kunnen zetten naar E2,40 met nog steeds goede prestaties van KPN in de tussentijd moeten afgestraft worden. KPN hoeft de aanelen ook niet in te trekken, hebben ze bij de vorige inkoop ook niet gedaan.
Mailbox
0
KPN heeft dat geld nodig voor andere zaken, die belangrijker zijn. Je gaat je bedrijf niet uithollen om eigen aandelen in te kopen. Bij KPN komt eerst het bedrijf, dan de aandeelhouders. Met inkoop van de aandelen is het geld weg en heb je bijna geen wapens meer in handen. Dan kan de koers misschien wel tijdelijk stijgen, maar als je uitgekocht bent gaan de shorters wel weer verder. Maar op een gegeven moment komt het vanzelf goed, want dan draaien de shorters en gaan zelf kopen. Het is wel een leuk bedacht plannetje, maar staat ver van de realiteit.
Mr_Baldy
0
leuk hoor 12 cent dividend op jaar basis, maar als vervolgens de koers 30% daalt heb je daar ook geen reet aan, opzich krijg je als nieuwe koper nu een aardig rendement maar ik denk dat de buy and hold bezitters in KPN niet echt blij zijn.
Eigenlijk toch raar dat trouwe investeerders in KPN zo worden afgestraft de laatste jaren zijn echt om te janken wat KPN performance betreft, behalve als je short bent gegaan was het erg leuk.
M M
1
Heb het nog even nagekeken. Gaat om 226 miljoen aandelen die op 17 september geleverd kunnen worden door Slim als de koers van KPN dan tussen de 3,34 en de 4,26 staat.

Eronder en erboven krijgen de obligatiehouders hun geld terug. Dat is 750 mio euro.

Ik denk dat Slim er baat bij heeft dat de koers op 17 september op minimaal 3,34 staat, zodat hij de aandelen met (een minimale) winst van de hand kan doen.

Mijn eerder genoemde bedragen van vandaag kloppen dus niet helemaal. Deze wel.
M M
0
quote:

gpjf schreef op 23 juni 2018 14:51:

Overigens is er ook een einddatum waarbinnen dat kan?
17 sept is de einddatum
DeZwarteRidder
0
quote:

M M schreef op 23 juni 2018 12:51:

Heb het nog even nagekeken. Gaat om 226 miljoen aandelen die op 17 september geleverd kunnen worden door Slim als de koers van KPN dan tussen de 3,34 en de 4,26 staat.

Eronder en erboven krijgen de obligatiehouders hun geld terug. Dat is 750 mio euro.

Ik denk dat Slim er baat bij heeft dat de koers op 17 september op minimaal 3,34 staat, zodat hij de aandelen met (een minimale) winst van de hand kan doen.

Mijn eerder genoemde bedragen van vandaag kloppen dus niet helemaal. Deze wel.
Vergeet het maar rustig: de koers op 17 sept. zal ver onder de 3,34 staan.
[verwijderd]
0
Als de koers op het huidige nivo blijft, dan zit er een enorme gap tussen de obligatie en de onderliggende waarde tot zekerheid. Dat zou de waarde van de obligatie ook moeten beïnvloeden. Gaat Sim failliet of zal hij dus gewoon de leningen niet terugbetalen, dan rest de obligatiehouder slechts het aandeel, en dat levert dan een enorm verlies op. Het bevreemdt mij dan ook, dat de obligaties indertijd overtekend waren, want dit is toch een behoorlijk risico, dat de obligatiehouders lopen. Een geldlening aan een Mexicaan; alleen het valutarisico al, ook al heeft hij ook bezittingen buiten Mexico.
gpjf
0
Nou het allemaal nog eens gelezen te hebben, denk ik dat Slim gewoon net aflost. De koers stijgt echt niet tot 17 september naar 3,34 , was het maar waar. Ik zal al blij zijn als het tegen de 3 euro zit.
M M
0
quote:

stadsie schreef op 20 augustus 2018 23:32:

Tring tring
Hi stadsie.

Ben benieuwd naar je visie.
[verwijderd]
0
Conclusie Slim is lang aan goedkoop geld gekomen, en heeft de stukken na 10 september nog strak in handen...
RAUL
0
quote:

rekeozsejtlerap ed schreef op 22 augustus 2018 10:36:

Conclusie Slim is lang aan goedkoop geld gekomen, en heeft de stukken na 10 september nog strak in handen...
Ooit is er hier op het forum gepost dat Carlos er met een gemiddelde in KPN zit van EUR 2,24 .

Ja en hij doet er alles aan om de koers richting die EUR 2,24 te krijgen. Het ziet erna uit dat dit ook nog gaat lukken.Daar heeft hij genoeg hulptroepen voor. Slim wil maar 1 ding en dat is wraak op de RvC en de ex-CEO die hem destijds als een klein jongetje hebben behandeld door hem niet eens voor een (overname)gesprek aan tafel uit te nodigen. :-)
Kees2023
0
Ik snap eigenlijk niks van dit hele verhaal. Wat gaat er gebeuren en wanneer. Moet ik mijn verlies maar nemen of verwachten jullie nog iets van dit fonds?
stadsie
0
De rijkste man ter wereld bood ooit €2,40 voor een compleet KPN. Hij is rijk geworden door centen te maken en te tellen.

Ter financiering en ter verzekering bouwde hij wat financiële producten. Hoewel klein bier loopt 17 september een pakketje af. Zeg maar voor 18 dagen gemiddelde handel. Mogelijk zijn de toenmalige financiers hun verlies vast in de boeken aan het nemen en doen ze dit ook voor de andere convertible.

Dit zorgt voor wat marktdruk maar lokt misschien een koper. Eentje die ik hoog heb zitten en diepe zakken heeft dankzij Telefonica.

224 miljoen stukken x €3,336 = 7,5 miljoen = 100%
224 miljoen stukken x €2,18 = 4,9 miljoen = 65%

[verwijderd]
0
Het gaat dus om deze 2, de eerste wordt binnenkort afgelost en is de laatste tijd sterk gedaald:

www.boerse-stuttgart.de/en/America-Mo...
(Staat nu op ~65%, wordt afgelost 17-sept-2018)

en.boerse-frankfurt.de/bonds/America_...
(Staat stabiel op ~98%)
gpjf
0
Kan iemand een beeld schetsen wat tegen de achtergrond van de huidige koers de scenario’s kunnen zijn bij het bereiken van de datum?
52 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:56
Koers 3,400
Verschil +0,022 (+0,65%)
Hoog 3,400
Laag 3,375
Volume 1.918.682
Volume gemiddeld 13.856.602
Volume gisteren 9.601.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront