TomTom « Terug naar discussie overzicht

KIDS out-of-the-box denken en TIPS

359 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 25 april 2018 10:48:

[...]

Nog niet gedaan, maar goed ook.
RT 1324,28

Ook zilver spot zou een goed alternatief kunnen zijn. Van 17,20 (slot 19-04) terug naar 16,60 nu. Er wordt me echter de laatste week een beetje teveel reclame voor gemaakt, zoals op zerohedge, voorzichtig zijn en oppassen dus, men wil te graag dat anderen instappen. Dalletje laatste half jaar (12-12-2017) ergens rond 15,70 de laatste maand op 16,30 die laatste eerst maar eens afwachten.

Gaat in ieder geval de "juiste" richting uit, 16,46 nu, 16,30 komt in zicht, daarna maar eens beslissen wat te doen, haastige spoed is zelden goed.

En goud nu RT 1318,73 ook de bodem nog niet bereikt.
bik
0
[Pays Bas] Zilver Booster 16,26 bijna gesneuveld.Weer 1. Lijkt de Lemmings wel. Grmpft.
NewKidInTown
0
quote:

bik schreef op 26 april 2018 16:43:

Pays Bas Turbo Booster 16,26 bijna gesneuveld.Weer 1. Lijkt de Lemmings wel. Grmpft.
Tja, ik volg een turbo long silver, vorige week rond de 1,60 nu as we speak op 0,97 om 0,99 maar weinig of geen handel, laat maar verder omlaag sudderen.

En ook weer een omhoogpraterij van GOUD, weer op zerohedge:

Simon Black On "The Coming Boom In Gold Prices...", weer die Simon Black, zal er wel diep in zitten en SCHEEF natuurlijk.

www.zerohedge.com/news/2018-04-25/sim...

Het is mij te desperate, beter wachten lijkt me.
bik
0
Sorry. [BNP Paribas] zojuist nog 1000e lichter met zo een leuke Booster.Gaat hard op de glijbaan 17.20 - 16.43.Je zou er maar inzitten. Ik vertrouw die omhoog lovende baasjes o.a. Jack Hoogland,Wilhelmus Middelkoop en consorten ook voor geen meter.Moet het eerst nog maar eens zien of het echt wel zo spectaculair gaat stijgen,zoals deze heren beweren.Denk dat het meer lijkt op een uiting van wanhoop,omdat hun brood handel flink op de tocht staat. vermoed dat de daling van het glimmend spul ook het ook het gevolg is van de opkomst en populairiteit van de Cryptoos.Blijf veurlopig even aan het bezijde lijntje staan. GR.
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 25 april 2018 10:48:

Ook zilver spot zou een goed alternatief kunnen zijn. Van 17,20 (slot 19-04) terug naar 16,60 nu. Er wordt me echter de laatste week een beetje teveel reclame voor gemaakt, zoals op zerohedge, voorzichtig zijn en oppassen dus, men wil te graag dat anderen instappen. Dalletje laatste half jaar (12-12-2017) ergens rond 15,70 de laatste maand op 16,30 die laatste eerst maar eens afwachten.

16,29 zelfs NU. Maar ik blijf eraf voorlopig.

www.iex.nl/Grondstof-Koers/190156865/...
NewKidInTown
0
quote:

Agatan schreef op 29 juni 2018 16:27:

Vraag mij af, wie nu nog weet vol te houden. Mijn hart zegt go away. Mijn gevoel zegt stay.
Na 2,5 jaar TT break even. Toch ff slikken. Wies geef advies. What to do met de Tommies.
Verwacht van mij geen advies, maar ik zou zelf niet af gaan op mijn hart of gevoel.
Voor mezelf heb ik TT naar een paar verschillende criteria bekeken:
1 - TA: zit al sinds eind 2016 in een downtrend, met ook een negatief koersverloop voor YTD, maand en week. En ook vandaag weer negatief al is voor mij een slechte dag niet echt iets wat meespeelt bij technische analyse.
2 - FA: het aandeel wordt op de beurs gewaardeerd tegen 89 keer de netto-winst. Dat zou volgens de algemeen geldende normen alleen gerechtvaardigd kunnen zijn als het bedrijf heel sterk groeit nu en in de nabije toekomst. Echter in de afgelopen jaren (2015, 2016 en 2017) is de omzet behoorlijk gekrompen en ook voor 2018, 2019 wordt een krimpende omzet verwacht.
3 - Dividend-rendement, weegt dit op tegen een lage spaarrente ? Nee, het bedrijft heeft nog nooit dividend uitgekeerd en mijn verwachting is dat dit de komende jaren ook op 0,00 blijft staan.

Het verbaast me dan ook niet dat 4-traders er het volgende over zegt:

Summary
The company usually posts poor financials for mid or long term investments.
The company has poor fundamentals for a short-term investment strategy.

Strengths
Thanks to a sound financial situation, the firm has significant leeway for investment.
Analysts have a positive opinion on this stock. Average consensus recommends overweighting or purchasing the stock.
The average target price set by analysts covering the stock is above current prices and offers a tremendous appreciation potential.

Weaknesses
As estimated by analysts, this group is among those businesses with the lowest growth prospects.
Prospects from analysts covering the stock are not consistent. Such dispersed sales estimates confirm the poor visibility into the group's activity.
The company's valuation in terms of earnings multiples is rather high. Indeed, the firm is getting paid 89.5 times its estimated earnings per share for the ongoing year.
For the last twelve months, the trend in sales revisions has been clearly going down, which emphasizes downgraded expectations from the analysts.
For the past year, analysts have significantly revised downwards their profit estimates.
The underlying tendency is negative on the weekly chart below the resistance at 8.62 EUR

www.4-traders.com/TOMTOM-6269/strateg...

Nu ik mijn bijdrage nog eens door lees, lijkt het me een zeer relevante opening voor de maand JULI 2018. Even geduld nog.

[verwijderd]
0
4traders vat het perfect samen.

Geloof dat ing en abn hun sprookjeskoersdoelen drastisch moeten herzien.
NewKidInTown
0
quote:

*Natte krant* schreef op 29 juni 2018 18:36:

4traders vat het perfect samen.

Geloof dat ing en abn hun sprookjeskoersdoelen drastisch moeten herzien.

Lijkt me ook.

4-traders geeft TA:
steunen op 7,29 6,92 en 6,21 voor wat deze waard mogen zijn in "barre tijden" .......
NewKidInTown
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 2 juli 2018 09:27:

.....Apple heeft enkel maar loyaliteit aan zichzelf en haar aandeelhouders, alles moet immer efficiënter, total control en winstgevender, ze knijpen hun leveranciers uit.
Juist daarom is Apple ook een super aandeel voor de belegger.....
Tja, dat is wat ik al tijden beweer, het uitknijpen van (toe)leveranciers want meer is TT niet. Het in leven laten (te weinig om te leven en net teveel om dood (failliet) te laten gaan) en net genoeg om hen onderling tegen elkaar te kunnen uitspelen.

Daarom vraag ik me ook af waarom je in een toeleverancier zou beleggen in plaats van in die bedrijven (afnemers) waar het grote geld wordt verdiend.
Afgezien daarvan, de cijfers, omzetten, winsten en groei (of krimp) spreken voor zich.
NewKidInTown
0
Wat een bagger-aandeel. Bijkopen zegt ketsjup, waarom in vredesnaam ?
Ervan uitgaande dat de stop-loss van de turbo-long 7,40 geraakt zou gaan worden, rond de 7,45 een koop-order ingelegd die rond 7,39 geraakt zou worden. Uitgevoerd en nu maar hopen en bidden op een kort en tijdelijk herstel WANT tt is een super-aandeel, veel te snel en hard gezakt. Wie nu niet instapt is een dief van eigen portemonnaie.

Gekheid natuurlijk dat laatste, iemand schreef het is een gokje, ook voor mij !

Ingestapt dus rond 7,39
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 30 juni 2018 13:02:

4-traders geeft TA:
steunen op 7,29 6,92 en 6,21 voor wat deze waard mogen zijn in "barre tijden" .......
7,39 nog te hoog/vroeg, ware beter geweest op 7,29

Volgende pluk proberen op 6,92 en daarna de 6,21
NewKidInTown
0
quote:

*Natte krant* schreef op 2 juli 2018 17:43:

Ik sla de 6,92 over met uw welnemen.
Het wordt steeds waarschijnlijker dat ie gehaald wordt en dan is de grote vraag of je daar blij mee moet zijn, zeker bij dit aandeel met nog steeds een gigantisch hoge koers als je de krimpende omzet en de lage netto-winst in aanmerking neemt.
De enige escape is nog steeds een overname waar al jaren om gesmeekt wordt door velen hier.
Dan zijn er wel vervolgvragen: zijn anderen (toekomstige overnemers) wel in staat om dit bedrijf tot bloei te brengen, dus de omzet en winst fors op te krikken ? En zou dat dan alleen een gevolg zijn van synergie-voordelen of ook van een beter management ? En zou een daarop stijgende koers (if any) dan aan de huidige aandeelhouders ten goede komen of via een dirty exit via via toch alleen maar aan de founders and friends ?

Beleggers kunnen er beter alsnog uitgaan, als ze hun huiswerk nog niet gedaan hebben. Gokkers en gelovigen blijven (op de blaren?) zitten als ze willen.
NewKidInTown
0
Even om een groter "plaatje" te schetsen of context zeggen sommigen:

Apple is wel heel erg in de belangstelling in verband met TT. Even een opmerking tussendoor, ben er niet helemaal zeker van, want zelf uitgerekend en ben niet zo heel erg goed met cijfers, maar volgens mij is de marktkapitalisatie van APPL alleen al vandaag met ruim TIEN MILJARD USD (of circa 8,75 miljard EUR) toegenomen.

En een koers/winst-verhouding van ONDER de 20, ook nog.
Chiddix
0
quote:

NewKidInTown schreef op 3 juli 2018 00:16:

maar volgens mij is de marktkapitalisatie van APPL alleen al vandaag met ruim TIEN MILJARD USD (of circa 8,75 miljard EUR) toegenomen.

En een koers/winst-verhouding van ONDER de 20, ook nog.
Hoe zou die van TT zijn? Nee, laat maar. Beleggers van TT zitten al weer in een dip. Elk jaar een overgangsjaar met het schetsen van mooie vooruitzichten en vergezichten.
NewKidInTown
0
Gelukkig, een uitspraak van HG:

TomTom CEO Goddijn: transitie gaat niet snel genoeg

TomTom CEO Goddijn: transitie gaat niet snel genoeg
De overgang van TomTom naar meer productdiversificatie gaat niet snel genoeg, hoewel de onderliggende fundamenten in orde zijn, zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom een interview met CNBC.

‘Het is hard werken, maar we komen er wel en we zullen een bedrijf met een bredere basis hebben', aldus topman Harold Goddijn.

Gratis gps diensten
TomTom worstelt met een teruglopende vraag naar navigatiesystemen, doordat consumenten steeds meer gebruik maken van gratis gps-diensten op smartphones.

TomTom
TomTom gaat de strijd aan met concurrenten als Garmin door bijvoorbeeld omzet te halen uit de Europese automarkt en zelf ook software voor smartphones aan te bieden.

Harold Goddijn
Volgens CEO Harold Goddijn vaart TomTom nu de juiste koers. 'Het is moeilijk te voorspellen hoe de wereld er over vijf jaar uitziet, maar ik denk dat wat we doen fundamenteel juist is’.

Transistie TomTom
'We krijgen tractie in nieuwe activiteiten, dus ik denk dat we door deze transitie heen moeten', aldus Goddijn.

Datum: 30-09-2011

Volgens velen op IEX zitten we nog steeds midden-in een transitie-fase.

NewKidInTown
0
Er is naar mijn idee goed ingekocht door baidu.

Ik ben niet voor niets ingestapt, weliswaar iets te vroeg. Geen enkele basher had zo'n daling als gisteren verwacht.
NewKidInTown
1
In ieder geval dat eerste is correct. Ik beweer dat ook nergens in mijn bijdrage. Zou me zelf het liefste realist willen noemen, getuige ook mijn eerdere koersverwachtingen, sterk afwijkend van de goegemeente.

KT-verwachting: een stevig herstel.
359 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront