Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randsrad 1e kwartaal 2018

96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
RJ 80
0
Manpower had ook geode cijfers maar toch flink gezakt in koers. Iemand die weet hoe dat komt? En kan hetzelfde gelden morgen voor Randstad?
$Dagobert$
0
De winstcijfers waren misschien beter dan analisten hadden verwacht, maar de omzetdaling met 7% in de VS, waar de arbeidsmarkt floreert en de werkgelegenheid flink groeit, was een flinke tegenvaller.
Manpower haalt 13% van haar inkomsten uit de VS. Voor Ranstad is dat 18%.

$Dagobert$
0
23-4-2018 13:36:44

Beursblik: omzetgroei Randstad voorzien
Analisten mikken op iets meer winst.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in de eerste drie maanden van 2018 de omzet zien stijgen, hoewel de autonome groei terugliep. Dit is de verwachting van elf analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Volgens de analisten steeg de omzet van Randstad van 5.557 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017 naar 5.704 miljoen euro afgelopen kwartaal.

Dat leverde een autonome groei per werkdag op van 6,8 procent, volgens de consensus. Dit was vorig jaar in dezelfde periode 6,4 procent en in het vierde kwartaal van 2017 nog 8,7 procent.

In januari van dit jaar boekte de uitzender, zo liet het weten bij de publicatie van de jaarcijfers, een groei van ongeveer zeven procent en in februari waren de volumes vergelijkbaar met die van een maand eerder.

De brutomarge zal met 20,0 procent nipt lager liggen dan de 20,1 procent in het vierde kwartaal, denken de analisten. Dat is lijn met de verwachting van Randstad zelf, die al aangaf te rekenen op een vergelijkbare brutomarge als in het vierde kwartaal.

Door investeringen in de autonome groei stijgen de operationele kosten, zei CFO Robert Jan van de Kraats medio februari tegen ABM Financial News. "We bereiden de groei van de volgende fase voor", aldus de financieel directeur.

De zogenoemde incremental conversion rate, die afgelopen jaar op 40 procent lag, was "aan de lage kant". Randstad beweegt, zo legde Van de Kraats uit, tussen de 40 en 50 procent. Dit jaar zal het percentage weer stijgen richting de bovenkant van deze bandbreedte.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) voor eenmalige posten steeg van 209 miljoen naar 217 miljoen euro en de bijhorende marge bleef volgens de analisten onveranderd op 3,8 procent. Dat zou wel 0,8 procentpunt minder zijn dan de 4,6 procent marge in het voorgaande vierde kwartaal.

De nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten ging volgens de analisten met 7 miljoen euro omhoog naar 155 miljoen euro en per aandeel zou dit een winst moeten opleveren van 0,84 euro.

Aandeelhouders kunnen over 2018 een 46 procent hoger dividend van 2,76 euro per aandeel tegemoet zien. Dit is inclusief een speciaal dividend van 0,69 euro per aandeel.

Randstad hanteert een ondergrens van dividend van 1,62 euro, dat is wat aandeelhouders sowieso kunnen verwachten. "Voorzichtig" noemde de CFO dat.

Randstad "gaat wat minder acquireren", aldus de financieel directeur, wat betekent dat de balans wat minder aan het werk zal worden gezet. Daarbij beschikt de uitzender over een "goede cash flow". Randstad heeft een pay out ratio van 40 tot 50 procent.

Van de Kraats was tot 27 maart CFO bij Randstad. Wel is hij nog werkzaam bij de uitzender. In 2018 zal hij zich richten op zijn operationele taken en in 2019 zal hij optreden als adviseur van de raad van commissarissen.

Randstad opent dinsdag voorbeurs de boeken. Maandagmiddag handelde het aandeel op een groen Damrak 1,5 procent lager op 54,68 euro.

Door: ABM Financial News.
BASF en BAYER kopen
0
24-4-2018 08:28:38

Update: stijgende omzet voor Randstad

Cijfers redelijk conform verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in de eerste drie maanden van 2018, zoals voorzien, de omzet zien stijgen, waarbij de groei aan begin van het tweede kwartaal op een voortzetting van de trend duidt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de uitzender.

"We zijn 2018 goed begonnen", aldus CEO Jacques van den Broek, wijzend op een "gezonde" autonome groei. Daarbij bleven de marktomstandigheden volgens de topman positief.

De omzet van Randstad steeg van 5.557 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017 naar 5.683 miljoen euro afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een stijging tot 5.704 miljoen euro. Dat leverde een autonome groei per werkdag op van 7,4 procent, waar werd gerekend door de consensus op 6,8 procent. Dit was vorig jaar in dezelfde periode 6,4 procent, maar in het vierde kwartaal van 2017 nog 8,7 procent.

Bij de jaarcijfers meldde Randstad al dat in januari een groei van ongeveer zeven procent werd gerealiseerd en dat in februari de volumes vergelijkbaar met die van een maand eerder waren.

In de Verenigde Staten was er volgens CEO Van den Broek sprake van een "stabiel" beeld, maar met groei in de "blauwe boorden en IT". Ook over Canada was de topman te spreken en in Europa is het beeld "goed". In Frankrijk is er nog altijd een dubbelcijferige groei, maar in Duitsland loopt de groei wat terug, op kwartaalbasis van 10 naar 7 procent, aldus Van den Broek. De groei in Nederland van 5 procent "kan omhoog".

De brutomarge kwam met 19,6 procent nipt lager uit dan de 20,1 procent in het vierde kwartaal, zoals de analisten met 20,0 procent ook min of meer hadden verwacht. Randstad had aangegeven op een vergelijkbare brutomarge als in het vierde kwartaal te rekenen. De uitzender sprak van een stabiel prijsklimaat.

Door investeringen in de autonome groei stijgen de operationele kosten, zei CFO Robert Jan van de Kraats medio februari al tegen ABM Financial News. "We bereiden de groei van de volgende fase voor", aldus de financieel directeur.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) voor eenmalige posten steeg van 209 miljoen naar 217 miljoen euro en de bijhorende marge bedroeg 3,8 procent. Analisten mikten ook op respectievelijk 217 miljoen euro en 3,8 procent. Daarmee lag de marge overigens wel lager dan de 4,6 procent in het voorgaande vierde kwartaal.

De nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten ging volgens de analisten met 7 miljoen euro omhoog naar 155 miljoen euro en per aandeel zou dit een winst moeten opleveren van 0,84 euro. Randstad publiceerde dinsdag een nettowinst van 157 miljoen euro, ofwel 0,85 euro per aandeel.

Aandeelhouders kunnen over 2018 een 46 procent hoger dividend van 2,76 euro per aandeel tegemoet zien. Dit is inclusief een speciaal dividend van 0,69 euro per aandeel.

Randstad hanteert een ondergrens van dividend van 1,62 euro, dat is wat aandeelhouders sowieso kunnen verwachten. "Voorzichtig" noemde de CFO dat. Randstad "gaat wat minder acquireren", aldus de financieel directeur, wat betekent dat de balans wat minder aan het werk zal worden gezet. Daarbij beschikt de uitzender over een "goede cash flow". Randstad heeft een pay out ratio van 40 tot 50 procent.

Vooruitzichten

Randstad meldde dat de volumegroei in april in lijn was met het eerste kwartaal. Daarbij rekent de uitzenden op een brutomarge die op kwartaalbasis grofweg vlak zal zijn. Wel merkte Randstad op dat de operationele kosten vermoedelijk "bescheiden" oplopen. Afgelopen kwartaal ging het om een stijging van 2 procent tegenover een omzetgroei van ruim zeven procent. "Dit is mooi in balans", vond Van den Broek.

De zogenoemde incremental conversion rate, die afgelopen jaar op 40 procent lag, steeg afgelopen kwartaal naar 41 procent. Randstad beweegt historisch tussen de 40 en 50 procent. Dit jaar zal het percentage weer stijgen richting de bovenkant van deze bandbreedte, verwacht Van den Broek, opmerkend dat het eerste kwartaal ook het slechtste kwartaal voor Randstad is.

Verder zal er een positief werkdag-effect zijn in het lopende tweede kwartaal.

Randstad wil harder groeien dan de markt, merkte Van den Broek nog op, maar wel met oog voor de winstgevendheid.

Maandag sloot het aandeel Randstad, op een groen Damrak, 1,3 procent lager op 54,80 euro.

Update: om reactie CEO Van den Broek toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 24,
$Dagobert$
0
Beursblik: kwartaalcijfers Randstad grosso modo in lijn
ABN AMRO blijft bij Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in de eerste drie maanden van 2018 grofweg in lijn met de verwachtingen gepresteerd. Dit concludeerden analisten van ABN AMRO dinsdag.

De autonome groei van 7,4 procent was hoger dan de 7,0 procent waarop de bank vooraf rekende. En ook de aangepaste EBITA was met 217 miljoen euro, hoewel in lijn met de consensus, 3 miljoen euro meer dan waarop ABN AMRO mikte.

De daling van de brutomarge naar 19,6 procent was wel sterker dan de 20,0 procent die de analisten van ABN AMRO hadden voorzien.

De marktvorsers van de bank denken verder dat Monster in het eerste kwartaal weer kleine operationele verliezen boekte, nadat de cijfers in het vierde kwartaal nog zwart waren. Randstad investeerde meer in marketing, luidde de verklaring van ABN AMRO.

De operationele leverage was er "duidelijk" nog niet en ABN AMRO verwacht ook niet dat deze in de komende kwartalen terugkomt, met name omdat Randstad in Monster zal blijven investeren.

Het risico ligt volgens de analisten dan ook aan de onderkant, waardoor het Houden advies van kracht blijft met een koersdoel van 63,00 euro.

Op basis van de kwartaalcijfers voorziet de bank geen grote wijzigingen in de consensus voor Randstad.

$Dagobert$
0
Beursblik: weinig verrassingen in cijfers Randstad
Autonome groei meevallend volgens KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van Randstad waren redelijk in lijn met de verwachtingen. Dit stelde analist Bart Cuypers van KBC Securities dinsdag.

De autonome groei viel mee en de EBITA was in lijn, maar wel met een hogere nettowinst, concludeerde analist Cuypers.

De groei van 7,4 procent in het eerste kwartaal lijkt ook in april door te zetten. Wel is er dit kwartaal sprake van een wat lastiger vergelijkingsbasis, zei KBC. De consensus mikt voor heel 2018 op een autonome groei van 5,1 procent, met een onderliggende EBITA-marge van 4,7 procent. Deze marge was afgelopen kwartaal 3,8 procent.

Cuypers herhaalde het Accumuleren advies op Randstad met een koersdoel van 60,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag 3,8 procent naar 52,70 euro.
zolder_1
0
quote:

jaar2018 schreef op 24 april 2018 14:41:

Ik verwacht betere cijfers van Brunel op 4 Mei.
Dus ook dalen! Blijkt logisch bij goede cijfers!
alexnr75
0
Randstad N.V. has published the following events:

24 Sep 2018
ex-special dividend date

25 Sep 2018
record date of special dividend

27 Sep 2018
payment of special dividend
Geschorst en weet niet waarom
0
Randstad doet het best wel goed in vergelijking met Adecco en Manpower. Manpower is in korte tijd hard gedaald. Ze staan nu nog op 95 dollar en komen ver boven de 130 euro. Het gaat allemaal wel erg hard. pjoei.

Ik zie dat het dalen sneller gaat dan het stijgen.
Geschorst en weet niet waarom
0
Manpower 52 Week Range 95.84 - 136.93

als je 50% neemt van 95 euro, dan kom je bij de top terecht. Vanaf de top is in % lager. Het gaat wel hard zo. Erg veel power dit!
doemaar
0
zo, iedereen die eruit wilde is weg, nu gaan we hopelijk weer normale koersen zien richting de 60.
BASF en BAYER kopen
0
Randstad
=======

Gisteren kwam uitzendbureau Randstad met haar resultaten en met een omzet van 5,7 miljard, was dat precies wat analisten hadden verwacht. Wel zien we dat de bruto marge onder de 20% is gedaald met een getal van 19,6%. Aan de ene kant heeft Randstad last van wat valuta-effecten en men is nog steeds flink aan het investeren in Monster. Aan de ene kant zien we dat Nederland, de thuishaven, flink aan het groeien is met zo’n 5%, maar in Amerika zien we echter een krimp van 3%.

Wat mij opvalt is dat de online vacaturesite Monster een krimp liet zien van maar liefst 16%. Je zou zeggen dat juist online vacaturesites het goed moeten doen in deze tijd van de digitale snelweg, maar Randstad heeft hier duidelijk moeite mee. Het aandeel ging gisteren meer dan 3% onderuit.

Het technische plaatje van Randstad blijft echter goed liggen en ik ben en blijf positief voor de gehele uitzendsector. De huidige dip in Randstad is in mijn ogen een mooi koopmoment en mijn 12 maands-koersdoel ligt op 58 euro.

Naast Randstad zou u ook eens kunnen kijken naar Brunel. Dit fonds detacheert met name voor oliegerelateerde bedrijven en de olieprijs heeft de wind in de zeilen en kan verder omhoog. Brunel is tevens een overnamekandidaat. Brunel is dus de favoriet en komt op 4 Met met de eerste kwartaal cijfers !
BASF en BAYER kopen
0
Misschien nog wat aandelen Randstad ruilen voor Brunel?
Morgen vrijdag 4Mei komen de eerste 1 KW cijfers uit, de koers heeft er een voorsprong op genomen vandaag.

3-5-2018 14:05:52

Beursblik: sterke jaarstart Brunel voorzien

ABN AMRO rekent op goed jaar.

(ABM FN-Dow Jones) Brunel International is 2018 goed begonnen. Dit is de verwachting van analist Konrad Zomer van ABN AMRO.

Eerder schreef ING ook al over een sterke start van dit jaar.

ABN AMRO mikt voor het eerste kwartaal op een omzetgroei van 10 procent tot 216 miljoen euro met een aangepast operationeel resultaat van 7,3 miljoen euro. Zomer denkt dat alle drie divisies weer groei realiseerden op jaarbasis. Maar 2 werkdagen minder in Duitsland en één minder in Nederland zullen volgens de analist met 2 miljoen tot 2,5 miljoen euro op het operationeel resultaat drukken.

De omzet in Nederland groeide volgens de bank afgelopen kwartaal met 13 procent en in Duitsland met 9 procent. Onderdeel Global Business behaalde volgens Zomer een groei van 10 procent.

Zomer denkt dat 2018 "een echt goed jaar" voor Brunel wordt. De EBIT zal volgens hem stijgen van 18 miljoen naar 41 miljoen euro. ABN AMRO hanteert een koopaanbeveling met een koersdoel van 18,00 euro.

Brunel opent vrijdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde donderdagmiddag 1,7 procent hoger op 15,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:08
Koers 48,270
Verschil -0,080 (-0,17%)
Hoog 48,380
Laag 47,600
Volume 195.803
Volume gemiddeld 406.026
Volume gisteren 702.989

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront