Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
P&G koopt consumententak Merck
Deal van ruim 4 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Procter & Gamble heeft overeenstemming bereikt over de overname van de consumentengezondheidstak van Merck.

Met deze deal is 4,2 miljard dollar, of 3,4 miljard euro gemoeid.

De betreffende consumententak geneert jaarlijks een omzet van ongeveer 1 miljard dollar met 10 kernproducten in meer dan 40 markten. De groei in de afgelopen twee jaar bedroeg 6 procent. Het gaat om onder meer vitamines en supplementen.

Merck zette de tak in de verkoop om zich te kunnen focussen op voorgeschreven medicijnen.

P&G meldde dat de aankoop een joint venture met Teva Pharmaceuticals zal vervangen. Deze samenwerking, waarin P&G een belang van 51 procent heeft, zal per 1 juli worden beëindigd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Shire wijst overnamebod Takeda van 60 miljard af
Japanners blijven in gesprek.

(ABM FN-Dow Jones) Takeda Pharmaceutical heeft een overnamebod gedaan op Shire van ruim 42 miljard Britse pond, omgerekend 49 miljard euro of 60 miljard dollar, maar de Ierse rivaal wees de toenaderingspoging af. Dat maakte het Japanse bedrijf donderdag bekend.

Volgens Takeda blijven de bedrijven met elkaar in gesprek.

Takeda bood naar eigen zeggen eerder deze maand 46,50 pond per aandeel Shire, waarvan 40 procent in contanten en de rest in aandelen. Het bod ligt ruim 50 procent hoger dan de koers van Shire, voordat berichten over het overnameplan eind maart de kop opstaken.

Beleggers in Londen reageerden donderdag voorzichtig. Het aandeel Shire stond 5 procent hoger op 39,41 pond. Analisten en beleggers vragen zich af hoe Takeda de overname wil gaan financieren.

Het zou namelijk een reuzendeal zijn voor de Japanners. Takeda heeft zelf een marktwaarde van 38 miljard dollar, terwijl Shire 10 miljard dollar meer waard is. Het Japanse bedrijf deed onder topman Christophe Weber diverse grote overnames maar Shire zou met afstand de grootste transactie worden.

Shire is in de Verenigde Staten vooral bekend om zijn ADHD-medicijn Adderall maar ontwikkelde zich de laatste tijd onder CEO Flemming Ornskov tot een grote fabrikant van medicijnen voor zeldzame ziekten.

Shire betaalde in 2016 32 miljard dollar voor Baxalta, dat behandelingen ontwikkelt voor zeldzame bloedziektes zoals hemofilie, kanker en aandoeningen van het immuunsysteem. Eerder deze week verkocht Shire zijn kankermedicijnentak aan het Franse Servier voor 2,4 miljard dollar. Dit lijkt een streep door de rekening voor Takeda, dat de oncologietak juist als reden zag voor de interesse in Shire.

Omdat de kankertherapieën maar een klein deel van de omzet van Shire vormen, zou de desinvestering toch geen dealbreaker zijn voor de Japanners.

Takeda meldde vorige maand een bod op Shire te overwegen om meer nieuwe medicijnen in portefeuille te krijgen en de internationale basis te verbreden. Het gecombineerde bedrijf zou een jaaromzet van meer dan 30 miljard dollar hebben.

Update: om overnamebod in dollars toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Ook Allergan aast op Shire'

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 13:14 | Views: 1.545

LONDEN (AFN) - De Iers-Amerikaanse farmaceut Shire staat ook in de belangstelling van de Amerikaanse branchegenoot Allergan. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

Eerder maakte Shire al bekend drie keer een overnamebod van het Japanse Takeda te hebben verworpen. De Japanners hadden circa 60 miljard dollar over voor de branchegenoot. Shire staat wel open voor verdere gesprekken.

Reuters had al eerder gemeld dat Takeda met een voorstel richting Shire was gekomen. Het Japanse concern zei dat de gesprekken met Shire doorgaan. Het zou gaan om een van de grootste buitenlandse overnames door een Japans bedrijf ooit. Een aankoop van Shire zou de positie van Takeda op het gebied van middelen tegen maag- en darmkwalen en aandoeningen aan het zenuwstelsel versterken.

Shire verkocht maandag nog zijn oncologiedivisie voor 2,4 miljard dollar aan de Franse branchegenoot Servier. Die divisie was vorig jaar goed voor een omzet van 262 miljoen dollar en heeft behandelingen tegen vormen van kanker.
voda
0
Winst- en omzetgroei voor farmaceut Novartis

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 07:42 | Views: 989

Novartis N 18 apr
78,80 -0,24 (-0,30%)

BASEL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis heeft afgelopen kwartaal de winst en omzet zien groeien. Dat bleek uit een handelsbericht van het concern, waar topman Vas Narasimhan zijn eerste verslagperiode aan het roer stond.

Novartis zette een kleine 3 miljard dollar aan winst in de boeken. Dat was in dezelfde periode een jaar eerder nog zo'n 2,7 miljard dollar. De opbrengsten dikten aan tot 12,7 miljard dollar, van ruim 11,5 miljard dollar een jaar terug.

De onderneming rekent er op dit jaar weer de resultaten te laten groeien, na drie vrij zware jaren op rij. Daarbij rekent het sterk op hartmedicijn Entresto, psoriasismedicijn Cosentyx en borstkankermedicijn Kisqali. Novartis hield donderdag vast aan zijn in januari uitgesproken jaarprognose.
voda
0
Takeda verhoogt bod op Shire

Gepubliceerd op 20 apr 2018 om 17:38 | Views: 0

OSAKA (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse farmaceut Takeda heeft zijn bod op zijn Iers-Britse branchegenoot Shire opnieuw verhoogd. Het bedrijf wil nu 47 pond per aandeel neerleggen voor Shire. Daarvan bestaat 21 pond uit cash en de resterende 26 pond uit nieuwe aandelen Takeda.

Het is het vierde bod van Takeda op Shire, dat de eerdere drie als te laag afwees. Toen ging het om achtereenvolgens 44 pond per aandeel, 45,50 pond per aandeel en 46,50 pond er aandeel. Vooral het gedeelte in cash is in dit vierde bod flink verhoogd.

Het nieuwe bod betekent een toeslag van circa 58 procent boven de slotkoers van Shire op 23 maart. Dat was de laatste handelsdag voordat geruchten over interesse van Takeda de kop opstaken.

Takeda is er veel aan gelegen om zijn medicijnenportfolio te versterken. Een overname van Shire zou de positie op het gebied van middelen tegen gastro-intestinale aandoeningen en aandoeningen aan het zenuwstelsel verbeteren. Shire maakte ook middelen tegen kanker, maar verkocht die tak maandag voor 2,4 miljard dollar aan het Franse Servier.
voda
0
Eli Lilly verhoogt winstverwachting
Amerikaanse farmaceut buigt verlies om in nettowinst.

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft in het eerste kwartaal van 2018 een verlies weten om te buigen in een nettowinst en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut dinsdag voor opening van Wall Street.

CEO David Ricks sprake van sterke financiële resultaten in het eerste kwartaal, aangejaagd door de omzetgroei van nieuwe producten en een aanhoudend verbeterende efficiëncy. "We bevinden ons nog in een startfase van een nieuw groeitijdperk, gedreven door de sterke introductie van nieuwe producten, een aanhoudende verbetering van de winstmarge en het momentum in onze pijplijn", voegde hij toe.

Eli Lilly boekte in de eerste drie maanden van 2018 een nettowinst van 1,2 miljard dollar, in vergelijking tot een verlies van 111 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel bedroeg 1,16 dollar, terwijl de aangepaste winst 1,34 dollar per aandeel bedroeg. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 1,13 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 5,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 5,7 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 5,5 miljard dollar.

Outlook

De Amerikaanse farmaceut voorziet voor het hele boekjaar een winst per aandeel variërend van 4,52 dollar tot 4,62 dollar en een aangepaste winst per aandeel van 5,10 dollar tot 5,20 dollar. Dat is 20 procent hoger dan in 2017. Eerder ging Eli Lilly nog uit van respectievelijk 4,39 tot 4,49 en 4,81 tot 4,91 dollar per aandeel.

Het aandeel Eli Lilly noteerde in de elektronische handel voorbeurs desalniettemin 1,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: goede resultaten MDxHealth
KBC Securities voorziet welkome comeback voor diagnosticabedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft in het eerste kwartaal van 2018 over de gehele linie goed gepresteerd. Dit stelde analist Sandra Cauwenberghs van KBC Securities dinsdag.

Cauwenberghs merkte evenwel op dat de vergelijkingsbasis ietwat onduidelijk is, omdat MDxHealth in 2017 nog de resultaten meenam tot en met april, inclusief Exact Sciences. Nu MDxHealth weer rapporteerde tot en met maart, kon de analist concluderen dat de cijfers over de gehele linie goed waren. Noemenswaardig is volgens de analist de verbetering van de gemiddelde prijzen van ConfirmMDx tot 1.241 dollar. Cauwenberghs verwacht dat de prijzen verder aantrekken in 2018.

De analist zag verder de operationele kosten op jaarbasis flink stijgen, maar dit werd al verwacht na de toegenomen uitgaven in de tweede helft van 2017, toen het verkoopteam werd uitgebreid. Als MDxHealth de huidige investeringsniveaus aanhoudt, dan zullen de kosten dit jaar in lijn met de verwachtingen van KBC uitkomen.

Cauwenberghs verwacht dat het diagnosticabedrijf een welkome comeback kan maken na afgelopen jaar, mits de ontwikkelingen uit het eerste kwartaal kunnen worden doorgezet.

KBC Securities heeft een koopadvies op MDxHealth met een koersdoel van 4,90 euro. Het aandeel MDxHealth koerste dinsdagochtend 0,4 procent hoger tot 3,76 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Takeda nadert overname Shire'

Gepubliceerd op 24 apr 2018 om 11:42 | Views: 601

OSAKA (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda is dicht bij een overname van de Iers-Britse branchegenoot Shire. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen rond de overname.

Vrijdag verhoogde het Japanse bedrijf het bod al naar 47 pond (53 euro) per aandeel. Drie eerdere biedingen wees Shire af. De doorbraak zou behaald zijn nadat Takeda het bod van omgerekend zo'n 49 miljard euro nog iets verbeterde. De twee werken aan een voorlopige overeenkomst, volgens de bronnen. Dinsdag zouden de bedrijven al met een voorlopig akkoord kunnen komen.

Shire liet formeel weten de bieding te hebben ontvangen en zich een oordeel aan het vormen.

Takeda is er veel aan gelegen om zijn medicijnenportfolio te versterken. Een overname van Shire zou de positie op het gebied van middelen tegen maag- en darmaandoeningen en aandoeningen aan het zenuwstelsel verbeteren. Shire maakte ook middelen tegen kanker, maar verkocht die tak vorige week voor 2,4 miljard dollar aan het Franse Servier.
voda
0
Top Probiodrug treedt terug

Gepubliceerd op 24 apr 2018 om 07:03 | Views: 1.032

Probiodrug 13:28
10,40 -0,35 (-3,26%)

HALLE (AFN) - Probiodrug ziet zijn topman en financieel directeur vertrekken. Bestuursvoorzitter Konrad Glund legt eind april zijn functie neer en krijgt een adviserende rol. Ook financieel topman Hendrik Liebers treedt dan terug en gaat eveneens het bedrijf adviseren. Dat bleek dinsdag.

Probiodrug heeft Ulrich Dauer benoemd als nieuwe topman. Zijn termijn gaat per 1 mei in. Dauer werkte in het verleden voor verschillende biotechbedrijven en was onder meer topman en een van de oprichters van 4SC.
voda
0
World's tallest building Oman, Jeddah Tower back on track

THE completion date for the world’s tallest structure, which will comprise 170 levels, is set for next year almost eight years after the record-breaking project’s launch. According to Times of Oman, Jeddah Tower in Saudi Arabia, which will more than double Malaysia’s 451.9 metre Petronas Twin Towers, had experienced delays, but construction is now progressing. When completed, the skyscraper will rise at least 1,000 metres, overtaking the 828-metre Burj Khalifa in Dubai, which is currently the world’s tallest building.

The 88-storey Petronas Twin Towers are currently the tallest structures in Malaysia and the world’s tallest twin towers.

The towers were the world’s tallest buildings until 2004.

Malaysia’s soon-to-be tallest building is The Exchange 106, which is being built within the Tun Razak Exchange development in Kuala Lumpur. It will have 106 floors and eight basement levels, and stand at 492.3 metres.

The Exchange 106, slated for completion next year, will also be the tallest building in Southeast Asia and among the top 15 tallest buildings in the world.

However, in 2020, the Exchange106 is expected to end up as the second tallest structure in Malaysia as 644-metre Merdeka PNB 118, which has 118 floors, will be fully constructed.

Merdeka PNB 118, a project by Permodalan Nasional Bhd, is a mix-used development which will offer residential, hotel and office space.

The 118-storey tower, which is listed as one of 28 incredible skyscrapers of the future, will be the sixth tallest structure in theworld. Taking the lead will be Jeddah Towers, followed by Burj Khalifa, Suzhou Zhongnan Centre, China (729 metres), Dubai One (711 metres) and Wuhan CTF Centre,

China (648 metres).
Suzhou Zhongnan Centre is positioned to be the tallest building in China and the third tallest in the world when it is completed in 2020. It will have over 137 storeys with 470,000 square metres of mixed-use facilities such as Grade A offices, deluxe apartments, a six-star hotel, an observation deck, and a podium with premium retail, entertainment, hotel, conference facilities, multi-functional ballrooms and a six-level basement.

Wuhan CTF Centre, at 121 floors, will comprise office space and a hotel, and form part of the Wuhan Chow Tai Fook Financial Centre.

JEDDAH TOWER
Jeddah Economic Co (JEC) chief executive Mounib Hammoud was quoted assaying that Jeddah Tower will hopefully open for business by 2020.

Once dubbed “Kingdom Tower”, Jeddah Tower will be one of the world’s most expensive development, boasting a Four Seasons hotel, Four Seasons furnished apartments, first-class office space and retail.

It will also feature the world’s highest observatory deck at Level 157 (at 644 metres) which will double as an “air park”.

The residential components will offer two- to six-bedroom suites to fit the needs of the ultra-high net worth individuals who appreciate a life of high standards.

Jeddah tower will be the centrepiece and first construction phase of the US$20 billion (RM77.5 billion) Jeddah Economic City development by JEC near the Red Sea.

The development will have residential and commercial units, an international hotel, business offices, educational centres, a diplomatic area, commercial centres, entertainment and tourist facilities, and water sports activities.

JEC was formed in 2009 to develop the city.

Principal JEC financiers include Kingdom Holding Co, Abrar Holding Co and construction giant Saudi Binladin Group, who is the project’s main contractor.

According to an article in MailOnline last year, the costs to build Jeddah Tower was originally estimated at around £900 million (RM4.9 billion). But delays and an oil price crash have skyrocketed the total cost to £1.5 billion (US$2 billion).

Saudi Binladin was among the kingdom’s construction firms that suffered heavy financial losses aftera collapse in oil revenues in 2014.

The company, which has developed other prominent buildings in Saudi Arabia, was founded more than 80 years ago by the father of deceased Al-Qaeda leader Osama Laden.

Plans were first announced for Jeddah Tower in August 2011, where it would take 36 months to build after construction started.

By November 2014, a four-storey foundation was in place and the building was expected to be completed this year. But that was before Saudi Arabia felt the full force of a drop in oil revenues.

In November 2015, Kingdom Holding said JEC had reached a financing deal with Saudi Arabia’s Alinma Investment to finish the Jeddah Tower, which then had 26 floors completed.

In the Times of Oman report, the daily said the construction of the tower has reached 63rd floor and the superstructure the concrete shell and the cladding is to be completed next year.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Pond drukt winst GlaxoSmithKline
Farmaceut waarschuwt voor concurrentie inhalers.

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft in het eerste kwartaal van 2018 de omzet en aangepaste winst per aandeel licht zien dalen, door de ongunstige koersbeweging van het Britse pond, en waarschuwt dat winstgroei dit jaar kan uitblijven als er concurrentie voor zijn inhalers zich snel aandient. Dat maakte het farmaceutische concern woensdag bekend.

Het bedrijf had een bemoedigende start voor zijn nieuwste producten, met name het vaccin Shingrix en de middelen Trelegy en Juluca.

"In combinatie met aanhoudende kostendiscipline heeft dit geleid tot een verdere verbetering van de aangepaste operationele marge", stelde CEO Emma Walmsley.

De omzet daalde met 2 procent tot 7,22 miljard Britse pond en de aangepaste winst per aandeel daalde ook met 2 procent, tot 0,246 pond. Afgezien van wisselkoerseffecten steeg de omzet met 4 procent en de aangepaste winst per aandeel met 11 procent.

Bij de farmaceutische divisie daalde de omzet met 4 procent tot 4,0 miljard pond. Bij de vaccins steeg de omzet met 7 procent tot 1,2 miljard pond en bij de divisie Consumer Healthcare daalde de omzet met 3 procent tot bijna 2 miljard pond.

GlaxoSmithKline werd in het eerste kwartaal volledig eigenaar van de Consumer Healthcare-divisie, die onder andere tandzorgproducten van Oral verkoopt, door Novartis uit te kopen.

De geneesmiddelen zagen sterke groei van HIV-producten, die 964 miljoen pond in het laatje brachten. De Ellipta-producten voor luchtwegen boekten 25 procent meer omzet met 386 miljoen pond en het middel Nucala zag de omzet met 76 procent stijgen tot 104 miljoen pond.

Outlook

Voor de rest van het jaar verwacht GSK "meer progressie", al is de groeiverwachting voor de aangepaste winst per aandeel wel afhankelijk van diverse factoren, met name de vraag hoe snel en hoeveel generieke concurrentie er komt voor zijn Advair-inhalers in de Verenigde Staten.

Als dat in 2018 nog niet gebeurt, dan verwacht GSK 4 tot 7 procent meer aangepaste winst per aandeel te kunnen halen dit jaar.

Als er halverwege het jaar een geschikte vervanger op de markt komt voor zijn Advair-inhalers, dan verwacht GSK dat de omzet van het product dit jaar blijft steken op 750 miljoen pond en de aangepaste winst per aandeel vlak tot 3 procent lager zal uitkomen dan een jaar eerder. Het bedrijf verwacht momenteel een omzetdaling voor Advair in 2018 van ongeveer 30 procent, bij constante wisselkoersen.

Verder ziet het bedrijf meer prijs- en concurrentiedruk voor inhalers in de Verenigde Staten.

Bij de koers van het pond ten opzichte van dollar, euro en yen van 31 maart zou de omzetgroei in 2018 met 5 procent negatief worden beïnvloed.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shire welwillend tegenover deal met Takeda

Gepubliceerd op 25 apr 2018 om 07:41 | Views: 850

OSAKA (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Shire is in principe akkoord met een overname door Takeda voor omgerekend bijna 53 miljard euro. De top van het bedrijf is bereid zijn aandeelhouders aan te bevelen om in te stemmen met de nieuwe bieding.

Takeda wil met de overname van het Iers-Amerikaanse bedrijf zijn medicijnportfolio versterken. Het grootste farmaceutische bedrijf van Japan kwam de afgelopen weken al vier keer met een overnamevoorstel bij Shire langs en werd telkens de deur gewezen. Als de transactie doorgang vindt, gaat het om de grootste overzeese overname van een Japans bedrijf.

Aandeelhouders van Takeda waren niet onverdeeld enthousiast over de op handen zijnde overname. Het aandeel van het bedrijf kelderde op de beurs in Tokio. Beleggers maken zich zorgen dat Takeda zich vertilt aan de overname van Shire, dat veel groter is in marktwaarde.

Shire ontwikkelt onder meer medicijnen tegen hemofilie. Doordat deze ziekte relatief zeldzaam is, zijn de behandelingen daarvoor lucratiever dan standaard medicijnen.
voda
0
Kunstmaan Gaia opent schatkamer voor astronomen

Voor astronomen gaat een schatkamer open: de nieuwe, tweede 3D-kaart van ons Melkwegstelsel is sinds vandaag beschikbaar. Met data van de Europese kunstmaan Gaia, verzameld in een periode van 22 maanden, zijn een onwaarschijnlijk aantal sterren in kaart gebracht: 1.692.919.135! Met hun exacte positie en helderheid aan de hemel.

Hans van Zon 25-04-18, 19:37
De nieuwe kaart van het melkwegstelsel onthult nog meer: de kleur van 1,38 miljard sterren, de snelheid waarmee ruim 7 miljoen sterren van ons af of naar ons toe bewegen, de oppervlaktetemperatuur van meer dan 161 miljoen sterren, en – dichter bij huis – de positie van meer dan 14.000 objecten in ons zonnestelsel, vooral planetoïden.

Unieke missie
De missie van Gaia is uniek, omdat ze alle gebieden van de astrofysica beslaat: van planeten, sterren en sterrenstelsels tot kosmologie. Gaia meet onder meer hoe objecten door de ruimte heen bewegen. Dat is een uitdaging doordat deze objecten van grote afstand bezien maar heel klein zijn. Gaia heeft de gevoeligheid om zelfs de groei van een mensenhaar te meten op de maan.

De data van de satelliet kunnen veel geheimen van onze Melkweg prijsgeven. Zo zag de Nederlandse wetenschapper Amina Helmi (Kapteyn Instituut Rijksuniversiteit Groningen) ‘een volstrekt nieuw detail, dat sommige bolvormige sterrenhopen rond de Melkweg in groepjes bewegen’. Anthony Brown, voorzitter van Gaia’s Data Processing and Analysis Consortium (DPAC) was aanwezig bij de officiële opening van het nieuwe archief. ,,Astronomen kunnen hiermee nieuwe wetenschap bedrijven, dingen ontdekken waar we nog niets van weten. Dat is het revolutionaire aan deze ontdekkingsmachine. Deze dataset is zo rijk, hier gaan we nog jarenlang uit putten’’, aldus Brown.

Voor grotere foto, zie link:

www.ad.nl/buitenland/kunstmaan-gaia-o...
Bijlage:
voda
0
Roche voert omzetverwachting op

Gepubliceerd op 26 apr 2018 om 08:28 | Views: 519

Roche Holding GS 25 apr
217,75 -1,45 (-0,66%)

ZÜRICH (AFN) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft zijn omzetverwachting voor heel 2018 opgeschroefd, na sterke verkoopcijfers in het eerste kwartaal. Het concern doet vooral goede zaken door een sterke vraag naar nieuwe medicijnen, zoals Ocrevus tegen multiple sclerose en Hemlibra voor de ziekte hemofilie.

De omzet in het eerste kwartaal ging met 6 procent omhoog tot 13,6 miljard Zwitserse frank (11,3 miljard euro). Dat is boven de verwachtingen van analisten. Roche verwacht dat de omzet dit jaar tot zo'n 5 procent groeit.

Het concern dankt zijn sterke positie als farmaceut al jaren vooral aan de kankermedicijnen Herceptin, Rituxan and Avastin. Die producten zijn inmiddels al wat ouder en krijgen concurrentie van goedkopere generieke medicijnen.
voda
0
27-4-2018 08:38:02

Polar Capital meldt groter belang in Pharming
Kapitaalbelang boven drie procent.

(ABM FN-Dow Jones) Polar Capital heeft een groter belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 25 april 2018.

Polar meldde een kapitaalbelang van 3,07 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 6 november 2017 meldde Polar nog een kapitaalbelang van 1,54 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
harvester
0
If Shire accepts Takeda's bid for $64 billion, it will probably be the biggest pharma deal of the year. It also will net Shire's shareholders a 60% premium above the stock's closing price ahead of the negotiations.

Why is the 235-year-old Japanese drugmaker so eager to buy a British company? Takeda wants to be a global biopharma heavyweight player, but the company books more product sales in Japan than in the U.S. Shire is headquartered in Ireland, but it records around two-thirds of its sales in the enormous U.S. market for prescription drugs. Shire's ADHD and hemophilia drugs pushed total U.S. sales to $9.5 billion last year, which nearly is enough to double Takeda's presence in the region.

Combining Takeda's international operations with Shire's also would create the leading life-sciences employer in the state of Massachusetts. That means Takeda could quickly become top dog at the world's most productive hub for biotechnology research.

Dus Takeda wil omzet in de US via Shire!

Kan dus ook via deal met Galapagos over US rechten 1972.

voda
0
Update: hoger verlies Curetis ondanks lagere cash burn
Goedkeuring FDA belangrijke mijlpaal.

(ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft in 2017 het verlies zien oplopen, bij een vrijwel vlakke omzet. Dit bleek maandag uit de jaarcijfers van het Duitse diagnosticabedrijf met een notering aan Euronext Amsterdam.

De omzet daalde op jaarbasis van 1,3 miljoen naar 1,2 miljoen euro en het nettoverlies liep op van 15,2 miljoen naar 19,3 miljoen euro.

De uitgaven liepen op van 16,7 miljoen naar 20,1 miljoen euro en de zogenoemde cash burn uit operationele activiteiten bedroeg 15,7 miljoen euro, exact gelijk aan de cash burn in 2016. De cash burn uit investeringen bedroeg afgelopen jaar 0,4 miljoen euro, hetgeen beduidend minder was dan de 7,4 miljoen euro in 2016. In 2016 nam Curetis evenwel de GEAR-database van Gyronimo over.

Eind 2017 beschikte Curetis over een kaspositie van 16,3 miljoen euro, tegenover 22,8 miljoen euro eind 2016. Afgelopen vrijdag meldde het diagnosticabedrijf echter dat het 4,1 miljoen euro zal ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Bovendien heeft Curetis toegang gekregen tot een een extra faciliteit ter waarde van 10 miljoen dollar van Global Corporate Finance. Curetis verwacht evenwel extra groeikapitaal op te zullen halen in 2018, door middel van de uitgifte van aandelen of in de vorm van leningen.

In een toelichting zei CEO Oliver Schacht dat de ontvangen toestemming van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor het vermarkten van het Unyvero systeem en bijhorende LRT applicatie cartridges in de Verenigde Staten "een enorme mijlpaal" voor Curetis is. Het diagnosticabedrijf mikt op een commerciële lancering in het lopende tweede kwartaal.

Ondermeer dankzij de lancering in Amerika en met behulp van distributiepartners denkt Curetis het aantal geplaatste Unyvero-systemen "significant" te laten stijgen in 2018, van 175 aan begin van het jaar naar 250 tot 300 aan het einde van dit jaar. Dit zal een positief effect hebben op de omzet richting het einde van dit jaar en daarna. Curetis verwacht in 2018 tenminste een verdubbeling van de omzet.

Daarbij zal de cash burn dit jaar op ongeveer 30 miljoen euro liggen, operationeel en investeringen opgeteld.

Verder meldde Curetis het vertrek van Holger Reithinger als commissaris per direct. Na zijn vertrek bestaat de raad van commissarissen nog uit zes leden.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:42
Koers 27,000
Verschil -0,380 (-1,39%)
Hoog 27,100
Laag 26,860
Volume 13.090
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront