TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom maart 2018

3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Optiebelegger schreef op 20 maart 2018 09:14:

[...]
Ibiza, dit lijkt me een juiste constatering vooral door de hoge omzet gisteren.

Ik denk eerder dat men dan had moeten terug kopen. Vrijdag is de koers nl ook gedrukt, en gedaald. Als koers nu vrijdag met hoge omzet was gestegen ivm expiratie, dan had ik de daling van gisteren begrepen. Nu niet.
keiharde winst
0
Ik denk eerder dat men de buik vol heeft van TT en dat de koers de komende tijd nog een paar forse tikken gaat krijgen.
harrysnel
0
quote:

Koos99 schreef op 20 maart 2018 09:02:

[...]

Afgaand op JV 17 in vergelijking tot JV 16 heeft het het bestuur de omzetontwikkelingen van TTT fors naar beneden bijgesteld. Van significante groei (2016) naar single digit (2017) voor de komende jaren. Dat hakt aardig in op de CAGR tot 2020.
Ik zie ook dat TT Telematics tegenvallend presteert tov eerdere verwachtingen. Anderzijds vind ik het Automotive orderboek >E400mln over 2017 positief verrassen. De CAGR is een gemiddelde inschatting. Vind het wel zo “eerlijk” als mensen een compleet plaatje schetsen zowel bij het uiten van zorgen als bij het inschatten van kansen en dat relateren aan hun eerdere uitspraken. Positief/negatief....ieder moet vooral zijn eigen visie ontwikkelen en daarnaar handelen. Dus als iemand denkt CAGR wordt 12% ipv 15% of 18% tot 2020 .... geen probleem.

Ik weet niet tot hoever de koers zal zakken. Wat ik denk te zien is dat de fundamentele analyse op het forum de koers van het aandeel volgt. Als de beurzen waren gestegen en TomTom had naam van VS klant vrijgegeven in Genève .... denk niet dat we het dan nu over de CAGR hadden gehad als de koers zeg E9 stond. Fundamenteel nieuws gerelateerd aan CAGR is er niet geweest sinds de jaarcijfers. Vandaar wellicht mijn stekelige reactie.

Wat ik inhoudelijk vind mbt CAGR is dat het afgeven van zo’n cijfer in sector van TT haast onmogelijk is. Hoe schat je de inkomsten in van Apollo? Deal met Microsoft? Autostream? Smart Cities? Wat je kunt doen is de cijfers over 2017 pakken en dat relateren aan de afgegeven verwachting eind 2016. Kijken naar orderboek Automotive 2017. Dat is feitelijk wat wij hier ook doen. Maar: daar zit geen “nieuwe business” in. TomTom investeert om nieuwe business te winnen. En: TomTom loopt het risico om oude business te verliezen als gevolg van disruptie. Als we naar TT kijken pakken we dikwijls Consumer er nog bij. Hebben we het over CAGR dan gaat het over de “traditionele business”. Dat terwijl het bedrijf juist bezig is aan een transitie. Bovendien is CAGR veel te statisch in de zin dat het geen rekening houdt met bv een mogelijke verkoop van een (deel) van TT Telematics. Ik zie het afgegeven cijfer voor CAGR eind 2016 vooral als zoethoudertje voor de markt omdat Consumer destijds van een klif afviel en TomTom wel wat moest doen na de “terugkeer naar groei verhalen” uit 2015.
[verwijderd]
1
quote:

harde winst schreef op 20 maart 2018 09:43:

Ik denk eerder dat men de buik vol heeft van TT en dat de koers de komende tijd nog een paar forse tikken gaat krijgen.
Goed argument, ik ga ze gelijk verkopen.
keiharde winst
1
quote:

Henk-DJ schreef op 20 maart 2018 09:47:

[...]

Goed argument, ik ga ze gelijk verkopen.
Doe vooral wat je zelf het verstandigst acht. Ik geef mijn inschatting van het komend koersverloop en meer pretendeer ik niet.
[verwijderd]
0
De stofzuiger heeft haar werk weer gedaan en de stop-loss orders op deze waanzinnig lage koersen opgepikt.
AND vandaag 6% omhoog ( op pers beichtje) en het veel beter gepositioneerde en grote TT weer in het rood, het moet niet gekker worden. Na dagen van zinloos en zonder aanleiding dalen mag het nu wel weer eens keihard omhoog!!

TT het goud van morgen, strong buy, koersdoel €15,00
[verwijderd]
0
quote:

RickBreda schreef op 20 maart 2018 09:55:

De stofzuiger heeft haar werk weer gedaan en de stop-loss orders op deze waanzinnig lage koersen opgepikt.
AND vandaag 6% omhoog ( op pers beichtje) en het veel beter gepositioneerde en grote TT weer in het rood, het moet niet gekker worden. Na dagen van zinloos en zonder aanleiding dalen mag het nu wel weer eens keihard omhoog!!

TT het goud van morgen, strong buy, koersdoel €15,00
10% zelfs
[verwijderd]
0
Deze ceo wil wel dat zijn aandeel stijgt en zijn bedrijf positief in het nieuws komt.
[verwijderd]
0
Ga ik weer!!

AFM, VEB, kijken jullie goed mee naar de waanzinnige en gemanipuleerde koersontwikkeling bij TT?!
Hadden toch zeker na de dalingen van afgelopen dagen op het bericht van AND moeten herstellen.

Maar ik kojk verder, mijn stukken krijgen ze niet, ik houd het toekomstige goud stevig vast.
tatje
0
Lage koers

Gunstig voor de opties en RSUs.

Tom Tom heeft zelf genoeg cash, dus geen ondersteuning koers voor bv een emissie.

Tom Tom HD maps met Road DNA en voor sommige gevallen RRS.

Top en kwestie van fine tunen en wachten :-)

Sommige beursgenoteerde bedrijven ( met gefragmenteerde aandeelhouders ) doen alles voor een hogere koers, bang dat ze voor een appel en een ei worden overgenomen.

Tom Tom heeft de founders en de Mol en de Pontjes !

Wij bepalen en niemand anders.

HD maps en road dna waren in 2015 tijdens de overname Here al klaar en dus was Tom Tom al veel verder dan Here.

Waarom Here en toch niet Tom Tom.

De prijs van Tom Tom, was te gortig, want de founders hebben gegarandeerd hun toekomst visie in de prijs gestopt.

En dan weet je het wel.

Gewoon mijn mening.

Ik snap er niets van.

omzet Tom Tom 800.

Ik kom op 860 zonder sports en de percentages down van 2017 in PND en een CARG van 15%

Allebei geen sports.

sports eind 2016 106 miljoen.
Sports in 2018 was zeg 150 de bedoeling, maar liep anders.

Maar met 150 was het nog altijd verliesgevend, want pas bij 200 break even.

Mijn 860 moet dus meer winst genereren dan 860 en 150 is 1,010 miljard
Want die 150 is verliesgevend.

Trouwens belachelijk, jaren de ebitda en ebit van sports en PND op 1 hoop.
Sports leverde geld op en PND dus niet, dacht iedereen.

Maar PND leverde geld op en sports kostte geld.

Nu is sports weg met zijn vette negatieve opbrengst.

En nu slaagt Tom Tom erin om 2018 nog slecht te presenteren.

Zie dat ik mij tot 10 april kan aanmelden voor de AVA.

Als ik niet ga, krijg ik spijt.

Het is tenslotte een Once In A Livetime event :-)

Zie dat Taco in 2013 2014 en 2015 als hoofd IR ook opties krijg rond de 30000 per jaar.

Krijgt mevrouw Grubesic er ook zoveel :-)

BASF en BAYER kopen
1
Wie van jullie gaat naar de AVA toe?

Aanmelden voor deze AVA vanaf morgen 21 maart mogelijk tot uiterlijk 11 April.

Registratie en aanmelding
De Raad van Bestuur heeft als register of deelregister aangewezen (i) het aandeelhoudersregister van de Vennootschap en (ii) de administraties van de intermediairs zoals gedefinieerd in de Wet giraal effectenverkeer waaruit de gerechtigden tot de aandelen in de Vennootschap per de Registratie Datum blijken.
Aandeelhouders die deze vergadering wensen bij te wonen dan wel zich ter vergadering wensen te laten vertegenwoordigen, dienen zich vanaf 21 maart 2018 tot en met uiterlijk 11 april 2018 voor 12.00 uur als volgt te registreren. Aandeelhouders dienen zich schriftelijk aan te melden via www.abnamro.com/evoting of dienen contact op te nemen met de intermediair die hun aandelen in administratie houdt.
De intermediairs dienen uiterlijk op 11 april 2018 voor 12.00 uur aan ABN AMRO een electronische verklaring te verstrekken waarin is opgenomen het aantal aandelen dat door de betreffende aandeelhouder op de Registratie Datum wordt gehouden en het aantal aandelen dat ter registratie wordt aangemeld. Bij de aanmelding worden de intermediairs verzocht om de volledige adresgegevens van de betreffende Aandeelhouders te vermelden (en of deze Aandeelhouders zich ter vergadering laten vertegenwoordigen) teneinde hun aandeelhouderschap per de Registratie Datum efficiënt te kunnen verifiëren. Na registratie zal ABN AMRO, via de desbetreffende intermediair, een registratiebewijs uitgeven dat tevens als toegangsbewijs voor de Algemene Vergadering dient.
Volmachten
Aandeelhouders die geregistreerd zijn conform bovenvermelde procedure, kunnen zich via www.abnamro.com/evoting tijdens de Algemene Vergadering door notaris mevrouw mr.C.Hagendijk (of haar waarnemer) van Mr M.J. Meijer c.s, notarissen laten vertegenwoordigen. De electronische volmacht dient uiterlijk op 11 april 2018 voor 12.00 uur te zijn verzonden.
Aandeelhouders kunnen zich tijdens de Algemene Vergadering ook laten vertegenwoordigen door een derde een fysieke volmacht te verlenen (klik hier voor deze volmacht). De volledig ingevulde en getekende volmacht moet uiterlijk 11 april 2018 voor 12.00 uur zijn ontvangen door ABN AMRO, ter attentie van Corporate Broking (HQ7050), Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam.
Toegang tot de Algemene Vergadering
Toegangsregistratie vindt plaats vanaf 09.00 uur tot aanvang van de Algemene Vergadering om 10.00 uur. Na dit tijdstip is registratie niet meer mogelijk. Vergadergerechtigden dienen een geldig toegangsbewijs voor de Algemene Vergadering te tonen. Voorts kunnen zij worden gevraagd om zich bij de toegang van de Algemene Vergadering te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.
BASF en BAYER kopen
0
Voor meer details (adres tijdstip etc) voor AVA Tomtom 17 April zie de link hieronder:

files.shareholder.com/downloads/TOMTO...

Hopelijk gaan veel van jullie naar deze AVA toe.
[verwijderd]
0
quote:

nn2014 schreef op 20 maart 2018 10:44:

HG heeft gewoon niets te melden....
Hij heeft genoeg te melden, hij ‘moet’ dat trouwens melden, maar hij vertikt het. Bijvoorbeeld welke grote Amerikaanse jongen hij heeft binnen gesleept. Hij vertikt het voor zijn zelfverrijking van opties en bonussen.
[verwijderd]
0
quote:

jaar2018 schreef op 20 maart 2018 11:02:

Voor meer details (adres tijdstip etc) voor AVA Tomtom 17 April zie de link hieronder:

files.shareholder.com/downloads/TOMTO...

Hopelijk gaan veel van jullie naar deze AVA toe.
Ik ben weer van de partij, wie nog meer?
[verwijderd]
1
[verwijderd]
0
quote:

jaar2018 schreef op 20 maart 2018 11:02:

Voor meer details (adres tijdstip etc) voor AVA Tomtom 17 April zie de link hieronder:

files.shareholder.com/downloads/TOMTO...

Hopelijk gaan veel van jullie naar deze AVA toe.
Is daar een parkeergelegenheid in de buurt ?

Edit : PietHein garage op de Piet Hein kade
[verwijderd]
0
3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 17:35
Koers 5,460
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,755
Laag 5,420
Volume 957.240
Volume gemiddeld 313.662
Volume gisteren 957.240

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront