KPN « Terug naar discussie overzicht

PB

2.608 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
voda
0
KPN investeert in fonds voor zorg startups
Fonds investeert 15 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) KPN Ventures heeft samen met onder meer Menzis, Monuta en Topfonds Gelderland het derde venture capital fonds van Health Innovations opgezet om innovatieve zorg start-ups te helpen bij de marktintroductie van hun onderneming. Dit maakte KPN vrijdagochtend bekend.

Het fonds, waaraan ook OostNL en enkele private investeerders deelnemen, zal in de komende jaren 15 miljoen euro investeren in 10 tot 15 startende ondernemingen. De focus van het fonds ligt op innovatieve eHealth oplossingen die de zorg betaalbaar houden en de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg verbeteren.

Het fonds wordt ondersteund door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken, Landbouw en Klimaat, die samen voor zes miljoen euro mee investeren.

Er werd niet bekendgemaakt hoe groot de investering van KPN in het fonds is.

Het aandeel KPN koerste vrijdagochtend 0,6 procent hoger op 2,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Minder omzet en winst voorzien bij KPN

Gepubliceerd op 26 jan 2018 om 08:43 | Views: 2.701

KPN 15:50
2,89 +0,03 (+1,05%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft afgelopen kwartaal een lagere omzet en iets minder winst behaald dan een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van negentien analisten die het telecombedrijf zelf heeft gepolst, vooruitlopend op de cijferpresentatie volgende week woensdag.

De marktkenners voorspellen in doorsnee een kwartaalomzet van 1,6 miljard euro, tegen 1,7 miljard euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda), geschoond voor eenmalige posten, schatten zij gemiddelde op 604 miljoen euro, wat een fractie lager zou zijn dan in de laatste periode van 2016. De nettowinst zal met ongeveer een derde zijn gedaald tot 79 miljoen euro.

Bij de zakelijke tak is de omzet naar verwachting opnieuw gedaald. Topman Eelco Blok, die in april het stokje doorgeeft aan de Colombiaan Maximo Ibarra, zei eerder dit jaar dat het nog wel twee tot vier jaar zal duren voordat de voortdurende daling van de verkopen van IT- en telecomdiensten aan bedrijven tot staan is gebracht.

Waar KPN eerder nog kon profiteren van stijgende opbrengsten bij zijn consumentendivisie, zullen ook die nu naar verwachting licht zijn gedaald. Net als andere telecombedrijven kan KPN sinds afgelopen zomer geen hoge kosten meer in rekening brengen voor het verbruik van mobiele data in andere EU-landen. Ook felle concurrentie speelde het bedrijf waarschijnlijk parten.
voda
0
Beursblik: KPN haalt vermoedelijk eigen doelen
Analisten mikken op vlak bedrijfsresultaat.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in 2017 aan de eigen doelstellingen voldaan, zo is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Volgens de analisten behaalde KPN in het vierde kwartaal een omzet van 1.615 miljoen euro. Daarvan was 1.467 miljoen euro afkomstig uit Nederland. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) was naar schatting 604 miljoen euro op een gerapporteerde EBITDA van 595 miljoen euro.

KPN herhaalde bij de cijfers over het derde kwartaal voor heel 2017 te mikken op een aangepaste EBITDA in lijn met het resultaat in 2016, hierbij rekening houdend met een impact van 40 miljoen tot 50 miljoen euro van de nieuwe roaming regels.

Indien de analistentaxaties over het afgelopen kwartaal correct blijken, dan zal KPN in heel 2017 een omzet van 6.500 miljoen euro hebben behaald met een aangepaste EBITDA van 2.425 miljoen euro.

In 2016 behaalde het telecombedrijf een omzet van 6.780 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 2.428 miljoen euro.

Voor 2018 mikken analisten gemiddeld op een wat lagere omzet van 6.410 miljoen euro een grofweg stabiel aangepast bedrijfsresultaat van 2.433 miljoen euro.

Zakenbank Berenberg verwacht dat de omzet uit diensten in Nederland volgend jaar zal stabiliseren, hetgeen sneller is dan de markt verwacht. Bovendien is er volgens de analisten ruimte voor KPN om positief te verrassen op het gebied van kostenbesparingen en wordt er consolidatie verwacht in de markt voor mobiele telefonie.

Maximo Ibarra zal op 18 april het stokje overnemen van CEO Eelco Blok. Dit betekent vermoedelijk dat KPN woensdag, als het met de kwartaalcijfers komt, nog weinig inzicht zal geven in de toekomstplannen.

Tot nog toe was de strategie van KPN volgens Barclays vooral aandeelhoudersvriendelijk. De vraag is of dit verandert onder Ibarra, aldus de Britse bank.

Maandagmiddag noteerde het aandeel KPN 0,8 procent lager op 2,86 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: weinig aan te merken op resultaten KPN
NIBC niet verrast door outlook 2018.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het vierde kwartaal prima gepresteerd en de eigen doelen gehaald. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van NIBC woensdag.

De cijfers waren "min of meer" in lijn met consensus, aldus Den Drijver, die er op wees dat de omzet nog altijd daalde, maar de marges aantrokken, ondanks de sterke concurrentiedruk. Positief noemde de analist de "solide" progressie die in het zakelijk segment werd geboekt. Minder goed waren de prestaties van Telfort, de prijsvechter van KPN.

De door KPN afgegeven outlook van een vlakke EBITDA in 2018 noemde NIBC "geen verrassing" en in lijn met de consensus. Vanwege de door KPN verwachte stijging van de vrije kasstroom, denkt Den Drijver dat er ruimte is om aandeelhouders beter te belonen door middel van dividenduitkeringen. "En dat is de basis van de beleggingscasus", aldus de analist, naast de onderwaardering ten opzichte van sectorgenoten.

NIBC heeft een Accumuleren advies op KPN met een koersdoel van 3,20 euro. Het aandeel koerste woensdag 0,3 procent hoger naar 2,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: outlook KPN mist ambitie
Bernstein goed te spreken over zakelijke diensten.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een weinig inspirerende outlook voor 2018 afgegeven. Dit stelden analisten van Bernstein woensdag naar aanleiding van de kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

De marktvorsers wezen op de "verrassend sterke" verbetering die KPN boekte in het zakelijke segment en de vermoedelijk aantrekkende trends in de consumentenomzet, waardoor een vlakke aangepaste EBITDA in 2018 niet erg ambitieus klinkt. Mogelijk is dit volgens Bernstein het gevolg van een verschuiving in het zakelijke segment naar diensten met minder hoge marges.

De sterkere vrije kasstroom die KPN verwacht, is volgens Bernstein toch vooral te danken aan een lager investeringsniveau. Dat is op de middellange termijn evenwel niet duurzaam, waarschuwden de analisten. "We denken dat de onderneming tijd koopt om de omzet te stabiliseren", aldus de marktvorsers.

Bernstein heeft een Market perform advies op KPN met een koersdoel van 2,80 euro. Het aandeel sloot dinsdag 0,5 procent lager op 2,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
KPN schikt patentzaak met NEC

Gepubliceerd op 7 feb 2018 om 09:58 | Views: 1.464

KPN 16:32
2,66 +0,07 (+2,78%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - KPN heeft een deal gesloten met NEC over een patent voor data-overdracht. Dat bleek uit een document dat de beide partijen indienden bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware. Daar had KPN het Japanse bedrijf aangeklaagd wegens schending van het patent.

Ook een rechtszaak tegen printermaker Kyocera werd aangehouden. KPN en Kyocera gaven daarbij aan de documenten voor een schikking in voorbereiding te hebben.

KPN heeft voor hetzelfde patent ook zaken aangespannen tegen Gemalto, OnePlus, Sierra Wireless, TCL en Telit Wireless Solutions. Voor hetzelfde patent en vier andere patenten heeft KPN zaken lopen tegen BlackBerry, HTC, Lenovo en LG.
voda
0
Beursblik: Bernstein verlaagt koersdoel KPN
Koersdoel naar 2,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones)Bernstein heeft vrijdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 2,80 naar 2,50 euro met een ongewijzigd Market-Perform advies.

Vooral een groeivertraging van het bedrijfsresultaat (EBITDA) bleek voor analisten van Bernstein een reden om minder enthousiast te worden over het aandeel. Hoewel het bestuur van het telecombedrijf door Bernstein wordt geprezen om het strikte kostenbeheer, blijft de omzetgroei naar verwachting van de marktvorsers tot 2020 onder druk staan, mede door tegenwind bij zakelijke activiteiten en druk op de marges. Bernstein gaat uit van een langzaam autonoom herstel.

Ook vragen de analisten zich af of de huidige groei van de vrije kasstroom, die belangrijk is voor de toekomstige dividendgroei, duurzaam is. Twijfels hierover zorgden voor een stapje terug bij de analisten.

Het aandeel KPN sloot donderdag 1,8 procent lager op 2,61 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Geen bezwaar inlijven Reggefiber door KPN

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 11:37 | Views: 1.019

KPN 13:38
2,60 +0,03 (+1,21%)

Vodafone 13:40
201,90 +1,30 (+0,65%)

DEN HAAG (ANP) - De overname van Reggefiber door KPN kan definitief doorgaan. Het samengaan heeft geen marktverstorende werking, concludeert het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in een door Vodafone aangespannen beroepszaak.

Vodafone stelde dat de tarieven die het moet betalen omhoog zouden gaan, maar de rechters wezen erop dat er een maximumtarief geldt. Zolang de prijs daar niet boven komt is er geen probleem.

Eerder had de rechtbank in Rotterdam een beroep van Vodafone tegen de goedkeuring van de overname door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) al ongegrond verklaard. De ACM had de overname in 2014 goedgekeurd onder de voorwaarde dat het netwerk zou worden opengesteld voor concurrenten. Zo zou de deal volgens de mededingingswaakhond geen effect hebben op de concurrentie op de markt.

Reggefiber houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van een nationaal glasvezelnetwerk voor consumenten. Over dit netwerk kunnen, net als het kopernetwerk en het kabelnetwerk, door verschillende retailaanbieders telecomdiensten worden aangeboden.
voda
0
Telecomreuzen gedaagd om 'gratis' mobieltjes

Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 12:38 | Views: 1.211

KPN 16:14
2,56 -0,03 (-1,08%)

DEN HAAG (AFN) - De Consumentenbond sleept telecombedrijven KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 voor de rechter in de strijd tegen de omstreden telefoonabonnementen met 'gratis' mobieltje. De bond wil dat ze consumenten gaan compenseren vanwege de volgens hem misleidende verkoop van die pakketten.

Uit een eerdere uitspraak van de Hoge Raad volgt volgens de belangenbehartiger dat de providers jarenlang de wet overtraden door te werken met all-inprijzen, waarin geen uitsplitsing werd gemaakt voor belkosten en de prijs van een telefoon.

Dit soort pakketten zouden in feite een soort leningen voor de toestellen zijn, maar omdat dit nooit goed is gecommuniceerd, zouden klanten de kredietovereenkomsten volgens de bond kunnen vernietigen. De aanbieders zouden dan de waarde van het toestel en de betaalde rente moeten terugbetalen.

Rechtszaken

De kwestie speelt al langer en heeft ook al tot meerdere individuele rechtszaken geleid. Nu wil de Consumentenbond door de rechtbank laten verklaren dat al deze contracten deels vernietigbaar zijn. Dat zou volgens de bond de weg vrijmaken voor een collectieve compensatieregeling.

Hoeveel mensen in deze zaak precies gedupeerd zijn en om hoeveel geld het gaat, is nog niet duidelijk. ,,Het zou de sector sieren als ze zelf met een passende regeling zou zijn gekomen, maar kennelijk zijn er lange en kostbare procedures nodig om te voorkomen dat gedupeerden met lege handen blijven staan'', aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

Regeling

KPN zegt graag het gesprek aan te gaan met gedupeerde klanten om tot een regeling te komen, als zij zich melden. Volgens het concern leent de kwestie zich niet voor een collectieve compensatie, omdat in de tijd dat dit speelde een breed scala aan abonnementen is afgesloten. Deze zijn ook in de loop van de tijd gewijzigd. Op de vraag of KPN bij een eventuele collectieve regeling ook zogeheten niet-klagers moet compenseren, ging een woordvoerder niet in.

De reactie van T-Mobile is vrijwel gelijk aan die van KPN. Een woordvoerster van het bedrijf zegt verder verbaasd te zijn over de stappen die de Consumentenbond nu aankondigde, omdat de zaak al speelt sinds halverwege 2017. ,,Voor ons is dit oud nieuws", zo zei ze. Verder kan en wil het telecomconcern niet op de zaak vooruitlopen.

Vodafone zegt op de hoogte te zijn van de procedure die de Consumentenbond heeft aangespannen. Zolang de zaak onder de rechter is, doet dat bedrijf geen verdere uitspraken, behalve dat de zaak zich niet leent voor een collectieve claim. Benadeelde klanten kunnen zich ook bij Vodafone melden.
voda
0
Arrestaties na digitale chantage KPN

Gepubliceerd op 23 feb 2018 om 14:52 | Views: 728

KPN 15:20
2,62 +0,04 (+1,35%)

DRIEBERGEN (AFN) - De politie heeft afgelopen week twee mannen aangehouden op verdenking van chantage van telecomprovider KPN. Het gaat om twee mannen uit Slowakije (25 en 32 jaar).

Het bedrijf was benaderd door iemand die zei over bedrijfsgevoelige informatie te beschikken. Hij wilde daarvoor een groot bedrag in bitcoins. Het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid begon daarop half januari een onderzoek nadat KPN aangifte had gedaan van digitale afdreiging, zoals de juridische term luidt.

Na samenwerking met de provider en door tactisch en digitaal onderzoek kon de politie in Rotterdam een verdachte aanhouden, en ook iemand oppakken in Dolny Kubin in Slowakije. Hun huizen zijn doorzocht en apparatuur in beslag genomen. Er zijn geen aanwijzingen dat de beveiliging van het bedrijf is doorbroken.

De 25-jarige verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het landelijk parket heeft de uitlevering gevraagd van de in Slowakije aangehouden verdachte.
Olie=Business
0
KPN ziet datagebruik en 4G-snelheid toenemen


26 FEBRUARI 2018 13:31 | SUZANNE MARTENS | 0

KPN ziet het totale datagebruik in 2017 stijgen tot 4,7 Terabytes. Dat was een jaar daarvoor nog 3,4 Terabyte. Ook de gemiddelde 4G-downloadsnelheid neemt in 2017 toe tot 58 megabit per seconde (Mbps). In 2016 was dit gemiddeld 51 Mbps. Dat blijkt uit het jaarverslag van het telecombedrijf.

KPN investeerde vorig jaar 1,4 miljard euro in zijn infrastructuur. Een onderdeel hiervan is de realisatie van een gedecentraliseerd netwerk. Hiervoor heeft het telecombedrijf een ring van 161 locaties in Nederland gebouwd, waar het dataverkeer van lokale klanten wordt afgehandeld. Dit ter voorbereiding van de groei aan mobiele data.

Ook is geïnvesteerd in het 4G-netwerk. Als onderdeel hiervan is de gemiddelde downloadsnelheid toegenomen. Daarnaast blijft het bedrijf investeren in de 4G-verbindingen, vooral op het gebied van de stemkwaliteit. ‘Er zijn nieuwe masten gebouwd om de dekking en capaciteit te verbeteren. Dit moet de gebruikerservaring bij onze klanten van het 4G-netwerk verbeteren’, aldus het rapport.

Een andere investering is het lte-m-netwerk. Dat is een gestripte variant van het lte-netwerk en is bedoeld voor internet of things-toepassingen. KPN spreekt bij dit netwerk specifiek over machine-to-machine (m2m)-diensten over 2G. De uitrol van dit netwerk is in december 2017 van start gegaan en moet in 2018 afgerond worden. Het netwerk is naar eigen zeggen complementair aan het LoRa-netwerk.

Investeringen in 2018
Dit jaar steekt KPN 1,1 miljard dollar in zijn netwerken. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2017, lichtte het managementteam de investeringen voor dit jaar toe.
voda
0
KPN dient voorstel in voor toegang vaste netwerk
Telecom biedt toegang tegen marktconforme tarieven.

(ABM FN-Dow Jones)KPN heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt voor het verlenen van langdurige toegang aan afnemers tot zijn vaste netwerk. Dit maakte het telecombedrijf dinsdagochtend bekend.

KPN wil toegang verlenen tegen marktconforme toegang, waar de ACM toezicht op kan houden. Verdere regulering door de toezichthouder van de Nederlandse breedbandmarkt is met het voorstel overbodig geworden, volgens de onderneming. Het ACM heeft dinsdag een conceptbesluit gepubliceerd voor regulering tot 2021, waarop marktpartijen kunnen reageren.

Het voorstel ligt in het verlengde van eerdere wholesale-overeenkomsten die KPN in 2015 met afnemers sloot om toegang te verschaffen tot het vaste netwerk.

Het aandeel KPN sloot maandag 0,2 procent hoger op 2,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
VodafoneZiggo moet ook netwerk openstellen

Gepubliceerd op 27 feb 2018 om 08:16 | Views: 2.398

KPN 16:20
2,60 -0,04 (-1,67%)

DEN HAAG (AFN) - VodafoneZiggo moet zijn kabelnetwerk openstellen voor andere aanbieders. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is dat nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende concurrentie overblijft, met meer keuze en goede tarieven voor consumenten en bedrijven.

Kleinere spelers zonder eigen netwerk kunnen dan via het net van VodafoneZiggo ook internet-, televisie- en vaste telefoondiensten leveren. Op dit moment hebben die andere aanbieders alleen toegang tot het koper- en glasvezelnetwerk van KPN.

KPN was jarenlang dominant op de telecommarkt. Maar doordat Ziggo-moeder Liberty Global en Vodafone hun Nederlandse activiteiten in 2016 hebben samengevoegd, is er een nieuwe grootmacht bijgekomen. De ACM is bang dat deze twee spelers zo machtig zijn dat ze andere aanbieders van de markt kunnen weren en zo hogere prijzen kunnen hanteren.

Onvoldoende concurrentie

,,Door de dominante positie van KPN en VodafoneZiggo op de markt voor vaste telecomnetwerken is er zonder regulering onvoldoende concurrentie'', verklaart ACM-bestuurslid Henk Don. ,,De ACM stelt daarom voor beide partijen te reguleren.''

VodafoneZiggo zegt het voorgenomen marktbesluit van de toezichthouder te bestuderen. ,,Wij denken dat de markt voor internet toegang zeer competitief is. Daarom zien we geen reden voor méér regulering. Ook vrezen we dat dit de enorme netwerkinvesteringen verstoort, die nodig zijn om digitale koploper in Europa te blijven.'' Het gaat overigens nog maar om een conceptbesluit van de ACM. Telecombedrijven hebben dus nog de kans om te reageren.

Ook KPN is niet blij. Volgens het telecombedrijf komt dit alles alleen maar neer op extra regelgeving, waardoor er meteen ook meer onzekerheid boven de markt hangt. Dat maakt het weer lastiger voor bedrijven als KPN om allerlei investeringen te doen. KPN heeft daarom een alternatief voorstel bij de ACM ingediend dat op lange termijn meer zekerheid zou bieden. Dat alternatieve plan gaat over een periode van zeven jaar, terwijl het besluit van de toezichthouder betrekking heeft op een periode tot in 2021.
voda
0
Beursblik: Bernstein schrikt van ACM-besluit
Analisten vrezen 'waterscheiding' voor Europese breedbandsector.

(ABM FN-Dow Jones)Analisten van Bernstein zijn geschrokken dat de mededingingswaakhond ACM wil dat KPN en VodafoneZiggo beide hun netwerken openstellen voor concurrerende aanbieders zoals T-Mobile en Tele2, omdat het telecombedrijf en de kabelaanbieder samen de Nederlandse markt voor zakelijk breedbandinternet domineren.

"We maakten ons zorgen over deze mogelijkheid, maar dachten nooit dat het echt zou gebeuren", stelden de analisten dinsdag, waarschuwend voor een mogelijke 'waterscheiding' voor de Europese kabelsector.

Tot nu toe meende de markt dat kabelbedrijven alleen in bijzondere omstandigheden hoefden te worden gereguleerd en dat deregulering het streven was, maar de ACM wijkt daar nu duidelijk van af, volgens de analisten.

Bernstein noemt dit het resultaat van een "abject falende toezichthouder", die ondanks jarenlange pogingen geen concurrentie wist terug te brengen op de breedbandmarkt.

Het ACM-voorstel moet nog langs de wetgevers in Brussel en de analisten van Bernstein achten de kans vrij groot dat de Europese Commissie het in de prullenbak gooit.

Als het toch doorgaat, zal dit KPN marktaandeel kosten, omdat zo'n 10 procent van de zakelijke klanten naar het kabelbedrijf kan overstappen, denkt het analistenhuis.

Analisten van Jefferies dzien wel dat de Nederlandse markt voor vast breedbandinternet een duopolie wordt en dat die trend ook kan overslaan naar de markt voor mobiel internet.

Jefferies denkt echter dat de ACM het lastig krijgt om toegang tot kabelnetwerken af te dwingen op basis van gezamenlijke marktdominantie. Het voorstel kan dus verzanden in een lang juridisch proces, vreest Jefferies.

Met een tegenvoorstel om zeven jaar toegang te geven aan concurrenten, in plaats van de vereiste drie jaar, probeert KPN dat nu te pareren. VodafoneZiggo zou dan zijn kabelnetwerk niet hoeven openstellen, wat KPN zakelijke klanten zou kosten. Ook voorkomt de telecomaanbieeder dat rivalen via een goedkope kabel bij particulieren gaan stunten met tarieven en zo de stabiliteit van die particuliere markt bedreigen.

Jefferies verwacht echter niet dat KPN het ACM-voorstel zo makkelijk kan verijdelen, omdat de waakhond zo stellig beweert dat zowel KPN als VodafoneZiggo gereguleerd moeten worden. Het ACM-voorstel moet eerst nog een consultatieronde door.

Jefferies heeft een underperform-advies op KPN, met koersdoel van 2,64 euro.

Het aandeel KPN sloot dinsdag 1,8 procent lager op 2,59 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
KPN verkoopt iBasis aan Tofane Global
Geen financiele details bekend gemaakt.

(ABM FN-Dow Jones)KPN is van plan zijn Amerikaanse dochteronderneming iBasis Inc te verkopen aan het Franse Tofane Global. Dit meldde het telecombedrijf woensdag nabeurs.

Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Het Parijse Tofane is gespecialiseerd in het leveren van internationale carrierdiensten. iBasis biedt een breed scala aan spraak- en mobiele datadiensten voor veel van 's werelds grootste vaste en mobiele providers. De KPN-dochter behaalde in 2017 een omzet van 705 miljoen euro en een EBITDA van 24 miljoen euro.

"De verkoop is in lijn met de succesvolle Vereenvoudigen, Groeien, Innoveren strategie van KPN in Nederland", aldus KPN, dat advies over de verkoop zal vragen aan de ondernemingsraad van het bedrijf. Verder moeten toezichthouders goedkeuring geven.

Na afronding van de transactie zal iBasis zijn spraak- en datadiensten aan KPN blijven leveren.

Het aandeel KPN sloot woensdag 1,3 procent lager op 2,51 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
BlackRock verkleint belang in KPN
Stemrechtbelang teruggebracht tot onder vijf procent.

(ABM FN-Dow Jones)BlackRock heeft een kleiner belang in KPN gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 maart 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 3,93 procent met een stemrecht van 4,89 procent.

Op 8 januari dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,06 procent met een stemrecht van 5,00 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Eelco Blok aan de slag bij Reggeborgh

Gepubliceerd op 16 mrt 2018 om 16:02 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Topman Eelco Blok van KPN gaat in mei aan de slag bij Reggeborgh. Hij treedt toe tot de directie van het investeringsvehikel van de rijke ondernemersfamilie Wessels. Blok had eerder al zijn vertrek aangekondigd bij KPN, waar hij wordt opgevolgd door Maximo Ibarra.

Topman bij Reggeborgh, grootaandeelhouder van bouwbedirjf VolkerWessels, is Henry Holterman. Hij is een schoonzoon van de in november vorig jaar overleden ondernemer Dik Wessels.

Onder leiding van Blok nam KPN in 2014 het glasvezelbedrijf Reggefiber volledig over van Reggeborgh.
Mailbox
0
Toe maar, naar een investeringsmaatschappij. Daar kunnen ze kennelijk zo'n financieel wonder als Blok nog wel gebruiken. Kennelijk willen ze daar ook elk jaar een resultaat dat ligt in de lijn van het jaar ervoor
voda
0
BlackRock vergroot belang in KPN
Stemrecht teruggebracht tot boven vijf procent.

(ABM FN-Dow Jones)BlackRock heeft een groter belang in KPN gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 maart 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,13 procent met een stemrecht van 5,01 procent.

Op 9 maart dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 3,93 procent met een stemrecht van 4,89 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.608 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,321
Verschil -0,058 (-1,72%)
Hoog 3,330
Laag 3,270
Volume 13.480.877
Volume gemiddeld 13.639.170
Volume gisteren 10.555.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront