Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Curetis verwacht elk moment goedkeuring FDA
Diagnosticabedrijf publiceert voorlopige cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Curetis verwacht nog altijd op korte termijn goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Dit maakte het Duitse diagnosticabedrijf met een notering aan Euronext maandagavond bekend, tegelijk met de publicatie van voorlopige cijfers.

"We verwachten op korte termijn een besluit van de FDA voor onze Unyvero System en LRT Cartridge", zei CEO Oliver Schacht maandagavond.

Als een grote verrassing komt deze mededeling van de topman niet. Curetis zei medio januari al binnen acht weken goedkeuring voor zijn Unyvero-diagnoseapparatuur, dat wordt gebruikt voor het vaststellen van longontsteking, te voorzien.

Die aandoening heeft volgens Schacht een marktpotentieel van ongeveer 300 miljoen dollar per jaar, op basis van de circa 1 miljoen patiënten met longontsteking in de Verenigde Staten en de 1,2 miljoen patiënten in Europa.

Zodra er een 'go' van de Amerikaanse toezichthouder is, kan Curetis naar eigen zeggen de productie per direct opstarten. Daarvoor heeft het bedrijf alle voorbereidingen al getroffen.

Voorlopige cijfers

Curetis kwam maandagavond ook met voorlopige cijfers.

Het diagnosticabedrijf behaalde in 2017 een omzet van 1,2 miljoen euro, 0,1 miljoen euro minder dan in 2016. De verkoop van cartridges zat in de lift, maar voor systemen en diensten viel de omzet juist lager uit.

Aan het einde van 2017 had Curetis een netto kaspositie van 16,6 miljoen euro, rekening houdend met een belastingteruggave van 0,3 miljoen euro en 10 miljoen euro verstrekt door de Europese Investeringsbank.

Subsidie

Curetis meldde ook de toezegging te hebben gekregen voor een investering van 1,6 miljoen euro van het Oostenrijkse FFG voor dochterbedrijf Ares Genetics, dat werkt aan een oplossing voor resistentie tegen antibiotica.

Het aandeel Curetis sloot maandag, op een rood Damrak, 2,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Acacia Pharma wil beursgang in Brussel
Britse farmaceut wil via beursgang nieuw geld ophalen.

(ABM FN-Dow Jones)Acacia Pharma wil via een beursgang in Brussel nieuw geld ophalen voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van zijn misselijkheidsbestrijdingsproducten Baremsis en APD403. Dit maakte het Britse farmaceutische bedrijf middels een persbericht bekend.

Het bedrijf, dat nu nog in handen is van private investeerders, waaronder Gilde Healthcare, Lundbeckfonden, Novo en F-Prime Capital, heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering van al zijn aandelen op Euronext Brussel. Aanvankelijk kunnen alleen institutionele investeerders inschrijven op de uitgifte.

Bank Degroof Petercam en RBC Europe zullen de aandelen plaatsen bij grote beleggers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winst en testsucces voor Allergan

Gepubliceerd op 6 feb 2018 om 13:59 | Views: 517

DUBLIN (AFN/RTR) - Farmaceut Allergan heeft in het vierde kwartaal vorig jaar winst geboekt door sterke vraag naar zijn medicijnen. Bovendien kon het Amerikaanse bedrijf succesvolle testresultaten overleggen voor migrainemedicijn ubrogepant. De farmaceut hoopt volgend jaar goedkeuring te krijgen om dat middel op de markt te mogen brengen in de Verenigde Staten.

Allergans bekendste middel Botox deed het ook goed. De omzet uit het middel, dat zowel cosmetische als therapeutische toepassingen heeft, steeg in de meetperiode met 17 procent naar 864 miljoen dollar.

De nettowinst van Allergan kwam in het vierde kwartaal uit opruim 3 miljard dollar, daarbij geholpen door een eenmalige bate als gevolg van belastingwijzigingen in de VS. Het was de eerste winst na zes kwartalen met verliezen. De netto-omzet kwam uit op 4,3 miljard dollar, tegen 3,9 miljard dollar een jaar eerder.
HansGarrincha
0
fd.nl/ondernemen/1240824/nieuwe-concu...
Het recente succes van Pharming spreekt kennelijk tot de verbeelding. Een nieuw Nederlands biotechbedrijf dat de strijd met Pharming wil aangaan, heeft zich dinsdag voor het eerst publiekelijk gemeld. Het bedrijf dat Pharvaris heet, blijkt in alle stilte al €15 mln aan startkapitaal te hebben opgehaald.

Hans Schikan mede-oprichter

'We hebben tot nu toe onder de radar geopereerd', zegt Hans Schikan, een van de oprichters van de nieuwe onderneming. Pharvaris treedt pas naar buiten nu de onderneming de patenten voor zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn heeft geregeld.

Schikan geldt als een zwaargewicht in de Nederlandse biotechtechsector. Hij was eerder ceo van Prosensa, een Nederlands biotechbedrijf dat voor $680 mln werd overgenomen door het Amerikaanse Biomarin.

De nieuwe biotechonderneming van Schikan hoopt als eerste een pil te introduceren tegen angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gelaat, de keel of andere lichaamsdelen van patiënten plotseling kan gaan zwellen. De bestaande medicijnen, waar onder ook het middel van Pharming, moeten allemaal worden geïnjecteerd. Pharvaris houdt kantoor in Leiden, om de hoek bij Pharming.
Pharming was sensatie op de beurs

Pharming groeide vorig jaar uit tot de sensatie van de Amsterdamse effectenbeurs, doordat de koers van het biotechbedrijf ruimschoots vervijfvoudigde. De onderneming zag zijn beurswaarde in korte tijd oplopen tot circa €700 mln. Het bedrijf bedient met zijn middel Ruconest echter maar een klein deel van de patiënten met angio-oedeem. Het Amerikaans-Ierse farmaconcern Shire is met diverse medicijnen tegen de zeldzame ziekte veruit de grootste speler.

Naast Schikan zijn diverse andere voormalige managers van Prosensa en het Duitse biotechbedrijf Jerini bij de oprichting van Pharvaris betrokken. Ze hebben ervaring met angio-oedeem: Jerini ontwikkelde ook medicijnen tegen de ziekte. Het bedrijf werd tien jaar geleden overgenomen door Shire. Ceo van Pharvaris is Bernt Modig, voormalig cfo van zowel Jerini als Prosensa.
Patiënten zien uit naar oraal medicijn

Modig en Schikan zijn ervan overtuigd dat patiënten uiteindelijk zullen kiezen voor een oraal geneesmiddel als die mogelijkheid zich aandient. 'Patiënten vinden de bestaande middelen belastend omdat ze die moeten injecteren', zegt Modig.

Pharvaris presenteerde zich dinsdag voor het eerst publiekelijk op een conferentie van de investeringsmaatschappij LSP. Deze investeerder, die zich toelegt op biotechbedrijven, is een van de financiers van Pharvaris. Ook de Franse investeringsmaatschappij Kurma Partners en de oprichters hebben een deel van het startkapitaal ingelegd.
voda
0
Groen licht vermarkting diagnoseapparatuur Curetis in Singapore
Goedkeuring helpt marktintroductie in ASEAN regio.

(ABM FN-Dow Jones)Curetis heeft in Singapore goedkeuring gekregen voor het op de markt brengen van diagnoseapparaat Unyvero wanneer deze wordt gebruikt om longontstekingen te ontdekken. Dit maakte het Duitse diagnosticabedrijf met een notering aan Euronext dinsdagavond bekend.

De goedkeuring werd verleend aan samenwerkingspartner Acumen, dat verwacht dat hierdoor de marktintroductie in andere landen in de regio, zoals Maleisië, Thailand en Indonesië ook kan worden bewerkstelligd. Verder willen de twee partijen Unyvero ook verder uitrollen in Singapore als diagnoseapparatuur voor bloedonderzoek en infectieziekten.

Verder werd dinsdag bekend dat de ontwikkeling van Unyvero als diagnostische methode om bloedbaaninfecties en bloedvergiftiging vast te stellen, is afgerond. In de komende maanden zullen Curetis en Acumen verder klinisch onderzoek doen om de werkzaamheid te bevestigen.

Maandag maakte Curetis bekend dat men ook in Amerika spoedig goedkeuring verwacht voor Unyvero. Afzonderlijk rapporteerde het bedrijf bovendien voorlopige jaarcijfers. In 2017 daalde de omzet met 0,1 miljoen naar 1,2 miljoen euro. De kaspositie eind december 2017, van 16,6 miljoen euro, werd grotendeels gespekt door 10 miljoen euro die werd verstrekt door de Europese Investeringsbank en in kleine mate door een belastingteruggave.

Het aandeel Curetis verloor dinsdag 7,8 procent op 6,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Verlies voor Gilead door nieuwe belastingwet
Samenwerkingspartner Galapagos verhoogt dividend.

(ABM FN-Dow Jones)Gilead Sciences heeft in 2017 meer omzet behaald dan verwacht en verhoogt in 2018 het kwartaaldividend met 10 procent. Wel werd verlies gedraaid vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Dit meldde de Amerikaanse biofarmaceut en samenwerkingspartner van het Belgisch-Nederlandse Galapagos dinsdagavond nabeurs.

Gilead behaalde in 2017 een totale omzet van 26,1 miljard dollar. De omzet uit productverkopen kwam uit op 25,7 miljard dollar, waar de biofarmaceut rekende op een bandbreedte van 24,5 miljard tot 25,5 miljard dollar. Wel kwamen deze opbrengsten lager uit dan de circa 30,0 miljard dollar in 2016. In het vierde kwartaal daalde de omzet naar 5,9 miljard dollar, van 7,3 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2016.

Onder de streep resteerde in het vierde kwartaal van 2017 een verlies van 3,9 miljard dollar, te wijten aan een voorziening van 5,5 miljard dollar gerelateerd aan de nieuwe Amerikaanse belastingregelgeving. In 2016 kwam er in het vierde kwartaal nog een winst van 3,1 miljard dollar in de boeken. De belastingvoorziening deed de winst over heel 2017 slinken tot 4,6 miljard dollar, van 13,5 miljard dollar in 2016.

De kaspositie van Gilead stond eind december op 36,7 miljard dollar, van 32,4 miljard dollar eind december 2016. De onderzoeks- en ontwikkelingskosten daalden in 2017 naar 3,7 miljard dollar, van ruim 5 miljard dollar in 2016.

Outlook

In 2018 verwacht Gilead een omzet uit product verkopen te realiseren tussen 20 miljard en 21 miljard dollar. De R&D-kosten komen vermoedelijk uit in een bandbreedte van 3,4 miljard tot 3,6 miljard dollar.

Het aandeel Gilead Sciences steeg in de reguliere handel dinsdag 2,6 procent. In de nabeurshandel ging daar 1,3 procent vanaf.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Rode cijfers voor GlaxoSmithKline ondanks hogere omzet
Outlook gedrukt door concurrerend medicijn.

(ABM FN-Dow Jones)GlaxoSmithKline heeft een verlies geleden als gevolg van de belastinghervormingen in Amerika, terwijl de omzet in het vierde kwartaal wel opliep. Dit bleek woensdag uit de resultaten van het Britse farmabedrijf.

De omzet steeg van 7,59 miljard Britse pond een jaar geleden naar 7,64 miljard pond afgelopen kwartaal. De operationele winst daalde van 595 miljoen naar 512 miljoen pond. Vanwege een last voor de verlaagde vennootschapsbelastingen in Amerika van 1,6 miljard pond werd een verlies geleden van 546 miljoen pond ten opzichte van een winst van 257 miljoen pond in de vergelijkbare periode.

Outlook

"Vooruitkijkend kunnen we in 2018 geconfronteerd worden met een mogelijke generieke versie van Advair, een behandeling tegen onder meer astma, in Amerika en onze guidance voor 2018 weerspiegelt dit", zei CEO Emma Walmsley. Als dit concurrerende medicijn niet op de markt komt dan rekent GSK op een groei van de aangepaste winst per aandeel tegen constante wisselkoersen met 4 tot 7 procent. Komt de generieke variant halverwege het jaar er wel, dan zal de aangepaste winst per aandeel nul tot drie procent afnemen.

Over het afgelopen kwartaal wordt een dividend van 0,23 Britse pond per aandeel uitgekeerd. Over heel 2017 bedroeg het dividend 0,80 pond en dit niveau blijft dit jaar gehandhaafd.

Het aandeel GlaxoSmithKline steeg woensdag 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Minder winst voor druk winkelend Sanofi

Gepubliceerd op 7 feb 2018 om 08:27 | Views: 937

Sanofi 16:40
66,40 -1,12 (-1,66%)

PARIJS (AFN) - Farmacieconcern Sanofi heeft afgelopen kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder. Vooral de verkoop van middelen tegen diabetes en hart- en vaatziekten stond onder druk. Ook de onderliggende winst van het Franse bedrijf, dat de afgelopen weken miljarden spendeerde aan buitenlandse overnames, viel lager uit dan in de slotmaanden van 2016.

De omzet in het vierde kwartaal daalde op vergelijkbare basis met 1,6 procent naar 8,7 miljard euro. De onderliggende winst kwam uit op 1,3 miljard euro, ruim een zesde minder dan een jaar eerder. Over heel 2017 wist Sanofi de opbrengsten op eigen kracht nog wel met 0,5 procent op te voeren naar ruim 35 miljard euro, maar zakte de winst met 4,7 procent naar een kleine 7 miljard euro.

Sanofi kampt al langer met dalende verkopen van bijvoorbeeld middelen tegen diabetes, ook doordat patenten op die medicijnen zijn verlopen. De omzet uit bijvoorbeeld vaccins zit nog wel in de lift, maar om ook in de toekomst te blijven groeien heeft het bedrijf zijn pijlen gericht op (grote) overnames. Vorige maand werden in korte tijd twee miljardendeals aangekondigd.

Verkoop

Zo legde Sanofi 3,9 miljard euro op tafel voor het Belgische biotechnologiebedrijf Ablynx, dat onderzoek doet naar antilichamen die het lichaam helpen zich te beschermen tegen virussen en bacteriën. Daarnaast wordt het Amerikaanse Bioverativ ingelijfd voor omgerekend bijna 10 miljard euro. Dat bedrijf werkt aan middelen tegen bloedziektes als hemofilie.

Aan de andere kant werkt Sanofi aan een verkoop van zijn divisie die geneesmiddelen maakt waar geen patent meer op rust. Dat proces verwacht het bedrijf in het derde kwartaal af te ronden. De lijst met mogelijk kopers is al gereduceerd tot een handvol investeerders en branchegenoten.
voda
0
'Medicijn tegen spierziekte te duur voor basispakket'

Het peperdure medicijn Spinraza moet voorlopig niet opgenomen worden in het basispakket. Pas als het ministerie van Volksgezondheid minimaal 85% van de prijs af weet te krijgen door te onderhandelen met de fabrikant, kan het middel voor vergoeding in aanmerking komen. Dat schrijft het Zorginstituut Nederland woensdagmiddag in een advies aan het ministerie.

Spinraza is bestemd voor patiënten, in veel gevallen kinderen, met de zeldzame en dodelijke spierziekte SMA. Het is op dit moment het enige medicijn tegen de ziekte en kan de levensverwachting van patiënten met jaren verlengen. Daar hangt een prijskaartje aan: het middel kost zeker €250.000 per patiënt per jaar.

Veel te duur, zo oordeelde een commissie van het Zorginstituut een kleine twee weken geleden al in een conceptadvies. Dat oordeel werd woensdag overgenomen in het definitieve advies aan het ministerie. Het is nu aan minister Bruno Bruins om met fabrikant Biogen te onderhandelen over een flinke prijsdaling.

Morele verantwoordelijkheid fabrikant
In het advies laat het Zorginstituut duidelijk merken dat het niet blij is met de opstelling van de fabrikant in de prijsdiscussie over het medicijn. Biogen vraagt een 'extreem hoge prijs', zo is te lezen in het advies, zonder te 'onderbouwen waarom deze prijs redelijk en rechtvaardig is'. Het Zorginstituut roept de fabrikant op zijn morele verantwoordelijkheid te nemen en te laten zien hoe de hoge prijs tot stand is gekomen.

Lees ook
Megawinst Biogen zet medicijndebat op scherp

Uit recente cijfers van het Amerikaanse farmaconcern blijkt dat Spinraza zich in snel tempo ontwikkelt tot een kaskraker. In het vierde kwartaal van dat jaar verkocht de onderneming voor $363 mln aan het middel, hoofdzakelijk in de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Turkije. Biogen boekte vorig jaar in totaal een winst van $4,6 mrd (€3,7 mrd), een winstmarge van 37,8% van de omzet.

In december bereikte het ministerie van Volksgezondheid met de fabrikant een voorlopig akkoord over de vergoeding van Spinraza voor een groep van ongeveer dertig ernstig zieke SMA-patiënten. In totaal zijn er in Nederland een paar honderd patiënten met de spierziekte, verdeeld over verschillende subtypes.

Marieke ten Katen

fd.nl/economie-politiek/1240943/medic...
voda
0
Miljardenafschrijving bij farmaceut Teva

Gepubliceerd op 8 feb 2018 om 13:43 | Views: 1.050

NEW YORK (AFN) - Farmaceut Teva schrijft meer dan 17 miljard dollar, zo'n 14 miljard euro, af op de waarde van zijn Amerikaanse activiteiten vanwege de moeizame marktomstandigheden bij de verkoop van generieke medicijnen. Verder denkt het op de beurs in New York genoteerde Israëlische concern dat de winst en omzet dit jaar flink zullen dalen.

Teva heeft te maken met felle concurrentie op de markt voor goedkopere versies van merkmedicijnen en gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. In december kondigde de farmaceut nog aan wereldwijd 14.000 banen te schrappen, een kwart van het totaal, en vestigingen te gaan sluiten om drastisch kosten te besparen.

In 2017 ging de omzet weliswaar licht omhoog tot 22,4 miljard dollar, maar dat was te danken aan een overname. Voor dit jaar denkt Teva dat de omzet zal dalen naar 18,3 miljard tot 18,8 miljard dollar. Onder de streep leed Teva een nettoverlies van ruim 16 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 4,01 dollar. Voor dit jaar denkt Teva dat de winst per aandeel zal zakken naar 2,25 tot 2,50 dollar.

Geen dividend

Bij Teva gaan 1700 arbeidsplaatsen verloren in Israël. Dat nieuws leidde tot felle protesten van boze werknemers in het thuisland en kritiek van de Israëlische regering. Teva is ook in Nederland actief met circa duizend werknemers. Het is nog niet bekend of de reorganisatie hier banen gaat kosten. Verder heeft Teva aangekondigd voorlopig geen dividend meer uit te keren.

De onderneming wordt sinds november geleid door de Deense topman Kare Schultz. Hij gaf in een toelichting aan dat 2017 een uitdagend jaar was voor Teva, maar dat goede vooruitgang wordt geboekt met de herstructurering van het bedrijf.
Loureiro
0
Uit De Tijd van vandaag :
Maakt robotpil een einde aan pijnlijke spuiten?
KORT
Jan De Schamphelaere

Google Ventures en enkele grote farmabedrijven investeren 150 miljoen dollar in een technologie om medicijninjecties te vervangen: inslikbare prikpillen met een ballonnetje.

Het Amerikaanse Rani Therapeutics ontwikkelde een inslikbare capsule gevuld met medicijnen en spitstechnologie. Als de capsule in de dunne darm terechtkomt, breekt ze af, wordt een ballonnetje opgeblazen en prikken afbreekbare naalden (op basis van suiker) het medicijn in de darmwand. Een grote doorbraak voor miljoenen patiënten.

Vraag aan patiënten of ze een medicijn liever slikken of inspuiten en ze kiezen allemaal voor het eerste. Probleem is dat biotechmedicijnen voor diabetes, reumatoïde artritis en andere chronische ziekten niet in pilvorm bestaan en enkel werken zoals het moet als ze onderhuids of in de bloedbaan worden ingespoten. Het is meteen ook de reden waarom veel patiënten zich niet 100 procent aan de voorgeschreven therapie houden.

Het Amerikaanse Rani Therapeutics ontwikkelde een technologie die een grote doorbraak kan betekenen voor honderden miljoenen patiënten wereldwijd. Dat is ook enkele grootmachten in de sector niet ontgaan. Het bedrijf haalde de voorbije jaren 100 miljoen dollar op bij onder andere Google Ventures, AstraZeneca en Novartis. Nu gooien het Ierse Shire, het Chinese biotechbedrijf GeneScience en enkele investeringsfondsen er nogmaals 50 miljoen dollar tegenaan.
Het systeem dat Rani ontwikkelde zit vol spitstechnologie, waarbij chemische reacties, een ballon en suikernaalden een cruciale rol spelen. Het medicijn zit in een capsule, die dankzij een speciale coating beschermd is tegen maagzuur. Eens de maag voorbij breekt de coating in de dunne darm af, waarna afbreekbare miniatuurnaalden (op basis van suiker) in de darmwand het medicijn pijnloos - de dunnedarmwand heeft geen pijnzenuwen - injecteren.

Om voldoende injectiekracht te hebben, bedachten ingenieurs het systeem van een ballon die wordt opgeblazen door een interne chemische reactie waarbij CO2 vrijkomt. 'Van dat ballonnetje blijft dan een velletje over, zoals dat van een tomaat, dat op eenvoudige manier zijn weg naar buiten vindt', zei oprichter Mir Imran daar ooit over.

Imran, geboren in India, heeft er een indrukwekkende carrière op zitten en heeft meer dan 400 patenten op zijn naam staan. De voorbije 25 jaar stampte hij in Silicon Valley elk jaar een nieuw bedrijf uit de grond. 'Altijd met de bedoeling grote problemen op te lossen', zei hij ooit. 'Farmabedrijven breken zich al tientallen jaren het hoofd over hoe ze injecteerbare medicijnen in een pil moeten krijgen. Miljarden aan onderzoek zijn daarin gekropen, zonder veel resultaten. Dat soort uitdagingen helemaal anders aanpakken, daar hou ik van.'

Rani Therapeutics is van plan dit jaar zijn robotpil op mensen te testen. Het wil onder andere nagaan of evenveel van het toegediende medicijn in de bloedbaan terechtkomt als bij de klassieke methode.

Geavanceerde pillen zijn de voorbije jaren in opmars in de medische wereld. In november vorig jaar gaf de Amerikaanse Food and Drug Administration groen licht voor de verkoop van de allereerste digitale pil voor psychiatrische patiënten. De pil van Proteus Digital Health is voorzien van sensoren die geactiveerd worden door maagsappen. Ze zenden een signaal naar de patiënt en eventueel de arts om de therapie op te volgen.
voda
0
'Overnames remmen prestaties farmaceuten'

Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 12:17 | Views: 3.244

Pharming 16:09
1,50 +0,09 (+6,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Fusies en overnames zetten mogelijk een rem op de operationele verbeteringen van bedrijven in de farmaceutische industrie. Dat schrijven kenners van Moody's in een rapport over de sector. Volgens de kenners gaan overnames gepaard met de nodige risico's, vooral op het gebied van kredietwaardigheid.

De kredietbeoordelaar belichtte de scenario's op basis van de zes grootste Europese spelers; Sanofi, GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca, Roche, Novartis en Novo Nordisk. De verwachtingen voor 2018 voor de sector zijn over het algemeen beter in vergelijking met die van het afgelopen jaar.

Het jaar 2018 wordt weer een ,,actief jaar" voor de sector, zo voorspellen de kenners. Wel denkt Moody's dat dit jaar meer wordt gekeken naar het vermarkten van medicijnen waarvoor goedkeuring is verkregen. Volgens de firma stond 2017 vooral in het teken van het verkrijgen van de nodige goedkeuringen.

Geen verbeteringen

Volgens Moody's is het gelet op de impact van overnames en fusies, niet waarschijnlijk dat er verbeteringen optreden op het gebied van kredietwaardigheid. Daarbij wijst Moody's ook op deals die mogelijk nog in de maak zijn.

Moody's wijst onder meer op de overname van Advanced Accelerator Applications door Novartis voor een prijs van 3,9 miljard euro. Deze werd grotendeels met schulden gefinancierd. Sanofi is bereid 13 miljard euro te betalen voor Bioverativ en Ablynx, wat ook voor een groei van de schuldpositie zal zorgen. Voor Ablynx was ook Novo Nordisk in de markt. Het verloor die strijd, maar gaf wel aan naar verder deals te kijken.

Joint venture

Ondertussen zou GSK volledige zeggenschap willen krijgen over een joint venture die het opzette met Novartis. GSK is bereid bijna 10 miljard euro te betalen voor het belang in de consumentendivisie dat het nog niet bezit.

AstraZeneca gaat voor 2018 uit van een bescheiden omzetgroei. Voor Roche, dat van de bedrijven de sterkste groei liet zien het afgelopen jaar, wordt een groeivertraging voorspeld, vooral door de concurrentie van goedkopere medicijnen.
voda
0
'Belg Coucke krijgt megaclaim van Perrigo'

Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 08:15 | Views: 1.926

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Amerikaanse farmaceut Perrigo eist 1,9 miljard euro van de Belgische zakenman Marc Coucke en het fonds Waterland. Volgens de Amerikanen heeft Coucke frauduleus gehandeld bij de verkoop van Omega Pharma, schrijven diverse Belgische kranten maandag.

Perrigo kocht dat farmaciebedrijf in 2014. Achteraf zou zijn gebleken dat de financiën van Omega Pharma mooier voorgesteld waren. Coucke zou dat hebben gedaan door kunstmatige omzet te creëren en door te rommelen met de schuldenpositie.

Perrigo heeft zijn claim recent ingediend bij een arbitragecommissie, aldus bronnen aan de kranten. Een panel van arbiters moet nu uitmaken of het echt om fraude gaat of eerder om het met boekhoudkundige trucjes opsmukken van de jaarrekening. Dit is een ingewikkeld proces dat waarschijnlijk nog tot 2021 duurt.

Vertrouwen

Coucke heeft alle vertrouwen in de uitkomst, zo reageerde hij op Twitter. ,,Iedereen mag hoge bedragen eisen van iedereen in onze rechtsstaat, zeer vervelend natuurlijk, maar contract is volgens Belgisch recht, en verdediging/tegenclaim worden minutieus uitgewerkt'', aldus de Belg. "Verder mag ik hier (juridisch) geen commentaar of interviews over geven."

Het is onbekend hoe hoog de tegenclaim van Coucke is. Hij vindt juist dat Perrigo niet te goeder trouw handelde bij de overname van Omega Pharma. De zakenman is via investeringsmaatschappij Alychlo tevens grootaandeelhouder van de Nederlandse uitbater van skihallen SnowWorld.
voda
0
Warren Buffett geeft farmaceut Teva oppepper

Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 11:10 | Views: 2.084

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Warren Buffett heeft medicijnmaker Teva een oppepper gegeven. De miljardair en topbelegger maakte bekend een belang in de Israëlische maker van generieke medicijnen te hebben genomen, waarna de interesse van andere beleggers in het aandeel flink toenam.

Het aandeel Teva schoot op de berichtgeving omhoog op de beurs in Tel Aviv, tot 10 procent.

Teva maakte eerder deze maand bekend miljarden dollars af te schrijven, omdat de markt voor goedkope medicijnen verwikkeld is in een forse concurrentiestrijd. Ook gaat Teva gebukt onder een forse schuldenlast.

Buffett kocht via zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway een belang van 350 miljoen dollar in Teva. Eerder uitte Buffett al forse kritiek op hoge medicijnprijzen. Hij kondigde toen aan een nieuw bedrijf op te zetten om iets te doen voor goedkopere zorg.
voda
1
PERSBERICHT: ABLYNX KONDIGT UITOEFENING VAN OPTIE AAN DOOR SANOFI VOOR TWEE BIJKOMENDE MULTISPECIFIEKE NANOBODY PRODUCTKANDIDATEN

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP

GENT, België, 16 februari 2018 - Ablynx [Euronext Brussels en
Nasdaq: ABLX] deelde vandaag mee dat Sanofi haar optie heeft uitgeoefend
voor het in licentie nemen van twee bijkomende doelwitcombinaties als
onderdeel van de onderzoekssamenwerking, getekend in juli 2017, gericht
op de ontwikkeling en commercialisatie van op Nanobody(R)-gebaseerde
geneesmiddelen voor de behandeling van verschillende immuungemedieerde
ontstekingsziekten.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verkrijgt Sanofi exclusieve
wereldwijde rechten op twee bijkomende multispecifieke Nanobodies tegen
geselecteerde targets en zal in ruil daarvoor aan Ablynx een
uitoefenvergoeding voor een totaal bedrag van EUR13 miljoen plus
bijkomende onderzoeksfinanciering betalen. Multispecifieke Nanobodies
bieden de mogelijkheid om verschillende pathways of ziektedoelwitten te
benaderen met één therapeutische molecule. Ablynx heeft onder
deze samenwerking reeds een vooruitbetaling van EUR23 miljoen ontvangen,
samen met onderzoeksfinanciering.

Sanofi zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, productie en
commercialisatie van producten die voortvloeien uit deze samenwerking,
met in totaal acht programma's. Ablynx komt in aanmerking om
ontwikkelings- en regelgevende en commerciële mijlpaalbetalingen te
ontvangen tot EUR2,4 miljard plus in schijven oplopende lage
tweecijferige royalty's op de netto verkoop van alle producten die
voortkomen uit de samenwerking.

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, verklaarde:

"De aankondiging van vandaag bevestigt verder de kracht van ons Nanobody
platform en onderlijnt onze uitstekende strategische samenwerkingen met
grote farmaceutische bedrijven. De beslissing om de twee aanvullende
Nanobody targetcombinaties te selecteren na de initiële selectie
van drie doelwitcombinaties, toont de sterke betrokkenheid van beide
partijen bij het ontwikkelen van nieuwe therapeutische opties voor
patiënten die lijden aan ontstekingsziekten."

Frank Nestle, MD, Sanofi's Global Head of Immunology Therapeutic
Research Area and Chief Scientific Officer, North America, legde uit:

"We vinden het belangrijk om meerdere therapeutische doelwitten te
benaderen voor een doeltreffende beheersing van autoimmuun- en
ontstekingsziekten. In combinatie met de interne
onderzoeks-mogelijkheden van Sanofi versnelt Ablynx's innovatieve
biologische platform onze ambitie om een leider te zijn in
therapieën gericht tegen meerdere doelwitten. Daarom hebben we
besloten om een uitgebreid aantal Nanobody productkandidaten in te
zetten in immunologie, met als doel de significante medische behoeften
aan te pakken in een hele reeks immuungemedieerde aandoeningen."

Op 29 januari 2018 kondigde Ablynx een overnamebod door Sanofi aan om
alle uitstaande gewone aandelen (met inbegrip van aandelen
vertegenwoordigd door American Depositary Shares, warrants en
converteerbare obligaties) te verwerven tegen een prijs van EUR45 per
aandeel, hetgeen een totale eigen vermogenswaarde van ongeveer EUR3,9
miljard vertegenwoordigt. Deze voorgestelde transactie werd unaniem
goedgekeurd door zowel de raad van bestuur van Sanofi als van Ablynx. De
transactie zal naar verwachting afgerond worden tegen het einde van het
tweede kwartaal van 2018. Sanofi zal een overnamebod publiceren met
daarin de volledige details van haar bod, en de Raad van Bestuur van
Ablynx zal een "memorie van antwoord" publiceren waarin het zijn
standpunt over het overnamebod zal uiteenzetten.

Over Ablynx

Ablynx www.ablynx.com/ is een biofarmaceutische onderneming
actief in de ontwikkeling van Nanobodies(R)
www.ablynx.com/technology-innovation/... ,
gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten
antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen
gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen.
Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een
duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap
heeft vandaag meer dan 45 programma's
www.ablynx.com/rd-portfolio/overview/ in eigen ontwikkeling en
met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie,
hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx
heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder
AbbVie; Boehringer Ingelheim; Eddingpharm; Merck & Co., Inc., Kenilworth,
New Jersey, VS; Merck KGaA; Novartis; Novo Nordisk; Sanofi en Taisho
Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer
informatie is te vinden op www.ablynx.com.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

Ablynx:

Source: Ablynx via Globenewswire

www.ablynx.com

(END) Dow Jones Newswires
Piddybull
0
Bron De Tijd

Biotechbedrijf Acacia mikt op 40 miljoen euro
Saar Sinnaeve

Het Britse biotechbedrijf Acacia Pharma hoopt binnenkort 40 miljoen euro op te halen op de Brusselse beurs. Het bedrijf tekent voor de eerste beursnotering van het jaar.

Dat Acacia Pharma voor Euronext Brussel kiest en niet voor Londen, heeft te maken met de goede reputatie van ons land als 'biotechvalley'. Bedrijven zoals Galapagos, Ablynx of nog Biocartis klopten hier eerder al met succes aan bij investeerders.

Het biotechbedrijf heeft een middel klaar om misselijkheid en overgeven na een operatie onder verdoving terug te dringen: Baremsis. Het middel wordt met een infuus toegediend. Acacia Pharma gaat ervan uit dat het actieve bestanddeel uit Baremsis ook inzetbaar is bij kankerpatiënten die radio- of chemotherapie krijgen, en doet daar nog onderzoek naar. Meer dan de helft van de kankerpatiënten met chemo heeft last van misselijkheid.

Het geld van de beursnotering moet Acacia Pharma helpen om Baremsis op de markt te brengen en ook de verdere onderzoeksuitgaven ondersteunen.

Acacia Pharma laat weten aandelen aan te bieden tussen 3,60 en 4,60 euro per aandeel, wat het biotechbedrijf waardeert op 150 tot 180 miljoen euro. Acacia mikt op 40 miljoen euro en beschikt over een overtoewijzingsoptie van 15 procent. Het management startte gisteren met presentaties bij mogelijke investeerders. Die gaan nog verder tot wellicht 1 maart. Op 5 maart vindt dan de beursintroductie plaats.
voda
0
C Partners kleiner in Curetis
Zowel kapitaalbelang als stemrecht flink omlaag.

(ABM FN)C Partners Holding heeft een flink kleiner belang in Curetis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 19 februari.

C Partners meldde een kapitaalbelang van 14,99 procent met een dito stemrecht.

Op 31 december 2015 meldde C Partners nog een kapitaalbelang van 18,74 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Blik op studies en Gilead bij Galapagos'

Gepubliceerd op 21 feb 2018 om 10:48 | Views: 2.305

Galapagos 16:20
94,72 +0,40 (+0,42%)

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers zullen bij de cijferpublicatie van biotechnoloog Galapagos onder meer met grote aandacht kijken naar de ontwikkelingen bij de studies met medicijnen en eventuele opmerkingen over toenadering van samenwerkingspartner Gilead tot de in Amsterdamse AEX genoteerde onderneming. Galapagos komt donderdag nabeurs met cijfers.

Galapagos is over een breed front en in verschillende fases bezig met studies van middelen tegen verschillende aandoeningen. Zo kondigde het bedrijf onlangs aan dat er bemoedigende testresultaten zijn behaald met een middel dat Galapagos samen met het Duitse MorphoSys ontwikkelt tegen eczeem. In januari liet Galapagos weten dat er positieve testresultaten zijn geboekt met een studie bij artrosepatiënten.

Tevens werkt Galapagos samen met partner AbbVie aan medicatie tegen taaislijmziekte en is het bedrijf bezig met middelen tegen de longziekte IPF. Ook is het bedrijf bezig met het bestuderen van nieuwe toepassingen voor zijn belangrijkste middel filgotinib, waaronder tegen de ziekte van Crohn.

Beschermingsconstructie

Beleggers zullen verder kijken naar eventuele opmerkingen van Galapagos over toenadering door Gilead. Galapagos werkt namelijk aan een beschermingsconstructie om te voorkomen dat het bedrijf wordt overgenomen door Gilead. Daarvoor zoekt de onderneming naar een tweede farmabedrijf dat net als Gilead een belang van 10 procent of meer in Galapagos wil nemen.

De laatste tijd vindt er een grote fusie- en overnamegolf plaats binnen de biotechsector omdat veel biotechnologen op die manier hun pijplijn aan middelen willen vergroten. Ook Gilead zou om deze reden interesse kunnen hebben in Galapagos. Overigens heeft Galapagos-topman Onno van de Stolpe aangegeven dat hij niet verwacht dat Gilead op korte termijn met een voorstel zal komen. KBC Securities denkt dat het nog een behoorlijke uitdaging kan worden voor Galapagos om een nieuwe partner te vinden die bereid is meer dan 10 procent te nemen omdat de meeste programma's van de biotechnoloog zich in relatief vroege fases bevinden.

Groepsomzet

Als wordt gekeken naar de cijfers zou Galapagos volgens een consensus van analistenschattingen opgesteld door Bloomberg in 2017 een groepsomzet hebben geboekt van bijna 151 miljoen euro, tegen 151,5 miljoen euro in 2016. Het operationeel verlies wordt geraamd op 84 miljoen euro, tegen een min van 11,5 miljoen euro een jaar eerder. Op nettobasis zou het verlies uitkomen op 96,5 miljoen euro. In 2016 boekte Galapagos nog een nettowinst van 54 miljoen euro.

Galapagos heeft zelf voor 2017 aangegeven dat de zogenoemde cashburn zal uitkomen aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 135 miljoen tot 155 miljoen euro.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 11:59
Koers 27,200
Verschil -0,140 (-0,51%)
Hoog 27,580
Laag 27,180
Volume 12.335
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront