Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos februari 2018

4.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 ... 246 247 248 249 250 » | Laatste
[verwijderd]
0
Gilead heeft inderdaad de luxe reeds in het bezit te zijn van 13,3% van de aandelen. Vraag is of ze het zich gaan riskeren die voorsprong te verliezen als Onno afkomt met een andere farma die zich voor 10% wil inkopen in Galapagos. Niets doen is niet zonder risico.
[verwijderd]
0
quote:

Sir Chanticleer schreef op 19 februari 2018 21:30:

Ik vond mijn vriendinnen ook altijd een stuk liever/mooier/etc als we nog samen waren.
Hoe lang hielden ze dat meestal vol??
Al Kipone
0
quote:

jan941 schreef op 19 februari 2018 21:39:

[...]

Hoe lang hielden ze dat meestal vol??
week of 3. Langer als we de zwangerschaptest wilden afwachten.
[verwijderd]
2
quote:

voda schreef op 19 februari 2018 21:24:

[...]
Poster AD is een bekende klant bij Pharming.
Schrijft uitstekend. Goed onderbouwd.
Nu het tere punt : deze poster "swabbert" met zijn post mee, gezien zijn positie.

Indien de aandelen in porto, schitterende POSITIEVE posts.
Indien niet, al dan niet schitterende NEGATIEVE posts.

U bent gewaarschuwd.
Ben ik het niet met je eens Hans.

Ik zie geen goede onderbouwing. Sterker nog, ik zie vooral leemte. Post is een samenstelling van niet onderbouwde aannames.

Misschien door hem niet goed onderbouwd, maar wel aannemelijk, is dat er weinig kans is op een overname op de korte termijn. Maar je kunt niet zondermeer ervan uitgaan dat dat momenteel in de koers zit. Al helemaal niet als je beweert dat het duidelijk is dat die overname (op de korte termijn) er niet in zit.

Hoe dan ook waardeer je een bedrijf niet enkel op de geschatte time to market van het verst gevorderde programma, royaltypercentages (trouwens belachelijk om die in dit geval bescheiden te noemen) en vermeende prijsdruk. Analytische denker heeft nog een heeeeeeleboel huiswerk te maken.

Hij gokt op een korte termijn daling.

Misschien zit hij er naast, misschien ook niet. Maar er zit geen fatsoenlijke analyse achter. Het is lastig om een goede op waardering gebaseerde shortthesis voor GLPG te hebben.
de tuinman
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 19 februari 2018 21:12:

Galapagos is een prachtig bedrijf met één van de grootste klinische pijplijnen in de farmaceutische industrie, een uitzonderlijk sterke kaspositie, fameuze grootaandeelhouders en toppartners als Gilead, Abbvie, Servier en Morphosys.

Toch heb ik mijn twijfels bij de huidige beurskoers van Galapagos. Ik zal hieronder onderbouwen waarom, waarbij ik uiteraard opensta voor feitelijke correcties of andere meningen.


Beurswaarde:
  • Beurswaarde o.b.v geplaatst kapitaal: € 4,75 miljard
  • Beurswaarde inclusief warrants: € 5,12 miljard
Een overnemende partij moet minimaal € 8 miljard (inclusief riante kaspositie) bieden om een kans te maken.

Clinical trials:
Als ik bij clinical trials in de VS en Europa zoek naar fase 3 klinische studies dan is de vroegste “estimated completion date” in september 2018 . Na completion duurt het minimaal 8 maanden, maar meestal meer dan 12 maanden voordat de FDA dan wel de EMA beslissen.

Het zal dan ook op zijn vroegst 2020 zijn voordat een door Galapagos ontwikkeld medicijn echt op de markt is. Farmaceutische bedrijven zijn zelf altijd te optimistisch, maar de ervaring leert dat de FDA en EMA altijd meer tijd nemen dan verwacht.

Gilead:
Galapagos zegt niet overgenomen te willen worden, maar in de beurskoers van Galapagos zit wel de verwachting van een overname verwerkt sinds op 1 januari 2018 de termijn is verstreken dat Gilead geen bod mag doen op Galapagos.

Gilead heeft een fenomenale kaspositie van $ 36,6 miljard en kan een overname van Galapagos vanuit die kas financieren. Ik denk echter dat Gilead geen enkele haast heeft om een overnamebod te doen, om de volgende redenen:
  • Gilead is eigenlijk de enige die een overnamebod kan doen. Voor andere farmaceuten (ook voor AbbVie) zijn er teveel barrières , te weten: het 13,3% aandeelbelang van Gilead en de mijlpaal- & royaltydeal met Gilead. Andere farmaceuten zouden bij een overname te afhankelijk zijn van de medewerking van Gilead om een overname aan te durven;
  • De bestaande deal met Galapagos maakt dat Gilead toch altijd hoger kan bieden dan de andere partijen. Ze verdienen namelijk een deel van hun overnamebod terug door bespaarde mijlpaalbetalingen en royalties.
  • Het feit dat het ook nog wel even duurt voordat de eerste fase 3 studie wordt afgerond en voordat daadwerkelijk een medicijn op de markt komt maakt ook dat Gilead geen haast hoeft te hebben.
  • Uit het feit dat Gilead niet direct in januari heeft geboden blijkt ook dat ze geen haast hebben
  • Tot slot is er in het komende half jaar een realistische kans op een algemene beurscorrectie waarin ook Galapagos wordt meegetrokken.
Mijn inschatting is dat Gilead rustig wacht tot het moment dat er weer een terugval in de aandelenkoers komt. Ik denk zelfs dat ze eerst afwachten tot een eerste medicijn op de markt komt zodat ze beter gevoel krijgen bij de vraag naar het medicijn.

Zelfstandig scenario:
Als er geen overnamefantasie in Galapagos zat dan was de beurskoers mijns inziens veel lager, omdat:
  • Het nog twee jaar duurt voordat het eerste medicijn daadwerkelijk op de markt komt;
  • En omdat het aandeel van Galapos in de verkoopopbrengst van de medicijnen relatief bescheiden is met royaltypercentages van 20%-30% (Gilead) en 15%-20% (AbbVie).
  • En meer in het algemeen zal de prijsdruk op medicijnen internationaal toenemen. Zie FD vanochtend maar ook de mening van Trump over de farmaceutische industrie. www.independent.co.uk/news/world/amer...
Ik speculeer dat er voorlopig nog geen bod komt van Gilead en heb put-opties op Galapagos. Komt er wel een bod, dan heb ik het fout gezien en heb ik pech.

Je weet wat de opbrengst verwachtingen zijn van Filgotinib? (Voor Galapagos)

En je kent de bijbehorende milestone betalingen die Galapagos nog kan ontvangen?
[verwijderd]
0
Wat een rust nu hier!
Denk dat iedereen luistert naar Keith Jarrett en zijn "The Köln Concert".
[verwijderd]
0
GLPG is niet goedkoop, maar ook niet duur. Zeker niet als je het vergelijkt met peers. Voor kwaliteit moet je nou eenmaal betalen.

Sinds het aflopen van de standstill bestaat er een (kleine) kans op een overname. GLPG wou zodanig groeien dat het onaantrekkelijk zou worden. Je zou kunnen zeggen dat morbide obesitas het doel was. Helaas, wel een stuk dikker geworden, maar niet iets wat GILD niet zou kunnen handelen. Aan eerdere veroveringen is ook te zien dat die zich niet laten afschrikken door flink wat vlees.

Verhalen niet zo lang geleden van the likes of durobinet over hoe blij ze zouden zijn met een overnameprijs van €105,-... Kansloos. Als er een bod komt zal het flink hoger liggen dat de huidige koers.

Wat je dus hebt is een al dan niet hele kleine kans op een grote impact. Als een en ander niet verandert, wordt die kans naarmate de tijd vordert groter, eventueel alsmede de mogelijke impact. Het behoort m.i. tot de elementen die bepalend waren voor de stijging van de afgelopen tijd, het is natuurlijk niet alles bepalend.

GLPG is niet zozeer een aantrekkelijke investering, omdat het een overnameprooi is. Het wordt gezien als een overnameprooi, omdat het een aantrekkelijke investering is.

Maar het momentum kan keren (of is al gekeerd), zoals het zo vaak doet met dit fonds. Op basis daarvan shorten zou ik zelf niet doen, maar is beter te onderbouwen dan shorten met de redenering dat GLPG nu duur is.
Blutterman
0
quote:

voda schreef op 19 februari 2018 21:24:

[...]
Poster AD is een bekende klant bij Pharming.
Schrijft uitstekend. Goed onderbouwd.
Nu het tere punt : deze poster "swabbert" met zijn post mee, gezien zijn positie.

Indien de aandelen in porto, schitterende POSITIEVE posts.
Indien niet, al dan niet schitterende NEGATIEVE posts.

U bent gewaarschuwd.
Verdikkemie eens met Vofie.

De ''denker'' is nogal wispelturig.
Instap/uitstap is toch wel zijn handelsmerk en dan ook nog op een wijze die hij dan zgn onderbouwd maar waar je uiteindelijk helemaal niks mee kan. Maar schrijfwijze is om door een ringetje te halen dat dan weer wel...
Al Kipone
0
[verwijderd]
16
AnalystischDenker. Je post is uiteengezet en bevat zeker enige verdieping.
Wil graag in het kort mijn gedachte delen over jou opsomming bij het zelfstandig scenario.

Mijn reactie in het cursief.

Zelfstandig scenario:
Als er geen overnamefantasie in Galapagos zat dan was de beurskoers mijns inziens veel lager, omdat:

± Het nog twee jaar duurt voordat het eerste medicijn daadwerkelijk op de markt komt;

Dit is juist. Filgotinib kan als medicijn in dat jaar op de markt komen. Belangrijke aanvulling daarbij is dat het gaat om meerdere indicaties voor dit medicijn.
Reumatoïde Artritis is de 1e pijler. Zeer competitieve markt met verschillende werkingsmechanismen. Filgotinib kan zich gaan onderscheiden door haar gunstige veiligheidsprofiel.
2e pijler is ziekte van Crohn (darmziekte). Filgotinib kan 1e orale medicijn (tablet) worden wat op de markt komt. 70% van patiënten is niet gebaat bij huidige middelen. Een enorme groeimarkt waar Filgotinib als medicijn een time to market voordeel kan realiseren van 1,5 jaar op de concurrentie.
3e pijler is Colitis Ulcerosa (tevens darmziekte). 40% van patiënten is niet gebaat bij huidige middelen. Een sterke groeimarkt waar Filgotinib ook onderscheidend kan worden door snelle werking, veiligheidsprofiel en gebruiksgemak.

En zo zullen er nog vele Filgotinib indicaties volgen
.

In zijn algemeenheid:
De waardering van biotech bedrijf is gebaseerd op een scala aan programma´s. Indien een molecuul zich bewijst in een proof of concept (fase 2) studie wordt dat programma veel meer waard. Galapagos heeft in 2018 negentien Fase 2 programma´s waarvan meerdere scores gaan geven. Dit zal in de jaren 2019/2020 ook het geval zijn.

± En omdat het aandeel van Galapos in de verkoopopbrengst van de medicijnen relatief bescheiden is met royaltypercentages van 20%-30% (Gilead) en 15%-20% (AbbVie).

Dit is een foute bewering. Ga de grote biotech deals er maar op na, en belangrijk wat zijn de marges. Verkoop van een medicijn gaat gepaard met (directe) kosten. Productie, Marketing, Distributie etc. Brutomarge is zeg gemiddeld 80%. Daar moet de overhead nog vanaf. Denk aan R&D kosten van organisatie. Netto-marge Big Pharma is 40%.
Galapagos ontvangt royalies door uit-licensering Filgotinib-programma. 20-30% royalty over elke valuta gerealiseerde omzet, afgezien van Big 5 EU+BENELUX met 50/50 winstdeling.
Gilead zelf zal hierdoor zelf genoegen moeten nemen met bijv. max. 45% bruoto-marge, terwijl de overhead kosten doorlopen.

20%-30% royalties is juist enorm veel.
Het is de toekomstige nettowinst van Galapagos met daarbij geen inspanningsverplichting.

Stel: voor iedere verkochte Ferrari is jouw aandeel 25% van de omzet (excl. btw uiteraard). Dat is Filgotinib voor Galapagos. Chronische ontstekingsziektes is jarenlang gebruik van een dagelijks tablet.


± En meer in het algemeen zal de prijsdruk op medicijnen internationaal toenemen. Zie FD vanochtend maar ook de mening van Trump over de farmaceutische industrie.

Terecht punt, maar dat moet je breder trekken. Het is enorm belangrijk om een brede pipeline te hebben.
Galapagos heeft als speerpunt ontstekingsziektes en longfibroses/taaislijmziekte, maar werkt ook aan reseacrh programma´s in stofwisselingsziekten, Hepatitis, Alzheimer enz.

Galapagos heeft meerdere ijzers in het vuur, die belangrijk, in de komende jaren met de gestarte patiëntenstudies tot belangrijke uitkomsten gaan leiden. Te starten in het jaar 2018.

Een ziekte-domein als IPF is bijvoorbeeld een enorme groeimarkt. Daar zijn geen medicijnen voor die verdere ontwikkeling van littekennweefsel in de longen doet stoppen.
Galapagos heeft mogelijk een fantastisch molecuul in handen met GLPG1690 en additionele moleculen (1205/3499) om combi-therapie te ontwikkelen met GLPG1690.

Betere moleculen ontwikkelen leid tot concurrentie en dat is goed voor de sector. Daarnaast zijn er ziekte-indicaties waarbij patiënt geen/of beperkt baat heeft bij huidige middelen. Tientallen miljoenen patiënten betreft dit.
Juist daar ligt de meerwaarde van Galapagos: betere medicijnen ontwikkelen. Zij is daarin niet alleen, maar haar technologie boekt sprekende resultaten en bewijst zich keer op keer.



Vind het een gedurfde zet om te anticiperen op een daling van koers Galapagos. Tuurlijk zien we een golvende beweging en daar kan je op anticiperen.
Falen CF-programma is een risico die ook grote impact kan hebben, maar ook daar heeft Galapagos meerdere programma´s lopen. Ik geloof juist in een sterke uptrend koers Galapagos die richting zomer versnelt ## Filgotinib wordt de pijler in 2018.

We gaan het zien wat de koers gaat doen.
Geneve
2
quote:

asti schreef op 19 februari 2018 22:27:

GLPG is niet goedkoop, maar ook niet duur. Zeker niet als je het vergelijkt met peers. Voor kwaliteit moet je nou eenmaal betalen.

Sinds het aflopen van de standstill bestaat er een (kleine) kans op een overname. GLPG wou zodanig groeien dat het onaantrekkelijk zou worden. Je zou kunnen zeggen dat morbide obesitas het doel was. Helaas, wel een stuk dikker geworden, maar niet iets wat GILD niet zou kunnen handelen. Aan eerdere veroveringen is ook te zien dat die zich niet laten afschrikken door flink wat vlees.

Verhalen niet zo lang geleden van the likes of durobinet over hoe blij ze zouden zijn met een overnameprijs van €105,-... Kansloos. Als er een bod komt zal het flink hoger liggen dat de huidige koers.

Wat je dus hebt is een al dan niet hele kleine kans op een grote impact. Als een en ander niet verandert, wordt die kans naarmate de tijd vordert groter, eventueel alsmede de mogelijke impact. Het behoort m.i. tot de elementen die bepalend waren voor de stijging van de afgelopen tijd, het is natuurlijk niet alles bepalend.

GLPG is niet zozeer een aantrekkelijke investering, omdat het een overnameprooi is. Het wordt gezien als een overnameprooi, omdat het een aantrekkelijke investering is.

Maar het momentum kan keren (of is al gekeerd), zoals het zo vaak doet met dit fonds. Op basis daarvan shorten zou ik zelf niet doen, maar is beter te onderbouwen dan shorten met de redenering dat GLPG nu duur is.
Iedereen heeft het maar over een stijging van de koers de laatste tijd en koppelt deze dan ook nog aan het verlopen van de standstill...
In April 2017 stonden we nota bene al bijna op € 90, dus per saldo heeft de koers het (bijna) laatste jaar vrijwel niets gedaan. Dus niks geen stijging als gevolg van overname speculatie; slechts een terugkeer naar de koers van bijna een jaar geleden. En dat terwijl er sindsdien veel goed nieuws is geweest. Mijn conclusie: koers staat veel te laag en grote stijging moet nog komen
[verwijderd]
0
quote:

Geneve schreef op 19 februari 2018 23:42:

[...]

Iedereen heeft het maar over een stijging van de koers de laatste tijd en koppelt deze dan ook nog aan het verlopen van de standstill...
In April 2017 stonden we nota bene al bijna op € 90, dus per saldo heeft de koers het (bijna) laatste jaar vrijwel niets gedaan. Dus niks geen stijging als gevolg van overname speculatie; slechts een terugkeer naar de koers van bijna een jaar geleden. En dat terwijl er sindsdien veel goed nieuws is geweest. Mijn conclusie: koers staat veel te laag en grote stijging moet nog komen
Vooropgesteld: ook ik denk dat er nog een grote stijging aan zit te komen. Maar persoonlijk doe ik over de korte termijn momenteel geen voorspellingen.

Er zijn in mijn optiek schaarse momenten dat je een richting in een semi-korte periode van te voren goed kunt inschatten. Voor dat gerecht heb je meerdere ingrediënten nodig. Aflopen van de standstill was denk ik een hele belangrijke, en je ziet ook duidelijk dat het een omslagpunt was. Is zulk nieuws in elk geval ook een omslagpunt? Denk het niet. Stel dat de GLPG koers veel en veel hoger had gestaan en het sentiment anders was, dan had je misschien niet dezelfde beweging gehad. Hetzelfde geldt voor de bekendmaking van de IPF resultaten. Waardering kan één van de ingrediënten zijn in zo'n recept.

Maar ik zou in ieder geval niet een willekeurig moment (in dit geval een bepaalde top, zoals men vaak doet) nemen als het ijkpunt.
[verwijderd]
0
quote:

pe26 schreef op 19 februari 2018 23:22:

AnalystischDenker. Je post is uiteengezet en bevat zeker enige verdieping.
Wil graag in het kort mijn gedachte delen over jou opsomming bij het zelfstandig scenario.

Mijn reactie in het cursief.

Zelfstandig scenario:
Als er geen overnamefantasie in Galapagos zat dan was de beurskoers mijns inziens veel lager, omdat:

± Het nog twee jaar duurt voordat het eerste medicijn daadwerkelijk op de markt komt;

Dit is juist. Filgotinib kan als medicijn in dat jaar op de markt komen. Belangrijke aanvulling daarbij is dat het gaat om meerdere indicaties voor dit medicijn.
Reumatoïde Artritis is de 1e pijler. Zeer competitieve markt met verschillende werkingsmechanismen. Filgotinib kan zich gaan onderscheiden door haar gunstige veiligheidsprofiel.
2e pijler is ziekte van Crohn (darmziekte). Filgotinib kan 1e orale medicijn (tablet) worden wat op de markt komt. 70% van patiënten is niet gebaat bij huidige middelen. Een enorme groeimarkt waar Filgotinib als medicijn een time to market voordeel kan realiseren van 1,5 jaar op de concurrentie.
3e pijler is Colitis Ulcerosa (tevens darmziekte). 40% van patiënten is niet gebaat bij huidige middelen. Een sterke groeimarkt waar Filgotinib ook onderscheidend kan worden door snelle werking, veiligheidsprofiel en gebruiksgemak.

En zo zullen er nog vele Filgotinib indicaties volgen
.

In zijn algemeenheid:
De waardering van biotech bedrijf is gebaseerd op een scala aan programma´s. Indien een molecuul zich bewijst in een proof of concept (fase 2) studie wordt dat programma veel meer waard. Galapagos heeft in 2018 negentien Fase 2 programma´s waarvan meerdere scores gaan geven. Dit zal in de jaren 2019/2020 ook het geval zijn.

± En omdat het aandeel van Galapos in de verkoopopbrengst van de medicijnen relatief bescheiden is met royaltypercentages van 20%-30% (Gilead) en 15%-20% (AbbVie).

Dit is een foute bewering. Ga de grote biotech deals er maar op na, en belangrijk wat zijn de marges. Verkoop van een medicijn gaat gepaard met (directe) kosten. Productie, Marketing, Distributie etc. Brutomarge is zeg gemiddeld 80%. Daar moet de overhead nog vanaf. Denk aan R&D kosten van organisatie. Netto-marge Big Pharma is 40%.
Galapagos ontvangt royalies door uit-licensering Filgotinib-programma. 20-30% royalty over elke valuta gerealiseerde omzet, afgezien van Big 5 EU+BENELUX met 50/50 winstdeling.
Gilead zelf zal hierdoor zelf genoegen moeten nemen met bijv. max. 45% bruoto-marge, terwijl de overhead kosten doorlopen.

20%-30% royalties is juist enorm veel.
Het is de toekomstige nettowinst van Galapagos met daarbij geen inspanningsverplichting.

Stel: voor iedere verkochte Ferrari is jouw aandeel 25% van de omzet (excl. btw uiteraard). Dat is Filgotinib voor Galapagos. Chronische ontstekingsziektes is jarenlang gebruik van een dagelijks tablet.


± En meer in het algemeen zal de prijsdruk op medicijnen internationaal toenemen. Zie FD vanochtend maar ook de mening van Trump over de farmaceutische industrie.

Terecht punt, maar dat moet je breder trekken. Het is enorm belangrijk om een brede pipeline te hebben.
Galapagos heeft als speerpunt ontstekingsziektes en longfibroses/taaislijmziekte, maar werkt ook aan reseacrh programma´s in stofwisselingsziekten, Hepatitis, Alzheimer enz.

Galapagos heeft meerdere ijzers in het vuur, die belangrijk, in de komende jaren met de gestarte patiëntenstudies tot belangrijke uitkomsten gaan leiden. Te starten in het jaar 2018.

Een ziekte-domein als IPF is bijvoorbeeld een enorme groeimarkt. Daar zijn geen medicijnen voor die verdere ontwikkeling van littekennweefsel in de longen doet stoppen.
Galapagos heeft mogelijk een fantastisch molecuul in handen met GLPG1690 en additionele moleculen (1205/3499) om combi-therapie te ontwikkelen met GLPG1690.

Betere moleculen ontwikkelen leid tot concurrentie en dat is goed voor de sector. Daarnaast zijn er ziekte-indicaties waarbij patiënt geen/of beperkt baat heeft bij huidige middelen. Tientallen miljoenen patiënten betreft dit.
Juist daar ligt de meerwaarde van Galapagos: betere medicijnen ontwikkelen. Zij is daarin niet alleen, maar haar technologie boekt sprekende resultaten en bewijst zich keer op keer.



Vind het een gedurfde zet om te anticiperen op een daling van koers Galapagos. Tuurlijk zien we een golvende beweging en daar kan je op anticiperen.
Falen CF-programma is een risico die ook grote impact kan hebben, maar ook daar heeft Galapagos meerdere programma´s lopen. Ik geloof juist in een sterke uptrend koers Galapagos die richting zomer versnelt ## Filgotinib wordt de pijler in 2018.

We gaan het zien wat de koers gaat doen.
Bedankt voor jouw inhoudelijk reactie. Dat is ook leerzaam voor mij. Waarvoor AB.

Galapagos is een mooi bedrijf, zoals ook ik schreef. Het is lastig om er een waardering aan te hangen. Voorlopig houd ik mijn short positie.

Ik ga later vandaag - als ik wat meer tijd heb - jouw posts nog wat zorgvuldiger lezen en verder onderzoek doen naar marktomvang en concurrentie.

deechte
0
Handige werkwijze. Eerst short gaan, dan bekijken of het wel slim is.
Ga zo door.....
[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 20 februari 2018 07:20:

[...]

Bedankt voor jouw inhoudelijk reactie. Dat is ook leerzaam voor mij. Waarvoor AB.

Galapagos is een mooi bedrijf, zoals ook ik schreef. Het is lastig om er een waardering aan te hangen. Voorlopig houd ik mijn short positie.

Ik ga later vandaag - als ik wat meer tijd heb - jouw posts nog wat zorgvuldiger lezen en verder onderzoek doen naar marktomvang en concurrentie.

Dat onderzoek hoor je eigenlijk te doen voordat je een positie inneemt op basis van waardering. Is basis informatie.
[verwijderd]
0
quote:

deechte schreef op 20 februari 2018 08:22:

Handige werkwijze. Eerst short gaan, dan bekijken of het wel slim is.
Ga zo door.....
De definitie van "naar je positie praten".
[verwijderd]
1
quote:

asti schreef op 20 februari 2018 08:32:

[...]
De definitie van "naar je positie praten".
Volgens mij was hij short gegaan n.a.v. zijn eigen overwegingen. Dan kunnen die overwegingen wellicht niet kloppen, maar het is niet 'naar je positie praten'.
[verwijderd]
0
quote:

MrBerth schreef op 20 februari 2018 08:41:

[...]

Volgens mij was hij short gegaan n.a.v. zijn eigen overwegingen. Dan kunnen die overwegingen wellicht niet kloppen, maar het is niet 'naar je positie praten'.
Tuurlijk wel.

Verder onderzoek doen naar marktomvang?

Dat is gewoon basisinformatie en een van de redenen dat ik meteen zei dat zijn eerste post vooral veel leemte bevat.

Of dat bewust is gedaan of onbewust is dat is weer een andere vraag. Maar het is wel naar de positie praten, want de positie verklaart het praten, maar andersom niet.

Volgens mij praten er trouwens meer naar hun positie en ik ben ervan overtuigd dat dat onbewust is. Die verklaringen van korte termijn dag tot dag bewegingen hebben namelijk geen enkele basis.
[verwijderd]
1
quote:

deechte schreef op 20 februari 2018 08:22:

Handige werkwijze. Eerst short gaan, dan bekijken of het wel slim is.
Ga zo door.....
pe26 heeft een uitgebreide inhoudelijke reactie gegeven. Daar heb ik waardering voor.

Dat betekent niet dat ik veranderd ben van mening. Ik weet zeker dat ik “dieper graaf” in mijn bestudering van een bedrijf dan veel andere deelnemers op de IEX fora.

Ik hecht er ook waarde aan om zorgvuldig te communiceren en daarom wil ik vanmiddag nog wat zaken goed lezen.

Ik vind reacties zoals jij nu geeft altijd weinig respectvol. Aan mijn post van gisteravond kun je lezen dat ik niet 1 of andere nono ben. Je kunt het met me oneens zijn, dat uiteraard wel.

4.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 ... 246 247 248 249 250 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:11
Koers 27,040
Verschil -0,340 (-1,24%)
Hoog 27,100
Laag 27,040
Volume 2.451
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront