TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom in 2018

5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
harrysnel
16
quote:

jaapx schreef op 24 januari 2018 11:25:

@harrysnel
U schrijft over Geelen versus Goddijn in termen als 'de ene is goed, geeft z'n geld weg', en de andere is fout, 'werkt door, pakt opties etc.'
Zo is het niet natuurlijk. De kunstzinnige goedaardige Geelen is helemaal niet geschikt om een bedrijf te leiden. Goddijn is harder, maar ook zeker geen nouveau riche. Het is ook iemand die niet door geld gedreven wordt, vandaar dat hij zijn bedrijf niet verkocht heeft. Dat betreuren veel beleggers, maar het is wel zijn goed recht.
Jaapx, in eerste plaats, ik probeer zelf om met mijn positie in TomTom er financieel beter van te worden. Er is geen goed doel waar mijn geld heen gaat. Daar is niets nobels aan. Ik keur geld proberen te verdienen niet af. Dus een CEO die met opties extra geld binnenhaalt vanwege het behalen van bepaalde doelstellingen, daar heb ik geen enkel probleem mee.

Je schrijft: “het is wel zijn goed recht” als het gaat over zijn beslissing om het bedrijf niet te verkopen. Daar ben ik het volledig mee oneens. Het is namelijk niet zijn bedrijf meer. Hij is 1 van de aandeelhouders. Als CEO moet hij de belangen behartigen van alle aandeelhouders. De IPO van TomTom heeft hem “financieel onafhankelijk” gemaakt maar schept ook verplichtingen om dan rendement te creëren voor de deelnemers aan de IPO op E17,50. Als CEO kon hij TeleAtlas kopen omdat er instituten aandelen afnamen tegen E56 in december 2007. Ook daar heeft hij een verplichting om voor deze partijen er een hogere koers uit te slepen.

Mijn punt: Goddijn snapt niet (wil niet snappen) dat hij verantwoording schuldig is aan de “gewone aandeelhouder” en op moet stappen als hij geen rendement kan creëren. Hij snapt niet (wil niet snappen) dat een RvC er is om het bestuur te controleren in plaats van “hand boven het hoofd houden” en kiest voor Wakkie, Tammenoms Bakker, de afwezige Elberse, de Kreij. Stelt onder zijn leiding Taco aan vanuit IR als CFO. Goddijn snapt niet (wil niet snappen) dat het absurde situatie is dat een grootaandeelhouder ook CEO is bij een bedrijf dat alle informatie zoveel mogelijk binnenskamers houdt en dat daardoor ongelijke informatie tussen Founders en markt bestaat.

Dit kan gewoon niet. En als het wettelijk allemaal nog net door de beugel kan omdat de bewijslast niet geleverd kan worden, de AFM slaapt, Wakkie ervoor gaat liggen........dan nog zou je met enig moreel besef als Goddijn moeten snappen dat je gedrag ethisch verwerpelijk is. Hij leidt het bedrijf als een privé onderneming en de aandeelhouders lijden daaronder.

Dit zat er allemaal aan te komen. Geld is wel zijn drijfveer. Snap niet waarom jij denkt van niet. Vermogensverschaffers zijn alleen maar lastig. Lees dit interview:

Wij zijn en blijven eigenwijs bij TomTom

....

Al op zijn 16de wilde Goddijn, zoon van een verzekeringsman en een slagersdochter, rijk worden. Zelf spreekt hij liever van ‘financieel onafhankelijk’. Ook tijdens zijn studententijd ventileerde hij deze wens. Het lukte hem. Nog voor zijn 40ste verkocht hij zijn deel in het toenmalige zakcomputerbedrijf Psion voor omgerekend 5,4 miljoen euro aan het Britse moederbedrijf.Goddijn had zijn doel bereikt en besloot zich te richten op zeilen en luieren. ‘Na een jaartje had ik er genoeg van. Kort daarna heb ik de beste beslissing van mijn leven genomen.’

....

Externe financiers om sneller te kunnen groeien, heeft TomTom nooit gewild. ‘We zijn en blijven eigenwijs en werken met eigen geld. Vreemd geld is duur want investeerders eisen een hoog rendement. Onze filosofie: als je het goed doet, komt financieel succes vanzelf.....


www.volkskrant.nl/economie/-wij-zijn-...

“Financieel succes komt vanzelf als je het goed doet”. Hij bedoelt daarmee: financieel succes voor hemzelf. Ten koste van de overige aandeelhouders. Als aandeelhouder wil ik namelijk best “externe financiering”. Laat een financiële partij maar instappen en dividend eisen waardoor koers omhoog gaat. Laat een strategische partij maar instappen op E15. Laat een Microsoft de tent maar overnemen voor E5 miljard. Daar heeft Goddijn geen behoefte aan. Die is al “financieel onafhankelijk”. Zonder enige dankbaarheid daarbij voor de overige aandeelhouders die dit mogelijk hebben gemaakt. Mijn mening: de man heerst als een tiran over een bedrijf waar hijzelf 11,2% van de aandelen van heeft.

Jmho.
[verwijderd]
4
Harry ik blijf er bij dat je het steeds heel goed verwoord. Wederom AB. Zie met spanning uit naar 6 februari.
[verwijderd]
0

Hear, hear, hear! Grandioos en zeer nauwgezet heb jij zojuist de hebzucht en het karakter van Harold "Rinkelberg" Goddijn omschreven harrysnel.

Chapeau!
Beperktedijkbewaking
1
quote:

harrysnel schreef op 24 januari 2018 10:21:

Je moet bij Pieter Geelen niet denken aan call opties. Niet aan "gemiste winst als er een overname komt". Je moet niet aan iemand denken die gedreven wordt door geld. Integendeel. Nadat hij net als de andere Founders gecashd heeft bij IPO van TomTom in 2005 stopt hij een jaar later E100mln in de Turing Foundation. Hij doet dat uitdrukkelijk "samen met zijn vrouw". Noemt de Stichting "Turing Foundation" omdat hij die man bewondert. Dus niet het "Pieter Geelen fonds". Ook voor hem geen Rinkelberg, Stonecutter, Tradewind, Stonemason constructie om van geld nog meer geld te maken voor eigen gewin.

...

Goed verhaal Harry. Ik denk dat het beeld dat je schetst wel zo'n beetje klopt.
Toevallig wordt over een week de winnaar van de Turing poëzieprijs bekend gemaakt:
www.turinggedichtenwedstrijd.nl/
nl.wikipedia.org/wiki/Turing_Gedichte...

Ook mogelijk gemaakt door Geelen's foundation. Een prijs van 10.000 euro voor een enkel gedicht, vaak gewonnen door een onbekend talent. Elk jaar ca tienduizend deelnemers.
Morgen komen de beste 100 (genomineerde) gedichten online.

visje
0
@harrysnel, op zich heb je wel gelijk, het is natuurlijk wel zo dat wanneer je een handje vol aandelen hebt zoals 'wij' je totaal geen recht van spreken hebt. ik kan me voorstellen dat HG en consorten daar totaal 'schijt' aanhebben. En dat doen ze ook. Dat hebben we gemerkt op de laatste AVA. Het klinkt gek maar kan me zelfs wel voorstellen dat HG denkt, wie het laatst lacht lacht het best.
[verwijderd]
0
quote:

visje schreef op 24 januari 2018 13:11:

@harrysnel, op zich heb je wel gelijk, het is natuurlijk wel zo dat wanneer je een handje vol aandelen hebt zoals 'IK' je totaal geen recht van spreken hebt. ik kan me voorstellen dat HG en consorten daar totaal 'schijt' aanhebben. En dat doen ze ook. Dat hebben we gemerkt op de laatste AVA. Het klinkt gek maar kan me zelfs wel voorstellen dat HG denkt, wie het laatst lacht lacht het best.
[verwijderd]
2
twijfel even of ik 25% moet verkopen in kader van winst = winst voor dat de US opengaat ?
[verwijderd]
0
heb toch maar wat winst genomen, te vaak leergeld betaald bij TT. Zie wel wanneer ik ze weer terug kan kopen.
[verwijderd]
0
jaapxx
0
@harrysnel
Ik respecteer uiteraard uw mening, maar deel die niet. Als je belegt in een fonds waarvan je weet dat de helft in handen is van oprichters, moet je beseffen dat je weinig te zeggen hebt. Als die oprichters dan ook nog aan het stuur zitten, weet je dat een grote groep aandeelhouders ook nog voorkennis heeft....
[verwijderd]
0
quote:

jaapx schreef op 24 januari 2018 13:59:

@harrysnel
Ik respecteer uiteraard uw mening, maar deel die niet. Als je belegt in een fonds waarvan je weet dat de helft in handen is van oprichters, moet je beseffen dat je weinig te zeggen hebt. Als die oprichters dan ook nog aan het stuur zitten, weet je dat een grote groep aandeelhouders ook nog voorkennis heeft....
Maar ook jij gaat er dus wel van uit dat TomTom founders en management per saldo te kwader trouw zijn en hun aandeelhouders gewoon zwaar te kort doen?
tatje
2
Mooi Harrysnel.

Het belichten van Pieter Geelen en zijn vrouw.

Geweldig dat deze mensen via die stichting zoveel goed doen.

Maar toen de founders gingen cashen, zal de accountant een aantal mogelijkheden op tafel hebben gelegd.

Als je goed wil doen, kan een stichting uitkomst bieden en dat past ook bij Pieter en vrouw.

Beetje van Pieter en een beetje van de belasting !

Ik geef Pieter en vrouw alle kredits.

Maar waarom niet op 5 of 6 euro de rest van de aandelen verkocht.
Maar waarom niet de hele aandelen inkoop voor zijn rekening nemen.

Pietertje weet denkelijk ook wel dat Harold op een goudader is gestoten en wil zonder verkopen daar WEL van mee profiteren.

Ik blijf erbij, dat men minimaal 1 miljoen aandelen te kort kwam bij de aandelen inkoop.

Degene die dadelijk wel een goudschip ziet binnen varen, zonder er iets voor gedaan te hebben, moet dan die 1 miljoen aandelen ophoesten.

Denk dat Pietertje en vrouw een hart van goud hebben.

Maar denk ook, dat Pietertje zijn aandelen in Tom Tom niet allang heeft verkocht, omdat hij ook een goudschip ziet.

Beetje Hypocriet vind ik het wel.

Een stichting met een deel van je vermogen en met de rest wachten op het goudschip, tja :-):-)

Ik, heb een goede doelen stichting, maar als er straks 50 euro per aandeel wordt geboden, heb ik toch ook mooi 1,25 miljard.

Ik was mijn handen in onschuld.

Kom Pietertje alles naar goede doelen, dan geloof ik je helemaal.

Maar dan doet Pietertje mooi niet.

Het goede doel, misschien straks maar 8% van zijn toekomstige vermogen.

Lijkt een beetje op microsoft.

De ceo 50% aan goede doelen en de rest 40 of 50 miljard achter de hand.

dat wil ik ook wel :-) :-) :-)
[verwijderd]
0
Zou als de US open gaat wel eens een keermoment kunnen worden van het pos. beurssentiment van de afgelopen 6 maanden.
[verwijderd]
0
quote:

trendwatchings schreef op 24 januari 2018 14:12:

Zou als de US open gaat wel eens een keermoment kunnen worden van het pos. beurssentiment van de afgelopen 6 maanden.
Je bedoelt dat Paulus dan vingers te kort komt?
[verwijderd]
1
quote:

trendwatchings schreef op 24 januari 2018 14:12:

Zou als de US open gaat wel eens een keermoment kunnen worden van het pos. beurssentiment van de afgelopen 6 maanden.
Pas sinds vandaag lid van de IEX en ik bespeur hier toch erge shorters trekjes van trendwatching.
benbelegger
0
quote:

tatje schreef op 24 januari 2018 14:06:

Mooi Harrysnel.

.....

Beetje Hypocriet vind ik het wel.

Een stichting met een deel van je vermogen en met de rest wachten op het goudschip, tja :-):-)

....

Heel verstandig van Pieter.

Als je vandaag alles weggeeft heb je morgen niets meer om weg te geven.

Hoe zou je het zélf aanpakken...???
[verwijderd]
0
quote:

RickBreda schreef op 24 januari 2018 14:27:

[...]Pas sinds vandaag lid van de IEX en ik bespeur hier toch erge shorters trekjes van trendwatching.
ik heb het over de hele beurs, niet mij veroordelen als je me niet kent !! Dan zou je weten dat ik nog nooit short ben gegaan voor zover dat echt mogelijk is voor particulieren (maar dat leer je nog wel hoe dat in elkaar zit).
[verwijderd]
0
mjmj
0
quote:

tatje schreef op 24 januari 2018 14:06:

Mooi Harrysnel.

Het belichten van Pieter Geelen en zijn vrouw.

Geweldig dat deze mensen via die stichting zoveel goed doen.

Maar toen de founders gingen cashen, zal de accountant een aantal mogelijkheden op tafel hebben gelegd.

Als je goed wil doen, kan een stichting uitkomst bieden en dat past ook bij Pieter en vrouw.

Beetje van Pieter en een beetje van de belasting !

Ik geef Pieter en vrouw alle kredits.

Maar waarom niet op 5 of 6 euro de rest van de aandelen verkocht.
Maar waarom niet de hele aandelen inkoop voor zijn rekening nemen.

Pietertje weet denkelijk ook wel dat Harold op een goudader is gestoten en wil zonder verkopen daar WEL van mee profiteren.

Ik blijf erbij, dat men minimaal 1 miljoen aandelen te kort kwam bij de aandelen inkoop.

Degene die dadelijk wel een goudschip ziet binnen varen, zonder er iets voor gedaan te hebben, moet dan die 1 miljoen aandelen ophoesten.

Denk dat Pietertje en vrouw een hart van goud hebben.

Maar denk ook, dat Pietertje zijn aandelen in Tom Tom niet allang heeft verkocht, omdat hij ook een goudschip ziet.

Beetje Hypocriet vind ik het wel.

Een stichting met een deel van je vermogen en met de rest wachten op het goudschip, tja :-):-)

Ik, heb een goede doelen stichting, maar als er straks 50 euro per aandeel wordt geboden, heb ik toch ook mooi 1,25 miljard.

Ik was mijn handen in onschuld.

Kom Pietertje alles naar goede doelen, dan geloof ik je helemaal.

Maar dan doet Pietertje mooi niet.

Het goede doel, misschien straks maar 8% van zijn toekomstige vermogen.

Lijkt een beetje op microsoft.

De ceo 50% aan goede doelen en de rest 40 of 50 miljard achter de hand.

dat wil ik ook wel :-) :-) :-)
Als je op het juiste moment in bitcoins stapt kan je een hoop %% maken.
5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:47
Koers 5,840
Verschil -0,140 (-2,34%)
Hoog 5,925
Laag 5,730
Volume 278.858
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront