TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM december en de dertiende maand 2017

3.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 148 149 150 151 152 153 | Laatste
[verwijderd]
3
quote:

cave canem schreef op 31 december 2017 09:02:

@ Kid, bang maken ?
een overname is het beste nieuwjaarsgeschenk wat ik me kan wensen

begrijp je wat ik schrijf ?
2/3e van mijn Long is aandelen
1/3e van mijn long is geschreven put opties

ik ga helemaal uit mijn dak als TT overgenomen gaat worden

@CC

Waarom reageer je toch op NKIT, een eersteklas forumtrol.
holenbeer
0
@Wies, als ik jou was zou ik jouw bank zeker even het worst case scenario laten doorrekenen: wat kan de fair value van al jouw geschreven opties worden bij een overname of andere beeindiging van de notering die heftige koersschommelingen tot gevolg heeft.
Er kan van alles gebeuren waardoor zo’n situatie ontstaat. HG is de jongste niet meer, de volgende AVA wordt geen pretje, enz. Enz.
Maar misschien heb je dat allang laten doen.

Voor iedereen, ook de meelezers, fijne avond en hopelijk volgend jaar betere performance. Vergeet niet lid te worden van deVEB!
[verwijderd]
0

@ holenbeer / Kid

bij een overname is er voor mij geen worst case scenario, dan is het enkel de vraag ga ik veel, of heel veel opschrijven en dat is meer afhangende van het exit niveau dan wat anders

als je het met mijn TT positie over worst case scenario wil hebben, dat is als er voor wat dan ook totaal onverwachte reden een emissie zou plaats vinden, dat is voor mijn positie een absoute ramp, dan kachelen mijn Long aandelen onderuit, ga ik mega onderuit op mijn geschreven put optie aandelen en ben dan wel verplicht voor damage control om mee te doen en nog eens extra aandelen te nemen, dat zou een ramp zijn.
een overname aan 12 euro of beter is fantastisch en natuurlijk hoe hoger, hoe liever.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Laat ik zeggen en ik blijf het zeggen maar ik ben alles kwijt bij een overname.
1 positief punt. Die halve philipijnboom ben ik dan ook kwijt.
[verwijderd]
0
Vandaag bij hg op de koffie. Ik mag wel opschieten.
Netjes handje geven.?” Veel €12 roepen
Exit sports etc
[verwijderd]
0
Energy
0
www.autowereld.be/merk--volvo/autonie...

Deze volvo staat op het nieuwe platform waarvoor tt is geselecteerd. Februari 2018 in de verkoop.

Wellicht komen de eerste inkomsten van het volvo contract al in 2018 ipv 2019.
holenbeer
0
quote:

Was here schreef op 31 december 2017 13:45:

www.autowereld.be/merk--volvo/autonie...

Deze volvo staat op het nieuwe platform waarvoor tt is geselecteerd. Februari 2018 in de verkoop.

Wellicht komen de eerste inkomsten van het volvo contract al in 2018 ipv 2019.
Mooi (de lancering, niet de auto). Lijkt me niet dat hier nog HERE in zal zitten, je gaat toch bij een geheel nieuw type auto ook de laatste spullen gebruiken.
Ben wel benieuwd naar de prijzen van geheel elektrisch, en de range. Zit te azen op een tweedehands V60 plug-in, die worden vanzelf goedkoper als de nieuwe types op de markt komen, en zeker als die aantrekkelijk genoeg zijn.
Energy
0
In het pb van tt/volvo staat dat ALLE volvo's vanaf 2019 met tt kaarten, traffic en software worden geleverd.

Dit kan betekenen dat in een aantal modellen al in 2018 tt wordt geleverd. Dit gaat om het nieuwe platform waarvoor tt geselecteerd is. Het zou raar zijn dat ze voor een aantal maanden nog here zouden gebruiken.

quote:

holenbeer schreef op 31 december 2017 14:11:

[...]
Mooi (de lancering, niet de auto). Lijkt me niet dat hier nog HERE in zal zitten, je gaat toch bij een geheel nieuw type auto ook de laatste spullen gebruiken.
Ben wel benieuwd naar de prijzen van geheel elektrisch, en de range. Zit te azen op een tweedehands V60 plug-in, die worden vanzelf goedkoper als de nieuwe types op de markt komen, en zeker als die aantrekkelijk genoeg zijn.
mjmj
0
Ik wens iedereen hier een succesvol 2018!

Ik beveel dit aan.. een prachtige analyse waar je zelfs al ben je geen TA-aanhanger iets van op kunt steken:

www.adnbeursanalyse.nl/Slotanalyses/2...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Sunshine Band schreef op 30 december 2017 23:55:

[...]
waarom pakt ZF; enorme toeleverancier 150k medewerkers - een foto van Here?
ik hint op het toeval van de versnelling van de koersdaling tegelijk met dit nieuws

waarom zouden we de mogelijkheid wegcijferen dat Baidu ook met Here werkt?
Kan best dat ze daarvoor ook technologie van Tomtom gebruiken,, maar dat TomTom niet heilig is
Dat met die koersdaling lijkt me idd toeval. Een enkel (subjectief?) geïnterpreteerd fotootje is niet de oorzaak van een al maanden durende koersdaling.

Ik vond dat verhaal van een ZF-medewerker juist heel positief voor TT. Let wel, ZF is een belangrijke toeleverancier in Dld. Half zo groot, maar verder vergelijkbaar met Bosch. Eveneens niet-beursgenoteerd.

ZF staat voor 'Zeppelin Foundation'. (Tja, bij vele Duitse bedrijven is een oorlogsverleden niet te ontkennen, ook bij Bosch niet.) Hun aandelen zijn voor het overgrote deel in handen van de gemeente Friedrichshafen.
Kijk, dat is nu eens 'collectief bezit', men noemt dat het Rheinländische model. Net als bij Bosch (deels bezit van vakbonden).

Wat mij betreft beter dan de afschuwelijke Trump-kijk op de wereld. In sociaal en maatschappelijk opzicht begint de US een derde-wereldland te worden.

Allen een goed 2018 gewenst. Moge God arme Amerikanen bijstaan.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

NewKidInTown schreef op 31 december 2017 08:42:

[...]
...
Normaliter zal bij het fors oplopen van de koers na een ovenamebod maar voor de eigenlijke overname, de volatiliteit fors omhoog gaan. Maar te verwachten valt dat de aandelenkoers de oplopende call-optie-prijs voldoende compenseert, maar 100% zeker is dit niet.
Je zou ook verwachten dat de geschreven put-opties fors afnemen door de gestegen aandelen-koers, dat is echter allerminst zeker, o.a. door die gestegen volatiliteit.
Wel zou je de optie-posities voor de eigenlijke overname kunnen sluiten, de grote vraag is dan of die prijzen dan ook al niet zijn vooruitgelopen op die fair-value-berekening die er aan zit te komen.
...
Volgens mij ben je hier onnodig aan het paniekzaaien. Hoezo, gestegen volatiliteit? Misschien al eerder, maar niet na of door een plotselinge overname. Bij het berekenen van de fair value wordt de historische vola gehanteerd (of de implied vola vóór het overnamebericht).

Stel je zou als belegger met een optiepositie idd veel nadeel hebben bij de afwikkeling van langer lopende opties tijdens een overname. Dan zou je tegenpartij dus veel voordeel hebben. En dat is niet de bedoeling. Vandaar die fair-value berekening.

Voor de goede orde: stel je hebt, hopend op een gunstig overnamebericht, calls gekocht. Als dat bericht idd komt, stijgen je calls in waarde, en terecht, want je hebt goed gegokt. Je tegenpartij heeft dan pech.
De fair value-berekening heeft alleen betrekking op de tijdwaarde van opties die langer lopen dan de overnamedatum.
Analoog bij failliet gaan en dus van de beurs verdwijnen (zie Imtech).

[verwijderd]
0
Quite interesting but I don't think the move was a great one from China. I know this thread is pretty old and the Chinese government must have withdrawn the idea.
By the way, I'd love to include most of the Chinese autos updates in www.howyoudoo.com
[verwijderd]
0
Moreover, just as the Chinese government made this move, I think they should equally put the outrageous recall of Toyota cars into consideration. It's very unhealthy. Wait, did I say unhealthy? No, it isn't unhealthy but deadly for car drivers, especially Toyota car owners. You may even find some of the faulty Toyota cars on their website as well as howyoudoo.com/toyota-car-recall-2020/
We can't be driving around unknowing to us that our cars are faulty. China should look into life-threatening matters such as this.
[verwijderd]
0
It's ages already, but we are yet to see changes. I personally think it'll affect the drivers who miss out following updates on autos blogs such as sanedriver.com . For example, a driver could find keep this sanedriver.com/test-drive-a-car-witho... to stay afloat with information.
3.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 148 149 150 151 152 153 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 7,275
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,275
Laag 7,075
Volume 227.592
Volume gemiddeld 272.684
Volume gisteren 213.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront