Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
PPG koopt meer eigen aandelen in
Nog eens 2,5 miljard dollar gespendeerd.

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries gaat per direct voor nog eens 2,5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Dit maakte het Amerikaanse bedrijf donderdagavond bekend.

Het nieuwe programma is een aanvulling op het lopende programma, dat sinds september 2017 nog ruimte bood om voor 1,4 miljard dollar aandelen in te kopen.

PPG trachtte in het verleden het Nederlandse AkzoNobel in te lijven, wat mislukte. Conform de Nederlandse regelgeving zou PPG sinds deze maand weer opnieuw een poging mogen wagen om zijn concurrent te kopen.

Topman Michael McGarry van PPG liet evenwel al meermaals weten dat een overname van AkzoNobel een gepasseerd station is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street hoger gesloten
Vierde weekwinst op rij.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De S&P 500 sloot 0,8 procent hoger op 2.673,74 punten, terwijl de Dow Jones index 0,6 procent won op 24.651,50 punten. Technologiebeurs Nasdaq schreef zelfs 1,2 procent bij op 6.936,58 punten.

Nu de rentebesluiten van de grote centrale banken uit de weg zijn, concentreren de Amerikaanse markten zich in de laatste dagen van het jaar op de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets sprak van een jojo-effect om het sentiment op de Amerikaanse beurzen te omschrijven. Volgens Hewson vragen beleggers zich af of Amerikaanse beleidsmakers daadwerkelijk de belastingplannen erdoor gaan krijgen.

Eerder gingen het Huis van Afgevaardigden en de Senaat al akkoord met afzonderlijke versies van de plannen, waarmee onder meer de vennootschapsbelasting wordt verlaagd. Die twee plannen moeten nu samenkomen in één wet die nog voor de kerst door het Congres moet worden geloodst. Echter zouden een aantal Republikeinen weer twijfels hebben en aanpassingen willen. Hoewel de markt er nog steeds op rekent dat de hervormingen erdoor komen, zou de huidige rally eindigen wanneer dit niet het geval is.

Senator Marco Rubio van Florida zou volgens The Wall Street Journal aanvankelijk hebben aangegeven tegen de wet te stemmen, tenzij de belastingkortingen voor arme gezinnen met kinderen worden uitgebreid. Hewson van CMC Markets wees op uitspraken van president Donald Trump, die ervan overtuigd was dat Rubio uiteindelijk de plannen zal ondersteunen. Volgens de marktanalist werd dit door de markt goed opgepakt, waarna de beurzen een herstel lieten zien. Later op vrijdagavond liet Rubio op Twitter daadwerkelijk doorschemeren voor de wet te willen stemmen.

Ook Senator Bob Corker zei vrijdagavond laat voor te gaan stemmen. De Republikein uit Tennessee was de enige senator uit zijn partij die in de eerste instantie de belastingplannen niet zag zitten. Daarmee lijkt het steeds waarschijnlijker te worden dat de wet door het Congres komt.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de activiteit in de Amerikaanse deelstaat New York in december is afgenomen. De Empire State index daalde van 19,4 in november naar 18,0 in december, waarmee de neerwaartse trend van een maand werd voortgezet.

Later op de dag bleek de Amerikaanse industriële productie in november verder te zijn toegenomen. De productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven nam in november op maandbasis toe met 0,2 procent, waar economen vooraf rekenden op 0,3 procent. De stijging in oktober werd bijgesteld van 0,9 naar 1,2 procent.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,26 dollar, ofwel 0,5 procent, hoger op 57,30 dollar, geholpen door een lekkende pijpleiding in de Noordzee en aanhoudende verlagingen van de olieproductie.

De euro/dollar noteerde op 1,1759.

Bedrijfsnieuws

Adobe steeg 1,4 procent. Het softwarebedrijf kwam donderdagavond met vierde kwartaalcijfers die beter waren dan analisten hadden voorzien. Zelf sprak Adobe van recordresultaten op zowel kwartaal- als jaarbasis.

Qualcomm heeft wederom het bod op NXP Semiconductors verlengd. De aanmeldingstermijn voor het bod zou vrijdag 15 december aflopen. Deze termijn is nu verlengd tot 12 januari 2018. Qualcomm heeft al meerdere keren het bod verlengd sinds het bedrijf vorig jaar in oktober een bod uitbracht op NXP van 110 dollar per aandeel. De aandelen wonnen tot circa een half procent.

Marathon Oil sloot bijna een procent lager, ondanks dat JP Morgan het advies verhoogde van Overwogen naar Neutraal. Noble Energy daalde ruim drie procent. De Amerikaanse bank verlaagde het advies van Overwogen naar Neutraal.

Costco Wholesale publiceerde donderdag nabeurs eerste kwartaalcijfers. Die werden goed ontvangen met een koerswinst van 3,3 procent, nadat het aandeel in de elektronische handel nabeurs al ruim twee procent won. Met name de vergelijkbare winkelomzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, bleek beter dan verwacht.

Twitter kon vrijdag ook rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de micro-blog-site donderdag op het hoogste niveau in veertien maanden sloot. Het aandeel gaf ruim anderhalf procent prijs.

Twenty-First Century Fox en Disney konden op bijval van beleggers rekenen met koerswinsten van respectievelijk 0,3 en 0,6 procent. Walt Disney koopt Twenty-First Century Fox, met uitzondering van een aantal onderdelen die voor de transactie worden afgesplitst, voor 52,4 miljard dollar in aandelen.

Oracle ging vrijdag onderuit. Het aandeel zakte 3,8 procent weg. Hoewel de winst en omzet in het afgelopen kwartaal stegen, was de outlook voor het huidige kwartaal teleurstellend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
Disney in de lift van sterk openingsweekend Star Wars: The Last Jedi.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen maandag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De drie belangrijkste indexen stevenen maandag waarschijnlijk af op nieuwe recordniveau's vanwege het groeiende vertrouwen dat de Republikeinen er deze week in zullen slagen om de nieuwe belastingwet definitief aan te nemen.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei afgelopen weekeinde in verschillende talkshows "geen enkele twijfel" te hebben dat de Republikeinse belastingwet deze week het bureau van president Donald Trump zal halen. Echter, de wet wordt aangenomen met een zeer kleine Republikeinse meerderheid in de Senaat van 52-48. Senator John McCain zal de stemming naar verwachting missen, aangezien hij terugkeert naar zijn thuisstaat Arizona voor fysiotherapie en revalidatie in verband met zijn hersentumor die in de zomer werd gediagnosticeerd.

"Bedrijven met het etiket 'Made in USA' zullen het meeste voordeel halen uit de nieuwe belastingverlagingen, met name olieraffinaderijen, luchtvaartmaatschappijen en banken", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM. "Veel bedrijven in deze sectoren zullen de winst aanzienlijk zien stijgen met een stijging van 30 procent tot 2018. Dit is niet alleen goed nieuws voor deze bedrijven, maar het maakt ook de huidige hoge waarderingen realistischer", voegde hij toe.

De markt kijkt tevens uit daar een speech van Trump later op de dag. De president zal naar verwachting een nieuwe veiligheidsstrategie aankondigen.

Op macro-economisch vlak staat maandag slechts de NAHB vertrouwensindex van december geagendeerd.

Olie noteerde maandag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 57,54 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,3 procent duurder werd op 63,42 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1790. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1780 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Walt Disney kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de nieuwste Star-Wars film Star Wars: The Last Jedi dit weekeinde in de Verenigde Staten 220 miljoen dollar binnenhaalde. Wereldwijd staat na één weekend op 450 miljoen dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 0,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 2.675,81 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 24.651,74 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 6.936,58 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Colgate-Palmolive doet twee overnames
PCA Skin en EltaMD gekocht.

(ABM FN-Dow Jones) Colgate-Palmolive heeft de huidverzorgingsspecialisten PCA Skin en EltaMD in twee aparte transacties overgenomen. Dit maakte de Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen maandag bekend zonder een overnamebedrag te vermelden.

De geschatte omzet van beide bedrijven tezamen schat Colgate in op ongeveer 100 miljoen dollar. Beide merken voor huidverzorgingsproducten voor professioneel gebruik worden gedistribueerd in Amerika en China en enkele andere internationale markten.

De deals zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond en moeten nog door de betreffende toezichthoudende instanties worden goedgekeurd.

De transacties zullen volgens Colgate-Palmolive geen impact hebben op de winstgevendheid in 2018.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Campbell neemt Snyder's-Lance over
Soepproducent wordt snackreus.

(ABM FN-Dow Jones) Campbell Soup neemt de Canadese maker van snacks Snyder's-Lance over voor 50 dollar per aandeel in contanten, waarvoor het bedrijf 6,2 miljard dollar leent. Dat maakte de Amerikaanse soepfabrikant maandag bekend.

Snyder's-Lance maakt onder andere chips van het merk Kettle, maar ook zoutjes, koekjes, toastjes, popcorn en bagels. Het bedrijf boekte in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september, 2,2 miljard dollar omzet.

Na combinatie met de snacksdivisie van Campbell ontstaat een snackplatform met een omzet van 4,7 miljard dollar. De snackmarkt in de Verenigde Staten is goed voor 89 miljard dollar, volgens Campbell.

De totale omzet van Campbell zou door de overname meer dan 10 miljard dollar worden, waarvan nog 27 procent afkomstig uit de verkoop van soep.

Om de overname te financieren leent Campbell 6,2 miljard dollar, deels langlopend en deels kortlopende schuld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting hogere opening
Disney in de lift van sterk openingsweekend Star Wars: The Last Jedi.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

De drie belangrijkste indexen stevenen maandag waarschijnlijk af op nieuwe recordniveau's vanwege het groeiende vertrouwen dat de Republikeinen er deze week in zullen slagen om de nieuwe belastingwet definitief aan te nemen.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei afgelopen weekeinde in verschillende talkshows "geen enkele twijfel" te hebben dat de Republikeinse belastingwet deze week het bureau van president Donald Trump zal halen. Echter, de wet wordt aangenomen met een zeer kleine Republikeinse meerderheid in de Senaat van 52-48. Senator John McCain zal de stemming naar verwachting missen, aangezien hij terugkeert naar zijn thuisstaat Arizona voor fysiotherapie en revalidatie in verband met zijn hersentumor die in de zomer werd gediagnosticeerd.

"Bedrijven met het etiket 'Made in USA' zullen het meeste voordeel halen uit de nieuwe belastingverlagingen, met name olieraffinaderijen, luchtvaartmaatschappijen en banken", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM. "Veel bedrijven in deze sectoren zullen de winst aanzienlijk zien stijgen met een stijging van 30 procent tot 2018. Dit is niet alleen goed nieuws voor deze bedrijven, maar het maakt ook de huidige hoge waarderingen realistischer", voegde hij toe.

De markt kijkt tevens uit daar een speech van Trump later op de dag. De president zal naar verwachting een nieuwe veiligheidsstrategie aankondigen.

Op macro-economisch vlak staat maandag slechts de NAHB vertrouwensindex van december geagendeerd.

Olie noteerde maandag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 57,56 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,4 procent duurder werd op 63,45 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1795. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1780 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Walt Disney kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de nieuwste Star-Wars film Star Wars: The Last Jedi dit weekeinde in de Verenigde Staten 220 miljoen dollar binnenhaalde. Wereldwijd staat na één weekend op 450 miljoen dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 0,6 procent.

Campbell Soup neemt Snyder's-Lance over voor 4,87 miljard dollar. Snyder's-Lance steeg 6,9 procent en Campbell Soup daalde 1,7 procent.

Colgate-Palmolive heeft de huidverzorgingsspecialisten PCA Skin en EltaMD in twee aparte transacties overgenomen. De financiële details werden niet vermeld. Het aandeel steeg voorbeurs 1,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 2.675,81 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 24.651,74 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 6.936,58 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers in bijna 20 jaar niet zo hoog
NAHB index op 74.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in december gestegen tot het hoogste niveau in 18 jaar. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex steeg van 69 in november naar 74 deze maand. Er was een niveau van 70 voorzien. De laatste keer dat het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers zo hoog was, was in 1999.

Het indexcijfer voor november van 69 was een bijstelling van een aanvankelijk gerapporteerd niveau van 70.

Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Hershey lijft snackproducent Amplify in

Gepubliceerd op 18 dec 2017 om 07:33 | Views: 917

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Chocoladefabrikant Hershey neemt snackproducent Amplify Snacks over. Hershey heeft circa 1,6 miljard dollar over voor de maker van onder meer chips, popcorn en graanrepen. Geruchten over een deal deden eerder al de ronde.

De genoemde overnameprijs is een premie van 71 procent op de slotkoers van Amplify op vrijdag. De synergievoordelen van de bedrijven raamt Hershey op 20 miljoen dollar op jaarbasis. De deal wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

Het idee van de overname van Amplify komt van de nieuwe topvrouw Michelle Buck, die de positie van Hershey in de snackmarkt wil verstevigen. Die koers werd ingezet nadat levensmiddelengigant Mondolez, de maker van onder meer Oreo-, Lu- en Tuc-koekjes, Milka en Côte d'Or, vorig jaar vergeefs een poging deed om Hershey in te lijven.

Ook snackproducent Snyder's-Lance komt in andere handen. Levensmiddelenconcern Campbell Soup koopt voor bijna 4,9 miljard dollar de maker van bijvoorbeeld spretzels, chips, popcorn en crackers
voda
0
Wall Street stevent af op nieuwe records

Gepubliceerd op 18 dec 2017 om 19:36 | Views: 0

NY-DJ-Industrial Avg 15 dec
24.651,74 +143,08 (+0,58%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel duidelijk boven de recordstanden van afgelopen vrijdag. De belastinghervormingen in de Verenigde Staten die weer een stapje dichterbij lijken zorgden over een breed front voor optimisme. Verder werd uitgekeken naar een speech van president Donald Trump die naar verluidt een nieuwe veiligheidsstrategie onthult.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 24.791 punten. De bredere S&P 500 won eveneens 0,6 procent tot 2692 punten en schermenbeurs Nasdaq kreeg er 0,9 procent bij op 6998 punten, na tussentijds voor het eerst de mijlpaal van 7000 punten te hebben aangestipt.

De belastingenplannen die mogelijk nog deze week door president Donald Trump kunnen worden ondertekend pakken waarschijnlijk gunstig uit voor bedrijven. Beleggers kijken er dan ook al maanden reikhalzend naar uit. Vooral financiële fondsen kunnen profiteren en dat was te merken op de beursvloer. Zo stegen de banken Wells Fargo, Bank of America en Goldman Sachs tot 1,3 procent.

Campbell Soup

Beleggers verwerkten verder behoorlijk wat overnamenieuws. Zo daalde Oracle 0,5 procent nadat bekend was geworden dat het softwarebedrijf voor 1,2 miljard dollar het Australische Aconex overneemt. Uitbater van casino's en paardenraces Penn National Gaming (min 5,1 procent) legt 2,8 miljard dollar op tafel om branchegenoot Pinnacle Entertainment (min 0,2 procent) over te nemen.

Campbell Soup stond 0,5 procent hoger. Het levensmiddelenconcern neemt de maker van snacks Snyder's-Lance over in een deal ter waarde van bijna 4,9 miljard dollar. Chocoladefabrikant Hershey steeg ten slotte ook 0,5 procent op het nieuws dat het voor 1,6 miljard snackproducent Amplify Snacks inlijft.

Olie

Twitter dikte ruim 9 procent aan na een positief rapport van JPMorgan. Analisten van de bank rekenen op flinke groei van gebruikers van de dienst in 2018.

De euro was 1,1792 dollar waard, tegen 1,1804 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 56,93 dollar. Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 63,11 dollar per vat.
voda
0
Wall Street op koers voor nieuwe records
Beleggers hoopvol over belastinghervormingen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag maandag op koers voor nieuwe records voor de drie grote benchmarks. De Dow Jones index steeg 0,6 procent, de S&P 500 0,7 procent en de Nasdaq 0,9 procent. De techbeurs steeg tussentijds bovendien tot boven de magische grens van 7.000 punten.

"De Amerikaanse aandelenbeurzen krijgen een steroïden injectie [door de belastinghervormingen]", volgens marktstrateeg Alex Dryden van JPMorgan Asset & Wealth Management. Nog voor de kerst hoopt het Amerikaanse Congres groen licht te geven voor het belastingplan van president Donald Trump, waarmee onder andere de vennootschapsbelasting wordt verlaagd van de huidige 35 procent naar 21 procent. Trump kan dan voor de feestdagen nog zijn handtekening zetten onder de wet.

Hoewel de markt enthousiast is over de belastingplannen, zijn er kenners die kanttekeningen plaatsen bij de positieve impact voor de Amerikaanse economie.

"Het is een complexe wet en er zullen altijd onvoorziene gevolgen zijn", volgens investeringsstrateeg Dave Donabedian van CIBC Atlantic Trust Private Wealth Management. Desalniettemin ziet hij het zonnig in voor de aandelenmarkten in 2018 vanwege de robuuste groei van de mondiale economie.

Cijfers over het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers toonden maandag het hoogste niveau in 18 jaar. De index kwam in december uit op 74.

Verder liet Minneapolis Fed voorzitter Neel Kashkari van zich horen. In een interview met The Wall Street Journal zei het Fed-bestuurslid dat gewacht moet worden met verdere renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank totdat de inflatie omhoog gaat. Kashkari staat bekend als duif binnen het beleidscomité van de Fed en stemde vorige week dan ook tegen de renteverhoging.

De euro/dollar noteerde richting het slot in New York op 1,1783. Bij het slot in Europa verhandelde het muntpaar nog rond 1,1800.

De olieprijs is maandag licht weggezakt. De januari-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,14 dollar, of 0,2 procent lager op een settlement van 57,16 dollar. Aanvankelijk noteerde de olieprijs hoger, gesteund door een positief rapport over de Amerikaanse olieproductie van Baker Hughes. Gedurende de middagsessie kwam de olieprijs evenwel wat onder druk te staan, hoewel daar geen concrete aanleiding voor was. Wel worden de volumes richting de feestdagen lager, waardoor prijsschommelingen worden uitvergroot.

Bedrijfsnieuws

Banken zaten in de lift vanwege de verwachting dat de Amerikaanse belastingwet nog deze week wordt goedgekeurd. Goldman Sachs steeg 1,1 procent, JPMorgan won 0,8 procent en Bank of America noteerde 1,6 procent hoger. Citigroup steeg 1,2 procent.

Twitter steeg bijna 11 procent na een adviesverhoging bij JPMorgan, dat positiever werd over de toekomstige winstgevendheid van de microblogdienst.

Liberty Global kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van 2 miljard dollar. Het aandeel won 1,5 procent.

Campbell Soup maakte bekend de Canadese maker van snacks Snyder's-Lance over te nemen voor 50 dollar per aandeel in contanten. Het aandeel steeg 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nieuwe records voor Wall Street
Beleggers hoopvol over belastinghervormingen.

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn maandag nieuwe records neergezet. De S&P 500 index sloot 0,5 procent hoger op 2.690,16 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op een slot van 24.792,20 punten en de Nasdaq steeg 0,8 procent tot 6.994,76 punten. De techbeurs steeg tussentijds bovendien tot boven de magische grens van 7.000 punten.

"De Amerikaanse aandelenbeurzen krijgen een steroïden injectie [door de belastinghervormingen]", volgens marktstrateeg Alex Dryden van JPMorgan Asset & Wealth Management. Nog voor de kerst hoopt het Amerikaanse Congres groen licht te geven voor het belastingplan van president Donald Trump, waarmee onder andere de vennootschapsbelasting wordt verlaagd van de huidige 35 procent naar 21 procent. Trump kan dan voor de feestdagen nog zijn handtekening zetten onder de wet. Vermoedelijk wordt al dinsdag gestemd in het Huis van Afgevaardigden.

Hoewel de markt enthousiast is over de belastingplannen, zijn er kenners die kanttekeningen plaatsen bij de uiteindelijke positieve impact voor de Amerikaanse economie. "Het is een complexe wet en er zullen altijd onvoorziene gevolgen zijn", volgens investeringsstrateeg Dave Donabedian van CIBC Atlantic Trust Private Wealth Management. Desalniettemin ziet hij het zonnig in voor de aandelenmarkten in 2018 vanwege de robuuste groei van de mondiale economie.

Cijfers over het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers toonden maandag het hoogste niveau in 18 jaar. De index kwam in december uit op 74.

Verder liet Minneapolis Fed voorzitter Neel Kashkari van zich horen. In een interview met The Wall Street Journal zei het Fed-bestuurslid dat gewacht moet worden met verdere renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank totdat de inflatie omhoog gaat. Kashkari staat bekend als duif - en dissident - binnen het beleidscomité van de Fed en stemde vorige week dan ook tegen de renteverhoging.

De euro/dollar noteerde op het slot in New York op 1,1782. Bij het slot in Europa verhandelde het muntpaar nog rond 1,1800.

De olieprijs is maandag licht weggezakt. De januari-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,14 dollar, of 0,2 procent lager op een settlement van 57,16 dollar. Aanvankelijk noteerde de olieprijs hoger, gesteund door een positief rapport over de Amerikaanse olieproductie van Baker Hughes. Gedurende de middagsessie kwam de olieprijs evenwel wat onder druk te staan, hoewel daar geen concrete aanleiding voor was. Wel worden de volumes richting de feestdagen lager, waardoor prijsschommelingen worden uitvergroot.

Bedrijfsnieuws

Banken zaten in de lift vanwege de verwachting dat de Amerikaanse belastingwet nog deze week wordt goedgekeurd. Goldman Sachs steeg 1,1 procent, JPMorgan won 0,8 procent en Bank of America eindigde 1,6 procent hoger. Citigroup steeg 1,2 procent.

Twitter steeg 11,1 procent na een adviesverhoging bij JPMorgan, dat positiever werd over de toekomstige winstgevendheid van de microblogdienst.

Liberty Global kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van 2 miljard dollar. Het aandeel won 1,1 procent.

Campbell Soup maakte bekend de Canadese maker van snacks Snyder's-Lance over te nemen voor 50 dollar per aandeel in contanten. Het aandeel steeg 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting licht hogere opening
Beleggers wachten op stemming belastingplan in Huis van Afgevaardigden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een licht hogere opening op Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het groen.

Op Wall Street werden maandag nieuwe records neergezet. Het sentiment kreeg steun uit de verwachting dat nog deze week groen licht wordt gegeven voor de belastinghervormingen van president Donald Trump.

Dinsdag zijn beleggers wat voorzichtiger, in afwachting van de stemming over het plan in het Huis van Afgevaardigden die vermoedelijk plaats zal vinden. Later deze week volgt dan de stemming in de Senaat, waarna de wet nog voor de kerst moet worden ondertekend door president Trump.

"De goedkeuring voor het belastingplan komt op het juiste moment zodat de kerstrally een nieuwe impuls krijgt en zal leiden tot verdere records voor de Dow, S&P 500 en Nasdaq", verwacht marktanalist James Hughes van AxiTrader.

"Niet verrassend dat beleggers de nuances in de Republikeinse belastinghervormingen negeren, zeker de impact voor de Amerikaanse middenklasse. In plaats daarvan is men vooral enthousiast over wat de plannen betekenen voor de grote bedrijven en miljonairs", aldus analist Connor Campbell van Spreadex.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. Alleen de Amerikaanse woningbouw en bouwvergunningen in november staan op het programma.

Olie werd dinsdag circa een half procent duurder. De euro verhandelde rond lunchtijd op 1,1812 dollar. Dinsdagochtend vroeg noteerde het muntpaar rond 1,1795.

Bedrijfsnieuws

FedEx en General Mills komen vanmiddag met kwartaalcijfers.

Mogelijk reageert het aandeel Facebook op het nieuws dat het Duitse Bundeskartellamt het social media bedrijf beschuldigt van het misbruiken van zijn dominante marktpositie. Volgens de toezichthouder verzamelt Facebook data, zelfs wanneer een gebruiker een andere website bezoekt en niet klikt op de 'like' knop van Facebook. De gebruiker is zich hier van niet van bewust. Een definitief oordeel over de kwestie volgt niet voor de zomer van 2018, aldus de toezichthouder.

Een opvallende stijging was er maandag al voor LongFin Corp, dat bijna 223 procent steeg. Ook vrijdag kende het aandeel van het kleine Amerikaanse fintech bedrijf bizarre koersuitslagen, met een winst van meer dan 300 procent vanwege de overname van Ziddu.com, een provider van blockchain technologie. Dinsdagmiddag in de elektronische voorbeurshandel daalde het aandeel LongFin zo'n 34 procent.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag 0,5 procent hoger op 2.690,16 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op een slot van 24.792,20 punten en de Nasdaq steeg 0,8 procent tot 6.994,76 punten. De techbeurs steeg tussentijds bovendien tot boven de magische grens van 7.000 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Woningbouw Amerika stijgt onverwacht
Minder bouwvergunningen afgegeven.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in november onverwacht gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 3,3 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,297 miljoen stuks.

Vooraf geraadpleegde economen rekenden juist op een afname van 3,1 procent.

Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen vorige maand met 12,9 procent.

Minder bouwvergunningen afgegeven

Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in november met 1,4 procent op maandbasis tot 1,298 miljoen stuks. Op jaarbasis nam het aantal afgegeven bouwvergunningen evenwel met 3,4 procent toe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street lijkt records vast te houden
Alleen Nasdaq fractioneel lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een licht hogere opening op Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het groen en die op de Dow Jones index 0,2 procent hoger. De futures op de Nasdaq gaven licht terrein prijs.

Op Wall Street werden maandag nieuwe records neergezet. Het sentiment kreeg steun uit de verwachting dat nog deze week groen licht wordt gegeven voor de belastinghervormingen van president Donald Trump.

Dinsdag zijn beleggers wat voorzichtiger, in afwachting van de stemming over het plan in het Huis van Afgevaardigden die vermoedelijk plaats zal vinden. Later deze week volgt dan de stemming in de Senaat, waarna de wet nog voor de kerst moet worden ondertekend door president Trump.

"De goedkeuring voor het belastingplan komt op het juiste moment zodat de kerstrally een nieuwe impuls krijgt en zal leiden tot verdere records voor de Dow, S&P 500 en Nasdaq", verwacht marktanalist James Hughes van AxiTrader.

"Niet verrassend dat beleggers de nuances in de Republikeinse belastinghervormingen negeren, zeker de impact voor de Amerikaanse middenklasse. In plaats daarvan is men vooral enthousiast over wat de plannen betekenen voor de grote bedrijven en miljonairs", aldus analist Connor Campbell van Spreadex.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. Alleen de Amerikaanse woningbouw en bouwvergunningen in november stonden op het programma. Vorige maand steeg de woningbouw onverwacht met 3,3 procent, terwijl voor november een daling was voorzien van 3,1 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde met 1,4 procent.

Olie werd dinsdag ruim een half procent duurder. De euro verhandelde richting de Amerikaanse opening op 1,1826 dollar. Dinsdagochtend vroeg noteerde het muntpaar rond 1,1795.

Bedrijfsnieuws

FedEx komt vanmiddag met kwartaalcijfers.

Uitbater van de Olive Garden restaurants, Darden Restaurants, kwam voorbeurs al met tweede kwartaalcijfers. De winst en omzet bleken beter dan verwacht en de outlook voor heel het gebroken boekjaar werd verhoogd. Het aandeel Darden Restaurants steeg in de elektronische handel 2,6 procent.

Thuiszorgverlener Kindred Healthcare daalde vanmiddag ruim 5 procent. Het bedrijf wordt overgenomen door een consortium van Humana, TPG Capital en Welsh, Carson, Anderson & Stowe voor ruim 4 miljard dollar.

Het aandeel van Facebook reageerde voorbeurs nauwelijks op het nieuws dat het Duitse Bundeskartellamt het social media bedrijf beschuldigt van het misbruiken van zijn dominante marktpositie. Volgens de toezichthouder verzamelt Facebook data, zelfs wanneer een gebruiker een andere website bezoekt en niet klikt op de 'like' knop van Facebook. De gebruiker is zich hier van niet van bewust. Een definitief oordeel over de kwestie volgt niet voor de zomer van 2018, aldus de toezichthouder.

Een opvallende stijging was er maandag al voor LongFin Corp, dat bijna 223 procent steeg. Ook vrijdag kende het aandeel van het kleine Amerikaanse fintech bedrijf bizarre koersuitslagen, met een winst van meer dan 300 procent vanwege de overname van Ziddu.com, een provider van blockchain technologie. Dinsdagmiddag in de elektronische voorbeurshandel daalde het aandeel LongFin zo'n 21 procent.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag 0,5 procent hoger op 2.690,16 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op een slot van 24.792,20 punten en de Nasdaq steeg 0,8 procent tot 6.994,76 punten. De techbeurs steeg tussentijds bovendien tot boven de magische grens van 7.000 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Duitse toezichthouder beschuldigt Facebook van misbruik marktpositie
Definitief oordeel niet voor de zomer verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Het Bundeskartellamt beschuldigt Facebook van het misbruiken van zijn dominante marktpositie. Dit maakte de Duitse toezichthouder dinsdagochtend bekend in voorlopige bevindingen.

"We zijn vooral bezorgd over het vergaren van data buiten het sociale netwerk van Facebook en het invoegen van deze data in een Facebook account van een gebruiker", lichtte de directeur van Bundeskartellamt, Andreas Mundt, toe.

Volgens de toezichthouder verzamelt het Amerikaanse social media bedrijf data, zelfs wanneer een gebruiker een andere website bezoekt en niet klikt op de 'like' knop van Facebook. De gebruiker is zich hier van niet van bewust.

"De omvang en manier van data verzamelen schendt de Europese regels voor gegevensbescherming", aldus Bundeskartellamt, dat van mening is dat Facebook hiermee zijn marktpositie misbruikt omdat er geen ander soortgelijk social media platform is. "Deelname aan het netwerk van Facebook is alleen mogelijk via registratie en onbeperkte instemming met de algemene voorwaarden."

Met het bekendmaken van de voorlopige bevindingen geeft het Bundeskartellamt Facebook de gelegenheid om te reageren op de beschuldigingen en met eventuele oplossingen te komen.

Een definitief oordeel over de kwestie volgt niet voor de zomer van 2018, aldus de toezichthouder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Amerikaans belastingplan domineert valutamarkt
Markt kijkt ook uit naar groeicijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar schommelt rond de 1,18 in afwachting van de definitieve ondertekening van de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

De handelaar wees er wel op dat de markt inmiddels iets sceptischer is of dit deze week nog wel gaat lukken. "Vandaag of morgen kan er over de wet gestemd worden, maar het is de vraag of de wet deze week wordt aangenomen", aldus Maartens. "Het is verder overigens oersaai en in afwachting van de ontwikkelingen in de Verenigde Staten beweegt de markt zijwaarts."

Daarnaast kijkt de markt volgens de handelaar uit naar de publicatie donderdag van Amerikaanse economische groeidata over het derde kwartaal, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk een dag later.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 hoger op 1,1803, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,2 wint tot 132,83. De euro steeg ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent 0,8812. De dollar noteerde vlak tegen opzichte van de yen op 112,54, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,1 procent verloor tot 0,7466.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Kleine minnen op Wall Street

Gepubliceerd op 19 dec 2017 om 19:34 | Views: 166

NY-DJ-Industrial Avg 18 dec
24.792,20 +140,46 (+0,57%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York licht in de min. Wall Street doet een stapje terug in afwachting van een stemming over de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 24.780 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2685 punten. Schermenbeurs Nasdaq speelde 0,4 procent kwijt op 6965 punten. De beursgraadmeters sloten maandag nog op de hoogste standen ooit, een mijlpaal die dit jaar vaker werd gehaald.

Beleggers hopen er vurig op dat er nog voor de kerstdagen een akkoord ligt over de belastingplannen. Het Huis van Afgevaardigden stemt naar verwachting snel over de hervormingen. Daarna is het nog aan de Senaat de plannen goed te keuren. De belastingenplannen, die dan mogelijk nog deze week door president Trump kunnen worden ondertekend, pakken waarschijnlijk gunstig uit voor bedrijven.

Apple

Facebook ging meer dan 1 procent omlaag. Het bedrijf is door de Duitse kartelwaakhond op de vingers getikt omdat het privacyregels aan zijn laars lapte. Eerder waarschuwde ook de Franse mededingingsautoriteit voor machtsmisbruik door de techreus.

Apple leverde verder bijna 1 procent in, na een adviesverlaging. Analisten van Instinet zijn vooral voorzichtig over de mogelijke verkopen van de nieuwe iPhone X komend kwartaal.

Cars.com

Ook automarktplaats Cars.com staat in de schijnwerpers. De activistische investeerder Starboard Value heeft een belang van bijna 10 procent in het bedrijf genomen. Het aandeel noteerde een kleine 5 procent in de plus.

De koers van General Motors reageerde daarnaast op een adviesverhoging door RBC. De kenners zijn vooral positiever over de winstverwachting voor komend jaar. Het bedrijf kreeg er circa 1 procent aan beurswaarde bij.

Euro

LongFin was eveneens in trek, met een plus van zo'n 3 procent. Het fintechbedrijf dat pas sinds vorige week op Nasdaq genoteerd is zag zijn beurswaarde maandag al met 229 procent stijgen na de overname van blockchain-provider Ziddu.com. Vrijdag ging het aandeel ook als een raket.

De euro was 1,1847 dollar waard, tegen 1,1816 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie klom 0,6 procent in prijs tot 57,48 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 63,67 dollar per vat.
voda
0
Huis van Afgevaardigden stemt voor Amerikaanse belastingplan
Alle Democraten stemden tegen.

(ABM FN-Dow Jones) Het Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag groen licht gegeven voor het Amerikaanse belastingplan van president Donald Trump.

227 stemden voor en 203 stemden tegen de wet, die onder meer de vennootschapsbelasting verlaagt. Geen enkele Democraat stemde voor.

Nu het licht op groen is, zal de Senaat stemmen en kan de wet nog voor de kerst worden bekrachtigd met een handtekening van Trump. Naar verwachting zal de Senaat woensdag stemmen.

De Amerikaanse beurzen reageerden nauwelijks op de uitslag. Kort na bekendmaking van de stemming, koersten de Dow Jones index 0,1 procent lager, terwijl de Nasdaq 0,4 procent verloor en de S&P 500 0,2 procent prijsgaf.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets namen beleggers dinsdag een voorschot op het gezegde 'buy the rumour, sell the fact' omdat de belastingherziening inmiddels eigenlijk wel is ingeprijsd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street blijft lager na stemming over belastingplannen
Meerderheid van Huis van Afgevaardigden stemde voor.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen deden dinsdag een stapje terug, ondanks dat het Huis van Afgevaardigden groen licht gaf voor de belastingplannen van president Donald Trump.

Circa een half uur voor de slotzoemer koersten de S&P 500 index 0,3 procent in het rood en de Dow Jones index verloor 0,1 procent. De Nasdaq gaf 0,5 procent prijs.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat beleggers wat winst van tafel haalden in aanloop naar de stemming door het Huis van Afgevaardigden over de belastingplannen van president Donald Trump. Ook na de stemming bleven de Amerikaanse beurzen in het rood. 227 afgevaardigden stemden voor en 203 stemden tegen de wet, die onder meer de vennootschapsbelasting verlaagt. Geen enkele Democraat stemde voor.

Nu het licht op groen is, zal de Senaat stemmen en kan de wet nog voor de kerst worden bekrachtigd met een handtekening van Trump. Volgens meerderheidsleider in de Senaat, Mitch McConnell, zal de volgende stemming later vanavond plaatsvinden.

De verhouding Republikeinen en Democraten in de Senaat is 52/48, waardoor analisten verwachten dat de wet na het Huis van Afgevaardigden ook door de Senaat zal komen, zelfs als de ernstige zieke Republikein John McCain niet komt opdagen, zoals wordt verwacht.

Op maandag werden er op Wall Street nog nieuwe records neergezet. "En nu zien we beleggers een stapje terug doen", aldus marktanalist Madden, die meteen dacht aan het adagium "buy the rumour, sell the fact".

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig. Alleen de Amerikaanse woningbouw en bouwvergunningen in november stonden op het programma. Vorige maand steeg de woningbouw onverwacht met 3,3 procent, terwijl voor november een daling was voorzien van 3,1 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde met 1,4 procent.

De januari-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,30 dollar hoger op 57,46 dollar. Beleggers deden het dinsdag rustig aan in aanloop naar cijfers over de olievoorraden, die op woensdag worden verwacht, en de expiratie van de januari-future op een vat WTI.

Het muntpaar euro/dollar kwam wel in beweging na de stemming. De dollar verzwakte namelijk aanzienlijk. De euro verhandelde richting het einde van de handelsdag op xx dollar. Dinsdagochtend vroeg noteerde het muntpaar rond 1,1795.

Bedrijfsnieuws

Uitbater van de Olive Garden restaurants, Darden Restaurants, kwam voorbeurs met tweede kwartaalcijfers. De winst en omzet bleken beter dan verwacht en de outlook voor heel het gebroken boekjaar werd verhoogd. Het aandeel Darden Restaurants steeg 6,1 procent.

Thuiszorgverlener Kindred Healthcare daalde 4,5 procent. Het bedrijf wordt overgenomen door een consortium van Humana, TPG Capital en Welsh, Carson, Anderson & Stowe voor ruim 4 miljard dollar.

Het aandeel van Facebook reageerde nauwelijks op het nieuws dat het Duitse Bundeskartellamt het social media bedrijf beschuldigt van het misbruiken van zijn dominante marktpositie. Volgens de toezichthouder verzamelt Facebook data, zelfs wanneer een gebruiker een andere website bezoekt en niet klikt op de 'like' knop van Facebook. De gebruiker is zich hier van niet van bewust. Een definitief oordeel over de kwestie volgt niet voor de zomer van 2018, aldus de toezichthouder.

Een opvallende stijging was er maandag al voor LongFin Corp, dat bijna 223 procent steeg. Ook vrijdag kende het aandeel van het kleine Amerikaanse fintech bedrijf bizarre koersuitslagen, met een winst van meer dan 300 procent vanwege de overname van Ziddu.com, een provider van blockchain technologie. Dinsdagmiddag steeg het aandeel LongFin verder met een plus van 0,4 procent.

United Parcel Services is van plan om 125 elektrische semi-trucks af te nemen van Tesla. Financiële details werden niet genoemd. UPS won 0,4 procent, terwijl Tesla juist 2,0 procent verloor.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street sluit lager na stemming over belastingwet
Meerderheid van Huis van Afgevaardigden stemde voor.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen deden dinsdag een stapje terug, ondanks dat het Huis van Afgevaardigden groen licht gaf voor de belastingplannen van president Donald Trump. De S&P 500 index verloor 0,3 procent op 2.683,21 punten en de Dow Jones index gaf 0,2 procent prijs op 24.754,75 punten. De Nasdaq daalde met 0,4 procent tot 6.963,85 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat beleggers wat winst van tafel haalden in aanloop naar de stemming door het Huis van Afgevaardigden over de belastingplannen van president Donald Trump. Ook na de stemming bleven de Amerikaanse beurzen in het rood. 227 afgevaardigden stemden voor en 203 stemden tegen de wet, die onder meer de vennootschapsbelasting verlaagt. Geen enkele Democraat stemde voor, omdat de Democraten van mening zijn dat de kloof tussen arm en rijk door de wet groeit en dat de nu al flinke staatsschuld verder zal oplopen.

Nu het licht op groen is, zal de Senaat stemmen en kan de wet nog voor de kerst worden bekrachtigd met een handtekening van Trump. Volgens meerderheidsleider in de Senaat, Mitch McConnell, zal de stemming later vanavond plaatsvinden.

De verhouding Republikeinen en Democraten in de Senaat is 52/48, waardoor analisten verwachten dat de wet na het Huis van Afgevaardigden ook door de Senaat zal komen, zelfs als de ernstige zieke Republikein John McCain niet komt opdagen, zoals wordt verwacht.

Op maandag werden er op Wall Street nog nieuwe records neergezet. "En nu zien we beleggers een stapje terug doen", aldus marktanalist Madden, die meteen dacht aan het adagium "buy the rumour, sell the fact".

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig. Alleen de Amerikaanse woningbouw en bouwvergunningen in november stonden op het programma. Vorige maand steeg de woningbouw onverwacht met 3,3 procent, terwijl voor november een daling was voorzien van 3,1 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde met 1,4 procent.

De januari-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,30 dollar hoger op 57,46 dollar. Beleggers deden het dinsdag rustig aan in aanloop naar cijfers over de olievoorraden, die op woensdag worden verwacht, en de expiratie van de januari-future op een vat WTI.

Het muntpaar euro/dollar kwam wel in beweging na de stemming. De dollar verzwakte namelijk aanzienlijk. De euro verhandelde richting het einde van de handelsdag op 1,1843 dollar. Dinsdagochtend vroeg noteerde het muntpaar rond 1,1795.

Bedrijfsnieuws

Uitbater van de Olive Garden restaurants, Darden Restaurants, kwam voorbeurs met tweede kwartaalcijfers. De winst en omzet bleken beter dan verwacht en de outlook voor heel het gebroken boekjaar werd verhoogd. Het aandeel Darden Restaurants steeg bijna zeven procent.

Thuiszorgverlener Kindred Healthcare daalde krap vijf procent. Het bedrijf wordt overgenomen door een consortium van Humana, TPG Capital en Welsh, Carson, Anderson & Stowe voor ruim 4 miljard dollar.

Het aandeel van Facebook reageerde nauwelijks op het nieuws dat het Duitse Bundeskartellamt het social media bedrijf beschuldigt van het misbruiken van zijn dominante marktpositie. Volgens de toezichthouder verzamelt Facebook data, zelfs wanneer een gebruiker een andere website bezoekt en niet klikt op de 'like' knop van Facebook. De gebruiker is zich hier van niet van bewust. Een definitief oordeel over de kwestie volgt niet voor de zomer van 2018, aldus de toezichthouder.

Een opvallende stijging was er maandag al voor LongFin Corp, dat bijna 223 procent steeg. Ook vrijdag kende het aandeel van het kleine Amerikaanse fintech bedrijf bizarre koersuitslagen, met een winst van meer dan 300 procent vanwege de overname van Ziddu.com, een provider van blockchain technologie. Dinsdagmiddag steeg het aandeel LongFin verder met een plus van circa zes procent.

United Parcel Services is van plan om 125 elektrische semi-trucks af te nemen van Tesla. Financiële details werden niet genoemd. UPS sloot licht in het groen, terwijl Tesla juist 2,3 procent verloor.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.689,30 -0,83%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.899,61 -0,75%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.394,72 +0,65%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,31 +0,28%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront