KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
voda
0
T-Mobile mag doorgaan met datavrije muziek

Gepubliceerd op 11 okt 2017 om 09:55 | Views: 690

Deutsche Telekom 10 okt
15,67 -0,03 (-0,20%)

KPN 16:05
2,98 +0,02 (+0,81%)

T-Mobile mag bundels blijven aanbieden waarbij het streamen van muziek niet ten koste gaat van het datategoed. Dat is niet in strijd met Europese regels die voorschrijven dat internetaanbieders alle dataverkeer gelijk moeten behandelen, ook wel netneutraliteit genoemd.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dat bepaald. De toezichthouder stelde eerder nog vast T-Mobile met zijn datavrije muziek de Nederlandse wet overtrad. Maar in april oordeelde de rechter dat de regels in ons land in strijd zijn met een Europese verordening die een soepelere uitleg toestaat van het begrip netneutraliteit.

De ACM heeft de zaak opnieuw onderzocht en concludeert dat datavrije muziek wel toegestaan is volgens die Europese richtlijn. De dienst is beschikbaar voor alle muziekstreamingdiensten en beperkt de keuzemogelijkheden voor consumenten niet, aldus de concurrentiewaakhond.

Bits of Freedom
Bits of Freedom, een stichting die strijdt voor onder meer vrijheid van communicatie, laat weten het besluit van de toezichthouder aan te zullen vechten. ''Door nu niet strikt te handhaven zet de ACM aan tot het verzwakken van de bescherming van netneutraliteit in heel Europa'', aldus beleidsadviseur Rejo Zenger van de belangenorganisatie.

''Door te bepalen wat precies een muziekdienst is, bepaalt T-Mobile welke diensten in aanmerking komen voor een voorkeursbehandeling'', vindt Zenger. ''Bovendien kunnen of willen niet alle diensten voldoen aan T-Mobile's eisen.

Dat betekent dat slechts een beperkte groep muziekdiensten een voorkeursbehandeling krijgt.''
voda
0
Beursblik: Kamp pleit voor ingreep in telecommarkt

Europese Commissie besluit later deze maand.

(ABM FN-Dow Jones) Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft vorige week in een brief gepleit voor meer invloed van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt op de Nederlandse telecommarkt. Analist Ruben Devos van KBC Securities merkte naar aanleiding daarvan maandag op dat dit zou kunnen resulteren in een meer stringente regulering rond de fusie tussen Vodafone en Ziggo.

De marktvorser wees er op dat het nu voor de ACM moeilijk is om met de effecten van een duopolie in Nederland om te gaan, omdat de wet- en regelgeving traditioneel is gestoeld op een monopolistische markt. Europese regelgeving schrijft echter voor dat dominante netwerkeigenaren derden toegang moeten bieden tot hun netwerk. In Nederland moet KPN dat ook doen sinds de liberalisering van de markt, aldus Devos.

Minister Kamp merkte nu in zijn brief op dat EU-lidstaten hun marktbewakers netwerkregulering mogen toestaan, maar daar niet toe verplicht zijn, aldus de analist.

In het verleden hebben Kamp en de Tweede Kamer in Brussel aangedrongen op de noodzaak van gelijke behandeling van gelijkwaardige netwerken, aldus Devos.

De verantwoordelijke ministers in de Europese Unie zullen op 24 oktober een beslissing over de kwestie nemen, waarna het Europese Parlement een eindoordeel zal vellen.

De analist tekende daarbij aan dat de ACM eind dit jaar zijn nieuwe marktanalyse zal publiceren. Volgens Devos is de onvrede van de ACM met de huidige regels niet nieuw. De toezichthouder heeft in het verleden marktbesluiten voor de kabelmarkt genomen, die later door het Europese Hof nietig zijn verklaard, tekende Devos aan.

Als de ACM meer mogelijkheden zou krijgen om in te grijpen in de Nederlandse telecommarkt, zou dat tot meer concurrentie op de zakelijke en consumentenmarkt kunnen leiden, concludeerde de analist.

KBC Securities heeft op KPN Houden als advies met een koersdoel van 2,75 euro.

Op een groene AEX noteerde het aandeel KPN maandagochtend 0,4 procent hoger op 2,97 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Tele2 wint klanten, maar verliest omzet

Nieuwe klanten werven kan Tele2 in Nederland als de beste. Aan die nieuwe klanten ook geld verdienen, blijft voor het telecombedrijf echter moeilijk. Tele2 kreeg er in het derde kwartaal 57.000 nieuwe klanten bij, en heeft nu 18% meer klanten dan een jaar geleden. Maar de omzet daalde, in vergelijking met een jaar eerder, met ruim 5%, tot €145 mln.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Zweedse telecombedrijf donderdag publiceerde.

De concurrentie op de telecommarkt is hard. De prijzen staan onder druk, zowel voor mobiele telefonie als voor de vaste aansluitingen. Op beide segmenten leverde Tele2 omzet in. Het bedrijf wist afgelopen kwartaal weliswaar fors meer omzet te genereren uit mobiele abonnementen, maar tegelijk daalden de inkomsten uit de verkoop van telefoons flink. Zo waren de totale inkomsten uit mobiele telefonie toch lager dan een jaar geleden.

BKR-melding
Als reden voor de sterk gedaalde inkomsten uit de verkoop van mobieltjes (-41%) geeft Tele2 nieuwe regelgeving. Als klanten een krediet afsluiten voor een mobiele telefoon van meer dan €250, moet dat sinds een paar maanden worden gemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Ook moeten de aanbieders toetsen of een consument zich een krediet kan veroorloven. Klanten kiezen daardoor vaker dan voorheen voor een sim-only abonnement, legt een woordvoerder van Tele2 uit.

Het operationeel resultaat (ebitda) verbeterde wel, van licht negatief een jaar geleden naar €10 mln positief in het derde kwartaal van dit jaar. Het bedrijf verwacht bovendien voor het hele jaar een positief resultaat in Nederland te gaan behalen, waar dat vorig jaar nog €17 mln negatief was.

Belangrijke thuismarkt
Het betere operationeel resultaat hangt onder meer samen met het dalende investeringsniveau. Tele2 besteedde de afgelopen jaren vele miljoenen in Nederland voor het opzetten van een eigen netwerk voor 4G-mobiel internet. Daardoor is het nu na KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile de vierde aanbieder met een eigen netwerk.

Nederland is na thuisland Zweden de belangrijkste markt voor Tele2, dat verder onder meer een grote speler is in de Baltische staten. Het bedrijf verhoogde woensdag, voor het tweede kwartaal op rij, de verwachtingen voor het hele jaar. Het operationeel resultaat nam meer dan verwacht toe, evenals de vrije kasstroom. Ceo Allison Kirkby stelde daarop investeerders een mogelijke verhoging van het dividend in het vooruitzicht.

fd.nl/ondernemen/1223308/tele2-wint-k...
voda
0
Telecombedrijven minder streng voor wanbetalers

Na onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hebben tien grote telecombedrijven besloten hun incassopraktijk aan te passen. Boetes wegens wanbetaling voor klanten wier contract is beëindigd, worden verlaagd.
Het betreft de bedrijven Ben, hollandsnieuwe, Simpel, Simyo, Tele2, T-Mobile, Vodafone en Youfone. KPN volgt later dit kwartaal en Telfort uiterlijk het eerste kwartaal van 2018.

Grote verschillen
Uit eerder onderzoek concludeerde de ACM dat veel incassotrajecten van consumenten voortkomen uit telecomabonnementen. Bovendien was er veel verschil in de manier waarop de telecombedrijven het resterende bedrag in rekening brachten. De schadevergoeding die werd geëist, liep soms op tot 100%. Ook bleek de informatie die de bedrijven verstrekten via hun website en algemene voorwaarden vaak niet te kloppen met de wettelijke regels en met hun eigen praktijk. Consumenten wisten hierdoor niet waar ze aan toe waren

Grote stap
Directeur consumenten van ACM, Bernadette van Buchem is tevreden over het bereikte resultaat: 'Kwetsbare consumenten betalen niet langer een te hoge schadevergoeding als het telecomabonnement wordt beëindigd vanwege wanbetaling. Hiermee is een grote stap gezet, omdat telecombedrijven belangrijke opdrachtgevers zijn van incassobureaus.'

Volgens Van Buchem past de maatregel in de bredere aanpak door de ACM van de problemen in de incassobranche.

fd.nl/economie-politiek/1223299/telec...
voda
0
Telefónica Deutschland iets terughoudender

Gepubliceerd op 25 okt 2017 om 08:53 | Views: 595

KPN 16:21
2,98 -0,01 (-0,23%)

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Telefónica Deutschland heeft zijn financiële doelstellingen voor het hele jaar iets naar beneden bijgesteld. De telecomaanbieder voorziet nu een operationele winst die waarschijnlijk vlak, en mogelijk iets hoger zal uitvallen. Eerder ging het bedrijf uit van een groei tot mogelijk 5 procent.

Vooral de nieuwe Europese roamingregels zitten het bedrijf dwars. Sinds medio juni hoeven klanten bijna geen rekening meer te houden met extra kosten voor roaming in het buitenland. Die extra kosten zijn nu voor de provider. De opbrengsten uit mobiele diensten daalden op jaarbasis met 3,6 procent naar 1,3 miljard euro. Zonder veranderingen in de regelgeving zou hier een min van 0,1 procent geboekt zijn.

Daarnaast maakte het bedrijf kosten voor de integratie van E-Plus en voor verbetering van het netwerk. Telefónica Deutschland sloot het derde kwartaal van het jaar af met een verlies van 39 miljoen euro. Daarmee presteerde het Duitse telecombedrijf beter dan een jaar eerder toen een tekort resteerde van 105 miljoen euro. De omzet daalde met 1,3 procent tot 1,9 miljard euro.
voda
0
Orange groeit in Europa

Resultaat hoger ondanks afschaffen roamingkosten.

(ABM FN-Dow Jones) Orange heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt dankzij sterke groei in Europa, terwijl het bedrijfsresultaat licht steeg, ondanks een negatieve impact van de afschaffing van roamingkosten in Europa. Dat maakte het Franse telefoniebedrijf donderdag bekend.

"We trokken bijna een half miljoen mobiele abonnees en 321.000 kabelklanten aan in Frankrijk en Europa", zei CEO Stéphane Richard. "Ondanks nieuwe regels voor roaming in Europa, groeide de omzet voor het negende kwartaal op rij".

De omzet steeg op vergelijkbare basis met 0,5 procent tot 10,2 miljard euro, dankzij groei in Europa, waarbij met name Spanje en Centraal-Europa forse omzetgroei lieten zien, terwijl de inkomsten in Afrika en de omzet uit Internationale aanbieders en gedeelde diensten daalden.

Het aangepaste EBITDA resultaat steeg met 2,1 procent tot 3,6 miljard euro. Dit was in lijn met de groei van 2,2 procent in de eerste helft van het jaar.

In Frankrijk kwamen er 320.000 mobiele abonnees bij en in Europa 494.000, waarmee de klantenbasis met 3 procent groeide. Het aantal 4G-gebruikers in Europa steeg met 29 procent op jaarbasis tot 33 miljoen en het aantal kabelklanten steeg met 47 procent tot 4,2 miljoen.

De kapitaalinvesteringen stegen in de eerste negen maanden met 3 procent tot 4,9 miljard euro.

Orange bevestigde de verwachting van een hogere vergelijkbare aangepaste EBITDA in 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Omzet Telenet stijgt sterker dan verwacht

Kabelaar herhaalt vooruitzichten heel 2017.

(ABM FN) Telenet heeft in het derde kwartaal van 2017 de omzet harder zien stijgen dan voorzien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Belgische telecombedrijf.

De omzet van Telenet steeg afgelopen kwartaal met 4 procent naar 646 miljoen euro, duidelijk meer dan de 630,5 miljoen euro die analisten voorzagen. "Hoofdzakelijk toe te schrijven aan de overname van SFR BeLux", aldus Telenet. De kabelaar maakte voor het afgelopen kwartaal melding van een netto-instroom van abonnees voor all-in-one bundels van 40.700. Eind september ging het om in totaal 265.100 abonnees.

Daarnaast meldde Telenet een stabilisatie van de prestaties in het prepaidsegment.

De bedrijfskasstroom (EBITDA) daalde met een procent naar 286,5 miljoen euro, maar de aangepaste EBITDA nam juist met 8 procent toe tot 318,8 miljoen euro.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar behaalde Telenet een aangepaste vrije kasstroom van 345 miljoen euro, flink meer dan de 167 miljoen euro vorig jaar.

Outlook

Telenet bevestigde de vooruitzichten voor het hele jaar, met een aangepaste vrije kasstroom aan de bovenkant van de voorspelde bandbreedte van 350,0 tot 375,0 miljoen euro. Telenet meent "goed op weg" te zijn naar een samengestelde jaarlijkse groei van de aangepaste EBITDA met 5 tot 7 procent over de periode 2015-2018.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Omzetdaling voor telecomconcern Telefónica

Gepubliceerd op 26 okt 2017 om 08:44 | Views: 577

KPN 11:52
3,00 +0,03 (+1,11%)

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf Telefónica heeft afgelopen kwartaal voor het eerst in ruim een jaar minder omzet in de boeken gezet. Het bedrijf kampte met stevige concurrentie in onder meer thuisland Spanje. Ook drukten negatieve wisselkoerseffecten het resultaat.

Telefónica zette over het derde kwartaal een omzet van 12,8 miljard euro in de boeken. Dat betekende een daling van 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In Spanje zagen prijsvechters als Masmovil Ibercom aan de stoelpoten van de leidende telecomproviders om marktaandeel. Dat zet de resultaten van providers als Telefónica, maar ook Orange en Vodafone, die juist fors geïnvesteerd hebben in uitgebreidere en bovenal duurdere pakketten en diensten, onder druk.

Verder is Telefónica behoorlijk actief in Brazilië en het Verenigd Koninkrijk. Die landen waren vorig jaar goed voor ruim een derde van het bedrijfsresultaat van het telecombedrijf. De waardeschommeling van de Braziliaanse real en het Britse pond pakten voor Telefónica negatief uit. Het bedrijfsresultaat zakte afgelopen kwartaal bijna 2 procent naar 4,1 miljard euro.
voda
0
'Grote telecomfusie VS ketst af'

Gepubliceerd op 30 okt 2017 om 19:05 | Views: 260

KPN 17:35
2,95 0,00 (-0,10%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De fusiegesprekken tussen de Amerikaanse telecommaatschappij Sprint en branchegenoot T-Mobile US worden stopgezet. De Japanse eigenaar van Sprint, het technologie- en telecomconcern Softbank, zou het niet eens zijn met hoe het fusiebedrijf eruit zou gaan zien. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei.

T-Mobile USA is net als het Nederlandse T-Mobile een dochteronderneming van Deutsche Telekom. De Duitsers zouden een meerderheid van de aandelen in het nieuwe fusiebedrijf krijgen. Softbank zou bij nader inzien toch niet tevreden zijn met een minderheidsbelang.

Sprint en T-Mobile zijn de derde en vierde aanbieder van mobiele telefonie in de VS. Met een samensmelting zou de aanval op marktleiders Verizon en AT&T kunnen worden geopend. De gecombineerde omzet van de bedrijven bedraagt 70 miljard dollar en bij elkaar opgeteld hebben ze 130 miljoen gebruikers.

Sprint en T-Mobile kelderden direct na het naar buiten komen van het nieuws over de afgeketste fusie op de beurs in New York. Sprint verloor meer dan 10 procent. T-Mobile USA leverde ruim 5 procent in. Ook Verizon en AT&T gingen omlaag.
Mr_Baldy
0
Beursblik: moeilijk derde kwartaal ZiggoVodafone

KPN volgens NIBC nog steeds beste kaarten in hand.

(ABM FN-Dow Jones) ZiggoVodafone heeft een moeilijk derde kwartaal achter de rug en wist niet het gehoopte commerciële succes te realiseren, waardoor KPN zijn leidende positie kan behouden. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag.

ZiggoVodafone rapporteerde over het afgelopen kwartaal een omzetdaling van 5 procent, mede vanwege een omzetdruk van 14 procent bij mobiele abonnementen. ZiggoVodafone heeft net als KPN te kampen gehad met aangepaste roamingtarieven.

Als gevolg van de omzetdaling en continue investeringen, zag Den Drijver het bedrijfsresultaat (EBIT) dalen met maar liefst 20 procent tegen een marge van 8,4 procent. Dit is beduidend minder dan de marge van ruim 13 procent van KPN, zo merkte de analist op.

Het aantal klanten nam wel toe, maar het is volgens Den Drijver duidelijk dat ZiggoVodafone niet het commerciële succes bereikte waarop werd gehoopt. KPN doet het volgens NIBC beter, met onder meer sterke diensten en een goed aanbod, waardoor het telecombedrijf meer klanten aan zich kan binden en de kosten laag kan houden door het versimpelen van de organisatie.

NIBC handhaafde het Accumuleren advies op KPN met een koersdoel van 3,20 euro en merkte op dat KPN tegen een veel hoger premium kan worden verhandeld vanwege het lagere risicoprofiel en de leidende positie van zijn netwerk.

Op een vlak Damrak koerste het aandeel KPN donderdagochtend 0,4 procent hoger op 2,99 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

voda
0
Beursblik: Veon groeit sneller dan verwacht

Solide kwartaalresultaten volgens UBS.

(ABM FN-Dow Jones) Veon is in het derde kwartaal van dit jaar sneller dan verwacht gegroeid en realiseerde bovendien hogere marges. Dit concludeerden analisten van UBS donderdag in reactie op de cijfers van het telecom- en internetconcern.

Volgens UBS vielen de omzet en het bedrijfsresultaat (EBITDA) 0,2 tot 2,4 procent boven de consensusverwachtingen uit. Daarbij groeide de omzet uit mobiele diensten met 3,6 procent op jaarbasis na een groei van 2,3 procent van het aantal mobiele telefonie klanten.

De daling van de onderliggende vrije kasstroom van 3 procent bleek in lijn met de verwachtingen van UBS.

Veon handhaafde de outlook voor heel 2017. Het telecombedrijf mikt daarmee op een lage enkelcijferige groei van de autonome omzet en onderliggende EBITDA-marge. De vrije kasstroom zal tussen de 900 miljoen en een miljard dollar uitkomen.

Al met al "solide resultaten", zo concludeerde UBS, die zijn ramingen voor heel 2017 niet aanpaste.

UBS heeft een koopadvies op Veon.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
T-Mobile timmert aan de weg in Nederland

Gepubliceerd op 9 nov 2017 om 07:06 | Views: 528

KPN 16:56
2,94 -0,01 (-0,47%)

DEN HAAG (AFN) - T-Mobile Nederland is in het afgelopen kwartaal verder gegroeid. De telecomprovider kreeg er meer klanten bij en zag zijn bedrijfsresultaat (ebitda) verder oplopen, zo maakte het donderdag bekend.
De onderneming kreeg er in drie maanden 66.000 abonnees bij. Het totale aantal klanten, inclusief prepaidbellers, groeide met 4,7 procent naar een kleine 3,9 miljoen.

Het bedrijfsresultaat, een belangrijke graadmeter voor de winstgevendheid, groeide met 7,7 procent tot 98 miljoen euro. De opbrengsten daalden op jaarbasis met 1,5 procent tot 327 miljoen euro.

Roaming
Veel providers in Europa hebben last van de veranderde regels voor roaming. De kosten die in rekening worden gebracht bij het gebruik van de smartphone over de grens zijn binnen de EU nagenoeg afgeschaft. Die komen nu voor rekening van de providers. Eerder zei VodafoneZiggo al dat de nieuwe regels de omzet met 27 miljoen drukten.

Moederbedrijf Deutsche Telekom verhoogde donderdag zijn winstverwachting voor het hele jaar, kort nadat de gesprekken voor een fusie van zijn Amerikaanse tak T-Mobile US met branchegenoot Sprint werden stopgezet. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) komt nu uit op 22,5 miljard euro, van een eerdere prognose van 22,3 miljard euro. In het derde kwartaal bedroeg dit resultaat ruim 5,7 miljard euro.
voda
0
Vodafone buigt verlies om in winst

Britse telecombedrijf verhoogt outlook hele gebroken boekjaar.

(ABM FN-Dow Jones) Vodafone heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een verlies weten om te buigen in winst, terwijl de omzet daalde. Dit maakte het Britse telecombedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

CEO Vittorio Colao sprak van een goed commercieel momentum in de afgelopen zes maanden, waarbij de omzet autonoom groeide, dankzij mobiele data en het aanhoudende succes als Europa's snelstgroeiende breedbandprovider.

Vodafone boekte in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar, dat liep tot 30 september, een operationele winst van 2,0 miljard euro, tegenover 1,5 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,2 miljard euro, tegenover een verlies van 5,0 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet daalde van 24,1 miljard euro in de eerste helft van het gebroken boekjaar vorig jaar, naar 23,1 miljard euro de afgelopen zes maanden. De daling is met name het resultaat van de deconsolidatie van Vodafone Nederland en valuta-schommelingen.

Outlook

Vodafone verhoogde zijn outlook voor het hele gebroken boekjaar en rekent nu op een groei van het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) van circa 10 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een groei variërend van 4 tot 8 procent, wat een aangepast bedrijfsresultaat impliceert van 14,75 miljard euro tot 14,95 miljard euro tegen constante wisselkoersen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Beursgang T-Mobile Nederland denkbaar'

Gepubliceerd op 15 nov 2017 om 21:12 | Views: 46

DT.TELEKOM AG NA 19:43
15,10 +0,05 (+0,33%)

KPN 17:35
3,01 +0,01 (+0,40%)

BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Telekom staat open voor een eventuele beursgang van de Nederlandse divisie T-Mobile. Ook een fusie van het onderdeel met een andere telecomaanbieder is volgens topman van Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, bespreekbaar. ,,Mits de omstandigheden goed zijn", zo zei hij tijdens een bijeenkomst in Barcelona.

Höttges benadrukte dat er over de toekomst van T-Mobile Nederland nog geen beslissing is genomen, maar ook dat het lokale management een dergelijke deal ,,logisch" zou vinden. De topman zegt dat hij zijn divisiemanagers relatief vrij laat om op zoek te gaan naar manieren om waarde te creëren. Op die manier worden onderdelen volgens hem meer bedrijvig bestuurd. ,,Ze kunnen er voor kiezen naar de beurs te gaan", aldus Höttges. ,,Daarover is nog geen beslissing genomen."
Verder zei de topman dat hij ook bereid is om zaken te doen over de zendmastendivisie.
voda
0
Tele2 zwijgt over opmerkingen topman T-Mobile

Gepubliceerd op 16 nov 2017 om 11:31 | Views: 1.133

DT.TELEKOM AG NA 15 nov
15,10 +0,05 (+0,33%)

KPN 15:23
2,97 -0,03 (-1,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Telecomaanbieder Tele2 gelooft in zijn eigen strategie en gaat niet in op speculaties over eventueel samengaan met bijvoorbeeld de Nederlandse tak van T-Mobile. Dat meldde een woordvoerder van Tele2 desgevraagd in een reactie op opmerkingen van de topman van Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile. Die ziet een samengaan van Tele2 en T-Mobile in Nederland onder voorwaarden wel zitten.

Tele2 werkt op sommige vlakken al wel samen met T-Mobile, onder meer op het gebied van 4G-netwerken. Zo delen de bedrijven in Nederland antennes. De zegsman benadrukt dat Tele2 wel meer samenwerkingsverbanden en partners heeft.

T-Mobile is na KPN en Vodafone de nummer drie op de Nederlandse markt voor mobiel bellen. Tele2 is de nummer vier.
voda
0
Deutsche Telekom wil fusie T-Mobile en Tele2 - media

Fusie onwaarschijnlijk volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Topman Timotheus Höttges van Deutsche Telekom wil aansturen op een fusie van het Nederlandse T-Mobile en Tele2 als alternatief voor een beursgang van T-Mobile in Amsterdam. Dit schreef MergerMarket.

Volgens MergerMarket zou CEO Allison Kirkby van Tele2 geen commentaar willen geven op een mogelijke fusie.

Volgens analisten van NIBC lijkt het evenwel onwaarschijnlijk dat het tot een fusie zal komen in het licht van recente uitspraken van de Europese mededingingsautoriteiten. Met een samengaan zouden er in Nederland nog maar drie in plaats van vier mobiele aanbieders zijn. Europese toezichthouders stemden al eerder tegen soortgelijke fusies en volgens de marktvorsers zal er hoogstwaarschijnlijk geen uitzondering worden gemaakt voor T-Mobile en Tele2.

Als T-Mobile een beursgang zou maken in Amsterdam en zijn zendmasten zou verkopen, dan kan eigenaar Deutsche Telekom volgens NIBC nog een aardige opbrengst tegemoet zien, terwijl bij een fusie de kans op een contante opbrengst klein is.

Een beursgang zal weinig impact hebben op de concurrentie denkt NIBC, in tegenstelling tot een fusie, wanneer besparingen door synergievoordelen kunnen worden geïnvesteerd in lagere prijzen om marktleider KPN van de troon te stoten.

NIBC heeft een Accumuleren advies op KPN met een koersdoel van 3,20 euro. Het aandeel KPN koerste vrijdagochtend 0,9 procent lager op 2,96 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Telecombedrijven voelen effect roamingregels

Gepubliceerd op 30 nov 2017 om 08:46 | Views: 1.373

KPN 16:21
3,08 +0,03 (+1,02%)

HOUTEN (AFN) - Telecombedrijven hebben flink last van de nieuwe roamingregels. Ook stevige concurrentie blijft de omzetten in de sector drukken. Vooral VodafoneZiggo kreeg de afgelopen maanden een flinke tik te verwerken, zo meldde marktonderzoeker Telecompaper in een rapport over het derde kwartaal. Voor Tele2 gold overigens het tegenovergestelde.

De opbrengsten van mobiele diensten door de telecombedrijven daalden in de periode juli tot en met september met bijna 8 procent tot 1,1 miljard euro. Op kwartaalbasis was sprake van een min van 2,8 procent. Naast roamingregels hebben de bedrijven ook te maken met nieuwe regels omtrent tarieven.

VodafoneZiggo liet opnieuw de grootste daling zien. Het bedrijf zag zijn omzet op jaarbasis met 13 procent dalen en verloor als enige van de vier netwerkoperators marktaandeel. Het bedrijf is nu goed voor ruim 30 procent van de markt. Tele2 zag zijn omzet bijna een vijfde hoger uitvallen. De prijsvechter is goed voor ruim 5 procent van de markt.

KPN
KPN verstevigde zijn leidende marktpositie. Ondanks een omzetdaling van ruim 7 procent steeg het marktaandeel een fractie tot 43,1 procent. T-Mobile is de nummer vier met 21,2 procent van de markt in handen. Het bedrijf verloor net als KPN circa 7 procent aan omzet.

Voor het hele jaar voorziet Telecompaper een daling van de omzet van mobiele diensten met 4,5 procent tot 4,5 miljard euro. Ook de komende jaren zal er sprake zijn van een daling. De omzet zal in 2021 circa 4,3 miljard euro bedragen, aldus de marktonderzoeker.

Mobiel dataverkeer blijft qua volume met dubbele cijfers groeien en de verwachting is dat dit zal versnellen.
voda
0
Kabinet versimpelt overstap telecomaanbieder

Gepubliceerd op 4 dec 2017 om 16:29 | Views: 494

KPN 17:11
3,04 -0,01 (-0,33%)

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat het recht om eenvoudig van telecomaanbieder te wisselen in een wet vastleggen. Dat heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken aan de Tweede Kamer geschreven.

Sinds 2009 is er een overstapservice voor consumenten en sinds vorig jaar ook voor zakelijke abonnees. Die zijn op basis van zelfregulering tot stand gekomen, maar vooral bij de regeling voor zakelijke klanten verliep dat moeizaam.

In april was door Economische Zaken al een onderzoek gestart naar verbetering van het zelfreguleringsplatform van telecomaanbieders. Daaruit blijkt dat een wettelijke basis een ,,cruciale voorwaarde is voor effectieve zelfregulering''. Die ,,stok achter de deur'' biedt Keijzer nu.

In de loop van volgend jaar komt de bewindsvrouw met een wetsvoorstel.
voda
0
Beursblik: kans op goedkeuring fusie T-Mobile en Tele2 klein
Mocht deal wel doorgaan, is dit negatief voor KPN volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) De kans is klein dat Deutsche Telekom en Tele2 goedkeuring krijgen van mededingingsautoriteiten om hun Nederlandse activiteiten samen te voegen. Dit schreef NIBC vrijdag in een analistenrapport.

Het Duitse telecombedrijf en zijn Zweedse sectorgenoot maakten het voornemen om de Nederlandse divisies te fuseren vrijdag bekend. De deal, die onderhevig is aan goedkeuring van toezichthouders, moet in de tweede helft van volgend jaar worden afgerond. Tele2 krijgt een belang van 25 procent en Deutsche Telekom een belang van 75 procent.

"We snappen de gedachte achter de deal gezien de matige winstgevendheid van Tele2 en T-Mobile Nederland maar het zal zeer moeilijk worden voor de bedrijven om Europese goedkeuring te krijgen", aldus analist Martijn den Drijver. Hij wees op een soortgelijke deal in Noorwegen tussen Telenor en TeliaSonera die Europese mededingingsautoriteiten afwezen met als reden dat het concurrentievermogen zou afnemen en dit zou leiden tot minder investeringen in het netwerk en hogere prijzen voor de consument.

Mochten toezichthouders wel akkoord gaan, dan zal dit zijn op basis van grote concessies van Tele2 en Deutsche Telekom. Ook zal dit leiden tot nog meer concurrentie in een toch al competitieve Nederlandse telecommarkt. "Dat zou duidelijk niet positief zijn voor KPN. Maar zoals het er nu voor staat gaan we er niet van uit dat de EU akkoord gaat", aldus Den Drijver, die vooralsnog ook geen groen licht voorziet van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

NIBC heeft een Accumuleren advies op KPN en een koersdoel van 3,20 euro. Het aandeel KPN noteerde vanochtend 0,7 procent hoger op 2,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Marinus-86
0
quote:

voda schreef op 15 december 2017 15:51:

Beursblik: kans op goedkeuring fusie T-Mobile en Tele2 klein
Mocht deal wel doorgaan, is dit negatief voor KPN volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) De kans is klein dat Deutsche Telekom en Tele2 goedkeuring krijgen van mededingingsautoriteiten om hun Nederlandse activiteiten samen te voegen. Dit schreef NIBC vrijdag in een analistenrapport.

Het Duitse telecombedrijf en zijn Zweedse sectorgenoot maakten het voornemen om de Nederlandse divisies te fuseren vrijdag bekend. De deal, die onderhevig is aan goedkeuring van toezichthouders, moet in de tweede helft van volgend jaar worden afgerond. Tele2 krijgt een belang van 25 procent en Deutsche Telekom een belang van 75 procent.

"We snappen de gedachte achter de deal gezien de matige winstgevendheid van Tele2 en T-Mobile Nederland maar het zal zeer moeilijk worden voor de bedrijven om Europese goedkeuring te krijgen", aldus analist Martijn den Drijver. Hij wees op een soortgelijke deal in Noorwegen tussen Telenor en TeliaSonera die Europese mededingingsautoriteiten afwezen met als reden dat het concurrentievermogen zou afnemen en dit zou leiden tot minder investeringen in het netwerk en hogere prijzen voor de consument.

Mochten toezichthouders wel akkoord gaan, dan zal dit zijn op basis van grote concessies van Tele2 en Deutsche Telekom. Ook zal dit leiden tot nog meer concurrentie in een toch al competitieve Nederlandse telecommarkt. "Dat zou duidelijk niet positief zijn voor KPN. Maar zoals het er nu voor staat gaan we er niet van uit dat de EU akkoord gaat", aldus Den Drijver, die vooralsnog ook geen groen licht voorziet van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

NIBC heeft een Accumuleren advies op KPN en een koersdoel van 3,20 euro. Het aandeel KPN noteerde vanochtend 0,7 procent hoger op 2,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Oud nieuws
1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,321
Verschil -0,058 (-1,72%)
Hoog 3,330
Laag 3,270
Volume 13.480.877
Volume gemiddeld 13.711.851
Volume gisteren 10.555.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront