Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eindejaarsrally Dirty Thirteen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 21 november 2017 17:28
    Prachtig verhaal, Arend Jan ! Afgezien van Ahold Delhaize laat ik de rest aan mij voorbijgaan. Vandaag een lange e-mail van de Claim-administration van Imtech gekregen. Die gaan dus een schim, een fractie van de aangekochte Imtech-aandelen uitbetalen. Een wel heel magere troost, maar.... wel weer een heel goede les dat " afgebrande " aandelen....nog verder kunnen afbranden. Dat was, altijd achteraf, voor mij de les van Imtech.

    Dus de rest van jouw ideetjes laat ik graag over aan andere beleggers.
    Ipv HAL zou ik veel eerder GBL of Ackermans @ Van Haaren kijken. Vooral naar GBL omdat die met discount van 20 procent noteert en Ackermans @ Van Haaren met slechts half procentje.

    Peter
  2. Arend Jan 21 november 2017 17:36
    Hoi ffff

    Imtech is ook mijn bechmark. Zag wel tien keer een koopmoment. Gelukkig nooit gedaan, want dan had ik al mijn geld verspeeld.

    Daarom beleg ik ook niet meer in individuele aandelen. Hoewel het vaak vreselijk jeukt. Vorig jaar winter Shell, ING en Arcelor, nu Ahold en HAL. Maar, zoals gezegd, daar had ik geen geld meer voor gehad na Imtech. En het anders dit jaar wel met Flow Traders verbrand.

    Gr
    AJee
  3. [verwijderd] 21 november 2017 19:56
    Beter Bed kende in oktober dalende bezoekersaantallen bij dochterbedrijf Matratzen Concord in Duitsland, de belangrijkste afzetmarkt van BB, vanwege het BASF gifschandaal.

    Wellicht is BB leuk voor een eindejaarsritje.

    Maar op tijd weer lozen want de klap voor de omzetcijfers in Duitsland gaat nog komen bij de presentatie van de Q4 cijfers.
  4. Gala-diner 22 november 2017 06:04
    Ik heb gekozen voor Flow Trader, maar dan niet voor korte termijn.
    Ik verwacht dat op dit koersnivo het aantrekkelijk zal blijken en dat naast een veel hoger koersnivo volgend jaar het dividend-rendement weleens erg leuk gaat worden.
    Bij een dividend van €1 zit je bij dit koersnivo al op meer dan 5,5%.
    Misschien een leuk ideetje?
    FT is overigens maar 10% van mijn portefeuille.
    Galapagos heb ik al jaren, zelf nog gekocht net onder de €3, aankoopgemiddelde €12,24.
    Ik verwacht bij Galapagos volgend jaar een stuk hoger koersnivo, uitzonderlijk biotech-bedrijf met en zeer interessante pijplijn en kaspositie van 1,2 miljard!
    Ook verwacht ik vanaf eind van dit jaar dat er weer overname-fantasie in de koers zal verschijnen..
    Ook een leuk ideetje?
  5. forum rang 5 theo1 22 november 2017 10:45
    Ik heb al jaren HAL (oudste aandelen rond de 60 gekocht), en die hebben wel vaker magere jaren gehad. Soms doet het aandeel een jaar helemaal niks of daalt het. Maar dan is er ineens weer een superjaar en is alles weer vergeten. De oliesituatie kan eigenlijk alleen maar beter worden en ze hebben nog coolblue achter de hand. Ik heb vaker getwijfeld, maar er nooit spijt van gekregen HAL vast te houden. Als je op je oudste aandelen tegen de €100 per aandeel op winst staat, plus het vorstelijke (onbelaste) dividend, kan je ook een stootje hebben natuurlijk.

    Ackermans is natuurlijk ook uitstekend, maar het dividend is veel lager en ook nog eens zwaar belast in België. Dat is wat mij betreft toch wel een behoorlijk nadeel. Ze zouden offshore moeten gaan naar Monaco of zo. Of Nederland als hier de dividendbelasting is afgeschaft (want dat gaat het kabinet natuurlijk gewoon doordrukken).
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links