Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.128 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Deel 2:

Van de Midkapfondsen leed TomTom een verlies van 0,9 procent. TomTom heeft in het derde kwartaal minder omzet geboekt en zag het resultaat in het rood duiken en stelde opnieuw de omzetverwachting voor heel 2017 neerwaarts bij. TomTom behaalde een omzet van 218 miljoen euro door druk op de inkomsten bij de consumententak. De navigatiespecialist zei eerder in het hele boekjaar te rekenen op een omzet van 925 miljoen tot 950 miljoen euro. Vrijdag liet de het bedrijf weten vanwege de reorganisatie van de sporttak uit te zullen komen op ongeveer 900 miljoen euro. "Met uitzondering van de sporttak heeft TomTom redelijk goede resultaten behaald in het derde kwartaal", aldus analist Martijn den Drijver van NIBC.

OCI was met een winst van 2,9 procent de sterkste stijger van de AMX-fondsen, gevolgd door ASR, dat 2,5 procent steeg op overnamegeruchten, die overigens werden ontkend.

Refresco Group verloor bijna een vol procent na een adviesverlaging door ING van Kopen naar Houden. Het koersdoel werd gehandhaafd op 20,50 euro.

Wereldhave heeft in de eerste negen maanden de bruto huurinkomsten licht zien dalen. Het vastgoedfonds herhaalde evenwel de eerder afgegeven outlook. Analist Jaap Kuin van ING zei neutraal te zijn over de trading update van het vastgoedconcern. Het aandeel sloot vlak.

KBC Securities heeft het koersdoel voor Sligro verhoogd met 4,50 euro naar 40,50 euro en handhaafde het advies op Accumuleren. Het aandeel verloor niettemin 1,8 procent.

In de AScX won ForFarmers 0,3 procent. Coöperatie FromFarmers meldde vrijdag zijn belang ForFarmers te hebben verlaagd. Het kapitaalbelang is gedaald van 53,2 naar 49,99 procent. Het stembelang dat de coöperatie nu in ForFarmers heeft is echter nog 58,12%, omdat FromFarmers ook het stemrecht kan uitoefenen voor het kapitaalbelang dat de Stichting Beheer- en Administratiekantoor ForFarmers in ForFarmers heeft. Het prioriteitsaandeel dat Coöperatie FromFarmers in ForFarmers heeft blijft van kracht. Het veevoerbedrijf maakte vrijdag ook bekend dat Iain Gardner als directielid en operationeel directeur bij ForFarmers vertrekt.

Brunel International was onder de kleinere fondsen de grootste stijger met een winst van 2,8 procent, na goede cijfers van de Amerikaanse branchegenoot ManPower. Vastned sloot de rij met een verlies van 1,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.570,65 punten. De Dow Jones index steeg bijna 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten overwegend hoger

Volvo en Ericsson sterke stijgers na positieve resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag met winst gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 390,13 punten, de Duitse DAX boekte een fractionele winst op 12.991,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.372,38 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.523,23 punten.

De Europese beurzen herstelden volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets van de verliezen op donderdag, toen de Amerikaanse Senaat met een nipte meerderheid een begrotingswet goedkeurde, waarmee de weg mogelijk vrijkomt voor belastingverlagingen.

Hewson zag verder een iets positievere toon uit Brussel komen in het licht van de Brexit-gesprekken, nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel erkende dat ook vanuit de Europese Unie stappen vooruit moeten worden gezet. Dit laat volgens de marktvorser een verandering in de toon zien, nadat de Europese Unie eerder nog geen enkel teken van compromis liet zien. Bovendien zou voorzitter Donald Tusk van de Europese Raad in handelsgesprekken met Europese landen ook de voorstellen van het Verenigd Koninkrijk willen meenemen, zo merkte Hewson op.

"Hoewel we nieuwe recordstanden voor de Duitse DAX zagen deze week, was er vooral sprake van een gemengd beeld op de financiele markten in Europa, waarbij de winsten redelijk beperkt bleven en de Spaanse en Italiaanse beurzen minder presteerden", aldus de analist.

De marktvorser merkte op dat het geen goede week was voor de Britse beurzen, na enkele winstwaarschuwingen van diverse bekende Britse bedrijven. Wel was het volgens Hewson een sterke week voor Britse bankenaandelen in aanloop naar de kwartaalberichten van Barclays, Lloyds en Royal Bank of Scotland aankomende week.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse producentenprijzen in september harder zijn gestegen dan in de maand ervoor. Op jaarbasis stegen de prijzen met 3,1 procent, versus 2,6 procent een maand eerder.

De lopende rekening van de betalingsbalans van de eurozone is in augustus op maandbasis gestegen. Het overschot bedroeg 33,3 miljard euro, tegenover 31,5 miljard euro in de voorgaande maand.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 51,39 dollar, terwijl een december-future Brent 0,2 procent lager bewoog op 57,52 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1785. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1816 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1852 op de borden. Marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities merkte op dat handelaren bezorgd zijn over de oplopende spanningen in Spanje en een mogelijke opschorting van de autonomie in Catalonië dit weekeinde, hetgeen de euro onder druk zet.

Bedrijfsnieuws

Volvo sloot 7,0 procent hoger. De Zweedse autoproducent boekte in het derde kwartaal een hogere nettowinst. De resultaten waren beter dan verwacht.

Ericsson won 8,0 procent, hoewel het concern een hogere nettoverlies rapporteerde vanwege eenmalige provisies en herstructureringslasten.

Britse exporteurs zaten vrijdag in de lift, vanwege het lagere Britse pond. G4S won 1,8 procent, Rentokil Initial steeg 2,4 procent en CRH, een leverancier van bouwmaterialen, schreef 2,1 procent aan beurswaarde bij.

Swiss Re sloot 1,7 procent hoger. De Zwitserse verzekeraar meldde te verwachten dat de orkaanstormen in Noord-Amerika en de aardbeving in Mexico het concern circa 3,6 miljard dollar zal gaan kosten.

Daimler heeft minder winst behaald in het derde kwartaal door kosten voor herstructureringen en het terugroepen van auto's. Het aandeel verloor 0,8 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse markten tot een half procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Licht verlies op weekbasis voor AEX

Zwaargewicht Unilever trekt hoofdgraadmeter in het rood.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is deze week licht gedaald. Met een slotstand van 544,63 punten op vrijdag sloot de Amsterdamse hoofdgraadmeter deze week 0,3 procent lager.

In het algemeen was het qua sentiment een aardige beursweek. In Amerika werden opnieuw beursrecords gebroken en ging de Dow Jones index door de 23.000 punten. Toch vraagt marktanalist Hussein Sayed van FXTM zich af hoeveel opwaarts potentieel er over is. "De huidige bullmarkt wordt naar mijn idee gedreven door hebzucht en speculatie, wat een indicatie kan zijn dat we in het laatste stadium zitten van deze opwaartse trend."

De all time highs op Wall Street werden gesteund door in het algemeen solide kwartaalresultaten van zwaargewichten als Goldman Sachs, IBM en Netflix.

De AEX bleef een groot deel van de week goed liggen. Pas donderdag kwam de Amsterdamse hoofdgraadmeter in de problemen toen Unilever tegenvallende kwartaalresultaten presenteerde. Marktanalist Ron van der Does wees op de weging van Unilever van ruim 15 procent. Dat de cijfers van het levensmiddelenconcern slecht werden ontvangen, was terug te zien in de AEX index, aldus de marktvorser.

De euro stond onder druk vanwege het politieke tumult in Spanje. Catalonië schepte geen duidelijkheid over zijn onafhankelijkheidsstatus. De Catalaanse leider Carles Puigdemont verklaarde dat hij wil onderhandelen met Madrid, maar dat de onafhankelijkheid zal worden uitgeroepen wanneer dit niet gebeurt. De centrale regering liet in een reactie weten dat men zaterdag artikel 155 in werking zal stellen. Op basis hiervan wordt Catalonië simpel gezegd onder curatele gesteld en gedwongen weer de regels van de centrale regering in Madrid te volgen.

De dollar werd deze week gestuwd door de speculatie over via volgend jaar voorzitter is van de Federal Reserve. De termijn van de huidige voorzitter Janet Yellen loopt in februari 2018 af en het is nog lang niet zeker dat president Donald Trump haar zal voordragen voor een nieuwe termijn. Donderdag had Trump een ontmoeting met Yellen over haar toekomst. De kans dat hij een echte havik zal benoemen, dus een voorstander van renteverhogingen, lijkt de markt als groter in te schatten, waarop de Amerikaanse greenback deze week dus steeg.

Olie beleefde een volatiele week. Aanvankelijk steeg de olieprijs door onrusten in Irak, wat één van de grootste olieproducenten van de OPEC is. Winstnemingen zorgden er richting het eind van de week echter voor dat de olieprijs weer onder druk kwam te staan.

Op macro-economisch vlak waren er geen hele spannende publicaties. Chinese groeicijfers toonden een lichte vertraging tussen het tweede en derde kwartaal, maar de groei van 6,8 procent was wel licht boven verwachting. Op het partijcongres van de Chinese Communistische Partij verklaarde premier Xi dat China de komende jaren verder economisch wil hervormen, waarbij de overheid een grotere rol krijgt en met name de torenhoge schuldenberg van China omlaag gebracht moet worden.

Volgende week

Het kwartaalcijferseizoen gaat volgende week door met de resultaten van onder meer Philips, BinckBank, Randstad, Heineken, Galapagos, Arcadis, KPN en Gemalto. Qua buitenlandse fondsen komen bijvoorbeeld Ford, General Motors, Microsoft, Coca-Cola, Boeing en McDonald's met kwartaalcijfers.

Op macro-economisch vlak zal de meeste aandacht uitgaan naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag. Vermoedelijk zal de ECB bij monde van voorzitter Mario Draghi meer duidelijkheid geven over hoe het maandelijkse obligatie-opkoopprogramma er volgend jaar uit zal zien.

Stijgers en dalers

Unilever was duidelijk de gebeten hond na de publicatie van zwakke derde kwartaalcijfers. De onderliggende omzetgroei, het cijfer waar analisten vooral op focussen, bedroeg 2,6 procent, waar de consensus lag op 3,9 procent. Exclusief de Spreads divisie, die Unilever wil afstoten, daalde de omzet in het derde kwartaal met 1,5 procent. Bij de tak zelf was sprake van een omzetdaling van 2 procent. Dit was wel een verbetering ten opzichte van eerdere kwartalen, aldus Unilever, dat zijn outlook herhaalde. Analisten waren niet te spreken over de resultaten, hoewel UBS nog een lichtpuntje vond. Volgens de Zwitserse bank was het positief dat de resultaten in de opkomende markten verder aantrokken, wat ook gold voor het grootste deel van de volumes. Beleggers straften de cijfers evenwel af met een koersval van 7,7 procent op weekbasis.

AkzoNobel volgde met een verlies ten opzichte van vorige week van 1,6 procent. Het verf- en chemieconcern kwam met nog zwakkere cijfers dan gedacht en verlaagde opnieuw de outlook voor het hele jaar. Analist Wim Hoste van KBC Securities noemde de resultaten van het verf- en chemieconcern "redelijk zwak", zelfs wanneer rekening wordt gehouden met de verwachte tijdelijke onderbrekingen in de productie en de supply chain.

ASML steeg 0,1 procent nadat de Veldhovense toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie de eigen verwachtingen wist te overtreffen in het derde kwartaal. Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen zei dat de onderneming ijzersterk heeft gepresteerd, waarbij vooral de verkoop van geheugenchips de resultaten aanjaagde. Analist Edwin de Jong van NIBC vond dat ASML vertrouwen naar de toekomst uitstraalde. Na de cijfers kreeg ASML diverse koersdoelverhogingen. Analisten van Berenberg merkten daarbij op dat de lage instroom aan nieuwe EUV-orders in het afgelopen kwartaal slechts van tijdelijke aard is en dat de vraag ernaar vanuit logistieke en DRAM-klanten in de komende kwartalen weer zal toenemen.

Financials deden het goed in de AEX deze week. Aegon steeg 2,7 procent, ABN AMRO won 3,8 procent en NN Group zag de beurswaarde met 2,2 procent toenemen.

In de Midkap steeg Refresco Group 3,2 procent op weekbasis en was daarmee koploper. Woensdag werd bekend dat de bottelaar om tafel zit met PAI Partners over een mogelijke overname. Volgens KBC Securities lijkt de bereidheid nu groter bij Refresco. Op 3 oktober deed PAI een derde en verhoogd bod van 19,75 euro per aandeel, waarmee Refresco op 1,6 miljard euro wordt gewaardeerd. KBC Securities analist Alan vandenberghe is ervan overtuigd dat Refresco het onderste uit de kan wil halen.

Grootste stijger in de Midkap was evenwel ASR Nederland, dat vrijdag een koerssprong maakte en als gevolg op weekbasis 5,6 procent hoger sloot. Persbureau Bloomberg schreef op basis van bronnen dat Aegon informeel toenadering heeft gezocht met concurrent ASR voor een overname. Later ontkende een woordvoerder van Aegon tegenover ABM Financial News de geruchten.

Sligro Food Group, Philips Lighting en TomTom konden de belegger niet bekoren. Het aandeel van Sligro daalde 6,7 procent. Het derde kwartaal was voor het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel zwakker dan gedacht, met name bij Foodservice, waar de omzet flink vertraagde. Voor de retailactiviteiten waaronder ook de EMTÉ winkels vallen, is men nog bezig met strategische alternatieven, herhaalde het concern. KBC Securities en NIBC stelden dat de winsttaxaties waarschijnlijk omlaag moeten, omdat Sligro een vlakke winstontwikkeling voorziet dit jaar. KBC Securities verhoogde vrijdag het koersdoel wel.

voda
0
Deel 2:

Philips Lighting leverde 3,7 procent in op weekbasis. Het concern heeft in het derde kwartaal van dit jaar conform verwachting gepresteerd, waarbij de divisies Lampen en LED slecht presteerden maar Professional het veel beter deed. Dit concludeerde analist David Vagman van KBC Securities. In het afgelopen kwartaal werd op jaarbasis een 3,5 procent lagere omzet van 1.684 miljoen euro gerealiseerd. Dat was 3 procent onder de marktconsensus.

TomTom heeft in het derde kwartaal minder omzet geboekt en zag het resultaat in het rood duiken. De navigatiespecialist stelde bovendien de omzetverwachtingen voor heel dit jaar opnieuw neerwaarts bij. Toch deed TomTom het redelijk goed in het kwartaal, met uitzondering van de sporttak, vond analist Martijn den Drijver van NIBC vrijdag in een reactie. Vanwege de problemen in de sporttak heeft TomTom zijn omzetverwachting voor heel 2017 verlaagd, van 925 miljoen naar 900 miljoen euro. Maar los hiervan verbeterden de brutomarge en het onderliggende EBIT resultaat en de groei in het belangrijke Automotive onderdeel was solide, volgens Den Drijver die wel bezorgd blijft over de groei bij Telematics tak en ook op middellange termijn onzekerheden ziet voor TomTom. Het aandeel gaf op weekbasis 0,9 procent aan beurswaarde prijs.

Onder de kleinere fondsen was Kiadis Pharma een negatieve blikvanger. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 17,50 naar 12,50 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Analist Lenny van Steenhuyse werd voorzichtiger over het marktpotentieel van bloedkankermedicijn ATIR101. KAS Bank steeg op weekbasis 1,3 procent na het publiceren van solide kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AEX besluit eerste handelsdag week met winst

Gepubliceerd op 23 okt 2017 om 17:41 | Views: 0

AEX 17:47
545,96 +1,33 (+0,24%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met winst gesloten. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters sloten de eerste handelsdag van de week in het groen. Beleggers verwerkten bedrijfsresultaten van verschillende bedrijven, maar keken vooral uit naar cijfers van andere bedrijven die later deze week op het programma staan. Verder deed de beurs van Madrid opnieuw een stapje terug.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent hoger op 545,96 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 833,88 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,3 procent. Londen sloot vlak.

De hoofdindex in Madrid verloor 0,6 procent. De Spaanse regering wil de naar onafhankelijkheid strevende regering van Catalonië naar huis sturen en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Wel moet de Senaat die stappen nog goedkeuren. Dat gebeurt mogelijk vrijdag.

Chipmachinefabrikant ASML was de grootste steiger onder de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 2,2 procent, voor onder meer KPN (plus 1,8 procent) dat later deze week de boeken opent. Philips kreeg er 1,1 procent bij. Het medische technologiebedrijf krikte zoals verwacht zijn omzet en winst in het derde kwartaal verder op.
voda
0
Philips en BinckBank sluiten hoger op Damrak

Bedrijfsresultaten goed ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) Het Damrak is maandag hoger gesloten, waarbij resultaten van Philips en BinckBank goed werden ontvangen. De AEX index steeg 0,2 procent tot 546,96 punten, terwijl de AMX een winst van 0,6 procent boekte en de ASxX 0,2 procent won.

Beleggers konden maandag reageren op de verkiezingswinst van Shinzo Abe in Japan en de aanhoudende crisis tussen de Spaanse regering en Catalonië. Premier Abe won de verkiezingen ruim en kreeg daarmee een sterk mandaat van zijn kiezers. De Nikkei 225 sloot ruim 1 procent hoger.

In het weekend bleek ook dat de spanningen tussen Spanje en de opstandige regio Catalonië niet zijn afgenomen. De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft parlementsleden van de centrale regering in Madrid zaterdag toestemming gevraagd om artikel 155 in werking te zetten. Hiermee verliest Catalonië zijn zelfbestuur tot er nieuwe regionale verkiezingen plaatsvinden.

Deze week gaat de aandacht op de financiële markten uit naar een reeks van bedrijfscijfers, maar minder qua economische publicaties. Donderdag staat het rentebesluit van de Europese Centrale Bank geagendeerd. "De ECB is het belangrijkste deze week, waarbij de centrale bank donderdag waarschijnlijk details gaat aankondigen over het verlengen van het opkoopprogramma", zei Craig Erlam van Oanda.

"Alhoewel de verlenging op zichzelf niet als een verrassing zal komen, ligt de focus vooral op de omvang en de duur van de verlening", stelde de marktanalist.

Op macro-economisch vlak bleek dat de Chicago Fed National Activity Index in september is gestegen van 0,37 negatief in augustus naar 0,17 positief in september. Ook was het consumentenvertrouwen in de eurozone in oktober licht toegenomen.

De euro/dollar noteerde op 1,1742. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1757 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1776 op de borden.

Olie noteerde maandag lager. Een december-future West Texas Intermediate verloor 0,1 procent tot 52,30 dollar, terwijl een december-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 57,47 dollar.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ASML met een winst van 2,2 procent. ArcelorMittal steeg 2,0 procent. KPN steeg 1,8 procent.

Philips was de blikvanger maandag met de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal. Het aandeel sloot 1,1 procent hoger. Philips heeft hogere resultaten behaald. De cijfers inspireerden echter nauwelijks volgens analist Jos Versteeg van InsingerGilissen. De marktvorser noemde de krimp bij de ontwikkelde markten zorgwekkend, evenals de onzekerheid rond het Obamacare-zorgstelsel in Amerika. Volgens vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management zijn de cijfers "gewoon goed", als je kijkt naar de impact van valutabewegingen en erkent dat het bedrijf af en toe problemen tegenkomt zoals met de hartmachines in de Verenigde Staten. S&P Equity research bestempelde de resultaten als conform verwachting, maar haalde het aandeel wel van de kooplijst volgend op de stijging van ruim 22 procent dit jaar.

Verzekeraar Aegon klom 1,2 procent. Het aandeel ging vrijdag onderuit op het gerucht over belangstelling voor een overname van ASR Nederland en herstelde maandag weer.

Wolters Kluwer verloor 0,4 procent. Het bedrijf heeft het onderdeel Corsearch, dat zich richt op handelsmerken, voor 140 miljoen dollar verkocht aan Audax Private Equity. De desinvestering toont sterke discipline, stelde KBC Securities.

In de AMX steeg TomTom 4,1 procent. OCI won 2,9 procent. WDP eindigde onderaan met een verlies van 1,0 procent.

Air France-KLM won 1,8 procent in de Midkap-index. De luchtvaarder maakte nieuwe pensioenafspraken met piloten en cabinepersoneel. Ook bereikte KLM een akkoord met het cabinepersoneel om hun pensioenregeling om te zetten in een collectief toegezegde bijdrageregeling, hetgeen een impact zal hebben op het eigen vermogen van Air France-KLM van 311 miljoen euro.

Philips Lighting verloor 0,1 procent. UBS verhoogde zijn koersdoel voor het aandeel van 29,50 naar 32,00 euro maar het advies bleef staan op Neutraal.

Van de kleinere fondsen was BinckBank de grootste stijger met een winst van 4,4 procent. De handel in het derde kwartaal viel tegen, met opnieuw dalende transacties, hoewel de winst hoger dan verwacht was dankzij een belastingbate. KBC Securities wees erop dat de onlinebroker aangaf mee te willen doen aan consolidatie in de sector als dat een betere positie en schaalvoordelen kan opleveren. BinckBank verkocht ook zijn softwarebedrijf Able aan Topicus Finance Holding voor een niet nader benoemd bedrag.

Beter Bed won 1,9 procent, nadat NIBC het aandeel op de kooplijst plaatste en het koersdoel verhoogde van 19,00 naar 22,00 euro. Na een bezoek aan Matratzen Concord-winkels hebben analisten vertrouwen in betere groeitrends en nieuwe boxspringmodellen. Analist John David Roeg wees bovendien op de mogelijkheid van een toekomstige overname door Peer Steinhoff, dat een wereldwijd bedden- en matrassenimperium aan het opbouwen is.

Pharming won 3,1 procent op de lokale markt. Het bedrijf gaf in de afgelopen periode naar aanleiding van de uitoefening van warrants en opties en de conversie van obligaties 12.548.663 nieuwe aandelen uit.

Curetis heeft de patiëntmonsters verzameld voor een FDA-studie voor zijn Unyverro IJI Cartridge, een methode om invasieve gewrichtsinfectie op te sporen. De koers steeg 1,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.572,25 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

Spaanse beurs omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 390,74 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 13.003,14 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.386,81 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.524,45 punten.

Spaanse aandelen daalden daarentegen, vanwege de aanhoudende politieke spanningen tussen Madrid en Catalonië. De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft parlementsleden van de centrale regering in Madrid zaterdag toestemming gevraagd om artikel 155 in werking te zetten. Hiermee verliest Catalonië zijn zelfbestuur tot er nieuwe regionale verkiezingen plaatsvinden. De daaruit voortvloeiende daling van de euro gaf de overige Europese beurzen een steun in de rug. De IBEX 35 sloot maandag 0,6 procent lager.

"De impasse tussen Madrid en Catalonië duurt voort en leidt tot druk op de Spaanse beurs", zei CMC marktanalist David Madden. "De Spaanse regering is van plan Catalonië zijn autonomie te ontnemen en onder direct toezicht te plaatsen, hoewel er nog geen grote reactie is geweest van Catalaanse politici, worden handelaren zenuwachtig", aldus Madden.

De markt richtte het vizier maandag tevens op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank van donderdag. "Markten verwachten dat het obligatie inkoopprogramma zal worden gehalveerd tot circa 30 miljard euro. Echter, de duur van het programma zal waarschijnlijk meer effect hebben op de richting van de euro. Als Draghi aangeeft dat QE tot na december 2018 voortgezet zal worden zou dit als 'dovish' geïnterpreteerd kunnen worden", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

Olie noteerde maandag lager. Een december-future West Texas Intermediate verloor 0,1 procent tot 52,30 dollar, terwijl een december-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 57,47 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1742. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1784 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Europese exporteurs zaten maandag in de lift, vanwege de lagere dollar. British American Tobacco won 0,6 procent, Daimler steeg 0,6 procent en LVMH Moet Louis Vuitoon noteerde 1,5 procent hoger.

GKN steeg 4,9 procent. The Sunday Times schreef afgelopen weekeinde dat het bedrijf overweegt de luchtvaart- en automobieldivisies te scheiden.

Air France-KLM won 1,8 procent, nadat de Frans-Nederlandse luchtvaarder een pensioenakkoord sloot met de pilotenvakbond.

Assicurazioni Generali steeg 0,6 procent. Jefferies verhoogde het advies voor de Italiaanse verzekeraar en financieel dienstverlener van Houden naar Kopen.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.574,80 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak lager gesloten

Randstad stevig onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) 543,67 punten, terwijl de AMX vlak sloot en voor de AScX een min resteerde van 0,4 procent.

Beleggers maakten dinsdag een pas op de plaats in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, dat op donderdag staat geagendeerd. ECB-voorzitter Mario Draghi zal dan naar verwachting aankondigen in welke stappen het obligatie inkoopprogramma van de centrale bank zal worden afgebouwd.

De markt kreeg dinsdagochtend een reeks inkoopmanagersindexen te verwerken. De bedrijvigheid in de economie van de eurozone is in oktober minder hard gegroeid dan in de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 58,1 in september naar 58,6, terwijl de index voor de dienstensector daalde van 55,8 naar 54,9. Dit bracht de samengestelde index voor oktober op 55,9, tegen 56,7 in september.

De Duitse samengestelde inkoopmanagersindex liet eenzelfde beeld zien, terwijl de bedrijvigheid in zowel de Franse industrie als dienstensector in oktober verder aantrok.

"De pmi-data van de eurozone wijzen op een stabilisatie van de groei, waarbij de groei in de industrie de vertraging in de dienstensector compenseert", zei marktanalist Joshua Mahony van IG. "Het is echter duidelijk dat de industrie het betrouwbare element blijft van de groei van de eurozone, waarbij zowel Frankrijk en Duitsland als de gehele eurozone de verwachtingen overtreffen", voegde hij toe.

Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in oktober gelijk gebleven. De index noteerde ongewijzigd op 111.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de bedrijvigheid in de economie van de Verenigde Staten in oktober harder is gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bracht de samengestelde index voor oktober op 55,7, tegen 54,8 in september. Dit is het hoogste niveau in negen maanden.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 52,08 dollar, terwijl een december-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 57,57 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1768. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1727 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 10 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ING met een winst van 1,1 procent. Het bankbedrijf gaat online kredietverlening aan kleine en middelgrote ondernemingen in Frankrijk en Italië aanbieden. De uitbreiding past in het streven om de kredietverlening aan MKB bedrijven te vergroten. De dienst wordt aangeboden als één identieke digitale oplossing op de ING website in zowel Frankrijk als Italië.

SBM Offshore was de op één na sterkste AEX-stijger met een winst van 1,0 procent, gevolgd door vastgoedfonds Unibail-Rodamco, dat 0,8 procent steeg.

Randstad was met een verlies van 5,2 procent de sterkste daler van de hoofdfondsen. Het uitzendconcern kwam voorbeurs met een kwartaalrapportage, die in grote lijnen conform de verwachting van analisten waren, maar hier en daar toch teleurstelden. De omzet steeg met 10 procent naar 5,87 miljard euro. Het nettoresultaat daalde met 7 procent naar 165,1 miljoen over het derde kwartaal van dit jaar. Het concern stelde teleur met zijn resultaten in Noord-Amerika en de omzetbijdrage van Monster Worldwide, zeiden analisten van Jefferies. Analist David Vagman van KBC Securities wees erop dat de identieke groei beter was en de operationele kosten lager waren dan verwacht, maar dat daar tegenover een lagere brutomarge stond.

ASML verloor 0,4 procent. NIBC verlaagde dinsdag het advies van Kopen naar Accumuleren, maar verhoogde het koersdoel van 152,00 naar 165,00 euro. Analist Edwin de Jong stelde dat de resultaten van ASML in het derde kwartaal beter waren dan verwacht. Hij heeft hierop zijn ramingen verhoogd, wat heeft geleid tot het hogere koersdoel.

In de Midkap was Wessanen met een winst van 3,7 procent koploper. Het voedingsmiddelenconcern maakte dinsdag voorbeurs bekend dat de omzet in het derde kwartaal op jaarbasis van 137,5 miljoen naar 147,4 miljoen euro is gestegen. Het bedrijfsresultaat steeg van 10,0 miljoen naar 12,8 miljoen euro. Onder de streep restte een nettowinst van 8,5 miljoen euro tegenover 6,0 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het concern heeft "geruststellende" cijfers gerapporteerd met solide groei van eigen merken en een positieve marge-ontwikkeling, meldde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities dinsdag na de kwartaalrapportage.

Flow Traders won 2,8 procent. De flitshandelaar maakte bekend in het derde kwartaal conform verwachting flink minder winst te hebben behaald als gevolg van verder dalende marktvolumes. Flow Traders heeft een lastig derde kwartaal achter de rug, maar er waren wel twee lichtpuntjes te ontdekken, concludeerde analist Rosine van Velzen van ING. In de eerste plaats boekte de institutionele handel bij Flow Traders vooruitgang. Ten tweede wil de onderneming de pay-out ratio dit jaar verhogen naar 75 procent. Volgens de analist komt dit neer op een dividend van 0,80 euro per aandeel in 2017.

OCI daalde 1,7 procent en was de sterkste daler van de Midkappers.

Van de AScX-fondsen was Hunter Douglas de sterkste stijger met een winst van 0,8 procent, gevolgd door Ordina en Van Landschot die beiden 0,7 procent stegen. Binckbank was met een verlies van 3,4 procent de sterkste daler van de AScX,

Bij de lokale fondsen won Phelix maar liefst 15,9 procent. Het bedrijf heeft een intentieovereenkomst getekend voor de aanschaf van Alumexx, de doe-het-zelf-tak van ladder, trappen- en steigerfabrikant Aluminium Scaffolding Company, zo maakte het voormalige Inverko dinsdag bekend.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.569,53 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen verdeeld gesloten

Inkoopmanagersindex eurozone wijst op vertraging groei.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 389,33 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 13.013,19 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.394,80 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.526,54 punten.

Beleggers maakten dinsdag een pas op de plaats in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, dat op donderdag staat geagendeerd. De markt verwacht dat ECB-voorzitter Mario Draghi zijn plannen zal aankondigen om te beginnen met de afbouw van het obligatie inkoopprogramma van de centrale bank.

De volatiliteit was laag dinsdag. "Zelfs de IBEX 35 kwam nauwelijks van zijn plaats, wat een idee geeft van hoe stil het was vandaag", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De euro beweegt in een vast patroon in aanloop naar het rentebesluit van de ECB aanstaande donderdag", zei Sue Trinh van RBC Capital Markets. "Onze economen voorzien een milde verkrapping van het beleid", voegde zij toe.

De markt kreeg dinsdagochtend een reeks voorlopige samengestelde inkoopmanagersindexen te verwerken. De bedrijvigheid in de economie van de eurozone is in oktober minder hard gegroeid dan in de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 58,1 in september naar 58,6, terwijl de index voor de dienstensector daalde van 55,8 naar 54,9. Dit bracht de samengestelde index voor oktober omlaag naar 55,9, van 56,7 in september.

De Duitse samengestelde inkoopmanagersindex liet eenzelfde beeld zien, terwijl de bedrijvigheid in zowel de Franse industrie als dienstensector in oktober verder aantrok.

"De pmi-data van de eurozone wijzen op een stabilisatie van de groei, waarbij de groei in de industrie de vertraging in de dienstensector compenseert", zei marktanalist Joshua Mahony van IG. "Het is echter duidelijk dat de industrie het betrouwbare element blijft van de groei van de eurozone, waarbij zowel Frankrijk en Duitsland als de gehele eurozone de verwachtingen overtreffen", voegde hij toe.

Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in oktober gelijk gebleven. De index noteerde ongewijzigd op 111.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 52,08 dollar, terwijl een december-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 57,57 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1768. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1727 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Whitbread verloor 4,8 procent. De moedermaatschappij van onder andere koffieketen Costa rapporteerde weliswaar hogere verkopen en een hogere omzet, maar liet een vertraging zien van de identieke omzetgroei bij Costa.

Novartis daalde circa 3,0 procent. De farmaceut boekte een hogere nettowinst vanwege de sterke prestaties van de twee onlangs gelanceerde medicijnen Cosentyx en Entresto, waarmee het bedrijf de negatieve gevolgden van concurrentie in de markt van generieke medicijnen compenseerde.

Anglo American steeg 0,1 procent. De mijnbouwer heeft in het derde kwartaal op koper-equivalent basis 6 procent meer geproduceerd, maar verlaagde zijn verwachtingen voor het hele boekjaar voor de productie van platinum.

De overige mijnbouwers zaten tevens in de lift. Antofagasta steeg 2,8 procent en Glencore won 1,4 procent.

Boliden verloor daarentegen 6,6 procent. De resultaten over het derde kwartaal van de Zweedse mijnbouwer waren onder de verwachting van analisten.

Het aandeel AMS won 21,8 procent. De halfgeleiderfabrikant rapporteerde over het derde kwartaal een omzet van 263 miljoen euro en zei voor het vierde kwartaal een stijging van de omzet te voorzien tot 480 miljoen euro, tegen 440 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.569,53 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit verdeeld in aanloop naar ECB

Duurzame goederen VS zorgen voor rode cijfers AEX.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten, nadat Wall Street over de brede linie lager noteert.

De AEX index verloor 0,4 procent tot 541,27 punten, terwijl de AMX een kleine winst van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

Volgens fondsmanager Cees Smit van Today's Group ging de beurs op zijn retour na de publicatie van de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten, die "heel goed" waren. Dit wijst erop dat de economie prima draait, wat de kans op een renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve verhoogt.

"Normaal gesproken stijgt de dollar dan, maar die zag je door de verkoopdruk op Wall Street nu ook wegglijden", concludeerde Smit.

Volgens de fondsmanager zou de daling van woensdag een draaipunt kunnen zijn voor de markt, die al geruime tijd record na record neerzet op Wall Street. Volgens Smit zijn aandelen erg hoog geprijsd op dit moment. Een hogere rente zou het feestje de nek om kunnen draaien, omdat beleggers weer een alternatief krijgen naast aandelen. Dit zou een terugval voor de aandelenmarkten kunnen opleveren die wat meer voorstelt, denkt Smit.

Van de persconferentie van Mario Draghi over het monetaire beleid van de ECB donderdag verwacht de fondsmanager niet veel vuurwerk. "Draghi is een koning in niets zeggen, net als Alan Greenspan dat vroeger was." De ECB zal naar verwachting toelichten in welke mate de monetaire stimulering volgend jaar wordt teruggeschroefd.

Er was zoals gezegd een verrassend grote stijging van verkochte nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten in september. Het cijfer lag 19 procent hoger dan een maand eerder en 17 procent hoger dan een jaar terug. De orkanen in het zuiden van de VS speelden mogelijk een rol.

Eerder op de dag bleken de orders voor duurzame goederen in de VS sterker dan verwacht gestegen in september, met 2,2 procent.

Olie noteerde woensdag verdeeld. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 52,24 dollar, terwijl een december-future Brent 0,3 procent hoger bewoog op 58,51 dollar. De Amerikaanse voorraden ruwe olie stegen afgelopen week met circa 0,9 miljoen vaten.

De euro/dollar noteerde op 1,1811. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1758 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1770 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten slechts 7 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aalberts Industries met een winst van 0,7 procent.

Heineken verloor daarentegen 3,4 procent nadat de brouwer een teleurstellende vooruitblik gaf op het jaarresultaat, zei Smit. Volgens ING komt dit vooral door wisselkoerseffecten. De volumes in het derde kwartaal vielen tegen in de Amerika's en West-Europa, terwijl deze in de rest van de wereld juist beter waren.

Staalconcern ArcelorMittal leverde 1,5 procent en verzekeraar NN Group verloor 1,3 procent, hoewel een analist van Credit Suisse zijn outperform-advies voor de verzekeraar handhaafde. Goldman Sachs verhoogde het koersdoel voor ArcelorMittal met 2,50 euro naar 29,50 euro.

Randstad gaf 0,7 procent aan beurswaarde prijs, nadat dinsdag al fors werd verloren na een winstdaling in het derde kwartaal.

In de Midkap waren Air France-KLM en Grandvision de grote stijgers, met respectievelijk 4,0 procent en 3,9 procent. Berenberg zette Grandvision op de kooplijst met een koersdoel van 25,00 euro. Het aandeel sloot op 22,53 euro.

De kwartaalcijfers van Arcadis werden beloond met een koersstijging van 2,2 procent. Het advies- en ingenieursconcern behaalde meer winst, hoewel de omzet daalde, maar er op autonome basis wel groei was. De omzet groeide in Noord-Amerika, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australië. In Amerika deden zowel de milieu- als de infrastructuuractiviteiten het goed en groeide het orderboek. Arcadis zei ook vertrouwen te hebben in het vierde kwartaal. NIBC sprak van een indrukwekkende autonome omzetgroei.

Refresco Group steeg 2,6 procent. De bottelaar bereikte een akkoord met PAI Partners over een bod op Refresco van 20,00 euro per aandeel, een kwartje meer dan voordat de partijen gingen onderhandelen. Het bestuur en de raad van commissarissen van Refresco, evenals aandeelhouders die in totaal een belang 26,5 procent vertegenwoordigen, ondersteunen het bod. KBC Securities meent dat ondanks de verhoging van het overnamebod de toekomstperspectieven van Refresco nog altijd slechts gedeeltelijk zijn ingeprijsd.

Flow Traders boekte een koerswinst van 0,2 procent. De flitshandelaar in ETFs meldde dinsdag nog steeds te kampen met zeer vlakke markten, maar won toch terrein nadat analisten lichtpuntjes zagen.

Ook Aperam kon met een min van 1,2 procent niet in het groen komen. Het aandeel werd door Goldman Sachs van de kooplijst gehaald. Het koersdoel van 50,00 euro werd gehandhaafd. Aperam sloot op 46,58 euro.

Wessanen was één van de sterkste dalers met een min van 1,5 procent, ondanks een koersdoelverhoging door NIBC. VolkerWessels en Eurocommercial Properties lieten vergelijkbare koersverliezen zien als Wessanen.

Onder de kleinere fondsen steeg ICT Group met 1,2 procent. De automatiseerder zag in het derde kwartaal van 2017 de omzet en de operationele winstgevendheid met dubbele cijfers oplopen. ICT voorziet daarbij dat het zal profiteren van gunstige economische omstandigheden. Als gevolg mikt de automatiseerder op een EBITDA van 11,5 miljoen tot 12,5 miljoen euro voor heel 2017. Ook zal de omzet boven de mijlpaal van 100 miljoen euro komen, zo is de verwachting van ICT.

Takeaway.com, won 1,5 procent en Beter Bed zelfs 2,5 procent.

Lokaal fonds Phelix verloor 7,4 procent. De recente winst na de bekendmaking van een overnameprooi werd daarmee weer deels ingeleverd.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent lager. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

Markt richt vizier op rentebesluit ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,6 procent tot 387,13 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van een half procent op 12.953,41 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.374,89 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent lager op 7.447,21 punten.

De Europese indexen bewogen intradag tussen lichte winsten en verliezen, terwijl de markt in afwachting is van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag. De markt rekent erop dat ECB-voorzitter Mario Draghi zal aankondigen dat de centrale bank volgend jaar gaat beginnen met het afbouwen van het obligatie opkoopprogramma. De grote vraag is hoe groot de vermindering in maandelijkse aankopen zal zijn.

"Financiële markten worden steeds voorzichtiger naarmate risico-gebeurtenissen dichterbij komen, maar er is sprake van een aanhoudend onderliggend sentiment dat de dollar ondersteunt", aldus Richard Perry van Hantec Markets.

"De euro zit weliswaar in een consolidatiemodus in aanloop naar het rentebesluit van de ECB morgen, waarbij een belangrijk beleidsbesluit over het obligatie opkoopprogramma gemaakt zal worden. Beleggers lijken hierover niet te willen speculeren", voegde hij toe.

De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk was ook in focus, nadat uit recente data bleek dat de Britse economie beter presteert dan verwacht. Uit voorlopige data bleek dat de Britse economie in het derde kwartaal op kwartaalbasis is gegroeid met 0,4 procent, terwijl economen rekenden op een groei van 0,3 procent.

"De grote vraag is wat de Bank of England op basis van deze data gaat doen. De centrale bank zal naar verwachting de rente volgende week verhogen met 0,25 procentpunt", aldus Kathleen Brooks van City Index. "De markt schat de kans op een renteverhoging nu in op 85 procent", voegde zij toe.

De Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland steeg in oktober. De samengestelde index ging van 115,2 in september naar 116,7 in oktober.

Olie noteerde woensdag in het rood, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 52,22 dollar, terwijl een december-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 58,29 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1805. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1766 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1761 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kering steeg 8,8 procent, nadat de moedermaatschappij van modelabel Gucci een 23 procent hogere omzet rapporteerde over het derde kwartaal. Het merk Gucci boekte in het derde kwartaal zelfs een 43 procent hogere omzet.

Aandelen in luxe goederen als Christian Dior en LVMH, bekend van onder meer Moët & Chandon en Louis Vuitton, zaten tevens in de lift. Dior steeg 1,3 procent en LVMH won ook 1,3 procent.

Heineken noteerde 3,4 procent lager. 's Werelds op één na grootste bierbrouwer boekte een 20 procent hogere omzet in de eerste negen maanden van het jaar, maar handhaafde zijn verwachtingen voor het hele boekjaar. ING merkte op dat de volumegroei in Afrika, Midden-Oosten, Oost-Europa en Azië/Pacific sterker was dan verwacht, maar dat de volumegroei in de Amerika's zwakker was dan voorzien en de volumekrimp in West-Europa grote was dan verwacht.

Telenor steeg 4,8 procent. Het Noorse telecombedrijf boekte in het derde kwartaal een hoger dan verwachte nettowinst en herhaalde zijn outlook.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent lager. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Draghi praat Damrak stevig in het groen

Naast ECB domineerden bedrijfsresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met fraaie winsten gesloten, profiterend van een lagere euro na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De AEX index steeg 1,2 procent tot 547,67 punten, terwijl de AMX een winst van 0,8 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.

De handelsdag stond volledig in het teken van het rentebesluit van de ECB. Zoals verwacht kondigde de centrale bank aan het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties te verlengen tot ten minste september 2018. Daarnaast zei de centrale bank vanaf volgend jaar maandelijks niet langer voor 60 miljard, maar voor 30 miljard euro te gaan inkopen, terwijl de rentes onveranderd op de huidige lage niveaus blijven.

Econoom Carsten Brzeski van ING sprak van een "erg zachte ingreep". De gekozen weg toont volgens Brzeski aan dat de ECB de exit "zo voorzichtig mogelijk" wil beginnen, zonder de euro of de obligatiemarkten omhoog te jagen.

Marktanalist Elwin de Groot van Rabobank noemde de ingeslagen weg "leuk voor de markten", maar vroeg zich wel af of het verstandig is voor de centrale bank om "tot het uiterste te gaan", zoals de ECB nu doet. De centrale bank zoekt steeds meer de grenzen op waarbinnen het kan opereren en moet "zich steeds meer in bochten wringen" om aan zijn beloftes te voldoen.

De euro/dollar noteerde op 1,1700. Kort voor het rentebesluit was dit nog 1,1807. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1824.

Op macro-economisch vlak werd donderdag tevens bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in november is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 10,8 in oktober naar 10,7 in november. Daarentegen verbeterde het sentiment onder consumenten en ondernemers in Italië. De vertrouwensindex steeg van 115,6 naar 116,1.

Uit de Verenigde Staten kwam het nieuws dat het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 21 oktober zijn gedaald, terwijl de Amerikaanse groothandelsvoorraden in september op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,3 procent en 4,6 procent en de aanstaande woningverkopen in september ongewijzigd zijn gebleven ten opzichte van een maand eerder.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 52,03 dollar, terwijl een december-future Brent 0,2 procent hoger bewoog op 58,59 dollar.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door RELX met een winst van 3,7 procent. Het uitgeefconcern boekte over de afgelopen negen maanden een verdere groei van de omzet van 4 procent. Veel verrassing zat er echter niet in de update, meldden analisten van Investec. De marktvorsers zijn positief over de verschuiving van traditionele media naar de hoger renderende data analyse van het concern.

Unilever was met een winst van 3,4 procent de op één na sterkste stijger van de hoofdfondsen, gevolgd door Philips, dat 2,9 procent steeg. Altice was met een verlies van 4,4 procent de sterkste daler.

KPN behaalde in het derde kwartaal van 2017 conform verwachting van analisten een hogere nettowinst op een lagere omzet. Analisten van Bernstein spraken van "solide"resultaten. Het is volgens de marktvorsers geen verrassing dat KPN de outlook, die uitgaat van een vlak EBITDA resultaat dit jaar ten opzichte van 2016, herhaalde. Het Europese Hof heeft een door KPN aangespannen rechtszaak tegen de overname van kabelbedrijf Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, in het voordeel van KPN beslist. Het aandeel steeg 0,7 procent.

AkzoNobel daalde 0,1 procent, na het nieuws dat het Britse pensioenfonds USS de kandidatuur van Eric Meurice voor de raad van commissarissen van AkozNobel heeft ingetrokken. Barclays verhoogde donderdag het koersdoel voor AkzoNobel van 62,00 naar 63,00 euro bij handhaving van Onderwogen als advies.

In de Midkap was Arcadis koploper met een koerswinst van 4,6 procent. Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor het aandeel met 2 euro naar 21,00 euro. Het advies blijft kopen.

BESI won uiteindelijk 3,6 procent na een volatiel koersverloop. De kwartaalomzet van de Duivense toeleverancier daalde als verwacht met 6,3 procent op kwartaalbasis naar 159,3 miljoen euro. Besi boekte in het derde kwartaal een operationele winst van 63,2 miljoen euro en een nettowinst van 52,9 miljoen euro, een half miljoen euro meer dan in het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis was er evenwel sprake van een winststijging van 219 procent. Het bedrijf heeft ook in het derde kwartaal van 2017 sterk gepresteerd en de consensus kan omhoog, concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag. Tegen ABM Financial News zei CEO Richard Blickman nog ruimte te zien om de kosten jaarlijks met 15 miljoen euro terug te brengen.

TomTom verloor 0,9 procent, ondanks een koersdoelverhoging door Morgan Stanley naar 11,70 euro. Daarmee was de navigatiespecialist een van de sterkste dalers. Het slechtst presteerde Aperam met een verlies van X procent.

Intertrust verloor 1,8 procent, nadat UBS het koersdoel verlaagde van 18,00 naar 14,00 euro, waarbij het Neutraal advies ongewijzigd bleef.

Onder de kleinere fondsen noteerde Pharming Group 8,0 procent hoger. Het Leidse biotechbedrijf maakte donderdag bekend dat de kwartaalomzet sterk is gestegen, omdat de verkoop van het geneesmiddel Ruconest op stoom kwam na het optuigen van het verkoopapparaat in de Verenigde Staten. Het operationele resultaat verbeterde van een verlies van 3,2 miljoen euro een jaar eerder tot een winst van 8,5 miljoen euro. Netto werden er nog wel altijd rode cijfers geschreven.

Holland Colours noteerde 1,4 procent hoger. De pigmentenfabrikant uit Apeldoorn maakte bekend dat de aandeelhouders de benoeming van Jorrit Klaus als lid van de raad van commissarissen hebben goedgekeurd. Nabeurs zou er nog een kwartaalupdate moeten volgen.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.563,52 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen verteren rentebesluit ECB goed

ECB start begin 2018 met afbouwen opkoopprogramma.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,1 procent tot 391,27 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,4 procent op 13.133,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,5 procent op 5.455,40 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent hoger op 7.486,50 punten.

De handelsdag stond volledig in het teken van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Zoals verwacht kondigde de ECB aan het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties te verlengen tot ten minste september 2018. Daarnaast zei de centrale bank vanaf volgend jaar maandelijks niet langer voor 60 miljard, maar voor 30 miljard euro te gaan inkopen.

Econoom Carsten Brzeski van ING sprak van een "erg zachte ingreep, waarbij geen sprake is van een grootschalige U-turn in het monetair beleid van de ECB". De gekozen weg toont volgens Brzeski aan dat de ECB de exit "zo voorzichtig mogelijk" wil beginnen, zonder de euro of de obligatiemarkten omhoog te jagen.

De euro/dollar noteerde op 1,1700. Kort voor het rentebesluit was dit nog 1,1807. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1824 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1812 op de borden.

De Spaanse beurs steeg donderdag, na berichten dat de Catalaanse president Carles Puigdemont het regionale parlement wilde ontbinden en van plan was vervroegde verkiezingen uit te roepen. Markten verwelkomden het nieuws, aangezien het suggereerde dat Puidgemont hoopt een officieel mandaat te krijgen alvorens de onafhankelijkheidsprocedure verder op te starten. Later op de dag kondigde de Catalaanse leider uiteindelijk aan geen vervroegde verkiezingen uit te roepen, waarna de IBEX 35 een deel van zijn winsten zag vervliegen. De index sloot desalniettemin 1,9 procent hoger.

Op macro-economisch vlak werd donderdag tevens bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in november is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 10,8 in oktober naar 10,7 in november.

Daarentegen verbeterde het sentiment onder consumenten en ondernemers in Italië. De vertrouwensindex steeg van 115,6 naar 116,1.

De geldhoeveelheid in de eurozone bleek september op jaarbasis gestegen met 5,1 procent, terwijl de kredietverstrekking aan huishoudens toenam met 2,7 procent.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 52,03 dollar, terwijl een december-future Brent 0,2 procent hoger bewoog op 58,59 dollar.

Bedrijfsnieuws

Barclays noteerde donderdag 7,4 procent lager. Het aandeel beleeft zijn slechtste handelsdag sinds juni 2016, direct na het Brexit-referendum. De Britse bank rapporteerde donderdag over het derde kwartaal een 5 procent lagere omzet, onder andere vanwege een daling van de inkomsten uit de obligatiehandel.

Deutsche Bank daalde 0,8 procent, ondanks beter dan verwachte resultaten in het derde kwartaal. Duitslands grootste bank wist het afgelopen kwartaal de winst ruimschoots te verdubbelen tot 649 miljoen euro. "Kostenbesparingen stuwden de winstontwikkeling", aldus Deutsche Bank.

Nog slechter verging het Bayer, dat op een groene Duitse beurs zelfs 1,8 procent prijs moest geven. Ondanks een lagere omzet steeg de winst van Bayer. De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten zal laag enkelcijferig onder die van vorig jaar uitkomen, vooral als gevolg van de stijging van het aantal aandelen vanwege de uitoefening van een conversie van obligaties, is de verwachting van het Duitse concern.

Nordea gaat 6.000 banen schrappen om de kosten structureel te verlagen nadat de afgelopen paar jaar veel werd geïnvesteerd in risicomanagement, compliance en technologie. Het aandeel verloor 5,9 procent.

Nokia verloor 17,5 procent. Het nettoverlies van het Finse telecombedrijf steeg het afgelopen kwartaal tot 183 miljoen euro, wat meer was dan verwacht.

STMicroelectronics won daarentegen 12,0 procent. De chipproducent rapporteerde over het derde kwartaal een sterker dan verwachte stijging van de omzet en nettowinst. Daarnaast verhoogde STMicroelectronics de omzetverwachting van 14 naar 18 procent.

De Belgische brouwer AB InBev eindigde 0,7 procent lager na het openen van de boeken. Volgens KBC Securities waren de resultaten van AB InBev ook licht lager dan voorzien. Het beurshuis blijft evenwel positief over de vooruitzichten van de brouwer vanwege marktleiderschap in veel van de winstgevende markten wereldwijd en voorziet voor de komende jaren een gezonde winstontwikkeling

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.563,52 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amsterdamse beurs sluit hoger ondanks Spaanse spanning

Euro nog steeds onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag licht hoger gesloten, ondanks de oplopende spanningen in Spanje. De AEX won 0,3 procent op 549,44 punten, waardoor er op weekbasis een winst resteerde van 0,9 procent.

Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus was er op de beurs sprake van een gemengd beeld, waarbij de financials onder druk lagen, maar er ook enkele uitschieters naar boven waren. Schutte merkte vooral de koerssprong van Gemalto op na de kwartaalcijfers, die volgens de vermogensbeheerder in lijn met de verwachting waren. "Het handhaven van de verwachtingen voor de rest van het jaar stemde de markt tevreden", aldus Schutte. De Franse digitale beveiliger moest eerder in het jaar de winstverwachtingen meerdere malen neerwaarts bijstellen.

Schutte kon geen noemenswaardige reden noemen voor de druk op financials. "De financiële waarden stonden al sinds de ochtend lager, dus de perikelen in Spanje zijn niet de enige reden van de koersdaling."

Het parlement van Catalonië riep vrijdagmiddag de onafhankelijkheid van Spanje uit, waarmee de crisis met de Spaanse regering is verergerd. De regering van Spanje in Madrid onder leiding van premier Mariano Rajoy zal vrijdagmiddag naar verwachting artikel 155 van de Spaanse grondwet officieel in werking stellen om de autonomie van de opstandige Catalaanse regio af te nemen.

De stemming op de meeste Europese beurzen bleef ondanks de situatie in Spanje volgens Schutte evenwel positief.

Op macro-economisch vlak kwam uit Duitsland het nieuws dat de Duitse importprijzen in september op jaarbasis zijn gestegen met 3,0 procent, terwijl de exportprijzen met 1,7 procent toenamen.

Het consumentenvertrouwen in Frankrijk daalde in oktober voor de vier opeenvolgende maand. De vertrouwensindex ging van 101 in september naar 100 deze maand.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 2,2 procent tot 53,76 dollar, terwijl een december-future Brent 1,7 procent hoger bewoog op 60,29 dollar. Een vat Brent kostte zelfs meer dan 60 dollar. Dat was volgens senior financial economist Tom Simonts van KBC voor het eerst sinds juli 2015 weer het geval.

De euro/dollar noteerde op 1,1576. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1623. De euro staat al sinds het rentebesluit van de Europese Centrale Bank donderdag onder druk en daalde sindsdien circa 2 cent.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Gemalto. Het aandeel steeg met 8,3 procent, nadat cijfers over het derde kwartaal eens niet tegenvielen. Eerder in het jaar kwam de Franse digitale beveiliger al onder druk te liggen na diverse winstwaarschuwingen. De omzetcijfers leverden volgens Morgan Stanley evenwel geen verrassing op. ING wees er op dat de omzet iets hoger lag dan voorzien, maar dat de analistenverwachtingen voor heel dit jaar iets voorzichtiger zijn dan die van de digitale beveiliger zelf. Bryan Garnier verhoogde na de cijfers het advies voor Gemalto van Verkopen naar Neutraal. Het koersdoel van 39,00 euro werd gehandhaafd.

Unibail-Rodamco steeg met 2,0 procent ook aanzienlijk. Het vastgoedfonds boekte in de afgelopen negen maanden meer omzet en hogere huurinkomsten dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarbij verwacht Unibail-Rodamco dit jaar aan de bovenkant van de eerder afgegeven winstoutlook uit te zullen komen. JPMorgan Cazenove oordeelde dat de cijfers de goede verwachtingen voor het vastgoedfonds ondersteunen. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell vulde de top drie sterkste stijgers in de AEX aan met een plus van 1,5 procent.

Buiten de top drie viel Galapagos met een koerswinst van 0,6 procent. Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf zag in de eerste drie kwartalen van 2017 de omzet stevig toenemen, maar boekte door hogere kosten voor onderzoeken toch een verlies onder de streep. De kaspositie kwam uit op circa 1,2 miljard euro. De kwartaalupdate bood volgens Jefferies niet veel verrassingen. Meest opvallende in de update was volgens analist Peter Welford dat Galapagos aangaf aan de onderkant van de voorziene cashburn van 135 miljoen tot 155 miljoen euro voor dit jaar uit te zullen komen. Zelf mikt de analist op 140 miljoen euro.

Altice bleek de gebeten hond met een verlies van 3,3 procent, in reactie op zwakke kwartaalcijfers van zijn Amerikaanse sectorgenoot Comcast, die de Franse kabelaar gisteren ook al parten speelden. De tegenvallende resultaten van Comcast zijn echter niet erg representatief voor de resultaten van Altice USA, oordeelden analisten van Bryan Garnier vrijdag.

In de Midkap was het Fugro dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 2,0 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers van de bodemonderzoeker op maandag. De markt kijkt volgens ING reikhalzend uit naar een stabilisatie van het orderboek, na de significante daling die sinds 2014 werd ingezet. In het tweede kwartaal bedroeg de daling op jaarbasis nog slechts 6 procent.

Corbion was eveneens een sterke stijger in de Midkap. Het aandeel sloot 1,9 procent hoger. Corbion realiseerde in de afgelopen negen maanden een 0,7 procent lagere omzet van 680,5 miljoen euro. De autonome omzetgroei was 0,6 procent negatief. De volumes krompen met 1,3 procent. Het operationeel resultaat, dat wil zeggen de EBITDA exclusief eenmalige posten, nam met 3,6 procent af tot 129,9 miljoen euro. ING sprak van wisselende resultaten, terwijl KBC Securities juist sprak van iets beter dan verwachte resultaten. KBC Securities verhoogde het koersdoel van 26,00 naar 28,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Air France-KLM was met een verlies van 3,6 procent de sterkste daler in de AMX.

Onder de kleinere fondsen steeg Advanced Metallurgical Group met 1,7 procent, terwijl Accell Group juist 1,9 procent verloor.

De omzet van het lokaal genoteerde Holland Colours steeg in de eerst helft van het lopende gebroken boekjaar op jaarbasis met 9 procent van 39,0 miljoen naar 42,4 miljoen euro en het bedrijfsresultaat liep op van 4,0 miljoen naar 4,6 miljoen euro. Onder de streep restte een nettowinst van 3,3 miljoen euro, 0,7 miljoen euro meer dan een jaar eerder, onder meer te danken aan een lager effectief belastingtarief. Het aandeel verloor desalniettemin 0,9 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs koersten de Amerikaanse beurzen in het groen. Vooral de stijging van Nasdaq met 1,8 procent viel op. Menig internetgigant kwam donderdagavond met cijfers, en deze vielen verre van tegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

Catalonie roept onafhankelijkheid uit.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten, met uitzondering van de Spaanse beurs die daalde nadat Catalonië de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 393,43 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,6 procent op 13.217,54 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.494,13 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,3 procent hoger op 7.505,03 punten.

De Europese beurzen deden halverwege de middag een stapje terug toen bekend werd dat het Catalaanse parlement na een geheime stemming de onafhankelijkheid ten opzichte van Spanje heeft uitgeroepen. De regering van Spanje in Madrid onder leiding van premier Mariano Rajoy heeft vrijdagmiddag artikel 155 van de Spaanse grondwet officieel in werking gesteld om de autonomie van de opstandige Catalaanse regio af te nemen.

De Spaanse hoofdgraadmeter IBEX 35 verloor in Madrid 1,5 procent.

"Beleggers zullen aarzelen om Spaanse aandelen dit weekend vast te houden, uit angst dat we een herhaling van het geweld zullen zien op de dag van het referendum", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Maar het positieve sentiment had vrijdag de overhand, volgend op de beslissing van de Europese Centrale Bank op donderdag om het obligatie-opkoopprogramma te verlengen tot ten minste september 2018, maar vanaf volgend jaar niet langer voor 60 miljard, maar voor 30 miljard euro per maand aan obligaties gaat inkopen.

Op macro-economisch vlak werd vrijdagochtend bekend dat de Duitse importprijzen in september op jaarbasis zijn gestegen met 3,0 procent, terwijl de exportprijzen met 1,7 procent toenamen.

Het consumentenvertrouwen in Frankrijk daalde in oktober voor de vier opeenvolgende maand. De vertrouwensindex ging van 101 in september naar 100 deze maand. Economen hadden gerekend op een onveranderd indexcijfer.

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,1576. Aan het begin van de handelsdag in Europa noteerde het valutapaar op 1,1623.

Olieprijzen gingen omhoog. De december-future voor vat West Texas Intermediate steeg 2,3 procent tot 53,86 dollar. Brent olie steeg 1,8 procent tot 60,38 dollar en kwam daarmee voor de eerste keer in twee jaar tijd boven de 60 dollar per vat uit.

Bedrijfsnieuws

Spaanse banken gingen flink onderuit toen het nieuws bekend werd dat Catalonië de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Banco Santander verloor 2,0 procent, BBVA 2,6 procent en Caixabank sloot 2,7 procent lager.

Gemalto herhaalde zijn eerder afgegeven winstverwachting voor het hele boekjaar, na eerder al enkele winstwaarschuwingen te hebben afgegeven. De Franse digitale beveiliger rapporteerde over het derde kwartaal een vrijwel vlakke omzet. Het aandeel steeg 8,3 procent in Amsterdam procent.

Volkswagen won 4,5 procent. De Duitse autofabrikant verhoogde zijn verwachtingen voor de operationele winstmarge voor heel dit jaar. De nettowinst daalde het afgelopen kwartaal tot 1,1 miljard euro, vanwege aan het emissie schandaal gerelateerde eenmalige kosten. De omzet steeg evenwel, net als de operationele winst.

Het Zwitserse chemiebedrijf Clariant meldde af te zien van de geplande fusie met het Amerikaanse Huntsman onder druk van activistische beleggers uit de Verenigde Staten. Clariant daalde 0,9 procent.

UBS verloor 0,8 procent, ondanks een stijging van de nettowinst van 14 procent in het derde kwartaal.

Total boekte in het derde kwartaal een hogere winst en omzet en kondigde een interim dividend aan van 0,62 euro per aandeel. Het Franse oliebedrijf boekte een aangepaste nettowinst van 2,7 miljard dollar, in vergelijking tot 2,0 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel Total won 1,5 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen. Vooral de stijging van Nasdaq met 2,6 procent viel op. Menig internetgigant kwam donderdagavond met cijfers, en deze vielen verre van tegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Weekwinst AEX na rentebesluit ECB

Euro in vrije val.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is deze week gestegen, waarbij het rentebesluit van de Europese Centrale Bank voor een positieve impuls zorgde. Met een slotstand van 549,44 punten op vrijdag sloot de Amsterdamse hoofdgraadmeter deze week 0,9 procent hoger.

De week werd vooral gedomineerd door het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag. Zoals verwacht kondigde de centrale bank aan het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties te verlengen tot ten minste september 2018. Daarnaast zei de centrale bank vanaf volgend jaar maandelijks niet langer voor 60 miljard, maar voor 30 miljard euro te gaan inkopen, terwijl de rentes onveranderd op de huidige lage niveaus blijven. Ook de Zweedse en Noorse centrale banken hielden hun belangrijkste rentetarief ongewijzigd.

Het besluit van de Europese Centrale Bank werd positief ontvangen door beleggers en de AEX maakte op donderdag een sprong van 1,2 procent, nadat op de dagen voorafgaand aan het rentebesluit de beurzen moeite hadden richting te vinden.

"De stemming is echt omgeslagen", aldus vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management. Vermeulen uitte zich tevreden over de huidige ontwikkelingen op de beurs en maakt zich geenszins zorgen over de verder oplopende koersen. "Als er wordt gekeken naar het afgelopen halfjaar dan is de Amsterdamse beurs met 2,5 procent helemaal niet snel opgelopen", zo stelde de vermogensbeheerder. "In tegenstelling tot in de Verenigde Staten is het op de financiële markten in Europa niet zo heel snel gegaan."

Vermeulen begrijpt goed dat het rentebesluit van de Europese Centrale Bank tot hogere koersen leidde. "Er is een stuk onzekerheid uit de markt en dat vertaalt zich in de winsten op de beurs."

ECB zoekt grenzen op

Ondanks de positieve stemming, die op vrijdag aanhield, zette Rabobank vraagtekens bij het besluit van de centrale bank om alsnog obligaties op te blijven kopen. Volgens marktanalist Elwin de Groot zoekt de ECB hiermee de grenzen van zijn mogelijkheden op. De vraag is of het wel verstandig is om "tot het uiterste te gaan". De centrale bank moet zich volgens De Groot in steeds meer bochten wringen om aan zijn beloftes te voldoen. Daarbij heeft de ECB nauwelijks nog ruimte om in te grijpen als zich een onverwachte tegenvaller aandient, aldus de expert van Rabobank.

De euro gaf na het rentebesluit flink wat terrein prijs ten opzichte van de dollar. Kort voor het rentebesluit noteerde het muntpaar op 1,1807, maar inmiddels koerst de euro ten opzichte van de greenback op 1,1579, de laagste koers in maanden. Overigens merkte valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij op dat de euro niet alleen zwak is, maar dat de dollar er ook sterk bij ligt in aanloop naar het naderende rentebesluit van de Federal Reserve volgende week woensdag. Ook mediaberichten dat huidig voorzitter Janet Yellen niet meer in de running zou zijn voor een tweede termijn stuwen de Amerikaanse munt, aldus Maartens.

Volgende week

Het kwartaalcijferseizoen gaat volgende week door met de resultaten van onder meer Fugro, ASM International, Heijmans, Wolters Kluwer, ING Groep, DSM en indexzwaargewicht Royal Dutch Shell.

Op macro-economisch vlak zal er veel aandacht uitgaan naar het rentebesluit van de Federal Reserve, al wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank geen aanpassingen zal doen aan het rentetarief. De Bank of England zal volgende week naar verwachting de rente juist wel gaan verhogen met 0,25 procentpunt. Afgelopen week bleek dat de Britse economie beter presteert dan verwacht. Uit voorlopige data bleek dat de Britse economie in het derde kwartaal op kwartaalbasis is gegroeid met 0,4 procent, terwijl economen rekenden op een groei van 0,3 procent. "De grote vraag is wat de Bank of England op basis van deze data gaat doen", aldus marktanalist Kathleen Brooks van City Index.

De Amerikaanse economie groeide, zo bleek uit een eerste raming, in het derde kwartaal met 3,0 procent. Daarmee lag de groei 0,1 procentpunt lager dan in het tweede kwartaal, maar 0,3 procentpunt hoger dan economen hadden voorzien. Volgens Aberdeen Standard Investments gaat het om slechts een tijdelijke terugval. "De economie verwerkt nog de naweeën van orkanen Harvey en Irma", aldus economen van de vermogensbeheerder, die nog altijd een grote kans zien dat de Federal Reserve in december de rente nog eens zal verhogen.

Verder krijgen beleggers volgende week inzicht in het Amerikaanse banenrapport.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen kon het aandeel Gemalto afgelopen week op bijval van beleggers rekenen. Het aandeel steeg op weekbasis met 6,7 procent, nadat cijfers over het derde kwartaal eens niet tegenvielen. Eerder in het jaar kwam de Franse digitale beveiliger al onder druk te liggen na diverse winstwaarschuwingen. De omzetcijfers leverden volgens Morgan Stanley evenwel geen verrassing op. ING wees er op dat de omzet iets hoger lag dan voorzien, maar dat de analistenverwachtingen voor heel dit jaar iets voorzichtiger zijn dan die van de digitale beveiliger zelf.

Ook de omzetcijfers van Unibail-Rodamco werden positief onthaald met een plus van 2,9 procent. In de afgelopen negen maanden stegen de omzet en huurinkomsten. Daarbij liet het vastgoedfonds weten te verwachten dit jaar aan de bovenkant van de eerder afgegeven winstoutlook uit te zullen komen. JPMorgan Cazenove oordeelde dat de cijfers de goede verwachtingen voor het vastgoedfonds ondersteunen. ASML vulde de top drie sterkste stijgers in de AEX aan met een winst van 3,2 procent.

RELX steeg 2,9 procent op weekbasis. Het uitgeefconcern boekte over de afgelopen negen maanden een verdere groei van de omzet van 4 procent. Veel verrassing zat er echter niet in de update, meldden analisten van Investec. De marktvorsers zijn positief over de verschuiving van traditionele media naar de hoger renderende data analyse van het concern.

Indexzwaargewicht Unilever herstelde afgelopen week deels van de verliezen een week eerder. De cijfers over het derde kwartaal konden beleggers niet overtuigen en het aandeel verloor op weekbasis 7,7 procent. Afgelopen week werden een deel van de verliezen weggepoetst en stond er een plus van 2,9 procent op de borden.

voda
0
Deel 2:

Altice bleek de gebeten hond met een verlies van 8,4 procent. Sectorgenoot Comcast kwam met tegenvallende resultaten over het afgelopen kwartaal. Bryan Garnier stelde beleggers evenwel gerust en stelde dat de cijfers niet representatief zullen zijn voor de resultaten van Altice USA.

Verder stond Heineken onder druk met een min van 3,4 procent, na publicatie van volumecijfers. ING merkte op dat de volumegroei in Afrika, Midden-Oosten, Oost-Europa en Azië/Pacific sterker was dan verwacht, maar dat de volumegroei in de Amerika's zwakker was dan voorzien en de volumekrimp in West-Europa groter was dan verwacht.

In de Midkap stond Arcadis in de schijnwerpers met een plus van 9,0 procent. Het advies- en ingenieursconcern behaalde meer winst, hoewel de omzet daalde, maar er op autonome basis wel groei was. De omzet groeide in Noord-Amerika, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australië. In Amerika deden zowel de milieu- als de infrastructuuractiviteiten het goed en groeide het orderboek. Arcadis zei ook vertrouwen te hebben in het vierde kwartaal. NIBC sprak van een indrukwekkende autonome omzetgroei.

BE Semiconductor Industries en Wessanen schreven deze week met winsten van respectievelijk 6,5 procent en 5,3 procent eveneens flink aan beurswaarde bij. Aperam daalde met 3,1 procent.

Onder de kleinere fondsen viel vooral de koersstijging van 9,1 procent voor Beter Bed op. Het bedrijf kreeg in aanloop naar de kwartaalrapportage volgende week veel lof toegezwaaid van analisten. NIBC zette het aandeel op de kooplijst, na een bezoek aan een aantal winkels van de keten Matratzen Concord om te zien of er vooruitgang wordt geboekt in het herstelprogramma in Duitsland. ING heeft goede verwachtingen van de cijfers en verwacht bovendien een hoger interim-dividend. Net als NIBC voorziet ook ING een positieve ontwikkeling in de belangrijkste markt van Beter Bed, Duitsland, met een terugkeer naar groei van de identieke omzet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Fugro flink in het rood op vlak Damrak

Drukke week voor de boeg.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag nauwelijks van hun plaats gekomen. De AEX sloot vlak op 549,46 punten, terwijl de AMX 0,1 procent won en de AScX 0,2 procent in het groen sloot.

Het was een redelijk rustig begin van een drukke week met bedrijfscijfers en macro-economische publicaties.

"Het is een relatief kalme start van de handel op maandag, maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren met de rest van de week vol met grote economische en politieke gebeurtenissen, die ervoor zullen zorgen dat de markten behoorlijk volatiel zullen zijn", voorspelde marktvolger Craig Erlam van Oanda.

Er staan rentebesluiten op het programma uit de Verenigde Staten, Japan en het Verenigd Koninkrijk. De Amerikaanse zal de meeste aandacht krijgen. "Wat de Fed betreft zal het niet eens zozeer de rentebeslissing zelf zijn die de meeste aandacht zal opleveren, maar meer de aankondiging van president Donald Trump over wie de opvolger van Janet Yellen als voorzitter wordt vanaf februari."

De kans dat de Federal Reserve woensdag met een verrassing komt, lijkt ook klein. Marktanalist Philip Marey van Rabobank wees er in een vooruitblik op dat de Fed mikt op een renteverhoging in december, en dus niet al aankomende week. Of het in december overigens daadwerkelijk tot een renteverhoging komt, daar twijfelt Marey aan, aangezien de kerninflatie nog altijd tekort schiet. "Daarom, in ieder geval voor nu, houden we vast aan onze voorspelling dat de volgende renteverhoging wordt uitgesteld naar 2018", aldus Marey.

Donderdag staat het rentebesluit van het Verenigd Koninkrijk gepland. "Na maanden van speculatie wordt verwacht dat BOE [Bank of England] de lang verwachte beslissing zal nemen over het monetaire beleid", zei CEO Paresh Davdra van RationalFX. Het zou de eerste keer in tien jaar tijd zijn dat de Britse centrale bank de rentetarieven verhoogt.

Wat bedrijfscijfers betreft ligt het zwaartepunt in Amsterdam deze week op donderdag. Een tiental bedrijven opent dan de boeken over het afgelopen kwartaal, waaronder ING Groep, Royal Dutch Shell en Altice. Ook uit Amerika komen er weer een hoop resultaten naar buiten, waarvan de meest in het oog springende zullen komen van Apple, Facebook en Tesla.

De euro noteerde rond het slot in Amsterdam tegen de dollar op 1,1627. Bij opening was dit 1,1625. De olieprijs bleef dicht bij huis, wat betekent dat een vat Brent nog altijd iets meer dan 60 dollar kost.

Maandag bleek dat Amerikanen meer hebben uitgegeven in september, maar ook meer verdienden. Uit Europa kwam het nieuws dat de Duitse inflatie is afgenomen in oktober en dat de Duitse detailhandel meer heeft omgezet in september. Het Europese consumentenvertrouwen bleek licht te zijn verbeterd in oktober.

Stijgers en dalers

In de AEX sloten 12 van de 25 aandelen in het groen, met oliegrelateerde aandelen die aan kop gingen. Oliedienstverler SBM Offshore was de grootste winnaar met 1,7 procent, gevolgd door Boskalis Westminster dat 1,2 procent steeg. Oliereus Shell noteerde 1,0 procent in het groen.

Gemalto, vorige week nog de grootste stijger op weekbasis na goed ontvangen kwartaalcijfers, moest maandag de rode lantaarn dragen met een verlies van 2,7 procent, ondanks een koopaanbeveling door HSBC. "Na vier winstwaarschuwingen rapporteerde Gemalto in het derde kwartaal omzetcijfers die in lijn met de verwachtingen waren", aldus de analisten van de Britse bank. Verder werd door de digitale beveiliger ook de winstverwachting voor 2017 herhaald. Morgan Stanley verlaagde maandag het koersdoel voor Gemalto van 40,00 naar 38,00 euro, met een ongewijzigd Gelijkgewogen advies.

ArcelorMittal won 0,5 procent. Het staalbedrijf publiceerde een analistenconsensus voor de resultaten in het derde kwartaal. Daaruit bleek dat de winstgevendheid vermoedelijk op hetzelfde niveau uit zal komen als vorig jaar, maar lager dan in het tweede kwartaal van 2017.

AkzoNobel won 0,7 procent. Het concern bevestigde na mediageruchten dat het "constructieve gesprekken" voert met de Amerikaanse sectorgenoot Axalta Coating Systems voor het samenvoegen van de verf- en coatingsactiviteiten. "Hiermee wordt een leidende, wereldwijd opererende verf- en coatingsonderneming gecreëerd door middel van een fusie van gelijken", zo meldde het concern. Volgens analisten ligt een combinatie van de twee bedrijven voor de hand vanwege de complementaire activiteiten en markten en de verdere consolidatie in de sector. Analist Ron van der Does van IG gelooft evenwel niet zo in de gelijkheid van de partijen, omdat de omzet en het resultaat van AkzoNobel beduidend groter zijn dan die van Axalta. "Het zal interessant zijn om te zien wie bij een fusie wat krijgt", merkte hij op.

Philips verloor 1,1 procent. Het concern maakte maandag bekend een inkoopprogramma van eigen aandelen van maximaal 150 miljoen euro te starten. Philips start het inkoopprogramma ter waarde van 150 miljoen euro om te kunnen voldoen aan werknemersverplichtingen. Op basis van de huidige aandelenprijs vertegenwoordigt het inkoopprogramma circa 4,3 miljoen aandelen.

Van de middelgrote fondsen trok Fugro de meeste aandacht, na het publiceren van de kwartaalresultaten die negatief werden beoordeeld door beleggers. De koers daalde 11,1 procent. De bodemonderzoeker kwam voorbeurs met een rapportage waarin volgens analist Jos Versteeg van InsingerGilissen een verkapte winstwaarschuwing was verwerkt. Fugro boekte in het derde kwartaal een omzet van 364,0 miljoen euro, tegenover 474,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het orderboek voor het resterende deel van het jaar noteert op 348,9 miljoen euro, tegenover 365,6 miljoen euro eind september 2016. Het orderboek voor de komende twaalf maanden bedroeg ultimo september 2017 op 867,2 miljoen euro, in vergelijking tot 1,1 miljard euro vorig jaar. Fugro ziet een stabilisering van de marktomstandigheden in de olie- en gasmarkt, terwijl een aanhoudende groei wordt voorzien in hernieuwbare markten. Fugro maakte ook bekend via een converteerbare obligatielening 100 miljoen euro te hebben opgehaald.

GrandVision realiseerde een winst van 0,9 procent. Het optiekconcern brengt dinsdag voorbeurs zijn kwartaalrapportage naar buiten. Er wordt door analisten gerekend op hogere resultaten.

TomTom stond bovenaan met een stijging van 1,8 procent, gevolgd door Flow Traders en Corbion met winsten van respectievelijk 1,4 procent en 1,3 procent.

Bij de kleinere aandelen in de AScX was Heijmans koploper met een winst van 4,0 procent. Nedap won 3,0 procent, nadat NIBC het koersdoel voor het fonds verhoogde van 40,00 naar 43,50 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. Analist Johan van den Hooven verwacht, na het bijwonen van een beleggersdag, dat de marges van Nedap in de tweede helft van dit jaar zullen beginnen te stijgen, hetgeen een hoger koersdoel rechtvaardigt.

voda
0
Deel 2:

BinckBank verloor 0,4 procent. De bank heeft de kosten voor de handel in eigen instrumenten per direct gratis gemaakt. Dit betekent dat handelen in Binck Turbo's vanaf heden geen transactiekosten meer met zich meebrengt. "De kosten voor de handel en het aanhouden van turbo's zal voor onze Nederlandse klanten voortaan hoofdzakelijk nog bestaan uit de financieringsrente die intrinsiek in het product zit", aldus Binck, die denkt met deze stap "een hogere en stabielere omzet uit haar turbo-activiteiten" te kunnen realiseren. Het gratis aanbieden van de turbo's is volgens Binck mogelijk dankzij een hernieuwde samenwerkingsopzet met diens partner op dit vlak. Al na enkele uren reageerde concurrent DeGiro. Beleggers betalen voortaan bij DeGiro voor een selectie van hefboomproducten ook geen transactiekosten meer.

Fagron was de grootste verliezer in de AScX met een min van 1,8 procent.

Bij de lokale fondsen steeg Esperite 2,2 procent. Er is een negende tranche uitgeschreven door European Select Growth Opportunities Fund, maakte de Zutphense stamcelbank maandag bekend. Het bedrijf haalde 250.000 euro op met deze huidige tranche. De totale investering door European Select Growth Opportunities Fund kan, zoals in maart reeds gemeld, oplopen tot 13 miljoen euro bij de uitoefening van inschrijvingsrechten op de warrants.

Nog een stapje beter deed Pharming Group het met een winststijging van 6,9 procent.

Tussenstand Wall Street

De Amerikaanse beurzen boekten verliezen tot een half procent.

Omdat de wintertijd in Amerika nog niet is ingegaan, opende Wall Street een uur eerder dan normaal en zal het ook een uur vroeger sluiten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen boeken kleine winsten

België negatieve uitschieter, maar Madrid flink hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag dichtbij huis gebleven, met uitzondering van de Spaanse beurs, dat de weg omhoog nadrukkelijk wist te vinden.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index won 0,1 procent op 393,91 punten, de Duitse DAX noteerde ook 0,1 procent hoger op 13.229,57 punten en de Franse CAC maakte een pas op de plaats op 5.493,63 punten. De Britse FTSE 100 leed een verlies van 0,2 procent op 7.487,81 punten.

De Spaanse IBEX 35 sloot zelfs 2,4 procent hoger op 10,446,00. Daarentegen verloor de Bel20 index 0,3 procent op 4.078,68 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets denkt dat de Catalaanse separatisten wel eens hun meerderheid kunnen verliezen en dat dit, na het ingrijpen van de centrale regering in Madrid en het ontvluchten van het land door de Catalaanse leider Carles Puigdemont, het sentiment op de beurs stuwt. "Beleggers zijn nu veel minder angstig dat Catalonië zich van Spanje afscheidt, en ze pikken nu vlot Spaanse aandelen op", aldus Madden.

Hoewel beleggers de nodige cijfers kregen gepresteerd, was het een relatief rustige dag. Later in de week openen een flink aantal bedrijven de boeken, staan de centrale banken van achtereenvolgens Japan, Amerika en het Verenigd Koninkrijk op de agenda met rentebesluiten en volgt vrijdag nog het maandelijkse banenrapport uit Amerika.

Voorbeurs werd vandaag bekend dat de Duitse detailhandelsverkopen in september op maandbasis met 0,5 procent zijn gestegen. Op jaarbasis namen de detailhandelsverkopen met 4,1 procent toe. De Duitse inflatie bleek, zo lieten voorlopige cijfers zien, wel iets teruggelopen.

In België liep de groei van de economie, gerekend op kwartaalbasis, terug, hetgeen ook opging voor de Spaanse economie.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone verbeterde in oktober licht. De index steeg van 1,2 negatief naar 1,0 negatief. Ook het economisch sentiment verbeterde. Deze index steeg van 113,1 vorige maand naar 114,0 in oktober.

De euro/dollar noteerde op 1,1627, vrijwel gelijk aan de koers voorbeurs. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1608 op de borden.

Met 1,1627 noteerde de euro/dollar nog altijd zo'n twee cent onder de koers die werd gehanteerd voor het rentebesluit van de Europese Centrale Bank afgelopen donderdag.

De olieprijs liep maandag licht op, waardoor een vat Brent nog altijd een dikke 60 dollar kost.

Bedrijfsnieuws

HSBC profiteerde maandag niet van de winststijging die het afgelopen kwartaal behaalde. De bank dankte de stijging van de nettowinst dan ook aan met name aan eenmalige effecten en meezittende valutamarkten. In alle drie grote mondiale divisies werd desalniettemin meer omzet gegenereerd. Het aandeel sloot een procent lager.

Het Amsterdamse AkzoNobel bevestigde maandag "constructieve gesprekken" te voeren met de Amerikaanse sectorgenoot Axalta Coating Systems over het samenvoegen van de verf- en coatingactiviteiten van de twee bedrijven. Het aandeel AkzoNobel eindigde 0,7 procent hoger, terwijl Axalta 2,5 procent daalde.

Het Zwitserse Novartis zal voor 3,9 miljard dollar Advanced Accelerator Applications overnemen. De farmaceut steeg 0,7 procent.

De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro verloor 11 procent nadat het de boeken opende. Volgens analisten betrof het gemengde resultaten. Daarbij werd vooral gewezen op de verwachting van Fugro dat de kasstroom uit operationele activiteiten dit jaar negatief zal uitvallen. De onderneming haalde ook nog eens 100 miljoen euro op met een converteerbare obligatie.

Glencore verloor 2,2 procent, ondanks dat de Zwitserse grondstoffenhandelaar meldde positiever te zijn geworden over de winstontwikkeling dit jaar. Het concern mikt voor dit jaar op een bedrijfsresultaat (EBIT) van 2,6 miljard tot 2,8 miljard dollar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 2,4 miljard tot 2,7 miljard dollar.

Britse huizenbouwers noteerden maandag lager na een reeks adviesverlagingen van Barclays. Berkeley verloor 1,4 procent, Barratt Developments daalde 1,5 procent en Persimmon noteerde 0,6 procent lager. Taylor Wimpey verloor ruim een half procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteren maandag kleine verliezen, hetgeen overigens niet geldt voor Apple, dat 2,3 procent hoger wordt verhandeld op berichtgeving dat de verkoop van de nieuwe iPhone X goed verloopt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.128 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront