Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
voda
0
IMF verhoogt mondiale groeiraming

Ziet wereldeconomie dit jaar met 3,6 procent groeien.

(ABM FN-Dow Jones) De wereldeconomie groeit dit jaar iets sterker dan eerder ingeschat, dankzij groeiversnellingen in bijna alle grote economieën. Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds dinsdag.

In zijn toonaangevende rapport World Economic Outlook verhoogde het IMF het vooruitzicht voor de mondiale groei. Het instituut voorziet nu een groeiversnelling van 3,2 procent in 2016 tot 3,6 procent dit jaar en 3,7 procent volgend jaar. In juli waren de ramingen voor 2017 en 2018 nog 0,1 procentpunt lager.

Veel beleidsmakers hadden de bijstelling al verwacht. Op de korte termijn heeft de wereldeconomie een dynamiek bereikt die jarenlang buiten bereik bleef, erkende het IMF, dat deze week vergadert met mondiale financiële kopstukken in Washington.

"De huidige wereldwijde groeiversnelling is ook opmerkelijk omdat ze breed gedragen is, breder dan op enig moment sinds het begin van dit decennium", aldus chef-econoom Maurice Obstfeld van het IMF.

Toch waarschuwde de organisatie dat de wereld nog niet geheel is hersteld van de financiële crisis van 2007 tot en met 2009, en dat latente risico's binnen een paar jaar zouden kunnen terugkeren.

"Beleidsmakers zouden het moment moeten grijpen: het herstel is in belangrijke opzichten nog niet voltooid en het venster dat de huidige cyclische opgang biedt om stappen te nemen zal niet eeuwig open blijven staan", stelde Obstfeld.

Van de tien grootste economieën zal alleen in het Verenigd Koninkrijk de groei de komende jaren traag zijn, door de afwaardering van het pond na de Britse beslissing om de Europese Unie te verlaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Productie industrie flink hoger in augustus

Gepubliceerd op 10 okt 2017 om 06:40 | Views: 754

DEN HAAG (AFN) - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus bijna 4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging is iets groter dan in juli, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Al bijna twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de transportmiddelenindustrie groeide het sterkst, met 21 procent. Ook de productie van de machine-, elektrische-apparaten-, de rubber- en kunststof- en de chemische industrie groeide sterker dan gemiddeld in de industrie.

Daarentegen produceerde de farmaceutische industrie bijna 3 procent minder dan in augustus vorig jaar, aldus het statistiekbureau.
voda
0
Export blijft gestaag groeien

Groei in augustus van ruim zeven procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in augustus sneller gegroeid dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het volume van de goederenexport was in augustus 7,3 procent groter dan in augustus 2016, zo bleek uit cijfers van het CBS. Daarmee was de groei sterker dan in juli, toen de export nog met 7,0 procent toenam. Juni liet de sterkste groei in 6,5 jaar tijd zien, van 10,7 procent.

In augustus groeide vooral de export van (elektrotechnische) machines, apparaten, personenauto's en chemische producten.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in oktober gunstiger dan in augustus.

De import nam in augustus met bijna acht procent op jaarbasis toe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Opmerkelijk!

Hedgefondsmiljardair Soros geeft $18 mrd aan stichting

De Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros geeft $18 mrd aan zijn Open Society Foundation. Volgens The Wall Street Journal wordt de stichting met de transactie de grootste liefdadigheidsorganisatie van de Verenigde Staten, na de Bill and Melinda Gates Foundation.

George Soros in 2016Foto: Reuters

Soros (87) verdiende zijn geld met investeringsmaatschappij Soros Fund Management, die hij in 1969 opzette. In dat jaar emigreerde de Hongaar naar de Verenigde Staten, waar hij als aandelenhandelaar ging werken. In de jaren negentig verdiende Soros miljarden met speculaties tegen het pond. In 2011 gaf hij $1 mrd terug die beleggers in zijn hedgefonds hadden gestopt. Het fonds zette hij om in een 'family office', dat alleen voor Soros en zijn familie belegt.

In 1979 begon Soros met filantropie, toen vooral gericht tegen de communistische landen achter het IJzeren Gordijn. Met de Open Society Foundation wil Soros, die zowel het nazisme als het communisme meemaakte, naar eigen zeggen 'open samenlevingen' steunen. Vandaag de dag ondersteunt het vluchtelingen, initiatieven op het gebied van volksgezondheid en voor de rechten van Roma.

De filantropische activiteiten van de Open Society leverde Soros een conflict op met Hongarije. Premier Viktor Orban poogt een universiteit die door de stichting wordt gesteund te sluiten. Ook startte zijn regering een omstreden campagne tegen de filantroop.

fd.nl/economie-politiek/1223180/hedge...
Bijlage:
NewKidInTown
0
En het is precies 30 jaar geleden:

"On Wall Street, when things decline, you tend to remember. When things decline a lot, you remember the date. Oct. 19, 1987, is one such example. The biggest single-day stock market collapse in history—a 23 percent drop—rendered once-trusted ideas useless and redefined the financial landscape for market professionals."

Een ooggetuige verslag:

www.bloomberg.com/news/features/2017-...
voda
0
Meer overslag haven Rotterdam

Verwachting van geringe groei voor heel 2017 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) De goederenoverslag in de haven Rotterdam was in de eerste negen maanden van dit jaar 2 procent hoger dan een jaar eerder en het havenbedrijf handhaaft de geringe groeiverwachting voor heel 2017. Dit maakte Havenbedrijf Rotterdam woensdag bekend.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar werden 10,1 procent meer containers verwerkt tot 10,2 miljoen eenheden.

Naast containers droegen vooral agribulk en breakbulk bij aan deze groei. Bij nat massagoed zoals minerale olieproducten was echter sprake van een afname. In totaal werd 351,5 miljoen ton overgeslagen tot en met september.

"Mede dankzij de groei van de containeroverslag was het een mooi kwartaal voor onze havencijfers. Daar staat minder overslag in diverse andere sectoren tegenover. Zo daalde de kolenoverslag ten opzichte van vorig jaar door de sluiting van twee kolencentrales in Rotterdam en toename van duurzame energieproductie. Ook blijft de overslag van stookolie achter bij vorig jaar", zei CEO Allard Caastelein van het havenbedrijf.

De verwachting van het havenbedrijf blijft dat de overslag over heel 2017 1 tot 2 procent groeit ten opzichte van 2016.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Werkloosheid daalt in september

Werkzame deel beroepsbevolking groeit.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Nederland is in september licht gedaald en staat nu op 4,7 procent van de beroepsbevolking, tegen 4,9 procent drie maanden eerder. Dat bleek donderdag uit een bericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het cijfer is gebaseerd op de werkloosheidsindicator van de International Labour Organization, die mensen tussen 15 en 75 jaar die recent naar betaald werk hebben gezocht en direct beschikbaar zijn, aanduidt als werkloos.

In september waren dat 422.000 mensen, tegen 426.000 in augustus. Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8.000 per maand gedaald, meldde het CBS. Dit past in de trend van het afgelopen jaar.

Het aantal WW-uitkeringen daalde naar 351.000 in september, van 362.000 in augustus, volgens cijfers van het UVW.

Mensen die wel willen werken maar er niet recent naar hebben gezocht vallen buiten de werkloosheidsdefinitie. Ook vangt het cijfer niet de mensen die in deeltijd werken en meer uren willen werken.

In de afgelopen drie maanden steeg de werkzame beroepsbevolking met 21.000 per maand. Deze toename was groter dan de daling van het aantal werklozen, omdat er relatief veel mensen tot de arbeidsmarkt toetraden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Investeringen ruim 8 procent omhoog

Gepubliceerd op 20 okt 2017 om 06:53 | Views: 663

DEN HAAG (AFN) - Het volume van investeringen in materiële vaste activa was in augustus 8,4 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. De stijging is iets kleiner dan een maand eerder.

In augustus is opnieuw vooral meer geïnvesteerd in woningen, machines en personenauto’s. Volgens de zogenoemde investeringsradar van het statistiekbureau zijn de condities voor de investeringen in oktober minder gunstig dan in augustus.
voda
0
Wereldhandel neemt toe in augustus

Gepubliceerd op 24 okt 2017 om 09:56 | Views: 392

DEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in augustus met 1,2 procent toegenomen ten opzichte van juli. Dat blijkt uit de maandelijkse Wereldhandelsmonitor van het Centraal Planbureau (CPB). De toename volgt op een lichte afname in juli.

De wereldwijde industriële productie steeg in augustus met 0,6 procent vergeleken met de voorgaande maand. In juli was hier sprake van een daling met 0,1 procent.
voda
0
AEX op hoogste niveau in tien jaar

Gepubliceerd op 27 okt 2017 om 09:17 | Views: 1.956

AEX 10:43
550,18 +2,51 (+0,46%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag opnieuw vooruit. De AEX-hoofdindex keerde terug naar een niveau van boven de 550 punten, dat zo'n tien jaar geleden voor het laatst werd gezien. Op het Damrak blonk Gemalto uit na publicatie van kwartaalcijfers.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent in de plus op 551,13 punten. Eind oktober 2007 werd dat peil voor het laatst gezien, daarna zette een flinke val in tot minder dan 200 punten.

De MidKap klom 0,2 procent tot 843,60 punten. De beurs in Londen won 0,4 procent, Parijs en Frankfurt stegen 0,8 procent.

Gemalto bovenaan
Gemalto voerde de AEX aan met een winst van bijna 11 procent. De digitaal beveiliger zag zijn omzet in het derde kwartaal groeien en handhaafde zijn financiële verwachtingen voor het hele jaar. Galapagos, dat ook met cijfers kwam, klom 0,2 procent. Het handelsbericht van het biotechnologiebedrijf bevatte volgens analisten van KBC Securities geen verrassingen.

In de MidKap steeg Corbion 0,8 procent. De producent van voedingsingrediënten zag de omzet afgelopen negen maanden licht dalen door tegenvallende prestaties bij de bakkerstak. Het bedrijfsresultaat nam wel toe.

Sweco onderuit
Sweco zakte in Stockholm bijna 7 procent na een handelsbericht. Het Zweedse ingenieurs- en adviesbureau, dat in 2015 Grontmij overnam, stelde wel dat de marktomstandigheden in Nederland afgelopen kwartaal verder zijn verbeterd.
In Zürich klom UBS 1,9 procent. De Zwitserse bank boekte in het derde kwartaal 13 procent meer nettowinst. Clariant daalde 5 procent. Het Zwitserse chemieconcern ziet onder druk van een activistische aandeelhouder af van de fusie met de Amerikaanse branchegenoot Huntsman.

Volkswagen wint
Volkswagen dikte meer dan 2 procent aan in Frankfurt na goed ontvangen kwartaalcijfers van de Duitse autobouwer. In Londen vielen de kwartaalcijfers van Royal Bank of Scotland (plus 2,7 procent) in goede aarde. Luchtvaartgroep IAG, die ook zijn boeken openden, zakte ruim 3 procent.

De euro was 1,1624 dollar waard, tegen 1,1700 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 52,68 dollar. Brentolie won ook 0,1 procent in prijs en werd verhandeld voor 59,36 dollar per vat.
voda
0
Kwart meer auto's verkocht in oktober

Bovag telde 37.130 nieuwe registraties.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal verkochte nieuwe personenauto's is in Nederland in oktober met bijna een kwart gestegen. Dit maakten Bovag en Rai Vereniging woensdag bekend.

Er werden gedurende de afgelopen maand 37.130 nieuwe auto's op naam gezet, 24,5 procent meer dan in oktober 2016. In de eerste tien maanden van 2017 nam het aantal verkochte nieuwe auto's toe met 14,4 procent tot 360.423.

De verwachting van Bovag en Rai is dat er dit jaar in totaal 415.000 nieuwe auto's zullen worden geregistreerd, en volgend jaar 430.000.

Volkswagen en Renault waren de meest geregistreerde merken met beide een marktaandeel van 10,8 procent. Peugeot was de nummer drie met een marktaandeel van 8,1 procent. De Volkswagen UP! was het best verkochte model in oktober met een marktaandeel van 3,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Opgeleefde industrie worstelt met levertijden

Gepubliceerd op 1 nov 2017 om 09:11 | Views: 961

ZOETERMEER (AFN) - De Nederlandse industrie heeft de wind duidelijk mee, maar heeft om die reden ook de handen vol om achterstanden in te lopen en de levertijden aan klanten binnen de perken te houden. Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) steeg de productie in oktober bijna naar recordhoogte. Keerzijde is dat er steeds vaker sprake is van een tekort aan personeel, grondstoffen en materialen.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, klom naar een niveau van 60,4 van 60 in september. Dit betekende de op één na hoogste stand sinds het begin van de metingen in 2000. De hoogste stand werd in februari 2011 gemeten. Een niveau boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

Volgens de Nevi zaten de nieuwe orders fors in de lift en groeide de werkgelegenheid naar een nieuw recordniveau. Qua levertijden was er sprake van de sterkste toename in ruim tien jaar tijd.

Hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele van de TU Eindhoven stelde in een toelichting dat de Nederlandse industrie een enorme behoefte heeft aan goede vakmensen. Niet alleen in de industrie, maar ook in de bouw en de installatietechniek. Hij spreekt van een duidelijk verschil met enkele jaren geleden. ,,Gezien de pijplijn aan orders waar bedrijven over beschikken zal de vraag naar gekwalificeerd personeel nog wel even aanhouden", is zijn verwachting.
voda
0
Aantal particuliere beleggers groeit

Stijging van 14 procent in 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal beleggende huishoudens zit door de lage rente sinds vorig jaar in de lift, na jarenlange stagnatie. Dit bleek donderdag uit een jaarlijks onderzoek van Kantar TNS.

Het aantal particuliere beleggers steeg dit jaar met 14 procent naar 1,385 miljoen, na een toename van 9 procent in 2016, zo stelden de onderzoekers.

Zij baseren zich op een steekproef onder bijna 37.000 huishoudens, waarna werd doorgevraagd bij ruim 1.000 beleggende huishoudens.

Volgens Kantar zette de stijging van de afgelopen jaren weer in nadat de spaarrente in 2016 structureel onder 1 procent daalde. De groei van 14 procent dit jaar is de snelste toename sinds de beurshausse van eind jaren negentig, voegden de onderzoekers toe.

Het aantal beleggers blijft vooralsnog echter ver achter bij de piek van 1,9 miljoen stuks die werd bereikt in het jaar 2000, met de beurshausse die later bekend werd als de dotcombubbel.

Gezien de groei van de bevolking berekende Kantar dat "we nu 2,2 miljoen beleggende huishoudens moeten tellen om dat record te evenaren".

In de periode van 2013 tot en met 2015 zat het aantal beleggers in een dal, met circa 1,1 miljoen. Beleggen was in die jaren volgens Kantar "een melaats begrip", na de financiële crisis die volgde op de beurscrash van 2008.

Inmiddels is het sentiment gekanteld en spreken steeds meer beleggers van een gunstig beursklimaat.

Net als in de jaren negentig is er sprake van het bandwagon-effect: de helft van de mensen die de afgelopen jaren zijn gestart met beleggen, zag dat mensen in hun omgeving dat ook gingen doen. Opvallend is volgens de onderzoekers dat net als in de jaren negentig een grote groep beleggers meent dat beleggen steeds veiliger is geworden. Dat is ongetwijfeld te danken aan de stabiele beursontwikkeling in 2017, volgens Kantar.

Cryptocurrencies, zoals de bitcoin, zijn nog het domein van een kleine groep: nauwelijks 2 procent van de beleggers heeft digitale munten. Een even groot percentage Nederlanders bezit wel cryptocurrencies, maar belegt verder niet.

Verdere groei

In opdracht van onlinebroker BinckBank onderzocht Kantar ook de groep potentiële beleggers. Daaruit bleek dat nog eens 70.000 huishoudens van plan zijn in de komende twaalf maanden weer te gaan beleggen, en dat nog eens 660.000 huishoudens dit serieus overwegen.

Volgens directeur Jeroen Sonsma van Binck Nederland speelt behalve de stijgende beurskoersen en de lage spaarrente ook de terugtredende overheid daarbij een rol. Steeds meer Nederlanders zouden beseffen dat ze zelf in actie moeten komen om extra pensioen of vermogen voor later op te bouwen.

Ruim de helft van de Nederlandse particuliere beleggers belegt actief zelf. Slechts een kleine groep, die over grotere bedragen beschikt, maakt gebruik van klassieke vermogensbeheerders.

Volgens BinckBank is beleggen in cryptocurrencies "een fors stijgende trend".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Flink meer omzet Nederlandse detailhandel

In september stijging van bijna 6 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft een goede maand september achter de rug. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In september werd er 5,8 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De volumestijging bedroeg 4,4 procent.

De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide, met respectievelijk ruim 2 en dik 7 procent. Wel daalde het volume in de foodsector met bijna een procent, terwijl die bij non-food bijna 8 procent hoger lag. Daarnaast is er online ruim 23 procent meer omgezet in september.

In augustus werd er op jaarbasis nog 4,2 procent meer omgezet in de detailhandel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Beursanalisten die werkzaam zijn voor grote banken en beleggingsmaatschappijen die ook vaak in de media verschijnen, geven in slechts 2.8% van de gevallen een verkoopadvies.

De twee belangrijkste punten waar deze beursanalisten aan moeten voldoen is, 1: kennis van de economie. 2: de behaalde rating als beursanalist.

De twee minst belangrijke zijn, 1: de behaalde winst op de door jou aangeraden aandelen en 2: de juistheid van een aangegeven datum waarin een voorspelling uit zou moeten komen.
voda
0
Nederlandse export blijft groeien

September wel minder groei dan augustus.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in september met krap zeven procent gegroeid. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De groei van 6,9 procent was wel kleiner dan de 7,4 procent in augustus.

In september groeide vooral de export van machines en apparaten, en auto's.

De import was in september 5,6 procent groter dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groei Duitse economie versnelt

Groei van 0,8 procent in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Duitse economie lag het derde kwartaal van 2017 licht hoger dan in het kwartaal ervoor. Dit bleek dinsdag uit gedetailleerde groeicijfers over de periode van juli tot en met oktober van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

Het Duitse bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal met 0,8 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. Er werd door de markt gerekend op een groei van 0,6 procent, gelijk aan de groei in het tweede kwartaal.

Ten opzichte van een jaar terug groeide de Duitse economie in het derde kwartaal harder met 2,8 procent, na een groei van 2,3 procent in het tweede kwartaal van dit jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse arbeidsmarkt trekt verder aan

Goede ontwikkelingen volgens CBS.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse arbeidsmarkt is in het derde kwartaal verder aangetrokken, met meer banen, meer vacatures en meer werkenden. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Tegenover elke vacature stonden twee werklozen, aldus het statistiekbureau. Er waren gemiddeld 10,2 miljoen banen afgelopen kwartaal, een toename van 51.000.

Ook het aantal openstaande vacatures nam in het derde kwartaal toe, al ging dat minder snel dan in de voorgaande twee kwartalen. Eind september stonden er 213.000 vacatures open. Daarmee komt de 249.000 van kort voor het uitbreken van de crisis weer in zicht, terwijl er eind juni 2013 nog slechts 91.000 vacatures waren, de laagste stand sinds het begin van de crisis.

Het aantal werkenden is sinds het derde kwartaal van 2016 met 177.000 toegenomen, zo meldde het CBS. Daarbij tekende het statistiekbureau aan dat het aantal werknemers met een vast dienstverband toenam met 57.000. "Dat is de grootste stijging sinds begin 2009."

Het aantal werklozen daalde naar 428.000. Daarmee was 4,7 procent van de beroepsbevolking werkloos.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Werkloosheid gedaald in oktober

Gepubliceerd op 16 nov 2017 om 07:06 | Views: 721

DEN HAAG (AFN) - De werkloosheid is in oktober gedaald naar 4,5 procent van de Nederlandse beroepsbevolking, van 4,7 procent in september. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS is het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 15.000 per maand toegenomen. Vorige maand had in die leeftijdsgroep ruim 8,6 miljoen mensen betaald werk. Bijna 4,3 milljoen mensen hadden om uiteenlopende reden geen betaald werk, waaronder 404.000 personen die recent naar werk zochten en direct beschikbaar zijn.

De werkloosheid bereikte eind 2008 het laagste punt met 3,6 procent. De jeugdwerkloosheid stond vorige maand op 7,9 procent. Vlak voor de crisis was dit 8,4 procent.

Uitkeringen
Het aantal lopende ww-uitkeringen ging vorige maand met bijna 8000 omlaag, tot 343.000. Daarmee werd het laagste niveau bereikt sinds december 2012, aldus cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Met name in de bouw en bij pedagogische beroepen was sprake van een daling, maar bij agrarische beroepen nam het aantal ww-uitkeringen toe.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid sprak over ,,geweldig nieuws''. ,,We zijn op de goede weg, in oktober steeg het aantal werkenden voor de zevende maand op rij terwijl het aantal ww-uitkeringen voor de negende maand op rij daalde.''
voda
0
3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront