Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB overweegt halvering opkoopprogramma'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 oktober 2017 10:39
    Ze geven dus aan over de top(vandaag de dag) te blijven opkopen, ik voorzie dan dat ze dan weer kunnen verhogen met opkopen vanaf eind 2018 daar dan de nieuwe dip zich aandient.

    Het Japan-scenario: gewoon 20 jaar blijvend opkopen van dubieuze schulden terwijl de deflatie welig tiert...en het functioneert ook nog!
  2. swen91 13 oktober 2017 11:12
    quote:

    ronaldus schreef op 13 oktober 2017 10:46:

    Die gasten zijn gestoord bij de ECB, dat betekend nog minder rente.De enige die hier voordeel uit halen zijn Italië, Griekenland en Portugal.
    En wij mogen de nadelen betalen, lagere pensioenen, lagere rente.
    Dragi is zin vrienden goed aan het ondersteunen.

    Net zo goed zijn er voordelen.

    Onlangs de hypotheek mogen verlengen voor 1,8% de komende 10 jaar.
  3. [verwijderd] 13 oktober 2017 14:57
    Is er overigens wel iets of iemand die weerstand biedt tegen dit beleid? Of is het een stimulans voor de Duitse banken die het wel prettig vinden dat ze de rente van het met schulden volgestopte Griekenland ontvangen, die uiteindelijk weer wordt betaald door de burger die belasting betaald?
  4. [verwijderd] 13 oktober 2017 19:48
    Het is goed te horen dat er meer vooraanstaande economen waarschuwen voor het gevaarlijke ECB beleid. Ik wil nog een andere econoom noemen, die zijn sporen verdiend heeft omdat hij de eerste was die waarschuwde voor het bedrog van de woekerpolissen: prof. dr. A. Oosenbrug. Nu geeft hij opnieuw een sterke waarschuwing af over het “beleid”van Draghi in zijn dit jaar verschenen boek: "De zonnige bestemming van Neerlands Zwitserleven Gevoel" met als ondertitel: “De uitverkoop van ons ooit goudgerande pensioenstelsel”.
    Helaas geldt dit boek niet alleen voor de Nederlandse situatie, al zijn de Nederlandse gepensioneerden wel het meest kwetsbaar voor de aanhoudend lage rente. Het grote probleem met Mario Draghi is dat hij zijn beleid onverdroten doorzet (het was op een gegeven moment nodig om maatregelen te nemen om deflatie te voorkomen en de economie te stimuleren door een lagere rente. Deze maatregelen hebben gewerkt, maar inmiddels neemt de inflatie toe tot bijna 2%, de Europese werkloosheid is steeds meer aan het afnemen en de economische groei is robuust. Als je dan als voorzitter van de ECB nog steeds suggereert dat je stevig door wilt gaan met stimuleren (volgend jaar opnieuw 30 miljard verspillen aan zinloze opkopen), lijkt het alsof deze man het zicht op de economische werkelijkheid is kwijt geraakt. Het opkoopprogramma kan natuurlijk niet bedoeld zijn om landen te blijven ondersteunen die weigeren te hervormen.
    Ik wil voorop stellen dat ik het heel belangrijk vind om sociaal te zijn. Maar dan moet het wel ergens toe leiden. Het probleem van het starre beleid van Mario Draghi is echter dat ook de Zuid-Europese landen hierdoor ongelooflijk in de problemen zullen komen.
    Welke problemen creëert Mario Draghi met zijn beleid?
    -De marktwerking op het gebied van de rentes en obligaties is volledig verstoord. Er komen geen reële koersen meer tot stand en bij normalisering van de situatie leidt dit tot enorme problemen.
    -Frankrijk is de uitzondering die zijn economie nu wil hervormen, maar door het lage rente beleid worden in andere landen verdere hervormingen niet gestimuleerd.
    -Veel mensen zullen steeds meer schulden aangaan en iedere econoom zal erkennen dat dit in de toekomst tot grote problemen zal leiden.
    -Mario Draghi kan wel de geldkraan open zetten, maar hij heeft nog nooit uitgelegd hoe hij dit weer veilig terug kan draaien (dat gaat in ieder geval heel lang duren en veel economen betwijfelen of dit beleid nog wel te normaliseren valt). Het is niet slim het probleem nog groter te maken door nog meer miljarden uit te blijven geven.
    -Op een gegeven moment zal de economie weer terugzakken. Dan staat de ECB met lege handen, want de rente nog lager zetten heeft dan geen effect meer. Nadat alle obligaties zijn opgekocht, dan alle aandelen maar gaan opkopen? Dat zou een vicieuze cirkel zijn waardoor de economie nooit meer normaal zal kunnen functioneren.
    - Er wordt door veel mensen gezocht naar alternatieve beleggingen omdat de rente zo laag is. Dit leidt tot bubbels en bubbels worden opgeblazen tot ze knallen. Dat drukt economieën altijd sterk naar beneden, daar zitten we met z n allen zeker niet op te wachten.
    - Mario Draghi heeft met zijn beleid vooral de banken weer rijk gemaakt, maar dat geld is maar heel minimaal bij de gewone mensen terecht gekomen.
    Ik denk dat het goed is om ons te verdiepen in de risico s die we als Europeanen lopen bij een voortzetting van deze over stimulering. Ik denk dat het goed is dat we onze zorgen ook aan de politiek kenbaar maken.
    Zie ook: www.pensioenechec.simpsite.nl.
  5. eldee99 15 oktober 2017 16:37
    Naar beneden lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Het lag het meest voor de hand dat het opkoopprogramma gereduceerd zou worden voortgezet. Op dezelfde voet doorgaan met opkopen is niet mogelijk zonder de ratio van obligaties die de ecb in handen mag hebben te vergroten. Zover zijn we (nog) niet - daarvoor moet nog een hobbel met de Duitsers genomen worden. Stoppen zou te veel onrust veroorzaken, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Dit gaat nog wel een paar jaar zo door. Tot die tijd long blijven zitten. De DAX gaat deze week fors door de 13.000 breken, dan is de weg naar boven voorlopig vrij. Voor de aex geldt dat ook. Klimmen zonder obstakels naar de top van 2007 zo rond de 565, ook wij hebben de grootste hobbels achter ons gelaten.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links