Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
ffff
1
Wat een prachtberichten toch allemaal hierboven gepost.

Ik weet best dat dit draad daar speciaal voor bedoeld is, maar toch: Je kunt er toch niet naast lezen wat daar allemaal zwart op wit staat.

En in Belgie worden ze toch een beetje groen van jaloezie: Zelfde bericht als van Hans/ Voda, maar dan door Belgische ogen gezien en beleefd:

www.tijd.be/markten-live/nieuws-algem...

voda
1
Hartelijk dank Peter. En het is al zo vaak gezegd, alle berichten zijn netjes georganiseerd weggezet in de daarvoor specifieke draden. En ja, ik heb er zeker 20 hier. Wat maakt het uit, ieder die er geen interesse in heeft kan het meteen overslaan!

De IEX weet dit natuurlijk ook al lang. Die eeuwige azijnpissers op mij, hun groepje wordt kleiner en kleiner!
ffff
0
Hans,

Ik heb wel degelijk de laatste pakweg tien postings die je in deze draad geplaatst heb vanmiddag gelezen. Ik kreeg bij het lezen toch, VOOR MIJ, de uitleg waarom de beurzen sinds dat gesodemieter tussen Trump en Noord Korea, weer zo bar snel hersteld zijn.

Vorige week die felle dip naar beneden, want stel je voor, de pleuris breekt uit, maar anderzijds als je dan jouw laatste pakweg tien postings leest: Als Trump en Noord Korea weer eens kalmeren dan kan alles weer rap herstellen. En precies dat is gebeurd.

Die azijnpissers moeten gewoon andere draden lezen. Er is genoeg te lezen op het internet, bij IEX en....in de KK !

Peter
voda
0
Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse huishoudens hebben in juni meer besteed dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Consumenten gaven in juni 2,2 procent meer uit. Daarmee lag de groei lager dan in april en mei, toen sprake was van een groei van respectievelijk 2,7 procent en 2,5 procent.

Consumenten gaven in juni vooral meer uit aan kleding en woninginrichting, aldus het CBS. Er werd bijna vijf procent meer uitgegeven aan duurzame goederen.

"Aan voedings- en genotmiddelen gaven ze ruim 2 procent meer uit dan een jaar eerder. Verder hebben consumenten in juni bijna 1 procent meer besteed aan overige goederen", voegde het statistiekbureau toe.

Gunstig beeld augustus

Verder liet het statistiekbureau weten dat de omstandigheden voor de consumptie in augustus gunstiger zijn dan in juni. Dat komt volgens het statistiekbureau vooral doordat het oordeel van ondernemers in de industrie over de toekomstige werkgelegenheid een stuk positiever was. "Ook waren consumenten positiever over de toekomstige werkloosheid", aldus het CBS.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van de Nederlandse consument is in augustus iets gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex steeg van 25 in juli naar 26 deze maand, ruim boven het gemiddelde van 3 negatief over de afgelopen 20 jaar.

"Het oordeel over het economisch klimaat verbetert iets, de koopbereidheid verandert niet", aldus het CBS. Vooral ten aanzien van de arbeidsmarkt werd men aanzienlijk positiever. Ruim 59 procent van de respondenten verwacht dat de werkloosheid in de komende 12 maanden zal dalen, bijna 14 procent voorziet een stijging.

Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit met 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013, toen de index op 41 negatief noteerde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Weidmann ziet geen reden voor verlengen opkoopprogramma ECB - media

Exit moet duidelijk met markt worden gecommuniceerd.

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank ziet in de huidige inflatievooruitzichten geen reden voor de Europese Centrale Bank om het huidige opkoopprogramma van obligaties te verlengen. Dit zei de bankier in gesprek met Börsen-Zeitung.

Het opkoopprogramma duurt in principe tot december 2017, maar zou verlengd kunnen worden indien daar aanleiding toe is. Momenteel koopt de ECB voor 60 miljard euro per maand obligaties op.

In datzelfde interview zei Weidmann ook dat er geen abrupt einde moet komen aan het opkoopprogramma om onrust in de markt te voorkomen. Voorkomen moet worden volgens de bankier dat de opkopen "van de ene op de andere dag beëindigd worden." Volgens Weidman is een "ordentelijke" exit nodig, die duidelijk met de markt wordt gecommuniceerd.

Over de inflatie zei Weidmann in het interview vertrouwen te hebben dat het gewenste doel zal worden bereikt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse industrie behaalt weer meer omzet

Omzetstijging van 7,3 procent in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Nederlandse producenten in de industrie is in het tweede kwartaal voor de derde keer op rij gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het afgelopen kwartaal groeide de omzet ten opzichte van een jaar geleden met 7,3 procent en aan deze groei droegen alle sectoren bij. De elektrotechnische en machine-industrie noteerde de hoogste groei, met 15,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

In de eerste drie maanden van dit jaar groeide de omzet nog met 10,7 procent en in het vierde kwartaal van 2016 was dit 1,1 procent. In het derde kwartaal van vorig jar was er nog sprake van een krimp van 3,2 procent.

In tegenstelling tot het eerste kwartaal van dit jaar nam de buitenlandse omzet afgelopen kwartaal steviger toe dan de Nederlandse. De industriële omzet in het buitenland steeg met 9,1 procent, de omzet in Nederland nam met 4,0 procent toe.

Evenals in het eerste kwartaal van dit jaar noteerden ook de producenten van transportmiddelen in het tweede kwartaal één van de hoogste groeicijfers, met 13,2 procent. Binnen deze hoofdbranche groeide de omzet van de autoproducenten het sterkst, met 24 procent.

De producenten in de aardolie-industrie hadden niet zulke goede resultaten als in het eerste kwartaal. De omzetgroei in het tweede kwartaal stopte bij 6,7 procent en was lager dan de omzetgroei van 19,6 procent in het eerste kwartaal.

De afzetprijzen van de industrie zijn in het tweede kwartaal met 5,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De prijzen ontwikkelden zich binnen en buiten Nederland ongeveer hetzelfde.

Opnieuw stegen de prijzen het meest in de chemische, farmaceutische, rubber- en kunststofproducten- en aardolie-industrie. Deze groep producenten had te maken met een prijsstijging van 10,1 procent. In het vorige kwartaal was de groei met 23,7 procent nog sterker. De prijsontwikkelingen in deze deelbranches lopen samen met die van ruwe aardolie.

Ook afzetprijzen in de basismetaal- en metaalproductenindustrie en de voedings- en genotmiddelenindustrie stegen meer dan gemiddeld. In de elektrotechnische en machine-industrie vond de grootste daling plaats, 3,4 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2016.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
NewKidInTown
0
Gelukkig voor hen dat het klimaat verandert:

"Overvloedige regen brengt Atacama-woestijn tot leven 6
De Atacama-woestijn in Chili is een van de droogste plekken ter wereld. Toch staan er momenteel meer dan 200 verschillende soorten bloemen en planten in bloei. Het noorden van Chili kreeg tijdens de afgelopen wintermaanden opvallend veel regen te verwerken, met dit natuurfenomeen tot gevolg. Normaal gezien valt er maar om de vijf tot acht jaar voldoende regen om de woestijn tot leven te brengen. De vorige keer dat de woestijn in bloei stond, was in oktober 2015."

www.demorgen.be/fotografie/overvloedi...
whammy
0
[verwijderd]
0
Door de dalende autoverkopen in de VS heeft Ford besloten om zich niet meer te houden aan de kredietwaardigheid van potentiële kopers. Hierdoor is het mogelijk dat iedereen die een handtekening kan zetten naar huis kan rijden in een nieuwe Ford.
news.morningstar.com/all/dow-jones/us...
voda
0
Noors staatsfonds op recordstand van $1000 mrd

Het Noorse staatsfonds, het grootse staatsfonds ter wereld, bereikte dinsdag een recordomvang van omgerekend $1000 mrd. Dat meldt persbureau Reuters.
Het staatsfonds belegt sinds 1998 de olie- en gasinkomsten van het Scandinavische land. De opbrengsten moeten ten goede komen aan toekomstige generaties. Het is vanwege de omvang een van de grootste beleggers ter wereld. Het staatsfonds bezit gemiddeld 1,3% van ieder niet-Europees beursfonds en zo'n 2,5% van ieder beursgenoteerd bedrijf in Europa.

Dinsdagochtend noteerde het fonds een stand van 7851 Noorse kronen, die omgerekend $1000 waard zijn. Het fonds is 2,3 keer zo groot als het Noorse bruto binnenlands product, en dat is veel meer dan werd verwacht. Volgens oorspronkelijke ramingen zou het fonds 1,3 keer de grootte van het bnp hebben in 2020.

Verkiezingswinst
Het staatsfonds noteert een recordstand een dag nadat de conservatieve premier Erna Solberg opnieuw de verkiezingen in het land heeft gewonnen. Zij was de eerste premier die de olie-inkomsten van Noorwegen, de grootste exporteur van West-Europa, aanboorde om een daling van de olieprijs te compenseren. Jarenlang lag daar een taboe op en werd enkel het rendement van het staatsfonds uitgegeven.

De Noren besloten onlangs ook het beleggingsbeleid voor obligaties om te gooien. In de toekomst zal het staatsfonds, dat vorig jaar een rendement behaalde van bijna 7%, enkel beleggen in obligaties die worden uitgegeven in dollars, euro's of Britse ponden. In februari kondigde de regering al aan dat het €90 mrd meer in aandelen wil beleggen, wat waarschijnlijk ten koste gaat van het beleggen in obligaties.

fd.nl/beurs/1217948/noors-staatsfonds...
voda
0
Werkgelegenheid in Nederland omhoog in augustus - ADP

Afgelopen maand 1.900 banen.

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in Nederland is in augustus met 1.900 banen gegroeid. Dit bleek uit het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport.

"In de afgelopen maanden zien we een geleidelijke vertraging in de banengroei", aldus ADP. In juli kwamen er nog ruim 10.000 banen bij. In april was er nog een piekgroei van 36.400 banen, maar sindsdien vlakte de groei elke maand af.

Opvallend was dat in de zakelijke dienstverlening er 1.400 banen verloren gingen en in de financiële dienstverlening 300 banen. Daarentegen kwamen er juist 2.000 banen bij in de informatica en communicatie. De bouw liet een groei van 600 banen zien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Meer auto's verkocht in Europa

In Nederland stijging van dik 10 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal verkochte auto's in de Europese Unie is in augustus toegenomen. Dit bleek donderdag uit cijfers van branchevereniging ACEA.

De verkopen stegen met 5,6 procent ten opzichte van augustus 2016 tot een totaal van 865.047 stuks. Tot en met augustus steeg het aantal verkochte auto's dit jaar met 4,5 procent tot 10.232.658.

In Nederland nam het aantal verkochte auto's toe met 10,2 procent tot 29,584.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
" Meer auto's verkocht in Europa
In Nederland stijging van dik 10 procent. "

alleen positief nieuws!
Deze C & P -er is werkelijk volledig mesjoche !
POSITIEF NIEUWS ?
voda
0
Beursblik: S&P optimistischer over vooruitzichten Nederlandse banken

Outlook ABN AMRO, Rabobank en Volksbank naar positief.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Global Ratings is vrijdag positiever geworden over de vooruitzichten voor Nederlandse banken.

De analisten zijn optimistisch over de economie van Nederland, door een afnemende werkloosheid en een herstel van de vastgoedmarkten. In combinatie met juridische hervormingen uit 2013 en herstructureringen van banken ziet S&P meer balans in de Nederlandse economie ontstaan, al merken de marktvorsers op dat er nog steeds veel schulden zijn.

Alles bij elkaar genomen zien de analisten een lager risico voor de bankensector. Om deze reden is de outlook voor ABN AMRO, Rabobank en De Volksbank verhoogd van stabiel naar positief. De outlook voor NIBC Bank was reeds positief. Voor Van Lanschot Kempen bleef de outlook gehandhaafd op stabiel.

In het rapport heeft S&P ook het kredietprofiel voor ABN AMRO verhoogd van bbb+ naar a-, vanwege de versterkte kapitaalpositie van de bank.

De rating voor ING is niet gewijzigd, omdat de leningen van deze bank een grotere geografische spreiding hebben en de bank is daarom minder blootgesteld aan de Nederlandse economie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,88  +6,09  +0,70%  13:56
 Germany40^ 18.188,70 +0,28%
 BEL 20 3.907,20 +0,42%
 Europe50^ 5.027,07 +0,38%
 US30^ 38.492,27 -0,03%
 Nasd100^ 17.580,24 +0,56%
 US500^ 5.082,13 +0,25%
 Japan225^ 38.273,76 +0,88%
 Gold spot 2.315,67 -0,27%
 EUR/USD 1,0686 -0,15%
 WTI 82,99 -0,37%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +29,17%
ASMI +10,61%
NX FILTRATION +4,97%
RANDSTAD NV +4,40%
BESI +4,27%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,63%
ING -5,37%
WDP -2,13%
Avantium -1,97%
DSM FIRMENICH AG -1,60%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront