Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draghi: onorthodoxe maatregelen kunnen werken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 augustus 2017 15:56
    Nou @Mario, de euro dekt zichzelf, dat is dan droevig. Er worden miljarden euro's zomaar bij'geprint', terwijl dat bij de bitcoin niet gebeurt.

    Ik las dat er inmiddels 2.000 miljard euro's zomaar bijgemaakt zijn. Mijn spaargeld in euro's is straks geen drol meer waard. Op dit moment lijkt een bitcoin veel veiliger dan een euro. Afijn, je ziet dat ook terug aan 'de waarde' van een bitcoin.
    In Estland is het straks heel normaal om af te rekenen met een Estcoin.

    In Japan is intussen druk bezig de bitcoin te reguleren: www.ft.com/content/f102c906-3a23-11e7...

    Nederland is nog bezig met boerenkool eten om 6 uur, bij moeders de vrouw.
  2. [verwijderd] 23 augustus 2017 16:27
    Over een aantal jaren zullen we in de media kunnen lezen dat er onderzoek is gedaan naar de ECB, ten tijde dat die Draghi daar zat, en waaruit is gebleken dat hij onnoemelijk veel kapot heeft gemaakt en miljoenen mensen daar de dupe van zijn geworden. Net als de criminelen van Golman Sucks zal hij er gewoon mee wegkomen.
  3. don55555 23 augustus 2017 16:55
    Eens Mario di Dragon, veel initiële "believers" in de bitcoin hebben geen vertrouwen in de huidige valuta en hebben een hekel aan de overheid. De rest zijn goedgelovige meelopers die dollartekens in hun ogen hebben. En allemaal kennen ze de geschiedenis van het geld niet. Dat was vroeger namelijk 1 grote bitcoin-situatie (dwz jan en alleman kon "geld" produceren en in omloop brengen) maar toen dat elke keer fout ging (en per land soms honderden faillissementen bij banken opleverde) is men dat (steeds strenger) gaan reguleren. Daarmee heeft men nu sinds 30-50 jaar betrouwbare valuta gecreëerd in de westerse landen die een gematigde inflatie laten zien (en een beetje inflatie is goed: lees Schoppenauwer). Ik laat de Zimbabwe's/Venezuela's van deze wereld buiten beschouwing, dat zijn natuurlijk "failing states" met dictator's aan de valutaknoppen en dus ook falende valuta's. De bitcoin liefhebbers weten helemaal niets; niet wie de eerste bitcoins voor harde valuta verkocht hebben (de oplichters die het bedacht hebben) en deze nooit meer terugruilen, niet wie er voor zorgt dat er niet oneindig bitcoins geproduceerd kunnen worden, niet wie het systeem/de software in de lucht houdt, niet hoe voorkomen kan worden dat dezelfde (volstrekt anonieme en onbekende) mensen die die zottigheid over een scheiding van de bitcoin en de cash-bitcoin in de wereld hebben gebracht en dus blijkbaar veranderingen kunnen bewerkstelligen in het hele systeem kunnen aanbrengen ook niet gewoon ongemerkt voortdurend bitcoins creëren en verkopen, en ze kunnen niet verklaren 1) hoe bitcoin als alternatief voor geld kan dienen als de prijs soms 100% stijgt en soms 60% daalt, 2) waarom er eerst altijd gezegd werd dat het anonieme en daarom aantrekkelijk was voor criminelen en nu ter verdediging altijd gezegd wordt dat iedere transactie te volgen en traceren is, 3) waarom als iedere transactie vastgelegd, te volgen en te traceren is dan toch niet de eerste uitgevers (cq de uitvinder) te vinden is, 4) hoe die zogenaamde chinezen die zo graag bitcoins de buitenlanders voor de bitcoins betalen, terwijl hun geld zogenaamd hetland niet uit mag/kan, etc, etc. Het is een briljante oplichtingstruc, een super modern ponzi scheme met als psychologisch sterke punt,dat, net als bij de kettingbrief, zolang je maar een gek vind die er weer meer voor betaald of bereid is dezelfde prijs te betalen die jij er voor betaald hebt, het systeem best lang kan doorrollen. Tot dat de paniek een keer toeslaat, net als op echte beurzen met aandelen van bedrijven die echt iets produceren. Alleen zit je dan niet met een aandeel van Coca Cola dat ondanks je 50% daling nog steeds dividend uitbetaald en een bestuur verantwoording aan je aflegt op een jaarvergadering, maar met .... niets. Een code in een softwareprogramma waarvan niemand weet wie dat beheert en wie er aan kan zitten en dat niets produceert. Digitale gebakken lucht, zal ik maar zeggen.
  4. [verwijderd] 23 augustus 2017 20:55
    quote:

    de kleine johannes schreef op 23 augustus 2017 20:52:

    Wat mensen vergeten is dat Draghi ongeveer 600 miljoen Europeanen door de crisis geholpen heerft. Deze man verdient een standbeeld.

    in plaats van hoon door een stelletje zwartkijkers.
    Draghi heeft Italie gered, omdat Italie de rente over hun schulden niet meer zouden kunnen betalen. Door opkoopprogramma zijn de rentepercentages kunstmatig laag gezet. Wat gaat er gebeuren als opkoopprogramma's gaan stoppen. Kunnen we wel zonder dit infuus?
  5. Moneyball 23 augustus 2017 22:38
    quote:

    Muppet_Waldorf schreef op 23 augustus 2017 14:33:

    @don55555

    De Estcoin komt er aan:

    www.cryptopoint.nl/nieuws/215456_estl...

    De eerste overheids-coin.
    Als NL, Dld, Fin, etc dit ook doen dan ontstaan parallelle munten. Politiek is het verkoopbaar om dit te initiëren en als vervolgens de markt de rest doet (stijgende waarde van deze munten tov euro door masale omwisseling van Euro's) is het niet de schuld van de politiek dat het snel gedaan is met de euro. Overheidsgereguleerd geeft veel mensen toch meer vertrouwen (terecht of onterecht) en politiek gezien een ideale uitweg.
  6. forum rang 4 efreddy 23 augustus 2017 23:31
    @don Je denkt dat je de geschiedenis van het geld kent maar kent in ieder geval totaal niet de (nog steeds korte nl sinds 2009) geschiedenis van de Bitcoin.
    Het maakt niet alleen totaal niet uit wie de eerste verkopers waren en of ze die terugkopen maar wie toen deze Bitcoins voor amper enkele centen hebben verkocht zal nu wel wat ontgoocheld zijn dat men die niet heeft bijgehouden en verkocht aan de huidige prijzen van rond de 3500 € .
    Men heeft hier heel wat waarde laten liggen.
    Dat iedere transactie te volgen is ,zoiets is gewoon een feit maar zelfs dat besef je niet eens goed .
    Waarom ondanks het feit dat elke transactie te volgen is de uitvinder(s) nog steeds niet te vinden zijn is echter heel simpel,deze Bitcoins zitten voor het grootste deel nog in het systeem terwijl er ook heel wat zijn uitgegeven via faucets (daar heb ik mijn eerste satoshi's gehaald).
    Hoe de € of $ als alternatief voor geld kan dienen terwijl de prijs €/$ soms 0,8 en 1,6 is (bij reeds een forse marktkapitalisatie) zou men zich ook kunnen afvragen wanneer men het omwille van dergelijke redenen van prijsschommelingen bij de Bitcoin het zich wel afvraagt terwijl de totale marktkapitalisatie van de Bitcoin en crypo's in het algemeen nog niet dergelijke schommelingen in totaal bedrag hebben gekend.
    Wie zei dat het anoniem en aantrekkelijk was voor criminelen behoort in ieder geval meer tot het anti Bitcoin kamp ,€ en vooral $ worden in absolute bedragen nog steeds veel meer door criminelen gebruikt.
    Dat elke tranactie te volgen en te traceren is betekent niet dat de persoon achter deze transactie te volgen en te traceren is,tot zolang deze persoon in harde cryptomunten blijft in plaats van dit om te wisselen in een veel minder harde valuta als € en $ zal het niet zo gemakkelijk tot zelfs onmogelijk zijn om te achterhalen wie deze transactie doet.
    Pas wanneer men wil omwisselen via een exchange naar fiat valuta zoals € ,$ etc is de persoon traceerbaar.

    1 identiteit wil ik je wel reeds verklappen,elke transactie naar 1MvfvS3SMK27QePe87oc9rFkjYg1TreeSd is een transactie naar een Bitcoin address van mij ,je mag er al je volgens jou toch waardeloze Bitcoins naar sturen,Ik zal ze wel aannemen.

    Hier zie je zelfs welke transacties er reeds mee zijn gebeurt en de plaats die het inneemt van het rijkste Bitcoin address.

    Ik kan je natuurlijk ook wijsmaken dat dit mijn address is terwijl het evengoed een address van Warren Buffett kan zijn ook al beweert die dat hij geen Bitcoins bezit,in dit geval zal hij de ontvangen Bitcoins van jou wel met plezier in ontvangst nemen,ook al gaat het voor hem maar om iets dat hij zelf niet eens kleingeld kan noemen.

    Omdat ik vermoed dat je toch geen satoshi op mijn address gaat storten hoef ik je mijn echte addressen niet te geven en kan ik het me veroorloven om een willekeurig ander Bitcoin address te vermelden.

    Misschien voel je echter meer voor de Dogecoin,dit address DAgKtAMvcaHVDTnAasygqdYUsLHoxR6iUX is er 1 die ik je ook wel wil meegeven.

    bitinfocharts.com/dogecoin/address/DA...

  7. don55555 24 augustus 2017 13:52
    Dank efreddy, dat je met je warrige verhaaltje feitelijk bewijst wat ik geschreven heb. Veel succes met je faucets, satoshi, in elkaar geflanste websitjes met excelbestandjes, etc. Als je bij de oplichters hoort: kanp gedaan van je en geniet van je winsten. Als je echt bitcoins hebt gekocht en daar euro's voor betaald hebt: stekte , ook voor je mede sukkels die je enthousiast probeert te krijgen/houden met bovenstaande non informatie...
  8. tampi 24 augustus 2017 15:03
    Beste don55555, ik lees al een tijdje je bijdrages, dank daarvoor.

    Helaas krijg ik de indruk dat je weinig van geld en Bitcoin begrijpt.

    Het verleden heeft geleerd dat ALLE world reserve currencies ophouden met bestaan: Zie hier de historische grafiek:
    www.economicreason.com/wp-content/upl...

    Volgens de grafiek heeft de USD zijn beste tijd nu wel gehad. De wereld valuta wordt alleen vervangen als het de geloofwaardigheid en waarde verliest. Het verleden heeft geleerd dat wereld valuta ALTIJD wordt vervangen door de krachtigste munt van dat moment.

    Het verleden heeft ook geleerd dat de periode tijdens de wereldmunt wisseling altijd gepaard is gegaan met crisis, oorlog, en andere vormen van ellende.

    Nu heeft het IMF al sinds 1960 een valuta, de SDR, klaar staan ter vervanging van de USD. Het IMF heeft al heel lang geleden ingezien dat ooit de USD zijn leidende positie zal afstaan.

    De SDR bestaat nu alleen nog op papier, maar hij wordt gedekt door goud. VS, Rusland, China, GB, Europa steunen allemaal deze munt. Ik ben van mening dat de SDR als crypto munt zal worden uitgegeven, omdat de kosten vele malen lager zijn.

    Met alle kennis die ik heb, acht ik de kans groot dat we volgend jaar meer zullen horen over de SDR. SDR en Bitcoin zijn beide niet-schuld gedreven valutas. Het zou mij daarom niet verbazen dat Bitcoin een deel van leading world reserve currency op zich zal kunnen nemen.

    Bitcoin reguleert zichzelf al, aanvullende regulatie is niet nodig, dit is nieuw voor velen. Regulatie moet plaatsvinden op en ander niveau. Vergelijk het met werk. Misschien zit je op je werk ook wel in een team dat supergoed functioneert, hier heb je dan een andere vorm van managen bij nodig.
  9. Bonost 24 augustus 2017 22:28
    Zolang een munteenheid een afgeleide is van de reële munteenheden kan zij nooit een wereld valuta worden. De nieuwe wereld valuta zal uit de as moeten herrijzen van de vergane wereldorde. Zolang dat niet gebeurd blijven de US dollar, de EURO, de Chinese Yuan en de Japanse Yen de leidende valuta. Vandaar dat het nooit wat wordt met de SDR van het IMF. De belangen van de wereld(orde) zijn veel te groot.
  10. forum rang 4 efreddy 25 augustus 2017 19:54
    quote:

    don55555 schreef op 24 augustus 2017 13:52:

    Dank efreddy, dat je met je warrige verhaaltje feitelijk bewijst wat ik geschreven heb. Veel succes met je faucets, satoshi, in elkaar geflanste websitjes met excelbestandjes, etc. Als je bij de oplichters hoort: kanp gedaan van je en geniet van je winsten. Als je echt bitcoins hebt gekocht en daar euro's voor betaald hebt: stekte , ook voor je mede sukkels die je enthousiast probeert te krijgen/houden met bovenstaande non informatie...
    Jij bewijst gewoon dat je afgunstig bent op wie winst maakt of gemaakt heeft met Bitcoins door ze oplichters te noemen ,tegelijk maak je iedereen die nu Bitcoins koopt of heeft gekocht uit voor sukkels.


    Ik heb dit jaar al gehandeld in Euro/Dollar (Lynx),Bitcoin/Euro (Kraken),Ether/Bitcoin ,Augur/Ether,Augur/Bitcoin,Dogecoin/Bitcoin,Litecoin/Bitcoin(Kraken).

    Ik heb daar geen sterkte voor nodig,Ik zal dus volgens jou bij de oplichters horen voor mijn winsten in de crypto's.
    Waarom dit voor mijn winsten in Euro /Dollar niet het geval zou zijn en waarom Draghi niet bij de oplichters zou behoren ,die uitleg zou ik graag wel eens weten.


  11. taurus86 28 augustus 2017 12:32
    De koopwoningvoorraad was eind 2015 1040 miljard waard. Grofweg is de waarde gestegen naar 1140 miljard nu. 100 miljard extra waarde en laat daar nu 15% van doorsijpelen naar de economie, dat is 15 miljard. Anders gezegd: de groei van de economie wordt voor een groot deel veroorzaakt door de stijging van de huizenprijzen. Draghiïsme zal ooit blijken een grote factor te zijn geweest. Logisch dat de '4 in het bos' geen probleem hebben met Draghi. Met een schandalig hoog tekort aan woningen (geschat 300.000, (Boelhouwer TU Delft)) en niemand die ze hier op aanspreekt, is het leven toch 'Koek en Ei'. Het Ei in deze, het woningtekort.
  12. don55555 29 augustus 2017 11:14
    Tampi, ik heb monetaire economie gestudeerd en bij het ministerie van Financiën gewerkt, dus ik weet meer dan genoeg van geld, al wil ik daarmee niet meteen beweren dat alles wat ik zeg daarom juist is, beoordeel gewoon mijn argumenten op hun waarde. Je hebt gelijk al je opmerkt dat leidende munten soms hun rol verliezen, de geschiedenis van de pond is daar een mooi voorbeeld van. Maar dat is voor deze discussie niet zo relevant. Want de pond is nog steeds het wettelijke betaalmiddel waar de UK prima mee draait en waar iedere Brit dagelijks zijn brood voor kan kopen en waarvan hij redelijk zeker weet dat deze volgend jaar misschien 2 a 3% aan koopkracht verloren heeft, maar dat heeft hij dan waarschijnlijk voor een flink deel al weer gecompenseerd gekregen met een loonsverhoging. De sterkte van de leiden munt is gebaseerd op de reële economie. Als het land economisch leidend is (VS sinds 1945), dan is de munt dat ook. Daalt het economisch leiderschap (zie VS, of de UK 80 jaar terug) dan daalt de munt t.o.v. staten die het economisch leiderschap overnemen (EU, China, etc). De bitcoin heeft geen reële economie achter zich. Dat is echter niet het grootste probleem, er zit achter de bitcoin ook niemand die de stabiliteit regelt. Daarom kan het nooit geld worden. Jij schrijft dat de bitcoin zich zelf regelt, wat natuurlijk klinkklare onzin is. Los van het feit dat jij niet weet of het 'minen' wel echt stopt straks, wie er achter zitten, etc, bewijst de soap met de "bitcoin cash" onlangs dat er op geen enkele wijze sprake is van controle op de productie of van zelfregulering. Achter alle technieken, websites, rekeningen, nep berichtjes, etc, etc zitten gewoon mensen die dit allemaal regelen en doen. En die verzinnen bitcoin cash, en andere munten, maakt niet uit wat, als het maar verkoopt. En ze kunnen ze met hun handjes aan de knoppen, dezelfde handjes die de bitcoin en de bitcoin cash in de markt dumpten, nog veel meer de markt in pompen. En als je ook maar iets weet van geld, dan weet je dat als het onbeperkt gemaakt kan worden, het al gauw Zimbabwaanse nutteloze muntjes worden. De bitcoin is 1 groot psychologisch proces, net als het speculatieve deel van de aandelenhandel en net als kettingbrieven, het werkt een tijd zolang er "believers" zijn te vinden en als die op zijn.....
39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links