Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kosten drukken winst Stern Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 19 apr Nieuwkomer Douglas presteert uitstekend
  2. 19 apr Productiemisser Barrick Gold: is de sterke marktreactie terecht?
  3. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 18 augustus 2017 17:55

    Keffertje dat mag niet meer van de grootaandeelhouders. Bovendien van de Kwast is dat zelf ook. Met een eerdere schatting van 20% van de aandelen is ca 1 miljoen aandelen heeft hij vandaag dus ca E 2,5 miljoen verloren. Wel erg veel geld voor een klusje voor de vrouw of doch

    Ander punt Crum fixeert zich op aanschafopbrengsten auto's en die die leveren Stern weinig op. Echter het kan zijn dat de mogelijke verdiensten later komen. Vergelijk het met aanschaf van een canonprinter voor E 45 en zie waaraan echt wordt verdiend (cartridges).

    Groet, Jonas
  2. Martin-Jan Crum 18 augustus 2017 18:52
    @jonas

    allereerst geldt dat de rendementen bij de Stern dealers "sterk onder druk staan" zoals het bedrijf zelf te kennen geeft. daar bovenop geldt echter dat Stern met (fors) stijgende personeelskosten te maken heeft gehad en dat zet de winstgevendheid onder druk.

    de gedachte dat de verdienste vooral bij de after sales liggen is juist, reden voor het bedrijf meer dan voorheen te focussen op alles ná en rondom de aanschaf van een auto. het printer/toner model gaat echter (helaas) niet op.

    goed weekend

    disclaimer: geen positie in Stern Groep.
  3. harrysnel 18 augustus 2017 19:19
    quote:

    jonas schreef op 18 augustus 2017 17:55:

    Keffertje dat mag niet meer van de grootaandeelhouders. Bovendien van de Kwast is dat zelf ook. Met een eerdere schatting van 20% van de aandelen is ca 1 miljoen aandelen heeft hij vandaag dus ca E 2,5 miljoen verloren. Wel erg veel geld voor een klusje voor de vrouw of doch

    Ander punt Crum fixeert zich op aanschafopbrengsten auto's en die die leveren Stern weinig op. Echter het kan zijn dat de mogelijke verdiensten later komen. Vergelijk het met aanschaf van een canonprinter voor E 45 en zie waaraan echt wordt verdiend (cartridges).

    Groet, Jonas
    Van der Kwast is dit jaar van 1 mln aandelen naar 0,7 mln aandelen gegaan via 5 transacties in de maanden maart/april/mei. Toch 30% van zijn belang dat verkocht is.

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
  4. forum rang 6 jonas 19 augustus 2017 16:35

    Neemt niet weg Von der Prinsen met zelf ruim E 15 aan aandelenwaarde meer verdiend aan een goede koers dan aan het inhuren van dochter of vrouw. Dank aan Harry voor de laatste stand aandelenbezit CEO Van der Kwast.

    Hij heeft afgebouwd. Tja wat is de reden? Kan zijn een onechtelijk kind, afkoop van een bedreiger etc etc. Weet ik veel.

    Is het een indicatie voor koersval als CEO's verkopen? In discussie met Marique heb ik ooit eens een doorlink gegeven met onderzoek dat wees op het tegendeel: dus CEO's zijn waardeloze beleggers zoiets. Niet opgeslagen want anders word ik helemaal gek van al die beleggerswijsheden.

    Voor mijzelf heb ik de mening dat het zijn van een goede CEO iets anders is dan daarmee ook een goede belegger zijn.

    Groet, Jonas
  5. forum rang 6 jonas 19 augustus 2017 17:07

    Even correctie. E 15 aan totale aandelenwaarde voor CEO Van der Kwast is wel wat weinig. Dat is dus 15 mln. Toch hoe je het ook bekijkt. In het verleden is gebleken dat leveranciers van bijvoorbeeld bijlen, exposieven voor goudzoekers etc vaak meer verdienden dan de goudzoekers zelf.

    Welnu waarom je verdiepen in verhitte discussies over Tesla en die hele handel. Wint Tesla of een ander maakt het Stern niet uit. Bij Stern is het pragmatisch zaken bekijken.

    Mogelijk moeten ze bij Stern wat meer doen aan hipstermoederfietsen met zo een bakje voor de kinderen voorin. Met een leuk kleurtje moeten die aan grachtengordel GroenLinks moedertjes wel te slijten zijn voor zeg E 35.000 de stuk.

    Nou ja dat moet Stern eigenlijk maar zelf eens goed bezien zolang ik minimaal E 2,50 wpa dit jaar kan verwachten en volgend jaar E 3 is het mij best.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 6 jonas 19 augustus 2017 17:57

    Von der Pinsel. Hoop is goed en prettiger dan denken dat alles naar de donder gaat. Bij Stern is er nu ca E 1 op de plank en ze hebben de mensen ook nog een loonsverhoging gegund. Automarkt loopt goed en helemaal gek lijkt die Van der Kwast mij ook niet.

    En ja zaken zoals een dubbele boekhouding zoals bij Imtech Duitsland kan je niet voorzien, maar ik denk wel dat het toezicht nu wat scherper is geregeld.
    Imtech is echt een diepe teleurstelling voor mij geweest. Per saldo heb ik erop verdiend, maar het zoveel mooier gekund met het bedrijf met die combinatie ouderwetse vakmanschap en ICT. Echt geld verdienen en milieu ontzien en dan ook nog zonder GroenLinks onzinpraat.

    Groet, Jonas

    PS Gaat eigenlijk niet om Imtech, maar Van der Kwast wordt heus wel kritisch gevolgd. Het is een ondernemer met de bekende wispelturigheid. Zit er soms bij met die ondernemers. Neem de oprichter van Shell en al die roddelaars in die Shellreservaten met veel bla bla in het buitenland die bij 1 scheiding al van de kook raakten. Henri deed zoiets gewoon 5 keer en daar dorste ze niet over te roddelen.
  7. forum rang 9 objectief 19 augustus 2017 19:18
    Links of rechts maakt niet uit maar de klimaatvisie van Groenlinks was het enige goed nieuwe idee voor de toekomst...heel jammer dat ze teveel andere eisen hadden.
    De huidige en toekomstige regeringspartijen blijven maar geld pompen (subsidies) in eigen woning en landbouw....dat is weggegooid geld en had beter aan vernieuwing besteed worden. Maar regeren is al jaren pappen en nat houden om de achterban van VVD en CDA tevreden te stellen.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links