Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF denkt aan reguleren cryptocurrencies

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 15:00 Nieuwkomer Douglas presteert uitstekend
  2. 09:30 Productiemisser Barrick Gold: is de sterke marktreactie terecht?
  3. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eventus docebit 21 augustus 2017 13:20
    quote:

    liebregts301 schreef op 21 augustus 2017 12:56:

    Als IMF het kleingeld vindt, waarom kopen ze dan gewoon niet alle crypte-munten op (als dat al mogelijk is)? Dan kunnen ze naar hartenlust reguleren. Nu lopen ze volgens mij gewoon achter de feiten aan.
    Dat is niet mogelijk omdat er steeds nieuwe waarde wordt gegenereerd binnen de bestaande cryptomunten. Verder kan je steeds nieuwe cryptomunten in het leven roepen, die de centrale banken dan zouden moeten opkopen. Effect is dat centrale banken gedwongen worden het creëren van geld te faciliteren zonder dat ze controle hebben over de hoeveelheid die in omloop wordt gebracht.

    Nu hebben centrale banken al moeite om grip te houden op het financiële systeem, maar als ze ook nog de controle verliezen over de in omloop zijnde geldhoeveelheid, dan kunnen ze helemaal wel ophouden. Veel mensen vinden dat waarschijnlijk een goed idee. Ik niet.
  2. [verwijderd] 21 augustus 2017 14:21
    quote:

    holenbeer schreef op 21 augustus 2017 13:31:

    Ik ben heel erg benieuwd hoe het IMF controle wil gaan krijgen op de bestaande crypto's. En stel dat dat lukt, hoe ze dat willen gaan doen met de daarop volgende generaties, die zich aan die IMF-controle hebben aangepast. Lijkt me een wedloop die ze niet gaan winnen.
    Simpel. Wetgeving.
  3. forum rang 6 De amateur 21 augustus 2017 14:37
    Denk dat het IMF het idee waarom cryptocurrencies er zijn gekomen niet begrijpt. Maja het is een currency die niet wordt gereguleerd door het IMF/Centrale banken en aangezien de waarde behoorlijk stijgt beginnen ze angstig te worden. Verrast me ook altijd dat mensen niet weten dat centrale banken en het IMF private partijen zijn.
  4. tampi 21 augustus 2017 14:47
    Mooi artikel! Bedankt dat je mij hebt gewezen op het rapport!
    Ik zal het zeker even lezen.

    Dit stukje vind ik geniaal om even bij stil te staan:
    Immers, geld is macht: de uitgifte van geld, toezicht en controle, liggen (vooral) bij centrale banken en overheden. En die staan bij de huidige technologische ontwikkelingen vooralsnog buitenspel.


    Eén van de achterliggende gedachtes achter Bitcoin en crypto munten is dat het niet door een centrale partij als centrale bank of overheid wordt gereguleerd.

    De techniek achter de crypto munt, de blockchain, maakt simpelweg centrale (administratieve) partijen geheel overbodig. Dit besef is gewoon nog niet aanwezig bij velen.

    De overheid, IMF en centrale banken kunnen crypto munten wel willen reguleren, maar het zal geen of nauwelijks effect hebben op het gebruik. Verbieden heeft geen zin. Dit is allang bewezen in o.a. Venezuela. Ook dit besef is bij velen nog niet aanwezig.

    Ook denk ik dat de crypto munt een soort van protestmunt is tegen de huidige machtsorde van centrale banken en overheden. Het verleden heeft namelijk geleerd dat niet in alle landen banken en overheden even eerlijk zijn.

    Ik ben ook van mening dat het vertrouwen in veel centrale banken in een snel tempo aan het afbrokkelen is. Mede door het opkoop programma. Er beginnen zich steeds meer mensen af te vragen waar dat nu precies goed voor is. Logisch dat mensen een vlucht zoeken in een munt die niet onder centraal toezicht staat.

    Weet dat iedere vorm van reguleren betekent dat je een stukje vrijheid inruilt tegen (nep) veiligheid.
    Benjamin Franklin, die kerel op 100 USD biljet, heeft ooit eens gezegd:
    "Wie zijn vrijheid inlevert voor veiligheid, eindigt uiteindelijk met geen van beide" - "en wij mensen vallen iedere keer weer in deze valkuil"


    Als je je goed verdiept in ons financieel- en overheidssysteem, dan kom je erachter dat regulatie veelal wordt gepromoot onder het mom van angst voor witwassen en terrorisme, en deze collectief te benoemen.
  5. Mr_Baldy 21 augustus 2017 15:39
    zodra bitcoin een bedrijging van de gevestigde orde drijgt te gaan worden, zal men ingrijpen. het bitcoin hype zal overwaaien en is in mijn ogen gelijk aan tulpe bollen manie in de gouden eeuw.
    Het verbaast mij so wie so dat men de bitcoin als valuta toelaat, het is in de geschiedenis altijd zo geweest dat overheden het alleen recht hebben voor het uitgeven van een munt, de technologie onder de bitcoin heeft wel toegevoegde waarde en zal blijven bestaan, maar het zal mij niet verbazen als er over een tijd een verbod op de valuta gaat komen. nu heb je nog brokers nodig om bitcoin om te zetten naar een "echte valuta" zodat dit verboden wordt is het snel gedaan met crypto currencies is mijn idee.
    We zullen het gaan zien hoe dit verhaal een vervolg gaat krijgen maar dat er wat gaat gebeuren om de controle terug te krijgen lijkt mij een kwestie van tijd.
  6. tampi 21 augustus 2017 15:54
    quote:

    J.Inv schreef op 21 augustus 2017 14:21:

    [...]
    Simpel. Wetgeving.
    Dit denken echt heel veel mensen. Laat mij dit even verhelderen.

    - Waar wetgeving binnen de (lands)grenzen valt, kent de crypto munt geen grenzen.

    - Waar wetgeving vertelt welke sanctie er boven het hoofd hangt bij een overtreding, laat de crypto munt zich niet persoonlijk van je afpakken, of in beslag nemen.

    - Waar de wetgeving controle regels heeft voor banken, trekt de crypto munt volledig zijn eigen weg en zeker wanneer het vertrouwen in bank of overheid weg is.

    - Waar de wetgeving (gedrags)regels oplegt aan de bevolking voor deelname aan het financieel systeem, ontsnapt de crypto munt volledig hieraan, de crypto munt maakt geen onderscheid tussen mensen rassen, rijk, arm, afkomst etc.

    - Waar de wetgeving nog centraal toezicht wil uitoefenen, lukt het niet bij de crypto munt, want deze munt is van niemand, ook niet van een overheid.

    - Waar de wetgeving regels heeft voor het verbieden van crypto munten, wordt de overheid die deze heeft gemaakt door de crypto munt houders niet meer serieus genomen.

    - Waar de wetgeving nog angst wil zaaien over het gebruik van crypto munten, lees: angst voor zogenaamd witwassen en terroristen, moet je maar aan de beroemde citaat van Benjamin Franklin denken.

    - Waar de wetgeving geen grip op heeft, wordt automatisch als crimineel bestempeld.
  7. Eventus docebit 21 augustus 2017 16:36
    @tampi: vraag je eens af waarom mensen niet in tulpenbollen worden betaald. Die waren in de 17e eeuw megaveel waard.

    Het antwoord is dat je voor een stabiele economie moet kunnen vertrouwen op hoe de waarde van geld zich ontwikkelt. Dat regeringen daar graag controle over houden is omdat zij uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het functioneren van hun samenlevingen (hoe goed dat lukt, of hoe blij je bent met het resultaat, dat is een andere discussie).

    Met cryptomunten loop je het risico dat er een bubbel ontstaat die barst, zolang als ze hun waarde ontlenen aan een tegenwaarde in iets anders (goud, euro's, dollars, olie). Vervelend als het om investeringen in tulpenbollen gaat, dodelijk als je loon in crypto's is uitbetaald en ineens niks meer waard is. Als verantwoordelijke regering kan je je niet permitteren dat een groot deel van de bevolking daarmee wordt geconfronteerd. En alle gejammer over regeringen ten spijt: de meeste regeringen voelen zich wel degelijk verantwoordelijk.
  8. forum rang 4 holenbeer 21 augustus 2017 16:52
    quote:

    J.Inv schreef op 21 augustus 2017 14:21:

    [...]
    Simpel. Wetgeving.
    Leg eens uit wat IMF of overheden gaan verbieden dan? En hoe ze dat gaan handhaven? Er is zoveel verboden dat toch gebeurt, soms zelfs door de wetgevers zelf. Denk aan voorkennis, prostitutie, drugsgebruik enz.
    Het grote kenmerk van crypto is dat het crypto is: letterlijk verborgen, versleuteld.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 augustus 2017 17:52
    quote:

    PHJ schreef op 21 augustus 2017 17:09:

    Je hebt brokers nodig om bitcoins om te zetten in euro's en vice versa. Die brokers zullen gereguleerd gaan worden.
    Als je brokers wegjaagt, dan verhuizen ze naar Dubai en heb je niks meer te vertellen.
    De goede brokers voldoen al aan dezelfde regels als gewone banken.

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links