BE Semiconductor « Terug naar discussie overzicht

BESI, 3e kwartaal 2017.

205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
hvasd2
0
quote:

C200 schreef op 14 augustus 2017 17:29:

Rustig hier, ondanks een plus van 2,5%
Stijging vermoeidheid, denk ik ?
[verwijderd]
0
quote:

hvasd2 schreef op 15 augustus 2017 11:31:

[...]

Stijging vermoeidheid, denk ik ?
wat is dat?
[verwijderd]
0
Wanneer komen de koersen €55 en €56 weer eens op de borden.
We blijven maar " hangen " tussen € 54,30 en € 54,70.
voda
0
Norges Bank vergroot belang in BE Semiconductor Industries

Zowel kapitaalbelang als stemrecht weer boven vijf procent.

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een groter belang in BE Semiconductor Industries gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 23 augustus 2017.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 5,32 procent met een dito stemrecht.

Op 18 augustus meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 4,96 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
havik of duif
0
Er wordt al weken ieder dag van de ochtend tot laat in de middag met dit aandeel gespeeld, omhoog - omlaag - omhoog ne toch maar weer omlaag en dat zo dagen achter elkaar.
[verwijderd]
0
quote:

xenocratie schreef op 25 augustus 2017 16:41:

Er wordt al weken ieder dag van de ochtend tot laat in de middag met dit aandeel gespeeld, omhoog - omlaag - omhoog ne toch maar weer omlaag en dat zo dagen achter elkaar.
Precies.
Irritant is dat.
[verwijderd]
0
Old Mutual groter in Besi
Gepubliceerd op 31 aug 2017 om 08:56 | Views: 78,00

AMSTERDAM (AFN) - Old Mutual heeft het kapitaalbelang in BE Semiconductor Industries (Besi) opgevoerd. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Old Mutual heeft nu een kapitaalbelang van 10,27 procent en een stemrecht van 4,88 procent. Dat was eerder nog een kapitaalbelang van 7,94 procent en een stemrecht van 5,06 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
[verwijderd]
0
Prachtige slotkoers!
Eindelijk zijn we uit de kwakkelende zomerperiode van de beurs en is de koers gestegen.
effegenoeg
0
guusje
0
Wat is hier gaande, overname, groot belang, grote bestelling, wie het weet mag het zeggen.
kampie
0
Ik wou dat ik het wist. Ik heb nog niets kunnen vinden. In ieder geval is het weer een leuke verrassing.
kampie
0
Kepler van € 49 naar €55. Dat dit de positieve trigger heeft veroorzaakt lijkt mij sterk. Ing en anderen zitten al op de € 60 en meer.
guusje
0
Dan maar niet teveel speculeren en genieten van de mooie koers ontwikkeling die dit aandeel Besi ons gunt.
effegenoeg
0
quote:

guusje schreef op 7 september 2017 10:58:

Dan maar niet teveel speculeren en genieten van de mooie koers ontwikkeling die dit aandeel Besi ons gunt.
Ze hebben vorig jaar ook nog honderd miljoen uit de kapitaalmarkt gehaald.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

licet schreef op 7 september 2017 17:43:

Zeer mooie slotkoers!
De koers €60 komt dichterbij.
Misshien morgen?
Wel realistisch blijven ;)
gerrit 69
0
Extra info voor de forumleden met betrekking over hightech aandelen.
www.telegraaf.nl/dft/29267906/__apple...

Poldertechnologie maakt krachtigste smartphone ooit mogelijk
Hollandse hightech in iPhone
Vandaag, 07:30 Rob Goossens
AMSTERDAM - Met de iPhone X leverden de ingenieurs van Apple de krachtigste smartphone aller tijden af. Dat het slechts tien jaar duurde om daar te komen sinds de allereerste iPhone, is mede te danken aan een aantal Nederlandse bedrijven.

Bij de lancering van een geheel nieuwe telefoon is het een standaardritueel: de test die moet uitwijzen hoe de processor het doet ten opzichte van de concurrentie. Deze week vielen de onderzoekers van hun stoel. Want de iPhone X bleek niet alleen uitstekend te presteren ten opzichte van andere telefoons, maar ook ten opzichte van de Macbook Pro, de duurste en krachtigste laptop uit het assortiment van Apple.

Een fout? Nee, want verschillende websites draaiden de test onafhankelijk van elkaar en kwamen uit op hetzelfde resultaat. Apple is erin geslaagd een smartphone te bouwen die weliswaar de prijs van een goede computer heeft, maar ook de prestaties die daarbij horen. En dat allemaal in een apparaat dat gewoon in een broekzak past.

De kans bestaat dat BE Semiconductor Industries, kortweg Besi, u niets zegt. Maar zonder dit Gelderse bedrijf, waar Richard Blickman al 22 jaar als ceo aan het roer staat, was de iPhone X lang niet zo handzaam geweest. Besi maakt geavanceerde machines om de chips met een coating te beschermen. Omdat chips steeds kleiner worden, wordt de industrie steeds afhankelijker van Blickman en de zijnen.

Hoeveel Besi precies aan Apple verdient, is niet duidelijk. Sterker, het bedrijf mag zelf niet bevestigen dat het zaken doet met Apple omdat het een geheimhoudingsverklaring heeft ondertekend. De nauwe samenwerking werd evenwel tweeënhalf jaar geleden door deze krant onthuld.

Andere Nederlandse bedrijven staan op de officiële lijst van 200 belangrijkste toeleveranciers van Apple. Daarop vinden we chemiebedrijf DSM, chipfabrikant NXP en ledfabrikant Lumileds. Lumileds was tot voor kort volledig in handen van Philips, maar dat verkocht deze zomer 80% aan een investeringsmaatschappij.

Ook NXP is een voormalige Philips-dochter, en dit zijn niet de enige bedrijven in de lijst die ooit van Philips waren. LG Display, opgericht als LG.Philips Display, verdient volgens Bloomberg $1,68 miljard aan zijn relatie met Apple. De Taiwanese chipfabrikant TSMC (ook ex-Philips) zou op jaarbasis $1,11 miljard aan rekeningen naar Cupertino sturen.

De Nederlandse chipmachinetrots ASML (eveneens ooit deel van Philips) staat, net als Besi, niet in de lijst. Maar het Veldhovense bedrijf heeft een zodanig hoog marktaandeel dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat diens machines niet bij de productie van de iPhone betrokken zijn.

Als Philips zijn activiteiten in de chipindustrie had aangehouden, zou het nu dus een miljardenovereenkomst met Apple hebben gehad. Maar het kan nog gekker: volgens voormalig Philips-topman Cor Boonstra spraken hij en financieel directeur Dudley Eustace in het voorjaar van 1996 in de VS met de Apple-top over een overname.

Als de deal was doorgegaan, was afgelopen week misschien wel in Eindhoven de Philips iPhone gepresenteerd. Philips zag echter van de deal af, en volgens Boonstra was dat maar goed ook. „We zouden dat bedrijf met onze cultuur verstikt hebben”, stelde hij in zijn eerder dit jaar verschenen biografie. „Wij zouden Apple op verschillende manieren volstrekt kreupel hebben gemaakt.”

Naast de iPhones danken ook twee andere Apple-producten hun bestaan mogelijk aan Nederland. Zo bevat de nieuwe Apple Watch een ingebouwde simkaart, een innovatie waarin Gemalto een belangrijke speler is. Gemalto wil evenwel niet zeggen of het leverancier is, wel dat het ’certified sim supplier’ van Apple is.

Daarnaast deed Apple-topman Tim Cook een nieuwe poging de Apple TV te positioneren als gamingplatform. Het spel Sky, dat exclusief op de Apple TV zal verschijnen, speelt zich af in een automatisch uitdijende wereld. Technologie om dit mogelijk te maken is door Antenna Company gepatenteerd. Het Eindhovense bedrijf was vrijdag niet bereikbaar.
205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:24
Koers 135,450
Verschil -3,100 (-2,24%)
Hoog 137,150
Laag 135,300
Volume 37.704
Volume gemiddeld 479.798
Volume gisteren 501.719

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront