Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon maand augustus 2017, op weg naar de cijfers.

2.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
2012 dewegomhoog
0
quote:

Daan 008 schreef op 10 augustus 2017 11:46:

Van de drie leuke dingen die zouden komen voor Aegon is het 1ste gekomen.
Het tweede verwacht ik voor volgende week.

Mochten de short partijen nog niet aan het coveren zijn dan zou er binnen een aantal weken best eens een super spectakel kunnen ontstaan indien Aegon dan zou beslissen om het inkoop programma op te starten om verwatering door het stockdividend te beletten.

Kunt u dit even toelichten 3 leuke dingen.
1 goede kwartaal resultaten en super sol ratio
2 ?
3 ?
Daan 008
0

2012 dewegomhoog

1 goede kwartaal resultaten en super sol ratio
2 dividend
3 Terug inkoopprogramma om verwatering van het stockdividend tegen te gaan.
Wilbar
0
quote:

shorterman schreef op 10 augustus 2017 11:02:

[...]Het is wat ik zeg. Er is een overname op til, en daarom shorten ze dit aandeel, wat de resultaten ook mogen zijn, weer tot rond de 4,84. Ze zijn nu alweer bezig om dat te bereiken. Het gebeurde immers bij het vorige (superpositieve) nieuws ook. Maar eens staat die 6 euro natuurlijk wel op de borden.
Voor alle duidelijkheid: ER IS GEEN OVERNAME OP TIL !!
Zo'n gerucht komt voornamelijk uit dikke duimen en is wensdenken om gebrek aan inzicht en eigen onkunde te verhullen.
Wilbar
0
quote:

timarius schreef op 10 augustus 2017 09:16:

Ik een gedeelte van die zooi eruit gegooid op 5.22. Vorig jaar ging het ook zo naar 5.40 om aan het einde van de dag in het rood te belanden. Dit zal me nu niet weer gebeuren. ;)
Kijk, die verkoop gaat nu al lonen.
Wilbar
0
quote:

keak schreef op 10 augustus 2017 09:29:

Bij 10% krijg je toch een freeze? Is die net geweest dan?
Een (eerste) freeze komt als de koers 10% afwijkt van de openingskoers van die dag.
Daan 008
0


En 2012 dewegomhoog het coveren van de short partijen kan ook nog voor een goede noot zorgen.

Het kan eveneens zijn dat zij nu hun posities nog even gaan uitbreiden om zo weer verkoopsangst bij particulieren aan te moedigen om alsnog minder verlies te gaan verkrijgen.

2012 dewegomhoog
0
quote:

Daan 008 schreef op 10 augustus 2017 11:56:

2012 dewegomhoog

1 goede kwartaal resultaten en super sol ratio
2 dividend
3 Terug inkoopprogramma om verwatering van het stockdividend tegen te gaan.

Oke thanks voor info.

Hoop nu ook op inkoopprogramma.

Wynaendts heeft nu eindelijk alles op orde , nu moet hij maar eens waarde gaan crieeren voor de aandeelhouder.
Aandelen inkopen zou daar een mooi voorbeeld van zijn ze zijn nu nog spotgoedkoop.
Snel Alex toeslaan a.u.b. 5.20 lager krijg je ze niet meer.
Graag 10% van der aandelen inkopen.
2012 dewegomhoog
0
quote:

Flyduck schreef op 10 augustus 2017 11:58:

Hoelaat denken jullie dat we in het rood gaan vandaag?
Hey Duck ga een stukje vliegen en trouwens durf je niet meer onder je eigen naam in te loggen Dirkie?
[verwijderd]
0
Even afgeketst op de 5,40 weerstand. Maar eindelijk is de kou uit de lucht. Vanaf nu een goede basis om verder te groeien naar hogere koersen.

En ondertussen gretig dividend binnenharken.
keak
0
Als we nu gewoon even galapos volgen die ging vanmorgen van 18% terug naar 15% en staat nu op 21% winst.
Aegon van 10% winst terug naar 6 a 7% en dan naar ???(13% vanmiddag)
keak
0
[quote alias=Wilbar id=10210620 date=201708101201]
[...]
Een (eerste) freeze komt als de koers 10% afwijkt van de openingskoers van die dag

Ok de openingskoers was al hoog daarom geen freeze bedankt.
andrejes
0
Laat de nieuwe koersdoelen maar komen!! Ff terug naar de 5,20 is een normale gang toch. Vanmiddag weer hoger verwacht ik.
[verwijderd]
0
quote:

maurice 1971 schreef op 10 augustus 2017 12:18:

Verkocht en in GALA
Buy high, sell low?
ruud45
0
quote:

2012 dewegomhoog schreef op 10 augustus 2017 12:05:

[...]

Hey Duck ga een stukje vliegen en trouwens durf je niet meer onder je eigen naam in te loggen Dirkie?
haha, durft niet meer in te loggen, nu loopt hij winsten mis door eigen schuld !
andrejes
1
Analisten zetten vraagtekens bij aannames winstgevendheid.

(ABM FN-Dow Jones) De plannen van Aegon om de Nederlandse dochter sterker en winstgevender te maken werden donderdag positief ontvangen door analisten, hoewel niet iedereen alle berekeningen meteen geheel vertrouwde, nadat de verzekeraar de afgelopen jaren zijn ramingen herhaaldelijk neerwaarts moest bijstellen. Dit bleek uit Aegons telefonische presentatie van de kwartaalcijfers en kapitaalplannen voor analisten.

Het aandeel, dat tijdens de presentatie donderdagochtend een koerswinst van 10 procent liet zien, leverde een deel van de winst weer in maar noteerde rond het middaguur nog altijd circa 7 procent hoger.

Aegon kondigde donderdag bij de tweedekwartaalcijfers zijn langverwachte plan aan om de kapitaalpositie van de Nederlandse divisie te versterken. De verzekeraar injecteert een miljard euro in het Nederlandse bedrijf, om de gevolgen van een lagere UFR-rekenrente te kunnen opvangen, en verhoogde ook zijn doelstelling voor de solvabiliteit.

Tot opluchting van aandeelhouders hoeven daarvoor inderdaad geen nieuwe aandelen te worden uitgegeven, zoals Aegon al min of meer had beloofd. De benodigde contanten zijn afkomstig van de verkoop van het intermediairbedrijf Unirobe Meeus Groep, de verkoop van een onderdeel in Ierland en kasbijdragen van zusterbedrijven in andere landen. In plaats van aandelen geeft Aegon wel voor 500 miljoen euro aan gewone obligaties uit, die binnen een jaar weer moeten worden afgelost.

Hygiënefactor

Analist Nadine Vermeulen van Morgan Stanley sprak haar verbazing uit dat Aegon met de ene hand geld leent om cash te storten in de Nederlandse divisie, die begin volgend jaar met de andere hand alweer 100 miljoen euro dividend over 2017 wil terugstorten in de holding.

"Dat is vooral een hygiënefactor", zei chief financial officer Matt Rider. De verzekeraar wil laten zien dat Aegon Nederland na de kapitaalversterking weer een 'normaal bedrijf' is dat ook gewoon dividend uitkeert, in een normaal patroon van interim- en slotdividenden. Daarbij geldt het voorbehoud dat de marktomstandigheden en de kapitaalpositie dat moeten toelaten, maar de beslissing werd alvast gecommuniceerd, zodat Aegon eens een aantal kwartalen geen vragen over de verwachte winstbijdrage uit Nederland hoeft te krijgen.

Het dividend leek ook te dienen als verdediging tegen kritische vragen, zoals van analist Mark Cathcart van Jefferies. Hij wees erop dat Aegon zijn winst nog steeds voor het overgrote deel uit de Verenigde Staten haalt, en zijn oude belofte van een meer evenwichtige bijdrage uit de rest van de wereld steeds niet heeft ingelost. In deze scheve situatie zou het Amerikaanse verzekeringsbedrijf Transamerica beter tot zijn recht komen met een aparte beursnotering in de Verenigde Staten, roept Cathcart al een tijdje.

Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts kon antwoorden dat het evenwicht wel degelijk aan het verbeteren is, met dividendbijdragen uit Azië en straks ook uit Nederland. "Overigens moeten we erkennen dat de VS de grootste markt ter wereld zijn en zijn we blij dat we daar zo'n sterke positie hebben en ook zulke goede resultaten boeken", aldus Wynaendts.

Rekenrente ingebakken

De aandacht van de analisten ging tijdens de presentatie vooral uit naar de berekeningen van de toekomstige winstgevendheid van het Nederlandse bedrijf. Dat moet zich de komende jaren aanpassen aan een stapsgewijze verlaging van de UFR-rekenrente met 45 basispunten, waardoor de verplichtingen aan polishouders toenemen en er fors minder cash overblijft voor de aandeelhouders.

Om dat op te vangen gaat Aegon fors schuiven in zijn beleggingsportefeuille. In een paar jaar tijd moet zo'n 3 tot 4 miljard euro worden geïnvesteerd in minder liquide beleggingen die een hoger rendement opleveren. Dan moeten we denken aan Nederlandse hypotheken, leningen voor infrastructuurprojecten en directe leningen, lichtte CFO Matt Rider toe. "Het is een enorme balans dus je moet een flinke investering doen om verschil te maken."

De hogere beleggingsrendementen moeten op de middellange termijn leiden tot 50 miljoen euro extra jaarlijkse kapitaalaanwas. Dat rendement komt er tussen 2017 en 2020 geleidelijk bij. De omschakeling betekent dat er meer kapitaal moet worden aangehouden waardoor er op korte termijn juist zo'n 100 miljoen euro minder overschiet voor dividend.

In 2018 zal Aegon Nederland een 'genormaliseerd' bedrag van 300 miljoen euro kapitaal genereren, stelde de presentatie. Door de verlaging van de UFR-rekenrente, met in eerste instantie 15 basispunten, gaat daar al de helft vanaf en door het kapitaalbeslag van de illiquide investeringen nog eens 100 miljoen euro, zodat er per saldo 50 miljoen euro overblijft.

Op de middellange termijn zou Aegon 1,4 miljard euro kapitaal per jaar moeten gaan genereren, waarvan na aftrek van kosten een kasstroom van 1,1 miljard voor de aandeelhouders zou moeten overblijven. In 2020 zou daarvan 325 miljoen euro uit Nederland moeten komen. "De lagere rekenrente zit daar helemaal in ingebakken", bevestigde Rider.

Agressieve aannames

Aegon verraste beleggers donderdagochtend bij de tweedekwartaalcijfers met hoger dan verwachte solvabiliteitsratio's, zowel voor de Nederlandse divisie als voor de groep. Een belangrijk deel daarvan was te danken aan de kapitaalinjectie in Nederland, die ruimte gaf aan de toezichthouder om betere afspraken te maken over het gebruik van uitgestelde belastingen als bufferkapitaal en over de bijdrage van de Amerikaanse divisie aan het bufferkapitaal van de groep.

Analisten reageerden opgelucht. "Bedankt voor het harde werk in het afgelopen half jaar", zei één van hen. Analist Arjen van Veen van UBS noemde de hoeveelheid hordes die Aegon in de afgelopen periode wist te nemen "indrukwekkend", maar voegde daaraan toe: "Het had misschien ook wel wat eerder gekund."

De analist vroeg zich af op Aegon niet opnieuw te agressief was in zijn aannames voor toekomstige rendementen, nadat die aannames de afgelopen jaren meermalen moesten worden bijgesteld, ook als gevolg van te optimistische inschattingen van de nieuwe Solvency II-regelgeving.

"Vergeet niet dat Solvency II een op principes gebaseerd systeem is", zei Rider. Dat houdt in dat er veel ruimte voor interpretatie was, waar de toezichthouder en de verzekeraar elkaar in moesten vinden. Nog niet alle hordes zijn uit de weg geruimd, zei de CFO.

"Er zullen meer hobbels komen." Rider erkende wel dat Aegon betrouwbaarder kan worden voor beleggers, door minder ambitieuze doelen te communiceren. "We moeten in een patroon komen van onderbeloven en overpresteren."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 10, 2017 06:34 ET (10:34 GMT)
Atari
0
ja we gaan terug naar de weertand en steun van 5.11 euro. Dus wie nu wat wil pakken kan er nog snel even uit
andrejes
0
quote:

Atari schreef op 10 augustus 2017 13:07:

ja we gaan terug naar de weertand en steun van 5.11 euro. Dus wie nu wat wil pakken kan er nog snel even uit
Ben bang van ook, maar eindigen rond de 5,20!
2.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 5,798
Verschil +0,096 (+1,68%)
Hoog 5,806
Laag 5,736
Volume 5.024.819
Volume gemiddeld 6.730.423
Volume gisteren 5.201.509

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront