PostNL « Terug naar discussie overzicht

Inschatting hervatting dividend in augustus 2017!

25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Ritageld schreef op 27 februari 2017 13:34:

[...]

In kontanten of als stockdividend!
Cash, PostNL heeft immers zat cash... en is netto gezien schuldenvrij; tegen de tijd dat het wordt uitbetaald is Q1 2017 ook weer achter de rug (zal tegen die tijd ook al weer enkele tientallen miljoenen extra cash op de bankrekening zijn bijgeschreven, etc.).

PS. Underlying cash operating income was in Q1 2016 61 miljoen, terwijl voor het cash uitbetalen van het geplande dividend van 0,12 p/a in totaal 53,22 miljoen nodig is (John de Mol en vele anderen zullen wellicht voor aandelen kiezen - neem aan dat er wel een keuze mogelijkheid zal zijn).
[verwijderd]
0
Dividendbeleid 2017
PostNL streeft naar het uitkeren van progressief dividend dat grotendeels gelijke tred houdt met de ontwikkeling van zijn operationele resultaten.
Voorwaarde voor het betalen van dividend is een leverage ratio (gecorrigeerde netto schuld /EBITDA) dat niet meer bedraagt zo’n 2x.
PostNL streeft naar een uitkeringspercentage van zo’n 75% van het onderliggende netto cash resultaat.
PostNL streeft naar jaarlijkse uitkering van interim en slotdividend in de vorm van keuzedividend, hetgeen inhoudt dat de aandeelhouders bepalen of zij het dividend in contanten of in aandelen willen ontvangen.
Behoudens onvoorziene omstandigheden, zal de uitkering van interim dividend plaatsvinden na publicatie van de halfjaarresultaten plaatsvinden.
Interim dividend zal een derde bedragen van het totale dividend dat over het voorgaande boekjaar is uitgekeerd.
De toepassing van het dividendbeleid is afhankelijk van de financiële resultaten en het eigen vermogen van PostNL. Niettemin kan de Raad van Bestuur met goedkeuring van de Raad van Commissarissen het aan de reserves toe te voegen bedrag vaststellen in het licht van specifieke omstandigheden. Het dividendbeleid van PostNL zal jaarlijks worden bezien om te borgen dat het in lijn is met het financieel beleid van PostNL en dat PostNL dividenden zal blijven uitkeren.

bron: www.postnl.nl/over-postnl/beleggers/f...
[verwijderd]
0
Laatste keer was 7 augustus 2012 en nu morgen weer hervat.
Dus morgen bij opening nog eens 6 cent er af. Rond deze koers zullen nog een aantal turbo's uitgestopt worden. Dus je zou het wel eens op € 3,60 morgen kunnen instappen.
[verwijderd]
0
08 AUG 2016
AMSTERDAM (AFN) - PostNL was maandagochtend de uitblinker aan het Damrak. Beleggers reageerden positief op de belofte van het postbedrijf dat de uitkering van dividend volgend jaar kan worden hervat. Analisten wezen er tegelijkertijd op dat de resultaten van het afgelopen kwartaal minder waren dan verwacht.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over PostNL Koninklijke

PostNL gaf aan dat beleggers in principe vanaf de tweede helft van volgend jaar kunnen rekenen op dividend, in de vorm van interim-dividend over 2017. Die belofte werd eerder al gedaan, maar het bedrijf is er nu een stuk stelliger over dan voorheen.

bron

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/postnl...

Vreemd dat dit niet op de Financiele aganda stond! Het is goed aangegeven op 8 augustus 2016.
[verwijderd]
0
quote:

Up2020 schreef op 8 augustus 2017 22:19:

Laatste keer was 7 augustus 2012 en nu morgen weer hervat.
Dus morgen bij opening nog eens 6 cent er af. Rond deze koers zullen nog een aantal turbo's uitgestopt worden. Dus je zou het wel eens op € 3,60 morgen kunnen instappen.

Niet helemaal juist, want je lijkt je niet bewust van het feit dat in april van dit jaar (2017) al 0,12 euro dividend (slot dividend over 2016) werd uitgekeerd.
25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:23
Koers 1,220
Verschil -0,021 (-1,69%)
Hoog 1,230
Laag 1,212
Volume 296.720
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront