Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
voda
0
Asteroïde zoeft op ons af

Er komt een asteroïde onze kant op die een belangrijke vraag kan beantwoorden. Hoe goed is het verdedigingssysteem van onze planeet tegen grote objecten uit de ruimte? Brok puin 2012 TC4 zal de aarde op 12 oktober vermoedelijk op slechts 6800 kilometer passeren, maar niets is zeker. We hebben deze asteroïde maar heel even gezien tijdens een fly-by in 2012 (vandaar de naam) en moeten daaruit gegevens zien af te leiden.

Telescopen kunnen het object namelijk nog niet zien. Pas een paar dagen voor de fly-by verwacht Nasa iets te kunnen opvangen van dit stuk ruimtepuin. Mocht de baan dan radicaal anders geworden zijn - soms gebeurt dat - dan hebben we maar heel kort om in te grijpen of ons voor te bereiden op een inslag. Die zou ongeveer dezelfde kracht hebben als de meteoriet die in 2013 neerkwam bij de Russische stad Tsjeljabinsk.

Dat veroorzaakte toen geen slachtoffers, hoofdzakelijk omdat de meteoor insloeg in een bevroren meer en daarbij veel energie kwijtraakte. In bewoond gebied was het een ander verhaal geweest. Het huidige object is tussen de 10 en 30 meter in doorsnee, wat behoorlijke schade zou kunnen veroorzaken.

Maar wat als er een nog grotere asteroïde of meteoor op aarde af suist? Eigenlijk kunnen we daar niets tegen doen. Die onheilsboodschap heeft de European Space Operations Centre (ESOC) in Darmstadt vorige maand afgegeven ter gelegenheid van de Internationale Asteroïdedag, Dan kan het uit zijn met de mensheid, een flink stuk ruimtepuin overleven we niet.

De aarde moet meer doen, roepen deskundigen al een tijdje. Vooral omdat het gevaar veel groter is dan gedacht. Tussen 2000 en 2013 werden 26 zware explosies in de atmosfeer waargenomen die afkomstig waren van asteroïden die door de dampkring kwamen. Deze explosies hadden een kracht tussen 1 en 600 kiloton. Dat zijn er veel meer dan eerder werd gedacht. Laat TC4 een waarschuwing zijn.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/...
pietje-2005
0
Tussen de 10 en 30 meter; zo knap zijn we dus !
Straks weten ze achteraf mogelijk meer ;-)
izdp
0
quote:

ffff schreef op 2 augustus 2017 16:46:

IZDP,

Ik ga niet lullig doen, maar op mijn lange posting van gistermiddag begin jij met een totaal niet ter zake doende vraag: Hoe kan een huisarts zo veel verdienen?
Punt 1 : Een huisarts verdient niet zo mega-veel. Maar ik hoef jou niet uit te leggen hoe je ook als huisarts fiscaal kunt optimaliseren, want precies JIJ, izdp, schreef een maand of twee geleden naar mij: Al dat gedoe van jou met vennootschappen en met pensioenfondsen. Wat een gedoe en wat een flauwe kul.

Kijk, als ik de moeite neem om jou en uiteraard andere lezers hier in de KK iets duidelijk te maken en je reageert met: Wat heeft dat allemaal voor zin...naar een notaris gaan.... naar een accountant gaan voor openingsbalansen..... en jaarlijks administratieve verplichtingen....Tja, izdp: dan sta je niet open voor de ervaringen en werkwijze van anderen.

Dat hoeft ook niet, maar zeur dan niet dat je maar niet begrijpt hoe een humble huisdokter het tot multimiljonair heeft geschopt.

Maar nog meer erger ik mij aan jouw posting omdat ik gistermiddag al schreef dat precies aan jou eens uitvoerig heb verteld hoe ik DSM aandelen eind vorig jaar massaal bijkocht. Wat er door een mens heen gaat als de ene na de andere diporder uitgevoerd wordt. Heel uitvoerig aan jou verteld en nou doe je net of jij je die uitvoerige posting niet herinnert. En dat ergert mij dan om twee redenen: Dat je net doet of ik die uitvoerige posting over DSM niet geplaatst heb met de DATA en aankoopkoersen er nog wel bij en 2 Dat je zogezegd niet snapt hoe iemand multimiljonair met beleggen kan worden. Nou zat je met je neus er boven op en dan nog wil ie het niet zien....

JOUW conclusie dat " het " onmogelijk is wellicht heerlijk voor jouw gevoel maar is absoluut FOUT.

Ben mag gratis komen kijken, mits medeneming van al zijn belastingpapieren. Jij mag eens gewoon een weddenschap afsluiten. Als je nou zo zeker bent: Pakweg 5000 Euro IZDP, in cash mee te nemen, maar ook te " verdienen" als ik bullshit verkoop Kijk IZDP als je nou zo zeker van jouw zaak , van jouw inzicht bent, waarom ga je dan geen weddenschap aan?

Misschien toch een beetje link? Want ik geef je op een briefje dat ik jou die 5000 Euro niet terug geef. Zo'n poster moet maar eens een les krijgen, die hij zijn hele leven nooit meer vergeet.

En kun JIJ mij nog zeggen waar die lange DSM posting van mij aan jou geplaatst was: Bij Bolo of bij draadje van Ben. Ik kon ze gistermiddag niet meer terugvinden. Misschien jij wel.

Peter

Nu doe je een tweede bewering over mij en die kan ik ook niet plaatsen.
Dus graag de postings waarin ik dat ik stelde.
Zoals jij bv mij DSM in mijn schoenen schoof kan onmogelijk kloppen.
Nu de tweede net zomin qua vennootschappen en pensioenfondsen.

Ik denk dat je me toch echt verwart met een ander.

En qua vermogen interesseert me geen mens.
Het ging mij om het sommetje en dat kan ook in verhoudingen zonder dat je je echte kapitaal hoeft prijs te geven hoor.
Dat kan mensen immers leren en niet je gepoch over aantal badkamers of aantal ijzeren koeien uit Duitsland.

Edit; ik las over je zoeken heen. Helaas heb ik nog niet kunnen ontdekken op deze site hoe je ook maar iets kunt vinden.
Voor mij ook lastig want zeker als wat langer terug kun je niets checken.
izdp
0
quote:

josti5 schreef op 2 augustus 2017 10:44:

'Nog vragen over de land- en tuinbouw Josti? Stel ze gerust ik weet daar erg veel van'

Aan jou geen vragen, gezien je main stream propagandistisch geleuter.

Er zijn onlangs nog weer eens 20.000 varkens levend verbrand in één van die fijne megastallen van jou.

En 'ontmaskert' is met een 'd' op het einde.

Mijn geleuter is gebaseerd op feiten en niet bij elkaar gezocht bewijs voor een doel wat het kanarieboek wil bereiken.
Voorts heb ik nergens gezegd dat die stallen fijn zijn, wel dat ze vaak beter zijn voor de dieren dan oude stallen.
Maar het kan natuurlijk nog een stuk beter.

Als jouw flatje de hens ingaat met alle inwoners erbij, moet ik je dan ook fijntjes herinneren over jouw woonsituatie in vergelijk met de mijne?
De varkens hadden geen keus, jij wel.
ONN
0
quote:

ffff schreef op 2 augustus 2017 17:00:

ONN,

Weet je wat ik nou zo triest vind? Dat jij niet wil toegeven dat het toch wel heel erg slap van je goeroe is dat hij niet wil bevestigd zien dat hij al vele jaren zo triest bezig is. Ik ken jullie denigrerende opmerkingen nu al jaren, maar oh God, ga ze niet ontkrachten, ga ze niet erop wijzen dat ze al die jaren fout waren.

Misschien kun je IZDP sponsoren....? Jullie zijn toch zo zeker: Nou geef IZDP 4900 Euro en hijzelf lapt 100 Euro en als IZDP gelijk heeft, en jij dan uiteraard ook, heeft IZDP 100 Euro verdiend en jij 4900 Euro.

Een beetje zelfverzekerde trader durft zoiets toch wel aan of niet? Of toch liever blijven klieren?

Peter
Mijn goeroe ? Ik ben m'n eigen goeroe :)

Maar ik denk dat je Ben bedoelt ? Nou ja, hij weet overduidelijk veel van economische en maatschappelijke zaken en als jij of iemand van jouw clubje weer 's een onzinnige stelling poneert is het altijd wel humoristisch om te lezen hoe Ben dat fijntjes afbrandt :)

En wat die weddenschap betreft ? Die kans heb je eigenlijk gehad hè ?

Maar goed, weet je wat ? Kom maar langs bij me en neem je 5k mee. Stuur me eerst maar een 'deftige' mail. Het mailadres kun je opvragen bij Tina (KK). Succes!

josti5
1
quote:

LIBER8 schreef op 3 augustus 2017 11:20:

:) Benieuwd of Peter de weddenschap aandurft.
Dat uitgerekend jij dit post: juist degene die niet durfde...
DeZwarteRidder
0
Uurtje-factuurtje analist: $5000
1 uur geleden DFT

Een gesprekje met een analist voeren over beleggingen gaat vermogensbeheerders $5000 kosten. Per uur.

Dat tarief is volgens analisten in Londen de consequentie van nieuwe MiFiD II-regels volgens Europese eisen. Ze worden komend jaar van kracht.

Die eindrekening steekt af bij het reçuutje dat topadvocaten met gemiddeld $2000 per uur neerleggen na een gesprek.
'Gratis'

Het overleg met analisten en hun rapporten werden tot nu toe als 'gratis' afgerekend in het lopende contact tussen de grote vermogensbeheerders en de marktvorsers die rapporten schrijven over bedrijven of derivaten.

Maar volgens de Brusselse regelgeving voor de financiële sector moeten alle kosten voor de klanten, zoals de pensioenfondsen en beheerders van kleine fondsen, scherp uitgesplitst worden.
'Verlies kwaliteit'

Met alle bijkomende kosten schatten analisten in The City dat het bedrag wereldwijd op $5000 per uur zal uitkomen. Vermogensbeheerders zullen dit moeten doorrekenen aan klanten, de eindbeleger.

Ze voorzien kwaliteitsverlies: vooral de kleine fondsen zullen de rapporten die ze vroeger gratis als soft commission kregen niet meer aanraken en op veel mindere gegevens hun beleggingsbeslissingen nemen.

Volg financieel nieuws direct met deze gratis app van DFT
ffff
1
Ben,

Ik durf wel een weddenschap van 1 miljoen aan, van 10.000 of van 5000..... En jij Ben moet alleen maar je belastingaanslagen van de afgelopen jaren mee te nemen. Daar ben ik toch zo razend benieuwd naar. Zoveel jaren, zo gruwelijk veel praatjes, maar wat heeft ie dan echt bereikt. Dat zou ik na al die jaren beschimpen hier in de Koffiekamer van IEX wel eens willen weten.

En weddenschappen: Jullie durfden nooit! Of kwamen voortdurend af met zulke kinderachtige uitvluchten.

Wel leerrijk weer om te zien hoe ze zich er iedere keer opnieuw uitlullen. Overtuigd dat ze zijn, maar geen weddenschap.
Die kans heb je gehad zegt ie dan. De zoveelste leugen want hij durfde niet en wou alleen maar gezellig ergens gaan kletsen. Waar ik dan weer totaal geen behoefte aan heb.
En nu durft hij het toch ook niet aan, maar wel lekker blijven klieren.

Tja, of ik 5 mille wil meenemen naar ONN die dan afwezig blijkt te zijn....
Zo ONN ozel ben ik nou weer niet!

JIJ , ONN of IZP zult toch 5 mille moeten meenemen, zoals ik al zei in cash. En dan neem ik, wat mij betreft 50.000 mee, maar die ga je uiteraard nooit krijgen.

Het punt met jullie is: Jullie zijn er alleen maar op uit om een poster het zwijgen op te leggen, maar er een beetje geld op verwedden dat ze wel degelijk gelijk hebben....Hooo maar.
Ik had overigens ook niet anders verwacht hoor.
Die politiek, die politiek......

Peter

josti5
0
Altijd weer hetzelfde clubje Peter, op diverse draden zoeken ze gezamenlijk bepaalde forumleden steeds weer op: zie o.a. de Laziodraad.
Wat een diep droevig, diep triest bestaan.

En als mag je het dan beleggings-strategisch niet altijd eens zijn met atitlan: met betrekking tot de door jou genoemde forumleden zijn jullie het voor de volle 100% eens - zo was vanmorgen eens te meer op zijn voetbalsite te lezen -:)
josti5
0
quote:

Witte Weduwe schreef op 3 augustus 2017 14:56:

Toppertjes! Atitlan, josti5 en ffff
Neeneenee: zó veel eer verdien ik niet!
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 augustus 2017 14:03:

Ze voorzien kwaliteitsverlies: vooral de kleine fondsen zullen de rapporten die ze vroeger gratis als soft commission kregen niet meer aanraken en op veel mindere gegevens hun beleggingsbeslissingen nemen.

Zullen ze zien dat hun resultaat er niet onder leidt en dat analisten hun geld - zeker geen $5000 per uur - niet waard zijn.
ONN
1
quote:

ffff schreef op 3 augustus 2017 14:09:

Die kans heb je gehad zegt ie dan. De zoveelste leugen want hij durfde niet en wou alleen maar gezellig ergens gaan kletsen. Waar ik dan weer totaal geen behoefte aan heb.
En nu durft hij het toch ook niet aan, maar wel lekker blijven klieren.
Weet je eigenlijk wel wie Tina is ? :) Ik durf het niet aan ? Hahaha...

Maar Peter, jij hebt het er altijd maar over dat je je op je pik getrapt voelt. Dat je niet serieus genomen wordt door sommigen terwijl je hier op IEX toch een hele 'staat van dienst' hebt opgebouwd. En dat je dat best wel pijn doet en verdrietig maakt.

Met dat gegeven was het indertijd een mooie kans voor je die ik je bood. Om de twijfel rond jouw persoon weg te nemen. Dat zou dan toch heel wat waard moeten zijn voor je zou ik dan denken ? Maar nee, ondanks je vermeende 400 miljoen vermogen wilde je daarvoor ook nog 's een ordinaire fooi zien.
En zodoende leeft de mythe nog immer voort en voort.....

Dit was die bewuste posting van toen:

"Zo, even bijgelezen. Er is weer veel geschreven over en weer, viel te verwachten :) Ik dacht net, zal ik inhoudelijk op wat details in gaan maar besef dat het dan toch een welles nietes spelletje zal blijven.
Peter, ik lees dat je weddenschap nog steeds staat. Je weet dat ik die best wil aangaan, daar heb ik al een keer iets over geschreven. Ik heb er nog eens over nagedacht en ik denk dat ik een prachtig alternatief heb.
We doen het zo: Ik scheur samen met Op en Top in diens Maserati naar Antwerpen. Bij jou checken we het 1 en ander. Als het allemaal klopt wat je beweert maak ik een diepe buiging en zeg, 'respect Peter'. Vervolgens maken we er een gezellige boel van en gaan we naar een ster restaurant bij jou in de buurt waar we zullen genieten van een prachtig diner. Uiteraard kies jij ook de wijn uit :) Met veel plezier zal ik de rekening betalen.
Daarna zal ik hier op het forum iedere twijfelaar betreffende jou de mond snoeren.
Wat vind je er van ? Wat mij betreft een win-win situatie. Jij haalt je gelijk èn hebt een gezellige avond, ik in ieder geval het laatste.
Op en Top, jij wilde wel een keertje naar Antwerpen dus over jou maak ik me niet zo veel zorgen. Doe je ook mee ?"


Denk er maar 's goed over na vanavond. Morgen weer een dag :)

voda
1
Oh No, laat die gasten lekker wegblijven!

Flitshandelaren uit Chicago verkiezen Amsterdam boven Londen - media

Ervaren toezichthouder, kosten en regelgeving genoemd als redenen.

(ABM FN-Dow Jones) TTwee Amerikaanse flitshandelfirma's verkiezen Amsterdam boven Londen voor hun eerste Europese vestiging en versterken daarmee de status van de Nederlandse hoofdstad als financieel handelscentrum na Brexit. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag.

Het gaat om Radix Trading LLC en Hard Eight Trading LLC, twee handelshuizen uit Chicago die handelen voor eigen rekening met behulp van geautomatiseerde beleggingsstrategieën of algoritmes.

Donderdag meldde ook het Amerikaanse handelsplatform Tradeweb, gevestigd te New York, dat het een kantoor in Amsterdam opent als basis in de Europese Unie, naar aanleiding van het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Tradeweb heeft een kantoor in Londen met 180 medewerkers en daar komt een "volwaardig" kantoor in Amsterdam bij, zei Tradewebs directeur Europa en Azië Enrico Bruni donderdag tegen ABM Financial News. Hoe groot het kantoor wordt, hangt nog af van de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen.

Voor Radix was de combinatie van ervaren toezichthouders, talent van hoge kwaliteit en een goede infrastructuur de reden om voor Amsterdam te kiezen, meldde Bloomberg.

Amsterdam heeft met Optiver, IMC en Flow Traders al een aantal van de grootste flitshandelshuizen ter wereld in huis, wat betekent dat de toezichthouder goed bekend is met dit segment van de financiële markten.

Hard Eight Trading liet aan Bloomberg weten dat Amsterdam vooral "veel goedkoper" was dan Londen.

De regelgeving Mifid II, die vereist dat market makers in Europese effecten en derivaten een fysieke locatie in de EU hebben, speelde ook een rol in de keuze van de drie genoemde bedrijven voor Amsterdam.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Wat heb je tegen flitshandelaren?

Heb je liever langzame market makers met een spread waar je een vrachtwagen doorheen kunt rijden?

Naast flitshandelaren trouwens ook twee handelsplatformen naar Nederland.
voda
0
NVWA: 138 pluimveebedrijven blijven dicht

De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt 138 van de ongeveer 180 onderzochte pluimveebedrijven gesloten. Dat meldt een woordvoerder van de dienst. De eieren in deze bedrijven bevatten een te hoog gehalte fipronil, een middel dat verboden is in de voedselindustrie.

Annabel van Gestel 03-08-17, 18:09 Laatste update: 19:30

De NVWA benadrukt dat bij de meeste onderzochte bedrijven maar een kleine hoeveelheid van de stof is aangetroffen. In totaal had de NVWA zo'n 180 bedrijven geblokkeerd. Bedrijven waar aantoonbaar geen fipronil in de eieren zit, mogen weer open. ,,De stallen van de geblokkeerde bedrijven blijven op slot totdat ze schoon worden verklaard'', liet de autoriteit weten. De lijst op de website van de NVWA wordt continu bijgewerkt.

De dienst raadt het eten van eieren van één bedrijf nog steeds voor iedereen af. Die eieren hebben de code 2-NL-4015502. Eieren van 58 bedrijven kunnen uit voorzorg beter niet aan kinderen worden voorgeschoteld wat de NVWA betreft. Alle besmette eieren zijn inmiddels uit de schappen gehaald.

Geen acute gezondheidseffecten
Volgens twee toxicologen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) levert het eten van eieren die de giftige stof fipronil bevatten geen acute gezondheidseffecten op. Over mogelijke gevolgen die op langere termijn optreden door het eten van de besmette eieren is volgens hen nu nog niets met zekerheid te zeggen. ,,We missen een stuk informatie over de blootstelling. De vraag is hoe lang de eieren met fipronil al op de markt zijn en hoeveel fipronil daar in heeft gezeten'', legden toxicologen Janine Ezendam en Jacqueline van Engelen uit.

Maar wat korte termijneffecten betreft, is er geen reden tot zorg, zeggen ze. De hoeveelheden fipronil die via bestrijdingsmiddelen in eieren terecht zijn gekomen, zijn daarvoor te laag. De dosis fipronil die in de onderzochte eieren zit, is weliswaar licht boven de grens die in de EU geldt als veilig bij kortdurende blootstelling, maar de deskundigen wijzen erop dat de marge groot is.

De vraag is hoe lang de eieren met fipronil al op de markt zijn en hoeveel fipronil daar in heeft gezeten
Toxicologen Janine Ezendam en Jacqueline van Engelen
Op de lijst van de NVWA staan de codes van in totaal 138 bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen. De lijst wordt continu bijgewerkt.

Waar staan eicodes voor?
Op de lijst van de NVWA staan de codes van in totaal 138 bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen. De lijst wordt continu bijgewerkt. Er worden stalnummers toegevoegd of de eicode wordt verwijderd als de stal schoon is verklaard.
De code op een ei is wettelijk verplicht. Een voorbeeld: code 2-NL-4015502.

Het eerste cijfer geeft aan hoe de kip heeft geleefd. Dat kan een 0, een 1, een 2 of een 3 zijn.

0 betekent: biologische ei 1 betekent: vrije-uitloopei of grasei 2 betekent: scharrelei of rondeel 3 betekent: koloniehuisvesting. Dit nummer zal men niet aantreffen op eieren in de supermarkt, maar mogelijk wel ergens anders of in het buitenland. Dit was eerst het nummer voor kooi-ei, maar dat is vanaf 2012 verboden.

NL staat voor Nederland. De letters zijn een afkorting voor het land waar de eieren vandaan komen. In Nederland worden bijna alleen eieren uit eigen land verkocht.

De laatste reeks getallen verwijzen naar het bedrijf waar de eieren vandaan komen. Dit maakt traceren mogelijk, mocht er met de eieren later iets mis blijken.

www.ad.nl/binnenland/nvwa-138-pluimve...

voda
0
Hoe de consument wederom weer belazerd wordt!!

Te gek voor woorden eigenlijk!!!

Biermerken blijken helemaal niet zo 'historisch'

Veel biermerken proberen hun pils aan de consument te slijten door het bier zo nostalgisch mogelijk te laten klinken. Daarbij wordt de geschiedenis opzettelijk anders beschreven dan deze in werkelijkheid is. Dat blijkt uit onderzoek van 'RTL Z'. Hieronder een aantal voorbeelden:

Michelle Sakkers 03-08-17, 15:58 Laatste update: 16:04

Affligem (882 jaar verschil)
Het bedrijf achter het abdijbier Affligem (onderdeel van het Heineken-concern) heeft onderhand een heel millennium aan geschiedenis uit de duim gezogen. Het abdijbier zou dateren uit het einde van de elfde eeuw, maar blijkt pas in de fifties echt te zijn gebrouwen onder de naam Affligem.

Ondanks dat er in 1074 wel een abdij bestond waar bier werd gemaakt, moet het beeld van oude monniken die Affligem zouden hebben gebrouwd dus flink worden bijgesteld.

Brand (531 jaar verschil)
Directeuren van Brand en Heineken in 1989 nadat de overname van Brand door Heineken was bekendgemaakt
Directeuren van Brand en Heineken in 1989 nadat de overname van Brand door Heineken was bekendgemaakt © ANP
Met de tekst 'Historisch lekker, sinds 1340' wordt er door Brand (ook onderdeel van het Heineken-concern) reclame gemaakt voor hun brouwsel. De familie Brand ging volgens RTL Z echter pas bier brouwen in 1871. Maar liefst een paar eeuwen later.

Een woordvoerder van Brand verklaart tegen RTL dat de brouwerij, die vandaag de dag nog zou worden gebruikt, uit de veertiende eeuw stamt. Dat pand nam de familie Brand over en zo zou het biermerk dus een authentiek tintje hebben.

Historicus Marco Daane, die de Nederlandse biergeschiedenis in kaart bracht, noemt het tegen RTL Z kletskoek. De brouwerij die nu wordt gebruikt, is volgens hem niet hetzelfde gebouw als de brouwer in de veertiende eeuw. Dus ondanks dat er sinds 1340 in het Limburgse dorp Wijlre bier werd gebrouwen, betekent dit niet dat dit ging om het bier van Brand. Iets dat nu wel wordt beweerd.

Grolsch
Hoe kan het brouwsel van een andere eigenaar - de heer Willem Neerfeldt - hetzelfde bier zijn als dat van Grolsch? Dat is de vraag die moet worden gesteld als het gaat om de geschiedvervalsing door deze biermagnaat uit de Achterhoek.

Volgens Grolsch begon hun bieravontuur op 11 mei 1615. Toen werd er inderdaad al bier gebrouwen in het stadje Groenlo, maar niet door het huidige biermerk. Dat was pas veel later. Grappig detail: inmiddels is Grolsch zelfs in Japanse handen.

Bavaria
Van alle jokkende biermerken liegt het Brabantse Bavaria het minst over de geschiedenis van hun brouwsel. Op de website valt te lezen dat de brouwer 'al sinds 1719 de beste kwaliteit waarborgt'. Dat is echter onjuist.

De brouwer is wel al sinds de achttiende eeuw in handen van dezelfde familie Swinkels. In vergelijking tot alle merken hierboven 'valt het dus mee' met de geschiedvervalsing door Bavaria.

Opvallend is ook dat Bavaria zich niet echt profileert als historisch en authentiek. Dat in tegenstelling tot de andere merken. De reclames van het biermerk zijn eerder hip te noemen.

Heineken
Er is ook een positief voorbeeld te noemen van een biermerk dat wél juist omgaat met de geschiedenis: Heineken. Een voorbeeld is de actuele reclame - The Invention - over de wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. De video begint met 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal', en dat blijkt te kloppen. Heineken won daar inderdaad een prijs voor het brouwsel dat nu nog steeds (min of meer) op die manier wordt geproduceerd.

Met video:

www.ad.nl/binnenland/biermerken-blijk...
voda
0
quote:

josti5 schreef op 3 augustus 2017 20:09:

Eens te meer blijkt, Hans: niets is wat het lijkt...
John, ik ben het met volkomen met je eens. Wat kan je nu nog wel "geloven" ?
Dit is toch "mind" "boggling".

Altijd zelf super alert blijven etc. Wie kan dat doen? Hoe kan een "normaal" persoon onderscheid maken tussen "echt" nieuws en "fake" nieuws?

20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront