AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
ressiva_
0
quote:

roubin schreef op 26 juli 2017 16:48:

Bij Akzo wordt de koers gesteund door Elliot, The idiot.
Wordt een spannend dagje. Vooral voor AKZO.
[verwijderd]
0
gisteravond het landgoed van Henkie Kamp gezien?
kolere
dat kan nooit van een ministers salarisje
daar moet veel bij geritseld zijn
DeZwarteRidder
0
quote:

willemn schreef op 26 juli 2017 18:15:

gisteravond het landgoed van Henkie Kamp gezien?
kolere
dat kan nooit van een ministers salarisje
daar moet veel bij geritseld zijn
Onzin, hij komt uit een rijke familie.
matad
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 juli 2017 18:20:

[...]
Onzin, hij komt uit een rijke familie.
Met blijkbaar domme nazaten.

Groet.
[verwijderd]
0
Private equity partijen CVC en KKR zijn geinteresseerd in de Specialty Chemicals business van #AkzoNobel, die > €9 mrd zou kosten.

Jauke de jong twitter
A3aan
1
quote:

J.Inv schreef op 27 juli 2017 13:12:

Private equity partijen CVC en KKR zijn geinteresseerd in de Specialty Chemicals business van #AkzoNobel, die > €9 mrd zou kosten.

Jauke de jong twitter
Dat valt dan €3 mrd tegen. Zo'n €12 mrd gaven de BB's aan bij hun verweer en beloftes dat koers meer dan €100 per aandeel waard is. Ook toen logen ze dus
drulletje drie
0
CVC en KKR overwegen bod op Akzo Specialty Chemicals - media
Bod zou divisie waarderen op meer dan 9 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De private equity-partijen KKR en CVC Capital Partners werken aan een gezamenlijk bod op de divisie Specialty Chemicals van Akzo Nobel. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen.

Het bod zou de divisie van Akzo Nobel waarderen op meer dan 9 miljard dollar. Ook Advent en Apollo zouden biedingen overwegen, volgens de bronnen.

AkzoNobel werkt aan een afsplitsing van Specialty Chemicals. Na de zomer zou het bedrijf biedingen willen ontvangen.

Het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag 1,4 procent hoger op het nieuws.
[verwijderd]
0
Spel op de wagen
Wel toevallig dat dat nu net allemaal voorbij komt
tijdens Rechtzaak
[verwijderd]
0
Denk wel dat we vandaag verder up zullen gaan want dit gaat fantasie geven aan wat er eventueel mogelijk isd qua prijs
en besef wel de 1e bieding is alltijd lager als wat het uiteindelijk wordt
dus die 12 miljard is haalbaar
[verwijderd]
0
De eindfase is nu heel nabij 50 euro voor de chemie en 50 euro voor de verf door PPG samen 100 euro en de akzo top treed alnog af in 2017
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 27 juli 2017 13:43:

Denk wel dat we vandaag verder up zullen gaan want dit gaat fantasie geven aan wat er eventueel mogelijk isd qua prijs
en besef wel de 1e bieding is alltijd lager als wat het uiteindelijk wordt
dus die 12 miljard is haalbaar
Kan een biedingsstrijd gaan komen. Veel private equity is al geïnteresseerd. Daarnaast heb je de nodige chemiereuzen die uit strategische overwegingen ook kunnen gaan bieden. Chemie is wel hot.
9 miljard is al 35,5 euro per aandeel. Dat is geen serieus bod moet Burgmans dan zeggen...
[verwijderd]
0
De info-memoranda zouden volgens AKZO pas in september de deur uitgaan. Deze PE's doen een schot voor de boeg! Kan inderdaad naar EUR10mrd+ Er is blijkbaar de nodige interesse van financiële partijen, de strategen waren eerst minder happig maar dat kan zo veranderen natuurlijk. Is wel een mooie kans als je wat wil als bestuurder...
voda
0
AkzoNobel betwist recht Elliott voor aandeelhoudersvergadering

Kort geding rechter doet op 10 augustus uitspraak.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel betwist of aandeelhouder Elliott het recht heeft om een speciale aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen op juridische gronden. Dit bleek donderdag bij de zitting voor de kort geding rechter in Amsterdam, die daar op 10 augustus een uitspraak over zal doen.

De activistische aandeelhouder Elliott had, mede namens een aantal andere aandeelhouders, het kort geding aangevraagd, nadat de Ondernemingskamer ditzelfde verzoek van Elliott al op 29 mei afwees.

Elliott vindt dat het bestuur van AkzoNobel onzorgvuldig is omgegaan met de overnamevoorstellen van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries, die categorisch door het Nederlandse concern werden afgewezen, waarna PPG Industries op 1 juni besloot het bod in te trekken.

Elliott vindt dat voorzitter Antony Burgmans daar persoonlijk verantwoordelijk voor is en wil een buitengewone aandeelhoudersvergadering beleggen, met als enige stempunt op de agendapunt het vertrek van Burgmans.

De kort geding rechter besloot donderdag dat het verzoek van Elliott een nieuw verzoek betreft in een andere situatie dan toen het verzoek voor de Ondernemingskamer diende. De situatie is anders, omdat ten tijde van de behandeling door de Ondernemingskamer er nog steeds een bod van PPG op AkzoNobel lag en nu dus inmiddels niet meer.

AkzoNobel betoogde donderdag bij monde van advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek dat het oorspronkelijke verzoek tot een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Elliott niet werd gesteund door houders van minimaal 10 procent van de uitstaande aandelen, zoals wettelijk is vereist.

Verder vindt AkzoNobel dat de aandeelhouders zich juridisch wel mogen uitspreken over het bestuur, maar niet over de strategie van het bedrijf. AkzoNobel kondigde na de overnamepogingen van PPG Industries een strategiewijziging aan, waarin onder meer wordt gewerkt aan de afsplitsing van de tak Specialty Chemicals van de coatings en verfactiviteiten.

Eliott betoogde onder meer dat AkzoNobel de rechten van aandeelhouders wederom geschonden heeft door op 8 september een buitengewonde aandeelhoudersvergadering te beleggen, waarvoor aandeelhouders vanwege het verlopen van de wettelijke termijn van zestig dagen geen eigen agendapunten meer kunnen inbrengen. AkzoNobel heeft voor deze vergadering twee punten op de agenda gezet. Enerzijds de benoeming van CEO Thierry Vanlancker als opvolger van de plotseling opgestapte Ton Büchner en anderzijds een toelichting op de gang van zaken rond het afwijzen van de overnamevoorstellen van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries.

Een woordvoerder van Elliott wilde tegenover ABM Financial News verder niet inhoudelijk reageren op de gang van zaken bij de kort geding rechter.

Inmiddels is de zaak tussen Elliott en AkzoNobel voor de Ondernemingskamer ook nog niet afgerond. Op 20 september wordt de behandeling daar voortgezet en zal de Ondernemingskamer zich uitspreken over het verzoek van Elliott om verder onderzoek te doen naar het gevoerde beleid door AkzoNobel bij het afwijzen van het overnamevoorstel van PPG Industries. Opmerkelijk is dat PPG zich voor die zitting van de Ondernemingskamer als spreker heeft aangemeld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
Opmerkelijk is dat PPG zich voor die zitting van de Ondernemingskamer als spreker heeft aangemeld.

Opvallende laatste regel!!! Geeft PPG het toch niet op of gaat men nu alleen voor de verf?
[verwijderd]
0
quote:

A3aantje schreef op 27 juli 2017 17:26:

Opmerkelijk is dat PPG zich voor die zitting van de Ondernemingskamer als spreker heeft aangemeld.

Opvallende laatste regel!!! Geeft PPG het toch niet op of gaat men nu alleen voor de verf?


Alleen voor de verf De chemie interesserd PPG geen bal Ze kunnen best wel 14 miljard euro bieden dan wordt hun p/e zelfs nog lager
[verwijderd]
0
Broer Konijn
0
Gelukkig hebben Bukmaar en Burgvrouw AKZO en haar stakeholders beschermd tegen de roofridders en korte termijn speculanten van PPG en Elliot en ander aandeelhouderstuig.

Straks zijn ze allebei weg en hebben ze de boel verpatst aan de liefdadigheids en goede doelen instellingen van KKR, CVC en Apollo. Oh wat zullen de werknemers en super liberalen Kamp en Rutte blij zijn!

Sarcasm off.......... wat een land..........wat een onderneming...........
Broer Konijn
0
Doet AKZO ook nog even een jokje?

Uit FD:

Felle clash in tweede ronde tussen AkzoNobel en Elliott

‘Waar is AkzoNobel zo bang voor?’, vraagt een van de advocaten van hedgefonds Ellliott Advisors. ‘Als zij zo zeker is van de juistheid van haar beleid, het toezicht daarop en het optreden van haar president-commissaris, kan zij die positie met overtuigingskracht verdedigen en zal het stempunt niet tot ontslag leiden.’

Dat AkzoNobel en Elliott geen vrienden zijn was al duidelijk, maar het ging er donderdag in de rechtszaal wel erg fel aan toe. Het verf- en chemieconcern en zijn grootste aandeelhouder troffen elkaar donderdag voor de tweede keer dit jaar voor de rechter.

Inzet was opnieuw de positie van president-commissaris Antony Burgmans. Elliott wil, gesteund door mede-aandeelhouder York, een bijzondere aandeelhoudersvergadering (bava) bijeenroepen met als enige agendapunt het ontslag van Burgmans. Volgens het hedgefonds is Burgmans de ‘dirigent en spelverdeler’ binnen AkzoNobel die verantwoordelijk is voor het afketsen van de overname van het verf- en chemiebedrijf door zijn Amerikaanse branchegenoot PPG.

'AkzoNobel heeft minachting voor zijn aandeelhouders'

Elliott vindt dat Akzo verantwoording moet afleggen over het afwijzen van PPG. En als de aandeelhouders geen genoegen nemen met deze uitleg, moet dat consequenties hebben. Met andere woorden: dan mogen de aandeelhouders Burgmans, als hoofdverantwoordelijke, naar huis sturen.

AkzoNobel schreef dinsdag een bava uit waar gestemd kan worden over de benoeming van de nieuwe ceo. Ook zal Akzo in een discussiepunt extra uitleg geven over het afwijzen van de biedingen van PPG. Maar de aandeelhouders kunnen niet stemmen over de positie van Burgmans. Evenmin kunnen ze zelf agendapunten aandragen. Dit vinden Elliotts advocaten ‘minachting voor de aandeelhouders’. ‘Het is alsof je een auto koopt zonder motor.’

'Elliott probeert top AkzoNobel in haar greep te krijgen'

De advocaten van AkzoNobel stellen dat Elliott een andere agenda heeft. Zij menen dat Elliott zich voordoet als hoeder van de rechten van aandeelhouders, maar in werkelijkheid een platter motief heeft: zo snel mogelijk een zo hoog mogelijk rendement op haar belegging halen.

Volgens de advocaat van de raad van commissarissen is het echte doel van het ontslag van Burgmans helder: 'het afgeven van een signaal aan de overige leden van de rvc en het bestuur van AkzoNobel dat zij vanaf nu de strategie van Elliott dienen te volgen en anders hun toekomst niet zeker zijn.' Met deze handelswijze probeert ‘het agressieve hedgefonds’ grip te krijgen op de strategische koers van het bedrijf, terwijl dat het domein van het bestuur en de toezichthouders is, aldus de jurist. ‘Om die reden heeft de Ondernemingskamer in mei al het verzoek om het ontslag van Burgmans in stemming te brengen afgewezen.’

Twist over intenties PPG

Volgens Elliott is de situatie veranderd omdat PPG niet meer in beeld is. Het bezwaar van de Ondernemingskamer dat Elliott Akzo in de armen van PPG probeert te dwingen, gaat in de ogen van Elliotts advocaten daarom niet meer op. ‘Er is nu behoefte aan een voorzitter met een andere attitude, een andere leiderschapsstijl.’

Over deze haast verbaast AkzoNobel zich weer. Burgmans herhaalde eerder deze week dat hij van plan is in april volgend jaar af te treden, als zijn laatste termijn als commissaris erop zit.

Bovendien zou PPG helemaal niet zover uit zicht zijn. Aan het slot van de zitting suggereert de advocaat van Akzo's commissarissen dat de Amerikanen nog altijd op het vinkentouw zitten door te zeggen dat PPG spreektijd heeft aangevraagd voor de tweede zitting bij de Ondernemingskamer op 20 september. Een woordvoerder van PPG ontkent dit met klem: 'PPG heeft geen spreektijd aangevraagd en is ook niet van plan dat te doen.'

De uitspraak volgt over twee weken.
Adek 2001
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 27 juli 2017 13:43:

Denk wel dat we vandaag verder up zullen gaan want dit gaat fantasie geven aan wat er eventueel mogelijk isd qua prijs
en besef wel de 1e bieding is alltijd lager als wat het uiteindelijk wordt
dus die 12 miljard is haalbaar
fabulant!!
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 66,100
Verschil +0,400 (+0,61%)
Hoog 66,400
Laag 65,720
Volume 512.038
Volume gemiddeld 366.817
Volume gisteren 512.027

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront