Aperam « Terug naar discussie overzicht

Aperam naar 50 euro in 2017?

354 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
0,0
1
Vraag me af waarom dat juist positiever zou moeten zijn voor Aperam.

Op lange termijn denk ik dat Outokumpu veel sterker is dan Aperam. Outokumpu heeft zwaar underperformed door zeer slecht management na de crisis maar heeft verreweg de betere papieren om Aperam te outperformen.

1. Groter in volumes en ook nog in de markten met betere prijzen.
2. Betere geografische spreiding (Europa + USA) en betere mix van afnemers
3. Modernere en efficientere fabrieken (geintegreerd met ferrochroom mijn)
4. De Ferrochroom mijn zelf

Zoals gezegd ze hebben een flinke achterstand goed te maken en ik wil niks afdoen aan Aperam's prestaties die zijn uitmuntend. Aperam is wereldklasse als het op kosten efficientie aankomt. Dit is precies de inhaalslag die Outokumpu moet maken, vaste kosten zijn nog altijd te hoog (en heeft schofterig lang geduurd voordat ze daar iets aan deden) maar gaan hard omlaag en al het geld wat binnen komt gaat netjes naar het omlaag brengen vd schuld.

Zwaktes van Outokumpu zijn dan ook de schuld, de snelheid van het omlaag brengen vd schuld maar dat kun je ook als kans zien omdat ze meer leverage hebben (echter tegen hoge financieringskosten) en het duurzaam winstgevend krijgen van de USA. 3x raden waar de CEO het kunstje heeft geleerd...

Volledig eens dat Aperam er erg sterk voorstaat, belachelijk sterke balans en cash flow. Echter ook tot op het bot gestript qua kosten dus je zult ook echt groei moeten realiseren om verder te geraken ofwel door autonoom te groeien (lijkt me sterk, concurrentie is moordend is en blijft commodity markt) ofwel door overnames (is erg moeilijk binnen Europa, nog moeilijker in USA, en wil je niet of onmogelijk in Azie).

Zullen ze mooie cash flow genereren ja, zullen ze dividend betalen ja, ga je nog geld verdienen met handel in de beweging van het aandeel ja, zit er de grootste groei in op lange termijn nee tenzij er een grote strategische move komt die financieel hout snijdt en zoals gezegd dat is erg lastig in deze markt.

Uiteraard simpelweg mijn visie maar geinteresseerd in hoe anderen ernaar kijken.
[verwijderd]
0
ik zou zeggen.
Kopen Outokumpu: EUR. 7,30.
Niemand kan de toekomst voorspellen en of er groei zal zijn voor Aperam, of dat ze over worden genomen door TKS of Acerinox.. dat is blijven gissen.
als ik de beurs crash in 2008 had geweten, dan zat ik nu ergens op een sub tropisch eiland.

Weet alleen dat het aandeel een speelbal is van vele partijen en dat erg veel moeite wordt gedaan om het aandeel te drukken, zodat ze flink kunnen bijkopen.

0,0
1
Uiteraard niemand kan de toekomst voorspellen.

Dat is hem dus precies, Acerinox gaat niet gebeuren. Is geen synergie en EU commissie zal het niet toelaten. (Zie wat er gebeurde bij overname Outokumpu van Inoxum). In de VS precies hetzelfde, krijgen nooit toestemming voor overname van Acerinox en zelf nieuw bouwen is geen business case voor. TKS?

Het enige wat ik zie is ketenuitbreiding dus wat nikkelmijnen kopen of afnemers opkopen om extra marge te pakken maar dat is weer gevaarlijk omdat je daarmee andere afnemers in het harnas jaagt die vervolgens naar Acerinox of Outokumpu overstappen. Vandaar denk ik dat er een soort van status quo is in de VS en EU en degene die daar van profiteerd is Outokumpu aangezien daar de oplossing intern ligt terwijl Aperam dat stadium al voorbij is. Waarvoor nogmaals chapeau!

Daarom zie ik geen grote stappen, de mittals zijn daar veels te slim voor. Die geven nooit een rooie cent uit behalve voor Arcelor en dat ging om wereld dominantie.

voda
0
Een bekend getal, die 50 euro! :-)

Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel Aperam

Koersdoel naar 50,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 54,00 naar 50,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling.

Vooruitkijkend naar de kwartaalresultaten die Aperam op 26 juli bekendmaakt rekenen de marktvorsers op solide prestaties. Ze verwachten dat de outlook voor het derde kwartaal zwakker zal zijn, rekening houdend met seizoensgebonden effecten, maar onderliggend positief is.

De Amerikaanse bank denkt wel dat de resultaten van roestvast staal producenten zoals Aperam, en ook de Finse sectorgenoot Outokumpu, in het tweede kwartaal onder druk stonden door lagere nikkelprijzen. De nikkelprijs stabiliseerde echter richting het einde van de verslagperiode.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Aperam 0,7 procent hoger op 41,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Chris14
0
Chris14
0
Wat denken jullie? Ik kan er geen touw aan vast knopen ;-).
Ik ben er blij om ;-). Gaat dit verder up tot aan de cijfers of krijgen we nog een correctie naar beneden?
Chris14
0
Niet veel reactie... ik ben blij met de stijging... waarom nu zo hard... is Amerika voorbeurs goed bezig?
[verwijderd]
0
Alles wijst ernaar dat bodem gevormd is, dat aandeel niet stijgt is omdat sommige wellicht verkeerd zitten met hun posities.

Wij merken op dat DJ & Nasdaq dendert gewoon door, terwijl AEX loopt nog ver achter.
Paar weken terug liepen wij hand in hand dat er flinke correctie en een beurscrash zou komen. Met als gevolg, iedereen dumpte hun posities.

Wat zien/horen wij eigenlijk het tegenovergestelde: ECB blijft voorlopig 60 miljard er door heen pompen. Brussel druk bezig om de Chinezen aan te pakken tegen staaldumpen.
Werkloosheidcijfer onder de 5%, prijzen koopwoningen wederom omhoog, IMF zegt dat wereldeconomie aan het groeien is, bedrijfswinsten halen records na records, maar wij NL beleggers verkopen wanneer wij niet moeten verkopen en kopen wanneer wij niet hadden moeten kopen.
Zo gaat het al eeuwen lang. AEX zal nooit een trendsetter zijn.

Aperam heeft zich goed gepositioneerd. Dat ze van 50 naar 38 zijn gevallen, heeft puur met sentiment te maken. Er is qua prestaties natuurlijk niet veel veranderd. Nikkel op 4,33 is aan het verbeteren. Vooraden nemen weer toe.
Maar zoals Rabobank ooit in hun rapport hadden geschreven is de relatie tussen operationele winst van Aperam en de nikkelprijs sterk verminderd.

Aperam is gewoon een waarde aandeel in mijn ogen. Roestvast staal blijft roestvast staal en het is een product waar altijd een vraag naar zal zijn (tenzij de banken de economie bijna om zeep hadden geholpen zoals in 2008).

Wat kan ik verwachten ? Aandeel zal meegaan met marktperikelen en marktpartijen die nikkel prijs ontwikkeling zullen gebruiken om de koers blijven te beinvloeden.

Zal het de 50-55 Euro range geraken ?. Ja, dat denk ik wel, zolang bedrijf de winstverwachting en omzet van de analisten haalt of overtreft, dan zal er geen correctie komen.
Bovendien, de correctie is toch al geweest of gaan wij ons nu weer gek maken over de beurscrash 2017. ?


0,0
0
Prima analyse! Hoezo zijn stijgende voorraden een goed teken?
Verminderde relatie operationale winst vs. nikkelprijs komt natuurlijk simpelweg omdat ze meer hedgen dan vroeger, daar heeft de hele sector een lesje geleerd tijdens 2008.

voda
0
'Aperam boekt iets lager resultaat'

Gepubliceerd op 24 jul 2017 om 11:13 | Views: 906

Aperam 14:08
41,91 +0,26 (+0,62%)

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft naar verwachting in het tweede kwartaal een iets lager bedrijfsresultaat (ebitda) geboekt dan in de eerste drie maanden. Aperam had in mei een prognose uitgesproken voor een vergelijkbaar resultaat op kwartaalbasis. Woensdag nabeurs worden cijfers gemeld.

Volgens een consensus van analistenschattingen bij Bloomberg komt de ebitda uit op 166,3 miljoen dollar, tegen 171 miljoen dollar in het eerste kwartaal. De omzet is naar verwachting gestegen tot bijna 1,34 miljard dollar, van krap 1,28 miljard dollar in de voorgaande periode.

In juni kondigde Aperam aan zijn winstgevendheid structureel te willen verbeteren. Daarbij wordt voor de periode 2018 tot en met 2020 gemikt op jaarlijks 150 miljoen dollar. Dit doet het onder meer door de bedrijfsvoering te stroomlijnen waarbij het gebruik zal maken van nieuwe technologieën. Ook zet het bedrijf in op automatisering en digitalisering.
voda
0
Beursblik: Aperam voldoet vermoedelijk aan eigen verwachtingen

Analisten rekenen op vlak bedrijfsresultaat en nettoschuld.

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het tweede kwartaal van 2017, conform de eigen verwachtingen, een stabiel bedrijfsresultaat behaald bij een gelijkgebleven nettoschuld. Dit verwachten analisten.

Aperam zelf heeft gezegd te verwachten dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) in het tweede kwartaal vlak zal ontwikkelen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar, net als de nettoschuld. In het eerste kwartaal bedroeg het bedrijfsresultaat 171 miljoen euro. Analisten van Jefferies rekenen voor het afgelopen kwartaal op 168 miljoen dollar, terwijl Credit Suisse uitgaat van 173 miljoen dollar.

In de vergelijkbare periode in 2016 kwam het EBITDA resultaat uit op 123 miljoen dollar.

"Ondanks tegenwind in het tweede kwartaal door het uitblijven van hogere grondstofprijzen, waar onderdeel Service & Solutions van profiteerde in het eerste kwartaal, bleven de onderliggende staalactiviteiten sterk", schreven analisten van Jefferies in een vooruitblik.

De marktvorsers van de Amerikaanse zakenbank wezen er ook op dat Aperam gedurende het kwartaal voor 29 miljoen dollar aan dividend heeft uitgekeerd en voor 79 miljoen dollar aan eigen aandelen heeft ingekocht. Dit drukte op de winstgevendheid en heeft tevens het terugbrengen van de nettoschuld tegengehouden volgens Jefferies.

Jefferies stelde dat de vraag in Europa sterk is geweest, terwijl in Brazilië sprake was van aanhoudende zwakte ondanks een seizoensgebonden opleving in het tweede kwartaal.

Analisten van Credit Suisse waren iets positiever. "Het tweede kwartaal zou wederom zeer sterk moeten zijn voor Aperam, aangejaagd door aanhoudende meewind in Europa waarmee negatieve gevolgen van het uitvallen van de fabriek in Chatelet zou moeten worden opgevangen", schreef de Zwitserse bank. De analisten voegden hier aan toe dat Aperam mogelijk wordt gecompenseerd via verzekeringen voor de onderbreking in de fabriek in Chatelet, maar dat hierover informatie ontbreekt.

Outlook

Verwacht wordt dat Aperam voor de tweede helft van dit jaar op een lager bedrijfsresultaat zal rekenen vanwege de seizoensgebonden vertraging in verband met de zomermaanden.

Het aandeel Aperam noteerde maandagmiddag een half procent hoger op 41,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0

Ik vraag mij altijd af, wie nu zijn aandelen wil verkopen op 41,20 ?, zo 1 dag voor publicatie. Staat weer op 41,70... Maar er zijn blijkbaar mensen die het proberen.

p.s.: stijgende voorraad: betekent dat kopers niet wachten totdat (nikkel)prijzen verder dalen, maar dat er vraag is naar (roestvast) staal ongeacht de prijzen van de grondstoffen.
als er vraag is, dan is er omzet, dan is er winst te behalen.
De export van nikkel uit Indonesie is ook een storm in een glas water. Er is nog steeds restrictie vanuit Azie en export wordt gereguleerd.

NSBB
0
Preview: Aperam in de solden
Aperam, de vroegere telg van ArcelorMittal, komt woensdag na beurs met
resultaten. De analisten zien die met vertrouwen tegemoet, maar hakken intussen toch stevig in het koersdoel.
Het Europees roestvrij staal beleefde dinsdag niet zijn beste dag.
De Finse inoxfabrikant Outokumpu was met een duik van 6,5 procent de op drie na sterkste daler van de Stoxx Europe 600. Ook sectorgenoot Acerinox verloor bijna een half procent terwijl de Madrileense beurs drie kwart procent won: daags voordien had Citi de Spaanse groep op zijn verkooplijst gezet. Aperam, ten slotte, dat zijn operationeel hoofdkwartier in Luxemburg en zijn notering in Amsterdam heeft, was met een minus van 2,1 procent de grootste verliezer van de Bel20 na een reeks koersdoelverlagingen.
Nochtans behouden zowel Berenberg, als Degroof Petercam en Credit Suisse
fundamenteel hun optimisme over Aperam en dus ook hun koopadvies. 'De
vooruitzichten voor de vrije kasstroom ogen gezond omdat zowel in Brazilë - een sleutelmarkt voor Aperam - als in Europa anti-dumpingmaatregelen voor roestvrij staal van kracht blijven. Bovendien kunnen de prijzen stijgen omdat de vraag solide blijft en de invoer laag. Ten slotte kan de groep blijven profiteren van het lopend besparingsprogramma, ook na 2017', zo meent Frank Claassen van Degroof Petercam.
'Aperam is een goede investering omdat het over een sterke balans beschikt en een erg efficiënte logistieke keten. Bovendien is zijn ebitda-ratio nog steeds hoger dan die van de concurrentie', aldus de analisten van Berenberg. De jongens van Credit Suisse (CS) klinken ook optimistisch, maar stippen aan dat de (toenemende) Aziatische export en de aangroei van stocks voor problemen kunnen zorgen.
Dat de beurshuizen hun koersdoelen verlagen heeft onder meer te maken met de versteviging van de Braziliaanse reaal (kosten) tegenover de dollar (inkomsten)en met het feit dat de 'multiples' nu niet zo veel meer verschillen van concurrenten Acerinox en Outukumpu. Aperam verloor dit jaar minder dan 5 procent in Amsterdam, de aandelen van Acerinox (-11%) en Outukumpu (-21%) moesten een pak meer prijsgeven.
De consensus verzameld door Bloomberg mikt voor het voorbije kwartaal, ondanks een tijdelijke sluiting van Chatelet (zie foto), op een ebitda van 167 miljoen dollar en een winst per aandeel van 1,15 dollar. Berenberg (koersdoel van 57 naar 54 euro) zit daar met resp. 165 miljoen en 1,16 dollar niet zo ver naast.
Degroof Petercam (koersdoel van 58 naar 51 euro) mikt zelfs op 173 miljoen net als CS (koersdoel van 59 naar 52). Aperam zelf gaat uit van een stabiele winst van 171 miljoen.
Hoe de koers de volgende maanden evolueert, hangt niet alleen af van de
inoxmarkt, maar ook van het inkoopprogramma van Aperam. Binnenkort worden 200 miljoen dollar obligaties omgezet in aandelen, wat 9,5 miljoen extra stuks creëert. Degroof Petercam verwacht dat Aperam daarom nog eens voor 100 miljoen extra gaat inkopen, zoniet eindigt het jaar op een netto kaspositie, niet ideaal in een lagerenteomgeving.

(c) Tijd Realtime
[verwijderd]
0
Mooi stuk.
Analisten zien het wel met vertrouwen tegemoet, maar iemand is stelselmatig het onder de 41 te zetten.
Misschien is Aperam nu al extra aan het inkopen ? LOL.

p.s.: Outukumpu kwam met bericht op 13 Juli dat winst lager zou uitvallen (EUR 200 mio)
Koers kelderde hierop met 6% om dagen erna weer te stabiliseren.
Outukumpu kwam gisteren met cijfers (EUR 199 mio) en markt doet net alsof het een verrassing is ?? en zet het weer 6 % lager.
Snappen jullie het nog ?.

Denk dat er flink is bijgesnabbeld door een aantal partijen om de koers als een jojo te laten gebruiken.
Het is alleen treurig dat de gewone heer / vrouw of moet ik nu zeggen "gewone specie" (gender neutraal) flink verliest van Outukumpu.


voda
0
Second quarter 2017 - results 1
Luxembourg, July 26, 2017
Highlights
¦ Health and Safety: LTI frequency rate 2 of 1.3x in Q2 2017 compared to 1.1x in Q1 2017.
¦ Steel Shipments of 478 thousand tonnes in Q2 2017, a 2% decrease compared to steel
shipments of 486 thousand tonnes in Q1 2017.
¦ EBITDA 3 of USD 169 million in Q2 2017, compared to USD 171 million in Q1 2017.
¦ Net income of USD 85 million in Q2 2017, compared to USD 93 million in Q1 2017.
¦ Basic earnings per share of USD 1.10 in Q2 2017, compared to USD 1.20 in Q1 2017.
¦ Cash flow from operations amounted to USD 100 million in Q2 2017, compared to USD 27
million in Q1 2017.
¦ Free cash flow before dividend and share buy-back 4 of USD 63 million in Q2 2017, compared to
USD (15) million in Q1 2017.
¦ Net debt 5 of USD 235 million as of June 30, 2017 compared to USD 220 million as of March 31,
2017, including impact of USD 108 million of cash returns to shareholders during Q2 2017.

Zie PDF voor meer cijfers.

Bijlage:
voda
0
Aperam boekt iets lager kwartaalresultaat

Gepubliceerd op 26 jul 2017 om 18:02 | Views: 0

Aperam 17:35
41,60 +0,28 (+0,68%)

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft in het tweede kwartaal een iets lager bedrijfsresultaat (ebitda) geboekt dan in de eerste drie maanden. Aperam gaf aan voor het derde kwartaal een daling van het resultaat te verwachten in vergelijking met de afgelopen periode, vanwege de recente daling van de grondstofprijzen en een seizoensgebonden afzwakking van de vraag.

De ebitda bedroeg 169 miljoen dollar, tegen 171 miljoen dollar in het eerste kwartaal. Aperam had in mei een prognose uitgesproken voor een vergelijkbaar resultaat op kwartaalbasis.

De omzet zakte naar bijna 1,27 miljard dollar, van krap 1,28 miljard dollar in de voorgaande periode. Op nettobasis werd een winst behaald van 85 miljoen dollar, tegen 93 miljoen dollar in de eerste drie maanden van 2017.

In juni kondigde Aperam aan zijn winstgevendheid structureel te willen verbeteren. Daarbij wordt voor de periode 2018 tot en met 2020 gemikt op jaarlijks 150 miljoen dollar. Dit doet het onder meer door de bedrijfsvoering te stroomlijnen waarbij het gebruik zal maken van nieuwe technologieën. Ook zet het bedrijf in op automatisering en digitalisering.
voda
0
Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft, zoals het zelf voorspelde, in het tweede kwartaal een stabiele winst gerealiseerd ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Dit bleek woensdag nabeurs uit de resultaten van de fabrikant van roestvast staal.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA), de belangrijkste winstgraadmeter voor het staalbedrijf, bedroeg 169 miljoen dollar. In het eerste kwartaal was dit 171 miljoen dollar. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News zaten met hun taxaties ook dicht bij dit resultaat. In hetzelfde kwartaal een jaar terug werd nog een EBITDA gerealiseerd van 123 miljoen dollar.

De winst werd aangejaagd door het kostenbesparingsprogramma van Aperam. Begin juni maakte het bedrijf bekend dit programma uit te breiden tot en met 2020. Vanaf 2018 moet dit jaarlijks 150 miljoen dollar aan het EBITDA resultaat toevoegen.

De omzet van de fabrikant steeg op jaarbasis van 1.121 miljoen naar 1.268 miljoen dollar. Aperam leverde 478.000 ton staal af tijdens het kwartaal. Een jaar terug was dit 520.000 ton en in de eerste drie maanden van dit jaar stokte de teller op 486.000 ton.

Onder de streep restte een nettowinst van 85 miljoen dollar, iets minder dan de 93 miljoen dollar een kwartaal eerder.

De nettoschuld van Aperam ging licht omhoog. Aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg de schuldenlast 235 miljoen dollar. Ultimo maart was dit 220 miljoen dollar. Aperam keerde voor 108 miljoen dollar aan contanten uit aan zijn aandeelhouders gedurende de verslagperiode.

Outlook

"Wanneer we vooruitkijken zijn we voorzichtig gestemd over het derde kwartaal vanwege de sterke seizoensgebonden effecten en de recente gedaalde grondstofprijzen", zei CEO Timoteo Di Maulo. De topman bleef wel positief over de onderliggende vraag.

Deze voorzichtigheid is geen verrassing. Het derde kwartaal is altijd minder sterk vanwege een lagere activiteit gedurende de zomermaanden.

De nettoschuld zal volgens het Luxemburgse concern gedurende het lopende kwartaal toenemen.

Op een groene beurs sloot het aandeel Aperam woensdag 0,7 procent hoger op 41,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Optiebelegger
0
Prima cijfers.
Beter dan 2e kwartaal 2016.
Betrouwbaar bedrijf.
Aandeel ten onrechte afgestraft van 50 euro naar 40 euro.
Morgen weer richting 45 euro.
354 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 27,020
Verschil -0,500 (-1,82%)
Hoog 27,660
Laag 27,020
Volume 149.024
Volume gemiddeld 191.142
Volume gisteren 126.113

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront