Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wake Up!

6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

Dream*On schreef op 2 juli 2017 23:01:

NCF: IRT affaire, de Nederlandse Cocaine Fabriek
youtu.be/a7GfmkDVnxc?t=9s
Man, hou toch op met die ouwe koeien...!!
DeZwarteRidder
0
Politiehond weet raad met voortvluchtige verdachte
Tandenborsteldief in billen gebeten: ’Au!’
37 min geleden

UTRECHT - Een 24-jarige tandenborsteldief uit Wit-Rusland is dinsdag in het Utrechtse Leidsche Rijn opgepakt dankzij een politiehond die de kleptomaan in zijn billen beet.

Even daarvoor had de dief in een filiaal van Kruidvat opzetstukjes voor elektrische tandenborstels in zijn rugzak gestopt. Een medewerkster betrapte de man en sloeg alarm. Die ging er daarop als een speer vandoor. Opgetrommelde agenten zagen de man even later in een nabijgelegen park. De dief bleek zich te hebben verstopt tussen het riet. Het gebied werd afgezet en politiehond Koen werd erbij gehaald, schrijft de poltie op Facebook.

’Au!’

Ondanks waarschuwingen van de hondengeleider en het geblaf van de viervoeter, liet de tandenborstelrover zich niet zien. „De hond werd losgelaten en het duurde niet lang voordat er heel hard 'au!' werd geroepen vanuit het riet. Koen bleek zijn tanden in de billen van de ongelukkige verdachte te hebben gezet”, aldus de politie.

Agenten konden de man vervolgens makkelijk aanhouden. Ook de buit werd aangetroffen tussen het riet. De verdachte is behandeld door een arts en zit vast.
DeZwarteRidder
0
quote:

Dream*On schreef op 4 juli 2017 11:50:

BBC2 Documentary 1929 The Great Crash 1929
youtu.be/FXNziew6C9A?t=35m46s
De grootste crash was in 2008.
DeZwarteRidder
0
’ Vergelijk het met Ma Flodder of New Kids’
Ierse zigeuners terroriseren campings in Brabant
1 uur geleden

GOIRLE - Brabantse campingeigenaren zitten met hun handen in het haar. Ierse Travellers begeven zich in de provincie op hun campings en met nogal intimiderend gedrag zijn ze een doorn in het oog.

,,Deze mensen hebben hun eigen regels. Ze intimideren andere campinggasten en laten een puinhoop achter. Je moet het een beetje vergelijken met Ma Flodder of New Kids, alleen dan in het echt”, zegt een campingeigenaresse tegen Omroep Brabant, die anoniem wenst te blijven.

En dat doet ze uit angst. ,,Ik ben bang dat ze uit wraak de boel komen verbouwen.” Vooralsnog heeft de eigenaresse geen aangifte bij de politie gedaan.
Geen pretje

De Ierse zigeuners hebben een bepaalde werkwijze, zo vertelt ze. ,,Voor je het weet heb je er meer dan tien rondlopen. En betalen doen ze niet. Daar hebben ze altijd een smoesje voor. De pinpas werkt niet meer, of de automaat waar ze geld willen opnemen is buiten gebruik.”

Een andere campingeigenaresse, die ook anoniem wenst te blijven, was gewaarschuwd en wist dat de Travellers misschien ook bij haar camping zouden komen, wat ook gebeurde. Ze wist ze te weren van haar boerderij. Dat was maar goed ook, want tien jaar geleden lukte dat niet. ,,Dat was geen pretje. De poep zat tegen de muren.”
DeZwarteRidder
0
Celstraf voor Zwitserse verendief
31 min geleden

BAZEL - Een rechtbank in het Zwitserse Bazel heeft woensdag een 44-jarige verzamelaar veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat hij veren had geroofd van opgezette roofvogels in musea in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. De man kreeg drie jaar gevangenisstraf waarvan twee jaar voorwaardelijk.

De Zwitser was naar eigen zeggen verslaafd aan het verzamelen en wilde een verzameling aanleggen van alle roofvogels in de wereld. Hij beschadigde tijdens zijn rooftocht door acht musea 167 preparaten dusdanig dat een enorme schade ontstond. De musea schatten die op 5,5 miljoen euro.

De man vertelde bij de musea dat hij onderzoek deed als amateurwetenschapper. Ze vertrouwden hem en lieten hem alleen in ruimten met opgezette roofvogels die normaal voor publiek afgesloten waren. De man trok vervolgens veren uit de preparaten en brak soms zelfs een hele vleugel af. Hij is voor zijn verslaving in behandeling.
DeZwarteRidder
0
Inspecteur volgt belastingplichtige tot aan graf
0 uur geleden

Voor een nogal ijverige belastinginspecteur was het overlijden van een belastingplichtige geen reden om die met rust te laten. Door kunstbloemen af te knippen heeft de inspecteur zich schuldig gemaakt aan grafschennis.

Zo luidde het oordeel van het Hof dat deze week is bevestigd door de Hoge Raad. In de strafzaak heeft de inspecteur een taakstraf van vijftig uur opgelegd gekregen. Daarbij moet de ambtenaar 50 euro schadevergoeding betalen aan de familie van de overledene.

Belastingonderzoek

De inspecteur beweerde dat de afgeknipte bloemknoppen onderdeel waren van belastingonderzoek. Door ze te vergelijken op internet wilde hij achterhalen wat de kunstflora gekost moet hebben. “Men kan dit te verregaand noemen. Men kan het beroepsdeformatie noemen. Maar men kan het in ieder geval niet noemen het opzettelijk schenden of krenken van de nagedachtenis of van het piëteitsgevoel van de nabestaanden”, aldus de advocaat van de ambtenaar.

Zowel het Hof als de Hoge Raad verwijzen dit relaas naar het rijk der fabelen. "In redelijkheid kan aan deze verklaring van de verdachte geen enkel geloof worden gehecht. Op geen enkele wijze valt immers in te zien hoe aan de hand van de prijs van een (…) niet erg kostbaar boeket kunstbloemen (…) een idee kan worden verkregen van de hoogte van het inkomen van één of meer bij de overledene betrokken personen, noch daargelaten de vraag (…) van wie het betreffende boeket afkomstig was.”

Camera

De vrouw van de overledene deed aangifte tegen de inspecteur wegens vernielingen aan het graf van haar man die tussen maart 2013 en juli 2014 plaatsvonden. Ze trof onder meer onthoofde kunstbloemen aan op de rustplaats in Weert. “Op een gegeven moment waren we het zat en is er een camera geplaatst”, verklaarde de vrouw.

Daaruit kwam een filmpje dat ook op Youtube is beland. "Op de beelden is te zien dat een mannelijk persoon van rond de 60 jaar naar het graf van mijn man loopt en dit vernielt”, aldus de weduwe. Haar zoon herkende hierin de inspecteur werkzaam voor de Belastingdienst in Roermond met wie zijn vader een conflict had over een belastingschuld.

Voortaan automatisch via de mail nieuws over geld, hypotheek of pensioen ontvangen? Abonneer u dan hier gratis op de DFT Nieuwsbrief
[verwijderd]
0
Zeven procent van de Amerikanen gelooft:
’Chocolademelk komt van bruine koeien’
27 JUN 2017
AMSTERDAM - Zeven procent van de volwassen Amerikanen gelooft dat chocolademelk van bruine koeien afkomstig is. Dat zijn omgerekend ruim 17 miljoen mensen.

Verschillende Amerikaanse sites drijven de spot met dat aantal. „Er zijn blijkbaar mensen die op wat voor manier dan ook volwassen konden worden zonder zich te realiseren dat de kleur van chocolademelk afkomstig is van kleurstoffen”, stelt de Amerikaanse nieuwssite CBS. „Als de kleur van melk een direct gevolg is van de kleur van de koe, zou onze normale melk dan niet zwart-wit gevlekt moeten zijn?”, vraagt de auteur van het stuk zich hardop af.

De zeven procent is de uitkomst van een onderzoek van het innovatiecentrum voor Amerikaanse melkproducten. De site ondervroeg duizend Amerikanen in het kader van een campagne die melk aan de man moet brengen. „Verrassend”, laat een zegsvrouw weten aan CBS. „We hadden dit niet verwacht.”

En halfvolle melk komt van koeien die tijdens regen buiten grazen en daarna gemolken worden. Dat zouden diezelfden waarschijnlijk ook direct geloven.
hirshi
0
Hamburg: wat de antikapitalisten gebruiken (kleding, transport, mobieltjes, laptops, voedsel, EHBO), danken ze aan kapitalisme.

Leon de Winter
haas
0
Toppunt van privatisering ?
===============================================================
AMSTERDAM - Postbedrijven moeten samenwerken en op zoek gaan naar nieuwe verdienmodellen om de krimp van de fysieke post op te vangen.

Dat blijkt uit een analyse van het ministerie van Economische Zaken, die vandaag verschijnt.
hirshi
0
Moslima krijgt 500 euro schadevergoeding voor schoolfoto tijdens offerfeest.

De islamitische moeder die een schadevergoeding eiste van de Haagse Maria Montessorischool omdat haar kinderen door het offerfeest niet op de klassenfoto staan, krijgt vijfhonderd euro schadevergoeding van de rechtbank Den Haag.

www.ad.nl/binnenland/moslima-krijgt-5...
josti5
0
quote:

hirshi schreef op 10 juli 2017 11:28:

Moslima krijgt 500 euro schadevergoeding voor schoolfoto tijdens offerfeest.

De islamitische moeder die een schadevergoeding eiste van de Haagse Maria Montessorischool omdat haar kinderen door het offerfeest niet op de klassenfoto staan, krijgt vijfhonderd euro schadevergoeding van de rechtbank Den Haag.

www.ad.nl/binnenland/moslima-krijgt-5...
D'66 rechter?
DeZwarteRidder
0
quote:

josti5 schreef op 10 juli 2017 13:33:

[...] D'66 rechter?
Ik denk eerder een allochtone rechter....
hirshi
0
Toespraak door een lid van het ANTIFA reltuig in Berlijn.

Nee, Anne Fleur. Hamburg is vernield door je geestverwanten en mededemonstranten – door extreem-links. Kom dus niet aanzetten met die onzin over nazi’s.

www.youtube.com/watch?v=derHRFGZ4NU
DeZwarteRidder
0
Drie koppen koffie per dag drinken vergroot de kans op een lang leven
Omvangrijke onderzoeken in Europa en VS tonen dat aan

Koffiedrinkers hebben meer kans op een langer leven. Een kop koffie per dag levert al gezondheidswinst op, bij drie koppen per dag is die winst optimaal. Er blijkt geen verschil tussen cafeïnevrije en gewone koffie.
Door: Ellen de Visser 10 juli 2017, 23:00

Dat blijkt uit twee omvangrijke Europese en Amerikaanse onderzoeken, die maandagavond zijn gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine.

Een groep internationale wetenschappers volgde ruim een half miljoen volwassenen uit tien Europese landen (waaronder Nederland). Wetenschappers van twee Amerikaanse universiteiten analyseerden de gegevens van 185 duizend Amerikanen van uiteenlopende etniciteit. Hoewel de effecten van koffie op sterfte in die twee studies iets uiteenlopen, zijn de conclusies eensluidend: er is een heel goede reden om de dag te beginnen met een bakkie leut.

De onderzoekers vroegen de deelnemers hun koffieconsumptie door te geven, waarna ze hen zestien (in Europa) tot twintig (in de Verenigde Staten) jaar lang volgden. Ze telden hoeveel deelnemers overleden en aan welke aandoening en koppelden de gegevens aan de hoeveelheid koffie die ze hadden gedronken. Koffiedrinkers lopen vooral minder risico op hart- en vaatziekten en op aandoeningen van het spijsverteringsstelsel (maag-darm-lever), zo blijkt. Maar ook voor de kans op diabetes, bepaalde vormen van kanker en nierziekten pakt een paar koppen koffie per dag gunstig uit.

Voorbarig
Nieuw zijn de opgetogen berichten over koffie niet. De Gezondheidsraad schreef twee jaar geleden al in de richtlijnen goede voeding dat koffie het risico op beroerten, diabetes en hartkwalen verkleint.

Marianne Geleijnse, hoogleraar voeding en hart- en vaatziekten aan Wageningen Universiteit, is dan ook niet verbaasd over de resultaten. Ze waarschuwt dat de onderzoekers alleen een verband hebben gevonden tussen koffie en lagere sterfte. Het advies 'Drink meer koffie want dat is goed voor uw gezondheid' is echt te voorbarig, zegt ze.

Toch is het een sterke aanvulling dat de Europese wetenschappers een biologische verklaring vonden voor het waargenomen gezondheidseffect, meent ze.

Die onderzoekers analyseerden het bloed van veertienduizend deelnemers en ontdekten dat koffiedrinkers een gezondere lever hebben, dat ze minder ontstekingsstoffen in hun bloed hebben (stoffen die aantal ernstige ziekten kunnen veroorzaken) en dat ze gevoeliger zijn voor insuline (het hormoon dat ervoor zorgt dat bloedsuiker in de cellen komt). Waar het beschermende effect van koffie precies vandaan komt, is nog onduidelijk. Koffie is een bron van polyfenolen, stoffen die op tal van manieren de gezondheid kunnen bevorderen.

Het advies 'Drink meer koffie want dat is goed voor uw gezondheid' is echt te voorbarig

Koffiedrinkers leven over het algemeen ongezonder, ze roken en drinken vaker, eten minder groenten en fruit. Voor die verschillen hebben de onderzoekers de resultaten gecorrigeerd. Dat er desondanks een gezondheidseffect van de koffieconsumptie overeind blijft, is een sterk teken, aldus Geleijnse.

Toch plaatst ze wel twee kanttekeningen. Koffiedrinkers verschillen ook in andere opzichten van niet-koffiedrinkers: 'Misschien verschillen mensen die koffie niet lekker vinden in biologisch opzicht van koffieliefhebbers, of werkt hun stofwisseling anders waardoor ze last hebben van de bij-effecten van koffie. En misschien houden die stofwisseling en dat dna-profiel, zonder dat we het weten, weer verband met een ander risico op sterfte.'
Openneer
0
Wat een onzin Leon, kleding en voedsel etc een produkt van het kapitalisme?
De Neandertalers waren volgens jou zeker ook kapitalisten...
[verwijderd]
1
House prices slipping in wake of warning about market on verge of collapse
metro.co.uk/2017/07/09/house-prices-s...

‘We are due a significant correction in house prices. I think we are beginning to see signs that correction may be starting,’ he said.

‘Historically, trends seem always to start in London and then move out across the rest of the country. In the capital, you are already seeing house prices rising less rapidly than in other parts of Britain.’
[verwijderd]
0
These 100 Companies Are Responsible for Most of the World’s Carbon Emissions
Lucinda Shen
Jul 10, 2017
About 100 companies have been responsible for about 71% of the world's greenhouse gas emissions.
That's according to a new report from climate change non-profit CDP in conjunction with the Climate Accountability Institute. The report hopes to highlight the role such companies, and their investors, play in Climate Change.
These companies, led by Saudi Aramco, Russian gas giant Gazprom, and Exxon Mobil, have produced about 923 billion tonnes of carbon dioxide-equivalents between 1988 to 2016. State-owned coal producers in China and India also feature in the top 10, as do Mexican oil producer Pemex and the National Iranian Oil Corporation. Of the top 10, only Exxon Mobil and Royal Dutch Shell are majority-owned by private investors (although CDP has, for some reason, listed a bundle of privately-held companies into what it calls "Russia Coal" at no. 7).

fortune.com/2017/07/10/climate-change...
hirshi
0
‘DAGEN ZIJN GETELD VOOR ELEKTRISCHE AUTO OP BATTERIJEN’

Te duur, omslachtig en de productie van batterijen is bijzonder milieuonvriendelijk.

autovisie.nl/2017/01/nieuws/elektrisc...

[verwijderd]
0
Researchers have found mummified bodies of unknown creatures in the Nazca desert, Peru. The finding caused vivid debate about whether the bodies belong to humans or aliens.

sputniknews.com/latam/201707121055483...
6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront