Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Wall Street sluit hoger

Amerikaanse beurzen volgen optimisme in Europa.

(ABM FN-Dow Jones) In navolging van de opluchting op de Europese markten, na de positieve start van de Brexit-onderhandelingen in Brussel, zijn ook de Amerikaanse beurzen maandag een hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,8 procent hoger op 2.453,41 punten, de Dow Jones index kreeg er 0,7 procent bij tot 21.528,16 punten en de technologie zware Nasdaq eindigde 1,4 procent hoger op 6.239,01 punten.

De macro-economische agenda voor de Verenigde Staten was maandag helemaal leeg. Niettemin werd er nog gereageerd op de teleurstellende macro-cijfers van vrijdag, met een gedaald consumentenvertrouwen en de onverwachte daling van in aanbouw genomen woningen. De Federal Reserve benadrukte er vertrouwen in te hebben dat de zwakte tijdelijk is en dat wordt door Morgan Stanley beaamd.

"De zwakkere cijfers cijfers van vrijdag zorgden op de financiële markten voor de interpretatie dat de optimistische toon van de Fed op woensdag een vergissing geweest moet zijn. Maar hier denken wij toch dat de markten dat fout hebben ingeschat", zei valutastrateeg Hans Redeker van Morgan Stanley.

"Onze eigen indicator voor echte economische activiteit voorspelt dat de economie van de Verenigde Staten zijn groeimomentum vasthoudt. Dat vertaalt zich in sterke trackers voor het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal, met ons eigen cijfer van 2,8 procent en 2,9 procent bij de Atlanta Fed", zo lichtte hij toe.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,54 dollar ofwel 1,2 procent lager op 44,20 dollar, vanwege de bezorgdheid over de aanhoudende groei van de olieproductie in de Verenigde Staten.

De euro/dollar noteerde op 1,1147. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1201 op de borden en bij sluiting van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1161.

Bedrijfsnieuws

Een activistische belegger zet het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay onder druk om strategische alternatieven te overwegen, waaronder een herontwikkeling van de omvangrijke vastgoedportefeuille. Dit meldde The Wall Street Journal maandag na een kopie van de brief te hebben ingezien.

Investeerder Land & Building Investment Management, dat een belang van 4,3 procent opbouwde, schreef in een brief die maandag zou worden afgeleverd bij het bestuur, dat het vastgoed van Hudson's Bay vier keer zo veel waard is als het aandeel.

Hudson's Bay is eigenaar van de gelijknamige Canadese warenhuisketen en van Galeria Kaufhof in Duitsland. Het bedrijf kocht in 2013 het Amerikaanse Saks Fifth Avenue. In Nederland werden vorig jaar winkelpanden van het failliete V&D overgenomen. Het aandeel Hudson's Bay sloot maandag 10,2 procent hoger.

Techfondsen sloten in de plus, na twee opeenvolgende weken van verliezen op weekbasis. Apple won 2,9 procent en Amazon.com steeg 0,8 procent. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, won 1,9 procent, nadat het concern een vier-stappenplan aankondigde om met behulp van technologie extremistische en terroristische video's te spotten.

Nadat Amazon vrijdag een steen in de vijver gooide door bekend te maken de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market over te nemen, sloot de grootste Amerikaanse supermarktbezitter Wal-Mart Stores maandag 0,3 procent hoger en won Kroger 1,6 procent.

Boeing sloot 1,3 procent hoger, nadat de vliegtuigbouwer bekendmaakte een intentieverklaring getekend te hebben met BOC Aviation voor de levering van 10 Boeing 737 MAX verkeersvliegtuigen. Boeing maakte tijdens de Paris Air Show bekend dat meer dan 10 klanten zich gecommitteerd hebben aan de aanschaf van een Boeing 737 MAX 10.

GECAS, de lease-divisie van General Electric, heeft 20 vliegtuigen besteld. General Electric verloor maandag uiteindelijk 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Oliefondsen omlaag op Damrak

Record lage prijs raakt olie gerelateerde fondsen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag, na lichte winsten in de ochtend, met verlies gesloten, waarmee de goede weekstart op maandag geen vervolg kreeg. Met name olie gerelateerde fondsen deden het slecht bij een laagterecord voor de olieprijs. De AEX index daalde bijna 1 procent tot 520,88 punten. De AMX leed een verlies van 0,5 procent naar 800,68 punten optekenen en voor de AScX resteerde ook een min van 0,5 procent tot 1.002,72 punten.

"Het was vandaag weer volledig olie wat de klok sloeg", zei analist Corné van Zeijl van Actiam. "Het vertrouwen in de productiebeperkende maatregelen ebt kennelijk helemaal weg en dan helpt het ook niet als landen als de Verenigde Staten, Nigeria en Libië hun productie juist opvoeren", voegde hij toe.

Van Zeijl wees op de opvallende koersdaling van Ahold Delhaize, terwijl toch verwacht mocht worden dat de koers zou stijgen op de recente speculaties dat het concern wel eens een overnameprooi voor één van de grote Amerikaanse retailers zou kunnen worden. "Aan de andere kant hebben de winstwaarschuwing van Kroger, de start van Lidl in de VS en de overname van Whole Foods door Amazon.com de afgelopen dagen een neerwaarts effect op de koers gehad", verduidelijkte hij.

De marktvorser noemde ook de koerssprong van bottelaar Refresco opvallend en kon zich moeilijk voorstellen dat deze alleen door de huidige weersomstandigheden zijn veroorzaakt.

Op macro-economische gebied bleek dat het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans van de eurozone in april is gedaald ten opzichte van de voorgaande maand, bleek dinsdag uit cijfers van de Europese Centrale Bank. Het overschot op de lopende rekening bedroeg in april 22,2 miljard euro, vergeleken met een overschot van 35,7 miljard euro in de voorafgaande maand. In april 2016 was er een overschot van 37,3 miljard euro.

De Duitse producentenprijzen liepen in mei van dit jaar op, maar in een minder sterk tempo dan in april, meldde het Duitse onderzoeksinstituut Ifo. Toen stegen deze prijzen het hardst in vijf jaar. Waar Ifo eerder rekende op een groei van 1,5 procent voor dit jaar, mikt het nu op 1,8 procent. In 2018 versnelt de groei van het Duitse bruto binnenlands product naar 2,0 procent.

Het tekort op de lopende rekening van de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2017 gestegen. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. Het tekort nam toe van een herziene 114,0 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2016 naar 116,8 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit houdt in dat het tekort uitgedrukt tegenover het bruto binnenlands product van Amerika toenam van 2,4 naar 2,5 procent.

Olie noteerde vrijdag wederom zwaar in het rood en bereikte dinsdag een nieuw dieptepunt van dit jaar, omdat beleggers sceptisch blijven over de inspanningen van OPEC en andere olie producerende landen om het wereldwijde overaanbod terug te dringen. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 2,9 procent lager tot 43,13 dollar, terwijl een augustus-future Brent 2,7 procent lager bewoog naa 45,66 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,123. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1155 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1147 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten slechts 6 van de 25 fondsen met winst, met een plus van 0,8 procent voor NN Group en een winst van 0,7 procent voor AkzoNobel.

NN Group maakte maandagavond nabeurs bekend dat de aandeelhouders die hebben gekozen voor een stockdividend één aandeel per 33,49 gewone aandelen ontvangen.

AkzoNobel heeft dinsdag geen CAO-akkoord met de vakbonden voor het personeel in Nederland kunnen bereiken. AkzoNobel wil niet verder gaan dan een loonsverhoging van 2 procent plus een eenmalige uitkering van 200 euro. De bonden willen 2,5 procent, wat volgens AkzoNobel niet marktconform is. Partijen gaan na de zomer weer aan tafel.

Olie gerelateerde fondsen eindigden in het kielzog van de sterk gedaalde olieprijs allemaal in het rood. Grootste daler bij deze fondsen was Shell met een min van 2,3 procent. SBM Offshore verloor 2,11 procent en Vopak eindigde 0,5 procent lager.

KPN won 0,1 procent, nadat Berenberg het koersdoel voor het fonds licht verlaagde van 3,55 naar 3,45 euro. Wel bleef het koopadvies onveranderd. Ondanks lagere ramingen voor zowel de omzet als het bedrijfsresultaat (EBITDA) biedt het aandeel een korting van 15 procent ten opzichte van de waarderingen van sectorgenoten, als gekeken wordt naar de verwachte resultaten in 2019.

Galapagos had dinsdag zijn jaarlijkse R&D update. Het bedrijf heeft volgens topman Onno van de Stolpe "nu een sterke pijplijn met meerdere kandidaatmedicijnen in verschillende ziektegebieden". Het aandeel zakte dinsdag 2,8 procent. Volgens zakenbank Jefferies meldde Galapagos een "kleine", maar weinig verrassende vertraging bij een van zijn onderzoeken. Er is echter voldoende geld om de pijplijn te financieren en aanvullende overnames te doen.

In de Midkap stonden van de 25 fondsen op groen, onder aanvoering van Refresco Group met een plus van 1,8 procent. Oliedienstverlener Fugro moest 2,5 procent prijsgeven. OCI was de grootste daler met een verlies van 3,7 procent.

Ook bij de AScX-fondsen waren de verliezers in de meerderheid. Advanced Metallurgical Group leverde 1,7 procent in en Van Lanscho stond 1,3 procent af.

Telegraaf Media Groep heeft het overnamebod van Talpa definitief afgewezen. De overdracht van de aangeboden aandelen aan het consortium van Mediahuis en VP Exploitatiezal op 21 juni plaatsvinden. Het aandeel noteerde een verlies van 0,3 procent.

De omgekeerde aandelen splitsing bij NSI, waarbij acht bestaande aandelen werden geruild in één nieuwe, leverde dinsdag een 27,28 euro hogere nieuwe koers van 31,20 euro op.

Lokaal kwam Accsys dinsdag met jaarcijfers. het bedrijf heeft in het afgelopen jaar het verlies zien oplopen, ondanks dat de omzet met 7 procent steeg. CEO Paul Clegg sprak desalniettemin van bemoedigende onderliggende omzet- en verkooptrends, die ook na het einde van het gebroken boekjaar op 31 maart aanhielden. Het aandeel daalde dinsdag 1,1 procent, nadat NIBC zich positief uitliet over de prestaties in de tweede helft van het boekjaar en de vooruitzichten.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.445,00 punten. De Dow Jones index stond nagenoeg vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten in het rood

Oliefondsen onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 389,21 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 12.814,79 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.293,65 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7.472,71 punten.

Eerder op de dag koersten de Britse beurzen nog hoger, nadat voorzitter Mark Carney van de Bank of England meldde momenteel geen aanleiding te zien om de rentetarieven te verhogen.

"Dit werd vooral door beleggers buiten het Verenigd Koninkrijk positief ontvangen, gezien de daaropvolgende daling van het pond de Britse aandelen aantrekkelijker maakte", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Toch bleek de rally maar van korte duur. "Toen de olieprijzen aan waarde inleverden, begon het sentiment te keren", zo stelde Madden.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in mei op jaarbasis zijn gestegen met 2,8 procent, tegenover een stijging van 3,4 procent een maand eerder. Op maandbasis was sprake van een stijging van 0,2 procent. Daarnaast liet onderzoeksinstituut Ifo zich positiever uit over de groeiverwachtingen voor de Duitse economie.

Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans van de eurozone daalde in april tot 22,2 miljard euro, waar er een maand eerder een overschot van 35,6 miljard euro was.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 2,6 procent tot 43,05 dollar, terwijl een augustus-future Brent 2,2 procent lager bewoog op 45,90 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1123. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1150 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1149 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Veel oliefondsen konden dinsdag het hoofd niet boven water houden, met verliezen van ruim twee procent voor BP en Royal Dutch Shell.

Barclays gaf bijna twee procent aan beurswaarde prijs, nadat de Britse Serious Fraud Office de bank en vier voormalige toplui beschuldigde van fraude bij het werven van fondsen in Qatar tijdens de financiële crisis.

Wolseley maakte een pas op de plaats, nadat de leverancier van loodgieter- en bouwonderdelen over het afgelopen kwartaal een omzetstijging rapporteerde. Het concern meldde goed op weg te zijn de doelstellingen voor het hele boekjaar te realiseren.

Osram Licht steeg 3,8 procent, nadat Bankhaus Lampe het advies voor het Duitse aandeel verhoogde naar Kopen.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde Wall Street ook in het rood. Waar de Dow Jones index 0,1 procent verloor tot 21.500,45 punten, daalde de S&P 500 index 0,5 procent en gaf de Nasdaq index 0,6 procent aan beurswaarde prijs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit lager

Olieprijzen volatiel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,1 procent tot 520,48 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,6 procent.

Macro-economisch viel er weinig te beleven woensdag. De aandacht ging in plaats daarvan met name uit naar de olieprijzen die volatiele bewegingen lieten zien. Lagere olieprijzen drukten het sentiment, net als op dinsdag, maar de prijzen herstelden halverwege de middag op mediaberichten dat oliekartel OPEC verdergaande maatregelen overweegt om de productie terug te dringen. Olieprijzen kwamen hierop in positief terrein terecht.

Aan het einde van de middag werd het wekelijkse olierapport gepubliceerd en hier kwam een daling van de olievoorraden naar voren. Toch verloren de olieprijzen weer terrein. Rond de slotbel noteerde een augustus-future West Texas Intermediate 0,2 procent in het rood tot 43,39 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 45,85 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1142. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1134 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1128 op de borden.

Er werd ook bekend dat de bestaande woningverkopen in Amerika in mei zijn gestegen. In april was nog sprake van een daling.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen. Ahold Delhaize was de grootste stijger met een winst van 3,2 procent. ArcelorMittal won 2,1 procent en KPN kreeg er 0,8 procent bij.

Ahold Delhaize herstelde daarmee van recente verliezen. Het aandeel van de supermarktreus ging vorige week hard onderuit op het nieuws dat internetwinkel Amazon.com de supermarktketen Whole Foods heeft overgenomen. "Deze aankondiging die een dag na de teleurstellende winstverwachtingen van de Amerikaanse supermarktreus Kroger kwam, heeft tot een koersimplosie van Ahold Delhaize geleid", zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. Van Beek verlaagde woensdag zijn koersdoel met drie euro naar 20,00 euro. Het advies bleef Aanbevolen.

Galapagos verloor 2,1 procent en was daarmee de sterkste daler. Het biotechbedrijf verhoogde dinsdagavond, na afloop van een R&D dag, zijn kapitaal met ruim 630.000 euro met de uitgifte van ruim 52.000 nieuwe aandelen.

Gemalto stond 0,2 procent hoger. Het bedrijf is geen overnamekandidaat, concludeerde Citigroup, naar aanleiding van recente geruchten. Ze zien geen strategische overnamekandidaten en voor private equity lijkt het lastig om voldoende rendement te kunnen maken.

ASML won 0,6 procent, ondanks een koersdoelverhoging bij NIBC, met een ongewijzigd Accumuleren advies. Ook sectorgenoot BE Semiconductor kon zich beroepen op een fors hoger koersdoel van NIBC van 51,00 euro, in plaats van 38,00 euro. Door de technologische voorsprong is het Duivense bedrijf volgens analist Edwin de Jong "een echte geldmachine".

In de Midkap eindigde Arcadis bovenaan. ING zette het aandeel op zijn kooplijst, met een verhoging van het koersdoel van 12,00 naar 20,00 euro. Analist Quirijn Mulder verwacht dat de meeste grote problemen waar het bedrijf mee kampt de komende maanden zullen worden opgelost. Het aandeel Arcadis steeg 4,9.

Philips Lighting steeg 2,0 procent en GrandVision 1,3 procent.

Voedingsconcern Wessanen was de grootste verliezer met 2,4 procent. Analisten van Kempen & Co verlaagden hun advies van Kopen naar Neutraal en wezen op de lagere consensusverwachtingen voor het aandeel. Het koersdoel werd met 1 euro verhoogd tot 14,50 euro. Daarmee is de koers van het aandeel grofweg in lijn met het koersdoel.

Bij de kleinere fondsen droeg Brunel de rode lantaarn. De detacheerder verloor 6,9 procent. KeplerCheuvreux verlaagde het koersdoel van 14,55 naar 13,50 euro. In de markt wordt echter vermoed dat een zogenoemde "dikke vinger" - een verkeerd ingetypte order - de koersval vanochtend en het herstel dat vervolgens optrad kan hebben veroorzaakt.

De lege beurshuls Phelix verloor 12,7 procent, nadat in de voorgaande handelsdagen het aandeel met steeds tientallen procenten aandikte, zonder dat er iets inhoudelijks te melden viel. Het fonds waarschuwde beleggers dinsdag nabeurs dat de waardering van het aandeel inmiddels niet meer overeenkomt met de onderliggende waarde van het bedrijf.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 388,50 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,3 procent op 12.774,26 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.274,26 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.447,79 punten.

De volatiele olieprijs drukte woensdag op het sentiment. "We zien signalen dat de vraag naar olie in Azië afneemt en dat is op zichzelf al zorgwekkend", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Daarnaast vreest de markt dat de dalende olieprijs leidt tot een lagere inflatie, wat vervolgens de groeivooruitzichten zou kunnen remmen", voegde hij toe.

Daarnaast volgden markten nauwgezet de ontwikkelingen in Frankrijk, nadat de Franse minister van Justitie, Fracois Bayrou, woensdag uit de regerings stapte. Bayrou was een belangrijke bondgenoot van Macron. Bayrou, de leider van de centrumpartij MoDem, wordt verdacht van fraude met Europees geld.

Op macro-economisch vlak stonden woensdag geen richtinggevende publicaties op de agenda.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 43,41 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 45,85 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1142. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1150 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1149 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aan olie gerelateerde fondsen bewogen woensdag volatiel, vanwege de schommelende olieprijs. Het Noorse Statoil verloor 0,2 procent, Tullow Oil daalde 1,3 procent en het Franse Total noteerde 1,2 procent lager.

Oliedienstverlener Petrofac noteerde 0,5 procent hoger, Saipem won 0,2 procent en Subsea 7 steeg 3,2 procent.

De Franse CAC stond woensdag onder druk, vanwege de politieke ontwikkelingen kort na de monsterzege van de Franse president Macron. Sodexo daalde 1,6 procent en AXA verloor 0,9 procent.

Whitbread won 3,4 procent, nadat de moedermaatschappij van Costa Coffee en Premier Inn hotels over het fiscale eerste kwartaal een 2,9 procent hogere omzet boekte op vergelijkbare basis.

Provident Financial daalde 17,6 procent, nadat het concern een winstwaarschuwing afgaf.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.435,11 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak lager gesloten

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met verlies gesloten. De AEX index sloot 0,2 procent lager tot 519,39 punten, terwijl de AMX een winst van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een vlak slot resteerde.

Volgens beleggingsadviseur Paul Springorum van Indexus draaide het donderdag om één ding: de lagere olieprijs, na woensdag op zijn laagste niveau in meer dan tien maanden gesloten te zijn. "Dit drukte met name vanwege de lagere koers van zwaargewicht Shell op de hoofdindex", aldus Springorum. "Hoewel Shell inmiddels enigszins is hersteld", aldus de adviseur. Een tweede blikvanger was volgens Springorum Corbion, dat stevig in de lift zat vanwege overnamegeruchten.

Op macro-economisch vlak werd donderdagochtend bekend dat het vertrouwen van Franse ondernemers in juni is gestegen. De index voor het ondernemersklimaat steeg in juni ten opzichte van mei van 105 naar 106.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juni verder verbeterd. De vertrouwensindex steeg van 3,3 negatief in mei naar 1,3 negatief in juni. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie.

Vanuit de Verenigde Staten kwam het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op 17 juni met 3.000 is gestegen tot 241.000, versus 238.000 aanvragen een week eerder. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op 240.000 eerste steunaanvragen.

De Amerikaanse huizenprijzen zijn in april op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 0,7 procent en 6,8 procent.

De Amerikaanse leidende indicatoren zijn in mei met 0,3 procent gestegen tot 127,0, versus een stijging van 0,2 procent in april, hetgeen suggereert dat de Amerikaanse economie de rest van het jaar waarschijnlijk rond of wellicht iets boven de lange termijn trend van een economische groei van 2 procent blijft.

Olie noteerde donderdag, na aanvankelijk nog onder druk te hebben gestaan, in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 43,16 dollar, terwijl een augustus-future Brent 2,0 procent hoger bewoog op 45,66 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1155. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1164 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1168 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 3,1 procent, gevolgd door Galapagos met winst van 2,3 procent.

SBM Offshore ontving definitief een opdracht van Exxon Mobil. Die klus was al in december toegezegd, maar de Amerikanen hebben nu definitief de knoop doorgehakt. Analisten van ABN AMRO spraken van een doorbraak voor de Schiedammers. De koers van het aandeel SBM steeg 0,6 procent.

Philips wil Electrical Geodesics kopen voor circa 33 miljoen euro. Electrical Geodesics is een Amerikaanse ontwikkelaar van medische apparaten. In 2016 realiseerde Electrical Geodesics een omzet van 14,3 miljoen dollar en heeft circa 90 werknemers in dienst. Het aandeel Philips verloor 1,2 procent en was daarmee de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

Altice zag een goede vraag voor de beursgang in Amerika. Aandelen in Altice USA werden verkocht voor 30 dollar, aan de bovenkant van de bandbreedte van 27 tot 31 dollar. Volgens The Wall Street Journal is daarmee sprake van de grootste Amerikaanse beursgang van een telecombedrijf in zeventien jaar. De beursgang zou Altice USA waarderen op meer dan 20 miljard dollar. Het aandeel, met tickersymbool ATUS, opende zijn eerste handelsdag aan de New York Stock Exchange op 31,60 dollar. Kort daarna koerste het aandeel door naar 32,00 dollar. Altice verloor 0,3 procent in Amsterdam.

Barclays verhoogde donderdag het advies voor KPN van Gelijkgewogen naar Overwogen. Het koersdoel ging van 3,30 naar 3,60 euro. KPN is volgens Barclays "niet immuun" voor de concurrentie op de mobiele markt van Tele2 en T-Mobile, maar heeft zich wel redelijk goed ingedekt door hoogstaande kwaliteit en digitale convergentie te bieden. De koers steeg 1,3 procent.

In de Midkap steeg Corbion 11,6 procent. Daarmee was het concern onder de Midkappers de sterkste stijger. Volgens geruchten in de markt zou er interesse zijn in een overname van Corbion. Het aandeel tekende donderdag forse volumes op, circa het tienvoudige van een normale handelsdag. Corbion wilde niet ingaan op de berichten.

Sligro was van de Midkapfondsen de sterkste daler met een verlies 2,1 procent.

Het koersdoel voor Philips Lighting werd verhoogd van 20,00 naar 24,00 euro. Het advies bleef Underperform. De koers van Philips Lighting steeg 0,8 procent.

Van de kleinere fondsen stegen biotechbedrijven Kiadis Pharma en Probiodrug respectievelijk 5,0 en 1,7 procent.

Brunel noteerde 4,2 procent lager, nadat analist Konrad Zomer van ABN AMRO in een analistenrapport meldde dat het voor beleggers met interesse in Brunel beter is nog even geduld te hebben. "We zien nog altijd geen noodzaak om nu in de aandelen [Brunel] te beleggen, maar zien wel substantiële potentie in een tijdspanne van 12 maanden", aldus Zomer. ABN AMRO heeft een koopadvies voor het aandeel Brunel met een koersdoel van 18,00 euro.

Meerdere analistenhuizen brachten voor het eerst een rapport uit over VolkerWessels dat recent naar de beurs is gegaan. ABN AMRO, ING en Morgan Stanley waren allemaal positief en gaven een koopaanbeveling af. Daar hoorden koersdoelen bij van respectievelijk 29,00, 28,50 en 28,00 euro. De koers van VolkerWessels daalde 1,8 procent.

Takeaway.com zei dat dochterbedrijf Thuisbezorgd.nl extra gaat investeren in elektrische vervoersmiddelen. De koers van Takeway.com steeg 0,9 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.440,35 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen blijven dicht bij huis

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag uiteindelijk dicht bij huis gebleven. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 388,53 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 12.794,00 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een winst van 0,2 procent op 5.281,93 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.439,29 punten.

De olieprijs domineerde donderdag het sentiment, nadat de prijs voor een vat ruwe olie een dag eerder op het laagste niveau in meer dan tien maanden sloot. Daarnaast richtte de markt de focus op het Verenigd Koninkrijk. De Britse premier Theresa May ontmoet later op de dag voor het eerste sinds de vernederende Britse verkiezingen haar EU-collegae in Brussel. May zal naar verwachting de Britse plannen voor de burgers van de Europese Unie in het Verenigd Koninkrijk presenteren als onderdeel van de Brexit-onderhandelingen. Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees op het aanhoudend volatiele Britse pond binnen deze context, waarbij de Bank of England net zo gepolariseerd is over het monetair beleid als de Britse bevolking over de Brexit.

Op macro-economisch vlak werd donderdagochtend bekend dat het vertrouwen van Franse ondernemers in juni is gestegen. De index voor het ondernemersklimaat steeg in juni ten opzichte van mei van 105 naar 106.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juni verder verbeterd. De vertrouwensindex steeg van 3,3 negatief in mei naar 1,3 negatief in juni. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie.

Olie noteerde donderdag aan het eind van de handelsdag in Europa in het groen, na aanvankelijk nog onder druk te hebben gestaan. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 43,16 dollar, terwijl een augustus-future Brent 2,0 procent hoger bewoog op 45,66 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1155. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1164 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1168 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oliefondsen stonden donderdag onder druk vanwege de volatiele olieprijs. Royal Dutch Shell noteerde uiteindelijk 0,1 procent hoger en ook BP sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger. Tullow Oil noteerde 1,3 procent in het rood, het Franse Total daalde 1,1 procent.

Shire steeg 3,7 procent, nadat de farmaceut goedkeuring kreeg van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor zijn Mydayis-behandeling tegen hyperactiviteitsstoornissen.

Imagination Technologies won 16,4 procent, nadat de producent van grafische chips voor de iPhone en iPad zichzelf in de etalage heeft gezet na een dispuut met Apple.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.440,35 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit vlak

Olieprijs hoger na volatiele handelsweek

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag vlak gesloten. De AEX index sloot vlak op 519,50 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

Naast de reeks inkoopmanagersindexen die de markt vrijdag te verwerken kreeg "is de beweging in de olieprijs op dit moment uiteraard hot", stelden de handelaren van online broker Lynx. "De olieprijs wist gisteren enigszins te herstellen, nadat eerder deze week het laagste niveau sinds augustus werd bereikt."

"Belangrijkste olieproducent Saudi-Arabië sprak uit dat het land op zoek is naar manieren om een verdere daling van het zwarte goud tegen te gaan", vervolgden Lynx. "Het Arabische land ziet graag een olieprijs van rond de 60 dollar per vat. Beleggers reageerden enthousiast op deze uitspraken, aangezien de verkoopgolf in de grondstof werd gestaakt. Grote vraag is of de uitspraken van de Saudi's genoeg zijn om een bodem te vormen, of dat we de komende week koersen onder de 40 dollar per vat gaan zien", voegden de handelaren daaraan toe.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 43,11 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 45,62 dollar.

Nederland op stoom

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek vrijdag dat de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van 2017 met 0,4 procent op kwartaalbasis is gegroeid. Op jaarbasis was sprake van een groei van de economie in het eerste kwartaal met 3,2 procent.

De Franse economie is in het eerste kwartaal van 2017 met 0,5 procent gegroeid, een positieve bijstelling van de 0,4 procent groei die eerder werd gemeld.

Beleggers kregen zoals gezegd een reeks inkoopmanagersindexen voor de kiezen, die wezen op een lichte groeivertraging in Europa. De economische activiteit van de industrie in de eurozone steeg licht, maar de dienstensector groeide minder hard. De samengestelde index voor de muntunie nam daardoor licht af. De inkoopmanagersindex voor de Duitse economie, de grootste in de eurozone, daalde en ook de Franse economie groeide minder hard.

"De groei die we in het eerste kwartaal gezien hebben, blijft aanhouden", concludeerde ook marktanalist Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management vrijdag in een reactie op de inkoopmanagersindices voor de camera van ABM Financial News. Dit vormt volgens Juvyns ook de basis om optimistisch te zijn over Europese aandelen. De groei vertaalde zich de afgelopen periode namelijk direct in de winsten van de bedrijven. Specifiek is de Amerikaanse zakenbank positief gestemd over aandelen uit de consumentensector en vooral ook die van de financials.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juni minder hard is gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 52,7 in mei naar 52,1 in juni. De index voor de dienstensector daalde van 53,6 naar 53,0. Hiermee kwam de samengestelde inkoopmanagersindex in juni uit op 53,0, versus 53,6 in mei.

Hierover zei econoom Chris Williamson van Markit dat de Amerikaanse economie het tweede kwartaal met "een wat zachte afdronk" eindigde.

De euro/dollar noteerde op 1,1201. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1174 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1152 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Ahold Delhaize met een winst van 3,7 procent.

ING verlaagde het koersdoel voor Ahold Delhaize van 26,00 naar 21,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Analist Matthias Maenhaut noemde de reactie van de markt op de tegenvallende cijfers van sectorgenoot Kroger en de overname van Whole Food Markets door Amazon.com overtrokken. Het koersdoel van Ahold Delhaize werd door ING vooral verlaagd vanwege een hogere euro/dollar die de bank voorziet en de afwaardering van de gehele sector.

Bank of America Merrill Lynch verhoogde vrijdag het koersdoel voor ASML van 140,00 naar 165,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Het aandeel won vervolgens 2,3 procent, waarmee het concern als de op één na grootste stijger van de hoofdfondsen eindigde.

AkzoNobel ligt op schema voor de in april aangekondigde afsplitsing van het onderdeel Specialty Chemicals. Dit zei Thierry Vanlancker, die binnen het Executive Committee van het verf- en chemieconcern deze chemiedivisie aanstuurt, vrijdag in een interview met ABM Financial News. Het aandeel steeg 0,5 procent.

De uitspraak van het Kifid, waarin Nationale-Nederlanden ten onrechte zogenoemde 'eerste kosten' heeft ingehouden voor beleggingsverzekeringen, zal vooralsnog een beperkte impact hebben op de verzekeraar. Dit stelde analist Cor Kluis van ABN AMRO vrijdag tegenover ABM Financial News. De analist kijkt vooral uit naar het oordeel van de rechtbank in Rotterdam rond 19 juli, dat een stuk relevanter is en waarin meerdere zaken worden meegewogen. Evengoed kan het volgens Kluis nog jaren duren voordat NN daadwerkelijk moet betalen, ook omdat de verzekeraar nog in hoger beroep kan gaan op het vonnis van de rechtbank in Rotterdam. Het aandeel daalde 4,0 procent en was daarmee vrijdag de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

Van de Midkapfondsen was Arcadis vrijdag met een winst van 2,3 procent de sterkste stijger, gevolgd door Fugro, dat 1,5 procent hoger sloot. ASR Nederland was de sterkste daler met een verlies van 1,6 procent.

Corbion sloot 1,5 procent lager, nadat het concern een dag eerder fors hoger slot, toen overnamegeruchten de fantasie van beleggers aanwakkerden. Volgens KBC Securities zou een overname van Corbion op termijn geen verrassing zijn, maar lijkt een vlotte overname minder waarschijnlijk. Het aandeel won/verloor xxx procent.

Onder de kleinere fondsen herstelde Brunel International van eerdere koersdalingen met een plus van 3,9 procent. Kiadis Pharma was met een verlies van 2,0 procent de sterkste daler.

Groeiplannen

Mediahuis heeft de intentie om verder te groeien in België en Nederland en wil van het net overgenomen Telegraaf Media Groep weer een gezond en winstgevend bedrijf maken. Dit maakte het Vlaamse mediabedrijf vrijdag bekend. De strategie van Mediahuis is onder andere gericht op het weer op de rails krijgen van TMG. Het aandeel TMG verloor 3,1 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.438,60 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

Olieprijs na volatiele week hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 387,62 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 12.733,41 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.266,12 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent lager op 7.424,13 punten.

De Europese beurzen stonden vrijdag onder druk nadat een reeks Europese inkoopmanagersindexen een vertraging van de bedrijvigheid in juni lieten zien, hoewel de regio dit kwartaal de sterkste groei in zes jaar laat zien.

"Hoewel de daling iets sterker is dan verwacht, zijn de data helemaal niet slecht. De cijfers wijzen in het tweede kwartaal op een economische groei op jaarbasis van meer dan 2,5 procent, het snelste tempo in zes jaar", aldus een optimistisch gestemde econoom Edoardo Campanella van Credit Suisse.

De economische activiteit in de industrie in de eurozone steeg licht, maar de dienstensector groeide juist minder hard. De samengestelde index voor de muntunie nam daardoor licht af. De inkoopmanagersindex voor de Duitse economie, de grootste in de eurozone, daalde en ook de Franse economie groeide minder hard.

De Franse economie is in het eerste kwartaal van 2017 met 0,5 procent gegroeid, een positieve bijstelling van de 0,4 procent groei die eerder werd gemeld.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 43,11 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 45,62 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1201. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1174 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1152 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oliefondsen stonden vrijdag wederom onder druk vanwege de volatiele olieprijs. Saipem verloor 1,4 procent, het Franse Technip daalde 0,6 procent. Het Noorse Subsea 7 sloot daarentegen 0,8 procent hoger.

Het Britse Domino's Pizza verloor 2,8 procent, nadat Berenberg het advies verlaagde van Kopen naar Houden.

Unione di Banche Italiane daalde 1,5 procent, na mediaberichten dat Italiaanse aanklagers de CEO van de bank en 29 andere medewerkers van de bank voor het gerecht dagen vanwege de vermeende obstructie van toezichthouders.

De Nederlandse verzekeraar NN Group leverde vrijdag stevig in. De verzekeraar heeft volgens een oordeel van het Kifid onterecht zogenoemde 'eerste kosten' ingehouden voor beleggingsverzekeringen. NN moet deze kosten nu terugbetalen. De uitspraak van het Kifid zal vooralsnog een beperkte impact hebben op de verzekeraar. Dit stelde analist Cor Kluis van ABN AMRO vrijdag tegenover ABM Financial News. De analist kijkt vooral uit naar het oordeel van de rechtbank in Rotterdam rond 19 juli, dat een stuk relevanter is en waarin meerdere zaken worden meegewogen. Evengoed kan het volgens Kluis nog jaren duren voordat NN daadwerkelijk moet betalen, ook omdat de verzekeraar nog in hoger beroep kan gaan op het vonnis van de rechtbank in Rotterdam. Het aandeel daalde 4,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.438,60 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag gesloten op 519,50 punten, wat op weekbasis een verlies betekende van 1,17 punten ten opzichte van het slot een week eerder op 520,67 punten.

De AEX begon de handelsweek nog positief, gesteund door de positieve verkiezingsuitslag in Frankrijk, waar president Emmanuel Macron een absolute meerderheid behaalde in het parlement. De grote vraag is volgens marktanalist Elwin de Groot van Rabobank echter of Macron gaat leveren en of hij in staat is de door hem aangekondigde hervormingen ook daadwerkelijk door te voeren.

De dalende olieprijs begon halverwege de week roet in het eten te gooien, waardoor de tot dan toe winst op weekbasis verdampte. Woensdag daalde de olieprijs tot een dieptepunt van meer dan tien maanden en bovendien was ten opzichte van een recente piek sprake van een daling van 20 procent en dus een zogenoemde bear market.

"Het vertrouwen in de productiebeperkende maatregelen ebt kennelijk helemaal weg en dan helpt het ook niet als landen als de Verenigde Staten, Nigeria en Libië hun productie juist opvoeren", zei analist Corné van Zeijl van Actiam. Hoewel Nigeria en Libië onderdeel uitmaken van oliekartel OPEC, zijn zij vrijgesteld van medewerking aan de productiebeperking die het kartel nastreeft.

De euro zakte ten opzichte van de dollar weer onder de 1,12. Het Britse pond stond onder druk door uitspraken van de voorzitter van de Bank of England, Mark Carney, die zei dat er momenteel geen reden is voor een renteverhoging. De hoofdeconoom van de Britse centrale bank, Andrew Haldane verklaarde evenwel kort daarna dat hij juist een voorstander is van monetaire verkrapping, waardoor het Britse pond weer wat wist te herstellen.

Toch was er volgens marktanalist Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management zeker wel goed nieuws te melden over Europa. De inkoopmanagersindexen in de eurozone daalden licht, maar bleven in positief terrein.

De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector daalde in juni naar 55,7. De index noteerde een maand eerder op 56,8.

De voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 57,0 in mei naar 57,3 in juni en de index voor de dienstensector daalde van 56,3 naar 54,7, de laagste stand in vijf maanden. Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei.

"De groei die we in het eerste kwartaal gezien hebben, blijft aanhouden", concludeerde marktanalist Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management vrijdag in een reactie op de inkoopmanagersindices voor de camera van ABM Financial News. De aanhoudende groei vormt volgens Juvyns ook de basis om optimistisch te zijn over Europese aandelen.

Deze week startten de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over Brexit. Dat leverde vooralsnog nog weinig vuurwerk op. Juvyns van JPMorgan vreest evenwel voor "een pijnlijk proces", vooral voor de Britten zelf.

Volgende week

Beleggers moeten het volgende week opnieuw doen met weinig bedrijfsnieuws, maar er is daarentegen voldoende macro-economisch nieuws. Naast een reeks aan inflatiecijfers en inkoopmanagersindexen, staan ook Amerikaanse en Britse groeicijfers op de rol.

Stijgers en dalers

In het algemeen zetten de dalende olieprijzen druk op gerelateerde fondsen. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell verloor 2,6 procent. Maritiem dienstverlener Boskalis daalde 1,0 procent en bodemonderzoeker Fugro verloor 0,6 procent.

ArcelorMittal was de sterkste stijger van de week en won 5,5 procent. Eind vorige week werd de overname van de Italiaanse staalfabriek Ilva bekend. Analisten van Credit Suisse schreven dat dit een goede deal zal blijken te zijn.

Ahold Delhaize steeg op weekbasis 2,3 procent, nadat het fonds eerder in de week fors onder druk stond in navolging van het nieuws dat Amazon.com supermarktketen Whole Foods overneemt. Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities sprak van een overdreven reactie. Theodoor Gilissen Bankiers en Société Générale verlaagden hun koersdoelen. ING stelde ook dat de koersval van het aandeel overdreven was en herhaalde zijn koopaanbeveling.

Galapagos daalde 0,3 procent ten opzichte van vorige week vrijdag. Het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische concern hield deze week zijn jaarlijkse R&D dag in New York en toonde zich tevreden over de ontwikkelingen rondom de productpijplijn. Analist Peter Welford van Jefferies wees wel op de vertraging in de ontwikkeling van de zogenoemde triple combo behandeling tegen taaislijmziekte maar was in het algemeen tevreden over de update. Volgens de analist is de huidige koers van Galapagos een "erg aantrekkelijk instapmoment."

Philips eindigde de week 3,0 procent hoger. Maandag was het aandeel al de uitblinker in de AEX vanwege geruchten dat het Amerikaanse hedgefund Third Point een miljardenbelang zou willen opbouwen in de Nederlandse onderneming om het management onder druk te zetten. Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers zei zich wel te kunnen voorstellen dat aandeelhouders van Philips het zat zijn, omdat er bij het technologiebedrijf te weinig gebeurt om de resultaten te verbeteren. De doelstellingen die het bedrijf recent heeft afgegeven, stelden teleur volgens de analist. "Dat kan veel beter."

In de Midcap maakte Corbion een klapper. Het aandeel voerde de AMX aan met een winst op weekbasis van 10,1 procent nadat er overnamegeruchten in de markt rondgingen. Volgens Wallstreetwires.com heeft Corbion adviseurs ingehuurd vanwege de benadering voor een overname door een private equity partij en een sectorgenoot. De website meldde een potentieel overnamebod van 35,00 euro, terwijl Corboin zou mikken op 40,00 euro. Het concern ging niet in op de geruchten. Analisten van KBC Securities merkten op dat Corbion op termijn zeker een overnamekandidaat is, onder meer omdat het opereert in een sector die uitnodigt tot consolidatie. Op korte termijn zal het volgens het Belgische beurshuis evenwel niet zo'n vaart lopen.

Onder de kleinere fondsen viel de daling van 7,0 procent van Brunel International op. Analist Konrad Zomer van ABN AMRO schreef deze week dat beleggers met interesse in het aandeel beter nog even geduld te hebben. "We zien nog altijd geen noodzaak om nu in de aandelen [Brunel] te beleggen, maar zien wel substantiële potentie in een tijdspanne van 12 maanden", aldus Zomer, die verder zijn winstraming voor dit jaar mogelijk te optimistisch noemde. Ook Kepler Cheuvreux adviseert het rustig aan te doen. "Hoewel we herstelpotentieel zien in 2018, denken we nog altijd dat het te vroeg is om positief te worden", schreven de analisten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bescheiden winst resteert voor AEX

Index levert in op nieuw zorgen Amerikaanse tech-aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft maandag zijn aanvankelijke winst grotendeels ingeleverd, nadat in de Verenigde Staten de technologiebeurs Nasdaq terrein verloor.

De AEX-index eindigde 0,2 procent hoger op 520,62 punten nadat in het laatste handelsuur ruim 3 punten werden ingeleverd. De Midkap-index won 0,4 procent en de Smallcaps konden 0,6 procent bijschrijven.

De positieve stemming eerder op dag hing samen met de oplossing voor twee kleine Italiaanse banken, die insolvent werden verklaard, maar tegelijk met miljarden staatssteun konden worden overgenomen door de grotere Italiaanse bank Intesa Sanpaolo, zonder dat spaarders en gewone obligatiehouders daaraan hoeven mee te betalen.

"De Italiaanse bankenkwestie hing wel als een molensteen om de nek van de markt", zei Leo Montfrooij van Blauwtulp Wealth Management. "Voorlopig lijkt de markt met deze oplossing genoegen mee te nemen, al vraag ik me wel af of dit een tweede keer opnieuw zal worden geaccepteerd. Het is wel een erg vreemde oplossing, in vergelijking met wat de Europese regels hierover voor ogen hadden."

De nieuwe Europese 'bailin'-regels die voorschrijven dat geldschieters tot op zekere hoogte meebetalen aan een bankenredding, werden in deze oplossing genegeerd.

De beurs stond eerder op de dag op een hele ruime winst, maar die vreugde bleek van korte duur, zei de vermogensbeheerder.

Uiteindelijk bleef er een teleurstellend kleine winst over voor de AEX, na een zwakke opening voor de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. "Ik verwacht dat later op de dag nog duidelijk zal worden wat daarvan de oorzaak is, maar het is duidelijk dat daar de pijn zit", aldus Montfrooij.

Een tijdelijk hogere olieprijs droeg bij aan het optimisme maar bij het sluiten van de markt bewoog deze weer volatiel. Rond het Europese slot noteerde de prijs voor de augustus-future West Texas Intermediate 0,1 procent hoger op 43,07 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,1 procent daalde naar 45,48 dollar.

Ook waren er wat tegenvallende economische cijfers in de Verenigde Staten, waarvan de orders voor duurzame goederen de belangrijkste was. In mei daalden de orders met 1,1 procent, waar een afname van 0,4 procent was ingecalculeerd. Verder toonde de Chicago Fed National Activity Index in mei een daling naar -0,26, van een positieve 0,57 in april.

Eerder op de dag was er beter nieuws uit Europa. De Duitse Ifo index, die het ondernemersvertrouwen meet in de grootste economie van de eurozone, steeg van 114,6 in mei naar 115,1 in juni en dat was boven verwachting want de markt voorzag een kleine daling. De index kwam bovendien op een historisch hoogtepunt uit en dit suggereert volgens economen van UniCredit dat een economische groei van meer dan 2 procent in Duitsland dit jaar binnen bereik is.

Montfrooij maakt zich geen grote zorgen over de AEX-index, zo lang die boven 415 punten weet te blijven. Het is wachten op de tweedekwartaalcijfers die voor bevestiging moeten zorgen, maar het economische beeld voor Europa is positief, meende de vermogensbeheerder.

De euro/dollar noteerde rond de slotbel in Europa op 1,1205. Vanochtend verhandelde het muntpaar op 1,1183. Het Britse pond steeg zo'n 0,1 procent ten opzichte van de euro en de dollar nadat bekend werd dat de Conservatieve partij van premier Theresa May overeenstemming heeft bereikt met de Democratic Unionist Party (DUP) om een minderheidsregering te vormen. Volgens marktanalist Lukman Otunuga van FXTM blijven beleggers evenwel nerveus vanwege alle onzekerheid rondom de Brexit.

Stijgers en dalers

In de AEX eindigden 15 van de 25 fondsen in het groen. Oliedienstverlener SBM Offshore was met een plus van bijna 2 procent de grootste stijger. Dit was volgens Montfrooij niet te relateren aan de inmiddels weer lagere olieprijs.

Andere oliegerelateerde fondsen eindigden in het rood, zoals Royal Dutch Shell en Vopak, beide met een klein verlies van 0,1 procent.

Altice sloot slechts 0,1 procent hoger, nadat bekend werd dat de kabelaar verkennende gesprekken voert met het Portugese Promotora de Informaciones over een overname van diens belang in Media Capital SGPS, voor naar schatting 350 miljoen euro.

Dalers in de hoofdindex waren Galapagos en Gemalto met minnen van 1,6 procent.

In de Midkap was Air France-KLM met een plus van bijna 5 procent de grootste stijger. Hier zou het nieuws over volle vliegvelden deze zomer helpen, evenals de lagere olieprijs, dacht Montfrooij.

Fugro steeg 1,3 procent na een opdracht van 90 miljoen euro voor Seabed Geosolutions, een joint venture waarin Fugro een 60 procent belang houdt, in Brazilië.

De houder van financieringspreferente aandelen Corbion heeft besloten om deze per 26 juni 2017 te converteren naar gewone aandelen. Dit maakte het biochemiebedrijf maandag voorbeurs bekend. Het aandeel Corbion daalde 0,9 procent.

Arcadis was de hekkesluiter in de AEX, met een verlies van 2,6 procent na de fors koerswinst in de vorige week in reactie op een positief analistenrapport met koersdoelverhoging.

Onder de kleinere fondsen eindigden ForFarmers en BinckBank beide 5 procent hoger en was Kiadis Pharma de grootste verliezer met een min van 5 procent.

Bij de lokale fondsen was er de nodige beweging onder RoodMicrotec, FNG, VEON en Pharming, die forse winsten noteerden, en de beweeglijke 'pennystocks' Phelix, Lavide en VNC, die ettelijke procenten inleverden.

Telegraaf Media Groep eindigde vlak. Mediahuis wil de acquisitie in 2019 uit de rode cijfers hebben, zei CEO Gert Ysebaert zaterdag in een interview met de Belgische krant De Tijd.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street verdeeld. De S&P 500 index steeg 0,1 procent, maar de Nasdaq leverde 0,4 procent in. De Dow Jones index won 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen starten beursweek in het groen

Markten spoelen kater van vorige week week weg.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de week positief begonnen. De Stoxx Europe 600 index steeg maandag 0,4 procent tot 389,05 punten. De Duitse DAX won 0,3 procent op een slotstand van 12.770,83 punten, de Franse CAC eindigde 0,6 procent in het groen op een slot van 5.295,75 punten en de Britse FTSE 100 kreeg er op een stand van 7.446,80 punten, 0,3 procent bij.

"De aandelenmarkten zaten maandag in de lift, met beleggers die de kater van vorige week wegspoelden die werd veroorzaakt door de verkoopgolf op de oliemarkt", volgens marktanalist Lukman Otunuga van FXTM.

Vanmiddag kwamen techfondsen in Amerika maandag weer wat onder druk te staan, wat onderstreepte dat het sentiment nerveus blijft. Een deel van de winst in Europa werd dan ook ingeleverd op het slot.

De Duitse Ifo index, die het ondernemersvertrouwen meet in de grootste economie van de eurozone, steeg van 114,6 in mei naar 115,1 in juni en dat was boven verwachting want de markt voorzag een kleine daling. De index kwam bovendien op een historisch hoogtepunt uit en dit suggereert volgens economen van UniCredit dat een economische groei van meer dan 2 procent in Duitsland dit jaar binnen bereik is.

De olieprijs bewoog volatiel. Rond het Europese slot noteerde de prijs voor de augustus-future West Texas Intermediate 0,1 procent hoger op 43,07 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,1 procent daalde naar 45,48 dollar.

De euro/dollar noteerde rond de slotbel in Europa op 1,1205. Vanochtend verhandelde het muntpaar op 1,1183. Het Britse pond steeg zo'n 0,1 procent ten opzichte van de euro en de dollar nadat bekend werd dat de Conservatieve partij van premier Theresa May overeenstemming heeft bereikt met de Democratic Unionist Party (DUP) om een minderheidsregering te vormen.

Bedrijfsnieuws

Er was veel aandacht voor de Europese bankensector, nadat bekend werd dat Italië miljarden uittrekt om het faillissement van een tweetal kleinere banken in goede banen te leiden. Afgelopen vrijdag maakte de Europese Centrale Bank dat Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca niet langer op steun uit Frankfurt hoeven rekenen en opgeheven zullen worden. De belangrijkste activiteiten van de twee banken worden verkocht aan Intesa Sanpaolo. "Voor nu lijkt het erop dat beleggers vertrouwen hebben in de financiële gezondheid van de Europese bankensector", verklaarde marktanalist David Madden van CMC Markets de positieve koersreactie.

In Milaan steeg Intesa Sanpaolo 3,5 procent en won UniCredit 2,2 procent. De Milanese beursindex won 0,8 procent.

Elders eindigde Commerzbank 2,3 procent in de plus, won Deutsche Bank 1,2 procent en stegen Société Générale en ING Groep achtereenvolgens 1,1 en 0,5 procent.

In Zürich waren Credit Suisse en UBS in trek na adviesverhogingen bij JP Morgan. De aandelen wonnen respectievelijk 1,1 en 1,0 procent en hielpen daarmee de Zwitserse beursindex aan een winst van 1,0 procent, net als Nestlé dat 4,3 procent won.

Het aandeel van het levensmiddelenconcern dankte de stijging aan het nieuws dat het hedgefonds Third Point onder leiding van de activistische belegger Daniel Loeb een belang van omgerekend 3,5 miljard dollar in Nestlé heeft genomen. Volgens analist Andrew Wood van Bernstein vertoont de situatie veel gelijkenissen met die van Unilever in februari, toen Kraft Heinz een bod deed op het Brits-Nederlandse concern. Unilever sloot maandag 0,8 procent. Het Franse L'Oreal, waarin Nestlé een minderheidsbelang heeft, steeg 3,8 procent in Parijs.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street verdeeld. De S&P 500 index steeg 0,1 procent, maar de Nasdaq leverde 0,4 procent in. De Dow Jones index won 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Rood slot voor Damrak

Draghi hint op taperen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag in het rood gesloten. De AEX verloor 0,4 procent op 518,73 punten en de AMX en AScX moesten respectievelijk 0,3 en 0,6 procent laten gaan.

De voorzitter van de Europese Centrale bank, Mario Draghi, hield dinsdag een toespraak tijdens het jaarlijkse ECB Forum in Portugal en liet zich daar positief uit over de economie van de eurozone en en het weer aantrekken van de zwakke inflatie. Die boodschap werd door de markt gezien als een verkapte aankondiging dat de ECB mogelijk in het najaar bekend zal maken dat het de geldkraan langzaamaan dichtdraait, hoewel Draghi benadrukte dat er nog een aanzienlijke mate van stimulering nodig is.

"Het lijkt erop dat de ECB bezig is met proefballonnetjes los te laten en de markt voor te bereiden op een aanpassing van het monetaire beleid", zei beleggingsspecialist Roy van Santen van online broker Lynx.

Die mening deelde econoom Marco Valli van UniCredit. "Tenzij er iets onverwachts gebeurt, komt een formele taper-aankondiging waarschijnlijk bij de vergadering in september." Valli verwacht dat de ECB in 2018 langzaamaan begint met het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen, tot 40 miljard euro aan obligatie-opkopen per maand in de eerste helft van het jaar en vervolgens naar 20 miljard euro per maand in de tweede helft van 2018.

De euro werd dinsdag duurder ten opzichte van de dollar na een toespraak van Draghi. Het muntpaar verhandelde bij het Europese slot op 1,1293, tegen 1,1188 dinsdagochtend en 1,1181 maandagavond.

Het is sowieso de week van de centraal bankiers. Dinsdag later op de avond zal de voorzitter van de Federal Reserve janet Yellen nog een toespraak houden in Londen. Woensdag verschijnt de gouverneur van de Bank of England, Mark Carney ten tonele op het ECB Forum in Portugal om zijn zegje te doen.

Dinsdag liet de Bank of England in zijn halfjaarlijkse Financial Stability Report weten dat banken in het Verenigd Koninkrijk hun kapitaalbuffers moeten versterken in de komende maanden om het Britse financiële systeem te beschermen tegen de mogelijke risico's van bijvoorbeeld Brexit.

Olie werd dinsdag duurder. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 2,3 procent naar 44,37 dollar en de september-future op een vat Brent werd 2,4 procent duurder op 49,94 dollar. De oliefutures kregen een extra steun in de rug door een aantal cyberaanvallen op grote mondiale multinationals.

Op macro-economisch vlak was het verder rustig. Het Italiaanse consumentenvertrouwen is in juni verbeterd. Verder meldde onderzoeksbureau Conference Board dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen deze maand is gestegen. Uit cijfers van S&P bleek dat de huizenprijzen in Amerika in april iets minder hard zijn gestegen dan in maart.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter was het aantal stijgers beperkt. Koploper was ArcelorMittal, dat 3,2 procent steeg. SBM Offshore volgde met een winst van 2,9 procent. Financiële waarden sloten ook in het groen; ING Groep steeg 1,0 procent en ABM AMRO won 0,3 procent.

Grootste daler was Altice, dat 2,8 procent verloor.

Morgan Stanley verlaagde het koersdoel voor Ahold Delhaize van 23,00 naar 21,00 euro, maar hield wel vast aan het Overwogen advies. Analist Edouard Aubin voorziet voor de komende drie tot vijf jaar slechts zeer beperkte groei van zowel omzet als resultaat vanwege de concurrentie van prijsvechters en online aanbieders. Het aandeel steeg 0,1 procent

Het voorstel van Heineken om Britse pubs af te stoten is mogelijk voldoende om de mededingingszorgen rond de overname van pubs van Punch Taverns weg te nemen. Mededingingswaakhond CMA stelde dat door de overname de concurrentie tussen café's op 33 locaties in het land in het geding zou komen. Heineken heeft voorgesteld deze locaties te verkopen. Het aandeel verloor 0,2 procent.

In de Midkap ging Air France-KLM aan kop na een aantal analistenrapporten. RBC verhoogde het advies voor het aandeel van Sector Perform naar Outperform en het koersdoel van 8,50 naar 20,00 euro en stelde ook de winstverwachting opwaarts bij. Volgens analisten van RBC ligt de Europese economie er goed bij, waarbij stijgende ticketprijzen gunstig uitpakken voor Air France-KLM. Bernstein was wat minder enthousiast. Het beurshuis startte het volgen van het aandeel met een Underperform advies en een koersdoel van 8,10 euro en wees erop dat Air France-KLM in de afgelopen jaren niet voldoende heeft bespaard en dat de groei mogelijk niet duurzaam is. Het aandeel steeg 4,7 procent.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor ASM International van 49,00 naar 61,00 euro met handhaving van de koopaanbeveling. Dit jaar zal ASMI, in tegenstelling tot 2016, volgens analist Tammy Qiu profiteren van een positieve investeringsmix bij klanten. Verder zal de leverancier aan de chipindustrie volgens Berenberg de grootste speler in ALD blijven, ondanks het verlies van marktaandeel in 2016. Het aandeel zakte 0,6 procent.

In de AMX sloten veruit de meeste fondsen in het rood. De spreekwoordelijke rode lantaarn was voor Refresco, dat 2,0 procent daalde.

Bij de kleinere fondsen waren er geen grote uitschieters en bleven de winsten beperkt tot onder een procent. Sif Holding was met een verlies van 1,9 procent de sterkste daler.

Lokaal waren de koersuitslagen groter, met Phelix dat net als maandag weer beurswaarde zag verdampen. Het aandeel daalde bijna 15 procent. RoodMicrotec, dat de uitoefening van warrants aankondigde, verloor 8,2 procent. Volgens analist Edwin de Jong van NIBC "is de kans dat de uitstaande warrants worden uitgeoefend een stuk groter en dat kan het bedrijf extra liquiditeit opleveren en die is zeer welkom."

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa stond Wall Street verdeeld. De S&P 500 index en de Dow Jones index stegen een fractie en de Nasdaq leverde 0,4 procent in, onder andere vanwege de daling van de zogenoemde FAANG aandelen, die werd ingegeven door de Europese miljardenboete voor Google.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Stijgende euro drukt aandelenmarkten in Europa

ECB voorzitter Draghi gaf eerste aanzet te geven tot monetaire verkrapping.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag lager gesloten. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,8 procent tot 385,98 punten. De Duitse DAX leverde 0,8 procent in op een slotstand van 12.671,02 punten, de Franse CAC eindigde 0,7 procent in het rood op een slot van 5.258,58 punten en de Britse FTSE 100 moest bij een stand van 7.434,36 punten, 0,2 procent laten gaan.

"De mondiale aandelenmarkten vertoonden dinsdag een verdeeld beeld met een drukke handelssessie die werd gedomineerd door zwaargewichten als Draghi, Carney en Yellen", volgens marktanalist Lukman Otunuga van FXTM. Marktanalist David Madden van CMC Markets zei verder dat beleggers in Europa wat winst pakten na de stijgingen van maandag.

De voorzitter van de Europese Centrale bank, Mario Draghi, hield dinsdag een toespraak tijdens het jaarlijkse ECB Forum in Portugal en liet zich daar positief uit over de economie van de eurozone en en het weer aantrekken van de zwakke inflatie. Die boodschap werd door de markt gezien als een verkapte aankondiging dat de ECB mogelijk in het najaar bekend zal maken dat het de geldkraan langzaamaan dichtdraait, hoewel Draghi benadrukte dat er nog een aanzienlijke mate van stimulering nodig is.

Volgens marktanalist Chris Beauchamp van IG was het niet die belofte, maar vooral de verandering van de omschrijving van "zeer substantiële" naar "aanzienlijke" monetaire verruiming waar de markt het over had.

"Tenzij er iets onverwachts gebeurt, komt een formele taper-aankondiging waarschijnlijk bij de vergadering in september", verwacht UniCredit-econoom Marco Valli. Hij schat in dat de ECB in 2018 langzaamaan begint met het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen, naar 40 miljard euro aan obligatie-opkopen per maand in de eerste helft van het jaar naar 20 miljard euro per maand in de tweede helft van 2018.

De euro werd dinsdag duurder ten opzichte van de dollar na een toespraak van Draghi. Het muntpaar verhandelde bij het Europese slot op 1,1293, tegen 1,1188 dinsdagochtend en 1,1181 maandagavond.

Later op de avond zal de voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen nog een toespraak houden in Londen. Woensdag verschijnt de gouverneur van de Bank of England, Mark Carney ten tonele op het ECB Forum in Portugal om zijn zegje te doen.

Dinsdag liet de Bank of England in zijn halfjaarlijkse Financial Stability Report al weten dat banken in het Verenigd Koninkrijk hun kapitaalbuffers moeten versterken in de komende maanden om het Britse financiële systeem te beschermen tegen de mogelijke risico's van bijvoorbeeld Brexit.

Olie herstelde dinsdag. Dat de prijs tegen het slot van de beurshandel harder opliep, zou te maken hebben met een serie cyberaanvallen in Europa, onder andere op de computerservers van het Russische oliebedrijf Rosneft, de containeroverslagbedrijven van reder Maersk, de Oekraiense overheid en de luchthaven van Kiev. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 2,3 procent naar 44,37 dollar en de september-future op een vat Brent werd 2,4 procent duurder op 49,94 dollar.

Bedrijfsnieuws

Financials gingen voor de tweede dag op rij hoger, gesteund door het idee dat de ECB zijn monetaire verruiming mogelijk gaat afbouwen volgend jaar. Deutsche Bank won 3,3 procent, Société Générale steeg 1,6 procent en ING Groep won 1,0 procent. Barclays zag de beurswaarde met 1,5 procent toenemen en Banco Santander en UniCredit stegen achtereenvolgens 0,7 en 0,6 procent.

Automakers stonden onder druk in Europa nadat General Motors zich negatiever uitliet over de ontwikkelingen binnen de auto-industrie. Renault verloor 0,7 procent, Peugeot leverde 1,4 procent in en Fiat Chrysler daalde 1,2 procent.

Britse retailers stonden onder druk, nadat warenhuisketen Debenhams een winstwaarschuwing afgaf. Het aandeel verloor 2,3 procent. Sectorgenoten Marks & Spencer en Next daalden respectievelijk 2,0 en 1,1 procent.

Deutsche Telekom verloor ruim 2,0 procent in Frankfurt. The Wall Street Journal meldde dat Sprint exclusieve fusiegesprekken voert met Charter Communications en Comcast, waardoor de gesprekken met Deutsche Telekom's Amerikaanse divisie T-Mobile US stil zijn komen te liggen.

Stada Arzneimittel daalde 3,0 procent nadat maandagavond bekend werd dat een overnamebod op het farmaceutische concern door twee private investeerders is afgeketst. In april werd bekend dat Bain Capital en Cinven samen 66,00 euro per aandeel boden voor de producent van onder andere hoestdrankjes en zonnebrandcrème uit Bad Vilbel maar uiteindelijk werden onder het bod niet voldoende aandelen aangeboden. Volgens analisten van Jefferies komt het stuklopen van de overname als een verrassing.

Een opvallende daler was verder het Duitse Schaeffler, dat bijna 13 procent verloor, nadat de leverancier van auto-onderdelen met een winstwaarschuwing kwam.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa stond Wall Street verdeeld. De S&P 500 index en de Dow Jones index stegen een fractie en de Nasdaq leverde 0,4 procent in, onder andere vanwege de daling van de zogenoemde FAANG aandelen, die werd ingegeven door de Europese miljardenboete voor Google.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak lager gesloten

Woorden Draghi drukken op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,5 procent tot 516,39 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,3 procent.

De herinterpretatie van de woorden van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale bank van een dag eerder drukten woensdag op het sentiment. Draghi leek dinsdag te hinten op een spoedige verkrapping van het monetair beleid van de Europese Centrale Bank, maar vandaag leek dat een voorbarige conclusie.

Marktanalist Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management benadrukte voor de camera van ABM Financial News "hoe moeilijk het is om te communiceren rond het monetaire beleid".

Volgens Juvyns "misinterpreteerde" de markt gisteren het optimisme van Draghi en dat de ECB sneller dan verwacht gaat verkrappen.

"De markt realiseert zich dat het ruime monetaire beleid van de centrale bank zijn langste tijd heeft gehad", stelde marktanalist Ron van der Does van IG echter. De woorden van Draghi gisteren waren niet voor dovemansoren denkt Van der Does.

"Dit in combinatie met het feit dat het in de Verenigde Staten niet zo lekker loopt, maakt dat het Damrak lager noteert", denkt de analist van IG. Van der Does sprak van een correctie, maar niet van een trendbreuk. "De markt is even wat negatiever", aldus de marktkenner. De koersontwikkeling van Galapagos, het aandeel sloot woensdag xxx procent lager, is daar volgens hem een goed voorbeeld van. "Het aandeel staat onder druk, zonder dat daar echt een reden voor is", aldus de analist.

Positief was de stijging van het Franse consumentenvertrouwen. Die steeg van 103 naar 108 in juni, het hoogste niveau in tien jaar.

Italiaanse consumentenprijzen zijn in juni op maandbasis gedaald met 0,1 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 1,2 procent.

De geldhoeveelheid in de eurozone nam in mei harder toe dan een maand eerder. Er was een stijging op jaarbasis met 5,1 procent, tegenover 4,9 procent een maand eerder.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week is gedaald met 6,2 procent. De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten daalden met 1,7 procent op jaarbasis.

De euro/dollar noteerde op 1,1359. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1356 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1340 op de borden.

Uit de meest recente cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie afgelopen week iets stegen, maar de benzinevoorraden juist daalden.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 44,63 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,1 procent hoger bewoog op 47,16 dollar.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 5 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 1,6 procent, gevolgd door ING en Royal Dutch Shell met winsten van respectievelijk 0,6 en 0,1 procent.

Philips kondigde aan The Spectranetics Coropration in te willen lijven. Het concern betaalt 38,50 dollar per aandeel Spectranetics, waarmee deze Amerikaanse producent en verkoper van microtechnologie voor hart- en vaataandoeningen gewaardeerd wordt op circa 1,9 miljard euro, inclusief kaspositie en schuld. ING vond het een goede overname, maar niet goedkoop. Philips gaat verder aandelen inkopen voor een bedrag tot 1,5 miljard euro, om zo verwatering tegen te gaan. Philips verloor 1,7 procent.

Aegon sloot vlak, nadat een rechter oordeelde dat de verzekeraar onvoldoende informatie heeft verschaft over bepaalde beleggingsverzekeringen.

ASML kreeg van de bevoegde mededingingsautoriteiten in verschillende landen goedkeuring voor het nemen van een minderheidsbelang in Carl Zeiss SMT. Het aandeel ASML noteerde woensdag 0,6 procent lager.

Aandeelhouders van ABN AMRO kunnen op 8 augustus in Amsterdam stemmen over de voordracht van de nieuwe financieel directeur Clifford Abrahams en de nieuwe chief risk officer Tanja Cuppen. De Nederlandse Staat verkocht nog eens 65 miljoen aandelencertificaten in ABN AMRO voor 22,75 euro per stuk. Hierdoor daalde het belang van NLFI in ABN AMRO van 70 naar 63 procent. Nederland wil het resterende belang in de grootbank "mettertijd" afbouwen. Tevens werd bekend dat de bank 75 vastgoedleningen ter waarde van 200 miljoen euro heeft verkocht aan investeringsbedrijf Cumberland. Het aandeel noteerde woensdag 1,3 procent lager.

Bij de Midkapfondsen was Wessanen met een winst van 0,9 procent de sterkste stijger. Philips Lighting leverde 2,5 procent lager. Het concern was daarmee de sterkste daler onder de Midkap-fondsen.

Arcadis kreeg een opdracht voor de onafhankelijke beoordeling en milieurapportages bij de bouw van een tunnel bij Melbourne in Australië. Financiële details ontbraken woensdag. Het aandeel Arcadis won 0,2 procent.

Bij de AScX-fondsen was Kiadis Pharma de sterkste stijger met een winst van 0,9 procent. Met een verlies van 2,2 procent bungelde Sif Holding onderaan in de index.

Stern daalde 0,5 procent, nadat de nieuwste uitgave van het jaarlijks dealerholdingonderzoek van sectoradviesbureau meldde dat het marktaandeel van de grootste autodealernetwerken in Nederland blijft toenemen. Stern Groep bleef in 2016 de nummer 1 positie bezetten.

NIBC is woensdag gestart met het volgen van Avantium met een Reduceren advies en een koersdoel van 9,40 euro. Volgens analist Dylan van Haaften is de markt "overoptimistisch" in het inprijzen van toekomstige licenties. De analist houdt er rekening mee dat er bijvoorbeeld vertragingen zullen optreden, en noemt een eventueel vertrek van BASF uit de samenwerking met Avantium een risico. De analist stelt dat Avantium tegen een "volle waardering" naar de beurs is gegaan. Avantium zakte woensdag 0,9 procent.

Lokaal liet Telegraaf Media Groep dinsdag weten dat het heeft besloten om het verkoopproces van de uitgever van puzzeltijdschriften Keesing Media Group in gang te zetten. Keesing is de afgelopen jaren in omzet en winstgevendheid sterk gegroeid en kan volgens het TMG-bestuur beter internationaal doorgroeien na een verkoop, aldus het mediabedrijf. Het mediabedrijf overweegt een minderheidsbelang te houden in Keesing. Het aandeel daalde 1,4 procent.

Value8 sloot 1,9 procent hoger. Het investeringsvehikel van Peter Paul de Vries moest woensdag zijn jaarvergadering houden zonder de door beleggers zo gehoopte goedkeurende verklaring van de accountant bij de jaarstukken.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 2.437,24 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

Centrale banken domineren.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 385,82 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.647,27 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.252,90 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 7.387,80 punten.

De focus ging woensdag volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda opnieuw uit naar centrale banken, nadat Federal Reserve voorzitter Janet Yellen dinsdag laat in Londen de noodzaak herhaalde van geleidelijke renteverhogingen en een geleidelijke verkleining van de balans. Daarnaast vindt in Portugal momenteel het ECB Forum plaats, waarbij de centrale bankiers volgens Erlam een steeds meer 'hawkish' toon laten horen.

De ECB waarschuwde woensdag echter dat de markt de speech van voorzitter Mario Draghi over monetaire stimulering van dinsdag verkeerd zou hebben beoordeeld. De toespraak van Draghi was bedoeld om enerzijds de economische kracht van de eurozone te erkennen en anderzijds te waarschuwen dat monetaire steun nog steeds nodig is, meldde persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De markt leek de woorden van Draghi vooral te zien als een soort vooraankondiging dat de ECB mogelijk later dit jaar bekend zal maken dat men in 2018 begint met de geleidelijke afbouw van de monetaire verruiming.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in Europa bekend dat de Duitse importprijzen in mei op jaarbasis minder hard zijn gestegen dan de voorgaande twee maanden. De importprijzen stegen op jaarbasis met 4,1 procent, terwijl de exportprijzen met 2,2 procent stegen.

Het Franse consumentenvertrouwen steeg in juni tot zijn hoogste niveau in tien jaar. De vertrouwensindex steeg van 103 in mei naar 108 in juni.

De geldhoeveelheid in de eurozone is in mei harder toegenomen dan een maand eerder. Sprake was van een stijging op jaarbasis met 5,1 procent, versus 4,9 procent een maand eerder.

Italiaanse consumentenprijzen zijn in juni op maandbasis gedaald met 0,1 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 1,2 procent.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 44,63 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,1 procent hoger bewoog op 47,16 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1359. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1356 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1340 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Philips verloor 1,7 procent, nadat het concern bekendmaakte Spectranetics over te willen nemen. Philips betaalt via een tender 38,50 dollar per aandeel Spectranetics, waarmee deze Amerikaanse producent en verkoper van microtechnologie voor hart- en vaataandoeningen gewaardeerd wordt op circa 1,9 miljard euro, inclusief kaspositie en schuld.

Bunzl won 1,5 procent, nadat het distributie en outsourcingbedrijf over de eerste zes maanden van het boekjaar een 7 procent hogere omzet rapporteerde.

Nestlé kondigde een strategisch programma aan en wil tot 2020 voor 20 miljard Zwitserse frank aan aandelen terugkopen. Verder legt het levensmiddelenconcern de focus op productcategorieën als koffie, huisdierenvoer, kindervoeding, water en gezondheidsproducten, als ook uitbreiding in opkomende markten. Het aandeel won 1,3 procent. Sectorgenoot Unilever sloot 0,4 procent lager.

ABN AMRO noteerde 1,3 procent lager, nadat de Nederlandse Staat zijn belang in de bank reduceerde van 70 procent naar 63 procent.

Dixons Carphone zag de winst in boekjaar 2017 stijgen naar 386 miljoen Britse pond, dankzij een omzetgroei in alle regio's. De totale omzet steeg met 9 procent. Het dividend ging omhoog ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Het aandeel daalde 0,7 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 2.437,24 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lager slot in Amsterdam

Verzekeraars stijgen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De AEX index daalde 1,5 procent tot 508,53 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,5 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

Ook de Amerikaanse markten noteerden in het rood. Na stijgende koersen in de eerste helft van het jaar bestaat er nu twijfel over het vervolg, onder meer vanwege de hoge waarderingen van aandelen. Tevens lijken centrale bankiers in toenemende mate de suggestie te wekken dat het versoepelende monetaire beleid langzaamaan zijn einde nadert.

"Het is verrassend dat aandelen het zo goed blijven doen", zei marktstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. "De aandelenmarkten hebben enorm geprofiteerd van het zeer soepele monetaire beleid. Het zou logisch zijn dat als dit stopt, er gevolgen zijn op de markten."

De macro-economische agenda was donderdag goed gevuld. Een van de belangrijkere items betrof het definitieve groeicijfer voor de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal. De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal met 1,4 procent op kwartaalbasis. Dit is hoger dan de 1,2 en 0,7 procent die uit eerdere ramingen naar voren kwam. Economen hadden gerekend op een lagere groei van 1,2 procent.

Over de Amerikaanse economie werd ook bekend dat het aantal uitkeringen in de afgelopen week is toegenomen.

Verder konden Duitse inflatiecijfers op aandacht rekenen. Het prijspeil steeg in juni met 1,6 procent, een licht groeiversnelling ten opzichte van de inflatie van 1,5 procent in mei.

Tevens bleken Duitse consumenten meer vertrouwen te hebben gekregen. Ook in de eurozone nam het consumentenvertrouwen toe.

Olie noteerde donderdag in het groen. De augustus future voor een vat West Texas Intermediate olie steeg 1,0 procent tot 45,20 dollar. De euro won aan kracht tegenover de dollar. Rond het slot in Amsterdam koerste de euro/dollar op 1,1425. Het valutapaar noteerde aan het begin van de handelsdag op 1,1408 en woensdag rond het slot van Wall Street op 1,1380.

Stijgers en dalers

In de hoofdgraadmeter sloten 9 van 20 fondsen in het groen. De grootste stijgers waren verzekeraars Aegon en NN Group die respectievelijk 4,1 procent en 3,0 procent stegen. ABN AMRO won 1,2 procent. Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus profiteren de verzekeraars van de opgelopen lange rente in Europa.

Exane BNP Paribas heeft zijn adviezen en koersdoelen voor de Nederlandse verzekeraars NN Group en ASR Nederland verhoogd. Dit meldde de bank donderdag tegen ABM Financial News.

Het advies voor NN Group werd verhoogd van Neutraal naar Outperform. Het koersdoel ging omhoog van 31,00 euro naar 35,00 euro. Het advies voor ASR Nederland ging omhoog van Underperform naar Neutraal. Het koersdoel werd verhoogd van 21,00 euro naar 29,00 euro.

Aegon heeft de verkoop van zijn twee grootste in run-off geplaatste onderdelen in de Verenigde Staten aan herverzekeraar Wilton Re afgerond.

KPN heeft internet service provider Solcon overgenomen voor een onbekend bedrag. Met de overname, die eind juni al werd afgerond, versterkt KPN zijn positie in breedbanddienstverlening. De koers van KPN daalde 1,0 procent.

Ook Philips deed een overname en richtte zijn pijlen op het Amerikaanse CardioProlific, dat gespecialiseerd is in katheterbehandelingen van de perifere vasculaire ziekte, een aandoening die de bloedcirculatie verstoort. Er zijn geen financiële details beschikbaar gemaakt. Het aandeel Philips sloot 2,4 procent lager.

HSBC is begonnen met het volgen van Vopak en geeft het tankopslagbedrijf een koopadvies en koersdoel van 49,50 euro. Volgens analist Murielle Andre-Pinard is Vopak de onbetwiste wereldleider op het gebied van opslagruimte met structurele groeifactoren voor de lange termijn, in een veranderende en steeds complexere markt. De voordelen van de recente verschuivingen in de portefeuille en de aangepaste rendementsstrategie zijn volgens de analist nog niet volledig ingeprijsd. Vopak ging met 1,2 procent omhoog.

Van de middelgrote fondsen viel OCI op met een winst van 2,5 procent. Volgens de Amerikaanse blog WallStreet Wires heeft OCI HSBC als adviseur in de arm genomen, nadat een overnamebod van een Amerikaanse private equity partij onlangs van de hand werd gewezen. Waar het deze informatie vandaan heeft, meldde de website niet.

IMCD heeft de Italiaanse distributeur van specialty chemicals producten Neuvendis gekocht. Financiële details ontbraken donderdag maar ING noemde het een mooie overname. IMCD daalde 1,0 procent.

ING heeft het koersdoel voor Flow Traders verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 33,00 naar 25,00 euro. Volgens analist Rosine van Velzen van ING zijn de consensusverwachtingen van analisten over het bedrijf te hoog en zullen deze naar verwachting worden verlaagd, wat zal leiden tot koersdruk. Flow Traders kampt dit jaar met uitzonderlijk lage volatiliteit op de markten, waardoor de omzet onder druk staat. De koers van het aandeel kelderde donderdag 7,0 procent en was daarmee de grootste daler in de Midkap.

BAM Groep maakte bekend twee opdrachten binnen te hebben gesleept. De eerste is een pilot voor het aanleggen van zonnepanelen op wegen. BAM doet dit in samenwerking met de provincie Utrecht. De tweede opdracht betreft de aanleg van een nieuw trainingscentrum op de Maasvlakte voor Falck. Financiele details werden niet verstrekt. Het aandeel zakte 1,9 procent.

Bij de AScX-fondsen daalde Kiadis Pharma 2,9 procent. Lucas Bols verloor 2,6 procent en Fagron 2,4 procent.

Accell daalde 1,8 procent na een adviesverlaging door DeGroof Petercam van Toevoegen naar Houden met een koersdoelverlaging van 32,00 naar 34,00 euro.

Onder de stijgers waren de uitslagen beperkt. ICT Group kreeg er 0,7 procent bij.

Lokaal meldde HeadFirst Source Group dat de concept jaarrekening van HeadFirst Source Group nog niet door een accountant is goedgekeurd. Dit meldde de arbeidsbemiddelaar en payroller donderdag voorbeurs in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering later op de dag. De koers ging 1,4 procent omhoog.

NIBC heeft het advies voor het aandeel Brill verlaagd van Kopen naar Accumuleren en het koersdoel verhoogd van 29,50 naar 36,00 euro. Analist Johan van den Hooven heeft ook de ramingen voor de omzet en de marges voor de langere termijn verhoogd. Maar omdat de koersontwikkeling van het aandeel sterk is gebleken, is het opwaarts potentieel kleiner geworden, reden voor de verlaging van het advies. Dat beperkte potentieel wordt ook geïllustreerd door het nieuwe koersdoel. NIBC gaat uit van een EBITDA-marge van 17,6 procent voor 2019. Dat was in 2016 15,5 procent, toen al een flinke verbetering door efficiencymaatregelen. Brill noteerde onveranderd.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent lager op 2.424,54 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,8 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Rode standen in Europa

Gestegen euro drukt op aandelenkoersen.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,3 procent tot 380,66 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,8 procent op 12.416,19 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,9 procent op 5.154,35 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.350,32 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets drukte de gestegen euro op de koersen in de eurozone. "Zelfs al hadden we goede inflatiecijfers vandaag uit Duitsland, dan nog woog de sterke euro zwaarder op het sentiment", zei Madden.

Op macro-economisch vlak werd donderdagochtend bekend dat het economisch sentiment in de eurozone in juni is gestegen tot het hoogste niveau sinds augustus 2007. De indicator, die het economisch sentiment bij bedrijven en consumenten weergeeft, steeg van 109,2 in mei naar 111,1 in juni. Het consumentenvertrouwen verbeterde van 3,3 negatief in mei naar 1,3 negatief in juni.

Het Duits consumentenvertrouwen is in juli onverwacht gestegen van 10,4 in juni naar 10,6 in juli, terwijl werd gerekend op een ongewijzigd indexniveau.

Tevens werd bekend dat de Spaanse consumentenprijzen in juni minder hard zijn gestegen. De consumentenprijzen stegen op jaarbasis met 1,5 procent, versus 1,9 procent in mei. Het Dutise prijspeil steeg in juni met 1,6 procent, een licht groeiversnelling ten opzichte van de inflatie van 1,5 procent in mei.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 45,20 dollar, terwijl een september-future Brent 1,0 procent hoger bewoog op 47,98 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1425. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1427 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1408 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hennes & Mauritz rapporteerde over het afgelopen kwartaal hogere resultaten. CEO Karl-Johan Persson toonde zich tevreden, maar gaf wel aan dat de uitdagingen groter waren in een aantal belangrijke markten voor H&M, zoals Amerika, China en Nederland. Het aandeel steeg 2,7 procent.

DS Smith steeg 8,4 procent, nadat het verpakkingsbedrijf een overeenkomst sloot voor de overname van de Amerikaanse verpakking en papierproducent Indevco Management Resources voor 920 miljoen dollar. DS Smith rapporteerde tevens over zijn gebroken boekjaar een stijging van de winst voor belasting van 31 procent.

Het Britse Tesco heeft een verzoek ingediend bij de Britse mededingingsautoriteiten om het onderzoek naar de voorgestelde overname van 3,7 miljard pond van groothandelaar Booker versneld uit te voeren. De koers van Tesco won 0,2 procent. Booker verloor juist 0,2 procent.

BP liet weten 750 miljoen dollar af te schrijven op zijn exploratieactiviteiten in Angola. De afschrijving zal worden verwerkt in de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar, maar zal geen invloed hebben op de kasstroom en levert ook geen belastingvoordelen op. Het aandeel BP sloot donderdag 1,2 procent lager op 449,90 pond.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent lager op 2.424,54 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,8 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit lager

Redelijk rustige handelsdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,3 procent tot 507,15 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en de AScX 0,1 procent steeg.

De Amsterdamse hoofdgraadmeter verloor in juni bijna 3,5 procent.

Het was volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus een redelijk rustige dag, waarin de omzetten lager waren dan op donderdag. "Uiteindelijk sluiten we lager. Tussentijds zagen we nog een poging tot herstel, maar daar zat weinig overtuiging in. Wat ook meespeelt is dat komende dinsdag in Amerika de beurzen dicht zijn vanwege Independence Day en er weinig aanleiding was om actie te ondernemen", vatte Schutte de dag samen. Maandag sluiten de Amerikaanse markten al naar een halve handelsdag.

De financiële markten zijn volgens de marktvolger van Indexus vooral in afwachting van het cijferseizoen, dat over enkele weken weer begint. "De verwachtingen zijn positief", stelde Schutte.

De macro-economische agenda was vrijdag goed gevuld. Een van de belangrijkere items was de publicatie over de Amerikaanse inkomens en bestedingen, die beiden toenamen in mei. In dit rapport stond ook de PCE kernprijsindex die door de Federal Reserve wordt gebruikt als een graadmeter voor de prijsontwikkeling. De kernprijsindex steeg op jaarbasis met 1,4 procent. De Fed mikt op een inflatie van 2,0 procent.

Tevens werd bekend dat het consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan is gedaald, maar minder hard dan voorzien, terwijl de bedrijvigheid in de regio rondom Chicago flink is aangetrokken.

Europese inflatiecijfers wezen op een stijging van het prijspeil met 1,3 procent in juni. In mei bedroeg de inflatie 1,4 procent. Franse consumentenprijzen stegen met 0,7 procent bleek eerder op de dag.

Olie noteerde in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 45,38 dollar, terwijl een september-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 48,09 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1410. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1426 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1439 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 12 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Randstad en Galapagos die allebei 1,1 procent hoger eindigden. ArcelorMittal steeg 1,0 procent.

Philips breidde de samenwerking met Profound Medical uit en neemt een minderheidsbelang in de Amerikaanse onderneming. De afspraak is gemaakt dat de High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) activiteiten van Philips zullen worden overgedragen naar Profound. Philips krijgt 7,4 miljoen aandelen van Profound in handen wat neerkomt op een belang van circa 12 procent. Philips sloot 0,4 procent in het rood.

Het zorgtechnologiebedrijf heeft ook de verkoop van zijn belang in Lumileds aan Apollo Global Management afgerond. "Met de afronding van de Lumileds transactie en de recente verkleining van ons belang in Philips Lighting naderen we het einde van de transformatie van Philips in een gefocuste health tech onderneming", zei CEO Frans van Houten in een toelichting, daarbij ook wijzend op onder meer de eerder deze week aangekondigde overname van Spectranetics.

De grootste daler was Vopak. Het verlies bedroeg 3,3 procent. ING verlaagde vrijdag het advies op Vopak van Kopen naar Houden en stelde tevens het koersdoel neerwaarts bij van 46,00 naar 42,00 euro, vanwege "een gebrek aan brandstof voor winstgroei in de komende twee jaar". Analist Quirijn Mulder meldde te hebben gekeken naar de vooruitzichten voor het Nederlandse tankopslagbedrijf en zei meer risico's te zien dan voorheen. Deze markt staat volgens Mulder de komende jaren onder druk vanwege onzekere marktomstandigheden door veranderende wetgeving. "Het effect is al zichtbaar", aldus Mulder.

Jefferies verhoogde daarentegen het koersdoel voor Heineken van 78,00 naar 86,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. De analisten van Jefferies denken dat de omzetverbetering van Heineken ook in het tweede kwartaal aanhield. Daarbij profiteert de brouwer volgens de zakenbank van een makkelijkere vergelijkingsbasis. Jefferies noemde de merkenportefeuille en geografische spreiding van Heineken erg aantrekkelijk. De koers van het aandeel heeft het recent echter erg goed gedaan, en de analisten adviseerden om een beter instapmoment af te wachten. Het aandeel Heineken steeg vrijdag 0,5 procent.

Wolters Kluwer rondde de verkoop af van onderdeel Transport Services aan Castik Capital. Wolters Kluwer ontving van Castik een bindend bod van 82 miljoen euro in contanten, werd in april bekend. Wolters Kluwer steeg 0,2 procent.

Air France-KLM steeg 2,7 procent en eindigde daarmee bovenaan in de Midkap. Wessanen won 2,3 procent en ASMI 1,8 procent.

Flow Traders verloor 1,7 procent, na een koersdoelverlaging van 38,00 naar 32,00 euro door Credit Suisse. De Zwitserse bank hield het advies op outperform. Eerder deze week hield Flow Traders een analistendag.

De grootste daler van de middelgrote fondsen was Philips Lighting dat 2,0 procent toegaf.

BAM Groep is dichtbij een grote opdracht gekomen voor de bouw van een sluis in Terneuzen. De Vlaams-Nederlandse opdrachtgever Scheldecommissie wil de opdracht toekennen aan het consortium Sassevaart waar BAM deel vanuit maakt. De opdracht heeft een totale waarde van ruim 750 miljoen euro. Het aandeel BAM Groep noteerde vrijwel onveranderd.

PostNL moet rekening houden met meer concurrentie door Sandd. Dit schreef De Telegraaf vrijdag. Sandd wil met PostNL gaan concurreren op de particuliere postmarkt, zo meldde de krant. "Wij kunnen het goedkoper aanbieden", aldus CEO Ronald van de Laar van Sandd. De koers van het aandeel PostNL sloot vrijwel onveranderd.

Van de kleinere fondsen was Lucas Bols een stijger met 3,2 procent, terwijl Kiadis Pharma 1,0 procent in het rood sloot.

Lokaal meldde HeadFirst Source Group de goedkeuring van de aandeelhouders aan de herbenoeming van Frank Lagerveld als commissaris. EO Gert-Jan Schellingerhout meldde tijdens de jaarvergadering van HeadFirst Source dat de positieve gang van zaken in het eerste kwartaal zich in de maanden april en mei heeft voortgezet. Het concern meldde op schema te liggen de financiële doelstellingen te realiseren, waarbij een omzet wordt voorzien van 460 miljoen euro, een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 7 miljoen euro en een winst per aandeel van 0,40 euro. Het aandeel steeg 13,2 procent.

Docdata heeft de transactie met The Internet Of Cars afgerond. De koers steeg vrijdag 7,4 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger. De Dow Jones index won 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen eindigen lager

Eerste halfjaar in positieve stemming afgesloten.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese financiële markten hebben vrijdag het eerste halfjaar van 2017 afgesloten en zijn nu in afwachting van een grote reeks macro-economische cijfers van volgende week, waaronder veel Europese en Aziatische inkoopmanagersindices en Amerikaanse banenrapporten over juni.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 379,37 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,7 procent tot 12.325,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een eveneens een min van 0,7 procent naar 5.120,68 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.312,72 punten.

De stemming zit er aan het einde van het eerste halfjaar niettemin goed in, constateerde hoofd Macro-economie Maarten Leen van ING vrijdag. "In de eurozone zijn ondernemers en consumenten in bijna tien jaar niet zo positief geweest. Het Duitse ondernemersvertrouwen bereikte zelfs de hoogste stand ooit. Ook bij de Amerikaanse consument blijft de stemming goed", zei hij.

"De Duitse Ifo index bereikte in juni met een waarde van 115,1 de hoogste stand ooit. Zowel het oordeel over de huidige stand van de economie als die in de toekomst verbeterde in juni verder. Dit maakt het waarschijnlijk dat de Duitse economie voorlopig onverminderd sterk zal doorgroeien. Ook elders in Europa heerst er een optimistische stemming. De Economic Sentiment Indicator, die de gecombineerde stemming van zowel ondernemers als

consumenten in het eurogebied weergeeft, steeg in juni tot de hoogste waarde sinds augustus 2007. Hiermee lijkt een economische groei van meer dan 2 procent in het eurogebied goed mogelijk. De positieve stemming is breed gedragen. In alle sectoren is sprake van een stemmingsverbetering. Ook bij de consumenten neemt het toekomstvertrouwen toe", zo merkte hij verder op.

Op macro-economische gebied waren er vrijdagmiddag nog vier cijfers uit de Verenigde Staten.

Amerikanen hebben hun inkomens in mei harder dan verwacht zien stijgen, zo maakte de Amerikaanse overheid bekend. De persoonlijke inkomens namen op maandbasis met 0,4 procent toe. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging met 0,3 procent. In de voorgaande maand stegen de persoonlijke inkomens op maandbasis met 0,4 procent. Persoonlijke uitgaven stegen in mei conform de verwachting met 0,1 procent, na een stijging van 0,4 procent in april.

De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, nam in mei op maandbasis met 0,1 procent toe. Op jaarbasis was er een stijging met 1,4 procent, versus een stijging van 1,5 procent een maand eerder. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2,0 procent.

Het consumentenvertrouwen, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan, is in juni gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen zakte van 97,1 in mei naar 95,1 deze maand. Halverwege juni kwam uit een voorlopige meting nog een niveau van 94,5 naar voren. Volgens econoom Richard Curtin van University of Michigan is het Amerikaanse consumentenvertrouwen op het laagste niveau terecht gekomen sinds Donald Trump tot president werd verkozen. De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde op maandbasis van 87,7 naar 83,9. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie steeg evenwel van 111,7 naar 112,5.

De inkoopmanagersindex voor de regio Chicago is in juni flink gestegen, meldde het Institute for Supply Management. De index die de bedrijvigheid meet in de regio rond Chicago, steeg van 59,4 in mei naar 65,7 in juni. Deze stijging belooft veel goeds voor de zomer, zo stelde ISM. Deelindexen voor de productie en de nieuwe orders lagen op niveaus die al drie jaar niet meer zijn gezien.

De consumentenprijzen in de eurozone in juni zijn minder hard gestegen, zo bleek vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van statistiekbureau Eurostat. De inflatie noteerde in juni op jaarbasis op 1,3 procent, versus 1,4 procent in mei.

Vanuit Frankrijk kwam het nieuws van statistiekbureau Insee dat de consumentenprijzen in juni op jaarbasis zijn gestegen met 0,7 procent. Op maandbasis was sprake van een ongewijzigd prijsniveau. De Franse producentenprijzen in mei daalden op maandbasis met 0,5 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 2,3 procent. De consumentenbestedingen stegen in mei op maand- en jaarbasis met achtereenvolgens 1,0 procent en 1,5 procent.

De Duitse detailhandelsverkopen zijn in mei op maand- en jaarbasis gestegen met 0,5 procent en 4,8 procent. Het aantal werklozen in Duitsland is in juni met 7.000 gestegen, maar het aangepast werkloosheidspercentage bleef ongewijzigd op 5,7 procent. In totaal zaten 2,473 miljoen Duitsers in juni zonder baan.

De Britse economie is in het eerste kwartaal op kwartaalbasis met 0,2 procent gegroeid. Op jaarbasis was in het eerste kwartaal sprake van groei met 2,0 procent. Het consumentenvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk is in juni gedaald met 5 punten tot -10.

Olie noteerde vrijdag wederom in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 45,52 dollar, terwijl een september-future Brent 0,7 procent hoger bewoog naar 47,77 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1412. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1430 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1437 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Philips heeft de verkoop van zijn belang in Lumileds en daarmee het afstoten van de lichtactiviteiten afgerond, maakte het bedrijf vrijdagmiddag kort voor het sluiten van de beurshandel bekend. Philips verkocht een belang van 80,1 procent in Lumileds aan Apollo Global Management ontvangt Philips naar verwachting circa 1,5 miljard dollar in contanten, voor belastingen en kosten. Het bedrijf heeft de samenwerking met Profound Medical uitgebreid en neemt een minderheidsbelang van circa 12 procent in de Amerikaanse onderneming, zo maakte het technologiebedrijf vrijdagmiddag ook bekend. De deal zal naar verwachting worden afgerond in de tweede helft van 2017. Het aandeel Phillips sloot vrijdag 0,4 procent lager.

Bayer sloot 3,9 procent lager, nadat het Duitse chemieconcern een winstwaarschuwing afgaf. Bayer verwacht een negatieve impact op de cijfers over 2017 vanwege problemen bij de Braziliaanse gewassentak.

Delivery Hero is zijn eerste beursdag hoger geopend. De slotkoers lag met 28,07 euro ruim boven de introductieprijs van 25,50 euro. De Duitse bezorgdienst van voedingsmiddelen bracht ongeveer 19 miljoen nieuwe en 15 miljoen bestaande aandelen naar de beurs.

Ondanks de hogere olierijzen hadden oliefondsen het vrijdag moeilijk. Shell sloot in Amsterdam bijna een vol procent lager, BP verloor zelfs 1,6 procent en Total stond 1,4 procent af.

Ook Britse financials stonden vrijdag onder druk. HSBC verloor 0,5 procent, Barclays sloot 1,3 procent lager, Royal Bank of Scotland eindigde zelfs 2,3 procent lager en Lloyds daalde 1,5 procent.

Tussenstanden Wall Street

De grote Amerikaanse beurzen staan in de plus. Kort na het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.425,81 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,82  -0,20  -0,02%  10:06
 Germany40^ 18.004,80 -0,46%
 BEL 20 3.861,03 -0,59%
 Europe50^ 4.972,08 -0,36%
 US30^ 38.358,99 +0,01%
 Nasd100^ 17.337,98 -1,06%
 US500^ 5.041,19 -0,62%
 Japan225^ 37.617,64 -1,00%
 Gold spot 2.328,50 +0,54%
 EUR/USD 1,0724 +0,25%
 WTI 83,10 +0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +4,76%
Flow Traders +4,36%
NX FILTRATION +2,93%
Fugro +2,18%
ForFarmers +0,63%

Dalers

ADYEN NV -13,78%
VIVORYON THER... -6,59%
WDP -4,77%
IMCD -2,74%
BESI -2,70%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront