Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Handelstekort Japan neemt toe

Zowel import als export flink hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Japan heeft in mei het tekort op de handelsbalans op jaarbasis zien oplopen. Dit bleek maandag uit cijfers van het Japanse ministerie van Financiën.

Het tekort op de handelsbalans bedroeg in mei 203,4 miljard yen. In mei 2016 bedroeg het tekort 47,4 miljard yen.

De export steeg met 14,9 procent, terwijl de import zelfs met 17,8 procent toenam.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
En door de 2000 posts heen! :-)

Nikkei eindigt met winst

Gepubliceerd op 20 jun 2017 om 08:12 | Views: 599

TOKYO-Nikkei 225 08:20
20.230,41 +162,66 (+0,81%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een duidelijke winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar de technologiebedrijven in de lift zaten. Ook een verzwakking van de Japanse yen bood steun aan de handel.

De Nikkei-index in Tokio eindigde 0,8 procent in de plus op 20.230,41 punten. De index bereikte eerder op de dag de hoogste tussentijdse stand sinds augustus 2015.

Bij de bedrijven steeg het farmaceutische concern Iwaki & Co 0,6 procent na een verhoging van de winstverwachting. De verkoper van kantoorartikelen Askul Corp schroefde eveneens zijn winstverwachting op en kreeg er bijna 9 procent bij.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend omlaag. De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,2 procent lager en de beurs in Shanghai verloor 0,1 procent. Beleggers waren vooral in afwachting van het besluit of de Chinese A-aandelen worden opgenomen in de belangrijke opkomende marktenindex van MSCI. De Kospi in Seoul zakte 0,1 procent en in Sydney daalde de All Ordinaries 0,6 procent.
voda
0
Toshiba praat met met Bain over verkoop chipdivisie

Akkoord kan al snel volgen.

(ABM FN-Dow Jones) Toshiba heeft een consortium met investeringsmaatschappij Bain Capital Private Equity als beste optie geselecteerd om zijn chipdivisie Toshiba Memory Corporation (TMC) over te nemen. Dit maakte het Japanse techbedrijf woensdag bekend.

Andere deelnemers in het consortium zijn de Innovation Network Corporation of Japan en de Development Bank op Japan.

TMC werd in april van dit jaar als volledig dochterbedrijf van het moederbedrijf afgesplitst, om daarmee "kapitaal voor de verdere groei van het onderdeel te waarborgen en Toshiba te ondersteunen bij de versterking van zijn financiële structuur", zo maakte het noodlijdende Japanse concern woensdag bekend.

Toshiba heeft daarbij vastgesteld dat het consortium het beste voorstel heeft gedaan, "niet alleen in waardering, maar ook vanwege de zekerheid van het sluiten van de deal, behoud van werkgelegenheid en van gevoelige technologie voor Japan", zo luidde de verklaring van het bedrijf.

Toshiba hoopt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 28 juni een definitief akkoord te hebben bereikt met het consortium om de transactie vervolgens in maart 2018 te kunnen afronden, mits de betrokken mededingingsautoriteiten akkoord gaan met de verkoop.

Volgens Dow Jones Newswires zou de verkoop naar verwachting circa 18 miljard dollar moeten opbrengen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bank of Japan handhaaft kijk op zaken - Notulen

Geen verrassende inzichten bij monetaire beleidsmakers.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan heeft bij het laatste rentebesluit ook nu geen grote afwijkende opvattingen gekregen over de economie, inflatie en verwachtingen over het te voeren monetair beleid. Dit bleek woensdag uit de notulen van de centrale bank van Japan, zoals deze zijn opgemaakt tijdens de beleidsvergadering van 26 en 27 april van dit jaar.

Met zeven stemmen voor en twee tegen, besloot de centrale bank om de rente op 0,1 procent negatief te houden en de inkoop van 80 biljoen yen aan obligaties per jaar te handhaven. Het centrale beleidsorgaan streeft naar een niveau van ongeveer 0 procent voor de tienjaarsrente. Dit laatste is volgens de bank ook gerealiseerd.

De economie van Japan liet nog steeds een gematigde ontwikkeling zien en de verwachting is dat deze trend ook intact blijft. De inflatieverwachting bleven onder druk staan, terwijl de kosten voor financiering zeer laag waren.

De BOJ zei te verwachten dat de inflatie in het boekjaar dat eindigt in maart op 1,4 procent zal uitkomen. Eerder werd van 1,5 procent uitgegaan. De inflatieverwachting van 1,7 voor het daar op volgende jaar werd gehandhaafd.

De export trok aan, mede op basis van een opleving in opkomende markten.

De buitenlandse economieën ontwikkelden zich volgens de bank eveneens nog steeds in een gematigd tempo, terwijl die van een aantal opkomende markten nog altijd in een trage fase zitten, ofschoon er zich wel de genoemde opleving aftekende. De Amerikaanse economie toonde zich robuust, de Chinese economie nog altijd stabiel. Europa zette de gematigde trend voort.

De dollar noteerde woensdag 0,2 procent lager op 111,25 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beurzen Azië overwegend omlaag

Gepubliceerd op 21 jun 2017 om 08:15 | Views: 782

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen woensdag overwegend omlaag. Net als in Europa en op Wall Street stonden de oliegerelateerde bedrijven onder druk door de sterke daling van de olieprijs.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,5 procent lager op 20.138,79 punten. De oliebedrijven Inpex en Japan Petroleum Exploration verloren respectievelijk 1,2 procent en 1,9 procent.

Toshiba eindigde na een schommelend koersverloop 2,7 procent lager. Het Japanse technologiebedrijf heeft het consortium bestaande uit Bain Capital en Japanse investeerders uitgekozen als de favoriete kandidaat om zijn chipdivisie over te nemen. Airbagmaker Takata kelderde bijna 25 procent, door zorgen over een naderend faillissement.

Lager

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent lager en de Kospi in Seoul zakte 0,6 procent. In Sydney daalde de All Ordinaries 1,4 procent.

De beurs in Shanghai zakte 0,1 procent. Indexsamensteller MSCI zal volgend jaar de aandelen van 222 grote Chinese bedrijven, zogenoemde A-aandelen, opnemen in de MSCI Emerging Markets Index. Eerdere pogingen van China om te worden opgenomen in die belangrijke graadmeter werden steeds afgewezen.
voda
0
Nomura kiest voor Frankfurt als Europese basis na Brexit - media

Minder dan 100 medewerkers zouden overgaan vanuit de City.

(ABM FN-Dow Jones) Nomura heeft Frankfurt gekozen als hoofdkantoor voor zijn activiteiten in de Europese Unie na het Britse vertrek uit de EU. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen.

De grootste Japanse effectenbroker start deze maand met voorbereidingen om een uitvalsbasis te creëren in het Duitse financiële centrum, volgens één van de bronnen. Minder dan 100 medewerkers zouden overgaan van de Londense City naar Frankfurt.

Nomura is het eerste Japanse effectenhuis dat een locatie kiest om activiteiten in de EU veilig te stellen na Brexit. Het bedrijf overwoog ook München, Luxemburg en Parijs als mogelijke locaties.

Nomura, gevestigd in Tokyo, heeft ruim 3.000 medewerkers in Europa, vooral in Londen.

De Japanse sectorgenoot Daiwa Securities zou nog een keuze moeten maken tussen Frankfurt en Dublin. Twee andere Japanse brokers, Mitsubishi UFJ Financial en Mizuho Financial hebben hun aanwezigheid versterkt in Amsterdam, waar zij al een bankvergunning hebben, maar zouden nog geen locatie hebben gekozen voor hun effectenbedrijf.

Frankfurt gooit hoge ogen bij mondiale banken die zoeken naar een Europese uitvalsbasis. De Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley zouden op zoek zijn naar kantoorruimte in Frankfurt, meldden bronnen eerder tegen Bloomberg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groeivertraging Japanse dienstensector

Inkoopmanagersindex in juni naar 52,0.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in juni in een lager tempo gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics en Nikkei.

De inkoopmanagersindex daalde van een stand van 53,1 in mei naar 52,0 afgelopen maand. Daarmee kwam de index uit op het laagste niveau in zeven maanden tijd.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beperkte koersuitslagen op beurzen Azië

Gepubliceerd op 23 jun 2017 om 08:19 | Views: 515

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten bleven vrijdag dicht bij huis na de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. Beleggers lijken te wachten op nieuwe signalen die de beurshandel richting kunnen geven. De olieprijzen lieten na de sterke daling eerder deze week een voorzichtig herstel zien.

De Nikkei-index in Tokio ging 0,1 procent hoger de week uit op 20.132,67 punten. Toshiba verloor 5,7 procent. Het Japanse technologieconcern heeft uitstel gevraagd voor de publicatie van de definitieve jaarcijfers. De onderneming heeft meer tijd nodig om de boeken af te ronden bij haar Amerikaanse nucleaire tak.

Nintendo klom 2,8 procent en bereikte de hoogste koers sinds 2008. De Japanse maker van computerspelletjes zit in de lift sinds de aankondiging vorige week dat Super Mario Odyssey op 27 oktober op de nieuwe spelcomputer Switch verschijnt.

Australische banken

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds vrijwel vlak en de Kospi in Seoul won 0,3 procent. In Sydney klom de All Ordinaries 0,2 procent. De banken stonden overwegend in de min nadat de overheid van Zuid-Australië een nieuwe belasting aankondigde voor grootste banken in het land.

De beurs in Shanghai verloor 0,5 procent, na berichten dat de Chinese autoriteiten de banken hebben gevraagd hun blootstelling aan Chinese bedrijven, die in de afgelopen jaren betrokken waren bij grote overnames, te herzien.
voda
0
Toshiba wil uitstel publicatie jaarcijfers

Gepubliceerd op 23 jun 2017 om 07:23 | Views: 450

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse technologieconcern Toshiba heeft bij toezichthouders uitstel gevraagd voor de publicatie van de definitieve jaarcijfers, tot 10 augustus. De onderneming heeft meer tijd nodig om de boeken af te ronden bij haar Amerikaanse nucleaire tak.

Toshiba verkeert momenteel in zwaar weer, en heeft zijn geheugenchipdivisie in de etalage staan. Een verkoop van die tak moet het bedrijf helpen de enorme financiële problemen bij zijn nucleaire tak te overleven. Voor deze divisie werd in maart faillissement aangevraagd, na grote kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten.

De vertraging komt voor kenners niet als een verrassing. Toshiba heeft de publicatie van kwartaalresultaten de afgelopen tijd al regelmatig uitgesteld.

De exploitant van de aandelenbeurs in Tokio liet vrijdag weten dat Toshiba vanwege alle financiële problemen vanaf 1 augustus zal worden verwijderd uit de Nikkei-hoofdindex van 225 fondsen. Het aandeel zal worden gedegradeerd naar een onderliggend beurssegment. De stap door de Japanse beursexploitant was al verwacht.
voda
0
Honda halts Japan plant after WannaCry virus hits

Reuters reported that Honda Motor Co halted production at a domestic vehicle plant for a day this week after finding the WannaCry ransomware that struck globally last month in its computer network.

The automaker shut production on Monday at its Sayama plant, northwest of Tokyo, which produces models including the Accordsedan, Odyssey Minivan and Step Wagon compact multipurpose vehicle and has a daily output of around 1,000 vehicles.

Honda discovered on Sunday that the virus had affected networks across Japan, North America, Europe, China and other regions, a spokeswoman said, despite efforts to secure its systems in mid-May when the virus caused widespread disruption at plants, hospitals and shops worldwide.

She added that production at other plants operated by the automaker had not been affected, and regular operations had resumed at the Sayama plant on Tuesday.

The spread of the WannaCry ransomware which locked up more than 200,000 computers in more than 150 countries has slowed since last month, but security experts have warned that new versions of the worm may strike.

Rival automakers Renault SA and Nissan Motor Co were also affected by the virus last month, when the automaking alliance companies stopped production at plants in Japan, Britain, France, Romania and India.

Source : Reuters
voda
0
Goedkopere yen steunt Nikkei

Gepubliceerd op 27 jun 2017 om 08:16 | Views: 569

TOKYO-Nikkei 225 08:20
20.225,09 +71,74 (+0,36%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger gesloten. Een verzwakking van de yen bood steun aan de grote Japanse exportbedrijven. Ook de financiële aandelen lieten een herstel zien na de koersverliezen een dag eerder. De belangrijkste beurzen elders in het Verre Oosten toonden een gemengd beeld.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 0,4 procent hoger op 20.225,09 punten. Autofabrikant Toyota en technologieconcern Panasonic, die beide veel producten verkopen in het buitenland, profiteerden van de goedkopere Japanse munt en stegen 0,7 en 1,3 procent. De financiële bedrijven Dai-ichi Life Holdings en T&D Holdings wonnen 0,4 en 0,8 procent.

De geplaagde Japanse airbagmaker Takata, die maandag faillissementsbescherming heeft aangevraagd, zakte met de dagelijkse handelslimiet van 17 procent tot 110 yen.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,2 procent in de min en de Kospi in Seoul won 0,1 procent. In Sydney verloor de All Ordinaries 0,1 procent.
voda
0
Overwegend verliezen op beurzen Azië

Gepubliceerd op 28 jun 2017 om 08:17 | Views: 874

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen woensdag overwegend omlaag in navolging van de negatieve handelssessie op Wall Street. Vooral de technologiebedrijven stonden onder druk na de stevige koersverliezen bij de Amerikaanse branchegenoten.

In Tokio sloot de Nikkei-index 0,5 procent lager op 20.130,41 punten. De technologiebedrijven Tokyo Electron, Advantest en Alps Electric zakten tussen 1,4 en 4,4 procent. De geplaagde Japanse airbagmaker Takata, die maandag faillissementsbescherming heeft aangevraagd, duikelde ruim 68 procent in het rood na het opheffen van de dagelijkse handelslimieten voor het aandeel.

Toshiba ging bijna 4 procent omlaag. Het Japanse technologieconcern liet voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering weten dat de onderhandelingen over de verkoop van zijn chipdivisie nog altijd voortduren. Het bedrijf had eerder beloofd dat de onderhandelingen voor de vergadering zouden zijn afgerond. Toshiba klaagde tevens zijn Amerikaanse concurrent Western Digital aan om die te laten stoppen met het belemmeren van de verkoop van zijn chiptak.

In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 0,5 procent in de min en de Kospi in Seoul verloor 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney herstelde van een eerder verlies en klom 0,8 procent.
voda
0
Japan Takata failure remodels auto industry safety

Reuters reported that Takarta airbag-maker filed for Chapter 11 with USD 10 billion plus of liabilities. Like Toshiba, this scandal reflects badly on Japan Inc's governance and technical competence. This is a big opportunity for smaller Chinese-backed rival KSS, which gets most of the business for USD 1.6 billion.

There was no way the Japanese parts supplier could afford the industry’s biggest-ever recall. So while some proceeds will go into an USD 850 million restitution fund, as agreed with the US Department of Justice, that will hardly cover the total costs incurred by its customers, including Honda, Toyota and others.

Still, the outcome should minimize disruption for the manufacturers. A residual business will keep supplying replacement airbag inflators before being wound down. Everything else Takata sold can now be bought from KSS. And partnering with KSS, rather than a big competitor like Autoliv, means carmakers retain more choice in suppliers.

This is a blot on corporate Japan to rival the stain from Toshiba, which is being demoted from the first section of the bourse and frantically selling its best business. Huge cost overruns in its U.S. nuclear subsidiary showed up Toshiba’s project-management failings; Takata’s failure has dented Japan’s reputation for technical excellence. In both cases, weak governance allowed problems to fester. Investors look foolish too. As recently as January, Takata’s market value exceeded USD 750 million despite looming liabilities.

This is a huge boost for KSS. It implies a dramatic increase in scale the firm was bought by Ningbo Joyson for just USD 920 million last year. That a Chinese-owned entity would gain a foothold in Japan’s vaunted auto industry thanks to poor quality control was once hard to imagine. But crisis can spark change. It helps that KSS is American and run independently, and Takata has few friends left among carmakers.

The price looks reasonable. Suppose KSS only salvages half the revenues Takata made last year, as customers go elsewhere. At an 8% margin that would yield 26.5 billion yen of EBITDA, a Breakingviews calculation suggests. That implies a price of 6.6 times EBITDA, while Autoliv trades on 7.5 times forward EBITDA. Still, no one can blame KSS for wanting to drive safely.

Source : Reuters
voda
0
Japanse detailhandel zet meer om

Omzet in mei 2,0 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse detailhandelsverkopen zijn in mei gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Japanse overheid.

De retailomzet in Japan steeg op jaarbasis met 2,0 procent.

De omzet in de Japanse detailhandel stijgt inmiddels al zeven maanden op rij.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nikkei sluit met winst

Gepubliceerd op 29 jun 2017 om 08:31 | Views: 430

TOKYO-Nikkei 225 08:20
20.220,30 +89,89 (+0,45%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag met winst gesloten. Ook elders in het Verre Oosten gingen belangrijkste graadmeters omhoog. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street.

De Nikkei-index in Tokio eindigde 0,5 procent in de plus op 20.220,30 punten. De Japanse technologiebedrijven waren in trek in navolging van het herstel onder de Amerikaanse branchegenoten. Advantest won 0,8 procent en Hitachi steeg 1,3 procent.

Toshiba zakte ruim 4 procent. Het Japanse technologieconcern heeft de plannen om zijn chipdivisie te verkopen voorlopig uitgesteld. Eerder deze maand verkoos Toshiba nog een favoriete bieder voor het onderdeel. De Amerikaanse concurrent Western Digital, die ook gebruik maakt van de chipfabriek van Toshiba, ligt echter dwars. Toshiba liet dinsdag al weten Western Digital aan te klagen om die te laten stoppen met het belemmeren van de verkoop van zijn chiptak.

In Hongkong noteerde de Hang Seng tussentijds 1 procent hoger en de All Ordinaries in Sydney won 0,9 procent. De Kospi in Seoul klom 0,6 procent en bereikte een nieuwe recordstand.
voda
0
Japanse industriele productie stijgt

Op jaarbasis in mei stijging van 6,8 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan heeft in mei van dit jaar meer geproduceerd een jaar eerder. Dit bleek vrijdag uit de voorlopige cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie.

De industriële productie in Japan groeide in mei op jaarbasis met 6,8 procent.

Op maandbasis was er echter sprake van een daling met 3,3 procent, waar een afname met 3,2 procent werd verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Japanse consumentenprijzen blijven op maandbasis stabiel

Inflatie 0,4 procent op jaarbasis in mei.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in mei op maandbasis stabiel gebleven. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

Het consumentenprijspeil wijzigde in mei op jaarbasis nog met met 0,4 procent, maar bleef op maandbasis stabiel.

De kernprijzen, exclusief vers voedsel en energie, stegen op maandbasis met 0,1 procent. Op jaarbasis was in mei sprake van een stabiele ontwikkeling.

Vooraf werd uitgegaan van een kerninflatie op jaarbasis van 0,4 procent.

In de regio Tokio, waar men al een maand verder meet, bleef het consumentenprijspeil in juni op jaarbasis en op maandbasis ook al vlak.

De kernprijzen daalde in de Japanse hoofdstad deze maand op jaarbasis met 0,2 procent, terwijl op maandbasis zich een daling aftekende van 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nikkei begint week met kleine winst

Gepubliceerd op 3 jul 2017 om 08:17 | Views: 393

TOKYO-Nikkei 225 08:20
20.055,80 +22,37 (+0,11%)

TOKIO (AFN) - De beurs in Japan is maandag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan een positief Tankan-rapport van de Bank of Japan, dat een stijging van het vertrouwen onder grote Japanse bedrijven liet zien. Elders in het Verre Oosten was sprake van een gemengd beeld op de belangrijkste beurzen.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 0,1 procent hoger op 20.055,80 punten. Uit het driemaandelijkse Tankan-rapport van de centrale bank bleek dat het vertrouwen onder Japanse fabrikanten in juni sterker dan verwacht is toegenomen tot het hoogste niveau in drie jaar.

Bij de bedrijven verloor Toshiba 2,9 procent. Het Japanse technologieconcern wil zijn bedrijfsonderdeel Landis+Gyr naar de beurs in Zürich brengen. De opbrengst van de beursgang moet Toshiba helpen met het oplossen van zijn ernstige financiële problemen.

In Hongkong noteerde de Hang Seng tussentijds vrijwel vlak. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent in afwachting van het rentebesluit van de Australische centrale bank op dinsdag. De Kospi in Seoul ging heel licht omlaag.

De beurs in Shanghai was nagenoeg onveranderd. Uit cijfers van onderzoeksbureaus Markit en Caixin bleek dat de activiteit in de omvangrijke Chinese industrie in juni is gegroeid, na de krimp in mei. Een vergelijkbare graadmeter van de Chinese overheid wees vrijdag ook op een aantrekkende groei van de industriële bedrijvigheid in juni.
voda
0
Toshiba wil divisie naar beurs Zürich brengen

Gepubliceerd op 3 jul 2017 om 07:44 | Views: 442

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse technologieconcern Toshiba is van plan zijn bedrijfsonderdeel Landis+Gyr naar de beurs in Zürich te brengen. De opbrengst van de beursgang moet Toshiba helpen met het oplossen van zijn ernstige financiële problemen.

Landis+Gyr houdt zich bezig met slimme energienetwerken, bijvoorbeeld door metingen te doen en energie beter te managen. De beursgang in Zwitserland zou tegen eind september moeten plaatsvinden. Volgens ingewijden hebben CVC Capital en Hitachi al een gezamenlijk bod gedaan op Landis+Gyr dat circa 2 miljard dollar waard zou zijn.

Toshiba bezit 60 procent van Landis+Gyr en de rest is in handen van het Japanse INCJ. Toshiba verkeert in diepe financiële nood door de grote problemen bij zijn nucleaire activiteiten. Het concern is ook bezig met een verkoop van de geheugenchipdivisie om zo zijn financiële malaise op te lossen.
voda
0
'Deze week nog vrijhandelsverdrag tussen Japan en EU'

De Europese Unie en Japan kondigen naar verwachting donderdag een politiek akkoord aan over een vrijhandelsverdrag. EU-president Donald Tusk maakte vandaag bekend dat premier Shinzo Abe een uitnodiging voor een top op donderdag heeft geaccepteerd, voordat Abe doorreist naar de G20-bijeenkomst in Hamburg vrijdag en zaterdag.

ANP/Navin Bhagwat 04-07-17, 14:10

De EU wordt op de top vertegenwoordigd door Tusk en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. De partijen zouden volgens EU-bronnen dicht genoeg bij een akkoord over toegang tot elkaars markten zijn om een principe-overeenkomst te kunnen tekenen. Maar er wordt nog onderhandeld over een aantal gevoelige onderwerpen, waaronder de export van Europese kaas naar Japan.

Ook verwacht Brussel een akkoord over strategisch partnerschap. Japan en de EU werken samen op het gebied van terreurbestrijding, energie en migratie. Ze zullen bevestigen dat ze zich aan het klimaatakkoord van Parijs houden.

Vlees en zuivel
Japan exporteerde vorig jaar voor 66 miljard euro naar de EU. Omgekeerd was dat 58 miljard. De EU hoopt haar totale uitvoer met 30 procent te kunnen vergroten, en de export van vlees en zuivel te verdrievoudigen.

De twee handelsmachten willen graag vóór de G20 een akkoord kunnen aankondigen als 'sterk signaal' tegen protectionisme en voor vrijhandel. Die boodschap is vooral aan president Donald Trump gericht. Hij stapte in januari uit onderhandelingen over een handelsverdrag (TPP) met twaalf landen waaronder Japan. Volgens Trump zou het handelsverdrag de Amerikaanse werkgelegenheid belemmeren doordat banen verdwijnen naar andere landen.

Door het falen van TPP werden de onderhandelingen met Europa voor de regering van premier Shinzo Abe belangrijker. Japan is een van Europa's grootste handelspartners en strijdt met China om de hegemonie in Azië.

De onderhandelingen over zaken als lagere importtarieven met Japan lopen al vier jaar. Toenmalig Nederlands minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking sprak zich er toen positief over uit.

www.ad.nl/economie/deze-week-nog-vrij...
4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,35  +0,33  +0,04%  12:17
 Germany40^ 17.971,70 -0,65%
 BEL 20 3.873,55 -0,26%
 Europe50^ 4.958,05 -0,64%
 US30^ 38.315,52 -0,10%
 Nasd100^ 17.364,96 -0,91%
 US500^ 5.041,44 -0,61%
 Japan225^ 37.680,14 -0,84%
 Gold spot 2.325,51 +0,41%
 EUR/USD 1,0729 +0,29%
 WTI 82,82 -0,10%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,76%
Flow Traders +5,48%
NX FILTRATION +3,70%
Fugro +2,36%
JUST EAT TAKE... +1,49%

Dalers

ADYEN NV -12,21%
WDP -4,38%
BESI -1,87%
BAM -1,64%
Alfen N.V. -1,39%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront