Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro loopt door

Markt zit scheef in euro/dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro koerste woensdag na de stevige stijging van dinsdag richting de 1,14 dollar.

"En de kans is aanwezig dat de euro op niet al lange termijn 1,15 of zelfs 1,16 dollar aantikt, omdat de markt scheef zit", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "ECB-voorzitter Mario Draghi was dinsdag nog redelijk hawkish, ook leek dat voor een deel te worden genegeerd. Fed-voorzitter Janet Yellen viel dinsdag in Londen niet uit de toon. De reële rente liep in de Verenigde Staten op. Normaal is dat goed voor de dollar. Maar inmiddels bestaat er in de markt meer twijfel over de Amerikaanse economie. Dit zorgde voor een kleiner verschil tussen de Duitse tienjaars en de Amerikaanse tienjaarsrente en die is nogal bepalend", legt Boele uit.

Boele laat de euro/dollar-koers afhangen van de economische verwachting ten aanzien van de Amerikaanse economie. "En in combinatie met de verwachting dat de ECB gaat aanpassen lijkt er niet veel voor nodig om de euro verder te laten oplopen", aldus Boele.

Voor vandaag is de macro-economische agenda in Amerika niet gevuld met toonaangevende cijfers. Het eerstvolgende richtpunt kan de volgende raming van de economische groei van de Verenigde Staten over het eerste kwartaal van dit jaar zijn, maar alleen als deze sterk afwijkt, heeft dit naar verwachting een zichtbaar effect. Dit cijfer volgt donderdag. Vrijdag is voor de dollar-koers belangrijker met de publicatie van de Amerikaanse persoonlijke inkomens en bestedingen.

De dollar hield ten opzichte van de yen zijn kruit wel droog. "Zolang de Bank of Japan niets doet zal de yen niet van zijn plaats komen", aldus Boele.

Vandaag valt een optreden te verwachten van Mark Carney, de gouverneur van de Bank of England bij het ECB Forum in Portugal. Boele stelt dat dat zeker de aandacht zal trekken, "maar zolang de dollar onder druk blijft staan, is dat alleen maar goed voor het Britse pond", aldus de valutaspecialist.

De euro noteerde woensdagochtend op 1,1367 dollar en op 0,8871 Britse pond, een stijging met 0,3 procent. De dollar kostte op zijn beurt 112,31 Japanse yen, een vrijwel ongewijzigde koers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro blijft aan kracht winnen

Britse pond valt in de smaak na woorden gouverneur Bank of England.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag ruim boven de 1,14 dollar, ook al was er sprake van een vingerwijzing uit de hoek van de Europese Centrale Bank richting Draghi-watchers, die zijn visie verkeerd zouden hebben begrepen.

"De implicatie dat Draghi's woorden verkeerd zouden zijn uitgelegd, leverde aanvankelijk een euro/dollar-koers op van 1,1280", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Maar daarna ging de euro weer net zo hard omhoog. Iedereen slaat euro's in, waarmee de Europese munt in een nerveuze markt bepalend lijkt", aldus Maartens.

Maartens schat in dat met de huidige koers de euro aan de bovenkant van zijn trading range noteert. "Maar de 1,15 dollar werkt momenteel natuurlijk wel als een magneet", aldus de valutahandelaar.

Het Britse pond zit in de lift nu de Bank of England steeds meer de druk van de inflatie voelt. Die ligt met 2,9 procent duidelijk boven het streven van circa 2,0 procent. Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, hintte woensdag in Portugal op de toenemende kans dat de rente opwaarts wordt bijgesteld.

De euro noteerde donderdag op 1,1424 dollar, een stijging met 0,4 procent. Het Britse pond ging donderdag met 0,5 procent omhoog naar 1,2985 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro levert strijd met weerstand

Euro kan volgens Saxo Bank na doorbraak door 1,1430 dollar naar 1,18 dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft ten opzichte van de belangrijkste valuta onder druk staan, met name omdat er in de markt een toenemende verwachting leeft dat ook andere centrale banken in navolging van de Federal Reserve hun monetaire beleid aanpassen met uitzondering van de Bank of Japan.

"De euro bevindt zich momenteel op cruciaal punt, namelijk 1,1430, een technische weerstand", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank. "Gesteld dat de Europese munt daar vandaag op de laatste dag van de maand en het kwartaal doorheen breekt, dan ligt de weg naar 1,18 dollar open. Lukt dan niet dan is een daling naar 1,13 of 1,1250 dollar mogelijk, maar dat is dan wel de opmaat voor de volgende aanloop",aldus Jongbloed.

Voor vandaag is in dit licht een aantal macro-economische data van belang: de voorlopige Europese inflatiecijfers over juni, de persoonlijke inkomens en dito bestedingen van de Verenigde Staten over mei, met daarbij de PCE inflatie index, die de Federal Reserve belangrijk vindt in de bepaling van het rentebeleid. Verder wordt gelet op de inkoopmanagersindex van de Verenigde Staten over juni van Chicago en, in wat mindere mate, op het definitieve consumentenvertrouwen van de VS over juni, zoals deze wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Jongbloed ziet voor de dollar momenteel als enig risico aan de bovenkant de belastingplannen van de regering Trump. "Een nieuw zogeheten Homeland-programma kan het bedrijfsleven een behoorlijk impuls geven, omdat buitenlandse financien fiscaal aantrekkelijk naar de VS kunnen worden gebracht en dat levert vraag naar dollars op. Als die maatregel wordt geeffectueerd kan dat 0,05 of 0,06 dollar schelen", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar ziet op korte termijn na vrijdag in de G-20 in Hamburg de volgende incentive voor de verhouding tussen de euro en de dollar. "Daar gaan de grote landen aan de zijlijn bij elkaar zitten. In dat licht zie ik ook de uitspraken van de gouverneurs van de diverse centrale banken eerder deze week. Zowel Mario Draghi van de Europese Centrale Bank als Mark Carney van de Bank of England leken af te wijken van hetgeen ze eerder over het te voeren monetaire beleid te berde brachten".

Jongbloed raadt aan voorlopig ook de Duitse lange rente goed in de gaten te houden. "Het gat tussen die rente en de Amerikaanse tienjaarsrente wordt kleiner en dat voedt de vraag naar euro's", aldus Jongbloed.

Ondertussen lijkt het Britse pond met een zwakke dollar het niveau boven de 1,30 te willen consolideren. "Waar het momenteel wereldwijd gebeurt in valutaland is de kabel. Daar gaat heel veel invloed van uit. De euro speelt ondertussen met zijn opwaartse beweging de Zwitserse frank in de kaart. Die noteert lager en dat vindt de centrale bank van Zwisterland helemaal niet erg", aldus Jongbloed.

De euro noteerde vrijdag op 1,1424 dollar. Het Britse pond noteerde op 1,3012 dollar. De euro kostte 1,0940 Zwitserse frank tegen 1,0857 maandagmorgen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sterke opmars euro tegen dollar

Gepubliceerd op 30 jun 2017 om 21:17 | Views: 403

EUR/USD 22:11
1,14 0,00 (-0,16%)

LONDEN (AFN) - De euro heeft in het tweede kwartaal de sterkste waardestijging tegenover de dollar gekend sinds het derde kwartaal van 2010. De Europese eenheidsmunt trok met meer dan 7 procent in waarde aan tegen de Amerikaanse munt en staat nu op het hoogste niveau in ongeveer een jaar.

De euro zit in de lift door de verwachting op de financiële markten dat de Europese Centrale Bank (ECB) voorbereidingen treft om zijn soepele monetaire beleid in te perken door de rente te verhogen. Sinds dit voorjaar ging de euro in waarde omhoog, mede door opluchting over de verkiezingen in Nederland en Frankrijk, waarbij eurokritische partijen minder presteerden dan was gedacht.

De euro noteerde vrijdag op een stand van 1,1420 dollar.
voda
0
Valuta: druk op dollar nog niet weg

Yen onderhevig aan diverse factoren.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft ook deze week vooral tegen neerwaartse risico's aankijken, nu er geen al te fel rentebeleid door de Federal Reserve in het verschiet lijkt te liggen.

"De kans dat de Fed dit jaar nog één keer de rente verhoogt is inmiddels gedaald naar iets meer dan 50 procent en dat zet druk op de dollar. Alleen als er vrijdag een heel positief cijfer naar buiten komt, acht ik een stijgende dollar waarschijnlijk", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Koopman verwacht niet dat met de herdenking van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten dinsdag de eerste helft van de week erg dynamisch wordt. "Het accent ligt in de tweede helft met vrijdag het belangrijke banenrapport over juni", aldus Koopman.

Koopman schat in dat vrijdag de aandacht nog niet eens zo duidelijk uitgaat naar de banengroei, maar met name naar de loonontwikkeling. "Het probleem in de Amerikaanse arbeidsmarkt valt uiteen in drie aspecten met als voornaamste gevolg dat de Amerikanen nog te weinig perspectief ervaren om meer geld uit te gaan geven. De lonen liggen lager dan voor de financiële crisis, mensen die weer in het arbeidsproces zijn opgenomen hebben niet alleen een tijdelijk contract, maar werken ook nog eens veelal in deeltijd. Dat maakt dat er geen loononderhandelingen worden gevoerd", aldus Koopman.

De analist van Rabobank illustreert de ontwikkeling van de Amerikaanse inflatie ook aan de hand van cijfers van afgelopen vrijdag. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, nam in mei op maandbasis met 0,1 procent toe. Op jaarbasis was er sprake van een stijging met 1,4 procent, tegenover een stijging van 1,5 procent een maand eerder. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2,0 procent.

Koopman zag maandag de yen omlaag gaan. "Er speelden de munt enkele tegenstrijdigheden parten. Het Tankan-rapport over het tweede kwartaal was prima, maar de regerende partij van Japan heeft het bij verkiezingen in Tokio niet goed gedaan. Dat voedde de speculatie dat er diverse maatregelen genomen zouden kunnen worden om de twijfel aan het effect ven het lopende beleid weg te nemen. Verder trad er vertraging op in de groei van de Japanse industrie", aldus Koopman.

Vandaag is er vooral veel aandacht voor de Europese inkoopmanagersindexen die implicaties kunnen hebben voor de euro.

De euro noteerde maandag op 1,1404 dollar. De dollar noteerde op 112,62 yen, een stijging met 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar houdt winst voorlopig vast

Wall Street blijft dinsdag gesloten.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zit, sinds maandag goede Amerikaanse industriële inkoopdata van het Institute for Supply Management naar buiten kwamen, in de lift.

"De vraag is of dat een tijdelijke beweging is. Stel dat dat het geval is en de dollar weer terrein prijsgeeft, dan is er voor de Federal Reserve valutatechnisch gezien geen beletsel dit jaar de rente voor een derde keer te verhogen", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

Washington heeft baat bij een lage dollar vanwege de exportpositie van de Verenigde Staten. Een relatief dure dollar past in dit licht niet goed bij een beleid dat gericht is op renteverhogingen, omdat dat de dollar op een nog hoger niveau zet. "Zeker als andere centrale banken niets doen en hun rentes constant houden", aldus Maartens.

Illustratief voor het huidige sentiment in de valutamarkt zijn wat Maartens betreft de prijzen voor goud en zilver, die flink onder druk zijn komen te staan met een laagste koers voor goud in vier maanden tijd. Dat duidt er op dat beleggers een hogere risicobereidheid hebben.

Maartens refereerde dinsdag aan het besluit van de Reserve Bank of Australia om de rente op 1,5 procent te laten staan. "Het begeleidend commentaar bij dit besluit was alleen wat minder positief dan waar de markt vooraf op hoopte en zorgde voor druk op de Australische dollar", aldus de valutahandelaar.

Maartens voorziet voor vandaag weinig vuurwerk, aangezien Wall Street de deuren gesloten houdt in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag. "Het gaat deze week uiteraard om het grote banenrapport van de Verenigde Staten over juni. Daarbij wordt niet alleen gelet op de loonontwikkeling, maar toch ook op het cijfer zelf. Als de groei van het aantal banen de verwachting overstijgt, kan dat positieve gevolgen hebben voor de dollar", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdag op 1,1370 dollar tegen 1,1412 maandagmorgen rond de start van de Europese aandelenhandel. De dollar kostte vanochtend 112,94 yen. De Australische dollar daalde dinsdag 0,5 procent naar 0,7912 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: sterkere dollar in de ban van macrocijfers

Ook situatie Noord-Korea van invloed op valuta.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zit deze week vooralsnog in de lift, maar of dat zo blijft, zal sterk afhangen van de Amerikaanse macrocijfers in de rest van de week. "Als bijvoorbeeld de notulen van Fed op woensdagavond en de banencijfers en inkoopmanagersindices over juni meevallen, dan kan dat de dollar verder ondersteunen, maar als die data tegenvallen dan kan de munt zo maar een duw naar beneden krijgen", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

Boele merkte daarbij op dat veel handelaren naar redenen zoeken om de euro ten opzicht van de dollar te versterken. Daarbij kunnen ook de notulen van de Europese Centrale Bank op donderdag wellicht een rol spelen.

De valutaspecialist wees verder op de toenemende geopolitieke spanning vanwege de nieuwe raketlancering in Noord-Korea. "Als die spanning oploopt en de onzekerheid toeneemt, dan vluchten veel handelaren veelal in veilige havens. Normaal gesproken zit daar bij uitstek de Japanse yen bij, maar gezien de nabijheid van Noord-Korea, zou dat nu wellicht niet direct de eerste keuze zijn. En dan kom je toch weer bij de dollar uit en bijvoorbeeld de Zwitserse frank", lichtte ze toe.

De euro noteerde woensdagochtend op 1,360 dollar en het Britse pond stond op 1,2926 dollar. De dollar kostte 0,9642 Zwitserse frank en 113,2425 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg naar 93,6 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

In de week eindigend op 30 juni daalden de olievoorraden met circa 6,3 miljoen vaten tot 502,9 miljoen vaten.

De benzinevoorraden liepen terug met circa 3,7 miljoen vaten tot een totaal van 237,303 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met ongeveer 1,9 miljoen vaten daalden tot 150,422 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 92,5 naar 93,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro en dollar stabiel

Yen onder druk na woorden Kuroda.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar laat maandagochtend weinig beweging zien, terwijl de yen lager noteert tegenover andere belangrijke valuta, vanwege de belofte van de Bank of Japan de yield op tienjarig staatspapier bij te sturen waar nodig. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank tegen ABM Financial News.

Uit een regionaal economisch kwartaalverslag, het zogenaamde Sakura rapport, van de Japanse centrale bank bleek maandag dat de Bank of Japan over vijf van de negen regionale economieën in Japan positiever is geworden, als gevolg van een herstel in de productiesector en een aantrekkende arbeidsmarkt. Koopman meldde echter dat het economisch herstel waarschijnlijk niet heel lang zal aanhouden. Tegen het einde van het jaar voorziet Koopman een groeistagnering.

Daarnaast werkt volgens de marktanalist het sterke Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag nog door in de markt, "hoewel de loongroei tegenviel", aldus Koopman. De focus ligt deze week wat de marktanalist betreft bij de publicatie woensdag van industriële productiecijfers van de eurozone over mei. Ook kijkt de markt uit naar het rentebesluit van de Bank of Canada woensdag. Terwijl de markt rekent op een renteverhoging, verwacht Koopman dat de centrale bank de huidige rente zal handhaven.

Laatste punt van aandacht is de getuigenis van voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve woensdag over het monetair beleid voor het Huis van Afgevaardigden, gevolgd door een verklaring voor de Senaat een dag later. "Wij zijn gewoonweg benieuwd wat zij gaat zeggen", aldus Koopman.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar vlak op 1,1403, terwijl de Europese munt ten opzichte van de yen 0,3 procent won op 130,29. Ook de dollar noteerde 0,3 procent hoger ten opzichte van de yen op 114,27.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro en dollar houden elkaar in evenwicht

Echte katalysator ontbreekt momenteel.

(ABM FN-Dow Jones) Er was dinsdagochtend nauwelijks beweging op de valutamarkten, waarbij de euro redelijk stabiel bleef ten opzichte van de dollar.

"De markt is als een dood vogeltje", zei valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Het ontbreekt aan een echte marktkatalysator momenteel. De belangrijkste events zijn geweest en ik verwacht eigenlijk dat het tot september een beetje komkommertijd blijft."

Als de valutamarkten deze week in beweging komen, dan toch vooral door nieuws van en over de centrale banken, en dan met name van de Federal Reserve met woensdagavond het Beige Book, met daarin de economische vooruitzichten in de regio's in Amerika, en op woensdag en donderdagmiddag de hoorzitting van voorzitter Janet Yellen in het Amerikaanse Congres die in het teken staat van het monetaire beleid van de centrale bank.

"Wat vindt ze van de laatste inflatie- en banendata en behoudt ze haar toch wat havikachtige toon?", vraagt valutastrateeg Lukman Otunuga van FXTM zich af.

Voor die tijd kunnen beleggers dinsdag al aan de slag met de toespraken van een aantal centrale bank-prominenten, zoals hoofdeconoom van de Bank of England Andrew Haldane, bestuurslid van de Europese Centrale Bank Benoit Coeure en Fed-leden Neel Kashkari en Lael Brainard.

Eerder op de dag gaf de voorzitter van de San Francisco Fed, John Williams al een toespraak in het Australische Sydney. "Daar benadrukte hij opnieuw het belang van het afbouwen van de balans van de Fed", aldus Maartens. Verder zei Williams dat de Amerikaanse economie in dusdanig goede doen is, dat nog één renteverhoging dit jaar gerechtvaardigd is.

Valutahandelaar Maartens wees verder op het Britse pond dat onder druk zal blijven staan. "Het is toch de verwachting dat de Britse macro-economische cijfers verder zullen verslechteren de komende tijd", zei Maartens. Deze week kunnen beleggers op dat vlak aan de slag met Britse werkloosheid- en loongroeicijfers die voor woensdag geagendeerd staan.

De euro noteerde dinsdagochtend op 1,1390, tegen 1,1399 maandagavond bij het slot van Wall Street. Het pond steeg ten opzichte van de euro en de dollar met een krappe 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
noos
0
Ik weet nog dat in 2015 twee (geestelijk gestoorde) glazen bollenkijkers een voorspelling hebben gedaan over de EUR/USD:

Goldman Sachs:
www.businessinsider.com/goldman-sachs...

Deutsche Bank:
www.reuters.com/article/markets-forex...

Ik luister al jaren niet meer naar die zogenaamde "experts", nieuwsberichten stop ik waar de zon niet schijnt.
voda
0
CorrectieValuta: dollar afhankelijk van Yellen

Canadese renteverhoging volgens ABN AMRO al ingeprijsd.

(ABM FN-Dow Jones) De positie van de dollar ten opzichte van de euro en andere valuta zoals de Japanse yen zal sterk afhangen van de presentatie van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve voor het Amerikaanse congres op woensdag en donderdag. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

"Als Yellen kan overtuigen dat er dit jaar nog een renteverhoging komt, dan kan dat de positie van de dollar ondersteunen. Maar daar moet bij vermeld worden dat bestaande renteverhogingen in Europa, ook op staatsobligaties, de positie van de euro ook blijven ondersteunen", aldus de valutaspecialist.

Boele meldde verder dat de berichtgeving op de nieuwssite Politico, dat door veel andere media is overgenomen, dat de Amerikaanse president Donald Trump Yellen volgend jaar geen termijnverlenging zal geven, voor de valutamarkten geen grote verrassing is.

"De verwachting dat de Canadese centrale bank later vandaag de rente zal verhogen wordt breed gedragen en is al in de sterke koers van de Canadese dollar ten opzichte van de Amerikaanse dollar ingeprijsd. Mocht die renteverhoging er inderdaad komen, dan kan dat leiden tot winstnemingen en dus een daling van de koers van de Canadese dollar", voorspelde Boele.

Voor de positie van het pond sterling zijn volgens de valutaspecialist de Britse werkloosheidcijfers van vanochtend van belang. "Mochten die cijfers meevallen, dan kan dat een versterking van de sterling ten opzichte van de euro opleveren", zei Boele. Volgens haar werd de recente versterking van het pond mede aangejaagd door de verwachting dat de Bank of England nog dit jaar de rente zal verhogen. "Maar ik en velen met mij zijn er niet voetstoots van overtuigd dat die renteverhoging er ook daadwerkelijk gaat komen", aldus de analist.

Woensdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1459, de euro/sterling op 0,8939 en het dollar/yen op 113,4185.

Correctie: om juiste kopregel te vermelden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Amerikaanse dollar maakt pas op de plaats

Canadese dollar stijgt op hogere ramingen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdagochtend vlak ten opzichte van de Amerikaanse dollar, die herstelde van de daling van de Amerikaanse munt nadat voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve woensdag zei dat de rente niet heel veel verder omhoog hoeft. De Canadese dollar won terrein op de Amerikaanse munt na een verwachte renteverhoging en het Britse pond is hersteld op een toenemende kans op een renteverhoging. Dit zei valutaspecialist Paul Erdmann van Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Naast de neerwaartse druk door de woorden van Yellen op woensdagmiddag voor het Conges, leek de dollar ook onder druk te staan door "het gedoe" rond de familie Trump die in het Witte Huis huishoudt, zei Erdmann.

De onrust rondom Trumpgate en een Fed die zich weinig lijkt aan te trekken van een recente vergadering van centrale banken in het Portugese Sintra verzwakken de dollar steeds verder, volgens analisten Rabobank.

De euro stond woensdag rond 1,1400 dollar, nadat woensdag bijna de 1,15 werd aangetikt. Rabobank noemden het donderdag echter "een kwestie van tijd" voordat de barrière van 1,15 dollar geslecht zal worden, als deze dynamiek stand houdt.

Yellen zei tegen het Congres dat de rente slechts niet ver hoeft te worden verhoogd, om tot een neutraal monetaire beleid te komen. Beleggers kijken nu u naar de Amerikaanse producentenprijzen en het vervolg van de verklaring van Yellen voor het Congres donderdag.

De Canadese dollar steeg nadat de Canadese centrale bank een hogere groeiraming bekendmaakte en de rente verhoogde. Die verhoging was al door de markt ingeprijsd, zei Erdmann.

Het Britse pond herstelde van de daling van dinsdag, na economische cijfers van woensdag die beter dan verwacht waren, aldus Erdmann. De kans op een renteverhoging is daarmee toegenomen, denkt de valutaspecialist. Als de stemmen in de monetaire beleidscommissie van de Bank of England staken, heeft president Carney de doorslaggevende stem, zei de marktanalist.

Woensdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1406 de euro/sterling op 0,8821 en het dollar/yen op 113,09. De Canadese dollar stond op 0,7843 Amerikaanse dollar, tegen 0,773 dollar woensdagmiddag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Dollar lager na politieke tegenslag Trump

Gepubliceerd op 18 jul 2017 om 08:56 | Views: 2.525

EUR/USD 17:05
1,16 +0,01 (+0,84%)

LONDEN (AFN) - De dollar ging in waarde omlaag na de nieuwe politieke tegenslag voor de Amerikaanse president Donald Trump over zijn zorgwet. De euro steeg dinsdagochtend tot 1,1520 dollar, het hoogste niveau sinds mei vorig jaar.

In de Senaat is er geen Republikeinse meerderheid voor de nieuwe zorgwet van Trump die Obamacare moet vervangen. Twee Republikeinse senatoren kondigden aan tegen te stemmen. Die nieuwe domper voor Trump vergroot de twijfels op de financiële markten over de haalbaarheid van zijn politieke plannen zoals belastinghervormingen en investeringen in infrastructuur. Door die onzekerheid komt de dollar onder druk te staan.

Bij het sluiten van de Europese beurshandel op maandag was de euro nog 1,1470 dollar waard.
voda
0
Valuta: euro kan twee kanten uit

ECB bepaalt richting van euro.

(ABM FN-Dow Jones) De centrale banken domineren momenteel het sentiment op de valutamarkten en dan met name de Europese Centrale Bank en de toonzetting van voorzitter Mario Draghi.

"Als Draghi morgen dovish klinkt verwacht ik winstnemingen in de euro, maar als die mildheid uitblijft zitten we met de euro zo boven 1,17 dollar", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

Boele refereert daarbij aan de verkrapping van de financiële condities in het Europese speelveld met opgelopen lange rentes en een duurdere euro. "Dat kunnen voor de ECB redenen zijn om tapering voorlopig nog even in de ijskast te laten. Als Draghi donderdag daar echter geen indicaties over afgeeft, dan wordt dat voor de euro positief uitgelegd. De markt zit inmiddels long in de euro", aldus Boele.

Technisch ligt er voor de euro een weerstand op 1,1714 dollar. "Als de euro daar doorheen gaat, dan is er voorlopig ruimte, in eerste instantie richting 1,20 dollar", aldus de valutaspecialist.

De Bank of Japan is donderdag de tweede centrale bank die een rentebesluit neemt. Zij verwacht dat de bank niets doet. Ondertussen is het verschil tussen de tienjaarsrente van de Japan en de Verenigde Staten wel kleiner geworden, nadat de laatste omlaag kwam.

Het Britse pond blijft ondertussen onderhevig aan de visie van de Bank of England. Voorzitter Mark Carney wijzigde zijn mening over de inflatietrend niet, nadat dinsdag de inflatiecijfers over juni onder de verwachting uitkwamen. Carney wil dat de inflatie voor langere tijd boven de doelstelling van circa 2 procent blijft. Boele ziet voor het pond voor donderdag de Britse detailhandelsverkopen over juni als het eerstvolgende, belangrijke richtpunt.

De euro noteerde woensdag op 1,1532 dollar, nadat dinsdag nog een koers van 1,1582 op het bord had gestaan. Het Britse pond noteerde op 1,3041 dollar. De dollar kostte woensdag 112,05 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: euro omlaag na milde ECB

Geen aanpassing forward guidance.

(ABM FN-Dow Jones) De euro is donderdag wat weggezakt na het verschijnen van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De munt daalde van 1,1500 naar 1,1480 dollar.

Zoals verwacht liet de ECB de belangrijkste rentestanden ongemoeid. Het belangrijkste rentetarief bleef daarmee staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent. De referentie dat de rentes voor langere periode op dit niveau blijven, of in elk geval tot na het aflopen van het QE-programma, bleef staan.

Aan de maandelijkse obligatie-opkopen van 60 miljard euro werd ook niet getornd. En dat terwijl de markt er rekening mee hield dat de ECB ook hier de verwijzing zou kunnen aanpassen.

"Dat de forward guidance zo blijft, wordt door de markt als mild opgevat", concludeerde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Was de guidance aangepast, dan was de euro gestegen."

De ECB benadrukte donderdag in het rentebesluit juist dat indien de vooruitzichten minder gunstig worden, of indien de financiële omstandigheden inconsistent worden met verdere vooruitgang naar een aanhoudende verandering in het beloop van de inflatie, de centrale bank dan klaar staat om het opkoopprogramma wat betreft omvang en/of duur uit te breiden.

Volgens Aslam lijkt het erop dat de ECB koste wat kost wil voorkomen dat de markt in paniek raakt. Dat betekent tegelijkertijd ook dat voorzitter Mario Draghi tijdens zijn persconferentie vanaf half 3 creatief zal moeten omgaan met het creëren van wat dubbelzinnigheid om de markt toch enigszins voor te bereiden op een geleidelijke afbouw van de stimuleringsmaatregelen.

Vuurwerk verwacht de marktanalist echter niet omdat Draghi zijn kruit vermoedelijk droog houdt tot aan de jaarlijkse centrale bankiersbijeenkomst in Jackson Hole eind augustus.

Marktstrateeg Jan von Gerich van Nordea wees erop dat het feit dat de forward guidance niet is aangepast, onderstreept dat de centrale bank echt meer tekenen wil zien dat de kerninflatie aantrekt, voordat men concreet gaat verwijzen naar beleidsveranderingen.

De Europese aandelenmarkten zijn na het rentebesluit verder opgelopen. De Duitse tienjaarsrente daalde met 3 basispunten tot 0,53 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro krijgt impuls van Fed

Rentebesluit Amerikaanse centrale bank kende weinig verrassingen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert donderdag ten opzichte van de dollar licht lager, nadat de Europese munt na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve woensdag nabeurs nog een stevige impuls kreeg. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij tegen ABM Financial News.

"De markt stond woensdag volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve", aldus Maartens. "Zoals verwacht handhaafde de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven. Daarnaast gaf de Federal Reserve aan relatief snel te gaan beginnen met het afbouwen van de balans van de centrale bank", voegde hij toe. Na de bekendmaking daalde de dollar en liep de euro op. Van deze beweging werd vanochtend weer iets prijsgegeven.

Volgens de valutahandelaar ligt de actie ook donderdag met name op het vlak van de euro/dollar. Het Britse pond ligt er volgens Maarten "vrij rustig" bij.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1718, versus 1,1728, terwijl het Britse ten opzichte van de Amerikaanse munt op 1,3129 noteerde. De euro noteert ten opzichte van het Britse pond 0,2 procent lager op 0,8927.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro blijft duur.

Speculanten hebben posities structureel gedraaid.

(ABM FN-Dow Jones) De euro handhaaft zich maandag boven 1,17 dollar, na een maandenlange koersstijging, waarin de posities van valutaspeculanten zoals hedgefondsen structureel zijn gedraaid ten gunste van de euro.

Analist Teeuwe Mevissen van Rabobank verwacht dat de beslissende beweging in de aankomende drukke week met macro-economische cijfers zal plaatsvinden op vrijdag, wanneer het officiële Amerikaanse banenrapport uitkomt. "Dat is toch wel het belangrijkste cijfer van de maand."

Bij beter dan verwachte cijfers kan dit de euro iets laten dalen ten opzichte van de dollar.

Sowieso denkt Mevissen dat een 'pullback' voor de eurodollar niet kan worden uitgesloten, omdat er in de laatste anderhalve maand, waarin de eenheidsmunt steeg van circa 1,11 dollar medio juni tot 1,17 dollar nu, eigenlijk geen noemenswaardige terugval is geweest sinds midden juni. In de eerste vijf maanden van het jaar werden toppen steeds gevolgd door een terugval of stagnatie van de koers.

Volgens Mevissen zijn de posities van speculatieve valutabeleggers, zoals hedgefondsen, de afgelopen maanden structureel gedraaid van longposities in de dollar naar longposities in de euro, nu de aandelenmarkten in de Verenigde Staten 'priced for perfection' zijn. Daarbij is er behoorlijk wat vertrouwen in Europa en durven mensen weer meer risico te nemen, waardoor ze eerder op de euro dan in de dollar inzetten.

De positief ontvangen uitslag van de Franse verkiezingen, waar niet de populistische en EU-kritische partij van Marine Le Pen maar die van de meer hervormingsgezinde pro-Europese Macron aan de macht kwam, is volgens Mevissen "een van de dingen" die hebben gezorgd dat valutaspeculanten hebben ingezet op een duurdere euro.

Naast het banenrapport van vrijdag zullen de Europese groeicijfers van dinsdag en het ADP-banenrapport van woensdag ook voor enige beweging kunnen zorgen deze week, zei Mevissen, terwijl het rentebesluit van de Bank of England de koers van het Britse pond kan beïnvloeden.

De euro noteerde maandagochtend op 1,1726 dollar, iets lager dan de 1,1759 dollar bij het sluiten van Wall Street vrijdag.

Tegenover het Britse pond daalde de euro een fractie tot 0,8940, terwijl de munt 129,71 Japanse yen waard was, 0,2 procent minder dan vrijdagavond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro weer hoger op inflatie en puinhoop regering VS

Eenheidsmunt koerst ruim boven 1,18 dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft zijn opmars deze week voortgezet en noteerde dinsdag ruim boven 1,18 dollar, nadat de koers maandag voor het sluiten van de Europese beurzen opnieuw een sprong omhoog maakte.

Volgens valutahandelaar Francis van Esch van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij had die beweging te maken met een combinatie van dollarzwakte en eurosterkte. Ook ten opzichte van andere valuta ging de euro omhoog, hoewel de Britse pond gelijke tred hield.

Als reden voor de dollarzwakte noemde Van Esch de 'bende' in de Amerikaanse regering. Daar ruimde de nieuwe perschef Anthony Scaramucci maandagavond het veld, slechts tien dagen na zijn benoeming. Hij moest vertrekken op last van de nieuwe stafchef John Kelly van het Witte Huis. De vorige stafchef, Reince Priebus, werd vorige week door Trump ontslagen kort nadat de kersverse perschef Scaramucci hem in een interview in grove bewoordingen had belasterd.

"Trump probeert de boel op orde te krijgen maar het zijn net vlooien die alle kanten opspringen", zei Van Esch over de instabiele entourage van de Amerikaanse president.

De reden voor de eurosterkte was volgens Van Esch de geleidelijk oplopende inflatiecijfers, die een signaal zijn dat de ECB iets gaat doen aan zijn opkoopprogramma.

De consumentenprijzen in de eurozone stegen in juli, net als een maand eerder, met 1,3 procent, terwijl de kerninflatie verbeterde van 1,1 naar 1,2 procent.

Dat is goed voor de euro. De Zwitserse frank heeft zwaar te leiden van de hogere renteverwachtingen voor de euro, waardoor het verschil met de negatieve Zwitserse rente alleen maar verder dreigt toe te nemen.

De euro noteerde dinsdagochtend rond 1,1826 dollar, tegen 1,1840 bij het slot van Wall Street en 1,1785 bij het sluiten van de Amsterdamse beurs maandag. Voor de openingsbel in New York stond de munt maandag nog op 1,1730 dollar.

Ten opzichte van het Britse pond noteerde de munt min of meer stabiel op 0,8952 pond, en ten opzichte van de Zwitserse frank steeg de euro verder tot 1,1421. Een week geleden was de euro nog 1,11 frank waard.

De Australische dollar stond dinsdag onder druk. Aanvankelijk reageerde de munt nauwelijks op het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia, dat de rente handhaafde op 1,50 procent, maar uiteindelijk kwam de Aussie toch onder druk te staan, nadat de RBA in een toelichting zei dat de waardestijging van de munt ten opzichte van de Amerikaanse dollar weleens nadelig kon zijn voor de groei van de Australische economie. Nadat de Australische dollar even verhandelde op 0,8040 Amerikaanse dollar, zakte de munt gedurende de ochtend terug tot onder de 0,80 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: sterke euro belangrijkste thema op valutamarkt

Tweetal sprekers Fed en banenrapport ADP belangrijkste focuspunten woensdag.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdagochtend hoger ten opzichte van de dollar, waarmee de kracht van de Europese munt opnieuw het hoofdthema is op de valutamarkten. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij tegen ABM Financial News.

"De sterke euro en zwakke dollar zijn de hoofdthema's op de valutamarkt", aldus Maartens. "De markt is nog steeds in de ban van [president] Donald Trump en de daaruit voortvloeiende verzwakking van de dollar", voegde hij toe. De publicatie van het banenrapport door loonstrookjesverwerker ADP voor juli later op de dag en een tweetal sprekers van de Federal Reserve kunnen volgens de valutahandelaar mogelijk wat lucht geven aan de Amerikaanse munt.

Donderdag verschuift de aandacht volgens Maartens vanwege het rentebesluit en het inflatierapport van de Bank of England naar het Verenigd Koninkrijk en het Britse pond.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1828, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8947. Het Britse pond steeg ten opzichte van de dollar 0,1 procent tot 1,3217, terwijl de dollar ten opzichte van de Japanse yen 0,4 procent aandikte tot 110,77.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
864,55  -0,80  -0,09%  15:47
 Germany40^ 17.747,50 -0,13%
 BEL 20 3.812,32 +0,47%
 Europe50^ 4.915,15 +0,02%
 US30^ 37.819,07 +0,24%
 Nasd100^ 17.529,68 +0,14%
 US500^ 5.029,76 +0,20%
 Japan225^ 37.934,21 +0,50%
 Gold spot 2.381,01 +0,85%
 EUR/USD 1,0650 -0,20%
 WTI 82,07 -0,17%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +8,30%
JUST EAT TAKE... +5,44%
Air France-KLM +3,77%
Alfen N.V. +2,71%
Flow Traders +1,99%

Dalers

Pharming -8,75%
PostNL -6,07%
ASMI -5,41%
Avantium -4,07%
BESI -2,81%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront