Almunda Professionals (vh Novisource) « Terug naar discussie overzicht

Novisource, nieuwe parel op Damrak?

325 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Benlurker
0
Wat is er vandaag aan de hand? Wie heeft voor deze sterke daling (>7%)een duidelijke verklaring?
[verwijderd]
0
quote:

BenCage schreef op 15 juni 2017 11:46:

Wat is er vandaag aan de hand? Wie heeft voor deze sterke daling (>7%)een duidelijke verklaring?
Weinig tot geen handel + radiostilte?
Zijn er al geruchten wat betreft omzetcijfers die over een maand of 2 gepubliceerd gaan worden?
DeZwarteRidder
0
Houders Novisource willen stukken converteren

Gepubliceerd op 25 jul 2017 om 08:50 | Views: 171

Novisource 09:00
1,87 +0,00 (+0,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Een aantal Novisource-aandeelhouders van aandelen A heeft ,,actief te kennen gegeven'' de stukken te willen converteren in aandelen B. Alle andere houders van aandelen A hebben bij navraag door Novisource laten weten tevens te zullen converteren als de mogelijkheid daartoe wordt geboden, aldus de onderneming dinsdag.

De verwachting is dat de aandelen B die voortkomen uit conversie op of omstreeks 27 juli zullen worden genoteerd aan Euronext. Het betreft, bij volledige conversie, 10.113.923 aandelen.
DeZwarteRidder
0
Door de conversie komen er veel nieuwe aandelen bij, dus normaliter gaat de koers flink flink dalen.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 juli 2017 09:42:

Door de conversie komen er veel nieuwe aandelen bij, dus normaliter gaat de koers flink flink dalen.
Ze worden enkel vrij verhandelbaar. Het totaal te verhandelen aantal aandelen stijgt. Dit hoeft niet per definitie een dalende koers te betekenen. Aan daghandel is in dat geval wel wat meer te verdienen.

Via kennis vernomen dat de hut wel goed draait, dus mooie cijfers te verwachten volgende maand.
Jan Willem
0
Per 31-12-2016 pag 10 jaarrapport 2016 aandeelhouders,

Business holding BV 24.1
Robell BV 23.9
Phase two holding BV 24.1
Value8 NV 21.3
Totaal 93.4 %

Vooralsnog is er weinig omzet, en is mijn veronderstelling dat er behoorlijke cijfers nodig zijn om dit share eens uit de impasse te krijgen .

DeZwarteRidder
0
Novisource realiseert belangrijke stijging van de omzet en fors hogere winst
Nieuwegein, 24-08-2017
Hoofdpunten eerste halfjaar 2017 t.o.v. zelfde periode 2016

· De totale omzet is toegenomen met 12,3% tot € 10,6 miljoen (2016: € 9,4 miljoen), waarbij de groei van omzet met eigen personeel doorslaggevend is (+ 45,1%);

· De recurring EBITDA bedroeg € 0,9 miljoen ten opzichte van een verlies van € 0,4 miljoen een jaar eerder. Een toename van € 1,3 miljoen. De relatieve winstgevendheid op recurring EBITDA niveau bedroeg 8,3% over de eerste 6 maanden;

· Het netto resultaat bedroeg € 0,4 miljoen ten opzichte van een verlies van € 0,9 miljoen in 2016. Het resultaat van 2017 is inclusief de kosten, die gemaakt zijn voor de acquisitie van Opdion Services BV en kosten die gemoeid zijn met de conversie van alle aandelen naar beursnotering;

· De acquisitie van Opdion Services BV Services BV draagt sinds 1 januari 2017 direct positief bij aan het resultaat en de integratie verloopt voorspoedig;

· Het eigen vermogen is gestegen naar € 3,9 miljoen euro (2016: € 2,5 miljoen);

· De cashpositie bleef sterk en bedroeg ultimo juni ruim 6,3 miljoen euro (2016: 2,7 miljoen euro);

· De solvabiliteit, waarbij het eigen vermogen wordt uitgedrukt in een percentage van het balanstotaal, is met 31,1% (2016: 37,8%) op een bevredigend niveau gebleven.



Philip van Blanken, CEO Novisource N.V., over de resultaten:
Novisource is het jaar erg goed begonnen. We zien een blijvend hoge vraag uit de markt die tot een hoge bezettingsgraad heeft geleid. Daarnaast slagen we er steeds beter in om groei met eigen medewerkers te realiseren en verwachten we dat deze trend zich in de tweede helft van 2017 doorzet. De investeringen in recruitment beginnen zich meer en meer te vertalen in groei met eigen medewerkers. Zo starten er per 1 september aanstaande 10 nieuwe medewerkers en is de funnel met kandidaten goed gevuld. Het geacquireerde Opdion Services BV draagt positief bij aan de groei in omzet en resultaat en de samenwerking tussen Opdion Services BV en de andere onderdelen van Novisource verloopt goed. Alhoewel de omzet met ZZP-ers in de eerste helft van 2017 lager lag, zien wij de daar ook geleidelijk aan een kentering optreden naar meer inzetten. Het relatieve winstniveau van 8,3% op recurring EBITDA niveau sterkt ons ook in de overtuiging dat de komende jaren een groei naar tenminste 10% mogelijk is. De tweede helft van 2017 zien wij met vertrouwen tegemoet waarbij we uitgaan van een recurring EBITDA in een bandbreedte van 1,6 tot 2 miljoen euro.

Voor wat betreft de strategische positionering van Novisource onderzoeken we momenteel in overleg met de Raad van Commissarissen alle mogelijkheden die er zijn. In dat kader is het relevant om te vermelden dat Novisource in een vergevorderd stadium is met de verkoop van Diesis Consulting BV aan de huidige directeur Tino Wendriks. De beslissing om Diesis op zelfstandige basis verder te laten gaan, is ingegeven door de beperkte synergie tussen de dienstverlening van Diesis en Novisource. Naar verwachting zal de verkoop op korte termijn gefinaliseerd worden. De opbrengst van de verkoop zal een verdere versterking van de cashpositie en investeringsruimte van Novisource bewerkstelligen. Financiële details worden bij de finalisering van de deal bekend gemaakt.



Nadere toelichting resultaten in het eerste halfjaar van 2017

In het eerste halfjaar van 2017 realiseerde Novisource een omzet van € 10,6 miljoen, een toename met 12,3% t.o.v. de vergelijkbare periode in 2016. Deze toename was geheel het gevolg van groei van de omzet met eigen personeel. Binnen het onderdeel B-street (sinds 1 juli 2017 ook actief onder de naam Novisource Contracting Services BV) dat zich volledig richt op bemiddeling ZZP-ers en contracthandling, is een lagere omzet gerealiseerd dan in het vergelijkbare halfjaar 2016. Deze omzetdaling deed zich voor bij de ZZP activiteiten. Dit heeft geleid tot circa € 0,8 miljoen minder omzet in het eerste halfjaar van 2017 en een margeverlies van € 0,14 miljoen. Het effect hiervan wordt opgevangen met groei van omzet met eigen personeel. Voor wat betreft de contracthandling die B-street uitvoert voor relaties zal vanaf 1 januari 2017 niet meer de volledige bruto omzet verantwoord worden maar alleen de netto omzet (bruto omzet minus kostprijs inkoop derden). Daarnaast zijn ook de debiteuren- en crediteurenposities voor deze soort van omzet gesaldeerd. Door deze wijziging is er naar onze mening een zuiverder weergave van de omzet en relatieve winstgevendheid van Novisource in zijn geheel. De vergelijkende cijfers met 2016 zijn dan ook aangepast zodat “appels met appels” vergeleken worden.

De activiteiten van de Raad van Bestuur in de komende maanden zijn gericht op verdere versterking van Novisource waarbij naast autonome groei de aandacht ook gericht blijft op acquisities. Daarnaast zal de strategische positionering van Novisource nader uitgewerkt worden waarbij alle opties worden overwogen. De mogelijk aanstaande verkoop van Diesis Consulting BV is een onderdeel van de aanscherping van het Novisource profiel.

Meer informatie vindt u in het halfjaarbericht.

Arie S
0
Ben er niet van onder de indruk. Duurt ook al heel lang voordat het bedrijf winst maakt . Nu minimale winst Koers winst verhouding nog veel te hoog. conclusie aandeel te duur
[verwijderd]
0
quote:

Arie S schreef op 24 augustus 2017 10:25:

Ben er niet van onder de indruk. Duurt ook al heel lang voordat het bedrijf winst maakt . Nu minimale winst Koers winst verhouding nog veel te hoog. conclusie aandeel te duur
Management is onlangs vervangen. Je ziet gelijk een flinke omkeer in meer omzet en meer winst, daardoor is deze prijs prima.
DeZwarteRidder
0
quote:

KarenT schreef op 24 augustus 2017 13:52:

Zou mooi staan als dividend
Misschien kun je er een ijsje van kopen...
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 augustus 2017 13:54:

[...]
Misschien kun je er een ijsje van kopen...
4 cent per aandeel?
Kan er in ieder geval om met een nieuwe elektrische fiets dan
[verwijderd]
0
Novisource rondt verkoop Diesis Consultancy af

Nieuwegein, 28-08-2017

Novisource heeft de vorige week aangekondigde verkoop van Diesis Consultancy B.V. (Diesis) afgerond. Novisource heeft 100% van de aandelen verkocht aan de huidige directeur Tino Wendriks.

De beslissing om Diesis op zelfstandige basis verder te laten gaan, is ingegeven door de beperkte synergie tussen de dienstverlening van Diesis en Novisource. De opbrengst van de verkoop geeft een verdere versterking van de cashpositie en investeringsruimte van Novisource. Met de verkoop van Diesis zal een boekwinst worden gerealiseerd van circa 0,4 miljoen euro.
Arie S
0
voda
0
Vermeire weg als commissaris bij Novisource

Gepubliceerd op 30 nov 2017 om 09:02 | Views: 614

Novisource 14:40
1,80 +0,19 (+11,46%)

NIEUWEGEIN (AFN) - Eddy Vermeire, voorzitter van de raad van commissarissen van Novisource, treedt per direct terug om gezondheidsredenen. Hij treedt ook terug uit de raad, aldus Novisource donderdag.

Duco Wildeboer zal met onmiddellijke ingang de rol van voorzitter van de raad overnemen, aldus het bedrijf in een verklaring.
voda
0
Sam-Sin verkleint belang in Novisource fors

Kapitaalbelang van ruim drie procent.

(ABM FN-Dow Jones) R.M.G. Sam-Sin heeft een fors kleiner belang in Novisource gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 25 november 2017.

Sam-Sin meldde een kapitaalbelang van 3,26 procent met een dito stemrecht.

Op 13 februari 2014 meldde Sam-Sin nog een kapitaalbelang van 24,27 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
325 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 12:10
Koers 1,220
Verschil -0,100 (-7,58%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 622
Volume gisteren 55

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront