Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wake Up!

6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

Up2020 schreef op 14 juni 2017 19:38:

BREDA (ANP) - Het voortbestaan van rederij Vroon is allerminst zeker. De reder met hoofdkantoor in Breda kwam door de malaise in de sector in de problemen. Nieuwsblad Transport meldt op basis van het jaarverslag dat het bedrijf mogelijk niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Een woordvoerder van Vroon wilde niet inhoudelijk op de kwestie reageren. Bij Vroon werken wereldwijd 4000 mensen. Het is een van de grotere rederijen van Nederland.
Nooit gedacht dat Piet Vroon van zijn troon zou vallen. Het is een icoon in Nederland.
Is dat een gevolg van de aantrekkende economie?
DeZwarteRidder
0
Dit is zeker een gevolg van de aantrekkende economie:
------------------------------------------------------
Nieuw wereldrecord voor champagneglasstapelaar
Gisteren, 23:25

KAATSHEUVEL - Champagnetorenbouwer Luuk Broos uit Kaatsheuvel heeft zijn eigen wereldrecord verbeterd. Hij stapelde woensdagavond in Madrid 50.166 champagneglazen op elkaar, opnieuw goed voor een vermelding bij Guinness World Records. Dat meldt Omroep Brabant.

Met het plaatsen van het laatste glas op de bijna 7,5 meter hoge toren was het wereldrecord nog niet verbroken. De toren moest nog worden 'ingezegend' met een magnumfles champagne. Als de champagne niet soepel door de piramide was gevloeid, zou het record ongeldig zijn geweest. "Gelukkig ging het allemaal goed. Dit is het mooiste wat ik meegemaakt heb in veertig jaar ondernemen."

Broos had al een vermelding bij Guiness. Zijn oude officiële record stond op 43.680 glazen. Dat vestigde hij in 2008 in Antwerpen. De ondernemer verbeterde zijn record in Madrid op verzoek van een champagnegigant.
DeZwarteRidder
0
Roze bril komt meer Nederlandse mannen duur te staan
Aan bedelstaf door golddigger
2 uur geleden Roy Klopper

De vaak blinde liefde voor op hun kapitaal jagende buitenlandse liefjes brengt Nederlandse mannen over de hele wereld aan de bedelstaf.

De oplichtingspraktijken die momenteel in Gambia inzet zijn van een rechtszaak van de Nederlander Roelof Karel (61) tegen zijn Senegalese ex-vriendin Aisha, staan geenszins op zichzelf. Nadat De Telegraaf gisteren het relaas publiceerde van de berooide Leidse zakenman die in West-Afrika aan de bedelstaf zit terwijl zijn ex-vriendin prinsheerlijk in Zoetermeer vertoeft, stroomden reacties binnen van lotgenoten vanuit de hele wereld.

Schrijnend is het verhaal van de 51-jarige Michel de Ruiter. „Ik zwerf al twee jaar in Manilla op de Filipijnen. Ik leef tussen de kakkerlakken en ratten die zo groot zijn als een kat. Ik eet uit prullenbakken en vergaar wat geld door dagelijks plastic flessen op te halen en te verkopen. Ik weet niet hoe lang ik het nog volhoud, maar een vliegticket naar Nederland is voor mij onmogelijk te betalen.”

De Ruiter zegt te zijn opgelicht door een Filipijnse liefde die hij tekenbevoegdheid gaf voor zijn bloeiende bedrijven in het Spaanse Alicante en in Manilla. „Dat was alles wat ze nodig had om in oktober 2013 de beide firma’s op haar naam te zetten. Kantoren, bankrekeningen en mijn huis zijn geplunderd. Ze leeft nu in Den Haag met mijn kind op kosten van de belastingbetaler. Ze bezit na het plukken van mij veel vastgoed op de Filipijnen, waarvan haar familie rijkelijk leeft. Maar in Nederland doet ze met succes zielig tegenover de sociale dienst en leeft ze zo sober mogelijk.”

Oud-Amsterdammer Erich List beleefde een financieel drama in Uganda waar zijn ex-vrouw vandaan komt. „Met het erfdeel van mijn moeder heb ik buiten Kampala een bungalow met grond gekocht. Omdat ik ouder ben dan zij, liet ik het op haar naam zetten. Na zeven jaar huwelijk en de geboorte van onze dochter vroeg ze een scheiding aan waarbij ze me van de meest verschrikkelijke zaken betichtte.”

De rechter pruimde de beschuldigingen van de Afrikaanse niet en bepaalde dat alle bezittingen eerlijk moeten worden verdeeld. Daarvan trekt ze zich volgens List niets aan: „Mijn advocaat is nu al twee jaar bezig om haar te bewegen met de verkoop te beginnen van het op 300.000 euro getaxeerde huis. Intussen krijgt ze een uitkering in Amsterdam, waar zij het woonrecht kreeg van ons appartement. Omdat ik in Oostenrijk snel aan een betaalbare woning kon komen, ben ik na 50 jaar noodgedwongen teruggekeerd naar mijn geboorteland”, aldus List.

Het kan ook goed misgaan met dames uit minder exotische oorden. Mannen verhalen uitgebreid over hoe ze aan de rand van een faillissement geraakten door exen uit landen als Canada en Macedonië. Anderen waarschuwen voor Ghanese dames die blij met de tijding komen dat ze zwanger zijn: „Laat altijd een dna-test uitvoeren, want vaak is het van een ander en betaal je jarenlang voor een kind dat totaal niet van jou is”, aldus een bedrogen Zuid-Hollander die anoniem wil blijven.

Na het relaas van de oud-Leidenaar Roelof Karel komt ook Azad Oberoi met zijn verhaal. Hij was eerder getrouwd met de in Zoetermeer wonende Senegalese Aisha, die nu in Gambia door Karel voor de rechter is gedaagd. „Ook mij heeft ze opgelicht voor zeker 50.000 euro. Toen ik haar in Gambia ontmoette, was ze broodmager en deelde ze één onderbroek met drie zusjes. Ik heb haar vader laten helpen door een arts en haar broer uit de gevangenis gehaald. Kostte me kapitalen.”

Oberoi: „Na een paar jaar en veel contacten met Senegalese mannen verdween ze plots naar een blijf-van-mijn-lijfhuis en betichtte me ervan dat ik van onze twee zoons terroristen wilde maken. De rechter maakte gehakt van dat verhaal. Onze oudste zoon, die ze zowel fysiek als psychisch mishandelde, woont nu bij mij in het Belgische Brasschaat. De ander zit bij haar in Zoetermeer. Hij wordt overladen met dure spullen waarvan niemand weet hoe ze die betaalt.”

Woordvoerster Fleur van Eck van de Fraudehelpdesk is niet verbaasd over de verhalen: „Ook hier hebben we tal van dossiers van mensen die zijn opgelicht nadat ze hun hart waren verloren. De liefde wordt door kwaadwillenden uit bijvoorbeeld West-Afrika of Oost-Europa gebruikt als aas, waarna wordt gevraagd om te investeren in huizen of anderszins.”

Volgens de Fraudedesk is het leed vaak niet te overzien. „Slachtoffers zijn niet alleen hun geld, maar ook hun geliefde en het geloof in de goedheid van de medemens kwijt.”

www.telegraaf.nl/reportage/28394355/_...
pietje-2005
0
Weer eens wat anders dan al die slavinnen-verhalen.
Gebeurt ook met heel erg blanke hollandse meiden, trouwens, die eventueel een man vakkundig uitkleden !
Wat nou: zwakke geslacht ? ;-)
[verwijderd]
1
Fearing Terrorism, Germany Wants To Fingerprint 6-Year-Old Children And Force Smartphone Surveillance
www.activistpost.com/2017/06/fearing-...
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
Chinese satelliet stuurt 'onhackbare' communicatie over 1.200 kilometer

Gepubliceerd: 18 juni 2017 10:52 Laatste update: 18 juni 2017 10:52

Een Chinese satelliet heeft kwantumtechnologie gebruikt om 'onhackbaar' te communiceren over een afstand van 1.200 kilometer. Dat is een verveelvoudiging van het eerdere record.

Het team van Chinese wetenschappers schrijft over deze week over het experiment in Science. Bij de communicatie werd gebruikgemaakt van 'kwantumverstrengeling'.

Door dat fenomeen kan één deeltje een effect hebben op een 'tweeling' op grote afstand. Wetenschappers weten niet precies hoe het fenomeen werkt, maar kwantumverstrengeling maakt het theoretisch gezien mogelijk om over zeer lange afstanden zonder vertraging te communiceren, terwijl die communicatie niet kan worden afgeluisterd.

In 2015 hadden Delftse wetenschappers een wereldprimeur door twee deeltjes te laten verstrengelen over een afstand van 1,3 kilometer. Een jaar later lanceerde China zijn satelliet om kwantumverstrengeling in de ruimte te testen over nog veel langere afstanden.
Superpositie

Tijdens het succesvolle experiment communiceerde een deeltje op de aarde met een deeltje in de satelliet.

Zij bevonden zich eerder in een 'superpositie', waarbij de deeltjes tegelijk verschillende kwantumeigenschappen kunnen hebben. Pas als een van de deeltjes wordt geobserveerd krijgt hij één kwantumstaat, en verandert het gekoppelde deeltje mee. Nobelprijswinnaar Albert Einstein noemde dit fenomeen 'spooky action at a distance' (spookachtige actie op afstand).

Omdat er tussen de twee deeltjes geen meetbare transmissie zit, denken wetenschappers dat kwantumverstrengeling kan worden gebruikt om veilig te communiceren.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
In een klap kan Nederland alle staatsschuld aflossen...!! (zie FD.nl)

De Nederlandse overheid is zo aardig geweest om mensen pensioenvermogen op te laten bouwen en ze niet vooraf, maar pas op het moment dat ze het geld willen aanspreken te belasten. Inmiddels zit er zo'n €1500 mrd in de pensioenpotten. Volgens deskundigen is de claim van de overheid op dat bedrag bijna 30%, ofwel €450 mrd. Laat dat nu overeenkomen met de omvang van onze staatsschuld.

Een nieuw kabinet kan met een pennenstreek de latente belastingclaim naar voren halen en de leningen voortijdig aflossen, of als dat juridisch lastig ligt, in de markt opkopen. De pensioenfondsen houden na de verkoop ruim €1000 mrd over die voortaan belastingvrij kan worden uitgekeerd. Voor de deelnemers verandert er netto niets.

Wat wel verandert is dat wij onze staartrisico's fors verminderen. Claims zijn leuk, maar als tegenpartijen botweg weigeren te betalen, is het spaargeld weg. Denk eens aan een Italië dat de euro verlaat en onze euroclaims alleen nog maar in waardeloze nieuwe lires wil voldoen. Of wat dacht u van de vergrijzing in Duitsland. Honderden miljarden hebben we er uitstaan. Dat geld moet te zijner tijd door miljoenen minder werkende Duitsers worden opgehoest, naast het geld dat ze voor hun eigen ouderen moeten zien te verdienen. Er is een reden waarom Berlijn zo'n streng begrotingsbeleid voert.

Op zijn beurt hoeft Den Haag geen rentelasten meer te voldoen als de staatsschuld is afbetaald. Op de website van de Rijksoverheid zie ik dat dit jaarlijks €6,4 mrd scheelt, elk jaar weer. Dat geld hoeft dus ook niet meer geïnd te worden. De vraag of in Nederland de lonen omhoog zouden moeten of de lasten omlaag wordt meteen irrelevant.
DeZwarteRidder
0
Saté op Bali blijkt hondenvlees
1 uur geleden

DENPASAR - Wel eens een sateetje gegeten op Bali? Dan bestaat de kans dat je hondenvlees hebt verorberd, in plaats van kip of varken. Straatverkopers die de gegrilde spiesjes verkopen, maken de snack vaak van straathonden die onder erbarmelijke omstandigheden in de voedselindustrie terechtkomen. De dieren worden op straat opgejaagd, om vervolgens in kooien te worden gestopt. Uiteindelijk worden ze gedood en wordt hun vlees op straat verkocht.

Dat zegt althans de Australische dierenwelzijnsorganisatie Animals Australia (AA), die undercover onderzoek deed naar vlees van straatverkopers op het populaire eiland. Zonder dat toeristen ook maar iets in de gaten hebben, worden honden op gewelddadige wijzen gevangen en geslacht. Sommige honden werden vergiftigd. Sporen van dat vergif werden teruggevonden in het vlees.

Hoewel het eten van hondenvlees in Indonesië niet verboden is, is het doden en vergiftigen van de dieren dat wel. ,,Hondenvlees komt zo de toeristische voedselketen binnen. Die handel is strijdig met afspraken over dierenwelzijn en voedselveiligheid.”, zegt een woordvoerder van AA. „De hondenvleeshandel geeft niets om dierenwelzijn en lapt voedselveiligheidsregels aan zijn laars.”

Jaarlijks brengen miljoenen Australiërs hun vakantie op Bali door. Niet gek dus dat het onderzoek is uitgevoerd door een Australische dierenwelzijnsorganisatie. Onderzoekers zagen dat toeristen bij een bepaalde kraam een sateetje wilden kopen. Op die kraam stond een foto van een hond. Toen de toeristen vroegen of de saté van hondenvlees gemaakt was, verzekerde de verkoper hen dat het kip was.

Volgens Animals Australia wordt ook in restaurants hond geserveerd.
pietje-2005
0
Vroeger, in de goeie ouwe tijd, kon je de hond gewoon aanwijzen op straat.
Wist je zeker wat je at ;-)
izdp
0
DeZwarteRidder
0
quote:

izdp schreef op 19 juni 2017 21:25:

Hier in ons land; met de kerst werden katten voor konijnenvlees verkocht.
Heb je weleens kat gegeten...??
izdp
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 juni 2017 21:38:

[...]
Heb je weleens kat gegeten...??

Nee, ik begraaf ze maar.
DeZwarteRidder
0
Rotterdam haalt 12.000 mensen uit de bijstand
1 uur geleden

ROTTERDAM - De afgelopen drieënhalf jaar zijn liefst 12.000 Rotterdammers van een bijstandsuitkering naar werk begeleid. Dat is een half jaar sneller dan het bestuur van de havenstad zichzelf ten doel had gesteld, meldt wethouder Struijvenberg (Sociale Zaken).

De bestuurder is „bijzonder trots” dat nu al de doelstelling van 12.000 is bereikt. „En dat in een tijd waarin de economie nog niet helemaal op peil is. Het is het bewijs dat onze aanpak werkt.”

Ondanks het behalen van de doelen stijgt het aantal bijstandsgerechtigden in Rotterdam in absolute aantallen nog wel, maar minder snel dan het landelijk gemiddelde. Het afgelopen jaar steeg het aantal met 0,6 procent tot in totaal ruim 38.000 mensen.

De gemeente wijt de stijging aan externe oorzaken, zoals migratie, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en veranderde regels voor mensen met een Wajong-uitkering (jong gehandicapten) die nu in de bijstand komen. Ook is er volgens Rotterdam sprake van een trek naar de grote steden van statushouders met een bijstandsuitkering.
NewKidInTown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 juni 2017 11:22:

ROTTERDAM - De afgelopen drieënhalf jaar zijn liefst 12.000 Rotterdammers van een bijstandsuitkering naar werk begeleid. Dat is een half jaar sneller dan het bestuur van de havenstad zichzelf ten doel had gesteld, meldt wethouder Struijvenberg (Sociale Zaken).

Onmiddelijk "uitrollen" naar Amsterdam en de rest van Nederland. Aan het werk en snel een beetje. Werken voor je geld !
DeZwarteRidder
0
Thaise koning door kwajongens in achterste geschoten
4 min geleden

MUNCHEN - De extravagante Thaise koning Maha Vajiralongkorn is in Duitsland in zijn billen geschoten door twee jochies met een luchtbuks. De koning was ’s avonds laat een rondje aan het fietsen en droeg zoals gewoonlijk een weinig bedekkende outfit. Dat meldden Duitse media woensdag.

De twee schooljongens, van 13 en 14 jaar, beschoten de koning op de avond van 10 juni, rond half 11 ’s avonds. Op die dag vond ook de World Naked Bike Ride plaats. Het blijf echter onduidelijk of de Thaise koning om die reden schaars gekleed op zijn stalen ros zat.

Nadat de bodyguards van de koning de lokale autoriteiten waarschuwden, werden de twee knapen door de politie opgespoord. Het duo had zich verscholen in de bosjes. Hoewel de koning geen aanklacht heeft ingediend, hangt de 14-jarige jonge Duitser wellicht wel een straf boven het hoofd. De 13-jarige is op zijn beurt te jong om te worden berecht.

De Thaise monarch spendeert het grootste deel van zijn tijd in Duitsland, waar hij het leven van een playboy leidt. Vajiralongkorn volgde vorig jaar december zijn overleden vader op, de bij de Thai immens geliefde koning Bhumibol. Over zijn zoon is de bevolking sceptisch: hij is drie keer gescheiden, feest erop los en draagt graag nietsverhullende kleding.
DeZwarteRidder
0
Canadese mummieteen uit cocktail gestolen
2 uur geleden

TORONTO - Een gemummificeerde menselijke teen die al veertig jaar werd geserveerd in een cocktailbar in Canada, is gestolen. De politie in Dawson City onderzoekt de diefstal van het vreemde object, vermoedelijk door een klant.

Het Downtown hotel serveert al tientallen jaren de 'sourtoe cocktail', die bestaat uit een glas wisky met daarin de zwarte teen, inclusief nagel. Wie erin slaagt de teen met de lippen aan te raken, krijgt een certificaat.

Een klant durfde de teen niet alleen aan te raken, maar zelfs mee te nemen. ,,We zijn razend'', zei Terry Lee van het hotel dinsdagavond tegen The Guardian. ,,Tenen zijn ontzettend moeilijk te krijgen. We hebben gelukkig wel een paar reservetenen, maar we willen graag deze terughebben.''

De mummieteen is afkomstig van een dranksmokkelaar uit de jaren twintig, die zijn afgevroren teen in een pot alcohol bewaarde. Vijftig jaar later kwam die in het hotel terecht, waar het lichaamsdeel een beroemd ingrediënt werd.
DeZwarteRidder
0
Diageo koopt Clooney's tequilabedrijf voor $1 miljard
2 uur geleden

George Clooney kan een paar honderd miljoen dollar extra op zijn bankrekening tegemoet zien. Drankengigant Diageo neemt het door onder meer de filmster opgerichte Casamigos Tequila namelijk over voor $700 miljoen. Daar komt afhankelijk van de winstontwikkeling in de komende tien jaar maximaal $300 miljoen bij.

Clooney richtte de Mexicaanse tequilaproducent in 2011 met Rande Gerber, echtgenoot van topmodel Cindy Crawford, en vastgoedontwikkelaar Mike Meldman op.

Casamigos, dat vrij vertaald "huis van vrienden" betekent, produceerde aanvankelijk alleen voor vrienden en familieleden van de oprichters. In 2013 werd besloten de tequila voor iedereen beschikbaar te stellen.

Naar verluidt is Casamigos het snelst groeiende tequilabedrijf ter wereld. Nadat er vorig jaar al 120.000 dozen met 12 flessen werden verkocht, mikt het bedrijf voor dit jaar op 170.000 dozen.
DeZwarteRidder
0
Slapeloze nachten door de hitte? Stop je lakens in de vriezer
44 min geleden

AMSTERDAM - De hitte is niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust, maar slaapexpert Dr Neil Stanley weet de oplossing: stop je dekens in de vriezer.

De expert raadt mensen met slapeloze nachten aan hun kussens en lakens overdag in de vriezer te leggen zodat je ’s avonds wat verkoeling krijg. De dekens moeten koud maar niet vochtig zijn.

Mocht je geen grote vriezer hebben, dan heeft de slaapexpert nog wat andere tips in de aanbieding. „Stop wat grote flessen water in de vriezer en zet ze voordat je gaat slapen voor de ventilator. Dit zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt en daardoor zal je sneller in slaap vallen.”

Ook adviseert hij mensen om hun sokken in de vriezer te stoppen, de ramen en gordijnen dicht te houden en niet naakt, maar in een katoenen pyjama te gaan slapen.
6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.390,53 +0,47%
 EUR/USD 1,0657 +0,13%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront