Kiadis Pharma « Terug naar discussie overzicht

Kiadis Pharma December 2015

39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Tom3
0
De deal die Galapagos vandaag bekend heeft gemaakt duidt er in mijn ogen op dat de biotechsector onverminderd aantrekkelijk is om in te investeren. Het leuke is dat alles in grote stilte beklonken is. Kan het niet hard maken natuurlijk maar reken er maar op dat Kiadis ook heel wat vrijers over de vloer krijgt na haar update gegeven in Orlando. Ruedinger heeft daar denk ik ook op gezinspeeld in zijn begin december gegeven interview. "We are open for other partners".

pharmaboardroom.com/interviews/interv...
Ontop1
0
Tom3
0
quote:

zwabbertje schreef op 19 december 2015 19:27:

Nog steeds onder de IPO Prijs te krijgen hoe zal de koers zich ontwikkelen in 2016
KBC heeft het over 16 euro's op basis van 60% kans op goedkeuring. Die goedkeuring lijkt me niet zo'n punt (wat heeft een quasi terminaal zieke leukemiepatiënt nu te verliezen?). Dan zouden we naar de 27 gaan.
Ontop1
0
KBC roept ook maar wat koersdoel pharming 0,50 cent staan nog steeds op €0,27
Alhoewel Kiadis is veelbelovend
Tom3
0
quote:

zwabbertje schreef op 21 december 2015 20:32:

KBC roept ook maar wat koersdoel pharming 0,50 cent staan nog steeds op €0,27
Alhoewel Kiadis is veelbelovend
Sinds ik me nu 8 jaar geleden gebrand heb aan Pharming heb ik het eigenlijk niet meer zo goed gevolgd. Eigenlijk een wonder dat ze nog steeds in business zijn en nu eindelijk resultaat hebben. Had natuurlijk veel eerder gemoeten. Kan ook niet echt aanwijzen waar het mis gegaan is. Nu blijken er meerdere aanbieders te zijn die het een vergelijkbaar resultaat bieden. Bij Kiadis ben ik nog geen bedrijf tegengekomen die een echt concurrerend product aan het ontwikkelen zijn.
Tom3
0
Zo dat is weer een alternatief minder voor mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan:
"Chimerix verloor (vandaag)81,2%, nadat de farmaceut meldde dat het Fase 3 onderzoek voor een medicijn tegen infecties na een bloed en beenmerg transplantatie niet het gewenste effect heeft opgeleverd".

De GvH ziekte zorgt voor een erg hoog infectiegevaar omdat bij traditionele bestrijding daarvan het eigen immuunsysteem in verregaande mate plat gelegd moet worden.
Tom3
0
Vraag me af, na een halfjaar Kiadis vrij verhandelbaar op de beurs te zijn geweest, waarom we nog steeds onder de IPO koers zitten ondanks de herhaalde zeer positieve resultaten bij de huidige fase 2 onderzoeken. Kennelijk is men bang voor nog een emissie. Of verkoop door grootaandeelhouders na het verstrijken van de lock-up periode? Of men is sceptisch over het stand alone opereren van Kiadis in een wereld die wordt gedomineerd door grote majors als Hoffman La Roche, Pfizer, Merck etc.? In ieder geval hebben de huidige grootaandeelhouders goed gezien dat de free float maar zo klein mogelijk gehouden moest worden. Ik neem aan dat professionele partijen die hier al langer als 8 jaar inzitten niet voor niets hun geduld en zelfbeheersing bewaard hebben. Ik verwacht dat in 2016 al het betoonde geduld beloond gaat worden.
K. Wiebes
0
Tja, Kiadis blijft toch een one-trick-pony. Daar houden de meeste beleggers - in principe terecht - niet zo van. Als ze überhaupt al bij het grotere publiek bekend zouden zijn; wat volgens mij niet het geval is.

En de percentages uit de studie mogen dan indrukwekkend zijn; ze omvat echter slechts een kleine groep patiënten.

Wanneer je dan ziet dat er miljarden voor 'n "start-up" worden neer-
geteld, terwijl Kiadis voor 'n paar miljoen te koop staat; dan rijzen er toch wel twijfels bij potentiële kopers. Net zoals de beursgang op zich
al twijfels doet rijzen.

Angst voor 'n volgende emissie is er volgens mij niet. De mensen die nu in Kiadis zitten, wéten dat die eraan komt bij goede eindresultaten voor de lopende studie en de emissie impliceert dus die goede data.
Bovendien is het aantal uitstaande aandelen minimaal en zal een nieuwe uitgifte, ten gevolge van goede data, fórs boven de actuele koers plaats-
vinden.

Maar dan nóg, moet Kia zich bewijzen met een uitgebreidere studie. Bovendien is het verdienmodel bij daadwerkelijke marktintro, óók weer tamelijk natte vinger werk, omdat we de uiteindelijke vergoeding voor de behandelingen niet kennen.

Kortom: er ligt potentieel voor koerswinst van honderden procenten; maar er zijn ook nog de nodige risico's en twijfels, die zich, mede door de onbekendheid van het fonds, vertalen in het huidige koersnivo.
Tom3
0
De fase 3 studie voor Atir 101 zal plaats vinden op basis van 2x100 patienten is bekend gemaakt op 9 december j.l.. Voor mij staat echter vast dat de techniek op basis van de theralux vinding van Dr Roy cs gewoon werkt. Dit was al overduidelijk in 2008 (zie het onderzoek van Dr Mielke). Het risico zit hem in de uitvoering, het is bepaald geen simpele truck. Als men erin slaagt dit te automatiseren (voor 200 patienten zou dat wel handig zijn) worden operationele risico's in mijn ogen voldoende uitgebannen. Het is natuurlijk te verwachten dat ooit andere technieken zullen worden gebruikt, maar dat gaat nog wel 10 jaar duren voordat zoiets op de markt toegelaten wordt. Voorlopig werkt men al meer dan 30 jaar met chemotherapie waar betrekkelijk weinig vooruitgang is geboekt. Nog steeds zit men (lang) niet op een 100% score met het initieel terugdringen van leukemie. Stamceltransplantatie is bij far de meest veelbelovende therapie voor genezing. Ik zie Atir zeker 15 jaar gebruikt worden.
Als je dan wijst op het onduidelijke verdien model, ik denk dat 75.000 a 100.000 euros voor een behandeling niet te veel gevraagd is gezien de behaalde verschillen in genezing en als je het afzet tegen andere dure middelen die vaak alleen een jaar of zo tijdwinst opleveren. Stel dat 4000 patienten per jaar het middel toegediend krijgen en het middel blijft 10 jaar king of the hill praat je al snel over 3 miljard omzet. Bij een 50% marge wordt dan de investering grosso modo 10x terug verdiend. Dan heb ik Atir 201 voor thalassemia nog buiten beschouwing gelaten.

[verwijderd]
0
Tomtomtom dank en je bent duidelijk een ingewijde kenner in dit veld maar Hoebeet heeft vanuit beleggers perspectief gelijk. Er zitten zat riskante en twijfelachtige zaken aan de lange geschiedenis, de voor mij onduidelijke IP positie en verdienmodel, de lastige truuk die niet voor iedereen appeltje-eitje is. Aan de andere kant is jouw berekening op een bierviltje ook voor mij een reden geweest om toch speculatief in te stappen; inmiddels met winst, maar wacht de data af. En als er patienten beter van worden, is dat ook een mooie reden om wat te steunen!
Tom3
0
quote:

fly like an eagle schreef op 30 december 2015 13:35:

Tomtomtom dank en je bent duidelijk een ingewijde kenner in dit veld maar Hoebeet heeft vanuit beleggers perspectief gelijk. Er zitten zat riskante en twijfelachtige zaken aan de lange geschiedenis, de voor mij onduidelijke IP positie en verdienmodel, de lastige truuk die niet voor iedereen appeltje-eitje is. Aan de andere kant is jouw berekening op een bierviltje ook voor mij een reden geweest om toch speculatief in te stappen; inmiddels met winst, maar wacht de data af. En als er patienten beter van worden, is dat ook een mooie reden om wat te steunen!
Dank, denk dat jij, Hoebeet en ondergetekende zich toch een aardig beeld van Kiadis gevormd hebben. De grote massa komt pas in beweging als er een mijlpaal betalingscontract met een major gesloten is of er eindelijk goedkeuring verkregen is. In geval van Pharming, hier toch wel het schrikbeeld, was goedkeuring aan de late kant, er zijn inmiddels meer aanbieders van het medicijn. Kiadis heeft gelukkig een andere achtergrond, zij is jaren uit de wind gehouden door een aantal professionele investeringsfondsen. Je kunt je inderdaad afvragen waarom, toen ze nog niet beurs genoteerd waren, het bedrijf niet tijdig is verkocht aan een grote speler. In het meest gunstige geval hebben de investeerders van het eerste uur gedacht dat zij met het "zelf" doorontwikkelen van Atir het meeste zouden "vangen". Immers het procede is al geheel uitontwikkeld, het moet alleen goed worden toegepast. De meeste startups moeten voor een Fase 2 onderzoek al aankloppen bij een kapitaal krachtige collega. Kiadis kan dit nog in haar eentje behappen. Denk dat de huidige kasreserves (genoeg om 2 jaar vooruit te kunnen) van Kiadis nog voldoende zullen zijn om een fase 3 onderzoek te starten in 2016. Stel dat dit nog 3 jaar gaat duren dan zal er opnieuw op de deur geklopt worden. Zeker als het thalassemia verhaal er nog bij komt. De grote hoop is denk ik nu gevestigd op een voorwaardelijke versnelde toelating door de EMA. Dat zou het fonds vleugels geven.
[verwijderd]
0
Zou me niet verbazen als de EMA dit ook doet; dat bedrijven heel lang onder radar blijven zowel beurs genoteerd (uniqure) of niet beurs genoteerd AM-Pharma, uiteindelijk als de fase 2 studies goed zijn, komen de koersen wel omhoog.
Tom3
0
In de VS is een toenemende belangstelling voor bloed afkomstig uit navelstrengen:
bethematch.org/transplant-basics/cord...

Op de site van Kiadis wordt dit niet als een serieus alternatief gekenschetst. Het lijkt dan ook meer van belang voor kinderen. Echter er is ook nog een Israelisch bedrijfje Gamida, waar Novartis een 15% belang in, waar dat dit zgn cord blood alternatief verder door ontwikkeld wordt voor volwassenen. Ook zij zijn bezig met een fase 2 onderzoek en hopen in Q2 2016 een fase 3 onderzoek te starten. Over onderzoeksresultaten wordt nogal schimmig gedaan. Novartis had een optie op de koop van het hele bedrijf maar hebben daarvan afgezien. Kennelijk zijn de resultaten toch niet van dien aard dat Kiadis zich echt zenuwachtig moet maken. Dit zal er natuurlijk wel een rem zetten op de prijsvorming.
K. Wiebes
0
Als je zó gaat beginnen....

clinicaltrials.gov/ct2/results?term=l...

5130 Studies voor Leukemia. Daar zitten uiteraard ook gestopte studies
en vervolgstudies bij; ik ga ze niet allemaal nafietsen.

Maar wat ik bedoel is, dat er wereldwijd ongetwijfeld dozijnen grote
en kleine spelers op dat gebied bezig zijn. Spelers waar wij hier nog nooit van hebben gehoord.

Er kan morgen 'n bedrijfje z'n deuren opendoen dat de ultieme pot pindakaas maakt, waardoor Unilever 'n flinke veer moet laten...

Maar zéker als bio-belegger dien je je ervan bewust te zijn dat er concurrentie is - ook al ken je die niet - en dat die niét stilzit;
of dat nou gaat over 'n methode of over 'n medicijn om 'n bepaalde ziekte
te bestrijden.
Tom3
0
quote:

hoebeet schreef op 30 december 2015 19:11:

Als je zó gaat beginnen....

clinicaltrials.gov/ct2/results?term=l...

5130 Studies voor Leukemia. Daar zitten uiteraard ook gestopte studies
en vervolgstudies bij; ik ga ze niet allemaal nafietsen.

Maar wat ik bedoel is, dat er wereldwijd ongetwijfeld dozijnen grote
en kleine spelers op dat gebied bezig zijn. Spelers waar wij hier nog nooit van hebben gehoord.

Er kan morgen 'n bedrijfje z'n deuren opendoen dat de ultieme pot pindakaas maakt, waardoor Unilever 'n flinke veer moet laten...

Maar zéker als bio-belegger dien je je ervan bewust te zijn dat er concurrentie is - ook al ken je die niet - en dat die niét stilzit;
of dat nou gaat over 'n methode of over 'n medicijn om 'n bepaalde ziekte
te bestrijden.
Nou nee zo bedoel ik het niet. Dat Gamida is denk ik vrij serieus, echter ik ben ze niet tegen gekomen bij de publicaties naar aanleiding van de begin deze maand gehouden conferentie in Miami. Andere alternatieven ben ik niet tegen gekomen. Alles heeft ook zijn prijs. In de VS is het kennelijk niet ongewoon de navelstreng van een pas geborene te doneren aan de door mij aangehaalde non profit stichting. In Europa moet je het kopen van een commercieel bedrijf als Esperite. In beide gevallen kost zo iets tijd en geld. Bij het gebruik van bloed uit een navelstreng is het denk ik niet uit gesloten dat je toch GvH ziekte krijgt. Bij Kiadis is het echt uitgesloten. Als dit het ei can Columbus was had Novartis deze toko echt wel integraal gekocht.
Diegy
0
quote:

fly like an eagle schreef op 30 december 2015 14:52:

Zou me niet verbazen als de EMA dit ook doet; dat bedrijven heel lang onder radar blijven zowel beurs genoteerd (uniqure) of niet beurs genoteerd AM-Pharma, uiteindelijk als de fase 2 studies goed zijn, komen de koersen wel omhoog.
Wat is de verwachting? Is er een aannemelijke kans dat er zeer binnenkort bericht komt van de EMA of gaat dat nog maanden duren? Iemand een idee? Koers is aardig naar beneden geschoten van 12 euro naar 10 euro in 2 weken tijd. Lijkt mij nu zeer koopwaardig op 10 euro. Berichten van Kiadis zijn erg positief laatste tijd.
Ontop1
0
quote:

Tom3 schreef op 30 december 2015 14:38:

[...]

Dank, denk dat jij, Hoebeet en ondergetekende zich toch een aardig beeld van Kiadis gevormd hebben. De grote massa komt pas in beweging als er een mijlpaal betalingscontract met een major gesloten is of er eindelijk goedkeuring verkregen is. In geval van Pharming, hier toch wel het schrikbeeld, was goedkeuring aan de late kant, er zijn inmiddels meer aanbieders van het medicijn. Kiadis heeft gelukkig een andere achtergrond, zij is jaren uit de wind gehouden door een aantal professionele investeringsfondsen. Je kunt je inderdaad afvragen waarom, toen ze nog niet beurs genoteerd waren, het bedrijf niet tijdig is verkocht aan een grote speler. In het meest gunstige geval hebben de investeerders van het eerste uur gedacht dat zij met het "zelf" doorontwikkelen van Atir het meeste zouden "vangen". Immers het procede is al geheel uitontwikkeld, het moet alleen goed worden toegepast. De meeste startups moeten voor een Fase 2 onderzoek al aankloppen bij een kapitaal krachtige collega. Kiadis kan dit nog in haar eentje behappen. Denk dat de huidige kasreserves (genoeg om 2 jaar vooruit te kunnen) van Kiadis nog voldoende zullen zijn om een fase 3 onderzoek te starten in 2016. Stel dat dit nog 3 jaar gaat duren dan zal er opnieuw op de deur geklopt worden. Zeker als het thalassemia verhaal er nog bij komt. De grote hoop is denk ik nu gevestigd op een voorwaardelijke versnelde toelating door de EMA. Dat zou het fonds vleugels geven.
Anderhalf jaar later geen vleugels maar neergestort.
39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.720,30 -0,66%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.913,08 -0,48%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.396,08 +0,70%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,64 +0,68%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront