Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Juni 2017 Arcelor Mittal

5.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 257 258 259 260 261 » | Laatste
[verwijderd]
0
Volgens mij is de grondstoffensector nu even not-done om in te beleggen.
Heeft een grote jump achter de rug & lijkt nu terug te zakken (ookal is dit vooral speculatief).

Ik ga me dit jaar wat meer in biotech verdiepen, daar lijkt er momenteel voor vele Nederlandse?/Belgische bedrijven een groot potentieel (ook hard teruggevallen de laatste 3 jaar).
Galapagos lijkt me nog steeds een prima investering, daar verwacht ik nog veel van.
Pharming is ook op de goede weg.

Ik wil maar zeggen dat als er een downtrend in de grondstoffensector is, dit lang kan aanslepen en zeer hard kan gaan.
Iedereen verwachtte een rebound op de €7,5 dan op de €7, en nu lijkt zelfs de €6,5 het niet te kunnen houden.
De realiteit onder ogen zien & AM even loslaten lijkt me de beste keuze.
En later weer instappen als al het tumult voorbij is.
De visie van contrair beleggen doe je beste niet in deze sector aangezien een matige daling snel kan overgaan in een zware aftakeling (zie 2015)

Al bij al is AM wel een topbedrijf, daarom zal ik wanneer de sector weer rebounced, zeker in AM stappen.
Want zij maken het meeste winst & zijn vrij onterecht mee in het putje getrokken .
Patience
0
quote:

BelgFre schreef op 2 juni 2017 10:43:

[...]
met zo een nickname had ik toch beter verwacht ;)
deze nikcname heeft mooie winsten met dit aandeel behaald en mooie op tijd uitgestapt. en heb voorlopig nu even geen vertrouwen in dit aandeel ik kom wel weer terug wanneer het weer even tegen de 13 EUR aantikt
Toekomstbeeld
1
Toch opmerkelijk........bij de stijgingen van gisteren zagen we aantal aliassen hier niet...........en nu bij een daling duiken ze weer op.

Ik heb het nooit geloofd maar een tijdje geleden was er iemand op het forum die schreef dat er bashers per reactie betaald worden door bepaalde short partijen.

Zal toch niet zo zijn dat Miniature en Kusadaki een provisie krijgen voor elke reactie die wij "De Believers" ze geven?

Mining index slechts 0.3 % in de min. Betreft 350 grondstoffenbedrijven.

www.investing.com/indices/mining
[verwijderd]
0
quote:

avanti10 schreef op 2 juni 2017 10:48:

RIEMEN VAST
Haha zat even te denken exact hetzelfde te plaatsen, maar dacht daarna laat ik me maar inhouden. Op naar de stalen sterren zou ik eraan toevoegen XD
Peter Markus
1
Een dergelijke koersontwikkeling zie je alleen maar plaatsvinden bij aandelen waarvan het overgrote deel bij particulieren in handen was toen het bedrijf op een donkere toekomst afstevende.
Grote partijen waren de eersten die ze verkochten omdat zij de expertise en deskundigheid van professionals hadden om de gewone man voor te zijn.
De gewone man kocht hun aandelen.
Van die zelfde expertise en professionals weten ze nu dat dit bedrijf voor meer dan 100% aan het herstellen is met toekomstige koersen die met het grootste gemak verdubbelen of gaan verdriedubbelen.
Over een paar jaar zijn koersen boven de all time high zelfs mogelijk omdat dit bedrijf de weg is ingeslagen van uitbreiden wat weer meer winst moet genereren.
Daar doe je het immers voor.
Op dit moment zijn die grote instellingen die met elkaar 97% van al het in omloop zijnde geld op de wereld bezitten weer met hun dagelijkse spelletje bezig.
Gewoon met hun expertise, deskundigen, computers, fondsmanagers, angst aanjagen waardoor de gewone man het niet meer ziet zitten (lees het forum maar).
Het grote geld moet immers bij hen blijven en ze gunnen ons het licht in de ogen niet.
Voor hen zijn we gewoon melkkoeien.
Ze kennen elkaar allemaal en spelen de aandelen naar elkaar toe (zie de grote blokken die in een keer worden weggehapt en de eindveilingen)
Laat ze gewoon hun gang gaan. Wij met zijn allen bij elkaar kunnen daar voor hooguit een paar centen invloed op hebben, terwijl zij ons met knaken kunnen manipuleren.

Die knaken komen er binnenkort aan.
Voor mij is dat een zekerheid dus laat ik me lekker scheren.
Als er niks meer bij ons te halen is zal de koers uit zijn voegen knallen en de weg omhoog voor de eerste jaren gaan inslaan met ups en downs omdat hedgefondsen, particulieren, shorters er natuurlijk ook aan willen verdienen.
Die grote instellingen kijken dan vanaf hun luxe jachten lachend toe naar die voor hen zo domme massa omdat ze weten dat dit aandeel in de toekomst door die zelfde massa skyhigh wordt gedirigeerd.
Zij krijgen tegen die tijd wel weer een seintje van hun ingehuurde duur betaalde experts, waarna we met zijn allen het diepe dal ingaan.
Zolang geld het belangrijkste is zal dat altijd zo blijven gaan.
Daar heb ik mij al lang bij neergelegd en ik ben tevreden met af en toe vakantie als ik winst heb met in mijn achterhoofd de oplettendheid een beetje van hun rijkdom aan mij toe te eigenen.
Net als hen blijf ik er dus bovenop zitten met dat verschil dat zij vanaf hun jacht naar de massa kijken en ik tevreden ben met een door hen afgedankte luxe BMW en elk jaar op hun kosten een heerlijke vakantie heb.
Groet PM
opa uil
0
Het is wel zo dat als grondstoffen dalen het voor staalbedrijven alleen maar gunstig is. Iets bijzonders is dat AM eigen grondstoffen mijnen bezit. AM is eigen toeleverancier. Maakt dus weinig uit wat de prijs betreft.
Belangrijk is, hoe de staal prijzen zich ontwikkelen. zijn deze goed dan is een afname van de grondstoffen alleen maar een voordeel. Tegen dumping moeten dan wel maatregelen worden genomen, want dat is vals spel.
Kogovus
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 2 juni 2017 10:49:

Toch opmerkelijk........bij de stijgingen van gisteren zagen we aantal aliassen hier niet...........en nu bij een daling duiken ze weer op.

Ik heb het nooit geloofd maar een tijdje geleden was er iemand op het forum die schijf dat er bashers per reactie betaald worden door bepaalde short partijen.

Zal toch niet zo zijn dat Miniature en Kusadaki een provisie krijgen voor elke reactie die wij "De Believers" ze geven?

TKB, in de States is het "common practice". Men word daar echt betaald om investeerders op forums te beïnvloeden. In Nederland geloof ik daar niet zo in, maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Het is natuurlijk niet zo moeilijk om een account aan te maken en ook al heb je geen stukken gewoon lekker vanaf de zijlijn te gaan lopen blerren. Je ziet het bij de voetbalhooligans ook, ze hebben soms niets met voetbal maar zijn er gewoon voor de actie, verzieken, niet meer dan dat.
jessebrown
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 2 juni 2017 10:45:

[...]

Zoals ik van de week al eens opmerkte.....een bepaalde mate van bashen is je niet vreemd. Weinig tot geen inhoudelijke reacties, wel vaak negatief getinte artikelen plaatsen.

Miners
Rio Tinto - 0.73%
BHP - 0.25%
Fortescue +1,71 %

Slopen.......nogal sterke tekst voor deze uitslagen terwijl sommige staalbedrijven zelfs stijgen.

Staalbedrijven
Thyssenkrupp in de plus.
Salzgitter in de plus
Geloof me ,ik kijk ook tegen een mega verlies aan,maar ik schrijf wat ik
constateer met dit aandeel dat het vakkundig gesloopt wordt (parallel met de grondstoffen)en juist Thyssenkrupp die er geen last van heeft heb ik al vele malen
genoemd en ik stoor me niet aan lui of die nou positief of negatief posten,omdat dit geen enkele invloed heeft op de koersvorming,maar goed het
forum hier is jouw feestje,want jij bent de kanjer die het weet en een AB voor
je berichten,al lijd het tot niets,succes met je AM positie.
ToniPantaloni
0
Geloof je dat echt Kogovus? Dat zou dus inhouden dat er mensen zijn die besluiten dat ze actief willen beleggen, met eigen kennis en als ze dan eenmaal dat besluit genomen hebben zich compleet laten leiden door enkele sujetten op een forumpje en daar hun financiele toekomst aan ophangen? Als die mensen zich hier begeven, zou ik ze direct doorsturen naar het Pieter Baan Centrum. Complete wacko's dan.
Toekomstbeeld
0
quote:

Peter Markus schreef op 2 juni 2017 10:53:

Geef je er gewoon een AB voor!

Koersnivo is absoluut klote en kan zeker lager. Gaat dat gebeuren dan zul je mij niet horen lachen maar ook niet vloeken.

29 jaar beleggingservaring heeft mij geleerd dan een goed geleid bedrijf altijd boven komt drijven in de indices.

Pak me niet op het jaartal, maar als ik me goed herinner was het 1998. Toen kocht ik Hoogovens aandelen en schreef ook nog een hele grote stapel puts. Een paar weken later duvelde de koers in elkaar en had ik maandagmorgen voor de opening vd beurs de bank aan de lijn.

Of ik eventjes heel snel wat guldens wilde storten ivm de margin verplichting. Anders zou de positie door hun geliquideerd worden. Ik koos voor de liquidatie en kocht dus de aandelen op een veel hogere prijs dan ze op dat moment waren. Ging om en de nabij een verlies van 70K guldens. Maar doordat ik de aandelen nam was het wel een papieren verlies en had ik de stuks.

Amper een jaar later stond de koers weer op het punt waarop ik de posities had ingenomen. Het gehele papieren verlies was weggepoetst.

Geduld en nog eens geduld, dat is beleggen.
[verwijderd]
0
quote:

Kogovus schreef op 2 juni 2017 10:59:

[...]

TKB, in de States is het "common practice". Men word daar echt betaald om investeerders op forums te beïnvloeden. In Nederland geloof ik daar niet zo in, maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Het is natuurlijk niet zo moeilijk om een account aan te maken en ook al heb je geen stukken gewoon lekker vanaf de zijlijn te gaan lopen blerren. Je ziet het bij de voetbalhooligans ook, ze hebben soms niets met voetbal maar zijn er gewoon voor de actie, verzieken, niet meer dan dat.
Gewoon die bashers negeren. Ze roepen maar wat en hebben geen cent te makken. Ik geloof helemaal niet dat ze ook maar 1 aandeel hebben .
Vaak zijn het dezelfde gasten , op een andere computer die hun shit hier dumpen. Lekker laten schijten .....
Toekomstbeeld
1
quote:

kusadasi schreef op 2 juni 2017 11:03:

[...]Geloof me ,ik kijk ook tegen een mega verlies aan,maar ik schrijf wat ik
constateer met dit aandeel dat het vakkundig gesloopt wordt (parallel met de grondstoffen)en juist Thyssenkrupp die er geen last van heeft heb ik al vele malen
genoemd en ik stoor me niet aan lui of die nou positief of negatief posten,omdat dit geen enkele invloed heeft op de koersvorming,maar goed het
forum hier is jouw feestje,want jij bent de kanjer die het weet en een AB voor
je berichten,al lijd het tot niets,succes met je AM positie.
Weet je Kusadasi,

Je zou ook gewoon eens kunnen toelichten waarom je zomaar "out of the blue" schrijft dat de Beren (op de London beurs) de koersen aan het slopen zijn.

Je noemt dat de koersen gesloopt worden. Dan denk je toch aan 2% of 3% of meer. Je noemt de London handelaren. Dat is zelfs plaats specifiek.

Maar dan ga ik zoeken en vind ik helemaal niets terug van wat jij zegt. En daar confronteer ik je mee.

De Mining 350 index staat op slechts 0.3% in de min. Dat is toch niet slopen?

Dus als je nou iets kunt laten zien dat jouw hele sterke uitspraken ondersteunt, bied ik je mijn excuses aan.

Kogovus
0
quote:

ToniPantaloni schreef op 2 juni 2017 11:05:

Geloof je dat echt Kogovus? Dat zou dus inhouden dat er mensen zijn die besluiten dat ze actief willen beleggen, met eigen kennis en als ze dan eenmaal dat besluit genomen hebben zich compleet laten leiden door enkele sujetten op een forumpje en daar hun financiele toekomst aan ophangen? Als die mensen zich hier begeven, zou ik ze direct doorsturen naar het Pieter Baan Centrum. Complete wacko's dan.
TP, Ja, die berichtgeving geloof ik inderdaad. Er zijn meerdere bedrijven in de US die daar actief in zijn. De mens wil zich nu eenmaal laten (mis)leiden. Hoe sterk je ook bent, iedereen zoekt een houvast. Bij twijfel zoekt men altijd een klankbord. Of dit nu bij je vrouw, man, vriend, vriendin, of in het geval van forums, gelijkgestemden zijn, we zoeken het allemaal op. We laten ons allemaal op een of andere manier beïnvloeden en daar kunnen schimmige partijen dan handig op in spelen.
Toekomstbeeld
1
quote:

opa uil schreef op 2 juni 2017 10:57:

Het is wel zo dat als grondstoffen dalen het voor staalbedrijven alleen maar gunstig is. Iets bijzonders is dat AM eigen grondstoffen mijnen bezit. AM is eigen toeleverancier. Maakt dus weinig uit wat de prijs betreft.
Belangrijk is, hoe de staal prijzen zich ontwikkelen. zijn deze goed dan is een afname van de grondstoffen alleen maar een voordeel. Tegen dumping moeten dan wel maatregelen worden genomen, want dat is vals spel.
Opa Uil, lees eventjes een paar postings terug aub. Dan vind je een berekening die ik heb gemaakt. De IO prijs heeft zeker wel impact omdat ze ook IO verkopen.

Daar hebben ze een geweldige marge op. Hun break-even is 40 USD per ton. Dus je begrijp dat als ze 9 miljoen ton verkopen dat een daling vd IO prijs best wel veel scheelt in de winst.
Lech1
0
quote:

Prop. schreef op 2 juni 2017 11:18:

ik ga dit aandeel verkopen
wat was je aankoop koers dan ?
pbr
0
Geen idee waarom er een halve euro af gaat
Iemand een verklaring

IO in de plus

Vandaag ga ik een keuze maken of ik hier nog in wil blijven zitten

Had ik die bij opening maar gedaan...
5.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 257 258 259 260 261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 23,800
Verschil +0,290 (+1,23%)
Hoog 23,960
Laag 23,560
Volume 2.676.573
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 3.430.788

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront