Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tweede kamer verkiezingen 2017

19.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
rationeel
0
quote:

mineset® schreef op 26 mei 2017 14:41:

VVD-leider Mark Rutte staat open voor nieuwe gesprekken met GroenLinks, maar dan moet de partij van Jesse Klaver vooraf geen voorwaarden stellen.
Dat zei hij vrijdag na afloop van nieuwe verkenningsgesprekken met informateur Edith Schippers.

GroenLinks-leider Jesse Klaver is dat niet van plan. Voor hem zijn de gesprekken met VVD, CDA en D66 vastgelopen omdat er op het thema migratie een "principiële ondergrens" zou worden overschreden.
www.nu.nl/politiek/4723344/rutte-staa...

=====================================

Kijk je dan naar alle standpunten van Groen Links:
groenlinks.nl/alle-standpunten

Dan kun je lezen, dat er heel wat is (op basis van de ruim 150 standpunten van Groen Links), waarin VVD en CDA kunnen meekomen en migratie in het GroenLinks programma slechts een onderdeeltje is, waarin vooral Europa als geheel meer moet doen (maar dat doet de EU niet als geheel).
Lijkt erop dat Klaver wil (net als met CO2 reductie) dat Nederland t.a.v. migratie een absolute voortrekkersrol gaat spelen en dat is de andere partijen in het motorblok nu net een brug te ver.
Lijkt erop dat Klaver niet wil overbruggen, maar enkel gelijk wil hebben. Dat hij Groen Links daarmee aan het uitsluiten is, lijkt hem bijzaak.
Jesse Klaver gaat daarin dus Geert Wilders achterna en stelt zich extreem op ..... en in de tussentijd maar kritiek uiten op Geert Wilders ;-)

Dan is Geert betrouwbaarder dan Jesse, want Geert heeft duidelijk in zijn programma staan "Nederlandse Grenzen Dicht" en is daar onvermurwbaar in ..... terwijl Jesse daar in zijn partijprogramma niet helder over is "Europa moet dit & dat" en er nu plots een breekpunt van maakt.
Maakt Jesse minstens net zo onbetrouwbaar als Geert .... en valt dus niet mee te regeren !
Ik heb dat debat gevolgd over de uitslag van de onderhandelingen. Het meest interessant er aan was de onderlinge communicatie. Klaver werd reuze in het zonnetje gezet en haast vertroeteld door Pechtold. Alles lijkt al voor elkaar en in kannen en kruiken. Zoals als ik het bekeek, willen ze gewoon een LINKSE Klaver er bij. Waarom?
Niet in ieder geval om de immigranten de voet dwars te zetten. Opdracht uitvoeren van Brussel?

Wilders wordt natuurlijk schandalig behandeld. Iedereen eigenlijk. Partijkartel, baantjes jagerij, totale schijnheiligheid. Het is een lange zit, en na de onderbreking voor de stemming werd de uitzending afgebroken. Maar eigenlijk zou iedereen eens moeten bekijken, wat zich afspeelt.

Ik hoop dat ik het mis heb.
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 26 mei 2017 07:00:

[...]

Mooi verhaal, maar inconsequent. Kwaaltjes die er nu eenmaal bijhoren? Je onderschat die kwalen.
Mijn oude moeder (97) is zeer calvinistisch, en heeft geen benul van wat D'66 beweert. Maar ze lijdt fysiek, en verlangt hevig naar een einde en naar de hemel, dat weet ik wel. En ik neem het de CU persoonlijk kwalijk dat zij in deze gevallen geen mercy hebben.
En dat haar zonen op haar erfenis uit zijn, vind ik een te infame beschuldiging om op in te gaan. Door haar gesloof in het verleden hebben wij het allen beter dan zij in haar leven.

Ik houd zielsveel van mijn moeder, maar nu lijdt ze, en verlangt naar het einde. Wie zijn die godsgruwelijken van de CU die haar lijden willen verlengen?
Seegers is in zijn fanatisme soms een sadist. Zeg ik als christen.

Wil die HEILAND van jou dat dan?
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 26 mei 2017 07:30:

[...]
De vergeten katholiek in de bocht. We hebben het hier over ouderen bij wie soms de stront door het keelgat komt.. Hoe wreed wil je zijn, tegen hun wil in?

Ik wens Seegers een dood toe die hij eeuwig zal betreuren.

[Nou ja, dat mag ik als christen niet zeggen. Ik trek het terug.]

Ja, dat geloven stelt toch wel wat vragen. Katholiek, helemaal erg. Paus dictator, die voor overbevolking, aids en andere ellende zorgt, maar de rest van de geloven kan er toch ook wat van.

jonas
0

BDW; "Mijn oude moeder (97) is zeer calvinistisch, en heeft geen benul van wat D'66 beweert. Maar ze lijdt fysiek, en verlangt hevig naar een einde en naar de hemel, dat weet ik wel. En ik neem het de CU persoonlijk kwalijk dat zij in deze gevallen geen mercy hebben.
En dat haar zonen op haar erfenis uit zijn, vind ik een te infame beschuldiging om op in te gaan. Door haar geloof in het verleden hebben wij het allen beter dan zij in haar leven."

Wat is het probleem? Alles afwegend en nog eens goed met haar pratend dan regel je toch ergens een pilletje, maar volgens mij kan het ook nu wel via via de wetgeving die we hebben.

Zelf denk ik aan toestemming in zo een geval van mijn huisarts
die ik al 20 jaar ken en op dezelfde lijn zit, oudste dochter en al geld genoeg heeft en gelukkig iets anders dan alleen geld gedreven is en oudste zus. Daar heb ik helemaal die enge Pechtholt voor nodig.

Pechtholt mag er trots op zijn dat hij zelfdoding zo gemakkelijk mogelijk heeft gemaakt met die waardeloze D'66 van hem. Ik zou me er diep voor schamen om zelfs maar zo een sfeer van oudjes zijn overbodig en kostbaar en hier een pilletje en jullie zijn weg en dat scheelt weer kosten te scheppen.

Over controle op torenhoge onkostenvergoeding van EU-zakken vullende vertegenwoordigers hebben we het niet en ook niet voor inmiddels enig psycho-onderzoek bij onze compleet doorgedraaide Silvia In het Velt hebben we het liever niet.

Waarom nemen die Pechtholt en Silvia zelf niet dat pilletje en moeten ouderen dat doen of moet dat ouderen op een goudschaal worden aangeboden in een context van bezuinigingen op hun zorg?

Groet, Jonas

Groet, Jonas
rationeel
0
quote:

Opus135 schreef op 26 mei 2017 10:14:

Segers bedoelt niet het lijden te verlengen, maar weet dat er in bepaalde gevallen geen perspectief is en heeft daar geen leefbare oplossing voor. Resultaat is de facto dan toch de lijdensweg.

Op zich bestaat er geen echt leven zonder vormen van lijden, maar er zijn wat mij betreft grenzen. Wat Segers/van der Staaij betreft niet, vermoed ik, althans die grenzen worden in hun ogen door God gesteld.

Bij huisdieren wordt humaan (!) ingegrepen. Bij mensen niet, afgezien van euthanasiewet.

Ik weet het ook niet. Je kunt wel (weer) iets wettelijk willen regelen, maar de procedure zal dan wel loodzwaar zijn, en zitten de patiënten daar op te wachten? Dat is een meer praktisch probleem.

Hoe dan ook, de politici moeten zich imho meer richten op immigratie, Islam en Europa. Daarnaast op binnenlandse problemen als zorg en wonen. En op technische zaken zoals belastingherziening en de toeslagencarrousel. Voor wat betreft levenseinde: onderzoek welke ideeën er uit de praktijk opkomen, neem langer tijd. Niet prettig voor wie nu al ondraaglijk lijdt, maar het is niet anders.
Het is dus wel anders OPUS:)

Het is volkomen belachelijk dat in een seculiere maatschappij, de godsdienstwaanzinnigen de seculier volwassenen gijzelen.
Allemaal labbekakkerigheid om de problemen niet te hoeven benoemen.
Vind je het normaal een heiland te aanbidden die je laat lijden? Mensen vertikken het om zelf te denken, erg jammer, heel zielig, Maar moet het autonome volwassen individu, onder andermans sprookjes lijden?
Niemand beweert dat wie dan ook de pil moet nemen. Maar iedereen heeft naar eigen bevinden, het recht hem wel te KUNNEN nemen.

Het is trouwens helemaal geen politiek probleem. Het is een inbreuk op het autonome individu, dat de politiek er zich mee bemoeit.
rationeel
0
JONAS:) Volgens mij is het probleem wat BDB :) schetst, dat zijn moeder van mening is dat haar HEILAND niet wil dat zij er zelf een eind aan maakt. Hij wordt dan boos en moet zij eeuwig branden in de hel.
Ja, die lieve god heeft het goed voor met zijn kinderen.
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 26 mei 2017 10:21:

[...]

Maar ook @rationeel. Jij doet je voor als een verstandig iemand, maar je bent voor mij de anti-christ, en een pure fascist.

Ja, BDB:) Al die godsdiensten brengen veel kwaad in de wereld, en het het erge is, dat ze totale onzin zijn. Dat een denkend mens als jij daar geen afstand van kan nemen is ongelooflijk.
Helemaal geindoctrineerd, in een vroege periode. Hersenen verminkt.
En dat gebeurt nog steeds.
De ongelooflijke misdaden allemaal tot meerdere glorie van een kwaadaardige sprookjes figuur.
Verminking van genitalien, want sex is slecht. Beter geen genot. Vooral niet als je een vrouw bent.
Speeltje voor de man, maar zelf alleen maar pijn en ellende. En als een konijn kinderen krijgen, want geen voorbehoedsmiddelen, wil de heer ook al niet. Kinderen zonder mogelijkheid van ontplooiing. Het lichaam van een mens, maar geen mens mogen worden.

Schande schande, aan al degenen die dit laten bestaan.

Fascist? Weet je wel wat de betekenis van het woord is. Je gaat je boekje weer te buiten.
rationeel
0
quote:

Henkfrl schreef op 26 mei 2017 21:34:

Een demissionair kabinet werkt prima.
Vooral zo houden;)
Belegde boterham
1
Levenseinde staat nu tenminste ter discussie, de abortuswet werd toch ook niet binnen afzienbare tijd aangenomen?

Eerst jaren ter discussie, beetje gedoogd en ergens midden jaren 80 (pas) nipt aangenomen in Wet Afb Zwang.

En tsja pensionado's en zij die op respectabele leeftijd zijn, iets eerder actie ondernemen kan een hoop schelen.

Niet reanimeren is een optie bij operaties.
Artsen die je helpen zijn er ook. Zoekt en gij zult vinden
rationeel
0
quote:

Belegde boterham schreef op 26 mei 2017 22:20:

Levenseinde staat nu tenminste ter discussie, de abortuswet werd toch ook niet binnen afzienbare tijd aangenomen?

Eerst jaren ter discussie, beetje gedoogd en ergens midden jaren 80 (pas) nipt aangenomen in Wet Afb Zwang.

En tsja pensionado's en zij die op respectabele leeftijd zijn, iets eerder actie ondernemen kan een hoop schelen.

Niet reanimeren is een optie bij operaties.
Artsen die je helpen zijn er ook. Zoekt en gij zult vinden
Al eens gehoord van principes?
De staat heeft geen lijfeigenen in bezit.
Belegde boterham
0
quote:

rationeel schreef op 26 mei 2017 21:48:

[...]

Ja, BDB:) Al die godsdiensten brengen veel kwaad in de wereld, en het het erge is, dat ze totale onzin zijn.
Ongetwijfeld

Ik schat dat 90% van de gelovigen zeer correcte burgers zijn

Die 10% kwaden, vind je ook onder de niet gelovigen.

Als de mensheid het 'geloof' niet had bedacht was er wel een andere noemer.

Tav Fascisme - extreem nationalistisch ben je wel, autoritaire structuur met charismatische 'Lijder' (Baudetje), ja ik zie de overeenkomsten :-)
Belegde boterham
0
quote:

rationeel schreef op 26 mei 2017 22:23:

[...]

Al eens gehoord van principes?
De staat heeft geen lijfeigenen in bezit.
Frappant, waar ligt je grens dan?

Want bij een bomaanslag of onheil heeft de 'overheid' het gedaan toch?

De overheid (imo onderdeel van de maatschappij) heeft verschillende taken, maar uiteindelijk zijn ze er voor de burger, niet?
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 26 mei 2017 21:49:

[...]

Vooral zo houden;)
En dan zie je onze gewaardeerde kabinetsleden en denk je, ze worden wel echter snel ouder he en 's ochtends kijk je in de spiegel :-).
jonas
0

Rationeel.

Er zijn 2 zaken die door elkaar dreigen te spelen.

1. Euthanasiewetgeving, waarvan ik gerust durf te beweren dat onze wetgeving het qua afweging tot een goed overdachte zo niet de best verdachte ter wereld is.

2. Dan is er de kwestie van vrije meningsuiting. Mijn mening is de Pim-lijn (Pim vermoord door inmiddels vrijlopende GroenLinks idioot De Graaf) is alles geoorloofd zonder oproepen tot geweld. Geen speciale bescherming voor geloofsvoorgangers zoals Imans. Lezen bepaalde verzen uit de Koran voor die geweld prediken uitzetten naar Saudi Arabië.

Het is te idioot voor woorden: minder Marokkaanse onaangepaste import zou leiden tot straf, maar niet homo's van hoge gebouwen afgooien? Waarom mag dat laatste wel vanwege een geloofsovertuiging?

Er zit echt wat scheef op het tweede punt bij linkse mensen moderne stijl die graag voor achterwaartse achterlijke geloven opkomen.

Groet, Jonas

PS Modern links? Noem ik eens wat

1. Geen problemen met vrouwenverminking.

2. Begrip voor dat ongelovigen door moeten en al helemaal als ze afvallig zijn.

3. Homo's zijn vieze mensen en moete je van hoge gebouwen naar beneden gooien. Alle linkse begrip voor zoiets.

4. Scheiding kerk en staat is verwerpelijk, want alah en de koran is de redding.

5. Vrouwen moeten absoluut onder hoofdoek en zwarte lange jurken, want anders worden hitsige geile moslimmannetjes te zeer opgewonden en gaan de laatste rare dingen doen.

6. Gooien Moslims wat bommen en doden ze Christenen dan is dat te begrijpen en daar moeten we begrip voor hebben: de daders zijn eigenlijk zielig bla bla volgens NPO etc.

En dat haar zonen op haar erfenis uit zijn, vind ik een te infame beschuldiging om op in te gaan. Door haar gesloof in het verleden hebben wij het allen beter dan zij in haar leven.d
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 26 mei 2017 20:47:

[...]Ik hoop dat ik het mis heb.
Ik denk dat je deze keer gelijk hebt ;-) .... helaas, moet ik er dan wel bij schrijven, omdat de constatering an sich al laat zien hoe de Nederlandse politieke vlag erbij hangt .... 'half stok' ....;-(
izdp
0
quote:

mineset® schreef op 26 mei 2017 14:41:

VVD-leider Mark Rutte staat open voor nieuwe gesprekken met GroenLinks, maar dan moet de partij van Jesse Klaver vooraf geen voorwaarden stellen.
Dat zei hij vrijdag na afloop van nieuwe verkenningsgesprekken met informateur Edith Schippers.

GroenLinks-leider Jesse Klaver is dat niet van plan. Voor hem zijn de gesprekken met VVD, CDA en D66 vastgelopen omdat er op het thema migratie een "principiële ondergrens" zou worden overschreden.
www.nu.nl/politiek/4723344/rutte-staa...

=====================================

Kijk je dan naar alle standpunten van Groen Links:
groenlinks.nl/alle-standpunten

Dan kun je lezen, dat er heel wat is (op basis van de ruim 150 standpunten van Groen Links), waarin VVD en CDA kunnen meekomen en migratie in het GroenLinks programma slechts een onderdeeltje is, waarin vooral Europa als geheel meer moet doen (maar dat doet de EU niet als geheel).
Lijkt erop dat Klaver wil (net als met CO2 reductie) dat Nederland t.a.v. migratie een absolute voortrekkersrol gaat spelen en dat is de andere partijen in het motorblok nu net een brug te ver.
Lijkt erop dat Klaver niet wil overbruggen, maar enkel gelijk wil hebben. Dat hij Groen Links daarmee aan het uitsluiten is, lijkt hem bijzaak.
Jesse Klaver gaat daarin dus Geert Wilders achterna en stelt zich extreem op ..... en in de tussentijd maar kritiek uiten op Geert Wilders ;-)

Dan is Geert betrouwbaarder dan Jesse, want Geert heeft duidelijk in zijn programma staan "Nederlandse Grenzen Dicht" en is daar onvermurwbaar in ..... terwijl Jesse daar in zijn partijprogramma niet helder over is "Europa moet dit & dat" en er nu plots een breekpunt van maakt.
Maakt Jesse minstens net zo onbetrouwbaar als Geert .... en valt dus niet mee te regeren !

Ach arme mineset het geitje, je hebt het sprookje van roodkapje en geert de boze wolf nooit voorgelezen gekregen?
Gelukkig zijn er nog hoeders met ervaring, die genoeg stenen voor hem hebben en in zijn pak blijven naaien.
[verwijderd]
0
Eindelijk zal sprake zijn van een echt links kabinet. Met VVD die links zal gaan draaien en worden om regering te vormen, of zonder VVD. Als die niet links gaat worden. Er is simpel geen keus voor de VVD.
rationeel
0
VVD en CDA zouden heel voorzichtig kunnen zinspelen op een toenadering tot Wilders. Maar daarvoor is het nog te vroeg. Ze durven zich nog niet van Pechtold te verwijderen. Gisteren kreeg ‘het motorblok’ (VVD-CDA-D66) al een behoorlijke klap door de opstelling van Pechtold. De onderhandelaars van VVD en CDA moeten zich enorm aan hem hebben geërgerd. Maar ze geven de motorblokgedachte nog niet op, want dan zou ook de optie van een minderheidskabinet VVD-CDA-D66 wegvallen.

www.elsevier.nl/opinie/opinie/2017/05...

[verwijderd]
0
Mocht er een minderheidskabinet komen. Dan ook weer binnen 6 maanden nieuwe verkiezingen zal er zijn.
19.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.332,26 +0,70%
 EUR/USD 1,0728 +0,29%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront