Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wake Up!

6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 ... 322 323 324 325 326 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
China en Europa overleggen over bouw van maanbasis

Gepubliceerd: 26 april 2017 14:29 Laatste update: 26 april 2017 14:49

Vertegenwoordigers van China en het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) overleggen over het maken van een buitenpost voor mensen op de maan.

Dat meldt AP woensdag op basis van een woordvoerder van ESA en berichten in Chinese media.

Volgens Johann-Dietrich Wörner, de directeur van ESA, kan het voorgestelde "maandorp" mogelijk een internationaal lanceerplatform worden voor toekomstige missies naar Mars. Daarnaast kan het een kans bieden om ruimtetoerisme te ontwikkelen en mogelijkheden bieden voor mijnbouw op de maan.

"De Chinezen hebben al een erg ambitieus programma voor de maan", vertelt Pal Hvistendahl, een woordvoerder van ESA. "De ruimte is veranderd sinds de race in de jaren '60. We weten dat als we de ruimte op een vreedzame wijze willen verkennen, we internationaal moeten samenwerken."
Samenwerking

ESA en China werken al langer samen in de ruimtevaart. Hoewel China pas in 2003 voor het eerst een raket met bemanning de ruimte in stuurde, is het land de afgelopen jaren serieuzer geworden over de ruimtevaart. Zo is China van plan om aan het einde van dit jaar monsters te nemen van de maan. Volgend jaar wil het land de eerste missie naar de achterzijde van de maan starten. Vanaf daar moeten er mineraalmonsters meegenomen worden.

ESA hoopt een analyse te kunnen doen van de monsters die dit jaar meegenomen worden door de Chinezen. Daarnaast wil het agentschap een Europeaan naar het Chinese ruimtestation sturen. Beide plannen zijn nog niet klaar. Er zijn dan ook nog geen data gegeven voor wanneer ESA dit gaat doen.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Roma persen rijke mannen af
Vandaag, 12:57 Gerda Frankenhuis

Een 85-jarige Rotterdammer blijkt maandenlang financieel te zijn kaalgeplukt door een Roma-familie, die het voorzien heeft op vermogende alleenstaande mannen.

De Rotterdamse politie waarschuwt voor de praktijken en vraagt buren aan de bel te trekken als zij zien dat hun eenzame buurman in de luren wordt gelegd. Zelf moest de recherche lijdzaam toezien hoe een vrouw en haar familie in een paar maanden tijd de bejaarde Rotterdammer meer dan 150.000 euro aftroggelde.

„Wij hebben er alles aan gedaan om de man te helpen. Maar hij was zo ingepalmd en vermoedelijk verliefd op de vrouw die door de familie op hem was afgestuurd, dat hij niets wilde. En zonder aangifte kunnen wij niets”, vertelt rechercheur Marjoke van Ommen.

„Ze reden zelfs in zijn auto rond en dumpten hem dan midden in de nacht in het midden van het land. Dan deed hij aangifte, maar de volgende dag trok hij die weer in. Zelfs de advocaat van de vrouw werd als zijn belangenbehartiger ingeschakeld. Als wij, maar ook familieleden of hulpverleners voor de deur stonden, weigerde hij de deur te openen. De vrouw was inmiddels bij hem ingetrokken en de woning was zwaar vervuild”, zegt Willem Verweij, die themahouder High Impact Crimes bij de politie is. Er wordt niet uitgesloten dat zij met voorinformatie over het beoogde slachtoffer aan hebben gebeld.

Volgens Van Ommen begon het als een babbeltruc. „Ze stond voor zijn deur en deed zich voor als thuiszorgmedewerker. Hij was eenzaam en is soms in de war. Zij is vervolgens een relatie met hem aangegaan. Met zielige verhalen wisten ze hem te indoctrineren en hij had alles over voor zijn ’vriendin’.”

Uiteindelijk trok een nicht van de man aan de bel. „We zijn er gelijk bovenop gaan zitten. Maar strafrechtelijk konden wij niets doen omdat de man niets wilde.”, zegt Van Ommen. De man werd later onder curatele gesteld. Toen zijn vriendin niet meer bij het geld kon, was de liefde ineens over en hoorde hij nooit meer wat van haar. Zijn financiële situatie is als zeer zorgwekkend bestempeld.

Het Rotterdamse slachtoffer is volgens Van Ommen niet de enige. „In deze zaak zijn er linken naar Oost-Nederland. Daar is zelfs iemand in de daklozenopvang terechtgekomen nadat ze bij een vermogende bejaarde man twee Audi’s en een aanzienlijk geldbedrag hebben afgetroggeld.”

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam wil deze vorm van oplichting graag vervolgen. „Je ziet helaas vaak dat slachtoffers geen aangifte willen of durven te doen omdat zij zich generen. Ze zijn vaak voor grote bedragen opgelicht en schamen zich daarvoor”, zegt de Rotterdamse officier van justitie Natasja Rose. Het OM adviseert om altijd aangifte te doen.

Is het u ook overkomen of kent u een soortgelijk verhaal? Mail nieuwsdienst@telegraaf.nl
josti5
0
Portugal zet veganistische maaltijden op publieke menukaart

Het land heeft een wet aangenomen waarin publieke eetgelegenheden verplicht worden minimaal één veganistische optie op het menu te zetten

Het lijkt erop dat internationale autoriteiten enthousiast zijn geworden voor bewuste voeding met het oog op mens en planeet. Portugal volgt het voorbeeld van overheidsinstellingen in Duitsland en Japan door een wet aan te nemen waarin alle publieke eetgelegenheden verplicht worden een veganistische optie te serveren.

Afgelopen maand stemde het kabinet in Portugal voor een wetsvoorstel waarin bepaald wordt dat alle door de overheid gefinancierde eetgelegenheden in het land – in scholen, universiteiten, ziekenhuizen, gevangenissen en andere openbare gebouwen – minimaal één maaltijd zonder dierlijke producten moeten aanbieden. Naar verwachting wordt de wet binnen de komende maanden in de wetboeken opgenomen.

Het wetsvoorstel, dat met een grote meerderheid in het parlement werd gesteund, werd ingediend door dierenwelzijnspartij PAN als gevolg van een petitie van het Portugees Vegetarisch Genootschap waarmee 15.000 handtekeningen werden verzameld. André Silva, het enige parlementslid van PAN, stelde vast dat de maatregel niet zal leiden tot zwaardere financiële lasten voor de overheid, omdat maaltijden zonder vlees over het algemeen goedkoper te produceren zijn dan maaltijden mét vlees. MFM (de Meat Free Monday-campagne) voegt hieraan toe: “De maaltijden zijn ook nog eens smaakvoller, voedzamer en beter voor het milieu – voordelen die zwaarder zouden moeten wegen dan de contraproductieve clausule in de wet waarin staat dat eetgelegenheden vegetarische opties van de kaart mogen halen wanneer de vraag ernaar te laag is.”

Dat de vraag te laag zou zijn lijkt echter onwaarschijnlijk, afgaande op het succes van gelijksoortige initiatieven elders in de wereld. In maart besloot het Ministerie van Milieu in Duitsland om alle vleesproducten op hun afdeling te verbieden, en begin april besloten het kabinet en het secretariaat van de Japanse overheid na een zeer succesvolle proefperiode een regulier vegetarisch menu voor hun bedrijfskantine in te voeren.

Nuno Alvim van het Portugees Vegetarisch Genootschap noemt het een ‘belangrijke doorbraak’: “Dit is de allereerste keer dat we een wet hebben aangenomen waarin het vegetarisme specifiek wordt vermeld. Omdat vegetarisch eten op grotere schaal beschikbaar wordt, wordt gevarieerd eten gestimuleerd en worden meer mensen aangemoedigd om voor de vegetarische optie te kiezen. Dit heeft naar verwachting belangrijke gevolgen, vooral voor de volksgezondheid maar op lange termijn ook voor dieren en milieu.”

Movimento 2as Sem Carne, de zusterorganisatie van MFM in Portugal, heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de wet. Na de bevestiging dat de wet aangenomen was, schreven zij in hun nieuwsbericht: “We hebben het gedaan! Met behulp van PAN hebben we iets voor elkaar gekregen waar we al lange tijd naar streefden. We zijn erg blij en helpen de regering graag om dit nieuwe beleid in iedere publieke eetgelegenheid in te voeren.”

Artikel van: Meat Free Monday
DeZwarteRidder
0
Russische krant identificeert militair achter transport MH17-raket

Gepubliceerd: 26 april 2017 21:05 Laatste update: 26 april 2017 21:46

Een Russiche onafhankelijke krant zegt dat het de man heeft geïdentificeerd die verantwoordelijk is voor het transport van de BUK-raket die in juli 2014 hoogstwaarschijnlijk vlucht MH17 neerhaalde.

Volgens de Novaya Gazeta is de man de Russische militair Sergey Dubinsky. Hij werd herkend door een oud-militair die in de jaren tachtig samen met Dubiknsky in de Russische oorlog in Afghanistan diende.

De stem van Dubinsky was te horen op opnamen die op de dag van de vliegtuigramp werden gemaakt. Daarop is een telefoongesprek te horen tussen een Russische militair en een Oekraïense rebellenleider, die het transport regelen van de bewuste BUK-raket. De raketinstallatie werd vanuit Rusland over de grens met Oekraïne getransporteerd, waar hij bij het plaatsje Pervomajsk de lucht inging en vermoedelijk het passagiersvliegtuig neerhaalde.

Het onderzoekscollectief Bellingcat noemde eerder al de naam van Dubinsky als verantwoordelijke voor het transport van de raket.
Joint Investigation Team

De opnamen van de dag van de ramp zijn in handen van het zogenoemde Joint Investigation Team (JIT), waarin onder meer Nederland, Maleisië en Australië vertegenwoordigd zijn en dat onderzoek doet naar de oorzaak van de ramp. Het team kan de bevindingen van de krant niet bevestigen. Ook zou de betrokkenheid van Dubinsky alleen blijken uit het opgenomen telefoongesprek.

Het JIT concludeerde net als de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid op basis van eigen onderzoek dat een Russische BUK-raket de oorzaak is van de vliegramp. Rusland deelt die conclusies niet.

Bij de vliegramp met de Boeing 777 op 17 juli 2014 kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Google en Facebook betaalden 100 miljoen dollar aan Litouwse oplichter

Gepubliceerd: 28 april 2017 12:47 Laatste update: 28 april 2017 12:47

Techbedrijven Google en Facebook betaalden over een periode van twee jaar 100 miljoen dollar aan een Litouwse oplichter.

Dat schrijft Fortune op basis van eigen onderzoek.

In maart werd bekend dat een oplichter uit Litouwen twee grote Amerikaanse techbedrijven wist op te lichten. Nu is bekend dat dat Facebook en Google waren. Zij maakten verspreid over twee jaar in totaal 100 miljoen dollar over aan de oplichter.

"Facebook wist het grootste deel van het geld terug te krijgen na het incident en werkt met de politie aan het onderzoek", zegt een woordvoerder van Facebook. Ook Google bevestigde een doelwit te zijn. "We ontdekten de fraude en schakelden de autoriteiten in", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "We hebben het geld terug en zijn blij dat het is opgelost."
Fraude en witwassen

Er is een man gearresteerd, maar die ontkent de beschuldigingen. In e-mails deed hij zich voor als een Aziatische hardwarefabrikant met nagemaakte bankafschriften, documenten en briefpapier. Zo overtuigde de oplichter zijn slachtoffers om tientallen miljoenen over te maken naar bankrekeningen in onder meer Letland en Cyprus.

De man is aangeklaagd voor fraude en identiteitsdiefstal. Ook wordt hij van witwassen beschuldigd. Frauderen en witwassen kunnen beiden leiden tot een celstraf van maximaal 20 jaar.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Brit in gorillapak voltooit Londense marathon kruipend

Gepubliceerd: 29 april 2017 17:31 Laatste update: 29 april 2017 17:31

Een 41-jarige Brit heeft gekleed in een gorillapak kruipend de marathon van Londen ''gelopen''. Hij finishte zaterdag als laatste deelnemer na in meer dan zes dagen op handen en voeten over het ruim 42 kilometer lange parkoers door de Britse hoofdstad te zijn gegaan.

Op foto's in Britse media was zaterdag te zien hoe ''Mr. Gorilla'' zoals hij zichzelf noemt al kruipend over het trottoir gadegeslagen door verbaasde toeristen de laatste meters aflegt.

Tom Harrison kwam tot de bijzondere prestatie omdat hij een goed doel wilde steunen. Hij haalde met zijn stunt uiteindelijk omgerekend een kleine 31.000 euro binnen.
Door: ANP
DeZwarteRidder
0
Catnapper scheert poezen
28 APR 2017 Redactie

Waynesboro - Een groot mysterie in het Amerikaanse plaatsje Waynesboro: iemand ontvoert katten, scheert hun buik, kruis en poten, en brengt de diertjes vervolgens terug naar de eigenaar.

Sinds december vorig jaar hebben al zeker zeven katten deze ongewenste scheerbeurt ondergaan. Behalve het missende haar is er niets met de diertjes aan de hand. Ze zijn hooguit wat schrikkerig, aldus politiecommissaris Kelly Walker. Het scheren gebeurt volgens haar met ’chirurgische precisie’.

De politie kwam de mysterieuze ontvoeringen op het spoor door een baasje dat opheldering zocht. Hij had posters opgehangen, om katteneigenaars te waarschuwen voor de ’catnapper’.

Politiechef Walker tast in het duister over het motief voor de scheerbeurten. De enige overeenkomst tussen de katten is dat ze allemaal goed worden verzorgd en zonder uitzondering gecastreerd of gesteriliseerd zijn. In één geval werd een kat tot twee keer toe ontvoerd en geschoren.

De commissaris heeft geen idee hoe ze het scheermysterie moet oplossen. „De beste oplossing is waarschijnlijk dat degene die dit doet, er gewoon mee stopt.”
pietje-2005
0
Heb zelf ook wel flink wat poezen geschoren, eigenlijk.
Heb ze ook altijd zeer goed behandeld, mag ik wel zeggen.
Vreemd genoeg werd er toen, in tegenstelling tot wat hier als oplossing aangebracht wordt, juist nooit gewenst dat ik daarmee zou stoppen.
Rare wereld, maar ik zal het wel weer niet snappen ;-)
pardon
0
Volgens mij waren dit ook 2 hazen.

Boswachter spot paringsdrift in ’dikke BMW’
13 min geleden
BERGEN OP ZOOM - Boswachter Erik de Jonge had een bijzondere morgen met een opvallende hoofdrol voor een ’dikke BMW’. Eerst werd hij bijna overreden door de wagen, een kwartier later spotte hij de BMW weer. Dit keer op een bospad met twee poedelnaakte mensen erin.”
DeZwarteRidder
0
quote:

pardon schreef op 2 mei 2017 15:04:

Volgens mij waren dit ook 2 hazen.
Boswachter spot paringsdrift in ’dikke BMW’
13 min geleden
BERGEN OP ZOOM - Boswachter Erik de Jonge had een bijzondere morgen met een opvallende hoofdrol voor een ’dikke BMW’. Eerst werd hij bijna overreden door de wagen, een kwartier later spotte hij de BMW weer. Dit keer op een bospad met twee poedelnaakte mensen erin.”
Het lijkt meer op de konijnen.....
ffff
0
DeZwarteRidder
0
Lange files A2 na paniek 'verdacht object' voor speurtocht

Gepubliceerd: 03 mei 2017 11:11 Laatste update: 03 mei 2017 13:48

Op de A2 stond woensdag ruim 30 kilometer file door een wegafsluiting ter hoogte van Nieuwegein. De weg werd afgesloten nadat eerder een verdacht object werd gevonden. Waarschijnlijk werd het achtergelaten in het kader van een speurtocht.

De politie sloot de mogelijkheid niet uit dat het zou gaan om een explosief. De Explosieven Opsporingsdienst Defensie (EOD) was woensdag ter plaatse en deed onderzoek. Uit voorzorg was de naastgelegen snelweg tussen Nieuwegein en IJsselstein afgesloten.

Het bleek uiteindelijk niet te gaan om een explosief. Het AD meldt dat het voorwerp diende voor een kinderfeestje. Mogelijk stond op het voorwerp 'laten liggen ten behoeven van een kinderfeestje'. Een medewerker van Rijkswaterstaat die in de buurt aan het werk was en het voorwerp vond, schakelde toch de hulpdiensten in.

Op een foto van RTV Utrecht is te zien dat het voorwerp lijkt op een explosief.
Files

De A2 is inmiddels weer open, maar de files zijn nog niet allemaal opgelost. In beide rijrichtingen stond het woensdagochtend vast. Aan het begin van de middag hadden automobilisten in noordelijke en zuidelijk richting last van ruim een uur vertraging.

Het verkeer werd aangeraden om om te rijden via de A27 en de A12, maar ook op de omleidingsroutes liep het volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) vast. De dienst adviseerde om Utrecht woensdagochtend te mijden.

De politie waarschuwde automobilisten om niet uit hun voertuig te stappen, omdat er mogelijk hulpdiensten langs konden rijden.
haas
0
de versplintering in de wereld gaat verder...?
==============================

Israël verlaagt zijn bijdrage aan de
VN met zo'n 900.000 euro,omdat Unesco
een resolutie heeft aangenomen waarin
kritiek wordt geuit op Israël.

De resolutie was door Arabische landen
ingediend bij de cultuurorganisatie van
de VN.Onder meer de opgravingen door
Israël in Oost-Jeruzalem worden erin
bekritiseerd.

De Israëlische premier Netanyahu noemt
het een absurde resolutie en zegt dat
"de systematische bemoeienis met Israël
een prijs heeft".De bijdrage van Israël
was al verlaagd van 11 naar 2 miljoen
na een resolutie die oproept te stoppen
met het bouwen nederzettingen.
DeZwarteRidder
0
'Britse overheid wil achterdeurtjes in encryptie verplicht maken'

Gepubliceerd: 04 mei 2017 22:16 Laatste update: 04 mei 2017 22:15

De Britse overheid wil de communicatie tussen staatsburgers live in de gaten kunnen houden en achterdeurtjes in encryptie verplicht maken.

Dat blijkt uit een gelekt document in handen van de Open Rights Group.

Volgens het document moeten providers en telefoonbedrijven verplicht binnen 24 uur toegang geven tot alle real-time content van een Britse burger als hier om gevraagd wordt. Hier valt ook versleutelde content onder. Dat betekent dat volledige end-to-end-encryptie niet toegestaan kan worden in Groot-Brittannië, maar dat er verplicht achterdeurtjes in moeten komen.

Daarnaast moeten providers het mogelijk maken voor de Britse overheid om 6.500 burgers tegelijkertijd te bespioneren. Waarschijnlijk is hier wel autorisatie van bijvoorbeeld een staatssecretaris of rechter voor nodig.

Conceptversie

De documenten zijn tot nu toe alleen verstrekt aan een paar bedrijven, vooral providers. Een kopie van deze versie is echter terechtgekomen bij de Open Rights Group, die het vandaag online plaatste. Tot nu toe gaat het alleen om een conceptversie.

De Britse Eerste en Tweede Kamer moeten nog akkoord gaan voor het een daadwerkelijke wetgeving wordt.
Door: NU.nl
pietje-2005
0
Zou wel mooi zijn als die regering, ambtenaren en parlementen dan ook ongecrypte inzage geven in hun eigen communicaties.
Onder het mom van een zogenaamde bedreiging mag alles opeens, en eenieders rechten vervallen.
Erdogan-achtig, Stalin, Gestapo, AIVD, CIA, Stasi waren zo slecht, toch?
DeZwarteRidder
0
Bankroet Yukos niet erkend in Nederland
31 min geleden

De Russische faillissementsverklaring van Yukos Oil wordt niet erkend in Nederland. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald in een al jarenlang durende rechtszaak rond de oliemaatschappij die eerder in handen was van Michail Chodorkovksi.

Volgens het gerechtshof heeft de Russische overheid in 2006 bewust aangestuurd op een bankroet van Yukos. "De Russische autoriteiten hebben beoogd om Yukos Oil in een situatie te brengen waarin zij haar schulden niet meer kon betalen en uiteindelijk zou failleren. Dit alles leidt er toe dat aan het Russische faillissementsvonnis in de Nederlandse rechtsorde geen rechtsgevolgen kunnen worden toegekend", aldus het vonnis.

De rechtbank in Amsterdam kwam in 2007 tot een soortgelijke uitspraak. Daardoor kon de Nederlandse dochter van Yukos niet door de curator van het olieconcern worden verkocht.
6.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 ... 322 323 324 325 326 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.701,00 -0,76%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.903,23 -0,68%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.394,85 +0,65%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,26 +0,22%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront