KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
voda
0
Telecombedrijf VimpelCom wil notering aan Damrak

Notering in tweede kwartaal van 2017.

(ABM FN-Dow Jones) VimpelCom wil in het tweede kwartaal van 2017 een notering aan het Damrak, naast de huidige notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Dit maakte het Russische telecombedrijf maandag bij publicatie van de jaarcijfers bekend.

VimpelCom, dat bovendien de naam wil wijzigen in VEON, wil met een notering aan het Damrak meer Europese beleggers aantrekken, nadat de free float in het derde kwartaal van 2016 verdubbelde naar 20,1 procent.

Het bedrijf heeft al zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft meer dan 500 mensen in dienst. De nieuwe naam moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Deutsche Telekom presteert conform eigen verwachting

Telekombedrijf verhoogt dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Telekom heeft in 2016 conform de eigen verwachtingen gepresteerd en verhoogde hierop het dividend. Dit maakte het Duitse telecombedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De aangepaste winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) kwam in het afgelopen jaar 7,6 procent hoger uit op 21,4 miljard euro, iets beter dan de verwachting van het Duitse telekombedrijf van 21,2 miljard euro.

De omzet steeg in 2016 met 5,6 procent naar 73,1 miljard euro.

Onder de streep restte een aangepaste nettowinst van 4,1 miljard euro, ongeveer vergelijkbaar met de winst uit 2015. De vrije kasstroom van het telecombedrijf nam met 8,6 procent toe tot 4,9 miljard euro.

Op basis van de resultaten stelde Deutsche Telekom een dividend voor van 0,60 euro per aandeel. In 2015 konden aandeelhouders nog rekenen op een dividend van 0,55 euro per aandeel.

Kwartaalcijfers

In het afgelopen kwartaal realiseerde het bedrijf op jaarbasis een 9,4 procent hogere omzet op 19,5 miljard euro, terwijl de aangepaste EBITDA met 2,4 procent steeg naar 5,3 miljard euro. Analisten hielden vooraf rekening met een omzet van krap 19 miljard euro.

Wel boekte Deutsche Telekom een verlies van 2,1 miljard, mede vanwege de waardedaling van het belang in BT Group als gevolg van het dalende pond na het Brexit-referendum.

Outlook

In 2017 voorziet het telecombedrijf een aanhoudende omzetgroei, waarbij de aangepaste EBITDA met krap 4 procent kan groeien op jaarbasis. De vrije kasstroom zal dit jaar volgens Deutsche Telekom met circa 12 procent stijgen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
T-Mobile Nederland trekt meer klanten

Gepubliceerd op 2 mrt 2017 om 07:38 | Views: 1.273

DEN HAAG (AFN) - T-Mobile heeft het aantal klanten in Nederland in 2016 zien toenemen. Er kwamen 183.000 mobiele abonnementen bij. Daarvoor betaalde het bedrijf wel een stevige prijs, want de omzet en de winst gingen door de felle concurrentie op de telecommarkt omlaag.

T-Mobile rapporteerde donderdag een jaaromzet van 1,33 miljard euro, 4,5 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat ging met ruim 28 procent omlaag. Dat komt door 'agressieve' investeringen in marketing en in het netwerk. Concrete winstcijfers vermeldde het Nederlandse dochterbedrijf van Deutsche Telekom niet.

De tweede jaarhelft verliep volgens topman Søren Abildgaard ,,zichtbaar beter'' dan de eerste. In het vierde kwartaal vertaalde het groeiende aantal mobiele gebruikers zich in een toename van de opbrengsten, met 4,7 procent naar 356 miljoen euro.

Databundels

T-Mobile denkt met grotere databundels voor minder geld de weg naar boven te hebben gevonden. In voorgaande jaren verloor de nummer drie op de Nederlandse mobiele markt juist terrein, zowel op zijn grootste concurrenten KPN en Vodafone als op het kleinere Tele2.

Moederbedrijf Deutsche Telekom wist de omzet afgelopen jaar met 5,6 procent op te voeren naar 73,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat voor eenmalige posten ging met 7,6 procent omhoog naar 21,4 miljard euro. Daarmee zegt het bedrijf aan de eigen verwachtingen te hebben voldaan.

Onder de streep bleef 2,7 miljard euro over. Dat is ruim een zesde minder dan een jaar eerder. Die daling is met name veroorzaakt door de val van het Britse pond na het brexit-referendum eind juni. Het belang van Deutsche Telekom in branchegenoot BT is daardoor in euro's minder waard geworden.
[verwijderd]
0

T-Mobile wil aanpassing van wholesale deal met KPN
- DT CEO
vrijdag 3 maart 2017 | 16:22 CET | Nieuws
www.telecompaper.com/nieuws/t-mobile-...

T-Mobile Nederland wil het wholesale-contract met KPN openbreken, stelde Deutsche Telekom CEO Timotheus Hoettges tijdens de toelichting op de Q4-cijfers. Daarbij gaat het om de voorwaarden voor toegang tot KPN's vaste netwerken, vooral voor glasvezel. Hoettges stelde dat de overname van Vodafone Nederland’s vaste marktactiviteiten een defensieve zet was om Ziggo/Vodafone en KPN’s vast-mobiele bundels te kunnen weerstaan. Tegelijkertijd zei hij dat T-Mobile Nederland in gesprek is met KPN over de wholesale breedbandprijzen, vooral waar het toegang tot KPN’s glasvezelnetwerk betreft. Hoettges zegt dat hij al gesproken heeft met KPN CEO Eelco Blok tijdens het Mobile World Congress, maar wilde verder geen details geven.

T-Mobile Nederland nam de vaste marktactiviteiten van Vodafone Nederland over op 16 december 2016 en maakte bekend dat de activiteiten goed waren voor 4 miljoen euro aan omzet in de laatste 2 weken van het vierde kwartaal van 2016. Als onderdeel van de overname nam T-Mobile ook het wholesale contract over dat Vodafone Nederland sloot met KPN in 2015 voor breedband diensten via KPN’s koper en glasvezelnetwerken. Dit contract heeft een looptijd van zeven jaar.

T-Mobile rapporteerde ook dat het 164 duizend breedband klanten had aan het einde van 2016, 21 duizend meer dan Vodafone Nederland rapporteerde aan het einde van september 2016.
voda
0
Minder winst voor Telefonica Deutschland

Dividend licht verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Telefónica Deutschland heeft over 2016 meer omzet, maar minder winst geboekt. Dit meldde het telecomconcern maandag.

De omzet van Telefonica Deutschland steeg van 10.282 miljoen naar 11.728 miljoen euro. Het nettoresultaat kwam uit op 3.063 miljoen euro. Dat was in 2015 nog 3.778 miljoen euro.

Het dividendvoorstel voor 2016 ligt een cent hoger op 0,25 euro per aandeel Telefonica Deutschland.

Het aandeel Telefonica Deutschland noteerde maandag 0,6 lager op 4,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bouygues ontkent gesprekken met Orange

Bedrijf reageert op mediaberichten.

(ABM FN-Dow Jones) Bouygues heeft ontkend op het punt te staan om een deal met Orange te sluiten over de vorming van een combinatie. Dit meldde het Franse telecombedrijf in reactie op Franse mediaberichten.

Bouygues "ontkent categorisch het bestaan van besprekingen met andere telecombedrijven met het oog op consolidatie in de Franse telecommarkt".

Er wordt al langere tijd gesproken over de noodzaak van consolidatie in de Franse telecommarkt, waar te veel marktspelers aanwezig zouden zijn en de concurrentie daardoor groot is. Vorig jaar in januari bevestigde Orange, het voormalige France Telecom, in gesprek te zijn met Bouygues. Dit liep op niets uit.

Het aandeel Bouygues noteerde maandag 1,6 procent hoger op 38,53 euro en Orange steeg 0,3 procent op 14,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Fusie Vodafone dochter creeert grootste telecomaanbieder India

Vodafone India en Idea hebben gezamenlijke ondernemingswaarde van 23 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Vodafone wil zijn Indiase divisie fuseren met Idea Cellular. Dit maakte de Britse telecomgigant maandagochtend bekend.

Door het samengaan van de twee bedrijven, die een gezamenlijke ondernemingswaarde hebben van omgerekend ruim 23 miljard dollar, ontstaat het grootste telecombedrijf van India. Verder moet de fusie de digitalisering in het land bespoedigen, aldus Vodafone.

De fusie is exclusief het belang van 42 procent dat Vodafone in Indus Towers heeft, zei het bedrijf maandag. Vodafone zal na het afronden van de transactie een belang van 45,1 procent hebben en het moederbedrijf van Idea Cellular, Aditya Birla Group, een belang van 26 procent in het nieuwe bedrijf. Aditya heeft het recht om zijn belang uit te breiden tot 50 procent. Lukt dat niet binnen vier jaar, dat verkoopt Vodafone in de vijf jaar erna aandelen totdat de twee bedrijven een gelijk aandeel hebben in het nieuwe bedrijf.

Vodafone voorziet kostenbesparingen van ruim 2 miljard dollar in het vierde jaar na de afronding van de fusie en verwacht een positieve bijdrage aan de kasstroom in het eerste volledige jaar na de fusie.

De transactie, die onderhevig is aan de goedkeuring van mededingingsautoriteiten, moet in kalenderjaar 2018 worden afgerond. Het nieuwe bedrijf krijgt een notering aan de Indiase beurs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: Orange Belgium: alle Orange-klanten zullen roamen zoals thuis en families zullen onbeperkt kunnen bellen in 39 landen en regio's

Vanaf 15 juni 2017 zal de EU-roaming regulatie van kracht zijn en
daardoor zullen reizende EU-inwoners niet meer extra moeten betalen om
te bellen, surfen of sms'en in de 28 Europese Unielanden + Noorwegen,
IJsland en Liechtenstein.

'Roam like at home' voor alle Orange-klanten in de EU, Noorwegen,
IJsland, Liechtenstein en 8 andere bestemmingen

Vier dagen eerder, vanaf 11 juni meer bepaald, zullen alle Orange
Belgium tariefplannen aangepast worden en kunnen Orange-klanten hun
belminuten, mobiele data en sms'jes uit hun bundel gebruiken om te
roamen, net alsof ze in België zijn. Als ze hun bundel
overschrijden, zijn de nationale tarieven van toepassing.

Maar Orange gaat nog een stap verder en biedt zijn klanten hetzelfde
voordeel op acht andere bestemmingen: Monaco, Saint-Barthélemy,
Vaticaanstad, San Marino, Noord-Cyprus, Jersey, Isle of Man en Guernsey.
Met andere woorden, Orange-klanten blijven met hun tariefplan altijd en
overal in contact en net als thuis hoeven ze niet extra te betalen
wanneer ze op reis zijn in deze 39 Europese landen en regio's.

Orange Belgium Investor Relations

Wenst u de volledige pdf-versie te lezen, klik hier:


Roaming - NL: hugin.info/134974/R/2095472/792616.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Orange Belgium via Globenewswire

www.orange.be

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
T-Mobile mag doorgaan met datavrije muziek

Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 15:34 | Views: 195

KPN 16:03
2,75 -0,01 (-0,18%)

ROTTERDAM (AFN) - T-Mobile mag van de rechter doorgaan met zijn dienst 'Datavrije Muziek'. Toezichthouder ACM dwong het telecombedrijf eerder nog te stoppen met de service, omdat die in strijd zou zijn met de regels. De rechter in Rotterdam oordeelde donderdag echter dat die regels niet geldig zijn.

Met de dienst kunnen consumenten onbeperkt muziek streamen buiten hun bundel. Volgens de ACM was dat verboden en de concurrentiewaakhond legde een dwangsom op. T-Mobile moest als het niet stopte 50.000 euro per dag betalen tot maximaal een half miljoen euro.

Volgens de rechter mag de praktijk inderdaad niet volgens de Nederlandse wet, maar dit verbod geldt niet omdat Nederland helemaal niet bevoegd is om daarover iets te regelen. Dat is tegenwoordig aan Brussel en volgens de Europese verordening hierover mag het gratis aanbieden van streaming onder strikte voorwaarden wel.

Pogingen van de Nederlandse regering om een uitdrukkelijk verbod op dit zogenoemde zero-rating in de Europese regels op te laten nemen, zijn juist mislukt, zo benadrukte de rechter.

Topman Søren Abildgaard van T-Mobile Nederland noemt de uitspraak ,,een doorbraak in Nederland en in Europa''. De provider zocht bij de introductie van de dienst in oktober bewust de grenzen van de Nederlandse wet op. ,,Dit deden we in de stellige overtuiging dat dit in het belang van onze klanten is'', aldus Abildgaard. ,,Wij konden het simpelweg niet uitleggen waarom wij Nederlanders iets moesten ontzeggen wat nu gratis is en wat in België, Frankrijk, Polen of Duitsland wel mag.''
voda
0
Tele2 verbetert winstgevendheid

Gepubliceerd op 24 apr 2017 om 07:45 | Views: 544

STOCKHOLM (ANP) - Telecomprovider Tele2 heeft zijn winstgevendheid in Nederland fors verbeterd. Het bedrijf profiteerde onder meer van een verdere groei van het aantal klanten. Ook lette het beter op de kosten. Verder werd het resultaat een jaar eerder nog negatief beïnvloed door een schikking.

Tele2 sloot het eerste kwartaal in Nederland af met een omzet van bijna 1,6 miljard Zweedse kroon. Dat betekende een stijging met 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 151 miljoen kroon (15,7 miljoen euro), tegen een negatief resultaat van 31 miljoen kroon een jaar eerder.

De aanwas van nieuwe klanten kwam in het eerste kwartaal uit op 16.000. Dat was fors minder dan de 55.000 nieuwe klanten die het concern in het vierde kwartaal van 2016 aan zich wist te binden. Volgens topvrouw Allison Kirkby had Tele2 in Nederland onder meer te maken met stevige concurrentie.

Zweden

In thuismarkt Zweden liet Tele2 een omzetgroei van 29 procent zien. De totale omzet van het telecomconcern nam vooral daardoor met 22 procent toe tot 7,9 miljard kroon. Het bedrijfsresultaat viel met 1,7 miljard kroon 41 procent hoger uit dan in het eerste kwartaal van 2016. Onder de streep bleef er 401 miljoen kroon over, bijna een vijfde meer dan een jaar eerder.

Voor heel 2017 rekent Tele2 op een omzet van 31 miljard tot 32 miljard kroon en een bedrijfsresultaat dat uitkomt tussen de 5,9 miljard en 6,2 miljard kroon. Verder is Tele2 voornemens om tussen de 3,8 miljard en 4,1 miljard kroon te investeren. Het bedrijfsresultaat viel met 1,7 miljard kroon 41 procent hoger uit dan in het eerste kwartaal van 2016.
voda
0
Stijgende resultaten Orange

Telecomspeler verwijst naar sterk commercieel momentum.

(ABM FN) Orange heeft in het eerste kwartaal van dit jaar hogere resultaten geboekt onder gunstige commerciële marktomstandigheden. Dat bleek donderdag voorbeurs uit een financiële update van het Franse telecombedrijf.

De omzet van Orange kwam afgelopen kwartaal uit op bijna 10,1 miljard euro, wat een stijging betekent van 0,8 procent.

De aangepaste bedrijfskasstroom steeg met 2,0 procent tot net geen 2,6 miljard. Daarbij steeg de bedrijfskastroom voor het vierde kwartaal op rij.

De kapitaaluitgaven, ook wel capex, steeg met 2,1 procent tot 1,5 miljard euro.

Het commercieel momentum in het eerste kwartaal was sterk, stelde Orange. Volgens topman Ste phane Richard deed Orange het vooral goed in Frankrijk, Spanje en Polen.

Orange blijft er op rekenen dat de bedrijfskasstroom dit jaar hoger zal uitvallen dan in 2016.

Het aandeel Orange noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 14,74 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Hogere omzet zorgt voor winst Telenet

Telecombedrijf herhaalt outlook.

(ABM FN) Telenet heeft in het eerste kwartaal van 2017 de omzet zien stijgen en wist onder de streep weer in het zwart te komen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

"Terwijl de opbrengsten uit onze kabelactiviteit bleven stijgen met een solide midden- eencijferig percentage dankzij hogere opbrengsten uit kabelabonnementen en bedrijfsdiensten, bleef onze mobiele activiteit de impact voelen van structurele en regelgevende uitdagingen, alsook lagere opbrengsten uit de verkoop van smartphones in vergelijking met het eerste kwartaal van 2016", zei CEO John Porter in een toelichting op de cijfers.

"Op basis van de solide resultaten in de eerste drie maanden van 2017 herbevestigen we de vooruitzichten voor 2017 die we medio februari 2017 bekendmaakten", voegde topman Porter daaraan toe.

Telenet boekte in het afgelopen kwartaal een 11 procent hogere omzet van 616,0 miljoen euro. Rekening houdend met de acquisitie van Base, waarvan de integratie volgens Telenet goed op schema ligt, en de verkoop van Ortel Mobile, ontwikkelde de omzet zich volgens Porter evenwel stabiel.

De aangepaste bedrijfskasstroom liep met 10 procent op naar 289,4 miljoen euro, ondanks dat de bijhorende marge iets daalde van 47,4 naar 47,0 procent.

Daarmee kwam het resultaat ook weer positief uit. Van een verlies van 8,6 miljoen euro vorig jaar, ging het resultaat naar een winst van 65,8 miljoen euro.

Klantcijfers

"Het verheugt me dat de verdere uitvoering van onze multiple-playstrategie heeft geleid tot solide operationele en financiële resultaten in de eerste drie maanden van 2017. In een markt waar de concurrentie steeds feller wordt, kregen we er in KW1 2017 netto 3.900 abonnees voor onze geavanceerde breedbandinternetdiensten, premiumkabel-tv en vaste telefonie bij, wat een tragere groei is dan in voorgaande kwartalen, en nam het verlies van kabeltelevisieabonnees toe tot 21.200 abonnees als gevolg van de concurrentiedruk en de aankondiging van bepaalde tariefaanpassingen", aldus CEO Porter.

Het aantal abonnees voor de all- in-one geconvergeerde 'WIGO'-bundels, die Telenet in juni vorig jaar lanceerde, bleef in stijgende lijn gaan, met een netto-instroom van 37.100 abonnees in het eerste kwartaal van dit jaar tot 188.600 abonnees eind maart 2017. Exclusief de mobiele-telefonieabonnees van Base vertaalde dit zich in een quad-playpenetratie van ongeveer 24 procent van de kabelabonnees, in vergelijking met ongeveer 21 procent in het eerste kwartaal van vorig jaar. Het totale aantal abonnees voor mobiele telefonie werd beïnvloed door de verkoop van dochteronderneming Ortel aan Lycamobile, resulterend in een niet-organisch verlies van 157.900 klanten met een prepaidkaart in het eerste kwartaal van 2017.

Outlook

Telenet blijft rekenen voor 2017 op een winstgevende financiële groei. Ook is de kabelaar naar eigen zeggen goed op weg om tussen 2015 en 2018 mikken een samengestelde jaarlijkse groei van het aangepaste bedrijfsresultaat met 5 tot 7 procent te realiseren.

Analisten van Deutsche Bank rekenden er ook op dat Telenet de outlook zou herhalen en dat er er pas halverwege het jaar een update zal volgen, nadat de overname van SFR is afgerond.

Bij de jaarcijfers kondigde Telenet verder aan de komende zes maanden voor 60 miljoen euro eigen aandelen te zullen inkopen. Daarvan is inmiddels circa een derde afgerond.

Het aandeel Telenet sloot woensdag op 56,58 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: Orange Belgium schenkt zijn particuliere klanten 1 GB mobiele data om zijn eerste verjaardag te vieren

Op 9 mei zal het precies 1 jaar zijn dat het merk Orange naar
België kwam. Om dat te vieren krijgen alle particuliere klanten van
Orange Belgium gratis 1 GB mobiele data extra, dankzij het
getrouwheidsprogramma Orange Thank You.

In mei 2016 werd het merk Orange in België gelanceerd om het
bedrijf te steunen in zijn convergentiestrategie. Tegelijk werd het
aanbod voor mobiele telefonie, internet en televisie gelanceerd, nu
gekend onder de naam LOVE. Eén jaar later heeft Orange al meer dan
50.000 LOVE-klanten: het bewijs dat het merk verkoopt en dat de gekozen
koers de juiste was.

Trouw beloond

Om zijn eerste verjaardag te vieren, schenkt Orange al zijn particuliere
klanten (postpaid, prepaid en ZEN) 1 GB mobiel internet om hen te
bedanken voor hun trouw. Dat cadeau wordt aangeboden in het kader van
het getrouwheidsprogramma Orange Thank You. Klanten moeten het cadeau
accepteren in de Orange-app of in hun klantenzone op
www.orange.be/verrassing om er gebruik van te kunnen maken. Orange
klanten worden geïnformeerd tussen 10 en eind mei.

Cristina Zanchi, Chief Consumer Officer, reageert: "Via Orange Thank You
bedanken we onze klanten regelmatig voor hun trouw. Naar aanleiding van
de eerste verjaardag van het merk Orange in België wilden we hen 1
GB mobiel internet cadeau doen, een cadeau dat past bij hun behoeften en
waarmee ze kunnen genieten van de kwaliteit van het Orange-netwerk."

Exclusief Orange

Via zijn exclusief getrouwheidsprogramma Orange Thank You bedankt Orange
regelmatig al zijn klanten voor hun trouw door hen te verrassen met
cadeaus en gepersonaliseerde ervaringen (cinematickets, concerten, .).
Tot nu toe werden al meer dan 2 miljoen cadeaus weggegeven.

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende
telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen
klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Communications
Luxembourg.

Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten,
alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste
diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over
de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven
investeren. Orange Belgium is als provider ook actief in de groothandel
en verstrekt zijn partners toegang tot zijn infrastructuur en
netwerkmogelijkheden.

Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van
de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en
breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in
het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.

Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be corporate.orange.be/nl
, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Perscontact

Annelore Marynissen (NL) - annelore.marynissen@orange.com - +32 479 01
60 58
Jean-Pascal Bouillon (FR) - jean-pascal.bouillon@orange.com - +32 473
94 87 31
press@orange.be

Contact investeerders

Siddy Jobe - ir@orange.be - +32(0)2 745 80 92

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Orange Belgium via Globenewswire

www.orange.be

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Telefonica Deutschland vermindert verlies

Outlook gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Telefónica Deutschland heeft in het afgelopen kwartaal minder omzet geboekt, maar wist wel het verlies flink terug te brengen. Dit meldde het Duitse telecomconcern vrijdag voorbeurs.

De omzet van Telefónica Deutschland daalde met 4,7 procent van 1.858 miljoen naar 1.771 miljoen euro. Het telecombedrijf merkte op dat de concurrentie in Duitsland binnen de telecommunicatie industrie aanhoudt, maar wel iets lijkt af te zwakken. Verder speelden lagere opzegkosten en veranderingen in de roamingkosten het bedrijf niet in de kaart.

Het nettoverlies kwam uit op 99 miljoen euro. Dat was in dezelfde periode een jaar eerder nog een verlies van 170 miljoen euro.

Outlook

Telefónica Deutschland handhaafde de outlook voor heel het jaar. Dit bekent dat het bedrijf onverminderd mikt op een jaarlijkse dividendgroei tussen 2016 en 2018. Over 2016 konden aandeelhouders een dividend van 0,25 euro per aandeel verwachten, hetgeen een cent meer was dan het dividend over 2015.

Het aandeel Telefónica Deutschland sloot donderdag 0,7 procent hoger op 4,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
VodafoneZiggo voelt concurrentie

Gepubliceerd op 8 mei 2017 om 07:43 | Views: 1.654

KPN 16:01
2,86 +0,03 (+0,92%)

UTRECHT (AFN) - De omzet van fusiebedrijf VodafoneZiggo zal komende kwartalen onder druk komen te staan door verdere regeldruk en de stevige concurrentie op de markt voor telecomaanbieders. Dat zei topman Jeroen Hoencamp maandag in een verklaring bij de eerstekwartaalcijfers.

Vodafone en Ziggo-moeder Liberty Global waren kort voor de jaarwisseling klaar met het samenvoegen van hun Nederlandse activiteiten tot VodafoneZiggo. Volgens Hoencamp zet het bedrijf snel stappen met het integreren van de bedrijfsactiviteiten. Synergievoordelen moeten het bedrijf jaarlijks 210 miljoen euro opleveren.

De omzet (pro forma) van het fusiebedrijf zakte met 2 procent tot ruim 1 miljard euro. Bij de mobiele divisie daalde de omzet met 7 procent. Verder viel het bedrijfsresultaat 6 procent lager uit op 431 miljoen euro. Voor heel 2017 verwacht VodafoneZiggo een resultaat van bijna 1,7 miljard euro.

Verder wil het fusiebedrijf dit jaar 500 miljoen euro overmaken naar zijn aandeelhouders.

Ook Liberty Global zelf kwam met cijfers. Dat bedrijf verlaagde zijn verwachtingen voor het hele jaar, vooral doordat de resultaten in het Verenigd Koninkrijk tegenvielen. Het aantal klanten dat Liberty Global de rug toekeerde was sterker dan voorzien. Consumenten konden zich onder meer niet verenigen met de prijsstijgingen.
voda
0
Deutsche Telekom boekt hogere resultaten

Outlook gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Telekom heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten zien aantrekken, waarbij investeringen in Amerikaanse activiteiten de vruchten afwierpen. Dit maakte het Duitse telecombedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De aangepaste winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) kwam in het afgelopen kwartaal 7,5 procent hoger uit op 5,6 miljard euro. De omzet steeg daarbij met 5,8 procent naar 18,6 miljard euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 747 miljoen euro, evenwel 76,1 procent minder dan de 3.125 miljoen euro uit dezelfde periode een jaar eerder, toen Deutsche Telekom nog een boekwinst van 2,5 miljard euro realiseerde op de verkoop van aandelen in het Britse telecombedrijf EE aan BT Group. Wel stelde Deutsche Telekom dat de nettowinst zich in het afgelopen kwartaal positief ontwikkelde.

De vrije kasstroom van het telecombedrijf nam met circa 50 procent toe tot 1,2 miljard euro.

Outlook

In 2017 voorziet het telecombedrijf onverminderd een aanhoudende omzetgroei, waarbij de aangepaste EBITDA met op jaarbasis uit kan komen op 22,2 miljard euro. De vrije kasstroom zal dit jaar volgens Deutsche Telekom tot 5,5 miljard euro stijgen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Britse telefoonreus schrapt banen

Gepubliceerd op 11 mei 2017 om 11:22 | Views: 534

KPN 16:12
2,88 +0,00 (+0,10%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse telefoonreus BT Group snijdt stevig in het personeelsbestand. Bij de internationale tak van het concern verdwijnen 4000 banen na een ,,uitdagend jaar''.

Het internationaal opererende BT, waar vorig jaar zo'n 102.000 mensen werkten, stond onder druk vanwege een groot boekhoudschandaal in Italië. Dat kwam in januari naar boven, in combinatie met een winstwaarschuwing. Destijds verdampte er zo'n 8 miljard pond aan beurswaarde.

Donderdag bleek ook dat door het schandaal de bonussen van de topman en de voormalig financieel directeur worden aangepakt. De beloningen aan de aandeelhouders zullen dit jaar daarbij minder hard groeien dan eerder voorspeld.

BT zag de omzet over het hele gebroken boekjaar met bijna een kwart groeien tot ruim 24 miljard pond, onder meer door de bijdrage van het overgenomen EE. De winst voor belasting zakte met bijna een vijfde tot 2,6 miljard pond.
voda
0
T-Mobile blijft klanten trekken in Nederland

Gepubliceerd op 11 mei 2017 om 07:08 | Views: 706

Deutsche Telekom 10 mei
16,84 +0,01 (+0,08%)

KPN 16:25
2,86 -0,01 (-0,38%)

AMSTERDAM (AFN) - T-Mobile Nederland heeft vorig kwartaal per saldo 69.000 nieuwe mobiele klanten gestrikt, waardoor het abonneebestand in een jaar met een kwart miljoen is gegroeid. De omzet uit mobiele telefonie bleef daarbij nagenoeg stabiel, terwijl de brutowinst met een kwart opliep naar 110 miljoen euro, maakte het telecombedrijf donderdag bekend.

T-Mobile weet veel klanten te strikken met zijn aanbod van ongelimiteerde mobiele data voor een vaste prijs. Daardoor groeit het klantenbestand zowel bij consumenten als op de zakelijke markt, waar T-Mobile vooral veel kleine ondernemers aan zich weet te binden. Het totaal aantal mobiele abonnementen van het bedrijf in Nederland steeg vorig kwartaal tot meer dan 3 miljoen.

T-Mobile was afgelopen kwartaal goed voor bijna driekwart van de totale groei van het aantal abonnementen voor mobiele telefonie in Nederland, stelde directeur Søren Abildgaard in een toelichting. Hij voorspelde daarbij verdere groei in de komende tijd, die op termijn ook zal zorgen voor een hogere omzet.

De opbrengsten van telecombedrijven op de mobiele markt staan al lange tijd onder druk doordat de opkomst van mobiel internet ten koste gaat van het traditionele bellen en sms-en. Telecombedrijven moeten daarom hun aanbod aanpassen om te profiteren van de explosieve groei in de vraag naar mobiele data en hebben daarbij zeker in Nederland last van sterke onderlinge concurrentie.

De Nederlandse tak van het Duitse telecomconcern profiteerde afgelopen kwartaal ook van de recente overname van de kabelactiviteiten van Vodafone. T-Mobile Thuis, zoals die internet-, tv- en telefoonactiviteiten nu heten, haalde in de eerste drie maanden van dit jaar 12.000 nieuwe klanten binnen. Mede daardoor steeg de totale omzet van T-Mobile Nederland met 5 procent naar 341 miljoen euro.
voda
0
Vodafone boekt hoger resultaat

Omzet licht lager.

(ABM FN-Dow Jones) Vodafone heeft het afgelopen gebroken boekjaar een hoger operationeel resultaat geboekt, ondanks een licht lagere omzet. Dit maakte het Britse telecombedrijf dinsdag voorbeurs bekend over het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017.

CEO Vittorio Colao sprak van een verdere verbetering van de algemene en commerciële prestaties van Vodafone, waarbij het Britse telecomconcern zijn positie van de snelst groeiende breedbandaanbieder van Europa vast heeft weten te houden.

Het Britse telecombedrijf boekte in zijn gebroken boekjaar een operationeel resultaat van 3,7 miljard euro, tegen 1,3 miljard euro een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een nettoverlies van 6,3 miljard euro, versus 5,4 miljard euro een jaar eerder. De aangepaste winst uit voortgezette activiteiten steeg van 0,0687 euro per aandeel naar 0,0804 euro per aandeel het afgelopen jaar.

De omzet daalde met 4,4 procent van 49,8 miljard euro vorig jaar naar 47,6 miljard euro dit jaar.

Vodafone verhoogde het slotdividend met 2 procent tot 0,1003 per aandeel, waarmee het totale dividend over het afgelopen gebroken boekjaar 0,1477 euro per aandeel bedroeg.

Outlook

Vodafone blijft zich in het huidige boekjaar, gesteund door de tweede fase van zijn Fit for Growth programma, focussen op een verdere verlaging van de absolute autonome operationele kosten, waarbij het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) sneller groeit dan de omzet, de winstmarges verbeteren en de kasstroom stijgt.

Het telecombedrijf voorziet, met uitzondering van Vodafone India, een groei van de aangepaste EBITDA op autonome basis van 4 tot 8 procent tot 14,0 miljard tot 14,5 miljard euro. Vodafone rekent op een vrije kasstroom van circa 5,0 miljard euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Altice krijgt tik op vingers van Brussel

Gepubliceerd op 18 mei 2017 om 08:56 | Views: 645

Altice 16:09
21,52 -0,36 (-1,65%)

BRUSSEL (AFN) - Altice heeft volgens de Europese Commissie EU-regels geschonden bij de overname van het Portugese telefoniebedrijf PT Portugal. Het Franse telecomconcern had die deal in 2015 op tijd moeten voorleggen aan Brussel, maar heeft dat verzuimd.

Er is nu een mededeling van punten van bezwaar naar Altice gestuurd. Dat is een formele stap in een nog lopend onderzoek. Als de beschuldigingen aan het adres van Altice worden bewezen, dan kan Brussel een boete opleggen die kan oplopen tot 10 procent van de wereldwijde jaaromzet van Altice. Altice boekte vorig jaar een omzet van bijna 6,1 miljard euro.

Altice stelde Brussel overigens in februari 2015 wel op de hoogte van zijn plannen om PT Portugal over te nemen. De Commissie ging op 20 april van dat jaar ook onder voorwaarden akkoord, maar vermoedt dat Altice de overname feitelijk al had uitgevoerd ,,voordat de Commissie haar goedkeuringsbesluit had vastgesteld, en in bepaalde opzichten zelfs voordat de overname was aangemeld''.

Concentratiecontrole

,,Als bedrijven op de zaken vooruitlopen door fusies uit te voeren voordat ze die aanmelden of groen licht krijgen, ondermijnen zij de goede werking van het EU-stelsel voor concentratiecontrole'', zo verklaart Margrethe Vestager, EU-commissaris voor concurrentiebeleid.

Altice is het niet eens met de voorlopige conclusies van Brussel. Het bedrijf zegt een uitgebreid verweer naar de Commissie te zullen terugsturen. Verder benadrukt de onderneming dat de eerdere goedkeuring van de deal door Brussel door dit onderzoek niet in het geding komt.

Het aandeel Altice ging donderdag omstreeks 09.30 uur 1,1 procent omlaag, in een rode AEX-index in Amsterdam.
1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:15
Koers 3,324
Verschil -0,055 (-1,63%)
Hoog 3,324
Laag 3,270
Volume 4.211.620
Volume gemiddeld 13.711.851
Volume gisteren 10.555.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront