TomTom « Terug naar discussie overzicht

Tom Tom april 2017

2.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 ... 139 140 141 142 143 » | Laatste
Dutchy Ron
0
techcrunch.com/2017/04/25/amber-mobil...

Waymo isn’t the only self-driving company with on-demand autonomous car service news today: Dutch startup Amber Mobility, which designed a new vehicle specifically for shared commuter use, is putting a firm timeline on its plans to add self-driving capabilities to its fleet.

Amber will provide self-driving vehicles for user with its business-to-business car sharing platform in Eindhoven in the Netherlands by midyear 2018, the company says, with a goal of expanding deployment rapidly from that to its other Dutch markets, including Helmond, and then to the rest of Europe after that.

Amber Mobility is a very young company, which revealed its Amber One car design last year and business model. The company is starting out with standard electric vehicles and testing among a small group of corporate clients, however, and the autonomous features will be rolled out first with that first beta pool.

The young company has some big competition, as mentioned – Waymo is piloting its own self-driving service in Phoenix, with applications open to all resident to sign up to ride as of this morning.

Amber has strong partners, however, including support from local government, TomTom for maps, Nvidia for image and sensor data processing, and Microsoft for use of Azure and AI software. The Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO) is also participating, lending its big brains to help fill in the autonomous vehicle software part of the picture.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 april 2017 15:14:

Aandeelhouder verliest geduld met TomTom

Het aandeel komt niet van zijn plek en dividend heeft TomTom nog nooit betaald. Gaat een belegging in de maker van navigatiekastjes ooit nog iets opleveren?

De aandeelhouders van TomTom zijn er niet gerust op. Ze laten zich kritisch en soms ronduit grimmig uit op de aandeelhoudersvergadering maandag. Bestuur en commissarissen worden bestookt met vragen over de strategie, het beloningsbeleid en het dividend. En in elke kritische noot, van zowel professionele als particuliere beleggers, klinkt gesmoord frustratie door. Wanneer gaat de belegging in TomTom iets opleveren?
De belofte van de zelfrijdende auto

De belofte van de zelfrijdende auto stuwt de waarderingen van andere bedrijven in de sector op. Fusies en overnames zijn aan de orde van de dag. Onlangs legde chipmaker Intel miljarden neer voor sensorfabrikant Mobileye. TomTom's rivaal Here werd voor €2,5 mrd eigendom van een consortium van drie Duitse autoproducenten. En TomTom?

Het aandeel is, na een lange rit, terug rond de €9, een niveau waar het in februari 2016 al op stond. In het afgelopen jaar, dat volgens het TomTom-bestuur de grote ommekeer zou brengen, verloor het aandeel zelfs meer dan 25%. Reden genoeg voor fondsmanager Holger Weeda van BNP Paribas Investment Partners om 2016 te bestempelen als 'een grote teleurstelling'.
Kastjes

Weeda, wiens BNP Paribas Investment Partners ongeveer 1% van de aandelen heeft, kwam met enkele tips. Een ervan (een reeds veelgehoorde) is het uitbesteden van de fabricage van de navigatiekastjes waarmee TomTom groot is geworden. TomTom zou ook alleen nog licenties voor de kastjes en andere consumentenproducten kunnen verkopen.

'Net als Philips doet' aldus Weeda. 'Zodat je als bedrijf niet met de kosten en andere rompslomp bent opgezadeld.'

Maar ceo Harrold Goddijn wil hier niets van weten. TomTom heeft de hardware, de software en het distributienetwerk en is daarom 'de beste eigenaar' van de consumententak.
'Bizarre positie'

Maar in het volgepakte zaaltje in het Muziektheater aan het IJ, recht tegenover het hoofdkantoor van TomTom, bleef het niet alleen bij vragen over de strategie. Ook het beloningsbeleid, dat dit jaar wordt aangepast, kwam uitvoerig ter sprake. De aandeelhouders zelf bleken verdeeld over de vraag of TomTom nu wel of niet aan dividend moet beginnen. En waarom laat het bestuur zich nooit uit over contracten met grote autoproducenten?

Bij dat laatste onderwerp lieten sommige beleggers zich zo meeslepen, dat ze Goddijn en de andere bestuurders ervan beschuldigden de koers van het aandeel naar beneden te praten. 'Een bizarre positie', vond Goddijn. Een beschuldiging die president-commissaris Peter Wakkie ertoe aanzet direct in te grijpen. 'Al die aantijgingen die nu hier voorbij komen, zijn echt op niets gebaseerd.'
'IJzerenheinig'

Dit jaar was de sfeer jaar grimmiger dan op voorgaande vergaderingen. Dat bleek al uit de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Die verweet het bestuur 'ijzerenheinig' een eigen koers te blijven volgen.

'Splits u op, breng focus aan en profileer u als een finalespeler die u zegt te willen zijn. Nu schiet u met hagel op de markt', aldus de VEB.

Maar het bestuur, voorgezeten door mede-oprichter en mede-grootaandeelhouder Goddijn, zou daar niet aan willen. En dus besloot de VEB tot een zware stap: een onthouding bij de stemming over een nieuwe bestuurstermijn van Goddijn.
Aandeelhouder is niet blij met TomTom. Het aandeel stijgt maar niet in waarde, er wordt geen dividend uitgekeerd en er is onvrede met de strategie.

'Dood geld'

Dat was dan weer tegen het zere been van Wakkie, over wiens nieuwe termijn de VEB ook niet wilde stemmen. 'Harold Goddijn heeft als eerste gezien dat het bedrijf een draai moest maken van de navigatiekastjes naar een heel andere markt' aldus Wakkie. 'Dat er nog geen resultaat is, is inherent aan die draai.'

Na een mager applaus, gaan de TomTom-aandeelhouders aan de broodjes. Goddijn, Wakkie en de andere bestuurders zijn al snel weer weg. Gevraagd naar zijn belegging in TomTom, antwoordde een particuliere aandeelhouder: 'Dood geld'.

ZR, ik zie dat je het forum niet leest, omdat dit nl al de derde keer is, dat dit geplaatst wordt. Dus verwijderen graag.....
[verwijderd]
0
quote:

TromDom schreef op 25 april 2017 15:21:

[...]

ZR, ik zie dat je het forum niet leest, omdat dit nl al de derde keer is, dat dit geplaatst wordt. Dus verwijderen graag.....
Als 3 keer de norm is, is er ook geen forumfilter nodig.
:-)

[verwijderd]
0
quote:

JanssenB schreef op 25 april 2017 14:52:

Lastig.
Gokje wagen met wat turbo's voor vanavond of geen gokje wagen.
Naast mijn ijzeren voorraad dan.
Gisteren op een dik vette groene beurs toch behoorlijk wat centjes verloren.
Knap he.
Short op de AEX (ivm Frankrijk en Noord Korea) het weekend ingegaan.
Ha, die kreeg ik plat op mijn bek terug.

Ik verwacht nu tijdens de beurs een pb, en niet nabeurs....het is in California 9 uur eerder....Dus het is nu 06.30....Dus over een uur of iets later. ....en anders niets...mijn idee...
jadijako
0
grappig, ieder zit maar te wachten, net een bushalte op het platteland, waar nooit een busje komt, tja zingen dan maar , busje komt zo
tatje
0
quote:

Kaarthouder schreef op 25 april 2017 16:07:

Hollen met dat PB ! Er moet nog een nieuwe vloer in mijn Finca op Ibiza
Waar zit je ONGEVEER
Dutchy Ron
0
Neem aan dat HG nu wel begrijpt waarom Intel zoveel geld over had voor Mobileye.

Slot boven 9,18 zit er nog in ;-)
tatje
2
Juun stipte het gisteren al aan, dank, ik had het niet opgemerkt.

AVA 2016

8) Bevoegdheid RVB tot uitgifte gewone aandelen of tot het verlenen van rechten tot het verkrijgen van gewone aandelen

De aanhef van punt 8 is in 2017 hetzelfde

Nu nog eens de verschillen.

2016
8i tot 10% voor algemene doeleinden
8ii voor EXTRA 10% ivm dan wel in relatie tot fusies dan wel overnames.

2017
8i tot 10% voor algemene doeleinden
8ii tot 10% ivm dan wel in relatie tot fusies en overnames EN OF STRATEGISCHE ALLIANTIES.

Dus het gaat om agenda punten op de AVA.

Verschil bij 8ii

2016 staat het woord EXTRA, in 2017 niet meer !
2017 De eerste keer, toevoeging EN OF STRATEGISCHE ALLIANTIES.

Dus nu mag de RVB 10% aandelen aan een bedrijf geven, dat een belang van 10% in TT wil.

In 2017 voor het eerst NIET het woord extra in de tekst
In 2017 voor het eerst WEL de woorden EN OF STRATEGISCHE ALLIANTIES.

Dus hiermee hebben ze alles voor een eventuele deelname open gezet.

TT wil dus op alle mogelijkheden inspelen.

Gaat de benoeming van dhr Rhodin van IBM ( watson ) als lid van de raad van commissarissen nog een rol spelen in het licht van punt 8ii van de AVA.

Ook in die wereld is het net pokeren :-)
Juun
0
Dank je wel TT voor het aanpassen van de Upcoming Events op de website:
corporate.tomtom.com/pressevents.cfm
Veel bijzonders staat er vooralsnog niet op de agenda, maar dat is geen verwijt, soms is het gewoon niet anders.
[verwijderd]
0
Dutchy Ron
0
ff opletten of de circa 75k in 1x omver wordt geworpen, wordt anders lastig met huidige volume van de laatste paar uur
Koos99
3
Een punt dat ik nog opvallend vond op de AVA was de discussie met de VEB over het criterium voor d korte termijn bonus. Het criterium is veranderd van EBIT naar EBITDA minus CAPEX.

Het was een vrij technische discussie die op een gegeven moment plaats vond tussen de VEB en Taco Titulaer (zet het nieuwe criterium niet aan tot extra activeren van Development kosten was het punt van VEB).

Wat er toen gebeurde was dat HG op inhoud de discussie beslechtte tussen VEB en Taco Titulaer. Taco was niet bij machte inhoudelijk te reageren, HG moest dat doen. De CFO maakt op mij geen sterke indruk, hij zat tijdens de AVA ook uitgebreid zin telefoon te checken, dat zag ik een HG bv echt niet doen.

Dit maakt ook duidelijk waarom Taco op de kleine beleggers namiddag (zoals zo mooi door Hik benoemd) niet wist dat Wakkie op de vorige AVA de term 'endgame' had gebruikt, hij kan er echt niet zo lang zijn aandacht bij houden. Verder zijn alle antwoorden die hij geeft voorspelbaar en al bekend. Werkelijk waar als je mij in zijn plaats daar had neergezet dan was ik ook in staat geweest dezelfde antwoorden te geven.
tatje
0
quote:

Kaarthouder schreef op 25 april 2017 16:17:

omgeving San Joan

Heb 1 maal op het duurste eiland mogen kijken, zit nu vast aan Ibiza.

Willy Gilissen zakenman uit Maastricht, heb vroeger een cafe gekocht van zijn toenmalige vrouw.

www.quotenet.nl/Nieuws/Binnen-gluren-...

Koos99
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 25 april 2017 16:35:

ff opletten of de circa 75k in 1x omver wordt geworpen, wordt anders lastig met huidige volume van de laatste paar uur
Always hit the bigger side

Dus die 75k op 9,18 gaan eraan
Koos99
1
quote:

tatje schreef op 25 april 2017 16:28:

Juun stipte het gisteren al aan, dank, ik had het niet opgemerkt.

AVA 2016

8) Bevoegdheid RVB tot uitgifte gewone aandelen of tot het verlenen van rechten tot het verkrijgen van gewone aandelen

De aanhef van punt 8 is in 2017 hetzelfde

Nu nog eens de verschillen.

2016
8i tot 10% voor algemene doeleinden
8ii voor EXTRA 10% ivm dan wel in relatie tot fusies dan wel overnames.

2017
8i tot 10% voor algemene doeleinden
8ii tot 10% ivm dan wel in relatie tot fusies en overnames EN OF STRATEGISCHE ALLIANTIES.

Dus het gaat om agenda punten op de AVA.

Verschil bij 8ii

2016 staat het woord EXTRA, in 2017 niet meer !
2017 De eerste keer, toevoeging EN OF STRATEGISCHE ALLIANTIES.

Dus nu mag de RVB 10% aandelen aan een bedrijf geven, dat een belang van 10% in TT wil.

In 2017 voor het eerst NIET het woord extra in de tekst
In 2017 voor het eerst WEL de woorden EN OF STRATEGISCHE ALLIANTIES.

Dus hiermee hebben ze alles voor een eventuele deelname open gezet.

TT wil dus op alle mogelijkheden inspelen.

Gaat de benoeming van dhr Rhodin van IBM ( watson ) als lid van de raad van commissarissen nog een rol spelen in het licht van punt 8ii van de AVA.

Ook in die wereld is het net pokeren :-)

Is ook in de CC nog naar voren gekomen

Andrew Humphrey - Morgan Stanley, Research Division

Okay. And then maybe finally on this. In a week or so, I think you'll have your AGM. I was looking through the list of motions on that, and there's a change in one of them around potential equity increase. I think, previously, you basically kind of sought permission to issue up to 10% of equity for M&A. And I think this time that was changed to up to 10% of equity for M&A and/or strategic alliances. So is there any kind of change in thinking there strategically that we should be alert to?

Harold Goddijn - TomTom N.V. - CEO

No, you shouldn't read too much in that. There's a bit of housekeeping going on there, Andrew.
2.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 ... 139 140 141 142 143 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront