Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

Wie wil en gaat Van Lanschot kopen?

12 Posts
BASF en BAYER kopen
0
Het is duidelijk dat de Rabo Bank als zijnde groot aandeelhouder geen interesse heeft om Van Lanschot geheel in te lijven.
De Rabo Bank wil immers verder krimpen en haar balans verkleinen.
Dus voor Van Lanschot zal een koper gezocht moeten worden.
De vraag is natuurlijk wie, na het rampzalige beleid van Floris Deckers/Tom de Swaan en Gurka.
Allemaal lid van de old boys network van de groep die ABN AMRO Bank op de rand van de afgrond hebben gebracht, en nu samen de macht bij Van Lanschot hebben gegrepen, en zich als onkundige parasieten de Bank aan het bestelen zijn, voor nul prestaties.
Als aandeelhouder voel ik mij al jaren bestolen en misleid, door dir groepje oud ABN AMRO Bank non valeurs vrinden clubje.

Wie o wie doet een bod, de aandeelhouders zijn er klaar mee/voor.

Hal trust neem het over svp.
BASF en BAYER kopen
0
Vandaag maakte Delta Lloyd dat ze de 30% belang in Van Lanschot in de verkoop willen doen.
Tordan
0
quote:

realiteit 2015 schreef op 30 november 2015 09:58:

Vandaag maakte Delta Lloyd dat ze de 30% belang in Van Lanschot in de verkoop willen doen.
Die zullen ze alleen met een fikse korting kunnen verkopen.Dat betekent dus onder de 20. Ik blijf er wel even af.
voda
0
Afgehamerd
Vandaag, 06:00

Van Lanschot staat zowat openlijk te koop. Dat wil zeggen: de relatief kleine bank voor vermogenden heeft weliswaar een beursnotering, maar de meeste aandelen zijn in handen van een vaste club beleggers. En die hebben bijna allemaal, al dan niet hardop, gezegd dat ze ervan af willen.

Het verhaal is bekend: doordat nog geen kwart van de stukken op de beurs wordt verhandeld, is het vrijwel onmogelijk om een pakket van 10% of meer op de markt te dumpen.

De laatste tijd hebben enkele grootaandeelhouders, waaronder een overblijfsel van Friesland Bank, hun stukken kunnen verkopen aan andere beleggers. Maar die hebben het belang in Van Lanschot ongetwijfeld vooral gekocht in de hoop dat er ooit een ‘oplossing’ komt, waarin ze worden uitgekocht.

De aandeelhouder die het hardst van zijn stukken af wil, is tevens de houder van de grootste pluk: Delta Lloyd. Deze verzekeraar wil van zijn 30%-belang af omdat het in de nieuwe toezichtregels zwaar weegt op zijn solvabiliteit, de graadmeter voor financiële degelijkheid. Delta Lloyd wil de solvabiliteit verhogen met een reeks maatregelen. De bekendste is tevens de meest omstreden: een emissie van €?1 mrd.

Minder bekend, maar even gewenst, is de verkoop van het belang in Van Lanschot. Dat scheelt al snel 10 procentpunt in de solvabiliteit. Bij een mooie prijs zou zelfs de emissie wat lager kunnen uitvallen.

Tot nu toe staan de kopers voor Van Lanschot niet in de rij. Private equity wil het niet, uit angst voor de enorme hoeveelheid regelgeving en toezichthouders in de financiële sector.

Misschien moet Hans van der Noordaa, de bestuursvoorzitter van Delta Lloyd, eens bellen met Ralph Hamers, zijn evenknie bij ING. Het nummer heeft hij vast nog wel, want ooit was Hamers zijn ondergeschikte. Dat was in de tijd dat Van der Noordaa de scepter zwaaide over ING Bank Benelux en Hamers de baas was van ING België.

Hamers heeft geld. Straks verkoopt ING het laatste plukje Nationale-Nederlanden en dan valt er, door de onnavolgbare logica van de bankregels, zo’n €?2 mrd aan kapitaal vrij. Van Lanschot kost momenteel €?880 mln. Voor ING is het een prachtige aanvulling in Nederland. Postbank-klanten die rijk zijn geworden, lopen nu nog weg naar een vorm van luxe vermogensbeheer die ING niet kan aanbieden. Straks kunnen ze onder dezelfde paraplu worden bediend. Bovendien is ING wel erg afhankelijk van rente-inkomsten geworden, terwijl de klanten van Van Lanschot vooral commissie-inkomsten genereren. En voor Van Lanschot zijn alle problemen met toezicht en IT in een klap opgelost als onderdeel van ING.

Eigenlijk wil Hamers dit niet: hij zet liever in op ‘fintech’ dan op ouderwetse private banking in statige kantoren. Maar voor zijn oude baas wil hij vast wel even een probleempje wegwerken.

Bartjens@fd.nl
BASF en BAYER kopen
0
Niemand wil Van Lanschot kopen helaas, alle groot aandeelhouders willen er vanaf. Alle oud ABN AMRO bankiers die de macht hebben gegrepen bij Van Lanschot hebben er een puinhoop van gemaakt.
voda
0
'Delta Lloyd stoot belang in Van Lanschot af'

Gepubliceerd op 23 feb 2016 om 07:04 | Views: 6.750

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd brengt zijn belang van 30,5 procent in Van Lanschot terug naar de beurs. Geïnteresseerde beleggers kunnen bij het ingehuurde bankensyndicaat aangeven hoeveel aandelen ze willen tegen welke prijs, aldus bronnen dinsdag tegen het Financieele Dagblad.

Door het belang in Van Lanschot, met een waarde van 250 miljoen euro, te verkopen speelt Delta Lloyd volgens de krant zo'n?100 miljoen euro aan kapitaal vrij. Die 100 miljoen kan, als toezichthouder de Nederlandsche Bank dat goed vindt, vervolgens worden afgetrokken van het bedrag van de claimemissie van 1 miljard euro. Dat zou een geste zijn naar de aandeelhouders, die over de omvang van deze emissie morren.

Delta Lloyd meldde eind november al dat werd overwogen het belang in Van Lanschot te verkopen. Een zegsman herhaalde dat dinsdagochtend. ,,We hebben toen al aangegeven dat we alle opties aan het bekijken zijn''. Verder commentaar wilde hij niet geven.
grins
1
Cijfers zijn naar verwachting goed zover ik lees, ongenadig naar beneden door Delta Lloyd. Goed instapmoment gevoelsmatig?!
twinkletown
0
Waarschijnlijk goed instapmoment wiki:

PERSBERICHT: Tom de Swaan treedt terug uit Raad van Commissarissen van Van Lanschot

25-02-2016 18:00:00

's-Hertogenbosch, 25 februari 2016 Van Lanschot maakt bekend dat Tom de Swaan terugtreedt als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Willy Duron, voorzitter van de RvC: "Tom de Swaan werd in 2007 lid en in 2008 voorzitter van onze Raad. Sindsdien heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Van Lanschot, dat er nu goed voor staat. Namens allen bij Van Lanschot wil ik Tom zeer hartelijk danken voor zijn grote inzet en betrokkenheid." De Raad van Commissarissen van Van Lanschot is nu als volgt samengesteld: Willy Duron (voorzitter), Jos Streppel (vice-voorzitter), Jeanine Helthuis, Bernadette Langius en Godfried van Lanschot.
F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Als wealth manager is Van Lanschot, met haar merknamen Van Lanschot en Kempen & Co, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen van haar klanten. Van Lanschot NV is genoteerd aan Euronext.
twinkletown
0
Forecast2006
0
Ik zie Miljardair Dik Wessels de familie Wessels als overname kandidaat voor
Van Lanschot Bankiers.

Kind regards,

Forecast.
EQ140
0
De berichten van overnames zijn uit de lucht gegrepen, dus niet serieus nemen. Koers is erg hard gegaan, verwacht vandaag en morgen winstnemingen.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:12
Koers 32,250
Verschil -0,150 (-0,46%)
Hoog 32,300
Laag 32,000
Volume 28.931
Volume gemiddeld 88.064
Volume gisteren 45.279

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront