Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Janssen vaccin beschermt tegen Delta-variant
Redactie

© Copyright Faqt
Het vaccin tegen Corona van Janssen, ontwikkeld in Nederland, beschermt tegen de Delta-variant. Die versie van Covid-19 grijpt steeds meer om zich heen en is in Europa dominant aan het worden. Pfizer en Moderna, de andere grote vaccin makers, lieten eerder al weten dat hun middel werkt tegen deze variant uit India.

Het bloed van mensen die meededen met de klinische test van het middel, is na een paar maanden nog eens onderzocht door het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston, VS en een team van Janssen in Nederland. Daaruit bleek dat de immuun response na verloop van tijd sterker worden. Vooral het aantal CD8+ T-cellen, die de ziekte moeten afweren, bleek flink gegroeid. Daardoor garanderen de onderzoekers bescherming tegen de ziekte voor tenminste acht maanden.

Het team testte ook bloed van gevaccineerde vrijwilligers tegen andere verontrustende varianten van het virus, zoals de B.1.351- of Beta-variant uit Zuid-Afrika en de P.1- of Gamma-variant die zich vanuit Brazilië verspreidt.

De onderzoekers zagen een robuuste dekking van 'neutraliserende antilichamen' tegen de variant. Neutraliserende antilichamen zijn de eiwitten van het immuunsysteem die een virus doden voordat het zich kan vermenigvuldigen. Ook blijkt de strategie van één prik - versus twee van Pfizer en Moderna - goed te werken.

Bekijk ook: Testen voor vakantie: 'Dramatisch om door systeem te komen' (De Telegraaf)

www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschap/j...
voda
0
PERSBERICHT: Dante Labs verbindt zich tot het beëindigen van Rare Disease Odysseys wereldwijd via Stripe2be: een patiëntgerichte oplossing op basis van het volledige genoom die is toegesneden op patiënten met zeldzame ziekten

-- Stripe2be gebruikt een onbevooroordeelde benadering van volledige
genoomsequentie (Whole Genome Sequencing, WGS) voor zeldzame ziekten: de
informatie die is ingediend uit persoonlijke patiëntendossiers en
verklaringen, en maakt gebruik van de WGS-test van Dante Labs en Immensa
CE-IVD, ISO13485 Software.

-- Dante Labs levert betaalbare oplossingen op basis van WGS aan
tienduizenden patiënten met zeldzame ziekten wereldwijd, van de
Marshalleilanden tot Brazilië, van het Verenigd Koninkrijk tot
Australië

-- Dante Labs werkt en verwelkomt samenwerkingen met belangengroepen voor
zeldzame ziekten

-- 8000 zeldzame en zeer zeldzame ziekten komen voor bij 400 miljoen mensen
ter wereld. 75% van deze patiënten zijn kinderen; 30% van hen sterft
vóór de leeftijd van 5 jaar
Cambridge, Engeland, July 09, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Dante Labs, een toonaangevend bedrijf op het gebied van genomica en diagnose, kondigde vandaag de introductie aan van www.globenewswire.com/Tracker?data=nK... Stripe2be, een platform en bedrijfseenheid die volledig zijn toegewijd aan patiënten met zeldzame ziekten, met persoonlijke, AI-gestuurde rapporten op basis van volledige genoomsequentie (WGS) en door gebruik te maken van Dante Labs Geniomic Interpretation Software Immensa, ISO13485-gecertificeerd door Dante Labs.

"Ik vind het geweldig om deel uit te maken van het nieuwe Stripe2be-team, waarin we mensen van over de hele wereld toegang bieden tot 100% van hun eigen persoonlijke genetische gegevens. Onze WGS-rapporten bieden waardevolle inzichten in - en het potentieel om - de persoonlijke gezondheid te verbeteren; iets wat vooral belangrijk is voor degenen onder ons met een zeldzame ziekte", aldus Torie Robinson, Dante Labs Public Affairs & Patient Advocacy Manager voor Stripe2be.

"Zeldzame ziekten treffen veel mensen", zegt Andrea Riposati, CEO van Dante Labs. "Er zijn te veel patiënten met zeldzame ziekten die leven in landen waar geen toegang is tot genomica. Stripe2be is beschikbaar voor patiënten met zeldzame ziekten in elk land om toegang te krijgen tot interpretatie en analyse van het hele genoom op basis van zeldzame ziekten."

Over zeldzame ziekten

80% van de zeldzame ziekten is genetisch of heeft een genetische component. Inzicht in de genomica van zeldzame ziekten kan ons helpen inzicht te krijgen in de oorzaken van niet-gediagnosticeerde aandoeningen en families helpen jarenlange ziekenhuisbezoeken en onnodige testen te voorkomen.

Gemiddeld duurt de lange zoektocht naar een diagnose van een zeldzame ziekte (de "Diagnostic Odyssey"):

-- 5-6 jaar;

-- Er zijn 8 verschillende artsen bij betrokken en;

-- er worden meerdere onjuiste diagnoses gesteld
Een superieure aanpak gericht op patiënten met zeldzame ziekten

De traditionele aanpak van genomica en diagnoses van zeldzame ziekten is bevooroordeeld en beperkt het gebruik van genetisch onderzoek, waardoor patiënten vaak onnodig talloze bezoeken aan artsen en gedeeltelijk genetische tests ondergaan voorafgaand aan de diagnose.

Dante Labs maakt gebruik van een onbevooroordeelde, gegevensrijke, patiëntgerichte benadering die bestaat uit drie pijlers:

-- Sequencing: Dante Labs bepaalt meerdere malen een sequentie van de
volledige genoom van de patiënt; er worden extra, verrijkende
analyses uitgevoerd van delen van het genoom die specifiek zijn voor
zeldzame ziekten;

-- Patiëntgegevens: patiënten worden aangemoedigd om zoveel
mogelijk informatie over hun medische achtergrond te verstrekken. Dit
omvat informatie uit zowel hun medisch dossier als persoonlijke
beschrijvingen van hun symptomen, en;

-- Gepersonaliseerde rapporten: de CE-IVD, ISO13485-gecertificeerde Immensa
Genomic Interpretation Softwarevan Dante Labs biedt een gecombineerde
analyse van genomische, medische en patiëntgegevens om zeer
gepersonaliseerde rapporten over zeldzame ziekten te genereren voor elke
persoon.
Over Stripe2be.

Stripe2be is een wereldwijd volledige genoomsequentieplatform van Dante Labs dat is gewijd aan de genomica van zeldzame ziekten. Ons streven is om de Diagnostic Odyssey waarmee patiënten met zeldzame ziekten van over de hele wereld worden geconfronteerd te beëindigen door geavanceerde genomische oplossingen te bieden, van geavanceerde rapportage tot moleculaire diagnose. Immenso, de eigen volledige genoomsequentietest van Dante Labs, is de gouden standaard voor genomische toepassingen. Via machine learning en een continue feedbacklus tussen onze database en het klinische laboratorium biedt onze Genomic Interpretation Software een inzichtelijke, nauwkeurige en snelle analyse van complexe genomische gegevens.

Website: www.globenewswire.com/Tracker?data=B5...

Over Dante Labs

Dante Labs is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van genomische gegevens dat een nieuwe klasse van transformatieve toepassingen voor gezondheid en levensduur ontwikkelt en verkoopt op basis van volledige genoomsequentie en AI. Onze activa omvatten een van de grootste particuliere genoomdatabases met onderzoekstoestemming, een eigen softwareplatform dat is ontworpen om de kracht van genomische gegevens op grote schaal te benutten en bedrijfseigen processen die een industriële benadering van genoomsequentie mogelijk maken.

Dante Labs, met het hoofdkantoor in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, en een onderzoekslaboratorium in Wolverhampton, ondersteunde de urgente eis van de Britse overheid om een zeer geautomatiseerde testoplossing met hoge capaciteit voor Covid-19 op te schalen, waaronder geïnfecteerde patiënten en patiënten met antilichamen. Dante Labs kon dit realiseren door gebruik te maken van bestaande technologie die was ontwikkeld voor volledige genoomsequentie.

Website: www.globenewswire.com/Tracker?data=SA...

Giorgio Lodi, media@dantelabs.com. +39 0862 191 0671

Er is een video die bij deze aankondiging hoort beschikbaar op www.globenewswire.com/NewsRoom/Attach...
[verwijderd]
0
www.takeda.com/newsroom/newsreleases/...

New Data from the Phase 3 HELP Study™ Open-Label Extension Evaluating Safety and Efficacy of TAKHZYRO® (lanadelumab) for Hereditary Angioedema Patients to be Presented at European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) Hybrid Congress

July 10, 2021
voda
0
FDA wil waarschuwen voor bijwerking Janssen-vaccin - media

Door ABM Financial News op maandag 12 juli 2021
Views: 4.485

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder FDA is van plan een waarschuwing uit te sturen dat het Janssen-coronavaccin een zeldzame auto-immuunziekte kan veroorzaken. Dit meldden The Washington Post en New York Times maandag op basis van anonieme bronnen.

Het vaccin wordt in verband gebracht met circa 100 gevallen van het Guillain-Barré-syndroom, een zeer zeldzame auto-immuunziekte. Het aantal gevallen van Guillain-Barré onder Amerikanen die het vaccin kregen ligt circa drie tot vijf keer hoger dan wat normaal wordt geacht. Circa 12,8 miljoen Amerikanen kregen het vaccin toegediend.

Het is de zoveelste tegenslag voor het vaccin van Johnson & Johnson, nadat eerder ook enkele zeldzame gevallen van trombose als mogelijke bijwerking optraden.
voda
0
ISA Pharmaceuticals haalt €26 mln op voor medicijnen tegen kanker
Thieu Vaessen 06:00

Het Leidse biotechbedrijf ISA Pharmaceuticals heeft €26 mln aan nieuw kapitaal opgehaald, waardoor het meer experimentele geneesmiddelen tegen kanker kan ontwikkelen. De onderneming is vergevorderd met het patiëntenonderzoek voor een medicijn tegen hoofd-halskanker.

'Dit is voor ISA de grootste financieringsronde ooit', zegt ceo Gerben Moolhuizen. 'Het geeft aan dat er veel belangstelling is voor ons onderzoeksveld.' ISA Pharmaceuticals legt zich toe op immunotherapie. Dat zijn medicijnen die het menselijk immuunsysteem in staat stellen kankercellen beter aan te vallen.

Na de oprichting ruim 16 jaar geleden leidde ISA Pharmaceuticals een kwakkelend bestaan. Dat veranderde pas enkele jaren geleden, toen andere bedrijven grote successen boekten met immunotherapie. De doorbraak van de nieuwe therapievorm was voor het Amerikaanse farmabedrijf Regeneron aanleiding om te gaan samenwerken met ISA en onderzoek naar het belangrijkste ISA-medicijn te financieren.

Bij de nieuwe kapitaalronde van €26 mln is Regeneron opnieuw een van de geldschieters. Een andere financier is Invest-NL, de investeringsmaatschappij van de Nederlandse overheid die onder leiding staat van Wouter Bos.

Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen onder meer long- en huidkanker en tegen chronische infectieziekten, waaronder hepatitis B. De medicijnen worden nog niet op patiënten getest.

ISA Pharmaceuticals zal de investering ook gebruiken voor de verdere ontwikkeling van zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn, dat ISA101 heet. Het middel tegen hoofd-halskanker en baarmoederhalskanker wordt momenteel getest in drie patiëntenonderzoeken. De resultaten van het eerste onderzoek komen waarschijnlijk in de tweede helft van volgend jaar beschikbaar.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1395281/isa-pharmace...
voda
0
Positieve resultaten studie Galapagos bij psoriasispatiënten

Door ABM Financial News op woensdag 14 juli 2021
Views: 5.966

(ABM FN-Dow Jones) Een fase 1b-studie van Galapagos met tyrosine kinase 2 remmer GLPG3667 laat positieve resultaten zien bij psoriasispatiënten. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf woensdag laat.

In een separaat persbericht meldde het concern tevens dat in drie patiëntenstudies met GLPG3970 resultaten zijn geboekt die de rol van SIK-remming bij ontstekingsziekten ondersteunen.

Uit de studie met tyrosine kinase 2 remmer GLPG3667 was na vier weken een positief werzaamheidssignaal zichtbaar bij psoriasispatiënten. "Veertig procent van de patiënten met een hoge dosis GLPG3667 liet een verbetering zien van ten minste 50 procent in PASI-respons na vier weken", zei het concern. De data ondersteunen volgens het bedrijf de start van een fase 2b dose range studie in psoriasis.

De drie patiëntenstudies met GLPG3970, het eerste molecuul uit een breed portfolio van SIK-remmende moleculen, liet klinische resultaten zien die de rol van SIK-remming bij ontstekingsziekten ondersteunen, zei Galapagos, eraan toevoegend dat de resultaten de voorzetting van de Toledo-portfolio ondersteunen. "In de drie studies was GLPG3970 algemeen veilig en werd het molecuul goed verdragen", meldde het concern.

voda
0
Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos
Naar 66,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Galapagos stevig verlaagd van 85,00 naar 66,00 euro met handhaving van het Houden advies.

Hiertoe besloot KBC nadat Galapagos enkele updates van klinische studies presenteerde op woensdagavond.

Drie patiëntenstudies met Toledo-compound GLPG3970 toonden een remming bij reuma, maar de gepresenteerde vooruitgang viel desondanks tegen. Wel kan Galapagos aan de slag met een Fase 2b studie met GLPG3667 voor psoriasis.

Kortom, gemengde resultaten, oordeelde analist Lenny Van Steenhuyse.

Het aandeel Galapagos daalde donderdag 11,8 procent naar 49,29 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Farmaceut Pfizer telt miljoenen neer voor schikking over EpiPen
ANP Producties 13 uur geleden

KANSAS (ANP/BLOOMBERG) - Vaccinproducent Pfizer en twee dochtermaatschappijen tellen 345 miljoen dollar neer voor een schikking rond het flink opdrijven van de prijs van anti-allergieprik EpiPen. Dat middel werd jaren terug op de markt gebracht door farmaceut Mylan, dat vorig jaar werd samengevoegd met Pfizers dochter Upjohn. In 2016 gingen de prijzen opeens in rap tempo met honderden procenten omhoog.

De zaak leidde destijds tot veel ophef in de Verenigde Staten. Inmiddels bestaat er een alternatief voor de levensreddende prikpen tegen gevaarlijke allergische reacties. Maar dat was toen nog niet het geval. Mensen die het middel moesten kopen werden daarom met veel extra kosten opgezadeld.

Door honderden miljoenen dollars aan vergoeding uit te keren, is de zaak de zaak nog niet klaar. Er loopt ook nog een procedure van onder meer verzekeraars en pensioenfondsen, die ook claimen gedupeerd te zijn. Daarmee is nog geen schikking overeengekomen.

In de EpiPen-rechtszaken heeft Mylan in de loop der jaren veel beschuldigingen over zich heen gekregen. De laatste tijd draaide de kwestie vooral om de bewering dat Mylan rivaal Teva in een schikking over iets anders zou hebben betaald om de ontwikkeling van een goedkoper alternatief voor EpiPen op te schorten. Een woordvoerder van Pfizer laat weten dat het concern geen schuld bekend en ervan overtuigd blijft dat er correct is gehandeld.
voda
0
Winststijging bij Novartis
Outlook 2021 blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet zien oplopen en de winst eveneens zien stijgen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Zwitserse farmaceut.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit de kernactiviteiten uit op 3,7 miljard dollar tegen 3,1 miljard dollar een jaar eerder. De omzet steeg op jaarbasis van 11,3 tot 13,0 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een veel hogere winst van 3,44 miljard dollar op een omzet van 12,5 miljard dollar.

De operationele winst uit de kernactiviteiten van de farmaceut bedroeg 4,3 miljard dollar tegen 3,7 miljard dollar een jaar eerder. Deze stijging schreef het bedrijf toe aan de omzetstijging en boekwinsten.

Novartis liet zich woensdag positief uit over de verkoop van de middelen Cosentyx, Entresto, Zolgensma, de oncologieportfolio en de lancering van Kesimpta, een geneesmiddel voor het behandelen van volwassenen met 'relapsing' vormen van multiple sclerose.

Outlook

De outlook voor 2021 werd gehandhaafd, waarmee Novartis onverminderd uitgaat van een omzetgroei tot 5 procent en een groei van de operationele winst, exclusief buitengewone posten, van circa 5 procent. Novartis houdt daarbij rekening dat de huidige coronasituatie halverwege dit jaar zal normaliseren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Johnson & Johnson verhoogt outlook
Kwartaalresultaten beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het tweede kwartaal van 2021 de winst hoger dan verwacht zien uitkomen en vervolgens de jaaroutlook opnieuw verhoogd Dit bleek woensdagmiddag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmareus.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,48 dollar en dat was beter dan de 2,29 dollar die analisten voorspelden. Een jaar eerder lag deze post op 1,67 dollar.

De omzet van J&J verbeterde van 18,3 miljard naar 23,3 miljard dollar, een groei van 27,1 procent op jaarbasis.

Bij de divisie Pharmaceutical steeg de omzet van 10,8 naar 12,6 miljard dollar, bij Medical Devices van 4,3 naar 7,0 miljard dollar en bij de tak Consumer Health stegen de opbrengsten op jaarbasis van 3,3 naar 3,7 miljard dollar.

Onder de streep behaalde J&J een nettowinst van 6,3 miljard dollar, tegen 3,3 miljard dollar over het tweede kwartaal van 2020. Dat betekende een winstgroei van ruim 73 procent.

Outlook

J&J paste woensdag de outlook voor heel 2021 opnieuw aan.

Waar in april nog werd gerekend op een omzetgroei van 9,7 tot 10,9 procent, is dat nu 10,5 tot 11,5 procent. Dit zou een omzet betekenen in een bandbreedte van 91,3 miljard tot 92,1 miljard dollar. Inclusief het effect van corona raamt de onderneming de omzetgroei op 13,5 tot 14,5 procent of tussen de 93,8 en 94,6 miljard dollar.

De aangepaste winst schat het bedrijf nog altijd in tussen 9,42 en 9,57 dollar, maar inclusief het effect van corona tussen de 9,60 en 9,70 dollar.

J&J hoopt deze week te horen dat de Europese Commissie adviseert om door te blijven prikken met het coronavaccin dat dochterbedrijf Janssen ontwikkelde. Uit vrees voor bloedstolsels wordt het vaccin voorlopig niet ingezet. Ook zijn er signalen dat jet vaccin van Janssen niet zo goed zou werken tegen de nieuwe deltavariant.

Het aandeel noteerde woensdag in de voorbeurshandel 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Diagnostica helpt Roche nipt aan groeicijfers
Outlook gaat ook uit van lichte groei.

(ABM FN) Roche heeft over het eerste halfjaar lichte groeicijfers gepubliceerd, dankzij onder meer coronatests. Dit bleek uit de halfjaarresultaten van de Zwitsere farmagroep donderdagochtend.

De omzet van de groep steeg met 8 procent bij constante wisselkoersen en met 5 procent in Zwitserse frank tot 30,7 miljard frank.

De omzet uit de divisie Farmaceutische Producten daalde met 3 procent in het afgelopen halfjaar, maar in het tweede kwartaal was er wel een omzetgroei van 4 procent. Nieuw gelanceerde geneesmiddelen compenseren de aanhoudende impact van biosimilars.

De omzet van de divisie Diagnostiek steeg met 51 procent dankzij de grote vraag naar coronatests en routinetests.

Het nettoresultaat volgens de boekhoudkundige IFRS-maatstaf, steeg met 2 procent bij constante wisselkoersen, maar daalde 3 procent in Zwitserse frank tot 8,2 miljard Zwitserse frank. De kernwinst per aandeel steeg met 1 procent tot 10,56 frank.

"We hebben goede resultaten behaald in het eerste halfjaar, vooral dankzij de vraag naar onze nieuwe geneesmiddelen en COVID-19 tests. De farmaceutische divisie is in het tweede kwartaal opnieuw gaan groeien. De divisie basisdiagnostica vertoont een sterk momentum", aldus CEO Severin Schwan in reactie op het halfjaarrapport.

Outlook

Voor het hele jaar verwacht Roche dat de omzet zal stijgen met lage tot middelhoge enkelvoudige cijfers, bij constante wisselkoersen. De kernwinst per aandeel zou gelijke tred moeten houden met de omzet, bij constante wisselkoersen. De farmareus denkt haar dividend in Zwitserse frank verder te kunnen verhogen. Concrete cijfers werden echter niet meegegeven.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
voda
0
Abbott boekt flinke omzetgroei
Outlook 2021 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft in het tweede kwartaal de resultaten flink zien stijgen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De omzet steeg met 39,5 procent naar 10,2 miljard dollar. De gemiddelde analist mikte vooraf op 9,69 miljard dollar. Op autonome basis, rekening houdend met wisselkoerseffecten, steeg de omzet met 35,0 procent.

Indien de inkomsten uit coronatesten niet worden meegenomen, steeg de omzet van Abbott met 12,3 procent.

De winst per aandeel verdubbelde met liefst 120,0 procent ruimschoots naar 0,66 dollar.

Op aangepaste basis steeg de winst per aandeel met 105 procent naar 1,17 dollar. De consensus samengesteld door FactSet rekende op 1,02 dollar.

Outlook

Abbott handhaafde de outlook voor het hele boekjaar. De winst per aandeel zal tussen 2,75 en 2,95 dollar uitkomen. Exclusief bijzondere posten mikt de farmaceut op een winst van 4,30 tot 4,50 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Biogen verhoogt omzetverwachting
Omzet kwart gedaald na lagere verkoop MS-medicijnen.

(ABM FN-Dow Jones) Biogen heeft donderdag bij de halfjaarcijfers de outlook voor heel dit jaar verhoogd.

De omzet zal dit jaar vermoedelijk uitkomen op 10,65 tot 10,85 miljard dollar. Eerder rekende Biogen nog op een omzet van 10,45 tot 10,75 miljard dollar. De verwachting voor de winst per aandeel bleef onveranderd op 17,50 tot 19,00 dollar.

Begin juni kreeg Biogen goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor het alzheimermiddel aducanumab.

De FDA besloot tot een snelle goedkeuring, nadat er was geconcludeerd dat de voordelen van het middel zwaarder wegen dan de risico's. Een onafhankelijke adviescommissie van de FDA stemde tegen een goedkeuring. Het is zeer ongebruikelijk dat de FDA dit advies negeert.

Biogen gaat voor 2021 uit van slechts een heel beperkte omzet uit aducanumab.

In het tweede kwartaal boekte Biogen een omzet van net geen 2,8 miljard dollar, een afname op jaarbasis van 25 procent. Dit kwam vooral doordat de verkoop van behandelingen tegen MS met 24 procent daalde.

De nettowinst kwam afgelopen kwartaal uit op 449 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog ruim 1,5 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Pfizer en BioNTech leveren nog eens 200 miljoen coronavaccins aan VS

Door ABM Financial News op vrijdag 23 juli 2021
Views: 1.817

(ABM FN) Pfizer en BioNTech zullen 200 miljoen extra coronavaccins leveren aan de Verenigde Staten. Dit maakten de twee partners vrijdag bekend.

De vaccins zullen geleverd worden tussen oktober dit jaar en april 2022. Iets meer dan de helft wordt al voor het jaareinde geleverd.

Met deze aanvullende order stijgt het aantal dosissen dat de twee aan de VS zullen leveren naar 500 miljoen stuks.

De Amerikaanse overheid heeft ook de optie om een nieuwere versie van het vaccin te laten leveren, indien beschikbaar en door de toezichthouder veilig bevonden.

Hoeveel er gemoeid is met de opdracht, maakten Pfizer en BioNTech niet bekend.
voda
0
Pfizer verhoogt outlook

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 936

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het tweede kwartaal de omzet fors zien stijgen, mede dankzij diens coronavaccin, en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De omzet bedroeg in het eerste tweede kwartaal 19,0 miljard dollar, ofwel een operationele stijging van 86 procent op. Exclusief BNT162b2, het coronavaccin dat samen met BioNTech ontwikkeld werd, steeg de omzet met 10 procent tot 11,1 miljard dollar.

De winst per aandeel kwam op 0,98 dollar uit. Een jaar eerder was dit nog 0,62 dollar. Aangepast voor bijzondere posten steeg de winst per aandeel van 0,62 naar 1,07 dollar.

Outlook

Pfizer heeft de outlook voor het hele boekjaar verhoogd. De omzet zal tussen de 78,0 en 80,0 miljard dollar uitkomen, denkt de farmaceut. Daaraan zal het coronavaccin vermoedelijk 33,5 miljard dollar bijdragen, uitgaande van 2,1 miljard vaccins die worden afgeleverd.

De aangepaste winst per aandeel zal liggen tussen de 3,95 en 4,05 dollar.

Eerder rekende de farmaceut nog slechts op een omzet van 70,5 tot 72,5 miljard dollar en een aangepaste winst van 3,55 tot 3,65 dollar per aandeel.
voda
0
Merck ziet omzet stijgen

Door ABM Financial News op donderdag 29 juli 2021
Views: 571

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft in het tweede kwartaal de omzet fors zien stijgen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

In het tweede kwartaal steeg de omzet van Merck met 22 procent stijging naar 11,4 miljard dollar. Exclusief wisselkoerseffecten steeg de omzet met 19 procent.

De winst per aandeel bedroeg 0,61 dollar, tegenover 1,18 dollar een jaar geleden.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,31 dollar. Dit is in lijn met de marktverwachtingen.

Outlook

Voor het hele jaar rekent de farmaceut op een aangepaste winst per aandeel van 5,47 tot 5,57 dollar en een omzet tussen 46,4 en 47,4 miljard dollar.

De consensus samengesteld door FactSet rekent op een winst per aandeel van 5,52 dollar per aandeel op een omzet van 46,2 miljard dollar.
voda
0
AbbVie presteert beter dan verwacht
Outlook aangepast.

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en paste de outlook voor het hele boekjaar iets aan. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De winst per aandeel bedroeg in het tweede kwartaal 0,42 dollar. Vorig jaar leed AbbVie nog een verlies van 0,46 dollar.

Rekening houdend met enkele bijzondere kostenposten kwam de winst zelfs op 3,11 dollar per aandeel uit. Daarmee presteerde de farmaceut iets beter dan verwacht. De analistenconsensus samengesteld door FactSet had op 3,08 dollar per aandeel gerekend.

De omzet steeg met 34 procent naar 14 miljard dollar. Ook dat is beter dan verwacht. Analisten mikten gemiddeld op 13,6 miljard dollar.

Outlook

AbbVie paste de outlook voor 2021 aan. In plaats van op een winst per aandeel van 7,27 tot 7,47 dollar rekent de farmaceut nu op 6,04 tot 6,14 dollar.

Ten aanzien van de aangepaste winst werd AbbVie echter juist iets optimistischer. Rekende het bedrijf eerder nog op 12,37 tot 12,57 dollar, inmiddels denkt AbbVie uit te komen op 12,52 tot 12,62 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Sanofi neemt Translate Bio over
Voor 38,00 dollar per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Sanofi heeft het Amerikaanse Translate Bio overgenomen. Dit liet de Franse farmaceut dinsdagochtend weten.

Sanofi betaalt 38,00 dollar per aandeel Translate Bio in contanten. Daarmee wordt het Amerikaanse bedrijf, een specialist in mRNA, gewaardeerd op 3,2 miljard dollar. Dat betekent een premie van 56 procent.

De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal afgerond worden. De board van beide bedrijven steunt de overname.

Sanofi werkt al sinds juni 2018 met Translate Bio samen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Gemengde resultaten Eli Lilly
Outlook voorzichtig.

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft in het tweede kwartaal een omzet behaald die boven verwachting was, maar de aangepaste winst kwam onder de voorspelling van analisten uit en ook de afgegeven outlook voor het hele boekjaar was aan de voorzichtige kant. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse farmaceut.

In de verslagperiode steeg de omzet op jaarbasis met 23 procent naar 6,7 miljard dollar, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 6,6 miljard dollar.

Bijna 149 miljoen dollar aan omzet kwam uit de opbrengst van antilichaambehandelingen die worden ingezet tegen het coronavirus. Omdat er een grote voorraad werd opgebouwd van deze behandelingen, daalde de brutomarge van Eli Lilly van 77,8 tot 71,0 procent.

Het farmabedrijf wees erop dat de overtollige voorraadkosten voornamelijk het gevolg waren van de combinatie van veranderingen in de huidige en voorspelde vraag van Amerikaanse en internationale overheden naar de antilichamen en de vervaldatum van het middel op korte termijn.

Onder de streep behaalde Eli Lilly een 2 procent lagere winst van 1,39 miljard dollar, of 1,53 dollar per aandeel. De aangepaste winst van 1,87 dollar was minder dan de 1,89 dollar waar analisten op rekenden.

Outlook

Voor heel het boekjaar rekent Eli Lilly op een omzet van 26,8 tot 27,4 miljard dollar. Dat betekende een iets scherpere outlook ten opzichte van de 26,6 tot 27,6 miljard die eerder werd uitgesproken.

Het bedrijf rekent verder op 1 tot 1,1 miljard dollar aan omzet uit zijn covid-antilichaamtherapieën.

De aangepaste winst zal Eli Lilly ten opzichte van 2020 met 15 tot 18 procent stijgen naar 7,80 tot 8,00 dollar, waar analisten 7,89 dollar voorspellen. De omzet in 2021 wordt door de marktkenners ingeschat op 27,21 miljard dollar.

Het aandeel Eli Lilly daalde voorbeurs 1,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Moderna behaalt meer winst dan verwacht
Dankzij verkoop coronavaccin.

(ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft in het tweede kwartaal van 2021 meer winst geboekt dan verwacht. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse biotechbedrijf.

De nettowinst bedroeg afgelopen kwartaal 2,78 miljard dollar, ofwel 6,46 dollar per aandeel. Een jaar geleden boekte Moderna nog een verlies van 117 miljoen dollar.

De consensus samengesteld door FactSet had op een winst van 4,96 dollar per aandeel gerekend.

De omzet steeg dan ook aanzienlijk, van 67 miljoen naar 4,35 miljard dollar. Ook dat is beter dan verwacht. Analisten hadden gemiddeld gerekend op 4,21 miljard dollar aan omzet.

Deze stijgende resultaten werden volgens het bedrijf geboekt dankzij de verkoop van de 199 miljoen coronavaccins die het bedrijf ontwikkelde. In de eerste jaarhelft verkocht Moderna 302 miljoen doses van het vaccin.

Outlook

Voor 2021 heeft Moderna leveringsafspraken liggen die omgerekend 20 miljard dollar waard zijn. In mei was dit nog 19,2 miljard dollar.

Voor levering in 2022 heeft Moderna al contracten liggen voor omgerekend 12 miljard dollar, met opties voor nog eens 8 miljard dollar.

Verder rekent Moderna op een verhoging van de vaccinproductie, van 800 miljoen tot 1 miljard stuks in 2021 naar 2 tot 3 miljard coronavaccins in 2022.

Het aandeel Moderna lijkt 2,6 procent lager te gaan openen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.927.541
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront