Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

De Libertariër
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 juli 2021 09:06:

www.ad.nl/buitenland/twaalf-mensen-ve...
" Centrum voor de Strijd tegen Digitale Haat (CCDH) "

Grappig. De hypocrisie.

Iemand toevallig gisteren de column van Bernard Hammelburg op BNR gehoord?

podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly93...

Over haatzaaien gesproken!?!?

Dus ongeacht iemand zijn achtergrond en bijdragen aan de maatschappij, geen vaccin, dan een ASO!
Lekker kort door de bocht!

En het zet gewoon aan tot haat!
Het zet de bevolking tegen elkaar op en dit zou eigenlijk gemeld moeten worden.

" In Frankrijk is ongeveer de helft van de bevolking tegen vaccinatie."
Oftewel, de ene helft krijgt van Bernard een vrijbrief om de andere helft te " dwingen" " te ontslaan" " voor Aso uit te maken".

Moet dit dan wel kunnen???

asti
0
quote:

luchtschip schreef op 22 juli 2021 02:56:

[...]

(...)

Je bent het toch wel met mij eens dat :

hartkloppingen, overgeven , diarree en koorts wel degelijk vast te stellen zijn door artsen en dat dit niet gezien kan worden als "iets wat tussen de oren zit ".

Het is inderdaad vast te stellen door artsen, al betwijfel ik dat Engelse artsen naar de genoemde 50.000 mensen hun ontlasting hebben gekeken. De cijfers die je aanhaalde betreffen symptomen die door mensen zelf zijn gemeld.

Laten we aannemen dat er daadwerkelijk sprake van is.

Er kan ten eerste wel degelijk een psychische oorzaak ten grondslag liggen aan elk van die symptomen.

Ten tweede - en dit is wat mij betreft in deze een relevanter punt - zie je een opvallend verschil in de cijfers tussen de gemelde symptomen in het algemeen en de selectie van jou kennelijk concreter voorkomende symptomen.

450.000 mensen die melding maken van zwak- of moeheid.

Groot verschil met:

110.000 mensen die melding maken van hartkloppingen.
70.000 mensen die melding maken van overgeven.
50.000 mensen die melding maken van diarree.
30.000 mensen die melding maken van koorts.

Dat zou dus iets kunnen zeggen over de werkelijke aard en omvang.
Chiddix
2
Alles is er op gericht het volk aan de prik te krijgen. Er spelen maatschappelijke belangen mee , wegwerken achterstanden reguliere zorg , financiele belangen overheid, welzijn burgers enz
Nederlanders begrijpen het en laten zich massaal inenten. Ze nemen hun verantwoordelijkheid. Op dit moment heeft 47% een volledige vaccinatie. We zijn op weg naar de 80% vanaf 12 jaar.
[verwijderd]
0
MBT long-covid is alles erg ingewikkeld, er zijn bijv. onderzoeken met vragenlijsten die werden uitgedeeld aan mensen voordat ze getest werden op antistoffen. Daar werden vergelijkbare klachten ingevuld door mensen die geen covid-19 hadden gehad. Desondanks is ook duidelijk dat er echt vreemde dingen gebeuren in het lichaam van sommige covid-19 patiënten.

www.thelancet.com/journals/lanpsy/art...

"The severity of COVID-19 had a clear effect on subsequent neurological diagnoses (Table 4, Table 5, figure 2). Overall, COVID-19 was associated with increased risk of neurological and psychiatric outcomes, but the incidences and HRs of these were greater in patients who had required hospitalisation, and markedly so in those who had required ITU admission or had developed encephalopathy, even after extensive propensity score matching for other factors (eg, age or previous cerebrovascular disease). Potential mechanisms for this association include viral invasion of the CNS,10, 11 hypercoagulable states,22 and neural effects of the immune response.9
However, the incidence and relative risk of neurological and psychiatric diagnoses were also increased even in patients with COVID-19 who did not require hospitalisation."

Persoonlijk denk ik dat men voorzichtig moet zijn als er duidelijke aanwijzingen zijn dat er iets aan de hand is bij een nieuwe virale infectieziekte. Het kost tijd om alles te bewijzen terwijl in tussentijd mensen besmet worden.
[verwijderd]
2
www.ad.nl/binnenland/grote-delen-van-...

Ik vraag me echt af hoe we dit saampjes binnen ons landje hebben kunnen bewerkstelligen, op zich al een unieke prestatie.

Klik op de Europa kaart en zoom een beetje in, is dit een pretpark ofzo?

Of het volk is stronteigenwijs en beperkt in de denk mogelijkheden.

Of de politiek stuurt niet helemaal lekker de laatste tijd.

Beide opties zijn eigenlijk bedenkelijk!
luchtschip
0


Cijfer per 18 juli 2021

Totaal gevaccineerden 11.930.658 is 67 % van de Nederlandse bevolking ( 17 miljoen)

Gedeeltelijk gevaccineerden 4.013.750 is 24 % van de Nederlandse bevolking

Volledig gevaccineerden 7.916.908 is 47 % van de Nederlandse bevolking

Aantal gevaccineerde mensen door de tijd heen

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen een prik hebben gehad. Ook is te zien hoeveel mensen volledig en hoeveel mensen gedeeltelijk gevaccineerd zijn. Mensen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn, hebben nog een tweede prik nodig.

met cursor over de grafieklijnen gaan voor pop up datum met aantallen

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
[verwijderd]
2
Wat nu de trend is: volg een ziekenhuismedewerker, IC-assistent, gewoon een medewerker dus in gewoon een ziekenhuis ergens in ons landje.

Via een van de social kanalen(Insta, Twitter ed.), ze hebben meestal amper 50 volgers(vrienden+familie)
Ik volg er nu enkele, ik hou ze low profile, ik meld geen doorlinkjes, het moet eerlijk en gemeend blijven, bij 300K volgers gaan er andere dingen spelen.

Wat ik lees komt niet altijd overeen met de media en politiek, je ziet duidelijk waar de belangen liggen, OF juist niet natuurlijk!

Iemand die niet hoog in de boom zit, gewoon een eerlijk bericht van de werkvloer, de persoenen zijn niet famous of aandachtgeil, ze hebben louter hart en liefde voor en in hun werk, meestal een roeping.
jowi
0
Beste drooglegging.
Ik ga voor "het volk is stronteigenwijs en beperkt in de denk mogelijkheden".
Chiddix
0
Grote delen van Nederland kleuren dus donkerrood op de kaart. Is een gevolg van de gok(experiment) van de regering om...... 26 Juni. Pakte niet goed uit. Excuses zijn gemaakt maar de vierde golf is een feit. Misschien wordt het een golfje dat weer snel de kop ingedrukt wordt.
Schatting voor IC(Gommers) : 200 patienten. Zou laag zijn als het uitkomt. Derde golf was over de 800 IC patienten(corona) op zijn hoogtepunt.
[verwijderd]
0
Het verschil tussen het redelijk goed gevaccineerde Nederland en bijv. de staten Florida en Arkansas is duidelijk zichtbaar in de ziekenhuisopnames. In Nederland blijf echter de vraag wat er gebeurd als de besmettingen gaan toeslaan bij gevaccineerde kwetsbare Nederlanders.
leonardus65
0
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210719_959... Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) gelooft dat er geen nieuwe grote maatregelen zoals lockdowns zullen volgen in ons land, ook nu dat het aantal coronabesmettingen opnieuw aan het stijgen is. “We moeten voorzichtig blijven, maar als we deze mate van vaccinatiesnelheid kunnen aanhouden en degelijke controles op het reizen uitvoeren, kunnen we verder winst boeken”, zei Molenberghs maandag na afloop van het Overlegcomité.
Molenberghs reageert voorzichtig positief op de persconferentie van het Overlegcomité. “Het is goed dat er beslist is om niet alles open te gooien op 1 september. België is over het algemeen goed bezig. Als mensen voorzichtig blijven, onder meer met het aantal sociale contacten en reizen, kunnen we verder gaan op dit elan.”

In verband met de extra controles die er komen voor reizigers is Molenberghs kritisch voor de regeringen. “Er is al vaker aangekondigd dat er scherpere controles zouden komen, maar het blijft een pijnpunt. Ik geef het Overlegcomité het voordeel van de twijfel, maar het wordt eerst zien en dan geloven.”

Voor massa-evenementen zoals Pukkelpop vindt de biostatisticus het evenwel nog te vroeg. Pukkelpop vindt van 19 tot 22 augustus plaats, en kan dus gebruikmaken van het Covid Safe Ticket. Mondmaskers dragen en afstand houden mogen achterwege gelaten worden, wanneer mensen kunnen aantonen dat ze ofwel volledig gevaccineerd zijn, ofwel een negatieve PCR-test van maximum 48 uur oud hebben afgelegd.

“Dergelijke evenementen zijn nog niet aan de orde, daar blijf ik bezorgd over”, zegt Molenberghs. “De PCR-testen kunnen lekken vertonen. Als iemand op Pukkelpop toch positief is, en die persoon besmet iemand die wel negatief heeft getest maar nog niet gevaccineerd is, kan de bal opnieuw aan het rollen gaan. Wanneer mensen gevaccineerd zijn, raken ze ook minder snel besmet, en zijn ze ook beter beschermd tegen vals negatieve personen. Met massa-bijeenkomsten kan dus beter gewacht worden tot het overgrote deel van de bevolking volledig gevaccineerd is.”
Chiddix
0
quote:

Kleintje66 schreef op 22 juli 2021 11:54:

Het verschil tussen het redelijk goed gevaccineerde Nederland en bijv. de staten Florida en Arkansas is duidelijk zichtbaar in de ziekenhuisopnames. In Nederland blijf echter de vraag wat er gebeurd als de besmettingen gaan toeslaan bij gevaccineerde kwetsbare Nederlanders.
Las deze week een bericht , dat in de verpleging besmettingen zijn geconstateerd die gevaccineerd waren. De hamvraag is, kunnen gevaccineerden het virus doorgeven aan anderen? Mogelijk , werd gezegd.
Met kwetsbare gevaccineerde Nederlanders wordt uiteraard bedoelt niet voldoende antistoffen aanwezig die dan in het ziekenhuis terecht kunnen komen. 5% zei de Jonge.
Wat 100% vaststaat, gevaccineerden kunnen besmet raken met het virus. Zowel kwetsbare als gezonde mensen.
[verwijderd]
0
De Jonge vind ik erg moeilijk te geloven na alles wat er de laatste weken fout is gegaan. Als ze het allemaal goed weten was dat niet gebeurd. Wie van de besmette mensen in het ziekenhuis gaat komen is volgens mij niet te voorspellen daarvoor is de delta variant te nieuw.
ffff
2
Kleintje,

Best grappig: JIJ schrijft zelf hierboven: " is volgens mij niet te voorspellen" , maar in één adem schrijft je ook dat de regering, waaronder De Jonge, het allemaal wel juist moet inschatten. En dan te bedenken dat politici ook maar geïnformeerd worden ( door derden) en onder ontieglijke druk staan ( door politieke opponenten, want je doet het als politicus uiteraard nooit goed voor iedereen) om de maatschappij weer zijn gang te laten gaan....

Overal waar mensen werken worden inschattingsfouten gemaakt of loopt iets net anders dan specialisten hadden voorzien: DAT is gewoon het leven en daar verder niet over blijven zeuren.

Peter
[verwijderd]
2
quote:

ffff schreef op 22 juli 2021 14:33:

Kleintje,

Best grappig: JIJ schrijft zelf hierboven: " is volgens mij niet te voorspellen" , maar in één adem schrijft je ook dat de regering, waaronder De Jonge, het allemaal wel juist moet inschatten. En dan te bedenken dat politici ook maar geïnformeerd worden ( door derden) en onder ontieglijke druk staan ( door politieke opponenten, want je doet het als politicus uiteraard nooit goed voor iedereen) om de maatschappij weer zijn gang te laten gaan....

Overal waar mensen werken worden inschattingsfouten gemaakt of loopt iets net anders dan specialisten hadden voorzien: DAT is gewoon het leven en daar verder niet over blijven zeuren.

Peter
Als ik de indruk heb gewekt dat ik vind dat ze het juist moeten inschatten is dat onjuist. Ik verwacht wel dat ze bijhouden wat de ontwikkelingen zijn en schrok behoorlijk toen ze na de uitbraak in de nachtclubs de delta variant als reden noemden. Aantallen besmettingen is beter te voorspellen dan aantallen ziekenhuisopnames, de besmettingen met delta waren in de UK, India en Australië te volgen en de onderzoeken naar besmettelijkheid waren ook ruim voorhanden. Het effect van besmetting op de Nederlandse bevolking kan eigenlijk hier pas in de praktijk blijken. Die onzekerheid was natuurlijk iets om rekening mee te houden.
asti
0
Peter, ik ben wel benieuwd naar uw mening als huisarts over long COVID. Heeft u de discussie gevolgd?
het zwaard
0
Helft Belgen volledig gevaccineerd
Zowat 5,8 miljoen Belgen, goed voor 50,3 procent, zijn nu volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de recentste cijfers van wetenschappelijk instituut Sciensano.

22-07-21, 15:05 Laatste update: 15:39 Bron: BELGA
het zwaard
0
Israëlisch bedrijf wil ‘pil-coronavaccin’ gaan testen
Israël staat volgens de krant Jerusalem Post op het punt het eerste land te worden waar een oraal coronavaccin wordt getest. Het bedrijf Oravax Medical wacht nog op toestemming van het ministerie van Volksgezondheid. Die wordt binnen enkele weken verwacht.

22-07-21, 14:34 Bron: ANP
het zwaard
0
Brussel kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kleurt opnieuw rood op de Europese coronakaart van het Europese centrum voor Ziektebestrijding ECDC. De verandering komt er door het stijgend aantal besmettingen, vooral in en rond Brussel. Vlaanderen en Wallonië behouden de oranje kleur.

22-07-21, 12:28 Laatste update: 15:16 Bron: Belga
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1756 1757 1758 1759 1760 1761 1762 1763 1764 1765 1766 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.372,75 +0,50%
 EUR/USD 1,0676 +0,05%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront