ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMi - jaardraadje 2021

4.693 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
voda
2
Beursblik: beursexperts wat voorzichtiger
ASMI en Ahold favorieten.

(ABM FN-Dow Jones) De beursexperts zijn voor juli wat voorzichtiger geworden. Dit bleek vrijdag uit de maandenquête van analist Corné van Zeijl.

Terwijl de experts over juni nog positief waren gestemd, hetgeen met een koerswinst voor de AEX van bijna 3 procent ook correct was, zijn ze voor komende maand wat terughoudender.

Circa 28 procent van de beursexperts rekent deze maand op een koerswinst voor de AEX en 23 procent van de experts voorziet een daling.

"De optimisten wijzen vooral op het aanstaande cijferseizoen, dat waarschijnlijk prachtig zal zijn", aldus analist van Zeijl, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. "De pessimisten wijzen op een mogelijke rentestijging."

Top en flop

Voor juli hebben de experts vooral vertrouwen in ASMI en Ahold, die bovenaan het favorietenlijstje staan.

Aan de andere kant voert Unibail-Rodamco-Westfield het lijstje met floppers aan, gevolgd door Just Eat Takeaway.com en Adyen. Ook ASML staat op het lijstje met te mijden aandelen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Go ASMI Go!

Beursblik: recordorders voor ASMI
ING herhaalt koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft een indrukwekkende orderinstroom gerealiseerd in het tweede kwartaal. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING vrijdag.

De orderinstroom van 500 miljoen euro was ruim meer dan de 420 tot 440 miljoen euro waarop ASMI aanvankelijk zelf rekende. Daarmee overtrof ASMI ook de recordinstroom van 411 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar.

Volgens Hesselink werden orders naar voren gehaald, waardoor de instroom in het lopende derde kwartaal wellicht wat lager zal uitvallen. "Toch blijft de trend uitzonderlijk sterk", denkt de analist. De naar voren geschoven orders wijzen volgens ING immers op een "erg gezonde" vraag.

Hesselink denkt dat de omzetconsensus voor dit jaar met enkele procent omhoog kan en die voor de EBIT zelfs met zo'n 5 procent.

ING heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 350,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 1,2 procent naar 270,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Meelezer111
0
De orderinstroom van ASM International ligt in het tweede kwartaal lager dan ik had verwacht.
Gezien de extreme overwaardering zeker ASMI short gaan
Meelezer111
0
quote:

voda schreef op 28 juni 2021 08:57:

Tekort chipsector houdt nog lang aan - media
Topman Intel vreest dat dieptepunt voor sommige sectoren nog moet komen.

(ABM FN-Dow Jones) De chipsector zal niet eerder dan in 2023 weer op een gezond niveau zitten. Dit verwacht topman Pat Gelsinger van Intel.

"Ik verwacht niet dat de chipsector voor 2023 weer op een gezond niveau tussen vraag en aanbod zal zitten", zei Gelsinger in een interview met Bloomberg. De CEO denkt dat het voor bepaalde sectoren eerst nog erger zal worden, voor er verbetering komt.

Als een verrassing komen de woorden van Gelsinger niet. In mei zei hij al dat het mondiale tekort aan halfgeleiders waarschijnlijk nog wel een paar jaar zal aanhouden.

De economische heropleving na de coronacrisis leidt tot een sterke vraag naar chips, terwijl door alle lockdowns ook de digitalisering is versneld. Onder meer de automobielindustrie en fabrikanten van consumentenelektronica kampen met tekorten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Het tekort van de chipsector is ook al overdreven, dat tekort zal eerder dan 2023 verdwijnen denk ik.
voda
0
Experts zijn wat voorzichtiger. ASMI is favoriet

Categorie: Column
Door Redactie op vrijdag 2 juli 2021
Views: 338

Beursexperts zijn iets voorzichtiger geworden, zo blijkt uit de maandelijkse Beursenquête van Corné van Zeijl van Actiam. Ze zien het deze maand vooral zonnig in voor ASM International. Branchegenoot ASML kunt u volgens hen beter links laten liggen.

Het optimisme van de deelnemers aan de vorige peiling bleek terecht. Juni werd een prachtige maand. Niet alleen ging de economie weer voor een groot deel open, ook wist de beurs overtuigend de weg omhoog te vinden. De AEX-index steeg met bijna 3%.

Daarmee kunnen beleggers terugkijken op een uitstekende eerste jaarhelft. De AEX is met 17% opgelopen. Tellen we het dividend erbij op, dan staat er zelfs een plus van 18% op de borden.

Een van de drijvende krachten achter deze mooie performance was de onverwachte daling van de rente in de VS, ondanks de woorden van Jerome Powell dat de Federal Reserve gaat praten over een afbouw van QE.

Verwachtingen juli: tikkeltje voorzichtiger
Voor juli zijn de 57 deelnemende experts iets voorzichtiger geworden, al overtreft het aantal optimisten nog wel het aantal pessimisten. De eerste groep wijst vooral op het aanstaande cijferseizoen, dat er naar verwachting prachtig uit gaat zien. De pessimisten wijzen op een mogelijke rentestijging.

De stemming onder de beursexperts voor juli is als volgt:

28,1% is optimistisch (dat was vorige maand 33,8%)
49,1% is neutraal (tegen 45,1% vorige maand)
22,8% is pessimistisch (was 21,1%)

Saldo: +5,3%.

... maar prognose komende halfjaar is iets positiever
Voor de komende zes maanden zijn de verwachtingen iets zonniger. Ruim 40% voorziet dat de AEX-index met meer dan 6% gaat stijgen. Dat komt neer op een eindstand voor 2021 van ruim 770 punten. 24,6% voorziet een daling.

Dit zijn de verwachtingen voor de komende zes maanden:

40,4% is optimistisch (dat was vorige maand 38,0%)
35,1% is neutraal (tegen 38,0% vorige maand)
24,6% is pessimistisch (dat was 23,9%)
Saldo: 15,8%

Speciale vraag: Gaat Europese rente stijgen?
De speciale vraag ging ditmaal over de rente in Europa. Van Zeijl was benieuwd welke kant het volgens de experts opgaat.

Dit waren de antwoordmogelijkheden. De Europese rente gaat het komende halfjaar:

1. Flink stijgen. De economische groei en de inflatie is zo hoog dat deze lage percentages niet meer houdbaar zijn.
2. Een beetje stijgen.
3. Ongeveer gelijk blijven. Centrale banken en economische groei houden elkaar in evenwicht.
4. Weer wat dalen. Dezelfde factoren zoals matige economische groei en/of oplaaiing van het virus komen weer terug en dus daalt de rente.
Het antwoord van de experts is duidelijk: de rente gaat stijgen, zij het fractioneel. Maar liefst 62% gaat van een beperkte rente stijging uit. Slechts 2% (dat is één persoon) verwacht een flinke rentestijging. 26% denkt dat de rente ongeveer gelijk zal blijven. 9% verwacht dat de rente zelfs weer wat verder kan dalen.

Aandelenkeuzes juni: Floppers goed gekozen, geduld voor Ahold beloond
Een vast onderdeel van de Actiam Beursenquête zijn de meest en minst favoriete aandelen van de beursexperts: de toppers en floppers.

Hoe hebben de deelnemers aan de vorige peiling het ervan af gebracht? Niet best, zo blijkt. De keuze voor Aegon (vanwege de gedaalde rente in de VS) bleek nogal ongelukkig: de koers kelderde met ruim 9%. Ook Prosus maakte de verwachtingen niet waar.

Bij de floppers deed Shell het tegen de verwachtingen in uitstekend: de koers veerde met ruim 8% op. Ook Just Eat Takeaway zwom tegen de stroom omhoog. Alleen de keuze voor Arcelor Mittal bleek correct.

Per saldo eindigde het rijtje floppers licht in de min (-0,3%), terwijl de floppers juist met 4,3% opveerden.

Toppers juni
Rendement
Floppers juni Rendement
Aegon -9,3% Just Eat Takeaway +4,9%
Prosus -2,9% IMCD +1,4%
Heineken +4,7% Arcelor Mittal -3,9%
Ahold Delhaize +6,1% Unibail-Rodamco-Westfield +2,5%
Royal Dutch Shell +8,4%

Keuzes juli: ASMI erin, ASML eruit
Tot slot de keuzes voor juli. Welke aandelen moeten we volgens de beursexperts absoluut hebben en welke kunnen we beter mijden?

Bovenaan het boodschappenlijstje prijkt een opvallende naam: ASM International. Deze naam komen we niet zo vaak tegen. Ahold Delhaize en Prosus gaan nog een ronde mee met de toppers. Shell verhuist van het rechter- naar het linker rijtje. Philips maakt de lijst met beursfavorieten compleet.

Terwijl ASMI hoge ogen gooit, zijn de profs minder enthousiast over branchegenoot ASML. Deze chipper kunt u volgens hen beter links laten liggen. Dat geldt ook voor Unibail-Rodamco-Westfield. De profs vinden dat beleggers bij dit aandeel te veel op de muziek vooruit zijn gelopen. Just Eat Takeaway en Adyen krijgen de handen evenmin op elkaar.

Toppers juli
Saldo*
Floppers juli Saldo*
ASM International 4 Unibail-Rodamco-Westfield -5
Ahold Delhaize 4 Just Eat Takeaway -5
Philips 3 Adyen -4
Prosus 3 ASML -4
Royal Dutch Shell 3
* Het saldo staat voor het aantal positieve min het aantal negatieve antwoorden.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie
Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

www.iex.nl/Column/723348/Experts-zijn...
GRRRRR
1
quote:

meelezer111 schreef op 2 juli 2021 10:44:

De orderinstroom van ASM International ligt in het tweede kwartaal lager dan ik had verwacht.
Gezien de extreme overwaardering zeker ASMI short gaan
Alleen meelezen, niet reageren. De orderinstroom zal alleen maar toenemen. Ga jij maar lekker short, dit is goed voor ons als LT-beleggers
Meelezer111
0
quote:

GRRRRR schreef op 2 juli 2021 12:07:

[...]
Alleen meelezen, niet reageren. De orderinstroom zal alleen maar toenemen. Ga jij maar lekker short, dit is goed voor ons als LT-beleggers
ik denk dat je ongelijk hebt.
de orderinstroom is vooral het gevolg van orders die vanuit het 3e kwartaal naar voren zijn geschoven in het 2e kwartaal.
Het 3e kwartaal zal dus tegenvallen straks. Beter nu anticiperen en verkopen
Meelezer111
0
technisch moet je ASMI ook verkopen, aandeel zit nu in een stijgende wig, maar onder de 272,50.
er is dan dalingsruimte tot maar liefst 125 euro, dat is 1e koersdoel

2e koersdoel ligt onder de 100 euro
Kaviaar
0
quote:

meelezer111 schreef op 2 juli 2021 12:53:

[...]

ik denk dat je ongelijk hebt.
de orderinstroom is vooral het gevolg van orders die vanuit het 3e kwartaal naar voren zijn geschoven in het 2e kwartaal.
Het 3e kwartaal zal dus tegenvallen straks. Beter nu anticiperen.
Meelezer111,

Succes met short gaan.

Ik denk dat je beter een shirt kan kopen ;- ) Nooit weg met dit weer.

GRRRRR
0
quote:

meelezer111 schreef op 2 juli 2021 12:56:

technisch moet je ASMI ook verkopen, aandeel zit nu in een stijgende wig, maar onder de 272,50.
er is dan dalingsruimte tot maar liefst 125 euro, dat is 1e koersdoel

2e koersdoel ligt onder de 100 euro

De naar voren geschoven orders wijzen volgens ING immers op een "erg gezonde" vraag.

Hesselink denkt dat de omzetconsensus voor dit jaar met enkele procent omhoog kan en die voor de EBIT zelfs met zo'n 5 procent.
Kaviaar
0
quote:

meelezer111 schreef op 2 juli 2021 12:56:

technisch moet je ASMI ook verkopen, aandeel zit nu in een stijgende wig, maar onder de 272,50.
er is dan dalingsruimte tot maar liefst 125 euro, dat is 1e koersdoel

2e koersdoel ligt onder de 100 euro

Klopt niet wat je zegt.

Steun op:
+- 251
Daarna op +- 214
Daarna op +- 195

nicoprbakker.nl/chartservice/nederlan...

Even door de weerstand op +- 277, daarna verder omhoog.

Windmee
2
quote:

meelezer111 schreef op 2 juli 2021 10:44:

De orderinstroom van ASM International ligt in het tweede kwartaal lager dan ik had verwacht.
Gezien de extreme overwaardering zeker ASMI short gaan
Ben je weer onder je steen uit gekropen? Ga maar weer terug, we zit nog steeds in een stijgende trends.
GRRRRR
0
quote:

meelezer111 schreef op 2 juli 2021 12:56:

technisch moet je ASMI ook verkopen, aandeel zit nu in een stijgende wig, maar onder de 272,50.
er is dan dalingsruimte tot maar liefst 125 euro, dat is 1e koersdoel

2e koersdoel ligt onder de 100 euro

Momenteel een mooie stijging richting de €273,50!
Kaviaar
0
Die hedgefunds onder de meldingsdrempel lopen te klootviolen? De stijging elke keer temperen.
voda
0
Toch een redelijke dag, maar ik had na de gunstige cijfers wat meer stijging verwacht.
Ik blijf voorlopig nog in dit aandeel zitten.

€ 272,60 +5,20 (+1,94%)
guusje
0
Maandag zijn de beurzen in Amerika gesloten dan mag je met deze stijging niet klagen. Asmi blijft met de chippers geld verdienen .
Emzed
0
quote:

meelezer111 schreef op 2 juli 2021 12:56:

technisch moet je ASMI ook verkopen, aandeel zit nu in een stijgende wig, maar onder de 272,50.
er is dan dalingsruimte tot maar liefst 125 euro, dat is 1e koersdoel

2e koersdoel ligt onder de 100 euro

Ja potverdikkeme zeg, ik zit al bijna 3 maanden te wachten op die 110 die je beloofd had!
Windmee
0
quote:

Emzed schreef op 4 juli 2021 10:54:

[...]

Ja potverdikkeme zeg, ik zit al bijna 3 maanden te wachten op die 110 die je beloofd had!
Whahahaha
4.693 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 11:22
Koers 591,800
Verschil +1,800 (+0,31%)
Hoog 594,600
Laag 576,000
Volume 70.721
Volume gemiddeld 139.728
Volume gisteren 313.308

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront